Η απρογραμμάτιστη περιπέτειά μας στους στρατώνες της Κορνουάλης, Τζαμάικα

Οι καλύτερες μέρες είναι πάντα οι αυθόρμητες και απρογραμμάτιστες. Τελικά, τι είναι να ταξιδεύεις χωρίς απρόσμενες επικές περιπέτειες;

Βαρετό αυτό είναι. Βαρετή προγραμματισμένη διασκέδαση.

Αλλά το βαρετό δεν είναι κάτι που ταιριάζει με το αίμα μας και οι αυθόρμητες περιπέτειες φαίνεται να μας βρίσκουν ξανά και ξανά. Ακριβώς όπως την εποχή που ήμασταν στο Πορτ Αντόνιο της Τζαμάικα.

Όπως και την προηγούμενη μέρα, σήμερα επρόκειτο να είναι συννεφιασμένη με μεγάλες πιθανότητες βροχής, οπότε η επίσκεψη στο Reach Falls αποκλείεται και πάλι. Δεν φαινόταν ότι επρόκειτο να κάνουμε τίποτα, εκτός από ίσως να περπατήσουμε στην πόλη και να συνομιλήσουμε με τους ντόπιους.

Ο απόλυτος οδηγός με σακίδιο στην Τζαμάικα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αλλά κατά κάποιο τρόπο το σύμπαν είχε κάτι άλλο στο μυαλό του.

Ήταν μεσημεριανό και πεινούσαμε. Ευτυχώς, ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε να φάμε και πού να το προμηθευτούμε, Jerk Chicken στο Seabird ie The Chicken Man’s grill. Συναντήσαμε το Seabird λίγες μέρες νωρίτερα καθώς ήταν το πρώτο άτομο που μας χαιρέτησε όταν φτάσαμε στο Porty. Ήταν επίσης αυτός που μας πρότεινε ένα υπέροχο μέρος για να μείνουμε επάνω στους λόφους του Port Antonio, που ονομάζεται Mango Ridge.

Ενθυμούμενος ποιοι ήμασταν, μας ρώτησε ποια ήταν τα σχέδιά μας για σήμερα.

«Τίποτα», απαντήσαμε. «Έχει πολύ συννεφιά σήμερα και φαίνεται ότι θα βρέξει σύντομα. Απλώς θα κάνουμε παρέα στην πόλη».

Κοίταξε τον ουρανό και κούνησε το κεφάλι του. «Μην ανησυχείς, φίλε, δεν θα βρέξει. Γιατί δεν παίρνετε ταξί μέχρι το Ρίο Γκράντε».

Ακούσαμε για το Ρίο Γκράντε πριν, αλλά το μόνο που ξέραμε για αυτό ήταν ότι οι τουρίστες πηγαίνουν εκεί για να επιπλέουν στον ποταμό σε μια σχεδία από μπαμπού. “Δεν ξέρω, δεν έχουμε πραγματικά τα 70 δολάρια για ράφτινγκ από μπαμπού αυτή τη στιγμή.”

Τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε κάθε μήνα του χρόνου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

“Όχι, απλά περπατήστε και απολαύστε τη μητέρα φύση.”

«Περίμενε, μπορείς να περπατήσεις εκεί; “

«Γιε, Μον!, είναι ειρωνικό».

Στην αρχή δεν ξέραμε αν έπρεπε να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του, αλλά αφού φτάσαμε κοντά στο λιμάνι των ταξί της διαδρομής κοντά στο βενζινάδικο της Texaco, είπαμε γάμα το. Δεν είναι ότι είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε.

Βρήκαμε ένα ταξί και είπαμε στον οδηγό να μας πάει στο Ρίο Γκράντε, αλλά μετά ρώτησε πού στο Ρίο Γκράντε, καθώς ήταν μια τεράστια περιοχή. Φυσικά, δεν είχαμε ιδέα. Έτσι, του είπαμε να μας αφήσει σε ένα ωραίο μέρος για να περπατήσουμε.

«Μην ανησυχείς, έχω ένα ωραίο μέρος για σένα! Οι στρατώνες της Κορνουάλης είναι όμορφοι, θα σε πάω εκεί».

Και φύγαμε! Δεν έλεγε ψέματα, ακόμα και η διαδρομή μέχρι εκεί ήταν όμορφη. Η φύση στα καλύτερα της. Φτάσαμε εκεί και κόβει την ανάσα!

Τόσο απροετοίμαστοι για αυτή την περιπέτεια, περπατήσαμε στην περιοχή με τις παντόφλες μας και ήπιαμε το μισό λίτρο μπουκάλι νερό που έτυχε να έχουμε μαζί μας μέσα σε λίγα λεπτά.

15 λάθη που κάνουν οι τουρίστες όταν ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, όπως επισημαίνουν οι ντόπιοι(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Περπατήσαμε πάνω από μια αιωρούμενη γέφυρα, πεζοπορήσαμε και κολυμπήσαμε μέσα στο ποτάμι, εξερευνήσαμε μια κρυμμένη σπηλιά και μιλήσαμε με ντόπιους που ζουν στο ήσυχο και πλούσιο σε φύση χωριό.

Τζαμάικα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μας άρεσε κάθε δευτερόλεπτο! Αυτές είναι οι στιγμές που λαχταρούμε κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας. Τα ασυνήθιστα αξιοθέατα και όχι τα δημοφιλή όπως το Dunn’s River Falls. Ο μαζικός τουρισμός καταστρέφει σοβαρά τη γοητεία ενός τόπου.

Θα κάναμε αυτήν την ήσυχη, γαλήνια και καταπράσινη πεζοπορία πάνω από όλα τα πολυσύχναστα τουριστικά αξιοθέατα κάθε μέρα. Και ξέρετε τι, δεν θα βρίσκαμε ποτέ αυτό το μέρος αν δεν αλληλεπιδρούσαμε με τους ντόπιους ή δεν βγάλαμε τη μύτη μας από αυτούς τους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί λογαριασμοί για να ακολουθήσετε στο Instagram(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι Τζαμαϊκανοί αγαπούν τη χώρα τους και λατρεύουν να μοιράζονται την ομορφιά της με τους επισκέπτες, γι’ αυτό αλληλεπιδράστε με τους ντόπιους γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποιο κρυφό σημείο μπορεί να ανακαλύψετε!

Έχετε επισκεφθεί ποτέ ένα μέρος που δεν θα είχατε δει ποτέ αν δεν ήταν ένας ντόπιος; Μοιραστείτε τις τοπικές σας περιπέτειες μαζί μας!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια