15 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Φλωρεντία, Ιταλία

Η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Τοσκάνης της Ιταλίας, η Φλωρεντία φημίζεται διεθνώς για την υψηλή συγκέντρωση αναγεννησιακής τέχνης και αρχιτεκτονικής. Επειδή χρησίμευσε ως πλούσιο και σημαντικό κέντρο για το μεσαιωνικό εμπόριο και το εμπόριο, η πόλη γέννησε το ιταλικό κίνημα της Αναγέννησης.

Η Φλωρεντία πιστώνεται επίσης με τη διάδοση πολλών καλλιτεχνών, εφευρετών, συγγραφέων, επιστημόνων και εξερευνητών, καθώς και με την επινόηση της όπερας και του νομίσματος φλωρίνης, που ανέβασαν την Ευρώπη από τους σκοτεινούς αιώνες.

Προσομοιώνοντας ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο τέχνης, η πόλη της Φλωρεντίας προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Φλωρεντίας. Μερικά από τα καλύτερα μέρη για περπάτημα περιλαμβάνουν το Ponte Vecchio, μια όμορφη γέφυρα που εκτείνεται στον ποταμό Άρνο και διαθέτει μια σειρά από πολυτελή κοσμηματοπωλεία.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης : Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Φλωρεντία

3 Ημέρες στη Φλωρεντία: Το τέλειο δρομολόγιο της Φλωρεντίας

Χάρτης της Φλωρεντίας

15. Νέα Αγορά

© Horst Lieber / Dreamstime

Καλυμμένο με ένα περίτεχνο χαγιάτι που υποστηρίζεται από ανοιχτές καμάρες, το Mercato Nuovo είναι μια από τις πιο ασυνήθιστες αγορές στη Φλωρεντία. Ενώ εδώ πωλούνται αναμνηστικά όπως ψάθινα καπέλα, είναι η ιστορία και οι θρύλοι που συνδέονται με το Mercato Nuovo που προσελκύουν περισσότερο τους επισκέπτες. Στο κέντρο του χαγιάτι βρίσκεται η «πέτρα της ντροπής», ένα μέρος όπου οι οφειλέτες τιμωρούνταν κάποτε με ξυλίσματα με γυμνό πάτο.

Μια πολύχρωμη ιταλική έκφραση για την εκκαθάριση του break μπορεί να προήλθε από αυτή την πρακτική. Στη νότια πλευρά του λότζια βρίσκεται το Fontana del Porcellino, ένα σιντριβάνι που διαθέτει ένα χάλκινο άγαλμα κάπρου. Το τρίψιμο του ρύγχους του «Γουρουνιού» λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη.

14. San Miniato al Monte

© Vvoevale / Dreamstime

Σκαρφαλωμένη ψηλά στην κορυφή ενός λόφου, η παλαιότερη εκκλησία της Φλωρεντίας προσφέρει πανοραμική θέα σε μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ιταλίας. Πίσω από την γοητευτική πράσινη και λευκή πρόσοψή του βρίσκεται ένας θησαυρός όμορφης τέχνης. Μεσαιωνικές τοιχογραφίες, ψηφιδωτά και ένθετα μαρμάρινα δάπεδα κοσμούν τα παρεκκλήσια της ρωμανικής δομής. Η εποχή της Αναγέννησης εκπροσωπείται επίσης καλά.

Με τις σκαλιστές παραστάδες, τις οροφές από μετάλλιο, τα μαρμάρινα αγάλματα και τις πολύχρωμες τοιχογραφίες, η Cappella del Cardinale del Portogallo προβάλλει την ποικιλομορφία της εποχής. Το San Minato είναι πιο μαγευτικό νωρίς το βράδυ, όταν οι Βενεδικτίνοι μοναχοί τελούν λειτουργία με Γρηγοριανή ψαλμωδία.

13. Πλατεία Δημοκρατίας

© Dragan Jovanovic / Dreamstime

Ένα από τα παλαιότερα τμήματα της Φλωρεντίας, η Piazza della Repubblica βρίσκεται στο χώρο του ρωμαϊκού φόρουμ της πόλης. Η Colonna dell’Abbondanza, ένα μνημείο που χτίστηκε το 1431, σηματοδοτεί το ακριβές κέντρο του αρχαίου οικισμού. Πυκνά κατοικημένη κατά τη Μεσαιωνική Εποχή, η πλατεία ανακαινίστηκε πλήρως το 1800.

Μια αψίδα θριάμβου στη δυτική πλευρά της πλατείας θυμίζει τη μεταμόρφωσή της. Σήμερα, η πλατεία είναι περισσότερο γνωστή για τις κομψές νεοκλασικές κατασκευές, τα πολυτελή καταστήματα και τα υπαίθρια εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου καφέ Giubbe Rosse, ενός αξιοσημείωτου σημείου συνάντησης καλλιτεχνών και συγγραφέων.

12. Loggia dei Lanzi

© Natalia Volkova / Dreamstime

Η τέχνη και η αρχιτεκτονική της Αναγέννησης εκτίθενται πλήρως σε αυτό το τελετουργικό κτήριο δίπλα σε μια γωνιά της Piazza della Signoria. Υποστηριζόμενες από κίονες με κορινθιακά κιονόκρανα, φαρδιές καμάρες προσκαλούν τους επισκέπτες να δουν τα γλυπτά κάτω από τον κόλπο αυτής της υπαίθριας γκαλερί.

Το χάλκινο άγαλμα του Περσέα του Benvenuto Cellini που κρατά το κεφάλι της Μέδουσας είναι ένα αστέρι ατραξιόν. Λαξευμένο από ένα μόνο τετράγωνο λευκό μάρμαρο, το “Rape of the Sabine Women” από την Giambologna προκαλεί επίσης δέος. Θεωρούμενο αριστούργημα σύνθεσης και κίνησης, το δραματικό γλυπτό κατασκευάστηκε για να το βλέπει κανείς από όλες τις πλευρές.

11. Εκκλησία Santa Croce

© Dark3y3s / Dreamstime

Καμία επίσκεψη στη Φλωρεντία δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πιο διάσημους κατοίκους της πόλης, πολλοί από τους οποίους είναι θαμμένοι στην εκκλησία που ονομάζεται Ναός των Ιταλικών Δόξας.

Η μεγαλύτερη εκκλησία των Φραγκισκανών στον κόσμο, η Santa Croce, είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης για φωτιστές όπως ο Michelangelo, ο Rossini, ο Galileo και ο Dante. Τα 16 παρεκκλήσια του καθεδρικού ναού διαθέτουν επίσης εκπληκτικά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένων τοιχογραφιών του Τζιότο που ζωγράφισε στο απόγειο του ταλέντου του.

Ο ρεαλισμός του «Θάνατου του Αγίου Φραγκίσκου» βοήθησε να τεθούν τα θεμέλια για την εποχή της Αναγέννησης. Το παρεκκλήσι Pazzi, που βρίσκεται στο πρώτο μοναστήρι του καθεδρικού ναού, πρέπει επίσης να το επισκεφτείτε. Χτισμένο μετά από σχέδιο του Filippo Brunelleschi, θεωρείται αριστούργημα της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.

10. Παλάτι Πίτι

Το Palazzo Pitti είναι ένα μεγάλο παλάτι του 15ου αιώνα που βρίσκεται στην πιο ήσυχη νότια όχθη του ποταμού Άρνο.

Παρά τη μεταμόρφωσή του από βασιλική κατοικία σε κρατικό δημόσιο κτίριο, το palazzo, που βρίσκεται στην υπερυψωμένη τοποθεσία του με θέα στη Φλωρεντία, εξακολουθεί να διατηρεί τον αέρα και την ατμόσφαιρα μιας ιδιωτικής συλλογής σε ένα μεγάλο σπίτι.

9. Piazzale Michelangelo

Η Piazzale Michelangelo είναι μια μεγάλη, εν μέρει πεζοδρομημένη πλατεία που βρίσκεται απέναντι από τον ποταμό Άρνο από το κέντρο της Φλωρεντίας. Από την πλατεία οι επισκέπτες έχουν υπέροχη θέα στην πόλη.

Η ευρύχωρη πλατεία σχεδιάστηκε το 1860 από τον Giuseppe Poggi, έναν τοπικό αρχιτέκτονα που είναι επίσης γνωστός για τη δημιουργία λεωφόρων γύρω από το κέντρο της Φλωρεντίας.

8. Κήποι Μπόμπολη

Πίσω από το Palazzo Pitti, οι κήποι Boboli δημιουργήθηκαν από την οικογένεια Medici τον 16ο αιώνα. Ο όμορφος και ποικίλος ιταλικός κήπος φιλοξενεί μεγάλο αριθμό αγαλμάτων και σιντριβάνι. Οι κήποι έχουν περάσει από διάφορα στάδια εργασιών διεύρυνσης και αναδιάρθρωσης.

Διευρύνθηκαν τον 17ο αιώνα στη σημερινή τους έκταση και έφτασαν να σχηματίσουν ένα υπαίθριο μουσείο γλυπτικής κήπου που περιλαμβάνει ρωμαϊκές αρχαιότητες καθώς και μεταγενέστερα έργα.

7. Βασιλική του San Lorenzo

Βρίσκεται στο κέντρο της κύριας συνοικίας της αγοράς της πόλης, η Basilica di San Lorenzo είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Φλωρεντίας και ήταν ο τόπος ταφής όλων

Η εκκλησία, που σχεδιάστηκε αρχικά από τον Filippo Brunelleschi τον 15ο αιώνα, είναι ένα πρώιμο δείγμα της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής της Αναγέννησης. Η πρόσοψη αυτής της εκκλησίας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, δίνοντάς της μια εντυπωσιακή, ρουστίκ εμφάνιση. Μέσα στην εκκλησία υπάρχει καθαρή αναγεννησιακή νεοκλασική λαμπρότητα.

6. Accademia Gallery

Η Galleria dell’Accademia ή «Γκαλερί της Ακαδημίας» είναι σίγουρα η πιο διάσημη για τα γλυπτά της από τον μεγάλο καλλιτέχνη της Αναγέννησης, Μιχαήλ Άγγελο. Οι Αιχμάλωτοι (ή Δούλοι του), ο Άγιος Ματθαίος και, πάνω απ’ όλα, το εξαιρετικό άγαλμα του Δαβίδ είναι αυτά που προσελκύουν τους περισσότερους από τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που υποδέχεται το μουσείο κάθε χρόνο.

Άλλα έργα που εκτίθενται είναι πίνακες ζωγραφικής της Φλωρεντίας από τον 15ο και τον 16ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένων έργων του Sandro Botticelli και της Υψηλής Αναγέννησης, όπως το αυθεντικό γύψο της Giambologna για τον βιασμό των γυναικών Sabine.

5. Palazzo Vecchio

Ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια της Φλωρεντίας είναι το Palazzo Vecchio, ένα μεγάλο παλάτι με θέα στην Piazza della Signoria. Χτισμένο τον 12ο αιώνα, το Palazzo Vecchio στέγασε την ισχυρή οικογένεια των Μεδίκων καθώς και το ανώτατο κυβερνητικό όργανο της Φλωρεντίας για έξι αιώνες.

Από το 1872, λειτουργεί εν μέρει ως μουσείο και ως δημαρχείο. Αυτό το εντυπωσιακό παλάτι περιέχει πληθώρα τεχνουργημάτων και έργων τέχνης που περιλαμβάνουν όμορφες τοιχογραφίες, γλυπτά, ζωγραφισμένες οροφές, περίπλοκα γλυπτά και ταπετσαρίες που όλα απεικονίζουν ιστορικά και βιβλικά γεγονότα.

4. Piazza della Signoria

Εξυπηρετώντας στο πέρασμα των αιώνων ως σημαντικό κέντρο για την πολιτική και τόπος πολλών ιστορικών επεισοδίων, η Piazza della Signoria είναι μια όμορφη πλατεία που βρίσκεται ανάμεσα σε μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της Φλωρεντίας.

Εδώ οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν αξιόλογα μέρη όπως το Palazzo Vecchio, το Μουσείο Uffizi, το Palazzo Uguccioni, τη Loggia de Lanzi και την κοντινή γέφυρα Ponte Vecchio. Αυτή η πλατεία της πόλης είναι επίσης ένας θησαυρός αξιοσημείωτων γλυπτών, όπως ένα αντίγραφο του Αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, της Κρήνης του Ποσειδώνα, του Ηρακλή και του Κάκου καθώς και του Περσέα με το κεφάλι της Μέδουσας.

3. Πινακοθήκη Ουφίτσι

Η Πινακοθήκη Ουφίτσι, που θεωρείται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, βρίσκεται έξω από την Piazza della Signoria. Αυτό το πρώην παλάτι χτίστηκε για πρώτη φορά το 1560 για να στεγάσει τα γραφεία των δικαστών της πόλης.

Αφού η κυρίαρχη δυναστεία της οικογένειας των Μεδίκων παραιτήθηκε από την εξουσία της, το παλάτι εξελίχθηκε σε γκαλερί τέχνης για να επιδείξει την εκπληκτική συλλογή από θησαυρούς τέχνης της Αναγέννησης. Ανοιχτό στο κοινό από το 1765, το μουσείο προσφέρει χιλιάδες έργα τέχνης από δασκάλους όπως ο Μικελάντζελο, ο Μποτιτσέλι, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και ο Τιτσιάν.

2. Πόντε Βέκιο

Η Ponte Vecchio είναι η παλαιότερη, καθώς και η πιο διάσημη, από τις έξι γέφυρες που διασχίζουν τον ποταμό Άρνο της Φλωρεντίας. Μέχρι το 1218, αυτή η γέφυρα, γνωστή και ως Παλιά Γέφυρα, ήταν η μόνη γέφυρα που διέσχιζε αυτόν τον ποταμό.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η αρχική γέφυρα ανάγεται στους ρωμαϊκούς χρόνους. Η γέφυρα ένωνε την Πινακοθήκη Ουφίτσι και το Παλάτι Πίτι κατά μήκος του ποταμού από αυτήν. Δυστυχώς, μια πλημμύρα κατέστρεψε την κατασκευή το 1333.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 1345, η γέφυρα ξαναχτίστηκε. Οι εργάτες αντικατέστησαν τις αρχικές πέντε καμάρες με τρεις και διεύρυναν το κύριο μέρος της γέφυρας. Εκείνη την εποχή, η γέφυρα φιλοξενούσε καταστήματα και σπίτια εξουσιοδοτημένα από τον Bargello, ο οποίος ήταν ένας συνδυασμός δήμαρχος και δικαστής.

Προς τον 15ο αιώνα, τα καταστήματα πωλήθηκαν σε ιδιώτες. Τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία και τα μανάβικα καταλάμβαναν τα περισσότερα καταστήματα. Ωστόσο, το 1593, λόγω της μυρωδιάς των απορριμμάτων από αυτά τα καταστήματα, ο Φερδινάνδος Α’ υπαγόρευσε ότι μόνο οι χρυσοχόοι και οι κοσμηματοπώλες επιτρέπονταν να έχουν καταστήματα στη γέφυρα. Σήμερα τα καταστήματα πωλούν κοσμήματα σε προσιτές τιμές καθώς και ακριβές αντίκες και δερμάτινα είδη. Επιπλέον, η γέφυρα λειτουργεί ως μουσείο τέχνης.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ponte Vecchio ήταν η μόνη γέφυρα που διέσχιζε τον Άρνο στη Φλωρεντία που οι Γερμανοί δεν κατέστρεψαν. Αντίθετα, γκρέμισαν τα κτίρια σε κάθε άκρο της γέφυρας για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτήν. Τον Νοέμβριο του 1966, το ποτάμι πέρασε ξανά από μια σοβαρή πλημμύρα. Αυτή τη φορά όμως η γέφυρα άντεξε στο βάρος της λάσπης και του νερού.

Το Ponte Vecchio είναι ένα έργο τέχνης, που δημιουργήθηκε με στοιχεία από όλα τα μέρη του φλωρεντίνικου χαρακτήρα. Μια βόλτα απέναντι του δίνει σε κάποιον την ευκαιρία να δει και να απολαύσει τις πολλές πτυχές της ζωής της Φλωρεντίας τόσο παλιά όσο και νέα.

1. Santa Maria del Fiore

Στην πανοραμική θέα της Φλωρεντίας δεσπόζει η Santa Maria del Fiore, ο θολωτός καθεδρικός ναός που συχνά ονομάζεται Duomo. Γνωστός σήμερα ως ο μεγαλύτερος τοιχοποιός θόλος στον κόσμο, αυτός ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός διαθέτει εκπληκτικά έργα αρχιτεκτονικής και τέχνης 600 ετών.

Ο σχεδιασμός της νέας εκκλησίας ξεκίνησε στα τέλη του 1200 και η κατασκευή ξεκίνησε το 1296. Δυστυχώς, η πολιτική και η πανούκλα διέκοψαν την κατασκευή αρκετές φορές. Το 1375, δόθηκε εντολή στους εργάτες να γκρεμίσουν την μερικώς ολοκληρωμένη εκκλησία και να ξεκινήσουν από την αρχή. Εκτός από το μάρμαρο στο εξωτερικό, ο καθεδρικός ναός της Φλωρεντίας ολοκληρώθηκε το 1436.

Ο πρώτος αρχιτέκτονας που εργάστηκε στον καθεδρικό ναό ήταν ο Arnolfo di Cambio. Το σχεδίασε σε γοτθικό στιλ και άφησε χώρο για έναν τεράστιο θόλο στην κορυφή του κτιρίου. Ωστόσο, δεν είχε ιδέα πώς να χτίσει αυτόν τον τρούλο. Ευτυχώς, ο Filippo Brunelleschi, χρυσοχόος και ωρολογοποιός, έλυσε αυτό το παζλ.

Προστέθηκε τον 15ο αιώνα, ο τρούλος του Brunelleschi έχει πλάτος 45 μέτρα και ύψος 114,5 μέτρα (148 και 377 πόδια) και είναι ο μεγαλύτερος τοιχοποιός θόλος που κατασκευάστηκε ποτέ. Λόγω του μεγέθους του θόλου, ο Brunelleschi χρησιμοποίησε μια μοναδική τεχνική οικοδομής που είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στην Περσία. Χρησιμοποίησε 37.000 τόνους τούβλου, πέτρας και ξυλείας, μαζί με ένα μοναδικό σχέδιο ψαροκόκαλου για την τοποθέτηση των τούβλων, για να δημιουργήσει τον θόλο. Τετρακόσια εξήντα τρία σκαλοπάτια περιλαμβάνονταν για να επιτρέπεται η πρόσβαση στην κορυφή του τρούλου.

Η πρόσοψη του καθεδρικού ναού της Φλωρεντίας κατασκευάστηκε μόνο εν μέρει και παρέμεινε έτσι για κάποιο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια διαλύθηκε το 1587-1588. Οι αρχιτέκτονες εκείνη την εποχή θεώρησαν ότι το αρχικό γοτθικό εξωτερικό ήταν παλιομοδίτικο. Το 1864 πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για το σχεδιασμό μιας νέας πρόσοψης. Ο Emilio de Fabris κέρδισε τον διαγωνισμό και το 1887 ολοκληρώθηκε η πρόσοψή του. Ήταν μια νεογοτθική πρόσοψη σε πράσινο, λευκό και κόκκινο μάρμαρο, που συμπλήρωνε το καμπαναριό του καθεδρικού ναού του 14ου αιώνα. Η χρήση κύκλων, τετραγώνων και τριγώνων τη διέκρινε από άλλες γαλλικές εκκλησίες.

Υπάρχουν πολλά σπουδαία έργα τέχνης στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού. Μερικές από τις πιο όμορφες πτυχές του καθεδρικού ναού είναι οι τοιχογραφίες. Η μεγαλύτερη από αυτές απεικονίζει την Τελευταία Κρίση, σχεδιασμένη από τον Τζόρτζιο Βασίρι, αλλά ζωγραφισμένη από τον μαθητή του, Φεντερίκο Ζουκάρι.

Μέσα από προσεκτική επιθεώρηση του καθεδρικού ναού, μπορεί κανείς να παρατηρήσει τις διαφορές στα αρχιτεκτονικά στυλ που χρησιμοποιήθηκαν με το πέρασμα των χρόνων. Για παράδειγμα, ενώ το εσωτερικό της εκκλησίας, με τις μεγάλες καμάρες και τις καμάρες είναι γοτθικού ρυθμού, ο τρούλος είναι αναγεννησιακό. Τέτοιες διαφορές μπορεί κανείς να βρει σε όλο τον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Φλωρεντία

Οι καλύτερες εποχές του χρόνου για να επισκεφθείτε τη Φλωρεντία είναι είτε την άνοιξη είτε το φθινόπωρο – έτσι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο. Αυτό συμβαίνει όταν ο καιρός είναι ήπιος αλλά ηλιόλουστος και οι τιμές είναι λίγο χαμηλότερες.

Το καλοκαίρι, η πόλη κατακλύζεται από τουρίστες και η καυτή ζέστη κάνει την περιήγηση στα αξιοθέατα αρκετά δυσάρεστα μερικές φορές. Ενώ ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας, με μέσες υψηλές θερμοκρασίες 29°C (84°F αν και συχνά πολύ πιο ζεστός), ο Αύγουστος είναι όταν οι περισσότεροι ντόπιοι κάνουν τις διακοπές τους και βγαίνουν από τη Φλωρεντία, κλείνοντας εν τω μεταξύ τα καταστήματα και τα εστιατόριά τους.

Για μια πιο αυθεντική εμπειρία, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να επισκεφθείτε μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Αυτό το διάστημα η πόλη είναι πολύ ήσυχη, οι τιμές είναι χαμηλές και σχεδόν δεν υπάρχουν ουρές και κοσμοσυρροή. Ωστόσο, ο καιρός είναι πολύ πιο δροσερός, με μέσο όρο από 8°C (46°F) έως υψηλότερες 9°C (49°F).

Παρόλο που η Φλωρεντία δεν είναι παντού για τα Χριστούγεννα, η διακόσμηση και τα φώτα κάνουν την εξερεύνηση πολύ μαγική το χειμώνα. Λόγω όλων των ρομαντικών δρόμων του, πολλοί άνθρωποι κατευθύνονται εδώ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με το καρναβάλι του να προσελκύει επίσης πολλούς επισκέπτες ενόψει της Σαρακοστής.

Ένα άλλο αξέχαστο γεγονός είναι το σκληρά αμφισβητούμενο Calcio Storico που πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο στην Piazza di Santa Croce. Μια πρώιμη μορφή ποδοσφαίρου, βλέπει πολύχρωμα ντυμένους παίκτες που εκπροσωπούν κάθε τέταρτο της πόλης να παλεύουν πριν από το πλήθος ντόπιων και τουριστών.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης : Ο απόλυτος οδηγός με σακίδιο στη Φλωρεντία

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας το 2023

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.