Τι χρειάζομαι για να μείνω σε ενα ξενώνα

Μόλις κλείσατε τον πρώτο σας ξενώνα και δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε; Μην ανησυχείτε, σας έχουμε καλύψει. Ταξιδεύουμε για περισσότερα από 3 χρόνια και έχουμε μείνει στους ξενώνες μας.  Ξέρουμε λοιπόν τι ακριβώς θα χρειαστείτε για να γίνετε έμπειρος σε όποιον ξενώνα επιλέξετε να μείνετε.

Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ορίστε τα απαραίτητα προϊόντα μας για διαμονή σε ξενώνες…

1. Πετσέτα που στεγνώνει γρήγορα

Αυτό που δεν προτείνουμε είναι μια τεράστια πετσέτα σαν αυτές που χρησιμοποιείτε συνήθως στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα είδη της λίστας αντισυσκευασίας μας. Ξέρω ότι οι πετσέτες που στεγνώνουν γρήγορα δεν θα είναι αφράτες και εκπληκτικές στο δέρμα σας, αλλά θα κάνουν τη δουλειά τους. Ποια είναι η δουλειά; Λοιπόν, για να στεγνώσετε γρήγορα, πιάνετε λίγο έως καθόλου χώρο στο ταξιδιωτικό σας σακίδιο και δεν σας επιτρέπουν να πληρώνετε επιπλέον 5 δολάρια κάθε φορά που νοικιάζετε μια πετσέτα σε έναν ξενώνα.

Όταν αγοράζετε μια πετσέτα που στεγνώνει γρήγορα, επιλέξτε μια μεγάλη ή XL, καθώς συνήθως είναι μικρές.

Η σύστασή μας: Πετσέτα Ταξιδίου Youphoria

2. Ωτοασπίδες

Εάν κοιμάστε ελαφρά ή θέλετε να αποφύγετε να ακούτε τους συντρόφους σας να ροχαλίζουν το μυαλό τους ή δεν θέλετε να ακούσετε τον συγκάτοικό σας να προσπαθεί να κάνει διακριτικά σεξ, θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα να επενδύσετε σε μερικές καλές ωτοασπίδες! Τα ακουστικά λειτουργούν επίσης, αλλά δεν είναι τα πιο άνετα για ύπνο. 😀

Η σύστασή μας: Ωτοασπίδες Hearos Xtreme Protection

3. Προβολέας

Μην είσαι ο μαλάκας που σκοντάφτει στις 3 το πρωί, ανάβει το φως και ξυπνά τους πάντες! Να είστε προσεκτικοί και χρησιμοποιήστε έναν φακό μεσαίας σκάλας για να φωτίσετε το δρόμο σας στο σκοτάδι καθώς σηκώνετε τα δάχτυλα των ποδιών (υπαινιγμός) και να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο (άλλη μια υπόδειξη) ενώ οι συγκάτοικοί σας κοιμούνται. Ένα φτηνό φακός μπρελόκπροβολέας, το τηλέφωνό σας ή οτιδήποτε άλλο επιλέξατε θα κάνει το κόλπο, αρκεί να μην επιλέξετε να είστε ο μαλάκας.

Ενα μάσκα ματιών μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμο όταν έχετε έναν συγκάτοικο που δεν είναι τόσο προσεκτικός όσο εσείς.

Η σύστασή μας: Energizer 7 LED Προβολέας

4. Λουκέτο

Οι περισσότεροι ξενώνες παρέχουν δωρεάν ντουλάπια για να κλειδώσετε τα τιμαλφή σας, οπότε θα ήταν καλή ιδέα να έχετε μια κλειδαριά. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να πληρώνετε 5 $ για να νοικιάσετε ένα κάθε φορά που μένετε σε έναν ξενώνα. Η κλειδαριά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κλειδώσετε το σακίδιό σας όταν δεν παρέχεται ντουλάπι ή όταν βρίσκεστε σε ένα νυχτερινό λεωφορείο για παράδειγμα.

Αναζητήστε λεπτές, ελαφριές μεταλλικές ή ορειχάλκινες κλειδαριές που να είναι ασφαλείς. Θέλετε να αποφύγετε αυτές τις τεράστιες κλειδαριές συνδυασμού που μοιάζουν με αυτές που χρησιμοποιούσατε στο γυμνάσιο, καθώς είναι ογκώδεις, βαριές και προσθέτουν περιττό βάρος στο σακίδιο σας. Επίσης, αν είστε κάποιος που χάνει πολύ κλειδιά ή μεθύει συχνά και ξεχνάει πράγματα, επενδύστε σε μια κλειδαριά συνδυασμού πάνω από μια κλειδαριά.

Η σύστασή μας: Κλειδαριά αποσκευών Cargis TSA

5. Σανδάλια/Σαγιονάρες

Στους ξενώνες τα μπάνια θα είναι κοινόχρηστα, πράγμα που σημαίνει ότι οι σαγιονάρες είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν με νοιάζει πόσο καθαρός είναι ο ξενώνας ή πόσο άψογο φαίνεται το μπάνιο, μπορεί ακόμα να πάθεις μύκητες στα πόδια, οπότε φορέστε σαγιονάρες στο ντους! Οποιαδήποτε φθηνή flip-flop $1 θα κάνει. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα σκάνδαλο ή μια σαγιονάρα που δεν χρειάζεται να αντικαθιστάτε κάθε λίγες μέρες, δείτε τη σύστασή μας παρακάτω.

Η σύστασή μας: Σαγιονάρες Teva Mush II

Θέλετε περισσότερες συστάσεις για το τι είδους παπούτσια να πάρετε μαζί σας ταξιδεύοντας, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας για τα καλύτερα ταξιδιωτικά παπούτσια.

6. USB Multi Charger

Οι ξενώνες είναι γνωστοί για το ότι είναι το μέρος για να συναντήσετε άλλους ταξιδιώτες, αλλά όταν πρόκειται να έχετε έναν καλό αριθμό καταστημάτων, είναι άθλια! Για να αποφύγετε να περιμένετε να είναι δωρεάν μια πρίζα για τη φόρτιση της φωτογραφικής μηχανής ταξιδιού σας, Ανάπτω, ή τηλέφωνο, επενδύστε σε έναν πολυφορτιστή USB. Με αυτόν τον τρόπο, όταν αποκτήσετε μια δωρεάν πρίζα, μπορείτε να φορτίσετε όλα τα ηλεκτρονικά σας ταυτόχρονα, από μία μόνο πρίζα!

Μην αγοράζετε απλώς έναν φτηνό πολυφορτιστή USB 99 λεπτών, καθώς δεν είναι πολύ αξιόπιστοι και το προσδόκιμο ζωής τους είναι εξαιρετικά σύντομο. Εάν θέλετε έναν φορτιστή μακράς διαρκείας και αξιόπιστο, δείτε τη σύστασή μας παρακάτω.

Ενοικίαση μοτοσυκλέτας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η σύστασή μας: Φορτιστής τοίχου USB 4 θυρών Syncwire

7. Universal Plug Adapter

Δεν δημιουργούνται όλες οι πρίζες εξίσου, κάτι που είναι χάλια για ταξιδιώτες σαν εμάς που τη μια μέρα ταξιδεύουμε με σακίδιο στη Βενετία και την άλλη διδάσκουμε αγγλικά στη Νότια Κορέα. Αλλά ευτυχώς κάποια ιδιοφυΐα εφηύρε έναν γενικό προσαρμογέα βύσματος, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αγοράσουμε μόνο έναν και να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε χώρα ταξιδεύουμε! Γιατί να αγοράσετε ένα τροφοδοτικό; Λοιπόν, ποτέ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως έχετε λάθος βύσμα, ούτε χρειάζεται να αγοράσετε ένα εκατομμύριο βύσματα μόνο για να φορτίσετε τα ηλεκτρονικά σας. Για έναν εξαιρετικό πόρο για να καταλάβετε εάν χρειάζεστε διαφορετικά βύσματα για τη χώρα στην οποία ταξιδεύετε, δείτε αυτό το άρθρο.

Φροντίστε να μην μπερδέψετε έναν προσαρμογέα βύσματος με έναν μετατροπέα τάσης! ΕΝΑ μετατροπέας τάσης μπορεί να είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσετε επίσης εάν δεν θέλετε να τηγανίσετε τη συσκευή σας επειδή η τάση ήταν διαφορετική από αυτή της χώρας σας. Ωστόσο, σημειώστε ότι δεν χρειάζονται όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές μετατροπέα. Τα περισσότερα τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές ταξιδιού και ταμπλέτες μπορούν να χειριστούν διαφορετικές τάσεις χωρίς μετατροπέα, αλλά πράγματα όπως τα ηλεκτρικά ξυραφάκια μπορεί να μην είναι (από την εμπειρία εδώ).

Τα 10 καλύτερα φίλτρα και καθαριστές νερού για σακίδιο (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η σύστασή μας: Insten Universal Travel Adapter

8. Ξαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερού

Οι περισσότεροι ξενώνες θα έχουν μια κανάτα με νερό στο λόμπι όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξαναγεμίσουν τα μπουκάλια νερού τους δωρεάν ή φθηνά. Αυτό είναι ιδανικό για να βοηθήσουμε τους ταξιδιώτες με προϋπολογισμό, όπως εμείς, να εξοικονομήσουν χρήματα ενώ ταξιδεύουν, μη αγοράζοντας συνεχώς νερό από το σούπερ μάρκετ. Γιατί λοιπόν να μην επενδύσετε σε ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερού που σας βοηθά να κρατάτε το πορτοφόλι σας χαρούμενο και ταυτόχρονα σώζει τον πλανήτη.

Οι 10 καλύτεροι ξενώνες στο Εδιμβούργο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η σύστασή μας: Μπουκάλι νερού από ανοξείδωτο χάλυβα Hydro Flask

9. Προφυλακτικά

Ας μην το ζαχαρώσουμε, οι ξενώνες είναι όπου οι μόνοι ταξιδιώτες πάνε για να συναντήσουν άλλους ταξιδιώτες και να συνδεθούν! Γεια, χωρίς κρίσεις. Φροντίστε μόνο να μπείτε προετοιμασμένη και όχι να εξαρτάτε από τον άλλον να φέρει το προφυλακτικό (σας κοιτάζω κυρίες). Θα ήταν χάλια να πιάσεις κάτι ή να μείνεις έγκυος δύο εβδομάδες μετά το RTW σου.

Η σύστασή μας: Trojan Ultra Ribbed 😉

10. Ένα ανοιχτό μυαλό

Οι ξενώνες δεν είναι ξενοδοχεία και κάθε ξενώνας είναι μια διαφορετική εμπειρία. Οι άνθρωποι που θα βρείτε σε ξενώνες είναι σαν κανένα άλλο πλήθος. Θα συναντήσετε ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, με διαφορετικές συνήθειες, κουλτούρες, ιδέες και πολλά άλλα. Όταν λοιπόν σκοπεύετε να μείνετε σε ξενώνα, φροντίστε να έχετε ανοιχτό μυαλό!

Η σύστασή μας: Λυπούμαστε, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να αγοράσετε!

Ορίστε! Αυτά είναι τα δέκα κορυφαία είδη συσκευασίας ξενώνα! Μην ξεχάσετε να ελέγξετε επίσης την απόλυτη λίστα συσκευασίας για συμβουλές σχετικά με το τι άλλο να φέρετε μαζί σας στα ταξίδια σας και τη λίστα αντισυσκευασίας για προτάσεις σχετικά με το τι να αφήσετε στο σπίτι.

Ξεχάσαμε κάποιο από τα δέκα βασικά είδη συσκευασίας σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια