Τι είναι το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ενημέρωσης Βίζας για Κινέζους υπηκόους;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς — υποδέχτηκαν σχεδόν 80 εκατομμύρια τουρίστες το 2019 και ήταν η τρίτη χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο!

Τουρίστες έρχονται από όλο τον κόσμο για να δουν διάσημα αξιοθέατα όπως τη γέφυρα Golden Gate και το Άγαλμα της Ελευθερίας, να περπατήσουν κατά μήκος της θρυλικής λεωφόρου Sunset Boulevard και ακόμη και να συμμετάσχουν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως να πάτε σε ένα θεματικό πάρκο.

Οι Κινέζοι πολίτες λατρεύουν ιδιαίτερα να επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν οι πέμπτοι πιο συνηθισμένοι ξένοι υπήκοοι που εισήλθαν στη χώρα.

Για να διευκολυνθεί η επίσκεψη των τουριστών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημιούργησε το Ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης βίζας για Κινέζους υπηκόους. Όσοι σχεδιάζουν ένα ταξίδι σύντομα θα πρέπει να προσθέσουν σελιδοδείκτη σε αυτό το άρθρο, καθώς περιέχει πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη, τον τρόπο υποβολής αίτησης και πολλά άλλα.

Το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ενημέρωσης Βίζας

ο Ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης βίζας (συντομεύτηκε επίσης σε EVUS) είναι ένα πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το 2016 ειδικά για κατόχους κινεζικών διαβατηρίων.

Οι Κινέζοι πολίτες που έχουν βίζα Β1, Β2 ή σύνθετη βίζα Β1/Β2 πρέπει να εγγραφούν στο πρόγραμμα EVUS για να τους επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επειδή οι τρεις τελευταίες θεωρήσεις εκδίδονται για 10 χρόνια, το EVUS δημιουργήθηκε έτσι ώστε οι Κινέζοι πολίτες να μπορούν να ενημερώνουν τα στοιχεία της βίζας επισκεπτών των ΗΠΑ και να βεβαιώνονται ότι όλα είναι ενημερωμένα και σωστά.

Εκτός από την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ενημέρωσης Βίζας έχει μερικά άλλα πλεονεκτήματα. Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι το EVUS ισχύει για 2 χρόνια και επιτρέπει στον κάτοχο πολλαπλές εισόδους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ομοίως, η διαδικασία αίτησης για την απόκτηση ενός EVUS είναι εξαιρετικά απλή και απλή και θα χρειαστεί περίπου 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η διαδικασία γίνεται εξ ολοκλήρου online, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε ώρες για να επισκεφτείτε μια πρεσβεία ή να προετοιμαστείτε για μια προσωπική συνέντευξη!

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα EVUS είναι ανοιχτό προς το παρόν σε όσους έχουν διαβατήριο εκδοθέν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ). Τα άτομα που διαθέτουν διαβατήριο από την Ταϊβάν, το Μακάο ή το Χονγκ Κονγκ (HKSAR) δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για EVUS και μπορούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως κάνουν συνήθως.

Πώς να κάνετε αίτηση για ένα EVUS

Για να υποβάλουν αίτηση για Ηλεκτρονικό Σύστημα Ενημέρωσης Βίζας, οι Κινέζοι ταξιδιώτες πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις εκ των προτέρων.

Πρώτα απ ‘όλα, το πρόγραμμα EVUS είναι ανοιχτό μόνο σε Κινέζους πολίτες που διαθέτουν επί του παρόντος α Βίζα Β1, Β2 ή Β1/Β2. Όσοι έχουν άλλο τύπο θεώρησης (δηλαδή, εκτός από βίζα κατηγορίας Β) δεν χρειάζεται να περάσουν από τη διαδικασία EVUS.

Ομοίως, το κινεζικό διαβατήριο του ταξιδιώτη πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αιτούντες των οποίων τα διαβατήρια πρόκειται να λήξουν σύντομα θα πρέπει να φροντίσουν να τα ανανεώσουν πριν προχωρήσουν σε μια αίτηση EVUS.

Μόλις πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις, οι ταξιδιώτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το EVUS. Το έντυπο αίτησης είναι διαθέσιμο και στα Αγγλικά και στα Μανδαρινικά, αλλά οι απαντήσεις πρέπει να είναι στα Αγγλικά.

Η εφαρμογή θα κάνει μερικές βασικές ερωτήσεις, όπως τα προσωπικά στοιχεία του ταξιδιώτη (όνομα και επώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο), δεδομένα διαβατηρίου (αριθμός σειράς, ημερομηνία έκδοσης/λήξης) και στοιχεία επικοινωνίας.

Θα υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή ενότητα με ερωτήσεις ναι/όχι σχετικά με το ιστορικό υγείας του ταξιδιώτη, το ποινικό υπόβαθρο και τα προηγούμενα ταξίδια.

Μόλις ολοκληρωθεί η αίτηση, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ελέγξουν ξανά για να βεβαιωθούν ότι όλες οι λεπτομέρειες είναι σωστές και να την υποβάλουν. Συνήθως, η επεξεργασία του EVUS πραγματοποιείται εντός 1 έως 3 εργάσιμων ημερών (24 έως 72 ώρες), αν και σε πολλές περιπτώσεις, είναι στιγμιαία.

Το EVUS θα σταλεί στη διεύθυνση email του αιτούντος μόλις εγκριθεί. Λόγω αυτού, είναι σημαντικό οι ταξιδιώτες να σημειώνουν τη διεύθυνση email που χρησιμοποιούν περισσότερο, ώστε να μην χαθεί ή ξεχαστεί.

Όταν ταξιδεύετε στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εκτύπωση της επιβεβαίωσης EVUS δεν είναι απαραίτητη. Κι αυτό γιατί, όπως δηλώνει το όνομα, το EVUS συνδέεται ηλεκτρονικά με το κινεζικό διαβατήριο του ταξιδιώτη.

Όλοι οι ταξιδιώτες πρέπει να εγγραφούν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Ενημέρωσης Βίζας εάν επιθυμούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι καλύτερο να κάνετε αίτηση για το EVUS τουλάχιστον λίγες ημέρες πριν από την αναχώρηση, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για να λάβετε έγκριση.

Τέλος, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι ένα EVUS είναι ισχύει για δύο χρόνια ή μέχρι να λήξει το διαβατήριο ή η βίζα του ταξιδιώτη (όποιο συμβεί πρώτο). Οι ταξιδιώτες των οποίων το EVUS λήγει ενώ βρίσκονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να μείνουν στη χώρα, αλλά πρέπει να ανανεώσουν πριν από το επόμενο ταξίδι τους.

Με την εγγραφή τους στο πρόγραμμα EVUS και τη διασφάλιση της ενημέρωσης των πληροφοριών τους, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν ένα διασκεδαστικό και χωρίς άγχος ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης :Ηνωμένες Πολιτείες: Τα πιο όμορφα κάστρα

40 πιο μοναδικά ξενοδοχεία στον κόσμο

Ταϊλάνδη Ταξίδι, Εργασία ή Συνταξιοδότηση.Απόλυτος οδηγός βίζας της Ταϊλάνδης

αεροπορικα εισητηρια για όλους –TicketsWe

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια