Λονδίνο

Τι να αγοράσετε στο Λονδίνο; – Αναμνηστικά Αγγλία

Τι είναι καλύτερο να αγοράσετε στο Λονδίνο και την Αγγλία και ποια είναι τα καλύτερα αναμνηστικά αγγλικής δεξιοτεχνίας για να φέρετε στο σπίτι; Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας θα είναι εύκολο να συναντήσετε εμπορικούς δρόμους , αλλά και καταστήματα χειροτεχνίας που προσφέρουν την καλύτερη δεξιοτεχνία, αποτέλεσμα της ιστορίας αυτής της χώρας και των πολιτιστικών επιρροών της , προερχόμενα επίσης από όλο τον κόσμο . Ας μάθουμε μαζί τι να αγοράσετε οπωσδήποτε στο Λονδίνο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Αγγλία, φέρνοντας στο σπίτι ένα αυθεντικό αναμνηστικό για εσάς ή για ένα ξεχωριστό άτομο.

Αγγλική χειροτεχνία

Η τοπική χειροτεχνία έχει αρχαία προέλευση, η οποία χρονολογείται από την ιστορία της Αγγλίας, στην αγγλοσαξονική εποχή. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι ντόπιοι τεχνίτες παράγουν εκλεκτά υφάσματα, κεραμικά και έπιπλα. Χάρη στο συντεχνιακό σύστημα κατά τον Μεσαίωνα , οι ενώσεις τεχνιτών, όπως οι υφαντές της Οξφόρδης το 1100 , είχαν εγγυημένη ποιότητα. Με την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και την αγγλική βιομηχανική επανάσταση , η χειροτεχνία γνώρισε πτώση, αδυνατώντας πλέον να ανταγωνιστεί τη μαζική παραγωγή. Από τον 19ο αιώνα εμφανίστηκε ξανά το ενδιαφέρον για τους τεχνίτες στην Αγγλία, χάρη και στο κίνημα Arts & Crafts .

Γεννήθηκε το 1880 για να αντιμετωπίσει τα τρομερά προϊόντα που δημιουργούνται από τις βιομηχανίες, ειδικά για χαλιά, έπιπλα, υφάσματα και μέταλλα. Σήμερα, η αγγλική χειροτεχνία είναι πιο ενεργή από ποτέ, χάρη και στη ζήτηση για προϊόντα υψηλής ποιότητας. Αντικατοπτρίζοντας τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου . Εκτός από τα συνηθισμένα αναμνηστικά που μπορείτε να αγοράσετε στο Λονδίνο και σε ολόκληρη την Αγγλία, όπως κούπες και μαγνήτες , μην παραλείψετε τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε. Μάλιστα, υπάρχουν πολλά αντικείμενα που θα βρείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Αγγλία, φέρνοντας στο σπίτι τα καλύτερα αναμνηστικά από το Λονδίνο, για εσάς ή ως ξεχωριστό δώρο.

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αγγλία;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Λονδίνο

Τουριστική λίστα με τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα του Λονδίνου

Top 10 – Τι να αγοράσετε στο Λονδίνο και την Αγγλία

Αν αναρωτιέστε τι αξίζει να αγοράσετε στο Λονδίνο και την Αγγλία, υπάρχει στην πραγματικότητα μια τεράστια ποικιλία αναμνηστικών για να πάρετε στο σπίτι, που προέρχονται από την εθνική δεξιοτεχνία. Χάρη στην παράδοσή του, την τέχνη και την ποιότητα των υλικών που υπάρχουν, θα βρείτε μοναδικά αντικείμενα, που έχουν δημιουργηθεί από τις διάφορες ιστορικές επιρροές στη χώρα ή φέρονται εδώ από το αποικιακό παρελθόν της . Δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε τι αξίζει να αγοράσετε στην Αγγλία, φέρνοντας στο σπίτι ένα μοναδικό αναμνηστικό από το ταξίδι σας . Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να θυμάστε για πάντα την εμπειρία σας ή να κάνετε ένα δώρο σε ένα ξεχωριστό άτομο.

Εδώ είναι οι προτάσεις μας για τα 10 καλύτερα αναμνηστικά από την Αγγλία !

1. Υπηρεσία τσαγιού

Από τις πιο διάσημες παραδόσεις της αγγλικής κουλτούρας, μην παραλείψετε να σταματήσετε για να απολαύσετε το τσάι στις πέντε η ώρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας . Ένα πραγματικό τελετουργικό που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα , όταν από ένα ανατολίτικο ιατρικό ποτό έγινε μόδα για τους ευγενείς της εποχής στην αυλή. Πράσινο τσάι, με προσθήκη γάλακτος – και ποτέ λεμόνι! – εξακολουθεί να σερβίρεται όπως τότε με νόστιμα γλυκά ή αλμυρά σνακ , σε εκλεπτυσμένη και υπέροχη πορσελάνη . Αυτά τα σετ τσαγιού έγιναν στάτους της αριστοκρατίας , σύμβολα αφθονίας και πλούτου. Ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσετε στην Αγγλία, και στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας ως αναμνηστικό, αποτέλεσμα εξαιρετικής χειροτεχνίας, μην παραλείψετε ένα υπέροχο και μοναδικό αγγλικό σετ τσαγιού!

Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και μόλις επιστρέψεις στο σπίτι, μπορείς να απολαύσεις τσάι στις πέντε η ώρα, ή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, όπως οι Άγγλοι αριστοκράτες. Εκείνη την εποχή, η παράδοση έλεγε ότι αυτές οι πορσελάνες προέρχονταν από την Κίνα, ενώ αυτές από τη Faenza ή την Ολλανδία είχαν μικρότερη αξία. Επιπλέον, από αυτή την ευγενή παράδοση, αναπτύχθηκαν στην Αγγλία διάφορες τελετουργίες, όπως το High Tea , ένα πλήρες γεύμα, το Απογευματινό τσάι , το κλασικό τσάι της ώρας 5, το Man tea Club ή τα εκλεπτυσμένα βικτοριανά πάρτι τσαγιού . Σήμερα, η κινέζικη πορσελάνη δεν είναι πλέον τόσο διαδεδομένη όσο παλιά, αλλά παντού υπάρχουν εκλεπτυσμένα, εντυπωσιακά και διακοσμημένα σετ τσαγιού σε λευκή και μπλε πορσελάνη . Συμπληρώστε με τσαγιέρα, φλιτζάνι, σουβέρ και πιάτα σερβιρίσματος.

Aκολουθήστε μας στο facebook

σετ τσαγιού πορσελάνης - τι να αγοράσετε στο Λονδίνο - τι να αγοράσετε στο Λονδίνο - πράγματα να αγοράσετε στο Λονδίνο - τι να αγοράσετε στο Λονδίνο - τι να αγοράσετε οπωσδήποτε στο Λονδίνο

2. Αγγλικό τσάι

Όπως είδαμε, το τελετουργικό του τσαγιού στη Δύση ήταν ιδέα της Δούκισσας του Μπέντφορντ, Anne Mary Stanhope , κυρίας της βασίλισσας Βικτώριας . Η ιδέα ήταν να έχουμε ένα σνακ μεταξύ του μεσημεριανού γεύματος, το οποίο σερβίρεται νωρίς και του δείπνου, το οποίο σερβίρεται αργά, το 1841 . Επίσης πολύ παρόν στην αγγλική λογοτεχνία , όπως και στα έργα της Τζέιν Όστεν , το τελετουργικό έγινε καθημερινό γεγονός για τις πλούσιες κυρίες , οι οποίες αντάλλασσαν συμβουλές και κουτσομπολιά πίνοντας τσάι. Σήμερα, το αγγλικό τσάι εξακολουθεί να είναι ένα πολύ αγαπημένο ποτό, το οποίο έφτασε στη χώρα χάρη στο αποικιακό παρελθόν της , ειδικά φερμένο από τη Σρι Λάνκα, και είναι ένα εξαιρετικό αναμνηστικό που αξίζει να αγοράσετε στο Λονδίνο και στην Αγγλία, για να επαναφέρετε μια ανάμνηση Αγγλική κουλτούρα. Για τους Άγγλους, το τσάι είναι ένα σοβαρό θέμα .

Χρησιμοποιούνται διάφορα είδη τσαγιού, αλλά το αγαπημένο των ντόπιων είναι αναμφίβολα ο Earl Grey . Για να το ετοιμάσουμε τέλεια, πρέπει να βράσει το νερό , ρίχνοντας το χαλαρό τσάι να εμποτιστεί για περίπου 5 λεπτά , αφαιρώντας το με ένα σουρωτήρι και προσθέτοντας τη ζάχαρη, σε σβόλους ! Ένα αληθινό απογευματινό τσάι βλέπει την προσθήκη γάλακτος , το οποίο σύμφωνα με το Βρετανικό Ινστιτούτο Προτύπων πρέπει να τοποθετείται πριν από το τσάι στο άδειο φλιτζάνι. Επιπλέον, για την παρασκευή του δεν πρέπει να χρησιμοποιείται νερό βρύσης, αλλά χρησιμοποιούνται φυσικά εμφιαλωμένα νερά και υπηρεσίες πορσελάνης για την ικανότητά του να διατηρεί ανέπαφα τα αρώματα του τσαγιού . Απολύτως ένα από τα μοναδικά τυπικά αγγλικά σουβενίρ της Αγγλίας που πωλούνται σε ωραία κουτιά .

Αγγλικά κουτιά τσαγιού portobello road
Τυπικά κουτιά τσαγιού στο Portobello Road

3. Αναμνηστικό Χάρι Πότερ

Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να αγοράσετε στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Αγγλία, για να φέρετε στο σπίτι ένα από τα μοναδικά αγγλικά gadget, αν αγαπάτε το έπος του πιο διάσημου μάγου στον κόσμο, μην χάσετε τα gadgets του Χάρι Πότερ. Στο Λονδίνο, μάλιστα, υπάρχουν πολλά καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε αυτά τα προϊόντα από την κινηματογραφική έπος που διαδραματίζεται επίσης στην Αγγλία, καθώς και στη Σκωτία και την Ιρλανδία. Το πρώτο μέρος που προτείνουμε είναι προφανώς η πλατφόρμα 9 ¾ στο σταθμό Kings Cross στο Λονδίνο, το σημείο αναχώρησης του Hogwarts Express . Εδώ, μπορείτε ακόμη και να τραβήξετε τη φωτογραφία σας ενώ σπρώχνετε το τρόλεϊ στη μαγική πίστα! Επιπλέον, το μαγαζί είναι εμπνευσμένο από το ραβδί του Ollivander .

Μετακομίζοντας στο Σόχο , για να ανακαλύψουμε την αγγλική δεξιοτεχνία με θέμα τον Χάρι Πότερ, βρίσκουμε το House of Minalima , μια γκαλερί τέχνης εμπνευσμένη από το μαγικό σύμπαν των ταινιών. Οι ιδιοκτήτες του χώρου έχουν επίσης δουλέψει σε σχέδια από το έπος, όπως ο Daily Prophet ή οι βάτραχοι σοκολάτας . Αν ψάχνετε για ένα πραγματικά μαγικό σουβενίρ από την Αγγλία, επίσης στο Σόχο βρίσκουμε το House of Spells . Διακοσμημένο με θέμα το Diagon Alley . εδώ βρίσκουμε ραβδιά, στολές, αγαλματίδια, γλυκά, παιχνίδια και μαγικά βιβλία από τις ταινίες. Τέλος, επισκεπτόμενοι τα στούντιο της Warner Bros , στο τέλος της ξενάγησης θα βρείτε το κατάστημα με σουβενίρ με τα επίσημα εμπορεύματα: απαραίτητο για τους Potterheads!

Η πλατφόρμα του Harry Potter Shop 9 ¾ - τι να αγοράσετε στην Αγγλία - τι να αγοράσετε στην Αγγλία - τι να αγοράσετε στην Αγγλία - τι να αγοράσετε στην Αγγλία
The Harry Potter Shop, al binario 9 ¾

4. Φανέλα ποδοσφαιρικής ομάδας

Από τον κινηματογράφο προχωράμε στον αθλητισμό για να αναζητήσουμε τι είναι καλύτερο να αγοράσουμε στην Αγγλία ή στο Λονδίνο, καλύπτοντας όλα τα γούστα και αναζητώντας το τέλειο αναμνηστικό. Στην πραγματικότητα , αν ρωτήσετε έναν ποδοσφαιρόφιλο που εφηύρε αυτό το άθλημα, η απάντηση θα είναι: οι Άγγλοι. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα από τα πρωταθλήματα με τα περισσότερα και αγαπημένα πρωταθλήματα στον κόσμο, με 20 ομάδες στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως τις νικήτριες ρεκόρ. Αλλά η Πρέμιερ Λιγκ είναι επίσης το πρωτάθλημα της Άρσεναλ, της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι , καθώς και των ιστορικών Άστον Βίλα , Μίλγουολ και Νιούκαστλ . Οι φανέλες αυτών των ομάδων και των πρωταθλητών τους, καθώς και όλα τα εμπορεύματα γύρω τους, έχουν γίνει πραγματικά συλλεκτικά αντικείμενα για τους οπαδούς .

Για έναν θαυμαστή, αυτά τα αντικείμενα είναι απολύτως από τα πράγματα που πρέπει να αγοράσετε στην Αγγλία ή να φέρετε ένα αναμνηστικό σε έναν αληθινό θαυμαστή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, αν βρίσκεστε στο Μάντσεστερ , μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Στάδιο Etihad , το σπίτι της Μάντσεστερ Σίτι ή το Old Trafford , το σπίτι της Manchester United Football. Εδώ, στα μαγαζιά τους, σίγουρα θα βρείτε ό,τι θέλετε. Επιπλέον, ακόμα κι αν δεν διεξάγεται αγώνας, στο Old Trafford του Μάντσεστερ, που είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μουσείο του , να ανακαλύψετε την ιστορία της ομάδας, να επισκεφθείτε τα αποδυτήρια, το VIP και αίθουσα τύπου.

Στάδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ολντ Τράφορντ, το ιστορικό γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

5. Βινύλια

Μερικοί από τους αστέρες της ποπ μουσικής που έγιναν διάσημοι παγκοσμίως γεννήθηκαν στην Αγγλία . Οι Beatles , οι Rolling Stones, ο David Bowie , οι Queen , η Amy Winehouse , ο Elton John , η Adele και πολλοί άλλοι… Υπάρχουν πολλοί Άγγλοι καλλιτέχνες που έχουν αλλάξει μουσική. Στο παρελθόν, για να μείνετε ενημερωμένοι για τις νέες κυκλοφορίες, ήταν απαραίτητο να πάτε στο Λονδίνο και να αγοράσετε ένα πικάπ και λίγο βινύλιο . Ακόμη και σήμερα, οι δίσκοι βινυλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα πραγματικό αντικείμενο λατρείας . Είτε παλιά, είτε μεταχειρισμένα είτε καινούργια, οι πωλήσεις τους είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως επιβεβαιώνει η Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία . Ανάμεσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσετε στο Λονδίνο, ή στην Αγγλία, για να φέρετε στο σπίτι ένα μοναδικό αναμνηστικό της Αγγλίας, για λάτρεις και συλλέκτες. Επομένως, δεν μπορείτε να χάσετε ένα βινύλιο για να το βάλετε προσεκτικά στη βαλίτσα σας.

Ένα από τα πιο δημοφιλή καταστήματα βινυλίου στην Αγγλία, όπου είναι βολικό να αγοράσετε το βινύλιο σας, βρίσκεται στο Λίβερπουλ . Η Probe Records είναι ανοιχτή από το 1971 και διάσημοι μουσικοί έχουν επίσης δουλέψει εδώ. Στο Μάντσεστερ , ωστόσο, αγοράστε τα μουσικά σας αναμνηστικά στην Αγγλία από την Piccadilly Records και την Rubber Soul Records , διάσημη για το βινύλιο της δεκαετίας του ’70. Αν αναρωτιέστε πού να αγοράσετε βινύλιο στο Λονδίνο , ωστόσο, αυτή είναι μια αληθινή Μέκκα για το ιστορικό βινύλιο , που εξακολουθεί να αντιστέκεται στο ψηφιακό. Στα δημοφιλή καταστήματα περιλαμβάνονται το Brill, στο Clerkenwell και η Casbah Records, στο Greenwich .

συλλογή βινυλίου - αναμνηστικά Αγγλίας - αναμνηστικά Αγγλίας - αγγλικά αναμνηστικά - αναμνηστικά από την Αγγλία - τυπικά αγγλικά αναμνηστικά
Μια συλλογή από βινύλια Jazz

6. Artisan Gin

Αν δεν ξέρετε τι να αγοράσετε στο Λονδίνο, σας προτείνουμε ένα τυπικό προϊόν, αποτέλεσμα αγγλικής δεξιοτεχνίας, το τζιν. Ένα αγγλικό απόσταγμα από κριθάρι χωρίς βύνη και με προσθήκη μούρων αρκεύθου , βότανα και κάρδαμο. Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα αποστάγματα στον κόσμο, η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ κυμαίνεται μεταξύ 43 και 47°C . Ανάμεσα στους καλύτερους τύπους χειροποίητου τζιν για αγορά στο Λονδίνο, ως αναμνηστικό από ένα ταξίδι στην Αγγλία και ένα αγγλικό βιοτεχνικό προϊόν, βρίσκουμε το Tanqueray Nº 10 , το πιο αγαπημένο για το Gin Tonic , με αρώματα εσπεριδοειδών, το Hayman 1850 Riserva , της Victoriana είναι από τα καλύτερα.

Αλλά και οι Hendricks και οι Bloom . Ανάμεσα στις δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσετε στην Αγγλία, για να ανακαλύψετε την αρχαία δεξιοτεχνία από αυτή την άποψη, ζήστε μια περιήγηση στα αποστακτήρια τζιν . Επιπλέον, σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους εξαγωγείς τζιν στον κόσμο και υπάρχουν πολλά βιοτεχνικά αποστακτήρια ανοιχτά στο κοινό στη χώρα, εμβαθύνοντας έτσι στην απίστευτη κουλτούρα του. Από τα πιο διάσημα, βρίσκουμε το αποστακτήριο Chase , στην ύπαιθρο του Χέρεφορνσαϊρ . Στο Λονδίνο, ωστόσο, βρίσκουμε το The City of London Distillery και το Beefeater’s Home of Gin, το παλαιότερο στην πόλη όπου μπορείτε να αγοράσετε το τζιν σας.

Αγγλικό τζιν
Επιλογή Αγγλικού Τζιν

7. Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Εκτός από το τσάι και τη βασιλική οικογένεια , υπάρχει ένα άλλο θέμα που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στην Αγγλία: η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Αυτές οι διακοπές, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα εγκάρδιες και αντικατοπτρίζονται επίσης στην αγγλική δεξιοτεχνία και στα αναμνηστικά που αξίζει να αγοράσετε σε Αγγλία και Λονδίνο. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παραδόσεις για τα Χριστούγεννα, βρίσκουμε σε κάθε αγγλική πόλη το άναμμα των φώτων των δέντρων , αλλά και το ημερολόγιο Advent και τα τυπικά χριστουγεννιάτικα πουλόβερ . Το να ζήσετε τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά στο Λονδίνο είναι σίγουρα ένα μαγικό γεγονός, αλλά αν δεν έχετε την ευκαιρία να το κάνετε, φέρνοντας στο σπίτι ένα χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό από την Αγγλία θα σας κάνει να νιώσετε λίγη από αυτή τη μαγεία.

Μια από τις πιο διαδεδομένες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στην Αγγλία, για παράδειγμα, είναι ο στολισμός του τραπεζιού με κράκερ . Διακοσμητικό σε σχήμα μεγάλης καραμέλας με χάρτινες κορώνες, μικροαντικείμενα ή ποιήματα μέσα. Αυτό το τραβούν δύο άτομα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ραγίσει και να σπάσει . Έχοντας γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο μετά την ταινία Bridget Jones , όπου η πρωταγωνίστρια φοράει ένα πουλόβερ με τάρανδο τα Χριστούγεννα, τα χριστουγεννιάτικα πουλόβερ έχουν γίνει πολύ δημοφιλή, ακόμη και ως δώρο ή αναμνηστικό από την Αγγλία. Όχι μόνο μπιχλιμπίδια ή διακοσμητικά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά υπάρχουν πολλά θεματικά αντικείμενα που αξίζει να αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με θέμα Big Ben - Αγγλική χειροτεχνία - τυπική αγγλική χειροτεχνία - Αγγλικά gadgets
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με Big Ben

8. Κουτιά γλυκών και μπισκότων

Ανάμεσα στα αναμνηστικά που πρέπει να φέρετε στο σπίτι μετά το ταξίδι σας στην Αγγλία, τα οποία είναι καλύτερα να αγοράσετε στο Λονδίνο, μην παραλείψετε τα νόστιμα αγγλικά μπισκότα βουτύρου . Ένα ιδανικό δώρο για όσους έχουν γλυκό δόντι, τα εμβληματικά μπισκότα σε δοχεία Harrods είναι ένα πολύ δημοφιλές αναμνηστικό για αγορά στο Λονδίνο. Σε όλη την πόλη όμως θα βρείτε πολλά μαγαζιά που ψήνουν καθημερινά μπισκότα και μετά τα συσκευάζουν σε όμορφα τσίγκινα κουτιά σε πολλαπλές παραλλαγές. Εκτός από τα κλασικά αγγλικά πιάτα βουτύρου, θα βρείτε επίσης ποικιλίες σοκολάτας, φιστικιού ή τζίντζερ, βρίσκοντας κάτι για όλα τα γούστα .

Ένα άλλο πολύ αγαπημένο επιδόρπιο στην Αγγλία είναι το ουαλικό κέικ , το οποίο ονομάζεται και ουαλικό κέικ, προέρχονται από την Ουαλία και είναι ευρέως διαδεδομένο από τον 19ο αιώνα . Μια ιστορική γλυκιά focaccia, απλά μαγειρεμένη στη σχάρα, με την προσθήκη αποξηραμένων φρούτων και ζάχαρης. Σερβίρονται κρύα ή ζεστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και θυμίζουν πολύ ψωμί , σερβίροντάς τα συχνά με μαρμελάδα ή βούτυρο. Επιπλέον, μεταξύ των άλλων μπισκότων που αξίζει να αγοράσετε στην Αγγλία, βρίσκουμε το Digestives , που πουλήθηκε το 1800 στα φαρμακεία, το Jaffa Cakes and Shorbreads : τα αγαπημένα της Elizabeth II.

Ουαλικό κέικ Ουαλικά αγγλικά επιδόρπια - τι να αγοράσετε στην Αγγλία
Ουαλική τούρτα

9. Teddy Bears στο Harrod’s

Εάν βρίσκεστε στο Λονδίνο, σίγουρα δεν μπορείτε να παραλείψετε μια επίσκεψη στο ιστορικό αποκλειστικό εμπορικό κέντρο στην περιοχή Brompton Road . Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα σουβενίρ της Αγγλίας και που πρέπει να αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Λονδίνο, στο πολυκατάστημα βρίσκουμε τη συλλογή του από μαλακά παιχνίδια Harrods και αρκουδάκια , που έχουν γίνει πραγματικός θεσμός μεταξύ των ενθουσιωδών . Αυτά τα Teddy Bears υπάρχουν σε πολλές παραλλαγές, όπως το χριστουγεννιάτικο , το Λονδίνο και την ετήσια έκδοσή του , για πραγματικούς συλλέκτες. Επιπλέον, ανάμεσα στα πιο διάσημα μαλακά παιχνίδια του βρίσκουμε επίσης το Paddington : την αρκούδα που ταξιδεύει που έγινε δημοφιλής χάρη στα παιδικά βιβλία και τις ταινίες.

Φοράει το παραδοσιακό παλτό και το εμβληματικό κόκκινο καπέλο του, χωρίς να λείπει ο χαρτοφύλακάς του στο χέρι και το λογότυπο κεντημένο στο πόδι του. Άλλα αρκουδάκια αντιπροσωπεύουν τα σύμβολα του Λονδίνου, όπως η αρκούδα Greenman London και ο αστυνομικός, με τη χαρακτηριστική στολή Bobby . Αρχικά, το αρκουδάκι γεννήθηκε επίσης από την εταιρεία Farnell το 1906 . Το πρώτο αρκουδάκι ονομαζόταν Edward και κυκλοφόρησε από την Harrods το 1921 , όταν η Daphne αγόρασε ένα αρκουδάκι για τον γιο της. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι χρόνια αργότερα αυτό το παιδί θα δημιουργούσε ένα από τα πιο διάσημα έπος. Το παιδί ήταν στην πραγματικότητα ο Christopher Robin : ο δημιουργός του Winnie the Pooh !

αρκουδάκια harrods
Εγώ ο Teddy στο Harrod’s

10. Merchandising della Royal Family

Τέλος, ανάμεσα στα προϊόντα που αξίζει να αγοράσετε στην Αγγλία και το Λονδίνο, αποτέλεσμα των αγγλικών παραδόσεων και δεξιοτεχνίας, καθώς και της ιστορίας του, είναι το εμπορικό προϊόν της Βασιλικής Οικογένειας! Αν υπάρχει κάτι που ενώνει όλα τα θέματα του στέμματος, είναι η αγάπη που νιώθουν για τη βασιλική οικογένεια που πάντα γοήτευε τους πάντες, μέσα από τις εφημερίδες, τα κουτσομπολιά και τα γεγονότα που περιστρέφονται γύρω από αυτή την πολύ διάσημη οικογένεια. Κατά την επίσκεψή σας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ , πηγαίνετε στο κατάστημά του , όπου μπορείτε να αγοράσετε πολλά αντικείμενα και αναμνηστικά εμπνευσμένα από τη βασιλική οικογένεια.

Από είδη σπιτιού, χαρτικά, ρούχα, βιβλία και παιχνίδια, καθώς και σετ τσαγιού, κούπες, μαχαιροπίρουνα και πολλά άλλα, σίγουρα θα βρείτε κάτι για να φέρετε στο σπίτι ένα μοναδικό αναμνηστικό του Βρετανικού Στέμματος. Επιπλέον, δεν λείπουν τα κουτιά τσαγιού διακοσμημένα με εικόνες της βασιλικής οικογένειας και σε πολλά καταστήματα σε όλη την Αγγλία θα βρείτε θεματικά αντικείμενα . Επιπλέον, όπως τονίζεται από πρόσφατες μελέτες, το αγγλικό στέμμα δεν είναι μόνο ένα αληθινό πάθος για τους υπηκόους του, αλλά και ένα οικονομικό εισόδημα για το Βασίλειο, δημιουργώντας ένα μεγάλο τουριστικό εισόδημα από ταξιδιώτες που πηγαίνουν κάθε χρόνο για να επισκεφθούν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ή τα μουσεία που σχετίζονται με τη μοναρχία, δημιουργώντας έτσι και θέσεις εργασίας . Σήμερα, στο Piccadilly και παντού στο Λονδίνο, το merchandising επικεντρώνεται κυρίως στον βασιλιά Κάρολο Γ’ .

Λονδίνο
Μαξιλάρι στο κατάστημα του Buckingham Palace

Τι να αγοράσετε σε Αγγλία και Λονδίνο, η συμβουλή του Arché Travel

Η κύρια συμβουλή που θέλουμε να σας δώσουμε αν δεν ξέρετε τι να αγοράσετε στο Λονδίνο και θέλετε να μάθετε τι να αγοράσετε στην Αγγλία ανάμεσα στα καλύτερα αγγλικά σουβενίρ είναι να πάτε στους πιο διάσημους εμπορικούς δρόμους . Ανάμεσα στα καλύτερα μέρη για ψώνια στο Λονδίνο, όπου μπορείτε να αγοράσετε τα αναμνηστικά σας από την Αγγλία και τις τυπικές αγγλικές χειροτεχνίες, βρίσκουμε την Regent Street για υψηλής μόδας και διάσημες μάρκες, την Carnaby Street για ανεξάρτητη μόδα, τη Bond Street και τη Mayfair αν ψάχνετε για πολυτέλεια . Στην Brompton Road , ωστόσο, θα βρείτε το ιστορικό πολυκατάστημα Harrods . Αν ψάχνετε για την καλύτερη χειροτεχνία , το Covent Garden είναι το μέρος που ψάχνετε. Τέλος, οι λάτρεις του vintage δεν μπορούν να παραλείψουν την αγορά Portobello Road στο Notting Hill : έναν δρόμο στον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ταινίες που διαδραματίζονται στην Αγγλία , όπως το Bedknobs και το Broomsticks .

Πώς να επισκεφθείτε την Αγγλία;

Αφού έχετε μια ιδέα για το τι είναι καλύτερο να αγοράσετε στο Λονδίνο και την Αγγλία και θυμηθήκατε να αφήσετε χώρο για τα αναμνηστικά της αγγλικής χειροτεχνίας σας στη βαλίτσα σας, είστε έτοιμοι για αυτό το υπέροχο ταξίδι!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αγγλία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια