10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την πόλη Χο Τσι Μινχ

Είτε πρόκειται για μέρος ενός ταξιδιού δύο εβδομάδων στο Βιετνάμ είτε απλώς για ένα σύντομο διάλειμμα στην πόλη, η πόλη Χο Τσι Μινχ είναι ένα από τα πρώτα μέρη που κοιτάζουν οι ταξιδιώτες όταν σχεδιάζουν μια επίσκεψη στο Βιετνάμ. Μια πολυσύχναστη μητρόπολη, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να γεμίσετε αρκετές ημέρες στα αξιοθέατα στο HCMC με όλα όσα μπορείτε να κάνετε εκεί.

Αλλά το νότιο Βιετνάμ είναι πολύ περισσότερα από αυτή τη μία πόλη. Αφήστε μια ή δύο επιπλέον ημέρες στην πόλη και θα εκπλαγείτε πόσα από τα άλλα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Βιετνάμ μπορείτε να επισκεφθείτε ως ημερήσιες εκδρομές. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι είναι δυνατό, έχουμε κανονίσει αυτήν τη λίστα με τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από την πόλη Χο Τσι Μινχ.

Σημείωση συντάκτη: Συνιστούμε ξεναγήσεις για πολλές από τις ημερήσιες εκδρομές παρακάτω. Εάν, ωστόσο, θέλετε να το κάνετε DIY στα μέσα μαζικής μεταφοράς, φροντίστε να ελέγξετε το Bookaway για να συγκρίνετε και να κλείσετε εύκολα εισιτήρια λεωφορείου ή τρένου από και προς την πόλη Χο Τσι Μινχ.

Διαβάστε επίσης: Airbnb  Χο Τσι Μινχ

Τουρίστες που κωπηλατούν στο δέλτα του Μεκόνγκ, Βιετνάμ
Βιετνάμ Στοκ Εικόνες / shutterstock.com

1. Δέλτα του Μεκόνγκ

Ξεκινώντας με μια από τις πιο δημοφιλείς ημερήσιες εκδρομές από την πόλη Χο Τσι Μινχ, το Δέλτα του Μεκόνγκ είναι μια ημερήσια εκδρομή που επιλέγουν να κάνουν πολλοί επισκέπτες. Με μια περιήγηση στο Δέλτα του Μεκόνγκ, θα δείτε αυτό το συναρπαστικό τοπίο που αποτελείται από ποτάμια, νησιά και βάλτους και πώς είναι η ζωή για όσους ζουν εκεί. Πρώτα θα απολαύσετε μια βόλτα με βάρκα μέσα από το δίκτυο των ποταμών στο δέλτα σε διάφορα νησιά, όπου μπορείτε να γνωρίσετε τον αγροτικό τρόπο ζωής των ανθρώπων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει περιπλάνηση στους τοπικούς κήπους ή ακρόαση παραστάσεων λαϊκής μουσικής. Το αποκορύφωμα μιας επίσκεψης εδώ είναι να επιπλέετε μέσα από κανάλια που είναι επενδεδυμένα με υδάτινες καρύδες σε μια παραδοσιακή βάρκα με κωπηλασία. Αφού δείτε το όμορφο τοπίο δίπλα στο νερό, μπορεί να έχετε επιλογές όπως να κάνετε ποδήλατο ή να χαλαρώσετε σε μια αιώρα μακριά από τη φασαρία της πόλης Χο Τσι Μινχ.

Μετάβαση: Δεδομένου ότι μια επίσκεψη στο δέλτα περιλαμβάνει εκδρομές με σκάφος και διάφορες τοποθεσίες, είναι πραγματικά καλύτερο να το επισκεφτείτε σε μια ξενάγηση . Θα χειριστούν όλες τις μεταφορές και την επιμελητεία, ώστε να μην χρειάζεται.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Δέλτα του Μεκόνγκ

daphnusa / shutterstock.com

2. Με Τσι Τούνελ

Οι σήραγγες Cu Chi είναι συχνά μία από τις πρώτες ημερήσιες εκδρομές στην πόλη Χο Τσι Μινχ για τις οποίες ακούνε πολλοί. Απομεινάρι του πολέμου του Βιετνάμ, αυτό είναι ένα μέρος για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη σύγκρουση. Οι στρατιώτες των Βιετκόνγκ χρησιμοποίησαν αυτόν τον εκτεταμένο λαβύρινθο σηράγγων για να πολεμήσουν ενάντια στις αμερικανικές δυνάμεις, αλλά και για καταφύγιο και ως δρόμους ανεφοδιασμού. Σήμερα οι σήραγγες Cu Chi είναι ένα υπαίθριο μουσείο με πληροφορίες για το πώς χρησιμοποιήθηκαν οι σήραγγες και παραδείγματα παγίδων που τοποθετήθηκαν για στρατιώτες των ΗΠΑ. Μπορείτε επίσης να δείτε πώς κρύβονταν οι είσοδοι της σήραγγας και να βιώσετε από πρώτο χέρι πόσο περιορισμένες είναι οι σήραγγες περπατώντας μέσα από ένα.

Μετάβαση: Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στις σήραγγες Cu Chi είναι μια περιήγηση μισής ημέρας , καθώς θα χειριστούν τη μεταφορά και θα σας ξεναγήσουν στην περιοχή. Διαφορετικά, μπορείτε να οδηγήσετε μια μοτοσικλέτα για να κάνετε το σύντομο ταξίδι από την πόλη Χο Τσι Μινχ ή να πάρετε το λεωφορείο #13 για το ταξίδι διάρκειας μιας ώρας.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στις σήραγγες Cu Chi

Nguyen Quang Ngoc Tonkin / shutterstock.com

3. Ναός Cao Dai

Ένα άλλο από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε από την πόλη Χο Τσι Μινχ εάν θέλετε μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική εμπειρία είναι ο ναός Cao Dai στο Tây Ninh. Η θρησκεία του Καοδαϊσμού ανήκει αποκλειστικά στο νότιο Βιετνάμ και ιδρύθηκε εκεί το 1926. Ο Καοδαϊσμός δανείζεται στοιχεία από άλλες μεγάλες παγκόσμιες θρησκείες. Σε μια επίσκεψη στο ναό μπορείτε να δείτε όλα αυτά τα στοιχεία στο σχεδιασμό των κτιρίων και στον τρόπο που γίνονται οι θρησκευτικές λειτουργίες. Από το επάνω μπαλκόνι του ναού, μπορείτε να καθίσετε σε μια λειτουργία προσευχής, να ακούσετε τη βιετναμέζικη μουσική και να απολαύσετε μια επίσημη λειτουργία μέσα στην εξαιρετικά ζωντανή αίθουσα. Η θέαση του ναού Cao Dai είναι αναπόφευκτα μια εντελώς μοναδική εμπειρία.

Μετάβαση: Η πόλη Tây Ninh είναι προσβάσιμη από τη Σαϊγκόν με το λεωφορείο 702, που διαρκεί πάνω από 1 ½ ώρα. Μια πιο εύκολη επιλογή, ειδικά αν θέλετε να δείτε και τις σήραγγες Cu Chi, είναι να κάνετε μια οργανωμένη περιήγηση .

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο ναό Cao Dai

Τελεφερίκ στο βουνό Black Virgin στο Βιετνάμ
Andreas Rose / shutterstock.com

4. Black Virgin Mountain

Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την ταραχώδη πόλη, ένα ταξίδι στο Black Virgin Mountain θα πρέπει να κάνει το κόλπο. Στην επαρχία Tay Ninh, βορειοδυτικά της πόλης, αυτό το σβησμένο ηφαίστειο είναι ένα δημοφιλές σημείο για όσους αναζητούν την ύπαιθρο καθώς και μερικά μονοπάτια πεζοπορίας. Τοπικά γνωστό ως Nui Ba Den, μπορείτε είτε να ανεβείτε πλήρως σε αυτό το βουνό ύψους 996 μέτρων είτε να αφήσετε το τελεφερίκ να σας φέρει μέρος της διαδρομής. Εκτός από την εξαιρετική θέα στο γύρω τοπίο, η περιοχή κοντά στην κορυφή του βουνού φιλοξενεί επίσης πολλές παγόδες και ιερά. Όπως πολλά μέρη στο Βιετνάμ, το Black Virgin Mountain έχει το μερίδιο της ιστορίας του πολέμου. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ θεωρήθηκε ως ένα κρίσιμο στρατηγικό ορόσημο και ήταν το επίκεντρο πολλών μαχών και είχε ακόμη και τις δικές του σήραγγες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Μετάβαση: Το να φτάσετε στο Tay Ninh και στο Black Virgin Mountain με το λεωφορείο δεν είναι πολύ εύκολο, καθώς απαιτούνται πολλές συνδέσεις και ένα ταξί στο τέλος. Πιο απλές επιλογές είναι να πάτε με μοτοσικλέτα, ιδιωτικό αυτοκίνητο ή με μια οργανωμένη περιήγηση εκεί.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο βουνό Black Virgin

Πλωτή αγορά Μεκόνγκ στο Βιετνάμ
Jarous / shutterstock.com

5. Πλωτή Αγορά Cai Be

Το Δέλτα του Μεκόνγκ στο νότιο Βιετνάμ είναι ένα μεγάλο μέρος, επομένως πολλά από τα καλύτερα παράπλευρα ταξίδια από την πόλη Χο Τσι Μινχ μεταφέρουν τους ταξιδιώτες εκεί. Οι περισσότεροι επισκέπτες κατευθύνονται στην περιοχή γύρω από το My Tho και το Ben Tre, αλλά μια άλλη επιλογή είναι η πόλη Cai Be και η πλωτή αγορά της. Μόλις φτάσετε στην πόλη Cai Be, θα θελήσετε να βγείτε στο νερό για να δείτε ένα χάος από βάρκες να γεμίζουν το ποτάμι για να πουλήσουν τα αγαθά τους. Στη συνέχεια, οι τουρίστες μπορούν να μάθουν περισσότερα για το φαγητό της περιοχής, είτε βλέποντάς το να φτιάχνεται είτε επισκεπτόμενοι οπωρώνες. Μπορεί ακόμη και να έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα μάθημα τοπικής μαγειρικής και να φτιάξετε το δικό σας μεσημεριανό γεύμα. Διαφορετικά, μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε λίγο, είτε με καγιάκ είτε με ποδήλατο.

Μετάβαση: Η διαδρομή με το λεωφορείο από τη Σαϊγκόν προς το Κάι Μπε διαρκεί περίπου 2,5 ώρες με λίγες συνδέσεις κάθε μέρα. Διαφορετικά, θα είναι καλύτερο να κάνετε μια ξενάγηση εκεί, καθώς δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφορά και θα κανονίσουν επίσης δραστηριότητες για εσάς.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στην πλωτή αγορά Cai Be

Πόλη και ακτή Vung Tau, Βιετνάμ.  Το Vung Tau είναι μια διάσημη παραλιακή πόλη στο νότιο Βιετνάμ
Hang Dinh / shutterstock.com

6. Vung Tau

Ενώ οι ντόπιοι του HCMC βλέπουν το Vũng Tàu ως μια απόδραση το Σαββατοκύριακο, οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτήν την ημερήσια εκδρομή όποια μέρα θέλουν. Ως παραθαλάσσια πόλη, το Vũng Tàu είναι περισσότερο γνωστό ως παραλιακός προορισμός, αλλά υπάρχει λίγο κέντρο πόλης και εδώ. Επειδή η πόλη βρίσκεται κατά μήκος μιας χερσονήσου, φιλοξενεί πολλές παραλίες, αν και οι πιο προσβάσιμες και δημοφιλείς είναι οι Bãi Trước και Bãi Sau. Η πίσω παραλία Bãi Sau θεωρείται η ωραιότερη από τις παραλίες εδώ, με μεγάλη έκταση μπροστά στην παραλία. Ωστόσο, το Bãi Trước βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης, διευκολύνοντας την πρόσβαση, αλλά αναμένετε ότι θα είναι πιο πολυσύχναστο λόγω αυτού. Όσο για άλλα αξιοθέατα, το Vũng Tàu φιλοξενεί ένα άγαλμα του Ιησού Χριστού ύψους 105 ποδιών και έναν γραφικό φάρο στην κορυφή του βουνού Núi Nhỏ.

Φτάνοντας εκεί: Είναι πραγματικά δυνατό να φτάσετε στο Vũng Tàu με 2 ώρες με το φέρι, καθιστώντας το ένα από τα πιο εύκολα ταξίδια από την πόλη Χο Τσι Μινχ. Η πιο αργή εναλλακτική είναι τα κανονικά λεωφορεία που κάνουν το 2,5 να οδηγεί εκεί.

Όμορφη σκηνή και διάσημο μέρος στην παραλία Ho Coc, στην επαρχία Ba Ria Vung Tau, Βιετνάμ
Midori9813 / shutterstock.com

7. Παραλία Ho Coc & Ho Tram

Μια άλλη επιλογή για όσους αναζητούν λίγο χρόνο δίπλα στη θάλασσα είναι να φτάσουν στις παραλίες στο Ho Coc και στο Ho Tram. Αν έχετε φανταστεί παραλίες με χρυσή άμμο και φοίνικες ως μέρος των διακοπών σας στο Βιετνάμ, τότε είστε τυχεροί. Και τα δύο σημεία φιλοξενούν θέρετρα με τις δικές τους ιδιωτικές παραλίες, αλλά υπάρχουν και δημόσια τμήματα της παραλίας. Το σερφ εδώ μπορεί να είναι αρκετά τραχύ, οπότε το κολύμπι εξαρτάται από τον καιρό. Η ηλιοθεραπεία όμως δεν θα είναι πρόβλημα και μπορείτε να νοικιάσετε ξαπλώστρες από τις παραλίες του θέρετρου. Στην ενδοχώρα από την ακτή, πέρα ​​από το φυσικό καταφύγιο Phuoc Buu, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις αγροτικές κοινότητες και να δοκιμάσετε φρέσκα τοπικά φρούτα, όπως dragonfruit και jackfruit.

Μετάβαση: Για να φτάσετε στην παραλία Ho Coc από την πόλη Χο Τσι Μινχ, πάρτε το πλοίο ή το λεωφορείο για το Vung Tau και, στη συνέχεια, ταξιδέψτε την υπόλοιπη διαδρομή με ταξί ή ταξί με μοτοσικλέτα. Μια λιγότερο αγχωτική εναλλακτική είναι να επισκεφτείτε τις παραλίες σε μια οργανωμένη περιήγηση που θα αναλάβει τη μεταφορά.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Ho Coc

Μαγγρόβιο δάσος στην περιοχή Can Gio, Βιετνάμ
Huy Cuong Bui / shutterstock.com

8. Can Gio Biosphere Reserve

Αν θέλετε να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας απολαμβάνοντας τη χλωρίδα και την πανίδα του Βιετνάμ, κατευθυνθείτε στο καταφύγιο Cần Giờ Biosphere Reserve. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Βιετνάμ έξω από την πόλη Χο Τσι Μινχ, αυτό το καταφύγιο βιόσφαιρας έχει αναγνωριστεί από την UNESCO για την άγρια ​​ζωή και τη βιοποικιλότητά του. Τα κύρια αξιοθέατα για τους επισκέπτες σε αυτό το καταφύγιο υγροτόπων είναι η λιμνοθάλασσα Giant Bat και το Vam Sat Mangrove Forest. Μέσα από έναν συνδυασμό περιπάτων και βόλτων με κωπηλασία, θα δείτε τα οικοσυστήματα του Can Gio και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε όλα τα είδη της άγριας ζωής, όπως πουλιά, πιθήκους και κροκόδειλους.

Μετάβαση: Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο Καταφύγιο Βιόσφαιρας Cần Giờ και να δείτε τα περισσότερα, είναι να επισκεφθείτε με μια ξενάγηση . Διαφορετικά, θα χρειαστεί να φτάσετε μόνοι σας προς τα εκεί, απαιτώντας περίπου μία ώρα για να φτάσετε εκεί.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο καταφύγιο Can Gio Biosphere Reserve

Δάση Melaleuca στο πλωτό χωριό Tan Lap, Βιετνάμ
Huy Thoai / shutterstock.com

9. Tan Lap Floating Village

Για να δείτε περισσότερα από τα γαλήνια φυσικά τοπία του Βιετνάμ και να υποστηρίξετε τον τοπικό οικοτουρισμό, σκεφτείτε μια επίσκεψη στο Tan Lap Floating Village. Παρά το όνομά του, το Tan Lap είναι πλέον ένα πολιτιστικό και φυσικό καταφύγιο καθώς κανείς δεν ζει στο πλωτό χωριό λόγω των προσπαθειών διατήρησης. Ξεκινήστε την επίσκεψή σας στο πλωτό χωριό Tan Lap σε μια κρουαζιέρα με βάρκα δίπλα από νούφαρα. Στη συνέχεια, κάντε μια βόλτα μέσα στο δάσος με τα δέντρα μελαλεύκας που γεμίζουν αυτό το υγρότοπο. Για την καλύτερη θέα στο δάσος melaleuca και για να τα απολαύσετε όλα με τη μία, ανεβείτε στον σκοπό του χωριού ύψους 38 μέτρων.

Πηγαίνετε εκεί: Για να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο πλωτό χωριό απαιτούνται αλλαγές στο σταθμό Cholon και στο Long An, με το ταξίδι να διαρκεί σχεδόν 4 ώρες. Διαφορετικά, θα πρέπει να βρείτε μόνοι σας τον δρόμο για εκεί, με τη διαδρομή να διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Εθνικό πάρκο Nam Cat Tien, επαρχία Dong Nai, Βιετνάμ
Quang Nguyen Vinh / shutterstock.com

10. Εθνικό Πάρκο Cat Tien

Ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά καταφύγια στο Βιετνάμ, το Εθνικό Πάρκο Cat Tien είναι ένα άλλο μέρος που δεν θέλετε να χάσετε. Αν θέλετε να ζήσετε μια πραγματική ζούγκλα ενώ βρίσκεστε στο Βιετνάμ, τότε αυτό είναι. Αυτό το καταφύγιο φιλοξενεί μια τεράστια περιοχή πεδινών τροπικών δασών, όπου μπορούν να βρεθούν όλα τα είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων των ελεφάντων, των λεοπαρδάλεων και των γίβωνων. Φυσικά, αυτά τα ζώα είναι άγρια ​​και ως εκ τούτου δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπιστούν, οπότε μετριάστε τις προσδοκίες σας. Ωστόσο, το πάρκο φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία φυτών, με δέντρα ηλικίας αιώνων. Το Bau Sau, γνωστό και ως Crocodile Lake, είναι ένα δημοφιλές σημείο για κρουαζιέρα με ένα μικρό σκάφος. Άλλες κοινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν πεζοπορία, επίσκεψη σε εθνικά χωριά και κέντρα διάσωσης ζώων.

Φτάνοντας εκεί: Σε τέσσερις ώρες κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο, το Cat Tien είναι μια μεγάλη ημερήσια εκδρομή από την πόλη Χο Τσι Μινχ. Γενικά συνιστάται να μείνετε μια νύχτα, αλλά αν δεν σας πειράζει μια κουραστική μέρα, τότε είναι δυνατό.

Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε όταν θέλετε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή από τη Σαϊγκόν. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια πολύ ωραία ποικιλία προορισμών για να διαλέξετε. Όπου κι αν πάτε, θα χαρείτε να δείτε περισσότερα από το όμορφο Βιετνάμ.

3ήμερο δρομολόγιο στην πόλη Χο Τσι Μινχ

2 εβδομάδες στο Βιετνάμ

σαφάρι στην Αφρική

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.