Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα το 2023;

Η πόλη του Μπέρμιγχαμ, με τη λαμπρή ιστορία της, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αλαμπάμα. Τα περισσότερα από τα 28 εκατομμύρια άτομα  που επισκέπτονται την Αλαμπάμα επισκέπτονται την κομητεία Τζέφερσον, την κομητεία που περιέχει το Μπέρμιγχαμ.

Το Μπέρμιγχαμ περιέχει πολλές από τις πιο διάσημες τοποθεσίες της Αλαμπάμα, ειδικά αυτές που συνδέονται με το Κίνημα Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Οι επισκέπτες που θέλουν να μάθουν για αυτήν την όχι και τόσο μακρινή ιστορία μπορούν να επισκεφθούν το Ινστιτούτο Πολιτικών Δικαιωμάτων του Μπέρμιγχαμ. Συναναστραφείτε με τους ντόπιους στο περίφημο The Market στο Pepper Place ή στο αγαπημένο Vulcan Park and Museum της περιοχής.

Τα παιδιά (και τα παιδιά στην καρδιά) θα πάρουν μια κλωτσιά από το διαδραστικό Κέντρο Επιστημών McWane και τον ζωολογικό κήπο του Μπέρμιγχαμ.

Το Μπέρμιγχαμ ήταν ένας προορισμός εκτός ραντάρ για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσδοκούν τη γοητεία του στα νότια. Πριν συμμετάσχετε στους πολλούς άλλους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, ίσως θέλετε να μάθετε εάν η επίσκεψή σας θα είναι ασφαλής.

Θα σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για οτιδήποτε μπορεί να συναντήσετε σε μια επίσκεψη στο Μπέρμιγχαμ. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Είναι το Μπέρμιγχαμ, Αλαμπάμα, ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Paul Brady Photography/Shutterstock

Το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα είναι μια πόλη όπου θα χρειαστεί να λάβετε κάποιες προφυλάξεις επειδή έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Το ποσοστό της βίαιης εγκληματικότητας και το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας είναι πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Ωστόσο, οι περισσότεροι τουρίστες περνούν έναν ασφαλή χρόνο στην πόλη, επειδή τα περισσότερα εγκλήματα είναι πολύ μακριά από μέρη όπου θα τολμήσουν.

Τα εγκλήματα στο Μπέρμιγχαμ περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Κλοπή από οχήματα
 • Κλοπές μηχανοκίνητων οχημάτων
 • Διαρρήξεις
 • Προσβολή
 • Ανθρωποκτονία

Όπως μπορείτε να δείτε, τα βίαια εγκλήματα περιλαμβάνονται στη λίστα των κοινών εγκλημάτων στην πόλη. Είναι αλήθεια ότι η πόλη έχει πολύ υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Σύμφωνα με μια εθνική μελέτη εγκλήματος, το Μπέρμιγχαμ είναι η πιο  επικίνδυνη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μεγάλες πόλεις όπως το Σικάγο ή η Νέα Υόρκη είναι οι πιο επικίνδυνες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μπέρμιγχαμ είναι στην πραγματικότητα πιο επικίνδυνο.

Ωστόσο, τα δεδομένα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι και καθηγητές του Μπέρμιγχαμ παραπονέθηκαν ότι η κατάταξη ήταν άδικη επειδή ο ορισμός της πόλης διαφέρει από μέρος σε μέρος.

Η κατάταξη δεν συνέκρινε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή του Μπέρμιγχαμ, συμπεριλαμβανομένων των προαστίων που έχουν χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, αλλά το έκανε για άλλες πόλεις, γεγονός που τις βοήθησε να μειώσουν τα ποσοστά εγκληματικότητας σε σύγκριση.

Το έγκλημα επίσης δεν κατανέμεται ομοιόμορφα στο Μπέρμιγχαμ. Ορισμένες γειτονιές έχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλες, αυξάνοντας το ποσοστό εγκληματικότητας για την πόλη συνολικά.

Αυτές οι επικίνδυνες γειτονιές τείνουν να είναι πολύ μακριά από εκεί που τολμούν οι τουρίστες. Ο μέσος επισκέπτης είναι πιθανό να έχει ένα πολύ ασφαλές ταξίδι και να μην είναι μάρτυρας αυτών των εγκλημάτων, ειδικά αν κάνει την έρευνά του εκ των προτέρων σχετικά με το ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγει.

Εκτός από την εγκληματικότητα, είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε τυχόν άλλα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στο Μπέρμιγχαμ. Ως μικρότερη περιφερειακή πόλη, το Μπέρμιγχαμ δεν έχει πολλούς από τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσετε σε μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η απειλή της τρομοκρατίας.

Οι εμφύλιες αναταραχές είναι επίσης σχετικά σπάνιες. Μερικές φορές γίνονται διαδηλώσεις, αλλά αυτές τις μέρες είναι συνήθως ειρηνικές. Ωστόσο, καθώς οι διαμαρτυρίες μπορεί να είναι απρόβλεπτες, καλό είναι να αποφύγετε πορείες ενώ βρίσκεστε στην πόλη.

Οι φυσικές καταστροφές είναι ένας άλλος πιθανός κίνδυνος που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επισκέπτεστε το Μπέρμιγχαμ. Οι πιο συνηθισμένες φυσικές καταστροφές που δέχεται το Μπέρμιγχαμ είναι οι τυφώνες, οι πλημμύρες και οι ανεμοστρόβιλοι.

Οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια καταιγίδων, επομένως ερευνήστε τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που συμβεί ενώ βρίσκεστε στην πόλη, αν και δεν είναι πολύ συνηθισμένα. Το Μπέρμιγχαμ βρίσκεται αρκετά μακριά στην ενδοχώρα ώστε να βρίσκεται σε ζώνη χαμηλού κινδύνου για τυφώνες.

Υπήρξαν καταστροφικοί τυφώνες στο παρελθόν , αλλά συμβαίνουν μόνο κάθε λίγα χρόνια ή δεκαετίες. Ωστόσο, εάν το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, από τον Ιούλιο έως τα τέλη Οκτωβρίου, μπορείτε να περιμένετε περισσότερες βροχές από ό,τι σε άλλα μέρη του έτους.

Έγκλημα στο Μπέρμιγχαμ

Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένες Πολιτείες: 16 Φεβρουαρίου 2020: Ομάδα Μαραθωνοδρόμων Pass Rotary Trail Sign/Kelly vanDellen/Shutterstock

Το έγκλημα είναι το κύριο μέλημα για τους περισσότερους ανθρώπους που επισκέπτονται το Μπέρμιγχαμ. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες. Επιπλέον, οι ειδήσεις σε όλη τη χώρα αναφέρουν το Μπέρμιγχαμ ως μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της χώρας.

Πόσο αυτές οι αναφορές έχουν τις ρίζες τους στην αλήθεια; Τα στοιχεία εγκληματικότητας του FBI για την Αλαμπάμα, συμπεριλαμβανομένου του Μπέρμιγχαμ, μπορούν να βοηθήσουν να ρίξει λίγο φως στην κατάσταση εκεί.

Είναι αλήθεια ότι η πόλη έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το 2018, διαπράχθηκαν συνολικά 17.320 εγκλήματα. Μετά από κάποιους υπολογισμούς, αυτό μεταφράζεται σε ποσοστό εγκληματικότητας 8225 περιστατικών ανά 100.000 άτομα.

Το έγκλημα ιδιοκτησίας αποτελεί την πλειοψηφία των εγκλημάτων που διαπράττονται στο Μπέρμιγχαμ, όπως και στις περισσότερες άλλες πόλεις. Τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας αποτελούν το 76,7% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

Το πιο κοινό είδος εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι η κλοπή-κλοπή, κάτι που είναι λογικό αφού αυτή η εξαιρετικά ευρεία κατηγορία εγκλημάτων περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές μορφές κλοπής.

Το βίαιο έγκλημα αποτελεί σημαντικό μέρος των εγκλημάτων που διαπράττονται, στο 24,3%. Αυτό είναι ένα μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι στις περισσότερες άλλες πόλεις της Αλαμπάμα, γεγονός που δείχνει ότι το Μπέρμιγχαμ έχει ένα συγκριτικά πολύ υψηλότερο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας.

Το πιο κοινό ποσοστό βίαιου εγκλήματος είναι η επίθεση, η οποία αποτελεί περίπου το 70% των συνολικών εγκλημάτων βίας που διαπράττονται.

Από το 2018, το ποσοστό εγκληματικότητας έχει πράγματι χειροτερέψει στο Μπέρμιγχαμ. Στις αρχές του 2023, οι τοπικές ειδήσεις ανέφεραν ότι το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας συνέχισε να αυξάνεται και ότι το 2022 ήταν η πιο επικίνδυνη χρονιά  στην πρόσφατη ιστορία της πόλης.

Τοπικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν πολλά από τα βίαια εγκλήματα σε ανεπίλυτες διαφορές μεταξύ ατόμων που γνωρίζονταν μεταξύ τους ή εμπλέκονταν σε κάποια μορφή ομαδικής βίας, όχι τυχαίας βίας.

Έτσι, οι τουρίστες δεν είναι πιθανό να πέφτουν θύματα βίαιων εγκλημάτων, καθώς δεν γνωρίζουν αρκετά καλά τους ανθρώπους στην πόλη ώστε να εμπλακούν σε διαμάχες. Το ποσοστό εγκληματικότητας του Μπέρμιγχαμ είναι εξαιρετικά διαστρωματωμένο.

Η πόλη φιλοξενεί ορισμένες γειτονιές με πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και ορισμένες γειτονιές και προάστια που κατατάσσονται ως μερικές από τις ασφαλέστερες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εφόσον γνωρίζετε ποιες γειτονιές να επισκεφτείτε, είναι πολύ εύκολο να αποφύγετε το έγκλημα κατά την επίσκεψή σας.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους ορισμένες γειτονιές έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας από άλλες. Αν και το Μπέρμιγχαμ βελτιώνει τις κοινωνικές του μετρήσεις  τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να έχει υψηλά επίπεδα ανισότητας και φυλετικού διαχωρισμού σε τομείς όπως τα σχολεία .

Πολλές φτωχές γειτονιές της πόλης είναι γεμάτες συμμορίες , οι οποίες οδηγούν μεγάλο μέρος του ποσοστού βίαιης εγκληματικότητας της πόλης.

Αυτά τα γεγονότα μπορούν να σας βοηθήσουν να δώσετε κάποιο πλαίσιο για το ποσοστό εγκληματικότητας του Μπέρμιγχαμ, αλλά δεν χρειάζεται να τα γνωρίζετε για να λειτουργήσετε με ασφάλεια στην πόλη. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι καλές προφυλάξεις για να είστε ασφαλείς, συμπεριλαμβανομένων ποιες γειτονιές πρέπει να αποφεύγετε.

Κλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που μπορεί να συναντήσετε στην πόλη είναι το ίδιο όπως οπουδήποτε – η κλοπή. Αυτό το έγκλημα ευκαιρίας είναι παρόν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Μπέρμιγχαμ.

Οι περισσότερες κλοπές επηρεάζουν επιχειρήσεις και όχι άτομα, όπως κλοπές ή κλοπές καταστημάτων. Ωστόσο, υπάρχουν και κλοπές που επηρεάζουν άτομα, όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών, κλοπές από οχήματα και κλοπές μηχανοκίνητων οχημάτων.

Οι πορτοφολάδες και το άρπαγμα τσαντών δεν είναι τόσο συνηθισμένο στο Μπέρμιγχαμ όσο σε ορισμένες άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι καλή ιδέα να είστε σε επιφυλακή έναντι αυτού του εγκλήματος.

Βεβαιωθείτε ότι δεν φλας τα τιμαλφή σας, όπως ακριβά κοσμήματα, πολυτελή ρολόγια ή πολλά μετρητά. Μην βάζετε τα πράγματά σας οπουδήποτε όπου ένας κλέφτης μπορεί εύκολα να τα έχει πρόσβαση, όπως χωρίς επίβλεψη σε ένα τραπέζι εστιατορίου ή στην πίσω τσέπη σας σε μια πολυσύχναστη περιοχή.

Η κλοπή από οχήματα είναι επίσης μια κοινή μορφή κλοπής. Φυσικά, αν δεν έχετε αυτοκίνητο στο ταξίδι σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να μετακινηθείτε στην πόλη με μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, εάν βρίσκεστε στην πόλη μόνο για λίγες μέρες.

Εάν έχετε αυτοκίνητο μαζί σας, βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ αντικείμενα αξίας στο αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη. Βάλτε τυχόν αντικείμενα στο πορτμπαγκάζ ή στο ντουλαπάκι όπου δεν φαίνονται. Πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας και να τυλίγετε τα παράθυρά σας.

Προσβολή

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα στο Μπέρμιγχαμ είναι η επίθεση, αποτελώντας περίπου το 70% των συνολικών βίαιων εγκλημάτων σύμφωνα με τις στατιστικές εγκληματικότητας του FBI. Η επίθεση κυμαίνεται από απλούς καβγάδες έως πολύπλοκες καταστάσεις που μερικές φορές μεταφέρουν θύματα στο νοσοκομείο.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για την επίθεση στους δρόμους. Τα περισσότερα περιστατικά επίθεσης συμβαίνουν μεταξύ ατόμων που γνωρίζονται ήδη μεταξύ τους ή εμπλέκονται με κάποιο τρόπο.

Οι εγκληματίες δεν ενδιαφέρονται τόσο να επιτίθενται σε τουρίστες που δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας για να αποφύγετε να πιαστείτε στη μέση μιας κατάστασης που δεν θέλετε να βρεθείτε.

Εάν παρατηρήσετε ότι μια διαμάχη συμβαίνει, ειδικά το βράδυ ή σε ένα μπαρ, προσπαθήστε να φύγετε από την περιοχή καθώς οι διαφωνίες μπορεί να κλιμακωθούν. Ερευνήστε τις κακές γειτονιές της πόλης και μείνετε μακριά από αυτές, καθώς αυτές έχουν υψηλότερα ποσοστά επίθεσης.

Όταν οι επισκέπτες δέχονται επίθεση, είναι συνήθως κατά τη διάρκεια ληστειών που πηγαίνουν στραβά.

Οι ληστείες συνήθως συμβαίνουν τη νύχτα, γι’ αυτό μην περπατάτε μόνοι σας σε άγνωστες περιοχές μετά το σκοτάδι και τα τιμαλφή σας. Εάν σας ληστέψουν, μην αντεπιτεθείτε, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο επίθεσης.

Αποφυγή κακών περιοχών

Phillip Foster/Shutterstock

Δεδομένου ότι το ποσοστό εγκληματικότητας στο Μπέρμιγχαμ διαφέρει τόσο δραστικά ανάλογα με το πού πηγαίνετε στην πόλη, το να γνωρίζετε ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγετε είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε ασφαλείς.

Οι γειτονιές με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας περιλαμβάνουν:

 • North Central Birmingham
 • Ένσλεϋ
 • Jones Valley
 • Garden Highlands
 • Αεροδρόμιο Highlands
 • Penfield Park
 • Ανατολικό Μπέρμιγχαμ

Οι περισσότεροι ντόπιοι λένε ότι η πόλη τείνει να γίνεται πιο επικίνδυνη καθώς κινείστε προς την ανατολική πλευρά, με υψηλότερα ποσοστά δραστηριότητας συμμοριών.

Η περιοχή γύρω από το Lakeshore Drive κοντά στο προάστιο του Hoover είναι επίσης σχηματική. Οι περισσότερες από αυτές τις γειτονιές είναι πολύ μακριά από μέρη που μπορούν να επισκεφθούν οι τουρίστες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Μπέρμιγχαμ.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Felix Mizioznikov/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφαλείας που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις διακοπές σας στο Μπέρμιγχαμ όσο το δυνατόν πιο ομαλές:

 • Να είστε προετοιμασμένοι για την κίνηση. Εάν οδηγείτε στο Μπέρμιγχαμ, οι κύριοι δρόμοι γύρω από την πόλη τείνουν να είναι γεμάτοι κίνηση γύρω στις ώρες αιχμής. Αν και δεν είναι τόσο κακό όσο μπορεί να κυκλοφορήσει σε μεγαλύτερες πόλεις, εξακολουθεί να είναι ένας δυσάρεστος τρόπος για να περάσετε τις διακοπές σας.
 • Μερικές φορές συμβαίνει κλοπή οχήματος. Βεβαιωθείτε ότι σταθμεύετε σε ασφαλές μέρος και αποφύγετε τα υπόγεια γκαράζ που δεν έχουν φωτισμό. Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τα κλειδιά στην ανάφλεξη, ακόμα κι αν φεύγετε για λίγα λεπτά.
 • Ετοιμαστείτε για τη νότια φιλοξενία! Το Μπέρμιγχαμ βρίσκεται στο Νότο και έχει πολλά από τα πράγματα που μπορείτε να περιμένετε από τον Νότο, όπως καλό φαγητό και φιλικότητα. Απαντήστε με τον ίδιο τρόπο χαιρετώντας τους ανθρώπους και κάνοντας μικρές συζητήσεις για να αποφύγετε την προσβολή των ντόπιων.

Συχνές Ερωτήσεις

Tim Daugherty/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που είχαν οι προηγούμενοι επισκέπτες σχετικά με την επίσκεψη τους στο Μπέρμιγχαμ, στις οποίες μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις:

Είναι ασφαλές να βγεις το βράδυ στο Μπέρμιγχαμ;

Το Μπέρμιγχαμ είναι ασφαλές να βγείτε έξω τη νύχτα, αλλά μόνο εάν λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις, όπως να παίρνετε ταξί αντί να περπατάτε, να πηγαίνετε με μια ομάδα και να μένετε σε ασφαλείς περιοχές. Όπως στις περισσότερες πόλεις, το ποσοστό εγκληματικότητας αυξάνεται στο Μπέρμιγχαμ μετά το σκοτάδι.

Είναι ασφαλές να περπατάς στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ;

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ, καθώς γίνεται σχηματικό μετά το σκοτάδι, αλλά είναι ασφαλές με τις σωστές προφυλάξεις.

Ποιο είναι το πιο ασφαλές μέρος του Μπέρμιγχαμ;

Πολλά από τα προάστια του Μπέρμιγχαμ, όπως το Vestavia Hills και το Homewood, είναι τα πιο ασφαλή μέρη της περιοχής του μετρό χάρη στο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα;

Αν ενδιαφέρεστε για την ιστορία των Πολιτικών Δικαιωμάτων, αξίζει να επισκεφτείτε το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα και αν αναζητάτε έναν λιγότερο συμβατικό προορισμό για διακοπές στην πόλη.

Είναι το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα μια ωραία περιοχή;

Η απάντηση εξαρτάται από τα μέρη της πόλης που επισκέπτεστε. Ενώ κάποιοι είναι πολύ καλοί, άλλοι παλεύουν με προβλήματα όπως τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και η φτώχεια.

Λοιπόν, είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα;

Αν και το Μπέρμιγχαμ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορείτε ακόμα να το επισκεφτείτε με ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει επειδή η εγκληματικότητα επηρεάζει κυρίως τους ντόπιους, όχι τους επισκέπτες, και μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα άσχημα περιστατικά με τις σωστές προφυλάξεις.

Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλαμπάμα το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Βαλτιμόρη τι να δείτε

Βαλτιμόρη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια