Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Φλόριντα

Στην πραγματικότητα, λέει το WFSU Public Media , «Το τουριστικό γραφείο Visit Florida της Φλόριντα υπολόγισε ένα ρεκόρ 37,9 εκατομμυρίων ταξιδιωτών στην πολιτεία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, από το προηγούμενο υψηλό τριμήνου των 35,528 εκατομμυρίων τους πρώτους τρεις μήνες του 2022.

Προσθέτουν ότι «το πρώτο τρίμηνο ο τουρισμός στη Φλόριντα αυξήθηκε κατά 6,7 τοις εκατό από πέρυσι, με τους ξένους επισκέπτες να εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα στοιχεία πριν από την COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη την Παρασκευή».

Επομένως, αν σας παρακινούν τέτοια πράγματα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βοηθήσετε την οικονομία των ΗΠΑ.

Προσθέστε την ευκαιρία να επισκεφτείτε καταπληκτικούς προορισμούς όπως το EPCOT, το Everglades ή το ολοένα και πιο συγκλονιστικό Μαϊάμι, και θα έχετε στον εαυτό σας διακοπές πρώτης κατηγορίας για πολύ αξιοπρεπείς τιμές.

Φυσικά, ακόμη και οι οικονομικές διακοπές απαιτούν πολύ προγραμματισμό, κάτι που είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να κάνετε σήμερα. Διαβάστε αυτόν τον οδηγό για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τιμές, τα έξυπνα ταξίδια και τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε!

Μέσο κόστος ταξιδιού στη Φλόριντα το 2023

Ένα μέσο ταξίδι μιας εβδομάδας στη Φλόριντα για δύο άτομα θα κοστίσει περίπου 4.500 $:

  • Μέσο κόστος διαμονής: $125 ανά διανυκτέρευση
  • Μέσο κόστος πτήσης: 200 $ ανά άτομο
  • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 200 $ ανά άτομο, ανά ημέρα
  • Μεταφορικά: $300
  • Συνολικό κόστος: $4.500

Όπως μπορείτε να δείτε, οι διακοπές μιας εβδομάδας στη Φλόριντα είναι αρκετά εφικτές με τον μέσο προϋπολογισμό για μία εβδομάδα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους Αμερικανούς που δεν χρειάζεται να πληρώσουν πολλά αεροπορικά εισιτήρια.

Ωστόσο, λόγω της δαπανηρής φύσης πολλών δραστηριοτήτων στη Φλόριντα – βαρκάδα, θεματικά πάρκα και καλό φαγητό – μπορεί να βρεθείτε να ξοδεύετε πολλά αν δεν είστε προσεκτικοί. Εάν είστε  προσεκτικοί, μπορείτε να κερδίσετε αυτά τα 200 $ πάνω από 100 $ την ημέρα ανά άτομο.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές επιλογές θερέτρου και πακέτα διακοπών για να διαλέξετε. Εάν είστε ο τύπος ενοικίασης σπιτιού, θα έχετε και εκεί πολλές επιλογές.

Η Airbnb και η VRBO έχουν και οι δύο πολυάριθμες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε σε διάφορα εύρη τιμών, για τα πάντα, από έναν μόνο επισκέπτη έως μια μεγάλη οικογένεια. Φυσικά, το κόστος των διακοπών σας θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά σίγουρα δεν περιορίζονται σε) εάν επισκέπτεστε την οικογένεια, εάν θα μείνετε σε έναν ξενώνα ή ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, πώς σας αρέσει να τρώτε τα γεύματά σας και πόσους ακριβούς τουριστικούς προορισμούς έχετε». Θα χτυπήσει όσο είσαι εκεί.

Ωστόσο, είναι χρήσιμο να έχετε ένα μέσο σύνολο δαπανών από το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε – από εκεί έρχεται αυτός ο οδηγός! Εισαγωγή στην επόμενη ενότητα, όπου θα αναλύσουμε το κόστος κατά διαμονή, πτήσεις, δραστηριότητες και φαγητό και μεταφορά.

Μόλις ολοκληρώσετε την ανάγνωση, θα ξέρετε ακριβώς πού να μειώσετε το κόστος, ώστε να μπορείτε να ξοδέψετε σε αντικείμενα που θα κάνουν τις διακοπές σας πραγματικά αξέχαστες.

Κόστος ταξιδιού στη Φλόριντα: Μέσος όρος ανά είδος

Sean Pavone/Shutterstock

Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού στη Φλόριντα είναι δύσκολο να προβλεφθεί λόγω της ποικιλίας των αναγκών και των ενδιαφερόντων που συνθέτουν κάθε ταξιδιώτη. Ωστόσο, εδώ είναι μερικοί βασικοί αριθμοί για να ξεκινήσετε!

Έξοδα διαμονής

Εάν είστε Αμερικανός, δεν θα εκπλαγείτε ιδιαίτερα από τα έξοδα διαμονής στη Φλόριντα, τα οποία είναι αρκετά τυπικά. Οι λάτρεις του ξενώνα μπορούν να μείνουν με περίπου 40 $ για μια κουκέτα κοιτώνα ή 100 $ για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ορλάντο, για παράδειγμα.

Αν ψάχνετε για μια εμπειρία θερέτρου, σχεδιάστε να ξοδέψετε περισσότερα από 150 έως 250 $ τη βραδιά. Κατά μέσο όρο, μπορείτε να ζήσετε σε σχετική πολυτέλεια για περίπου 125 $ ανά άτομο, ανά διανυκτέρευση.

Κόστος πτήσης

Όποιος ταξιδεύει από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ενθουσιαστεί με το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων στη Φλόριντα. Οι τιμές για τη χαμηλή περίοδο κυμαίνονται περίπου 200 $ μετ’ επιστροφής από τη Δυτική Ακτή και 100 $ από την Ανατολική Ακτή.

Εάν πετάτε έξω από το Νότο, όπως η Βόρεια Καρολίνα, μπορείτε να πάρετε αεροπορικά εισιτήρια για μόλις 50 $.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές θα αυξηθούν σημαντικά εάν α) πάτε κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου ή β) κάνετε κράτηση σε περιόδους αιχμής. Ένας τρόπος για να παραβιάσετε τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι να περιμένετε μέχρι να πλησιάσει η ημερομηνία αναχώρησής σας για να τα κλείσετε.

Αν αντέχετε, αξίζει να περιμένετε λίγες μόνο εβδομάδες πριν. Μπορεί να μην βρείτε τόσο βολικές ώρες, αλλά θα βρείτε εξαιρετικές τιμές και έχετε σχεδόν εγγυημένα μια σειρά από επιλογές πτήσεων εσωτερικού.

(Εάν πετάτε διεθνώς ή επιστρέφετε στη χώρα αλλά περάσετε λίγες μέρες στη Φλόριντα πριν επιστρέψετε στην πολιτεία σας, αυτή η προσέγγιση δεν συνιστάται.

Φροντίζετε πάντα να έχετε κλειδώσει τα διεθνή αεροπορικά εισιτήρια πολύ νωρίτερα!) Ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε το κόστος σας είναι να κάνετε κράτηση πτήσεων και καταλυμάτων ταυτόχρονα.

Για παράδειγμα, μια διαμονή τριών διανυκτερεύσεων στο Ορλάντο για δύο ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, είναι περίπου $325 τον Οκτώβριο. Ο συνδυασμός αυτού με άλλες τέσσερις διανυκτερεύσεις κάπου αλλού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τα αεροπορικά εισιτήρια χωρίς να αυξήσετε τον προϋπολογισμό του ξενοδοχείου σας.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

ΟΡΛΑΝΔΟ, ΗΠΑ – 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 : Η βόλτα Dudley Do-Right Ripsaw Falls στο θεματικό πάρκο Universal Studios Islands of Adventure/Kamira/Shutterstock

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε στη Φλόριντα που θα πρέπει να προγραμματίσετε με σύνεση. Πολλά από αυτά θα εξαρτηθούν από το πώς θέλετε να περνάτε το χρόνο σας.

Αν σας αρέσουν οι παραλίες, τα κλαμπ και το φαγητό έξω, τότε θα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνοντας πικ νικ στην παραλία και, στη συνέχεια, να ξοδέψετε περισσότερα το βράδυ, όταν πληρώνετε χρεώσεις κάλυψης και ταμπλέτες για ποτά.

Ωστόσο, εάν είστε τύπος εξωτερικού χώρου, τότε δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για πολιτιστικές εκδηλώσεις ή εισόδους σε χώρους. Αντίθετα, θα θελήσετε να εξοικονομήσετε τα χρήματά σας για περιηγήσεις, τέλη εισόδου σε πάρκο, άδειες ψαρέματος ή άδειες βαρκάδας. Όλα εξαρτώνται από το τι δίνεις προτεραιότητα.

Για ένα ζευγάρι, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε κατά μέσο όρο περίπου 150 $ την ημέρα εάν θέλετε να δείτε μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα. Η Disney World, για παράδειγμα, κοστίζει από 105 έως 189 δολάρια την ημέρα.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτό το είδος δραστηριότητας πηγαίνοντας κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου (συνήθως καλοκαίρι και φθινόπωρο) και συνδυάζοντας τα πάσο σας με το κόστος του ξενοδοχείου.

Αν περάσετε μερικές μέρες στα μεγάλα θεματικά πάρκα, μετά αφιερώσετε τον υπόλοιπο χρόνο σας στην παραλία, πεζοπορία σε κρατικά πάρκα και περπατώντας στην πόλη, μπορείτε εύκολα να τα βγάλετε πέρα ​​κατά μέσο όρο 150 $ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και των ποτών.

Εάν θέλετε πραγματικά να πάτε όλα έξω σε θεματικά πάρκα, εστιατόρια και κλαμπ, προϋπολογιστείτε 250 $ την ημέρα – για κατά μέσο όρο περίπου 200 $.

Όπως με κάθε άλλο ταξίδι, μπορείτε να προσαρμόσετε το κόστος του φαγητού και του ποτού σας προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ανάλογα με το πού πηγαίνετε.

Εάν η ιδέα σας για καλές διακοπές είναι πολλά πάρτι, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε κράτηση σε ένα all-inclusive θέρετρο όπου τα ποτά σας καλύπτονται από το συνολικό κόστος και δεν χρειάζεται να βρείτε επιπλέον χρήματα όταν το κάνετε.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η μεταφορά είναι περίπου τόσο προσιτή στη Φλόριντα όσο κάθε άλλη πολιτεία. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για περίπου 100 $ την εβδομάδα, με την προϋπόθεση ότι έχετε καλό ιστορικό οδήγησης.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε περισσότερα από την ύπαιθρο, εάν είστε ο τύπος που εκτιμά την αμερικανική ερημιά – ή εάν πρόκειται να αφιερώσετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας για να φτάσετε σε πάρκα, φάρμες U-pick και τι έχετε.

Αν θέλετε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου κι αν πάτε, μπορείτε να αγοράσετε ένα πάσο λεωφορείου στις περισσότερες πόλεις της Φλόριντα με τιμή μεταξύ $40 και $80. Αν και αυτό φαίνεται σαν μια απότομη αγορά εφάπαξ, θα καλύψει εύκολα τις διακοπές των περισσότερων ανθρώπων.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να πετάξετε στην περιοχή που θέλετε να επισκεφτείτε.

Αν και μια πτήση μπορεί να φαίνεται φθηνότερη σε μια πόλη από μια άλλη, μπορείτε να χάσετε πολύ από το χρόνο του ταξιδιού σας προσπαθώντας να φτάσετε στο σημείο που θέλετε να πάτε στο έδαφος, γι’ αυτό σκεφτείτε να πληρώσετε περισσότερα για μια ευθεία βολή στον τελικό προορισμό σας.

Επίσης, μερικές φορές είναι φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό από άποψη χρόνου να μεταπηδήσετε μεταξύ πόλεων με αεροπλάνο. Μπορείτε να πάρετε μια πτήση από το Μαϊάμι προς το Ορλάντο με μόλις 50 $, για παράδειγμα, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου!

Συνολικά, υποθέτοντας ένα πάσο λεωφορείου και μία πτήση εντός της πολιτείας ανά άτομο, συν μερικές βόλτες με ταξί ή ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, θα πρέπει να περιμένετε να ξοδέψετε περίπου 300 $.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Mariakray/Shutterstock

Τώρα που συζητήσαμε τα βασικά, εδώ είναι μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

  • Η ασφάλεια στις πόλεις της Φλόριντα είναι ίδια με την ασφάλεια οπουδήποτε. Μην βγαίνετε μόνοι σας το βράδυ, ειδικά ως γυναίκα, και αν το κάνετε, επιμείνετε σε κατοικημένες περιοχές. Προσέξτε να χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστες υπηρεσίες μεταφοράς. Μην πετάτε χρήματα ή κοσμήματα και έχετε πάντα έναν σύντροφο αν είστε έξω για να πιείτε.
  • Η Φλόριντα έχει νόμο Move Over, τον οποίο θα πρέπει να γνωρίζετε εάν οδηγείτε στην πολιτεία. Αυτό προσδιορίζει ότι όταν προσπερνάτε ένα τραβηχτό αυτοκίνητο με ένα αστυνομικό όχημα πίσω του, πρέπει να μετακινηθείτε σε μια λωρίδα ή να επιβραδύνετε στα 20 μίλια την ώρα. Η παραβίασή του μπορεί να σας βγάλει εισιτήριο.
  • Η ασφάλεια της κολύμβησης και της βαρκάδας είναι πολύ σημαντική, καθώς άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο. Με την τελευταία καταμέτρηση, υπήρξαν περίπου 500 θάνατοι ανά 100.000 άτομα στη Φλόριντα , κάτι που σας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να παραμείνετε ασφαλείς. Μην πίνετε πολύ σε βάρκες, μην φοράτε σωσίβια και επιβλέπετε τα παιδιά στενά.
  • Το πόσα μετρητά πρέπει να έχετε στο χέρι είναι μια άλλη ερώτηση που έχουν πολλοί άνθρωποι. Ευτυχώς, η Φλόριντα είναι καλά προσαρμοσμένη στην κουλτούρα των πιστωτικών καρτών. Η μόνη εξαίρεση είναι ότι αν σας αρέσει να οδηγείτε στην ύπαιθρο και να επισκέπτεστε περίπτερα φάρμας ή μαγαζιά μαμά-και-ποπ, θα θέλετε να έχετε λίγα μετρητά στη διάθεσή σας. Και φυσικά, είναι πάντα έξυπνο να ταξιδεύεις με μερικές εκατοντάδες δολάρια σε μια ασφαλή τοποθεσία, για κάθε ενδεχόμενο.

Συχνές Ερωτήσεις

Maridav/Shutterstock

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Φλόριντα;

Προσπαθήστε να πηγαίνετε όταν τελειώνει το σχολείο, διαφορετικά θα κατακλύζεστε από μαθητές και τις οικογένειές τους στους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών και αξιοθέατα. Ο καλύτερος καιρός είναι στα τέλη του φθινοπώρου και στις αρχές της άνοιξης, αν και το καλοκαίρι είναι μια δημοφιλής εποχή για τους λάτρεις της παραλίας.

Είναι ακριβή η Φλόριντα;

Η Φλόριντα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή, αλλά μπορείτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα εάν θέλετε – ή δεν είστε προσεκτικοί. Δείτε τις παραπάνω συμβουλές για να μάθετε πού να κάνετε οικονομία!

Τι ρούχα να φέρω;

Η Φλόριντα δεν δροσίζει τη νύχτα όπως τα μέρη της ερήμου, οπότε μπορείτε να σχεδιάσετε να φέρετε ελαφριά στρώματα για να καλύψετε εάν επισκέπτεστε την άνοιξη, το καλοκαίρι ή τις αρχές του φθινοπώρου. Ωστόσο, ο χειμώνας δροσίζει – και μπορεί να κρυώσει εντελώς κατά τη διάρκεια της ημέρας – έτσι θα χρειαστείτε περισσότερη ζεστασιά.

Είναι ασφαλές στη Φλόριντα;

Ναι, η Φλόριντα είναι πολύ ασφαλής. Οι κύριες ανησυχίες σας θα πρέπει να είναι τη νύχτα στην πόλη, όταν συμβαίνουν τα περισσότερα εγκλήματα, και ενώ βρίσκεστε στο νερό – ειδικά όταν πίνετε.

Χρειάζομαι άδεια για ψάρεμα ή κυνήγι;

Ναι, θα χρειαστεί να αποκτήσετε άδειες για ψάρεμα και κυνήγι στην πολιτεία της Φλόριντα. Σύμφωνα με το Visit Florida, «Απαιτούνται άδειες τόσο για ψάρεμα γλυκού όσο και αλμυρού νερού στη Φλόριντα και είναι διαθέσιμες σε πολλές μαρίνες, καταστήματα δολωμάτων και ειδών και στο τοπικό φορολογικό γραφείο της κομητείας».

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ψάρεμα (τόσο στο γλυκό όσο και στο αλμυρό νερό), το κυνήγι, την πεζοπορία, την παρατήρηση άγριας ζωής και τη βαρκάδα, μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.myFWC.com για να μάθετε τους σχετικούς κανόνες και κανονισμούς.

Λοιπόν, ποιο είναι το μέσο κόστος για ένα ταξίδι στη Φλόριντα;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$125 ανά διανυκτέρευση
✈️ Μέσο κόστος πτήσης$200 ανά άτομο
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$200 ανά άτομο, ανά ημέρα
🚕 Μεταφορές$300 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος$4,500

Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας στη Φλόριντα είναι περίπου 4.500 $ για δύο άτομα. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτή την τιμή σημαντικά πηγαίνοντας κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου, μένοντας σε ξενοδοχεία χαμηλού κόστους, συνδυάζοντας τα ξενοδοχεία και τα αεροπορικά εισιτήρια σας και τρώγοντας φθηνά.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε επίσης να πάτε όλα έξω στα θέρετρα και τα εστιατόρια, εάν αυτό είναι η συμφωνία σας, και θα περάσετε υπέροχα κάνοντας το. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Φλόριντα αξίζει την επίσκεψη.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια