Πού να μείνετε στα Κανάρια Νησιά το 2023

Μια υπέροχη ευρωπαϊκή απόδραση και μια υπέροχη τροπική απόδραση δεν υποτίθεται ότι είναι εναλλάξιμα: είτε επισκέπτεστε το ένα είτε το άλλο και και τα δύο θα μπορούσαν να σημαίνουν υπέροχες διακοπές, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Αλλά τα Κανάρια νησιά αποδεικνύουν ότι οι επισκέπτες σε αυτήν την καταπράσινη, ζεστή τοποθεσία εξακολουθούν να επισκέπτονται τεχνικά ένα ευρωπαϊκό έθνος – και ως εκ τούτου μπορούν πραγματικά να απολαύσουν τα καλύτερα και των δύο κόσμων.

Τα Κανάρια Νησιά είναι μια ομάδα μικρών ηφαιστειακών νησιών στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου στη βορειοδυτική Αφρική.

Αν και είναι επίσημα μια αυτοδιοικούμενη χώρα, το αρχιπέλαγος είναι επίσημα υπό τον έλεγχο της Ισπανίας, η οποία παρέχει αμυντικές και άλλες υπηρεσίες, καθώς και επιτρέπει θέσεις στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Αλλά η σχέση φαίνεται να λειτουργεί καλά για τους περισσότερους τους τελευταίους 500 περίπου αιώνες. Σήμερα, τα Κανάρια Νησιά μπορεί να είναι ένα υπέροχο ταξίδι από μόνα τους ή μέρος ενός αξέχαστου ταξιδιού στις διάφορες περιοχές της Ισπανίας.

Προσοχή: η διαμονή εδώ είναι εύκολο να αποκτηθεί και περισσότεροι από ένας διεθνείς τουρίστας δήλωσαν: “Μας αρέσει τόσο πολύ που μετακομίζουμε εδώ!” Συνεχίστε να μαθαίνετε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με δραστηριότητες και μέρη για διαμονή σε ένα ταξίδι στα Κανάρια Νησιά.

Διαβάστε επίσης:  Πού να μείνετε στη Βοσνία

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τα Κανάρια Νησιά το 2023

Serenity-H/Shutterstock

Οι Βορειοαμερικανοί έχουν τα νησιά της Χαβάης ή την Καραϊβική για να δραπετεύσουν όταν αναζητούν κάτι ζεστό και καταπράσινο, αλλά αυτές οι περιοχές δεν είναι τόσο βολικές για ένα ταξίδι για πολλούς Ευρωπαίους να κατευθυνθούν τόσο δυτικά.

Είναι ενδιαφέρον ότι στους Αμερικανούς και στους διεθνείς ταξιδιώτες αρέσει επίσης να κατευθύνονται στα Κανάρια Νησιά, τα οποία έχουν σίγουρα μια χαλαρή ατμόσφαιρα και διεθνή ύφος, αλλά επίσης αισθάνονται σαν μέρος της Καστίλης Ισπανίας όσον αφορά τον πολιτισμό, τη γλώσσα, την αρχιτεκτονική και τη συνολική δομή.

Η Ισπανία τα αποκαλεί «ηλιοφάνεια στο κέντρο της Ευρώπης» και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ηλιοθεραπεία, κολύμπι, κολύμβηση με αναπνευστήρα και διάφορες υδάτινες δραστηριότητες. Υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες για να εξερευνήσετε τους άφθονους φυσικούς πόρους της Βόρειας Αφρικής.

Τα νησιά περιλαμβάνουν στην πραγματικότητα πέντε καταφύγια βιόσφαιρας που ορίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία είναι φυσικές περιοχές όπου η ανάπτυξη είναι πολύ περιορισμένη και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν άφθονη χλωρίδα και πανίδα.

Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική απόδραση και έναν τρόπο να ανανεωθείτε και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας σε ένα παρθένο περιβάλλον ζούγκλας με όμορφες παραλίες ακριβώς δίπλα, καθώς και ερήμους και ορεινές περιοχές για εξερεύνηση.

Στις πόλεις, υπάρχει μια γενική αίσθηση χαλάρωσης και πραγματοποιούνται πάντα πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως φεστιβάλ, διαγωνισμοί και απολαυστική νυχτερινή ζωή.

Οι 4 καλύτερες περιοχές στα Κανάρια Νησιά

Υπάρχουν οκτώ νησιά όλων των μεγεθών για να διαλέξετε μέσα στο αρχιπέλαγος, και το καθένα προσπαθεί για τη δική του μοναδικότητα όσον αφορά τα φυσικά αξιοθέατα και τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Ορισμένες περιοχές θεωρούνται πιο ενδιαφέρουσες και πολιτιστικά εμπλουτισμένες από άλλες, όπως:

 1. Τενερίφη. Το μεγαλύτερο από τα Κανάρια νησιά από άποψη πληθυσμού περιλαμβάνει αξιόλογα θρησκευτικά φεστιβάλ, δροσερά εστιατόρια και πολλά άλλα.
 2. Λα Πάλμα. Μια μεγάλη έμφαση στα φυσικά θαύματα περιλαμβάνει ένα αξιοσημείωτο παρατηρητήριο.
 3. Ελ Ιέρο. Αυτό το μέρος είναι βραβευμένο ανάμεσα σε δύτες και κολύμβηση με αναπνευστήρα, και έχει πολλά αξιοθέατα πάνω και κάτω από το νερό για να απολαύσετε.
 4. Φουερτεβεντούρα. Στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί μπορείτε να απολαύσετε κάθε είδους πεζοπορίες, παραλίες και ερήμους.

Πού να μείνετε στα Κανάρια Νησιά: 4 καλύτερες περιοχές

Κάθε ένα από τα νησιά αξίζει να το ελέγξετε, στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας την υπηρεσία πορθμείων ή την τοπική αεροπορική υπηρεσία για να φτάσετε σε πολλά νησιά. Αν και υπάρχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, κάθε τοποθεσία προσπαθεί να είναι ξεχωριστή.

Οι επιλογές διαμονής ποικίλλουν σε ποιότητα από ξενοδοχεία υψηλότερης ποιότητας έως πρώην σπίτια που έχουν επανασυσκευαστεί σε ανεξάρτητα κρεβάτια και πρωινά. Οι επισκέπτες έχουν επίσης συχνά πρόσβαση σε γεύματα ή σε διάφορες περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Είναι επίσης μια δημοφιλής τοποθεσία για το πλήθος της παραλίας και της πεζοπορίας, επομένως υπάρχει μια ποικιλία από ξενώνες και γυμναστήρια σε πολλά από τα νησιά, καθώς και πρόσβαση σε προμήθειες για υπαίθρια αναψυχή και εξαρτήματα.

Οι κάτοικοι είναι γενικά φιλικοί, αλλά υπάρχει ένας αργός ρυθμός ζωής, ο οποίος μπορεί να είναι δύσκολος για τους ανθρώπους που περιμένουν περισσότερη δράση και δραστηριότητα. Υπάρχει ακόμη και ένας όρος για αυτό: «η καλή ατμόσφαιρα των Καναρίων». Μιλούν επίσης τα Κανάρια, μια διάλεκτο της Ισπανικής.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται ότι τα Κανάρια Νησιά δεν είναι απαραίτητα ανασφαλή όσον αφορά τη συνολική εγκληματικότητα – οι τυπικές τουριστικές προειδοποιήσεις ισχύουν για την αποθάρρυνση επικίνδυνων συμπεριφορών όπως η επίδειξη αξιοσημείωτου πλούτου, τα ταξίδια μεμονωμένα ή η απομάκρυνση από κατοικημένες περιοχές, ειδικά τη νύχτα.

Αλλά μια μεγαλύτερη ανησυχία για την ασφάλεια είναι το ίδιο το κλίμα: κυριολεκτικά το να είσαι σε ένα ηφαιστειακό νησί σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα σεισμών ή ακόμα και ηφαιστειακών εκρήξεων σε σύγκριση με άλλες πιο κλειστές χώρες.

Αλλά γενικά, οι σεισμικοί ειδικοί είναι καλοί στο να δημοσιεύουν προειδοποιήσεις για πιθανή αστάθεια σε ορισμένες περιοχές.

Αυτό ήταν μια ανησυχία, αν και όχι έντονη, κατά το τελευταίο μου ταξίδι εκεί. Δεν είναι μοναδικό – μέρη στη Νέα Ζηλανδία είναι σεισμικά ενεργά, όπως και η λεκάνη Yellowstone στις ΗΠΑ

Αλλά οι εκρήξεις το 1999 και το 2021 προκάλεσαν κάποια ζημιά που εξακολουθεί να ανακατασκευάζεται. Και πάλι, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για οτιδήποτε και παίρνουν τα πράγματα όπως έρχονται: αυτή είναι η καλή ατμόσφαιρα των Καναρίων και πάλι σε δράση.

1. Τενερίφη

Serenity-H/Shutterstock

Με το επίσημο όνομα Santa Cruz de Tenrife, το νησί προσφέρει ένα ωραίο μείγμα μιας τροπικής πόλης και μιας πιο αγροτικής ζώνης. Η πόλη είναι εντελώς κοσμοπολίτικη όσον αφορά τις καφετέριες, τα εστιατόρια, τα παλιά ξενοδοχεία και πολλά άλλα.

Έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό και επίσης το ψηλότερο σημείο σε ισπανικό έδαφος, στην κορυφή Teide, που είναι 3.718 μέτρα. Είναι μέρος μιας ομάδας μικρών ηφαιστείων γύρω από τη μεγαλύτερη καλντέρα.

Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν το Εθνικό Πάρκο Tiede για να δουν τα ηφαίστεια και την υπέροχη θέα. Ως η μεγαλύτερη πόλη, έχει τη μεγαλύτερη ιστορία, ξεκινώντας από την ομάδα των ιθαγενών Gaunche, και στη συνέχεια περνούν όλοι από τους Μαυριτανούς μέχρι τον Χριστόφορο Κολόμβο.

Το συγκεκριμένο νησί είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλές  στους Βρετανούς ομογενείς.

Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα τεράστια θρησκευτικά φεστιβάλ  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που περιλαμβάνουν παρελάσεις, καρναβάλια, φεστιβάλ φωτιάς, πομπές με βάρκες και πυροτεχνήματα. Μερικά έχουν γιορταστεί για περισσότερα από 300 χρόνια.

Πραγματα να κανεις

 • Playa de Americas. Αυτή είναι μια περιοχή θέρετρο καθώς και η πιο σημαντική παραλία της περιοχής. Περιλαμβάνει νυχτερινά κέντρα, καταστήματα και σκηνές για να παρακολουθήσετε χορό φλαμένκο. Υπάρχουν πολλά πάρτι όλο το εικοσιτετράωρο, καλά ισορροπημένα ανάλογα με τις ώρες για να τα χαλαρώσετε δίπλα στο νερό στην καταπληκτική χρυσαφένια άμμο.
 • Σιάμ Παρκ. Αν και οι παραλίες είναι διασκεδαστικές, κάτι που θέλετε λίγη περισσότερη δράση, ειδικά με τα παιδιά τριγύρω. Αυτός είναι ο σκοπός αυτού του υδάτινου πάρκου που ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη . Περιλαμβάνει 15 διαφάνειες, εκ των οποίων μία για μικρά παιδιά. Περιλαμβάνει επίσης μια πισίνα κυμάτων ύψους 3 μέτρων όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στο σέρφινγκ σας. Υπάρχουν και καμπάνες προς ενοικίαση.
 • Μουσείο Φύσης και Ανθρώπου. Περισσότερα από 4.000 αντικείμενα αφηγούνται την ιστορία των νησιών και γιατί είναι τόσο ξεχωριστά. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν εργαλεία, δέρματα ζώων, ναυτικά εκθέματα και να μάθουν για διάφορες βιομηχανίες και τοπικά φυτά.

Που να φάω

 • Bocaditos & Mar. Απολαύστε όλα τα είδη πιάτων με κρέας και θαλασσινά, καθώς και ισπανικά είδη όπως παέγια και μερικά ιταλικά ζυμαρικά. Το εστιατόριο διαθέτει μια υπαίθρια βεράντα που είναι ιδανική για να παρακολουθείτε το νερό ενώ τρώτε.
 • Meson Asador Casa Rodrigo. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν πόσο ιδιαίτερη είναι η κουζίνα των Καναρίων Νήσων. Είναι σχεδόν σε ισπανικό στυλ, αλλά με άλλα καλά τοπικά πράγματα, όπως κουνέλι, πατάτες των Καναρίων Νήσων και διάφορα μαγειρευτά.
 • Bodegon Yumar. Μια άλλη τοπική λιχουδιά είναι το cochino negro, το οποίο είναι ένα ιθαγενές αγριόχοιρο με σκουρόχρωμο δέρμα. Αυτό το εστιατόριο ειδικεύεται στο μαγείρεμα με διαφορετικούς τρόπους, καθώς και σε άλλα νόστιμα πιάτα με κρέας στη σχάρα.

Που να μείνω

Προϋπολογισμός
 • Hostel Tenrife.  Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δωμάτια σε στυλ κοιτώνα 4 και 8 κρεβατιών, καθώς και έναν ιδιωτικό ξενώνα. Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στην παραλία Caleta de Negros και σε πολλά μουσεία και γκαλερί. Περιλαμβάνει πρόσβαση σε ηλιόλουστη βεράντα, μικρή κουζίνα, πλυντήριο πιάτων και φούρνο μικροκυμάτων.
 • Ξενοδοχείο Wanderlust.  Τα γκρουπ και τα μεγαλύτερα πάρτι μπορούν να απολαύσουν αυτή τη γκάμα δίκλινα δωμάτια με 2 μονά κρεβάτια και δωμάτια τεσσάρων ατόμων. Ορισμένα δωμάτια έχουν επίσης μπαλκόνι. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε ένα κοινόχρηστο lounge και μια κοινόχρηστη κουζίνα, ενώ βρίσκεται κοντά σε κύριες τουριστικές περιοχές, όπως το στρατιωτικό μουσείο ιστορίας.
Μεσαίας κατηγορίας
 • Silken Atlandtida Santa Cruz.  Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στην οικονομική περιοχή. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα γυμναστήριο που περιλαμβάνει δύο υδρομασάζ, δύο σάουνες και μια ηλιόλουστη βεράντα. Τα δωμάτια διαθέτουν παραστάσεις με υδρομασάζ. Υπάρχει επίσης μια βεράντα στον τελευταίο όροφο και ένα εστιατόριο που σερβίρει μεσογειακά πιάτα, καθώς και μερικές τοπικές λιχουδιές των Καναρίων Νήσων και εκλεκτά κρασιά.
 • Ξενοδοχείο Colon Rambla.  Αυτό το κομψό ξενοδοχείο περιλαμβάνει εστιατόριο, μπαρ, εξωτερική πισίνα, βεράντα και κήπο. Διατίθενται αίθουσες συσκέψεων. Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στην πλατεία Patos, το πάρκο Garcia Sanabria και άλλα αξιοθέατα.
Πολυτέλεια
 • Ξενοδοχείο Aburiente SC Τενερίφη . Οι επισκέπτες μπορούν να ελέγξουν ένα γυμναστήριο, ένα σαλόνι και δύο εστιατόρια. Διατίθεται χώρος φύλαξης ποδηλάτων. Βρίσκεται κοντά στο πάρκο Garcia Sanabria και περίπου 15 λεπτά από την παραλία.
 • Ξενοδοχείο Escuela.  Το κομψό ξενοδοχείο απέχει λίγο περισσότερο από ένα μίλι σε μια κεντρική παραλία. Υπάρχει ένα βραβευμένο gastrobar που σερβίρει μια ποικιλία από εξωτικά αντικείμενα. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει πρόσβαση στη βεράντα, εξωτερική πισίνα και άφθονο φυσικό φως.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στα Κανάρια Νησιά

2. Ο Φοίνικας

Curioso.Photography/Shutterstock

Από όλα τα νησιά των Καναρίων Νήσων, ορισμένοι λένε ότι η Λα Πάλμα είναι ιδιαίτερα διαφορετική γεωγραφικά. Υπάρχουν δάση, παραλίες με μαύρη άμμο, ζούγκλες, βουνά και πολλά άλλα. Έχει αποκτήσει το παρατσούκλι, La Isla Bonita , που σημαίνει το όμορφο νησί.

Ενδιαφέρουσα παράπλευρη σημείωση: Η Λα Πάλμα δεν θεωρείται ο υπέροχος τροπικός προορισμός για τον οποίο τραγουδούσε κάποτε η Μαντόνα: η γενική συναίνεση είναι ότι το Isla Bonita στο οποίο αναφερόταν ήταν είτε ένα μέρος που κάποτε αγαπούσε στο Μπελίζ, είτε εμπνευσμένο από την πινακίδα του αυτοκινητόδρομου προς Σαν Πέδρο. , ένα προάστιο στο Λος Άντζελες.)

Άλλοι αποκαλούν La Palma La Isla Verde, ή το πράσινο νησί, λόγω του πυκνού φυλλώματος. Το νησί εξακολουθεί να ανακάμπτει από μια ηφαιστειακή έκρηξη στα τέλη του 2021.

Σε μια περίοδο 85 ημερών, ορισμένες πόλεις υπέστησαν ζημιές και υπήρχε επίσης πολλή στάχτη που πετάχτηκε τριγύρω.

Αυτό δεν είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωών, αλλά κατέστρεψε πολλά σπίτια και μια φυτεία μπανάνας, καθώς και άλλαξε το έδαφος όταν η λάβα σκληρύνθηκε. Προσέθεσε στη μαύρη άμμο και δημιούργησε ακόμη και νέους υποθαλάσσιους σχηματισμούς  που αξίζει να δείτε κατά την κατάδυση, συμπεριλαμβανομένων των σπηλαίων.

Πραγματα να κανεις

 • Το Παρατηρητήριο. Υπάρχει μια σειρά από περισσότερα από 20 τηλεσκόπια στο Roque de los Muchachos, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων τηλεσκοπίων οπτικού υπερύθρου στον κόσμο . Οι επισκέπτες μπορούν να δουν μερικές από τις καλύτερες όψεις του χώρου και είναι όλα δωρεάν! Απαιτούνται online κρατήσεις κάθε εβδομάδα για να εξασφαλίσετε τη θέση σας για μια ξενάγηση. Η διεθνής έρευνα λαμβάνει χώρα σε μια εντυπωσιακή ηλιακή συστοιχία, συμπεριλαμβανομένων μελετών ακτίνων γάμμα υψηλής ενέργειας και άλλων κοσμικών φαινομένων.
 • Εθνικό Πάρκο Caldera de Tabruinete. Το αστεροσκοπείο είναι μόνο ένα μέρος από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε αυτό το εθνικό πάρκο. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία σε όλη την περιοχή της καλντέρας, συμπεριλαμβανομένων μερικών υπέροχων μονοπατιών και πεζοπορίας σε καταπληκτικά σημεία, όπως το φαράγγι Las Angustias.
 • Λας Σαλίνας. Διάφοροι σχηματισμοί αλατιού ανά τους αιώνες, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας από τα πουλιά, το νερό και τον άνεμο, έχουν δημιουργήσει εκπληκτικά φυσικά σχέδια και χρώματα, όπως το λευκό, το μαύρο και το ροζ. Μπορείτε επίσης να δείτε παλαιότερες και νεότερες μεθόδους για την εξόρυξη αυτού του ορυκτού.

Που να φάω

 • Τσιπί-Τσιπί. Ο τίτλος είναι το τέλειο παιχνίδι με τις λέξεις για νόστιμη κουζίνα των Καναρίων Νήσων, συμπεριλαμβανομένων τοπικών κρεάτων και τυριών στη σχάρα. Η φωτεινή τοποθεσία περιλαμβάνει επίσης έναν εντυπωσιακό κήπο όπου συλλέγονται φρέσκα βότανα για τα γεύματα.
 • Ενρικλάι. Πολλά κρέατα και πολλά ψάρια υπόσχονται και παραδίδονται σε αυτήν την τοποθεσία, η οποία υπερηφανεύεται για τα τοπικά θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένου του τόνου. Μερικοί καλεσμένοι περιγράφουν επίσης το μέρος ως το αντίθετο του προσποιητού, ό,τι κι αν είναι αυτό.
 • La Casa del Volcan. Αυτό το εστιατόριο είναι στην πραγματικότητα μέρος ενός ξενοδοχείου και ενός καταστήματος λαξευμένο σε βράχο. Οι ιδιοκτήτες έχουν δημιουργήσει κάθε λογής πρωτότυπα πιάτα και κρασιά , καθώς και υπέροχη σπιτική μαρμελάδα σταφυλιού. Πιστεύεται επίσης ότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε τα αστέρια τη νύχτα, ειδικά όταν γευματίζετε στην εξωτερική βεράντα.

Που να μείνω

Προϋπολογισμός
 • Ξενοδοχείο Bubango . Αυτός ο ξενώνας στην περιοχή San Andres y Sauces προσφέρει μεγάλη ποικιλία από στυλ δωματίων, από μονόκλινα έως δίκλινα έως κοιτώνες για έξι άτομα. Τα δωμάτια με θέα στην πόλη περιλαμβάνουν τσαγιέρες και καφετιέρες, ενώ υπάρχει επίσης μια κοινόχρηστη κουζίνα. Η τοποθεσία προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μέρη για επίσκεψη στην κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων ποδηλατοδρόμων.
 • HosteLit.  Μια αρκετά νέα ιδέα στις εμπειρίες του ξενώνα περιλαμβάνει μικρούς κοινόχρηστους χώρους κρεβατιού, καθώς και κοινόχρηστα μπάνια και κοινόχρηστη κουζίνα. Απέχει 2 λεπτά με τα πόδια από δύο όμορφες παραλίες και η υπηρεσία θυρωρείου μπορεί επίσης να οργανώσει άλλες δραστηριότητες και ενοικίαση αυτοκινήτου.
Μεσαίας κατηγορίας
 • Aparmentos La Caleta.  Αυτό το συγκρότημα διαμερισμάτων διακοπών βρίσκεται στην περιοχή του θερέτρου Los Cancajos. Τα δωμάτια προσφέρουν θέα στον ωκεανό από τα μπαλκόνια. Υπάρχει επίσης κήπος, σολάριουμ και χώρος για μίνι γκολφ. Τα ιδιωτικά δωμάτια καθαρίζονται τρεις φορές την εβδομάδα.
 • Casa Clasica.  Αυτή η εξοχική κατοικία στη Santa Cruz de la Palma προσφέρει διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων. Οι ιδιοκτήτες επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Οι επισκέπτες λαμβάνουν ευρωπαϊκό πρωινό και πρόσβαση σε αίθριο και πλήρη κουζίνα. Παρέχεται υπηρεσία μεταφοράς προς το κοντινό αεροδρόμιο.
Πολυτέλεια
 • Anamcara Suites.  Οι επισκέπτες στην περιοχή Las Indias του νησιού θα απολαύσουν αυτό το διαμέρισμα/ξενοδοχείο με εκπληκτική θέα και εξωτερική πισίνα. Υπάρχει μια κουζίνα όπου οι επισκέπτες μπορούν να ετοιμάσουν τα γεύματά τους ή να φέρουν έναν επισκέπτη σεφ. Καθημερινά προσφέρεται ευρωπαϊκό πρωινό ή πλήρες αγγλικό/ιρλανδικό πρωινό. Απέχει περίπου 2 μίλια από την παραλία Puntlarga, μια από τις πιο εντυπωσιακές.
 • La Hacienda . Αυτό το σαλέ επισκεπτών στην περιοχή El Paso του νησιού έχει εντυπωσιακή θέα στα βουνά, ευρύχωρο σαλόνι, γραφικό κήπο και ιδιωτικό αίθριο. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κουζίνα ή τις εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου. Υπάρχει επίσης μια ιδιωτική υπαίθρια μπανιέρα που μπορεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεκινήσετε ή να τελειώσετε τη μέρα. Μπορούν να ενοικιαστούν ποδήλατα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στα Κανάρια Νησιά

3. Το Σίδερο

Sun Shock/Shutterstock

Λέξεις όπως “Rugged” και “Underexplored” έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν αυτό το δεύτερο μικρότερο νησί και μπορούν να θεωρηθούν και οι δύο ως δωρεάν. Βασικά, σημαίνει ότι είναι τόσο όμορφο, ίσως περισσότερο, από μερικά από τα άλλα νησιά, και επίσης δεν τραβάει τόση προσοχή.

Αυτό σημαίνει λιγότερους ανθρώπους και περισσότερο μια απομονωμένη εμπειρία για τους επισκέπτες που ενθουσιάζονται να ζήσουν τα θαύματα της φύσης που είναι διαθέσιμα εδώ, συμπεριλαμβανομένων μοναχικών ασχολιών όπως πεζοπορία και ψάρεμα.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας πάνω και κάτω στους λόφους που προσφέρουν αξέχαστη θέα στο νερό, σε άλλα νησιά και σε διάφορα πολύχρωμα εδάφη.

Στις πόλεις, θα βρείτε κάθε είδους επιλογές για ψώνια, από φρέσκα τρόφιμα μέχρι αθλητικά είδη. Υπάρχουν επίσης μια σειρά από σπηλιές και ηφαιστειακούς σωλήνες κάτω από ολόκληρο το νησί.

Ορισμένα προτείνονται για τους τουρίστες και περιλαμβάνουν οδηγούς – άλλα μπορεί να είναι επικίνδυνα λόγω του περιορισμένου αέρα και των φυσικών αερίων. Η έλλειψη μεγάλων πόλεων σημαίνει επίσης ότι τα αστέρια είναι πιο φωτεινά τη νύχτα και υπάρχουν επίσης πολλά μέρη για παρατήρηση των άστρων.

Τι να κάνω

 • Φυσικές πισίνες. Υπάρχει άφθονη παραλία για να κολυμπήσετε, αλλά υπάρχει επίσης μια σειρά από φυσικά διαμορφωμένες εξωτερικές πισίνες που βρίσκονται στο Charco Azul, το La Maceta ή το Tamaduste. Αυτά μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός προορισμός κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας και μια ωραία ήρεμη εναλλακτική λύση στον ωκεανό που συντρίβεται.
 • Οικομουσείο της Γουινέας. Μάθετε για τους πρώτους κατοίκους του νησιού , τους Bimbaches. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν μερικά από τα διατηρημένα οικιακά τους είδη και πού ζούσαν στην κοιλάδα ντελ Γκόλφο. Μερικοί έχτισαν αχυρένια σπίτια και καλλιεργούσαν στην κοιλάδα, ενώ άλλοι ζούσαν σε σπηλιές και ηφαιστειακούς σωλήνες.
 • Λαϊκή αγορά. Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι συγκεντρώνονται τακτικά για την αγορά Frontera στο Tigaday ή το Mercadillo στο Valverde. Και τα δύο περιλαμβάνουν φρέσκα φρούτα, ψάρια και τοπικά χειροτεχνήματα. Το Frontera λειτουργεί από το 2004 και μόνιμα περίπτερα κατασκευάστηκαν το 2011. Υπάρχει επίσης περιστασιακή διασκέδαση όπως μουσικοί και μαριονέτες.
 • Κέντρο Ηφαιστειολογικής Ερμηνείας. Αν είστε περίεργοι για τη φυσική διαδικασία που φτιάχνουν τα νησιά και συνεχίζετε να τα κάνετε, θα απολαύσετε αυτήν την εγκατάσταση που προσφέρει τις πληροφορίες. Οι επισκέπτες μπορούν να ελέγξουν έναν ανιχνευτή παρουσίας και να δουν έναν διαδραστικό τοίχο τοπίων. Υπάρχει επίσης μια ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια προσομοίωση μιας τυπικής υποβρύχιας έκρηξης.
 • Guinea Tube. Αυτό το τμήμα ηφαιστείου μήκους 90 μέτρων είναι ένας καλός τρόπος για να γνωρίσετε το φυσικό θαύμα αυτών των δομών. Μια ξενάγηση παρέχει χρήσιμες πληροφορίες.

Που να φάω

 • Ηφαίστειο del Hierro. Αυτή η τοποθεσία στο Frontera ειδικεύεται στα κρέατα και τα φρέσκα ψάρια. Το μενού περιλαμβάνει κάθε είδους κομψές επιλογές κόκκινου τόνου, καθώς και επιλογές ψησίματος που περιλαμβάνουν μια πιατέλα με οστρακοειδή. Η σούπα με αστακό είναι δημοφιλής, όπως και το τηγανητό χέλι.
 • Mirador de la Pena. Το στυλ αυτού του εστιατορίου είναι το herreno, το οποίο εστιάζει σε υλικά από το νησί, όπως πατάτες, τυρί, ανανά και κρέατα όπως κουνέλι, ψάρι και θαλασσινά. Αυτό το κτίριο σχεδιάστηκε από τον τοπικό αρχιτέκτονα Cesar Manrique και δίνει έμφαση σε μεγάλα παράθυρα και φυτά.
 • Gauchinche Aguadara. Το guachinche είναι ένα είδος εστιατορίου, συνήθως σε μικρότερα χωριά, το οποίο διαθέτει σπιτικά πιάτα των Καναρίων Νήσων και τοπικά κρασιά αναμεμειγμένα με γεύματα ισπανικού τύπου, όπως τάπας. Αυτό επικεντρώνεται σε ψητά ψάρια και μπριζόλες στη σχάρα και επιλογές για χορτοφάγους. Οι σπεσιαλιτέ του μενού περιλαμβάνουν σπιτικό φοίνικα, κατσικίσιο στιφάδο και τυρί El Hierro.
 • Εστιατόριο Puntagrande. Το Puntagrande Hotel, ένα boutique ξενοδοχείο, διαθέτει ένα εξαιρετικό εστιατόριο που προσφέρει καθίσματα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Είναι το ιδανικό μέρος για να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα ενώ γευματίζετε με φρέσκα θαλασσινά που εναλλάσσονται εποχιακά. Διατίθεται ποικιλία από τοπικά κρασιά και λικέρ. Μέρος της απήχησης του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβανομένου του εστιατορίου, είναι ότι είναι 18-plus, που δημιουργεί μια γαλήνια, ήσυχη και ρομαντική ατμόσφαιρα που προορίζεται για μεγάλους. Κλείνει επίσης τον Ιανουάριο του 2024 , κάτι που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να το ελέγξουν πριν από τότε.

Που να μείνω

Προϋπολογισμός
 • La Montana 2.  Αυτό το διαμέρισμα 1 υπνοδωματίου βρίσκεται κοντά σε εξέχουσες τοπικές παραλίες όπως η Playa del Verodal. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και την ιδιωτική είσοδο. Μπορούν επίσης να απολαύσουν τον κήπο.
 • Pension Casa Trudo.  Αυτός ο ξενώνας βρίσκεται στην περιοχή Frontera και προσφέρει ένα καλό περιβάλλον για να φτάσετε σε αξιοθέατα της περιοχής, όπως ποδηλασία και ψώνια. Υπάρχει κήπος και αυλή και υπέροχη θέα στο νερό και τα βουνά.
Μεσαίας κατηγορίας
 • Lua Hotel Boutique . Ορισμένα δίκλινα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι. Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στην Playa de Las Calcosas και είναι εύκολα προσβάσιμες περιοχές για πεζοπορία, καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Παρέχεται υπηρεσία δωματίου καθώς και υπηρεσία θυρωρείου.
 • Apartamentos Los Verodes.  Αυτό το συγκρότημα διαμερισμάτων στην ορεινή περιοχή του νησιού περιλαμβάνει κουζίνες σε κάθε δωμάτιο, καθώς και κοινόχρηστη βεράντα και χώρο μπάρμπεκιου, καθώς και δωρεάν δωμάτιο πλυντηρίων και γήπεδο μίνι γκολφ. Μπορείτε να κανονίσετε παράδοση γευμάτων από ένα κοντινό εστιατόριο. Υπάρχει επίσης υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων και χώρος αποθήκευσης ποδηλάτων.
Πολυτέλεια
 • Ξενοδοχεία Geko.  Η περιοχή Los Llanillos προσφέρει εκπληκτική θέα στις τοπικές παραλίες και τα βουνά και βρίσκεται κοντά στην Playa del Verodal. Τα ηχομονωμένα δωμάτια περιλαμβάνουν πρόσβαση σε βεράντα, καθώς και καφετιέρες σε κάθε δωμάτιο.
 • La Cuardra de Juan.  Αυτή η κομψή εξοχική κατοικία βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου η ιδιωτικότητα είναι εγγυημένη. Είναι επίσης τοποθετημένο αρκετά ψηλά, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα από τα απέναντι παράθυρα. Είναι στο δρόμο για το Παρατηρητήριο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κουζίνα καθώς και δύο υπνοδωμάτια και έναν κήπο. Διαδρομές ποδηλάτου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στα Κανάρια Νησιά

4. Φουερτεβεντούρα

Nataliya Schmidt/Shutterstock

Αυτό το μεγάλο νησί προσφέρει ένα μείγμα φυσικών αξιοθέατων για να δείτε, καθώς και κάθε είδους ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πόλης, όπως μουσεία, γκαλερί και μπουτίκ.

Η περιοχή ήταν μια σταθερή πηγή γεωργίας για τα υπόλοιπα νησιά, προμηθεύοντας είδη όπως ντομάτες και μπανάνες.

Παρέχει ένα ζεστό αεράκι, το οποίο κάνει δραστηριότητες όπως ιστιοσανίδα, kitesurfing, ιστιοπλοΐα και beachcombing ιδιαίτερα ελκυστικές. Οι περιοχές πεζοπορίας είναι εξέχουσες, από επίπεδες παραλίες μέχρι βουνοπλαγιές. Θεωρείται επίσης ιδανικό σημείο για σέρφινγκ και καταδύσεις.

Παρόλο που η νυχτερινή ζωή στο νησί είναι εντυπωσιακή, συμπεριλαμβανομένης μιας μάρκας τεκίλα που πήρε το όνομά της από την πόλη Corralejo, υπάρχουν νόμοι κατά της δημόσιας κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών καθώς και της κατανάλωσης ανηλίκων.

Πραγματα να κανεις

 • Πάρκο Όασις. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν ένα μείγμα εξωτικής χλωρίδας και πανίδας σε αυτό το καταφύγιο, όπως φίδια, παπαγάλοι και λεμούριοι. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βόλτες με καμήλα. Είναι επίσης δίπλα στο Jardin Botanico, όπου υπάρχουν φυτά όπως κάκτοι ή αλόη.
 • Ελ Κοτίγιο. Αυτή η πόλη στην ακτή είναι πάνω από 300 ετών και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εξερεύνηση της ως επί το πλείστον ανέπαφη αποικιακή πόλη. Σε αντίθεση με ορισμένα από τα άλλα νησιά, η απομακρυσμένη, αμυντική τοποθεσία του έκανε πιο δύσκολο για τους πειρατές να πλεύσουν για λεηλασία.
 • Κοιμητήριο Παραλίας. Ένα από τα πιο μοναδικά μέρη ανάπαυσης για τους νεκρούς είναι το θαλάσσιο νεκροταφείο Cofete που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Jandia. Τα λείψανα θάβονταν μέσα στην άμμο και τις πέτρες από τον 19ο αιώνα. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν μια ποικιλία από αναμνηστικές πλάκες ή ταφικά αντικείμενα.
 • Αρχαιολογικό Μουσείο. Το πρώτο μουσείο του νησιού στην πόλη Betancuria προσφέρει πληροφορίες για την ιστορία της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των ιθαγενών Mahos. Το μουσείο επιτρέπει επίσης στους ανθρώπους να δουν τις τρέχουσες ανασκαφές σπιτιών που χρονολογούνται από αιώνες. Η πόλη είναι επίσης ιστορική και πήρε το όνομά της από έναν Νορμανδό εξερευνητή στις αρχές του 1400.
 • Νήσος Λόμπος. Πάρτε ένα πλοίο σε αυτό το μικρό νησί και εθνικό πάρκο για ακόμα πιο εντυπωσιακό τοπίο. Αυτό είναι ένα καλό μέρος για να δείτε θαλάσσια λιοντάρια και φώκιες ενώ απολαμβάνετε λευκή άμμο και καθαρά νερά.

Που να φάω

 • Το ασχημόπαπο. Αυτό το μικρό, φιλόξενο εστιατόριο προσφέρει τοπικά πιάτα καθώς και σκανδιναβικά πιάτα. Υπάρχει ένα διαφορετικό δανέζικο πιάτο κάθε μέρα.
 • Λα Βίλα. Ένα μεσογειακό μενού περιλαμβάνει ιταλικά και γαλλικά καλούδια αλλά με υγιεινά, οικονομικά υλικά.
 • Ελ Μοράλ. Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του εστιατορίου κοντά στο Corralejo είναι ότι οι ιδιοκτήτες παρέχουν μερίδες μισού μεγέθους, οι οποίες ενθαρρύνουν τους πελάτες να παραγγείλουν περισσότερα είδη και να μοιράζονται πιάτα μεταξύ τους. Αυτό καθιστά εύκολο να δοκιμάσετε ένα μεγαλύτερο δείγμα τοπικών κρεάτων, φρούτων και λαχανικών, καθώς και τις συστάσεις του σεφ για μια συγκεκριμένη βραδιά.

Που να μείνω

Προϋπολογισμός
 • Blue Wave House . Αυτό το συγκρότημα διαμερισμάτων με δίκλινα δωμάτια στην περιοχή La Olivia προσφέρει κουζίνες σε κάθε δωμάτιο, τραπεζαρίες, τζάκια και φούρνους. Υπάρχει επίσης ιδιωτική πισίνα και βεράντα.
 • Casa Natura Ainhoa.  Το διαμέρισμα μόνο για ενήλικες περιλαμβάνει κήπο, εξωτερική πισίνα και χώρο μπάρμπεκιου. Υπάρχει επίσης γυμναστήριο και εύκολη πρόσβαση σε μπαρ και δραστηριότητες στην περιοχή.
Μεσαίας κατηγορίας
 • Πριγκίπισσα της Φουερτεβεντούρα . Αυτή η παραθαλάσσια τοποθεσία σε αυτό το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων περιλαμβάνει πισίνες, γήπεδο τένις και άλλες ευχάριστες ανέσεις, όπως νυχτερινή διασκέδαση και ένα εστιατόριο με διεθνή μπουφέ. . Υπάρχει επίσης σάουνα, γυμναστήριο και χώρος για παιδιά με παιδική χαρά.
 • Σαμπάλα Φουερτεβεντούρα.  Αυτό το διαμέρισμα συνδυάζει την πρόσβαση και την ποιότητα, όπως πισίνα με μπαρ, κουζίνα και πρόσβαση σε καφετέρια. Κάθε πρωί παρέχονται φρέσκα φρούτα.
Πολυτέλεια
 • Pierre & Vacances Club Origo Mare.  Αυτό το νησιωτικό θέρετρο προσφέρει άφθονη διασκέδαση για οικογένειες, όπως μίνι γκολφ, ψυχαγωγία και διάφορες δραστηριότητες. Υπάρχει επίσης μια περιοχή 18 και πλέον με πισίνα και υδάτινο πάρκο. Οι επισκέπτες μένουν σε βίλες με ποικίλες ανέσεις και πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες.
 • LaBranda Golden Beach . Η περιοχή Costa de Calma είναι απομακρυσμένη αλλά εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη στις υπηρεσίες του νησιού, παρέχοντας μια αναζωογονητική ευκαιρία αποσύνδεσης. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε εστιατόριο, μπουφέ, πισίνα και πρόσβαση στο νερό. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει σπα ευεξίας και ο θυρωρός του ξενοδοχείου μπορεί να οργανώσει κάθε είδους εκδρομές, από ενοικίαση ποδηλάτων έως βόλτες με καμήλα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στα Κανάρια Νησιά

Λοιπόν, πού πρέπει να μείνετε στα Κανάρια Νησιά;

🥂 Η καλύτερη περιοχή για νυχτερινή ζωήΤενερίφη
🔭 Η καλύτερη περιοχή για παρατήρηση αστεριώνΟ Φοίνικας
🥾 Η καλύτερη περιοχή για πεζοπορίαΤο σίδερο
🏄‍♀️ Το καλύτερο σέρφινγκΦουερτεβεντούρα

Το καλό με αυτά τα νησιά είναι ότι υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα όπου κι αν πάτε, αν και κάθε νησί προσφέρει τις δικές του ξεχωριστές απολαύσεις και αξιοθέατα.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα πολύ ασφαλές περιβάλλον, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα Κανάρια Νησιά. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:

Είναι τα Κανάρια Νησιά ασφαλή

 Πού να μείνετε στη Λευκορωσία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια