Μετά την επίσκεψη στο Νεγκρίλ δεν εντυπωσιαστήκαμε πολύ με την Τζαμάικα! Όλα ήταν πολύ τουριστικά, πολυσύχναστα και ακριβά, ακόμα και σε χαμηλή σεζόν! Όλα άλλαξαν όμως αφού ετοιμάσαμε τις βαλίτσες μας και κατευθυνθήκαμε στην παραλία Treasure στη νότια ακτή της Τζαμάικα!

Ο απόλυτος οδηγός με σακίδιο στην Τζαμάικα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εκεί ερωτευτήκαμε για πρώτη φορά την Τζαμάικα, και όχι δεν είχε καμία σχέση με τις παραλίες. Ήταν η χαλαρή, νυσταγμένη, χαλαρή ατμόσφαιρα της πόλης… και η εκπληκτική θέα από τον ξενώνα μας, Φιλόξενα Vibes.

Μόλις σας χτυπήσει η ατμόσφαιρα του Treasure Beach, δεν θα αργήσετε να ερωτευτείτε κι εσείς!

Ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν μετά το χάος του Νεγκρίλ. Δεν υπήρχαν οχλαγωγοί, ούτε θέρετρα, ούτε υπερανάπτυξη ή υπερπληθυσμένες περιοχές. Είναι απλώς μια πόλη, με ντόπιους, ωκεανό και φύση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Τζαμάικα, η παραλία Treasure είναι διαφορετική από πολλές απόψεις. Η πόλη βρίσκεται στην πιο ξηρή ενορία της Τζαμάικα, την Αγία Ελισάβετ, επομένως έχει ένα πολύ έρημο περιβάλλον και μερικές φορές νιώθεις περισσότερο σαν να βρίσκεσαι στην Αφρικανική Σαβάνα παρά στην Καραϊβική.

Αν και ξηρό, το Treasure Beach εξακολουθεί να παράγει και να προμηθεύει περισσότερα φρούτα και λαχανικά από οποιαδήποτε άλλη ενορία. Η ενορία είναι στην πραγματικότητα το παρατσούκλι «το καλάθι με το ψωμί της Τζαμάικα».

Μια άλλη εξαιρετική πτυχή της παραλίας Treasure είναι ότι είναι ένας τουριστικός προορισμός με βάση την κοινότητα που συμμετέχει και δραστηριοποιείται στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες έρχονται και υποστηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, αγοράζοντας τοπικά τρόφιμα, παίρνοντας τοπικά μέσα μεταφοράς και κάνοντας τοπικές περιηγήσεις.

Το Treasure Beach προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφθούν το νυσταγμένο χωριό με την κατανόηση ότι θα σεβαστούν την πόλη ταξιδεύοντας υπεύθυνα και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Οι 20 πιο μοναδικές παραλίες στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η παραλία Treasure δεν πρέπει να αλλάξει γιατί περισσότεροι άνθρωποι την επισκέπτονται, αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι θα πρέπει να θέλουν να διατηρήσουν την αυθεντικότητα της πόλης. Σε τελική ανάλυση, αυτός δεν είναι ο λόγος που οι άνθρωποι θέλουν να το επισκεφτούν εξαρχής;

3 ημέρες στο Χόι Αν: Το τέλειο δρομολόγιο στο Χόι Αν(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στην παραλία Treasure

Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες παρακάτω έχουν υψηλή βαθμολογία και προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής στην Παραλία Treasure.

Ποιο θα προτιμούσατε να επισκεφτείτε, το χαλαρό χωριό Treasure Beach ή το τουριστικό χάος του Negril;

Εμπνευσμένος? Καρφιτσώστε αυτό για αργότερα…

Αποκάλυψη: Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν τη σελίδα είναι σύνδεσμοι συνεργατών και χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, κερδίζουμε μια μικρή προμήθεια εάν κάνετε κλικ και κάνετε μια αγορά.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια