Τι να αγοράσετε στην Ισλανδία

Τι να αγοράσετε στην Ισλανδία; – Αναμνηστικά της Ισλανδίας 2024

Τι αξίζει να αγοράσετε στην Ισλανδία και ποια είναι τα καλύτερα αναμνηστικά ισλανδικής δεξιοτεχνίας για να πάρετε σπίτι μετά το ταξίδι μας στη Χώρα του Πάγου και της Φωτιάς; Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας, περνώντας από τις πόλεις και τα καταστήματα, ειδικά στο Ρέικιαβικ, θα βρείτε την καλύτερη δεξιοτεχνία. Καρπός της ιστορίας αυτής της χώρας και των πολιτιστικών επιρροών που έχουν φτάσει στο νησί, αποκτώντας έτσι κάτι μοναδικό. Ας μάθουμε λοιπόν μαζί τι να αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ισλανδία, φέρνοντας στο σπίτι ένα αυθεντικό αναμνηστικό, για εσάς ή για ένα ξεχωριστό άτομο.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης : Συνοπτική ιστορία της Ισλανδίας

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο Ισλανδία | Μέσες Τιμές

Πότε να πάτε στην Ισλανδία; Κλίμα και περίοδος

Ισλανδική Χειροτεχνία

Η τοπική χειροτεχνία έχει αρχαία προέλευση, που χρονολογείται από την ιστορία της Ισλανδίας και την εποχή των Βίκινγκ . Οι πρώτοι άποικοι του νησιού έφεραν εδώ τις Σκανδιναβικές παραδόσεις , παράγοντας όπλα, κοσμήματα, πέτρα και ξύλο. Με την άφιξη των Ιρλανδών μοναχών μετά την πλοήγησή τους, εισήγαγαν την τέχνη της εικονογράφησης και της γραφής στην Ισλανδία. Μάλιστα, ορισμένα χειρόγραφα και έργα της τοπικής λογοτεχνίας έχουν βρεθεί στην Ισλανδία , τα οποία κατέστησαν δυνατή την ανασύσταση της ιστορίας του νησιού. Από τον 16ο έως τον 17ο αιώνα, η ισλανδική χειροτεχνία ξεκίνησε μια περίοδο άνθησης, με την επεξεργασία υφασμάτων, μεταλλικών αντικειμένων και κεραμικών. Πάνω απ’ όλα, το μαλλί παίζει θεμελιώδη ρόλο στην παραγωγή όχι μόνο ρούχων, αλλά και κουβερτών.

Το ψάρεμα , που ήταν πάντα κεντρικό στοιχείο της οικονομίας του νησιού, οδήγησε επίσης στην εκβιομηχάνιση . Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τον 20ο αιώνα για να έχουμε ξανά ενδιαφέρον για την ισλανδική χειροτεχνία. Σήμερα, ανάμεσα στα καλύτερα ισλανδικά σουβενίρ και αντικείμενα που αξίζει να αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ισλανδία, αποτέλεσμα όχι μόνο της τοπικής χειροτεχνίας, μην χάσετε τα πλεκτά του , αλλά και μοναδικά κοσμήματα φτιαγμένα με λάβα . Επιπλέον, μην παραλείψετε τα κλασικά αναμνηστικά που αντιπροσωπεύουν τις εικόνες του νησιού, όπως κολοκυθάκια , ή αγοράστε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσετε το ταξίδι με τις καλύτερες συνθήκες! Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που αξίζει να αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ισλανδία, φέρνοντας στο σπίτι σας χαρακτηριστικά αναμνηστικά, για τον εαυτό σας ή για να κάνετε ένα μοναδικό δώρο.

Top 10 – Τι να αγοράσετε στην Ισλανδία

Αν αναρωτιέστε τι να αγοράσετε οπωσδήποτε στην Ισλανδία , υπάρχει στην πραγματικότητα μια τεράστια ποικιλία αναμνηστικών για αγορά στο νησί, που προέρχονται από την ισλανδική δεξιοτεχνία. Χάρη στην παράδοση, την τέχνη και την ποιότητα των υλικών που υπάρχουν, θα βρείτε μοναδικά αντικείμενα, που δημιουργούνται από τις διάφορες ιστορικές επιρροές της χώρας. Δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε αυτό που αξίζει να αγοράσετε στην Ισλανδία, φέρνοντας στο σπίτι ένα μοναδικό αναμνηστικό από το ταξίδι σας.

Εδώ είναι οι προτάσεις μας για τα 10 καλύτερα αναμνηστικά από την Ισλανδία !

1. Πουλόβερ φλις

Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αγοράσετε στην Ισλανδία, αποτέλεσμα της ισλανδικής δεξιοτεχνίας και ιστορίας, δεν θα μπορούσατε να χάσετε τα όμορφα μάλλινα πουλόβερ του . Ονομάζεται Lopapeysa, δηλαδή λαναρισμένο μάλλινο πλεκτό , είναι ένα προϊόν που αναπτύχθηκε στο νησί από το 1900. Μοναδικά χάρη στα σχήματα των διακοσμήσεών του και στα χρώματα που χρησιμοποιούνται, σήμερα τα μάλλινα ισλανδικά πουλόβερ, íslensk lopapeysa , έχουν προστατευόμενη ονομασία και για να πωληθούν με αυτό το όνομα πρέπει να παράγονται με διάφορα χαρακτηριστικά. Μεταξύ αυτών βλέπουμε τη δημιουργία μόνο από ισλανδικό μαλλί που δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί, έχουν τυπικά διακοσμητικά που ορίζει ο νόμος, δουλεύονται στο χέρι και δεν πρέπει να έχουν αξεσουάρ ραφές.

Αυτό που κάνει αυτό το προϊόν ισλανδικής χειροτεχνίας μοναδικό είναι πάνω από όλα ότι το μαλλί του είναι υδρόφοβο , αναπνέει και σας κρατά πολύ ζεστό, μονώνοντας τέλεια το δέρμα. Αυτό είναι λοιπόν το τέλειο αναμνηστικό από την Ισλανδία που θα μας επιτρέψει να μείνουμε ζεστοί στο νησί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, αλλά και μόλις επιστρέψουμε σπίτι, αγοράζοντας ένα μοναδικό και παραδοσιακό αντικείμενο. Επιπλέον, από τους ντόπιους αυτό το πουλόβερ φοριέται σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων, αλλά κυρίως σε υπαίθριες δραστηριότητες.

lopapeysa - τι να αγοράσετε στην Ισλανδία - τι να αγοράσετε στην Ισλανδία - τι να αγοράσετε τυπικά στην Ισλανδία

2. Ρούχα πεζοπορίας

Για να αντιμετωπίσετε ένα ταξίδι στην Ισλανδία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα τεχνικά ρούχα διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο σε κάθε εποχή . Η Χώρα του Πάγου και της Φωτιάς, στην πραγματικότητα, είναι και η χώρα του ανέμου και εδώ για τους ντόπιους δεν υπάρχει κακοκαιρία, αλλά μόνο ακατάλληλη ενδυμασία. Τι να κάνουμε όμως αν ξεχάσαμε να συσκευάσουμε το θερμικό πουκάμισο ή το αδιάβροχο παντελόνι ; Τίποτα να φοβηθούμε γιατί στις πόλεις, όπως και στην πρωτεύουσα, δεν θα λείπουν τα καταστήματα που πωλούν τεχνικά ρούχα. που πολλές φορές μπορούμε να βρούμε ακόμα και στα καλύτερα εξοπλισμένα πρατήρια!

Για να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το ισλανδικό κλίμα , ο καλύτερος τρόπος είναι να ντύνεστε σε στρώσεις , τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, προετοιμάζοντας έτσι τον μεταβλητό καιρό. Τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα ρούχα που φέρνουμε μαζί μας στη βαλίτσα μας, στην πραγματικότητα, είναι οι θερμικές και αδιάβροχες ιδιότητες, αποφεύγοντας έτσι να βρέχουμε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας κάτω από έναν καταρράκτη ή στη βροχή, ενώ μας κρατούν ζεστούς χρησιμοποιώντας θερμικά εσώρουχα : το πιο σημαντικό από το ντύσιμο και σαν δεύτερο δέρμα. Τα κραμπόν παπουτσιών είναι επίσης απαραίτητα όταν ταξιδεύετε το χειμώνα. Τέλος, από τη βαλίτσα σας δεν μπορούν να λείπουν αδιάβροχα γάντια, καπέλο, θερμαντικό λαιμό και αδιάβροχο μπουφάν, καθώς και αδιάβροχα παπούτσια πεζοπορίας .

ρούχα για πεζοπορία - πράγματα να αγοράσετε στην Ισλανδία - τι να αγοράσετε στην Ισλανδία

3. Ισλανδικό αλάτι

Ανάμεσα στα καλύτερα ισλανδικά σουβενίρ που μπορείτε να φέρετε στο σπίτι από το ταξίδι σας, ιδανικά για τους λάτρεις του καλού φαγητού, αλλά όχι μόνο, βρίσκουμε το ισλανδικό αλάτι. Ένα μοναδικό πράγμα που αξίζει να αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ισλανδία. Ακόμη και σήμερα, μάλιστα, το ισλανδικό αλάτι παράγεται με μια αρχαία μέθοδο , συλλέγοντάς το στις αλυκές κοντά στη δυτική χερσόνησο Ρέικιανες , που χωρίζει τα φιόρδ. Εδώ τα νερά των ωκεανών είναι παρθένα και το αλάτι εξάγεται επίσης χρησιμοποιώντας το νερό υψηλής θερμοκρασίας που βγαίνει από τους θερμοπίδακες . Η γεωθερμική φυσική ενέργεια είναι η μόνη που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία για τη λήψη του αλατιού, με αποτέλεσμα να μην εκπέμπει μεθάνιο ή διοξείδιο του άνθρακα.

Με τη θέρμανση του νερού των ωκεανών σε δεξαμενές, σχηματίζονται κρύσταλλοι αλατιού σε σχήμα πυραμίδας και στη συνέχεια ξηραίνονται φυσικά. Επιπλέον, η ισλανδική δεξιοτεχνία παράγει διάφορους τύπους αλατιού, όπως μαύρο αλάτι , που παράγεται σε περιοχές που καλύπτονται με λάβα μετά από εκρήξεις, συνδυάζοντάς το με ενεργό άνθρακα και δίνοντας έτσι σε αυτό το ισλανδικό σουβενίρ μια μοναδική γεύση, καθιστώντας το επίσης οπτικά γραφικό για τη διακόσμηση των πιάτων . Ένα άλλο ιδιαίτερο προϊόν είναι το αλάτι σε συνδυασμό με ακατέργαστες νιφάδες ρίζας γλυκόριζας . Ένα πολύ αρωματικό καρύκευμα και επίσης ιδανικό για επιδόρπια ή κυνήγι. Επιπλέον, το αλάτι στην Ισλανδία παράγεται από τον 18ο αιώνα με τις ίδιες μεθόδους.

μαύρο αλάτι - αναμνηστικά ισλανδίας - αναμνηστικά ισλανδίας - ισλανδικά αναμνηστικά - τυπικά ισλανδικά σουβενίρ - αναμνηστικά από την Ισλανδία
Ισλανδικό μαύρο αλάτι

4. Φωτογραφικός εξοπλισμός

Τα τελευταία χρόνια, ο φωτογραφικός τουρισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην Ισλανδία , προσελκύοντας ενθουσιώδεις, επαγγελματίες, αλλά και όσους θέλουν να ζήσουν μια νέα εμπειρία. Σήμερα δεν είναι ασυνήθιστο να συναντάμε υπέροχες φωτογραφίες από ηλιοβασιλέματα, ανατολές και βόρεια φώτα της Ισλανδίας στο διαδίκτυο, αλλά, αν θέλουμε να πάμε στη Χώρα του Πάγου και της Φωτιάς για να τις αναπαράγουμε, είναι σημαντικό να έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό με σας και να είστε προετοιμασμένοι για το ισλανδικό κλίμα. Όταν όμως ο καιρός κάνει την Ισλανδία ακόμα πιο άγρια, αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που τραβούν τις πιο υποβλητικές φωτογραφίες!

Τηλεφακοί, ευρείες γωνίες, λεπτομέρειες και παρθένα τοπία μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι απλώς περιμένουν να απαθανατιστούν για πάντα στο μάτι της κάμερας, αλλά τι να κάνουμε αν δεν έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε μαζί μας, ένα κομμάτι παίρνει κατεστραμμένο ή αποφασίσαμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να τραβήξουμε μοναδικές φωτογραφίες; Μην ανησυχείτε, στο Ρέικιαβικ πάνω από όλα θα βρείτε όλα όσα μπορεί να ονειρευτεί ένας φωτογράφος, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε μοναδικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Αν αναρωτιέστε τι να αγοράσετε στην Ισλανδία, αυτά μάλλον δεν θα είναι τα φθηνότερα ισλανδικά αξεσουάρ και αναμνηστικά, αλλά τα αποτελέσματα θα αξίζουν το κόστος. Επιπλέον, με όλα όσα χρειάζεστε για να τραβήξετε νυχτερινές και μακροχρόνιες φωτογραφίες , μπορείτε να ξεκινήσετε το κυνήγι του Βόρειου Σέλας!

Φωτογραφία του Northern Lights - Ισλανδική χειροτεχνία - τυπική ισλανδική χειροτεχνία
Φωτογραφίζοντας το Βόρειο Σέλας

5. Γλυκά

Επιπλέον, η ισλανδική δεξιοτεχνία παράγει επίσης πραγματικές λιχουδιές για όσους έχουν γλυκό δόντι, όπως ισλανδική σοκολάτα και πολλά άλλα γλυκά. Οι Ισλανδοί, μάλιστα, είναι παθιασμένοι με τα γλυκά και παντού θα βρείτε πολλά είδη για όλα τα γούστα. Τι πιο γλυκό από αυτό ως ισλανδικό σουβενίρ; Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα και ποικίλα σνακ που συναντάμε ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσετε στην Ισλανδία, βρίσκουμε αυτά με βάση τη γλυκόριζα . Είτε αγνά, είτε σε μπάρες, είτε με σοκολάτα είτε με λαμπερές συσκευασίες, υπάρχουν πολλές παραλλαγές σνακ με βάση τη γλυκόριζα στην Ισλανδία, που βρισκόμαστε μπροστά σε κάθε βενζινάδικο ή σούπερ μάρκετ με ατελείωτες επιλογές αυτού του προϊόντος με τις οποίες έχουν εμμονή οι Ισλανδοί. όπως και άλλες σκανδιναβικές χώρες. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται πολύ στη μαγειρική, ειδικά σε συνταγές με βάση τη σοκολάτα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κλίμα της είναι ευνοϊκό για την καλλιέργεια αυτής της ρίζας, που χρησιμοποιείται και ως υποκατάστατο της ζάχαρης. Επιπλέον, στο παρελθόν και σήμερα η γλυκόριζα χρησιμοποιείται στην τοπική παραδοσιακή ιατρική για τις βλεννοκινητικές και θετικές της ιδιότητες για τους αεραγωγούς. Ένα άλλο πολύ δημοφιλές επιδόρπιο είναι το Skyr , ένα παραδοσιακό παρασκεύασμα γάλακτος που συνδυάζεται με γκρανόλα ή πολλά άλλα υλικά για πρωινό ή σνακ. Εν ολίγοις, εάν έχετε ένα γλυκό δόντι ή θέλετε να κάνετε ένα γλυκό δώρο , τα γλυκά είναι ένα αναμνηστικό της ισλανδικής δεξιοτεχνίας που αξίζει να αγοράσετε στην Ισλανδία.

Ισλανδική σοκολάτα - Ισλανδικά αναμνηστικά - τι να αγοράσετε στην Ισλανδία - τυπική ισλανδική χειροτεχνία
Ισλανδική σοκολάτα

6. Κοσμήματα από λάβα

Ανάμεσα στα πραγματικά μοναδικά προϊόντα χειροτεχνίας, φρούτα της Χώρας του πάγου, αλλά πάνω απ’ όλα της φωτιάς και κατ’ εξοχήν πατρίδα των ενεργών ηφαιστείων , θα βρούμε επίσης ανάμεσα στα τυπικά ισλανδικά αναμνηστικά αντικείμενα δημιουργημένα με λάβα! Κολιέ, μενταγιόν, βραχιόλια, δαχτυλίδια και πολλά άλλα, φιλοτεχνημένα από έμπειρους ντόπιους κοσμηματοπώλες και στη συνέχεια διακοσμημένα με την προσθήκη της υπέροχης κρύας και επεξεργασμένης λάβας. Ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας για να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο ή για τον εαυτό σας, αλλά προσέξτε την προέλευση ! Στις βιτρίνες της πρωτεύουσας θα βρείτε πολλά από αυτά τα αντικείμενα, αλλά πάντα ελέγχετε ή ρωτάτε αν λένε Ισλανδικό σχέδιο ή κατασκευασμένο στην Ισλανδία .

Στην πραγματικότητα, η ισλανδική λάβα είναι πολύ σκληρή και η επεξεργασία της είναι περίπλοκη , συχνά σπάει κατά τη διάρκεια του σκαλίσματος. Για το λόγο αυτό, οι τεχνίτες προτιμούν πάντα τη λάβα από άλλες πηγές. Η ισλανδική λάβα, στην πραγματικότητα, είναι συνήθως πιο τραχιά και στερεωμένη σε μέταλλο, περιορίζοντας έτσι τις κρούσεις. Προσοχή λοιπόν στις απομιμήσεις. Στα καταστήματα της πρωτεύουσας, στην εμπορική περιοχή Laugavegur, υπάρχουν καταστήματα που πωλούν αυτά τα ισλανδικά χειροποίητα σχεδιαστικά αντικείμενα.

κοσμήματα λάβας

7. Μάλλινη κατασκευή

Εκτός από τη δημιουργία πολύ απαλών και ζεστών πουλόβερ Lopapeysa , το ισλανδικό μαλλί χρησιμοποιείται σε τοπικές χειροτεχνίες για πολλές διαδικασίες. Ένα πολύ μαλακό υλικό, που αντιστέκεται στις κακές καιρικές συνθήκες, σας κρατά πολύ ζεστό και είναι επίσης αδιάβροχο . Μάλιστα, κουβέρτες, γάντια, καπέλα και κασκόλ κατασκευάζονται από μαλλί ισλανδικών προβάτων. Επιπλέον, για τους λάτρεις του πλεξίματος ένα από τα καλύτερα ισλανδικά αναμνηστικά και ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσετε στην Ισλανδία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι μια ωραία μπάλα από ντόπιο μαλλί, για να φτιάξουμε τα ρούχα μας όπως προτιμάμε ή να κάνουμε ένα ιδιαίτερο δώρο.

Αυτό το μαλλί, μάλιστα, το συναντάμε σε πολλές αποχρώσεις και εκτός από μαλλί υπάρχει και πενιέ . Ζεστό και απαλό νήμα merino, ιδανικό ως υλικό για το πιο ευαίσθητο δέρμα , όπως αυτό των παιδιών. Τα ισλανδικά πρόβατα , χάρη στην ικανότητά τους να προσαρμόζονται στο ακραίο κλίμα, έχουν αναπτύξει ένα ζεστό και πολύ απαλό υπόστρωμα , καθώς και υδατοαπωθητικό , μετά από 1000 χρόνια μεταφοράς στο νησί . Με αυτόν τον τρόπο, το νήμα τους είναι από τα καλύτερα για χειμερινό πλέξιμο, προστατεύοντας από την υγρασία και το κρύο.

μάλλινες κάλτσες
Ισλανδικές μάλλινες κάλτσες

8. Μαρμελάδα ραβέντι

Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα προϊόντα της ισλανδικής κουζίνας βρίσκουμε το ραβέντι . Για εμάς μια ελαφρώς ιδιαίτερη γεύση και έξω από το κουτί των κλασικών συνταγών, αλλά για την τοπική κουζίνα αυτό είναι ένα υπέροχο κλασικό και πολύ αγαπητό από τα παιδιά. Μάλιστα, στην Ισλανδία τα πιτσιρίκια λατρεύουν να το τρώνε ωμό σε κομμάτια σε ζάχαρη. Η γεύση του θυμίζει αμυδρά λεμόνι και θυμίζει σέλινο. Η μαρμελάδα του συγκαταλέγεται στα ισλανδικά σουβενίρ που πρέπει να αγοράσετε αν σας αρέσει αυτή η γεύση, καθώς θα τη βρείτε σε πολλά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ. Εξαιρετικό για πρωινό αλειμμένο σε ψωμί, για την παρασκευή κέικ και τάρτες, αλλά η γεύση του ταιριάζει απόλυτα και στο συνοδευτικό κυνήγι και ψητά.

Επιπλέον, γιατί να μην δοκιμάσετε να ετοιμάσετε το Hjónabandssæla , τη νόστιμη τάρτα με ραβέντι, στο σπίτι. Αν και αυτό το φυτό είναι εγγενές στην Κίνα, έχει εξαπλωθεί στις σκανδιναβικές χώρες , δημιουργώντας πολλές συνταγές. Επιπλέον, αυτή η τάρτα ονομάζεται και Happy Marriage Cake , γιατί στο παρελθόν την ετοίμαζαν γυναίκες για να δείξουν στους άνδρες ότι μπορούσαν να μαγειρεύουν και να φροντίζουν το σπίτι. Σήμερα θεωρείται το σύμβολο του γάμου , χάρη και στην ευκολία προετοιμασίας του. Με λίγα λόγια, τα παρασκευάσματα με βάση τη μαρμελάδα και το ραβέντι είναι από τα πράγματα που σας προτείνουμε να αγοράσετε στην Ισλανδία!

μαρμελάδα ραβέντι
Μαρμελάδα ραβέντι

9. Vinili e Cd

Αν σκεφτούμε την Ισλανδία, μαγευτικά άγρια ​​τοπία, λάβα, πάγοι και καταρράκτες μας έρχονται στο μυαλό, αλλά τι γίνεται με τη Μουσική ; Ναι, η μουσική για την Ισλανδία παίζει κεντρικό ρόλο και έχει τις ρίζες της στις αρχαίες παραδόσεις , φέρνοντας το στυλ της στον κόσμο σήμερα χάρη σε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως οι Sigur Ros και Björk . Γυρίζοντας πίσω στο χρόνο, η ισλανδική μουσική σίγουρα οφείλει τις αρχικές της επιρροές στη σκανδιναβική μουσική, ειδικά στη μουσική των Βίκινγκ , βρίσκοντας την ταυτότητά της μόνο με το πέρασμα του χρόνου. Παραδοσιακά τραγούδια μιλούν για έρωτες, θρύλους, ιστορίες ναυτικών και χορούς Βικιβάκι από τον 11ο αιώνα.

Το Iceland Airwaves διοργανώνεται επίσης τον Οκτώβριο στο Ρέικιαβικ , ένα φεστιβάλ ισλανδικής και παραδοσιακής μουσικής με συναυλίες παντού, ακόμη και στη Blue Lagoon! Ανάμεσα στα ισλανδικά σουβενίρ που δεν πρέπει να χάσετε, οι λάτρεις της μουσικής στο Ρέικιαβικ θα βρουν έναν πραγματικό παράδεισο όσον αφορά τους δίσκους και το βινύλιο . Για τους λάτρεις, το καλύτερο δισκάδικο στον κόσμο είναι το 12 Tónar , στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εδώ, μπορούμε επίσης να καθίσουμε στους καναπέδες του για να πιούμε έναν καφέ και να ακούσουμε εξαιρετική μουσική στα ακουστικά, επιτρέποντάς μας να σας συμβουλεύσουμε. Αλλά υπάρχουν πολλά καταστήματα μουσικής διάσπαρτα στην πρωτεύουσα, όπου μπορείτε πραγματικά να βρείτε κάθε είδος.

τυχεροί δίσκοι

10. Souvenir con Puffin

Τέλος, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ισλανδία, δεν μπορείτε να χάσετε μια από τις μασκότ του νησιού ! Αστείο πουλί με πολύχρωμο ράμφος που θυμίζει αόριστα ιπτάμενο πιγκουίνο, το καλοκαίρι και την άνοιξη φωλιάζει στους βράχους της Ισλανδίας, στη νότια ακτή όπου μπορούμε να θαυμάσουμε μεγάλες αποικίες. Τα Puffins συγκεντρώνονται κυρίως στα δυτικά φιόρδ, στο νησί Lundey, στα Westmans ή στο ακρωτήρι Dyrhólaey. Χαρακτηρίζονται από τις κίτρινες, μπλε και κόκκινες ραβδώσεις του τριγωνικού ράμφους, είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και ορατά, έχοντας επίσης λευκή κοιλιά και μαύρη πλάτη.

Τα ιδιαίτερα πορτοκαλί , δικτυωτά και κούτσουρα πόδια τους είναι ελάχιστα χρήσιμα στη στεριά, αλλά πραγματικά πηδάλια στη θάλασσα. Επιπλέον, αυτό το ζώο είναι πολύ πιστό, βρίσκοντας τον ίδιο σύντροφο κάθε χρόνο για να προετοιμάσει τη φωλιά που σκάβει σε σήραγγες χάρη στο μεγάλο ράμφος του. Σε όλα τα καταστήματα με σουβενίρ στην Ισλανδία θα βρείτε αντικείμενα, επίσης αποτέλεσμα ισλανδικής δεξιοτεχνίας, που αντιπροσωπεύουν αυτά τα χαριτωμένα ζώα, σύμβολα του νησιού. Ανάμεσα σε κούπες, μαγνήτες, μαλακά παιχνίδια και πολλά άλλα, θα σας χαλάσει η επιλογή. Το εθνικό πουλί της Ισλανδίας, ωστόσο, είναι το gyrfalcon . αν και λιγότερο γνωστό.

puffin - τυπικές ισλανδικές χειροτεχνίες - τυπικά ισλανδικά αναμνηστικά

Τι να αγοράσετε στην Ισλανδία, η συμβουλή του Arché Travel

Η κύρια συμβουλή που θέλουμε να σας δώσουμε αν δεν ξέρετε τι να αγοράσετε στην Ισλανδία και θέλετε να μάθετε τι να αγοράσετε στο νησί είναι να πάτε στην πρωτεύουσα, όπου θα βρείτε τα καλύτερα ισλανδικά σουβενίρ. Στην πραγματικότητα, αν ψάχνετε για ισλανδική χειροτεχνία, θα πρέπει να πάτε στο Ρέικιαβικ , όπου υπάρχουν μπουτίκ, καταστήματα με σουβενίρ και εμπορικές δραστηριότητες κάθε είδους. Ακόμη και σε μικρότερες πόλεις, ωστόσο, όπως το Húsavík και το Stykkishólmur , μπορούμε να βρούμε καταστήματα που πωλούν ισλανδικά σουβενίρ. Επιπλέον, η Ισλανδία σίγουρα δεν θα είναι φθηνός προορισμός, αλλά υπάρχει αφορολόγητο στις αγορές. Στην πρωτεύουσα, ο κύριος εμπορικός δρόμος είναι αναμφίβολα ο Laugavegur , αλλά και ο Skólavörðustígur και έξω από το κέντρο βρίσκουμε μερικά εμπορικά κέντρα.

Πώς να επισκεφθείτε την Ισλανδία;

Αφού έχετε μια ιδέα για το τι είναι καλύτερο να αγοράσετε στην Ισλανδία και θυμηθήκατε να αφήσετε χώρο για τα αναμνηστικά της ισλανδικής χειροτεχνίας σας στη βαλίτσα σας, είστε έτοιμοι για αυτό το υπέροχο ταξίδι!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια