Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο | Μέσες Τιμές

Εάν έχετε σκεφτεί ποτέ ένα ταξίδι στην Αίγυπτο, να είστε βέβαιοι ότι βρίσκεστε σε μια υπέροχη ιδέα. Επιπλέον, μπορεί να είναι εκπληκτικά φθηνό.

Όλα όσα έχει να προσφέρει η Αίγυπτος – ο Νείλος, οι πυραμίδες, ο πλούσιος πολιτισμός, οι ζωντανές πόλεις, το φθηνό και νόστιμο φαγητό της Βόρειας Αφρικής – είναι εύκολα προσβάσιμα στον οικονομικό επισκέπτη καθώς και σε αυτόν που θέλει να ταξιδέψει με πολυτέλεια.

Η επίσκεψη στην Αίγυπτο είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή από ένα ταξίδι στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, την Αυστραλία ή τη Νέα Ζηλανδία. Μπορεί να είναι τόσο φθηνό όσο η Νοτιοανατολική Ασία, αν και οι περισσότεροι επισκέπτες μπορεί να ξοδέψουν λίγο περισσότερα στην Αίγυπτο.

Είναι μια τεράστια χώρα με πολλές επιλογές, αλλά ακόμη και ο οικονομικός ταξιδιώτης μπορεί να δει και να κάνει πολλά. Εάν, από την άλλη, η πολυτέλεια είναι το πράγμα σας, μπορείτε να απολαύσετε αυτού του είδους το ταξίδι χωρίς να ξοδέψετε όσα θα κάνατε για να επισκεφτείτε μια πόλη της Βόρειας Αμερικής.

Το κόστος που αναφέρεται σε αυτό το άρθρο δεν στοχεύει ούτε στο υψηλό ούτε στο χαμηλό επίπεδο, αλλά μάλλον σε κάτι ενδιάμεσο.

Υποθέτουμε ότι θα μείνετε σε ωραία ξενοδοχεία, θα φάτε τα περισσότερα γεύματά σας σε εστιατόρια και θα δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα που κάνουν την Αίγυπτο μια συναρπαστική χώρα. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να επιλέξετε να ξοδέψετε πολύ περισσότερα ή πολύ λιγότερα.

Για πολλούς ανθρώπους, οι διακοπές στην Αίγυπτο είναι το ταξίδι μιας ζωής. Ας αρχίσουμε!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Διαβάστε επίσης :ενδιαφέροντα γεγονότα για την Αίγυπτο

Μέσο κόστος ταξιδιού στην Αίγυπτο

**Οι τιμές για αεροπορικά είναι από Αμερική, δείτε μονοί σας ποσο κοστίζουν τα αεροπορικά απο Ελλάδα στην πλατφόρμα του TicktetsWe οι υπόλοιπες τιμές είναι ίδιες.

  • Μέσο κόστος διαμονής: 75 $ ανά διανυκτέρευση
  • Μέσο κόστος πτήσης: $800 ανά άτομο (Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ)
  • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 60 $ ανά άτομο, ανά ημέρα
  • Μεταφορικά: $400
  • Συνολικό κόστος: $3.300

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η Αίγυπτος είναι μια μεγάλη χώρα. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα από λίγο, θα χρειαστεί να κάνετε μερικά ταξίδια, με λεωφορείο ή τρένο ή ακόμα και με αεροπλάνο.

Μια άλλη πιθανή δαπάνη: τα περισσότερα μουσεία και άλλα αξιοθέατα έχουν χρέωση και θα επωφεληθείτε περισσότερο από την εμπειρία εάν προσλάβετε έναν οδηγό. Αυτή η εκτίμηση λαμβάνει υπόψη αυτούς τους παράγοντες. Μια επιλογή που δεν έχουμε συμπεριλάβει είναι μια κρουαζιέρα στον Νείλο.

Αυτά μπορεί να είναι $500 – $1.000 ανά άτομο για μια τριήμερη ή τετραήμερη κρουαζιέρα. Αν και αυτό αυξάνει τον προϋπολογισμό ψυχαγωγίας σας, είναι συνήθως ένα ταξίδι all inclusive που θα αντικαταστήσει αρκετές ημέρες από τα έξοδα διατροφής και διαμονής σας.

Κόστος ταξιδιού στην Αίγυπτο: Μέσος όρος ανά είδος

Έξοδα διαμονής

Το κόστος διαμονής στην Αίγυπτο μπορεί να είναι απίστευτα φθηνό. Για τους ταξιδιώτες με σακίδιο που διαμένουν σε ξενώνες, μπορεί να είναι έως και 5 $ ανά διανυκτέρευση εκτός των μεγάλων προορισμών.

Από την άλλη, ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάιρο μπορεί να κοστίσει εκατοντάδες δολάρια, σχεδόν όσο σε μια πόλη της Βόρειας Αμερικής. Εάν χρησιμοποιείτε έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς ιστότοπους και κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, μπορείτε να βρείτε δωμάτιο για δύο σε πολύ ωραία ξενοδοχεία της τάξης των $50-$100.

ΕΝΑ έρευνα σε 700 ξενοδοχεία στην Αίγυπτο βρέθηκε μια μέση τιμή 72 $. Τα οικονομικά ξενοδοχεία κυμαίνονται μεταξύ 30 και 40 δολαρίων, ακόμη και τα πολυτελή καταλύματα κατά μέσο όρο κάτω από 200 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Ανεξάρτητα από το είδος των καταλυμάτων που έχετε συνηθίσει όταν ταξιδεύετε στο εσωτερικό, είναι πιθανό να βρείτε ένα παρόμοιο δωμάτιο στην Αίγυπτο για λιγότερο από αυτό που έχετε συνηθίσει να πληρώνετε.

Κόστος πτήσης

Η Αίγυπτος μπορεί να είναι μια εκπληκτικά φθηνή χώρα μόλις φτάσετε εκεί, αλλά το να φτάσετε εκεί είναι το μόνο μέρος του ταξιδιού που είναι δύσκολο να το κάνετε φθηνά.

Τα αεροπορικά σας εισιτήρια θα είναι το πιο ακριβό μέρος των διακοπών σας, αντιπροσωπεύοντας έως και το 50 τοις εκατό ή περισσότερο του συνολικού κόστους σας, επομένως είναι χρήσιμο να προγραμματίζετε πολύ εκ των προτέρων. Κόστος πτήσης ποικίλλουν ανά εποχή. Ο Σεπτέμβριος έως τον Νοέμβριο είναι καλές στιγμές.

Δεν είναι η απόλυτη περίοδος αιχμής και ο καιρός είναι λογικός. Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους προορισμούς, οι πτήσεις τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Πάσχα είναι υψηλές. Το κόστος του εισιτηρίου ανά άτομο μπορεί να κυμαίνεται από $600 έως $1.200, ανάλογα με το από πού πετάτε.

Οι ταξιδιώτες που είναι ευέλικτοι σχετικά με συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες μπορεί να είναι σε θέση να τα πάνε λίγο καλύτερα. Εάν σκοπεύετε να εντάξετε μια κρουαζιέρα στον Νείλο στα σχέδια των διακοπών σας, μπορεί να το θέλετε προγραμματίστε την κρουαζιέρα σας πριν κλείσετε την πτήση σας.

Αυτές οι κρουαζιέρες δεν φεύγουν κάθε μέρα της εβδομάδας, οπότε καλά θα κάνετε να προγραμματίσετε την πτήση σας, και μάλιστα το υπόλοιπο ταξίδι σας, γύρω από τις ημερομηνίες της κρουαζιέρας.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Το φαγητό είναι εκπληκτικά φθηνό στην Αίγυπτο. Εάν αγοράζετε σνακ από πλανόδιους πωλητές ή τρώτε σε τοπικές αγορές, το φαγητό θα είναι ένα μικρό μέρος του προϋπολογισμού σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα περιτύλιγμα φαλάφελ σε ένα καρότσι για περίπου 25 σεντς.

Αν είστε χορτοφάγος, υπάρχουν παντού νόστιμες επιλογές. Στα οικογενειακά εστιατόρια, μπορείτε να απολαύσετε τοπικά πιάτα, όπως φαλάφελ, φάβα και shawarma για λίγα δολάρια.

Εάν μένετε σε ξενοδοχείο, είναι πιθανό να συμπεριληφθεί πρωινό. Ένα μεσημεριανό γεύμα σε ένα ωραίο εστιατόριο μπορεί να κοστίζει 10 $ και ένα δείπνο μπορεί να κοστίζει περίπου 18 $.

Θα χρειαστεί να αγοράσετε πόσιμο νερό. Στα περισσότερα μέρη της Αιγύπτου, το νερό της βρύσης δεν είναι ασφαλές και μπορείτε να προγραμματίσετε μερικά δολάρια την ημέρα για εμφιαλωμένο νερό.

Συνολικά, μπορείτε να φάτε καλά με 30 $ την ημέρα ή λιγότερο, ή με μόλις 5 $, εάν είστε πρόθυμοι να φάτε εν κινήσει από υπαίθριους πωλητές. Θα θελήσετε να διαθέσετε κάποια χρήματα για να δείτε τα αξιοθέατα.

Σε πολλές αμερικανικές και ευρωπαϊκές πόλεις, μπορείτε απλώς να περιπλανηθείτε με έναν χάρτη και έναν οδηγό και να απολαύσετε αρκετά. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια αιγυπτιακή περιπέτεια, ωστόσο, θα πρέπει να συμμετάσχετε σε έναν οδηγό.

Θα μάθετε ιστορία και τοπική κουλτούρα και θα ανακαλύψετε πράγματα που διαφορετικά δεν θα είχατε μάθει ποτέ. Πολλοί οδηγοί θα σας πάρουν και θα σας αφήσουν στο ξενοδοχείο σας. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, οι άνθρωποι που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους τουρίστες θα σας αφήσουν ήσυχους.

Οι ημερήσιες εκδρομές σε προορισμούς όπως οι πυραμίδες, το αιγυπτιακό μουσείο του Καΐρου και τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Καΐρου κυμαίνονται από 30-60 $ ανά άτομο. Μπορεί να περιλαμβάνουν μεσημεριανό γεύμα.

Αν θέλετε να πάτε μόνοι σας, τα περισσότερα μουσεία, ναοί και αρχαιολογικοί χώροι έχουν τέλη, αλλά δεν είναι υψηλά. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα ταξίδι στην Αίγυπτο είναι ατελές χωρίς μια βόλτα με αερόστατο στο Λούξορ, η οποία θα κοστίζει περίπου $60.

Λάβετε υπόψη ότι η Αίγυπτος είναι μια κουλτούρα όπου αναμένονται φιλοδωρήματα. Είναι σύνηθες να δίνετε φιλοδώρημα όχι μόνο στους διακομιστές και στους οικονόμους, αλλά και στους συνοδούς του μπάνιου και στους ανθρώπους που τραβούν τη φωτογραφία σας στο δρόμο.

Σχεδόν όποιος παρέχει μια υπηρεσία περιμένει μια συμβουλή. Θα θελήσετε να έχετε μαζί σας μια προσφορά μικρών λογαριασμών όποτε βγαίνετε έξω. Επίσης, αν ψωνίζετε από τις υπαίθριες αγορές, οι περισσότεροι πωλητές προτιμούν μετρητά και πολλοί δεν παίρνουν καθόλου κάρτες.

Τα αγαπημένα σουβενίρ περιλαμβάνουν πάπυρο, περιδέραια και αλαβάστρινα ειδώλια. Πάντα να διαπραγματεύεστε πριν αγοράσετε. Οι πωλητές θα ξεκινήσουν με τιμή όσο 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή που είναι διατεθειμένοι να πάρουν.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Εάν δεν φύγετε από το Κάιρο, το κόστος μεταφοράς θα είναι χαμηλό. Θα χρειαστεί να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας. Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν υπηρεσία παραλαβής για $10-$30.

Οι οδηγοί ταξί στα αεροδρόμια τείνουν να είναι επιθετικοί και να χρεώνουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Εάν χρησιμοποιείτε ταξί οπουδήποτε στο Κάιρο, διαπραγματευτείτε την τιμή πριν οδηγήσετε και βεβαιωθείτε ότι ο μετρητής είναι ενεργοποιημένος. Εάν το κάνετε αυτό, οι τιμές είναι πολύ λογικές.

Το Uber είναι μια επιλογή στις μεγάλες πόλεις με κόστος ακόμη χαμηλότερο από τα ταξί, μόλις λίγα δολάρια για μια διαδρομή 30 λεπτών. Το Κάιρο είναι μια υπέροχη πόλη, αλλά η Αίγυπτος είναι μια τεράστια χώρα, και οι περισσότεροι επισκέπτες θα θέλουν να βγουν έξω.

Υπάρχουν πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων τρένα, βάρκες και λεωφορεία. Διατίθενται τρένα και λεωφορεία για τη νύχτα, αλλά μπορεί να μην κοιμηθείτε πολύ.

Οι τιμές μεταξύ προορισμών όπως το Κάιρο, η Αλεξάνδρεια, το Dahab και η Siwa κυμαίνονται από 10 έως 25 $. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, οι πτήσεις μεταξύ μεγάλων πόλεων είναι λογικές, στην περιοχή των $50-$100.

Και, φυσικά, μια κρουαζιέρα στον Νείλο είναι ο απόλυτος τρόπος να ταξιδέψετε από το Κάιρο στο Λούξορ. Υπάρχουν σκάφη που κάνουν το ταξίδι γρήγορα καθώς και οι πολυήμερες κρουαζιέρες στα αξιοθέατα.

Θεωρήσεις

Ασφάλεια

Όταν μιλάμε για χώρες που δεν ανήκουν στον πρώτο κόσμο, μερικές από τις πρώτες ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι αφορούν την ασφάλεια. Η Αίγυπτος δεν είναι ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος προορισμός, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί και να γνωρίζετε τους απατεώνες και τους πορτοφολάδες.

Εάν παραμείνετε σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες και ταξιδεύετε με ομάδες ή οδηγούς, είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Ωστόσο, ανύπαντρες γυναίκες έχουν αναφέρει δυσκολίες. Εάν είστε εσείς, ίσως σκεφτείτε να επισκεφθείτε την Αίγυπτο ως μέρος μιας ομαδικής περιήγησης.

Δεν είναι όλη η Αίγυπτος ασφαλής για τους επισκέπτες. Οι ΗΠΑ εξέδωσαν α ταξιδιωτικές συμβουλές δηλώνοντας ότι δεν πρέπει να ταξιδέψετε στη χερσόνησο του Σινά, τη Δυτική Έρημο και τις παραμεθόριες περιοχές που είναι στρατιωτικές ζώνες.

Αλκοόλ

Ως επί το πλείστον, οι Αιγύπτιοι είναι μουσουλμάνοι και δεν πίνουν αλκοόλ. Ωστόσο, είναι διαθέσιμο σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, ενώ υπάρχουν μέρη για να αγοράσετε μπύρα, κρασί και μπουκάλια.

Αν δεν βρίσκεστε σε ξενοδοχείο ή εστιατόριο που εξυπηρετεί αλλοδαπούς, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να πάρετε αλκοολούχα ποτά με το γεύμα σας. Το ποτό σε δημόσιους χώρους είναι παράνομο. Επίσης, το αλκοόλ δεν πωλείται κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι πολύ ακριβή η επίσκεψη στην Αίγυπτο;

Οχι! Οι ταξιδιώτες που εξοικονομούν προϋπολογισμό μπορούν να ξοδέψουν πολύ λίγα μόλις πληρώσουν για αεροπορικά εισιτήρια. Οι επισκέπτες που επιλέγουν να ταξιδέψουν με πολυτέλεια θα βρουν το κόστος λιγότερο από τους περισσότερους άλλους προορισμούς του κόσμου.

Όσοι έχουν προϋπολογισμό μεσαίου δρόμου μπορούν να μείνουν σε ωραία ξενοδοχεία, να φάνε καλά, να ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη της χώρας και να δουν τα πιο διάσημα αξιοθέατα σε τιμή χαμηλότερη από παρόμοιες διακοπές σε άλλες χώρες.

Αρκεί μια εβδομάδα για την Αίγυπτο;

Σε μια εβδομάδα, μπορείτε να επισκεφθείτε τα κύρια αξιοθέατα, να ταξιδέψετε στη χώρα και να έχετε ακόμα χρόνο να απορροφήσετε την τοπική κουλτούρα ή απλά να χαλαρώσετε.

Πιθανότατα δεν θα θέλατε να περάσετε λιγότερο από μια εβδομάδα, αλλά επτά ημέρες είναι αρκετές για να αξίζει το ταξίδι. Καθώς πετάτε για το σπίτι, ωστόσο, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να σχεδιάζει να επιστρέψει.

Είναι η Αίγυπτος φιλική προς το ταξίδι;

Η Αίγυπτος καλωσορίζει τους τουρίστες και έχει τα καταλύματα και τα αξιοθέατα για να υποστηρίξει τις επισκέψεις τους. Η Αίγυπτος είναι μια αρκετά ασφαλής χώρα για τους επισκέπτες, αλλά οι ταξιδιώτες πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις, να δίνουν προσοχή στις συμβουλές και να χρησιμοποιούν την κοινή λογική για να είναι ασφαλείς.

Ποια είναι τα κορυφαία αξιοθέατα στην Αίγυπτο;

Η λίστα που πρέπει να δείτε περιλαμβάνει τις Πυραμίδες της Γκίζας, τον Ναό του Καρνάκ, τον Ναό Φιλάε, τον Ναό Αμπού Σιμπέλ, την Όαση Σίβας και την Κοιλάδα των Βασιλέων.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε μια βόλτα με βάρκα στο Νείλο, ακόμα κι αν δεν επιλέξετε την πλήρη κρουαζιέρα. Και κανένα ταξίδι δεν ολοκληρώνεται με μία ή περισσότερες επισκέψεις σε τοπικές αγορές για σουβενίρ και street food.

Πόσες μέρες χρειάζεσαι για να δεις τις πυραμίδες;

Οι περισσότεροι επισκέπτες θα αφιερώσουν μια ολόκληρη μέρα στις πυραμίδες. Μπορείτε να εξερευνήσετε άνετα το συγκρότημα της Γκίζας σε τέσσερις ή πέντε ώρες.

Εάν επισκεφτείτε τα νεκροταφεία, τους τάφους και άλλες πυραμίδες, πολλές από τις οποίες απαιτούν ξεχωριστά εισιτήρια, θα μπορούσατε να περάσετε επτά ώρες ή περισσότερες. Οι μανιώδεις λάτρεις της πυραμίδας μπορεί να θέλουν να προσθέσουν μια δεύτερη μέρα σε αυτήν την εξερεύνηση.

Αξίζουν οι κρουαζιέρες στον Νείλο;

Για τους περισσότερους ανθρώπους που τα έχουν πάρει, η απάντηση είναι ναι. Έχει περιγραφεί ως ένα μαγικό ταξίδι και είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τα μνημεία που περιστοιχίζουν τον σεβαστό ποταμό. Πολλοί θεωρούν ότι είναι «διακοπές μέσα σε διακοπές».

Λοιπόν, ποιο είναι το μέσο κόστος για ένα ταξίδι στην Αίγυπτο;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$75 ανά διανυκτέρευση
✈️ Μέσο κόστος πτήσης$800 ανά άτομο
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$60 ανά άτομο, ανά ημέρα
🚕 Μεταφορές$400 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος$3.300

Αυτό είναι κατά προσέγγιση το κόστος ενός άνετου αλλά όχι πολυτελούς επταήμερου ταξιδιού στην Αίγυπτο για δύο άτομα. Μόλις αποκτήσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια, μπορείτε να μείνετε, να φάτε και να ταξιδέψετε με πολύ λιγότερα από τα άλλα αναφερόμενα έξοδα.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και ένα σχετικά προσιτό κόστος ταξιδιού, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Αίγυπτος. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια