Ταξίδι στο Νεπάλ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε εαν ταξιδευετε απο Ελλάδα

Το Νεπάλ είναι μια χώρα που βρίσκεται στα Ιμαλάια, στην Ασία. Είναι γνωστό για τα ψηλά βουνά του, τα αρχαία μνημεία του και την πλούσια κουλτούρα του. Το Νεπάλ είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για πεζοπόρους, ορειβάτες, περιηγητές και όσους ενδιαφέρονται για την ανατολική φιλοσοφία και θρησκεία.

Εισιτήρια

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα στο Νεπάλ. Οι περισσότερες πτήσεις κάνουν στάση σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Ντόχα ή το Ντουμπάι. Η διάρκεια της πτήσης είναι περίπου 14 ώρες.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εξαρτώνται από την εποχή, την αεροπορική εταιρεία και την επιλογή της πτήσης με ή χωρίς στάση. Γενικά, οι τιμές είναι υψηλότερες κατά την διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου, όταν το κλίμα είναι πιο ευχάριστο.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:3 ημέρες στη Μπανγκόκ

Aκολουθήστε μας στο facebook

Βίζα

Οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στο Νεπάλ. Η βίζα μπορεί να εκδοθεί από την πρεσβεία ή το προξενείο του Νεπάλ στην Αθήνα. Η διαδικασία έκδοσης βίζας διαρκεί περίπου μία εβδομάδα.

Για να εκδοθεί βίζα, θα χρειαστείτε τα εξής έγγραφα:

  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο
  • Φωτοτυπία του διαβατηρίου σας
  • 2 πρόσφατες φωτογραφίες
  • Αίτηση για βίζα
  • Αποδεικτικό εισόδου και εξόδου από το Νεπάλ, όπως αεροπορικό εισιτήριο ή ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Βγάλτε visa απο εδώ

Νόμισμα

Το νόμισμα του Νεπάλ είναι το ρουπία (NPR). Μπορείτε να ανταλλάξετε ευρώ ή δολάρια σε τράπεζες ή ανταλλακτήρια συναλλάγματος στην Κατμαντού ή σε άλλες μεγάλες πόλεις του Νεπάλ.

Γλώσσα

Η επίσημη γλώσσα του Νεπάλ είναι τα νέπαλι. Ωστόσο, ομιλούνται επίσης πολλές άλλες γλώσσες, όπως τα αγγλικά, τα βεγγαλικά και τα θιβετιανά.

Πολιτισμός

Το Νεπάλ είναι μια χώρα με πλούσια πολιτιστική παράδοση. Οι νεπαλέζοι είναι φιλόξενοι άνθρωποι και είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους ξένους επισκέπτες.

Κλίμα

Το κλίμα στο Νεπάλ ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή. Οι πεδινές περιοχές έχουν τροπικό κλίμα, ενώ τα ορεινά έχουν εύκρατο ή ψυχρό κλίμα.

Nepal

Τι να δείτε και να κάνετε

Το Νεπάλ έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες του. Μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας περιλαμβάνουν:

  • Τα βουνά του Ιμαλαΐων, όπως το Έβερεστ, το Κανγκτσενγιούνγκα και το Λότσε.
  • Τα αρχαία μνημεία της Κατμαντού, όπως το Πατάν και το Μποντντόπουρ.
  • Τις φυλές των Ιμαλαΐων, όπως οι Ραντά, οι Τσάμο και οι Μαγκάρ.

Προετοιμασία

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε στο Νεπάλ, είναι σημαντικό να κάνετε κάποια προετοιμασία. Μάθετε λίγα βασικά πράγματα για τη χώρα, όπως τη γλώσσα, τον πολιτισμό και το κλίμα. Φροντίστε επίσης να έχετε τα απαραίτητα έγγραφα, όπως βίζα, αεροπορικά εισιτήρια και ασφάλιση ταξιδίων.

Ασφάλεια

Το Νεπάλ είναι γενικά μια ασφαλής χώρα για τους τουρίστες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως να μην περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα και να μην αφήνετε τα τιμαλφή σας αφύλακτα.

Tips

  • Εάν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία στα Ιμαλάΐα, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι. Φροντίστε να έχετε το κατάλληλο εξοπλισμό και να έχετε ενημερωθεί για τις καιρικές συνθήκες.
  • Εάν ενδιαφέρεστε για τη θρησκεία, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά μοναστήρια.

Τέλος, αφεθείτε στη μαγεία του Νεπάλ και αφήστε το να σας εμπνεύσει και να σας αλλάξει. Το Νεπάλ είναι όχι μόνο ένας τόπος, αλλά μια εμπειρία ζωής που θα σας συνοδεύσει για πάντα. Καλό ταξίδι! Namaste!

Έχεις βρει ξενοδοχείο – διαμέρισμα για το ταξίδι σου? Για δες στο booking.com

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

ξενοδοχεία

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια