Το Νάσβιλ του Τενεσί είναι γνωστό για την πλούσια μουσική του

 

Το του κληρονομιά και τη γενέτειρα της κάντρι μουσικής. Η πόλη φιλοξενεί πολλά εμβληματικά στούντιο ηχογράφησης, χώρους και μουσεία, καθιστώντας την τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της μουσικής από όλο τον κόσμο. Η ακμάζουσα σύγχρονη μουσική σκηνή του Νάσβιλ δεν αναπτύχθηκε από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό το άρθρο σας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι από τις ρίζες του στην τρέχουσα σκηνή.

Οι ρίζες της μουσικής στο Νάσβιλ

Η μουσική αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας του Νάσβιλ από το 1800. Οι Ευρωπαίοι άποικοι έφεραν τη λαϊκή τους μουσική στην περιοχή και τα πνευματικά και τα μπλουζ των Αφροαμερικανών συνέβαλαν επίσης στην αναπτυσσόμενη μουσική σκηνή. Καθώς η πόλη μεγάλωνε, τόσο μεγάλωνε η ​​μουσική της σκηνή. Το Nashville έγινε το σπίτι των Fisk Jubilee Singers και του Fisk University, οι οποίοι συνέχισαν να περιοδεύουν στον κόσμο και να εμφανιστούν στον Λευκό Οίκο. Ιδρύθηκε επίσης η Συμφωνική Ορχήστρα του Νάσβιλ, που έγινε η πρώτη συμφωνική ορχήστρα στο Νότο.

 

Birth of Country Music

Το 1925 ξεκίνησε μια νέα εποχή στη μουσική σκηνή του Νάσβιλ. Ο Ralph Peer, ένας A&R για την Okeh Records, ήρθε στο Nashville για να ψάξει και να ηχογραφήσει γκόσπελ και μπλουζ μουσική. Ανακάλυψε την οικογένεια Carter και τον Jimmie Rodgers στο Μπρίστολ του Τενεσί και τους ηχογράφησε εκεί. Ο Πέερ αναγνώρισε τις εμπορικές δυνατότητες των ταλέντων αυτών των καλλιτεχνών και τους κάλεσε να ηχογραφήσουν σε ένα αυτοσχέδιο στούντιο στο κτήριο National Life που εδρεύει στο Τενεσί.

Η ανακάλυψη της οικογένειας Carter και του Jimmie Rodgers από τον Peer έθεσε τα θεμέλια για να γίνει το Nashville η «Music City», ειδικά για τη σχέση του με τη μουσική της κάντρι. Το 1928, το Grand Ole Opry ιδρύθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό WSM. Το Grand Ole Opry έγινε φαινόμενο και σύντομα μεταδόθηκε σε εθνικό επίπεδο, δίνοντας στο Nashville μια κάντρι μουσική ταυτότητα για την οποία είναι ακόμα γνωστή για σήμερα.

Ένα παράδειγμα της επίδρασης του Grand Ole Opry στο Nashville είναι η Loretta Lynn. Μετακόμισε στο Νάσβιλ για να ακολουθήσει τη μουσική της καριέρα και έπαιξε περίφημα στο Opry, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό όνομα στη μουσική της κάντρι. Σύντομα, άλλοι χώροι του Νάσβιλ, όπως το Ryman Auditorium και το Bluebird Cafe έγιναν δημοφιλείς μουσικοί χώροι που θα διαμόρφωσαν συνεχώς τη μουσική σκηνή του Νάσβιλ.

Η μουσική σκηνή του Νάσβιλ σήμερα

Η σύγχρονη μουσική σκηνή του Νάσβιλ απέχει πολύ από αυτό που ήταν στη δεκαετία του 1920. Ανεξάρτητα από αυτό, η πόλη εξακολουθεί να διατηρεί το φημισμένο καθεστώς της κάντρι μουσικής. Αλλά τώρα φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη ποικιλία ειδών και στυλ, με μια ακμάζουσα σύγχρονη μουσική σκηνή. Το Nashville είναι πλέον το κέντρο της μουσικής βιομηχανίας, με πολλές δισκογραφικές εταιρείες, εκδοτικούς οίκους και στούντιο που βρίσκονται στην πόλη.

Η πόλη έχει γίνει ένα συναρπαστικό χωνευτήρι νέας και καθιερωμένης μουσικής, που την ξεχωρίζει από άλλους μουσικούς προορισμούς. Καλλιτέχνες όπως οι Jack White, The Black Keys, Kings of Leon και Taylor Swift αποκαλούν όλοι το Nashville σπίτι τους. Η μουσική σκηνή της πόλης φιλοξενεί πλέον μυριάδες ήχους που κυμαίνονται από Americana, rock, indie, hip hop, ηλεκτρονική χορευτική μουσική και πολλά άλλα.

Η Ζωντανή Μουσική Σκηνή του Νάσβιλ

Η καρδιά της μουσικής σκηνής του Νάσβιλ βρίσκεται στους πολυάριθμους μουσικούς χώρους του. Το θρυλικό Grand Ole Opry παραμένει το στολίδι του στέμματος. Από την ίδρυση του Opry, αρκετοί άλλοι χώροι μουσικής έχουν γίνει σημαντικοί στη μουσική σκηνή του Νάσβιλ. Χώροι όπως οι 3rd and Lindsley, Exit/In, Mercy Lounge, The Basement East, The 5 Spot και The High Watt συνεχίζουν να καλλιεργούν νέα ταλέντα και να παρέχουν μια πλατφόρμα για καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Μουσικά Φεστιβάλ του Νάσβιλ

Ένα από τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ του Νάσβιλ είναι το CMA Fest. Πρόκειται για ένα τετραήμερο καλοκαιρινό γεγονός που προσελκύει χιλιάδες λάτρεις της μουσικής κάντρι παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Nashville μεταμορφώνεται σε έναν μουσικό παράδεισο με δωρεάν συναυλίες, συναντήσεις και χαιρετισμούς και διαδραστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της κάντρι μουσικής.

Το Americana Music Festival πραγματοποιείται επίσης κάθε χρόνο στο Νάσβιλ. Είναι ένα φεστιβάλ που παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες indie και εναλλακτικές μουσικές κάντρι από το Νάσβιλ και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι παρευρισκόμενοι μπορούν να βιώσουν μουσικές παραστάσεις σε διάφορους χώρους σε όλη την πόλη.

Συμβουλές για επισκέπτες που ενδιαφέρονται για μουσική στο Νάσβιλ

Για τους επισκέπτες για πρώτη φορά, το Nashville μπορεί να είναι συντριπτικό με τον τεράστιο αριθμό μουσικών χώρων, στούντιο, μουσείων και δισκοπωλείων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μουσική εμπειρία σας στο Νάσβιλ.

Κάντε έρευνα εκ των προτέρων

Είναι απαραίτητο να έχετε μια λίστα με τους χώρους, τα μουσεία και τα δισκοπωλεία που σκοπεύετε να επισκεφτείτε. Με πολλούς χώρους μουσικής στην πόλη, επιλέξτε αυτούς που ταιριάζουν με το στυλ μουσικής που προτιμάτε και ερευνήστε τους καλλιτέχνες που παίζουν εκ των προτέρων.

 

Μείνετε κοντά στη Δράση

Το Downtown του Νάσβιλ φιλοξενεί πολλούς από τους κορυφαίους χώρους μουσικής της πόλης, διευκολύνοντας την εξερεύνηση πολλών χώρων σε μια νύχτα. Προγραμματίστε τη διαμονή σας όπου μπορείτε εύκολα να περπατήσετε ή να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μεταφοράς.

Παρακολουθήστε μια παράσταση στο θρυλικό Grand Ole Opry

Ένα ταξίδι στο Νάσβιλ δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να παρακολουθήσετε μια παράσταση στο Grand Ole Opry. Είναι ο βασικός μουσικός προορισμός του Νάσβιλ και το τέλειο μέρος για να ζήσετε τη μουσική της κάντρι.

 

Το Nashville έχει διανύσει πολύ δρόμο από την ίδρυση του Grand Ole Opry τη δεκαετία του 1920. Η πόλη παραμένει ένας ουσιαστικός προορισμός για κάθε λάτρη της μουσικής, ειδικά με τη συναρπαστική σύγχρονη μουσική σκηνή της. Η μουσική και η πολιτιστική κληρονομιά του Νάσβιλ συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εμπνέει τον κόσμο, καθιστώντας το μια διαρκώς αναδυόμενη μουσική πόλη που θα παραμείνει επίκαιρη για τα επόμενα χρόνια.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το Grand Ole Opry;

Το Grand Ole Opry είναι μια εθνική τηλεοπτική εβδομαδιαία συναυλία μουσικής κάντρι που υπάρχει από το 1925. Είναι το μακροβιότερο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη δημοτικότητα του Νάσβιλ ως μουσικού προορισμού.

Για ποιο είδος μουσικής είναι γνωστό το Nashville;

Το Nashville είναι γνωστό για τη μουσική της κάντρι και πολλά μουσεία, στούντιο ηχογράφησης και χώροι γιορτάζουν και διατηρούν το είδος. Ωστόσο, η μουσική σκηνή του Νάσβιλ έχει εξελιχθεί για να χωρέσει διαφορετικά είδη, όπως indie rock, Americana, αγροτικό hip-hop, EDM και πολλά άλλα.

Πότε είναι το CMA Fest;

Το CMA Fest λαμβάνει χώρα ετησίως τον Ιούνιο, με ένα all-star lineup καλλιτεχνών της μουσικής της κάντρι που συμμετέχουν σε όλο το τετραήμερο φεστιβάλ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης εκδηλώσεις θαυμαστών, συναντήσεις και χαιρετισμούς και διαδραστικές εμπειρίες για τον εορτασμό της κάντρι μουσικής.

Τι πρέπει να προσέξω όταν επισκέπτομαι τη μουσική σκηνή του Νάσβιλ;

Λάβετε υπόψη τις απάτες και τις δωρεάν εκπομπές που μπορεί να έχουν κρυφό κόστος ή να μην έχουν κατάλληλες άδειες λειτουργίας. Επίσης, πολυσύχναστες περιοχές όπως το Μπρόντγουεϊ μπορούν να προσελκύσουν πορτοφολάδες, επομένως είναι απαραίτητο να προσέχετε τα υπάρχοντά σας. Τέλος, πίνετε υπεύθυνα και βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ασφαλή διαδρομή για να φτάσετε από και προς τους χώρους.

Source link

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια