Ταξίδι με κατοικίδιο

Ταξίδι με κατοικίδιο

Για όσους έχουν κατοικίδια, η έξοδος στις διακοπές σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφασίσετε για τον καλύτερο τρόπο φροντίδας των κατοικίδιων σας όσο λείπετε. Οι περισσότεροι λάτρεις των κατοικίδιων δεν αντέχουν να αφήσουν πίσω τους ένα πολύτιμο μέλος της οικογένειας. Για να σας διευκολύνουμε, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με εξαιρετικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ταξιδέψετε με τα κατοικίδιά σας.

Με αεροπλάνο

Εάν πετάτε, ελέγξτε τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις για τα κατοικίδια που περιγράφονται από τη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία με την οποία ταξιδεύετε. Θα συνιστούσα να τους τηλεφωνήσετε ή να τους στείλετε email εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τους όρους τους.

Από ξηρά: Χαρτογραφήστε τις διακοπές στο μπάνιο

Εάν οδηγείτε προς τον προορισμό σας, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε και να προγραμματίσετε στάσεις για διαλείμματα στο μπάνιο. Για να αποφύγετε το κατοικίδιο ζώο σας να είναι ανήσυχο, χρησιμοποιήστε τα διαλείμματα του μπάνιου για να το αφήσετε να τρέχει.

Με ξηρά: Δοκιμή απόδειξης της εμπειρίας

Προτού δεσμευτείτε για ένα μακρύ ταξίδι με το αγαπημένο σας κατοικίδιο, θα πρέπει να κατανοήσετε καλά τι θέλετε. Πάρτε τα για 2 ώρες με το αυτοκίνητο για να δείτε εάν αναπτύσσουν ναυτία ή έντονο άγχος. Αυτό θα σας βοηθήσει να λάβετε προφυλάξεις, εάν χρειαστεί. Θα τους εξοικειώσει επίσης με τις συνθήκες και θα τους επιτρέψει να νιώσουν άνετα με αυτό. Μπορείτε να το προχωρήσετε λίγο περισσότερο, επιβραβεύοντάς τους κάθε φορά που μπαίνουν στο αυτοκίνητο για να δημιουργήσετε μια θετική σχέση με αυτό.

Από ξηρά: Κλουβί για ασφάλεια

Παρόλο που η ιδέα να κλειδώσετε το κατοικίδιό σας ακούγεται τρομερή, όταν ταξιδεύετε είναι θέμα ασφάλειας. Τα κατοικίδια που περιφέρονται ελεύθερα γύρω από ένα όχημα ενώ οδηγείτε μπορεί να αποσπούν την προσοχή και να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση κατοικίδιων σε κλουβιά μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος τους κατά τη διάρκεια ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων.

Puppy Pads, puppy pads και άλλα puppy pads!

Ακόμα κι αν έχετε ένα ενήλικο, εκπαιδευμένο στο σπίτι κατοικίδιο, τα ταξίδια μπορεί συχνά να το αποπροσανατολίσουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μικρά ατυχήματα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε μερικά μαξιλαράκια για κουτάβια κοντά σας όπου κι αν βρίσκεστε.

ετικέτες

Ο χειρισμός κατοικίδιων ζώων σε άγνωστο περιβάλλον μπορεί να είναι πολύ τρομακτικός για εσάς και το κατοικίδιό σας. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα στιβαρό γιακά και ετικέτα με τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Εάν ταξιδεύετε, ενδέχεται να μην ισχύουν τα συνήθη στοιχεία επικοινωνίας σας, γι’ αυτό θυμηθείτε να ενημερώσετε τις ετικέτες ανάλογα.

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Όταν είστε σε διακοπές, το τελευταίο πράγμα για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε είναι να ξαναγεμίσετε τη συνταγή φαρμάκων του κατοικίδιου ζώου σας, να βρείτε την τροφή που προτιμά – ή χειρότερα, να εισάγετε νέα τροφή στην οποία αντιδρούν αρνητικά. Για να το αποφύγετε αυτό, ετοιμάστε αρκετό φαγητό για όλη τη διαμονή σας και μετά λίγο. Μην βασίζεστε στην αγορά τροφίμων στον προορισμό σας. Συσκευάστε μερικά παιχνίδια και κουβέρτες από το σπίτι για να τα ηρεμήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Κάντε έναν κτηνιατρικό έλεγχο

Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο για πλήρη έλεγχο πριν από τις διακοπές σας. Εάν το κατοικίδιό σας είναι επιρρεπές σε ναυτία, το άγχος μας, ο κτηνίατρός σας θα μπορεί να συνταγογραφήσει κάτι κατάλληλο. Επωφεληθείτε από την επίσκεψή σας και κάντε όποιες ερωτήσεις σας έρχονται στο μυαλό.

Βρείτε κατάλυμα φιλικό προς τα κατοικίδια

Υπάρχει συχνά η εσφαλμένη αντίληψη ότι τα ξενοδοχεία και τα μοτέλ θα φιλοξενήσουν τα κατοικίδια σας, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε ξανά μαζί τους προτού πραγματοποιήσετε οποιεσδήποτε πληρωμές. Να είστε σαφείς σχετικά με το μέγεθος και τις απαιτήσεις του κατοικίδιου ζώου σας για να εξασφαλίσετε μια θετική εμπειρία τόσο για το αγαπημένο σας κατοικίδιο όσο και για τον εαυτό σας. Εάν έχετε μεγαλύτερα κατοικίδια, ίσως θέλετε να επιλέξετε ένα εξοχικό.

Μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό, προετοιμασία και αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, μπορείτε να έχετε μια εκπληκτική ταξιδιωτική εμπειρία με τα κατοικίδια ζώα σας, ανεξάρτητα από τον προορισμό σας.

Διαβάστε επίσης:Τι να φέρετε σε μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα

Τι να πακετάρετε για την παραλία

Ο Πλήρης Οδηγός για μεταφοράς υγρών

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια