Vietnam

2 εβδομάδες στο Βιετνάμ: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Βιετνάμ

Η Νοτιοανατολική Ασία φιλοξενεί πολλούς ονειρεμένους προορισμούς, αλλά το Βιετνάμ μπορεί να είναι απλώς ο πιο συναρπαστικός και διαφορετικός από όλους. Διαθέτει πανέμορφο φυσικό τοπίο, μια περίπλοκη και μερικές φορές σκοτεινή ιστορία και μια από τις καλύτερες σκηνές φαγητού στον πλανήτη.

Με τόσα πολλά να κάνετε εδώ, το να μάθετε πώς να ζήσετε τα καλύτερα του Βιετνάμ και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας μπορεί να είναι δύσκολο από μόνοι σας. Αλλά μην ανησυχείτε! Σε αυτό το ολοκληρωμένο δρομολόγιο στο Βιετνάμ, θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ώρας για επίσκεψη, πώς να μετακινηθείτε, πού να μείνετε και τι να κάνετε στο Βιετνάμ σε 14 ημέρες.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Βιετνάμ

Σκεφτείτε προσεκτικά το χρονοδιάγραμμα του ταξιδιού σας στο Βιετνάμ. Αν πάτε τη λάθος στιγμή, μπορεί να αντιμετωπίσετε μεγάλα πλήθη ή, ακόμη χειρότερα, τυφώνες και πλημμύρες.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του προγραμματισμού μιας επίσκεψης στο Βιετνάμ είναι ότι ο καιρός ποικίλλει πολύ από το ένα μέρος της χώρας στο άλλο. Το Βιετνάμ έχει τρία διαφορετικά κλίματα στο βορρά, στο κέντρο και στο νότο. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί χρόνος που να λειτουργεί για ολόκληρη τη χώρα. Για παράδειγμα, ενώ ο νότος είναι ζεστός και ξηρός από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, ο βορράς μπορεί να είναι αρκετά κρύος αυτή τη στιγμή. Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Βιετνάμ και να έχετε καλό καιρό σε όλη τη χώρα είναι την άνοιξη, ειδικά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Βιετνάμ;

3 ημέρες στο Χόι Αν: Το τέλειο δρομολόγιο στο Χόι Αν

Βιετνάμ Τι να δείτε και να κάνετε – Οδηγός 2024
DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας. 

Vietnam

Καθώς το Βιετνάμ είναι γνωστό για τις πλημμύρες του, θα πρέπει να αποφεύγετε συγκεκριμένες περιοχές σε συγκεκριμένες στιγμές. Στο κέντρο της χώρας, η εποχή των τυφώνων διαρκεί από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο και οι πλημμύρες μπορεί να είναι ιδιαίτερα κακές. Στα βόρεια και τα νότια, η ζέστη και η υγρασία γίνονται αισθητές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Βίζα Βιετνάμ και Απαιτήσεις εισόδου

Οι περισσότεροι επισκέπτες στο Βιετνάμ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα, εκτός εάν είναι πολίτης μιας από τις ακόλουθες 24 χώρες και δεν σκοπεύουν να επισκεφθούν για περισσότερο από τη διάρκεια που αναφέρεται παρακάτω:

 • 90 ημέρες – Χιλή
 • 30 ημέρες – Καμπότζη, Ινδονησία, Κιργιστάν, Λάος, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη
 • 21 ημέρες – Φιλιππίνες
 • 14 ημέρες – Μπρουνέι και Μιανμάρ (Βιρμανία)
 • 15 ημέρες* – Λευκορωσία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία και Η.Β.

*Απαιτείται κενό τουλάχιστον 30 ημερών μεταξύ δύο επισκέψεων χωρίς βίζα. Πρέπει να έχετε μια εκτύπωση ενός εισιτηρίου μετάβασης.

Εάν η χώρα σας δεν αναφέρεται παραπάνω ή σκοπεύετε να μείνετε στο Βιετνάμ περισσότερο από τον καθορισμένο χρόνο, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για βίζα ή να λάβετε μια επιστολή έγκρισης από έναν πράκτορα εκ των προτέρων.

Vietnam

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για βίζα μέσω πρεσβείας ή προξενείου του Βιετνάμ. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω μεθόδους.

 • Βίζα κατά την άφιξη (VOA):  Αυτή είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς. Απλώς μεταβείτε στη  διεύθυνση Vietnam-visa.com , συμπληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση και πληρώστε το τέλος αντιπροσωπείας (περίπου 20 $). Στη συνέχεια, το πρακτορείο θα σας στείλει ένα email με την υπογεγραμμένη επιστολή έγκρισης της VOA, την οποία θα πρέπει να εκτυπώσετε και να εμφανίσετε κατά την άφιξή σας στο παράθυρο της VOA. Εκεί πληρώνετε επίσης το τέλος σφράγισης βίζας σε δολάρια ΗΠΑ (μόνο μετρητά). Το τέλος σφράγισης είναι 25 $ για μια βίζα μίας εισόδου και 50 $ για μια βίζα πολλαπλής εισόδου, η οποία ισχύει για έως και τρεις μήνες.
 • Ηλεκτρονική θεώρηση:  Οι πολίτες περίπου 80 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική βίζα μίας εισόδου, η οποία ισχύει για 30 ημέρες και κοστίζει 25 $. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ή να μάθετε περισσότερα στον επίσημο ιστότοπο της ηλεκτρονικής βίζας .

Ακολουθεί μια γρήγορη σύγκριση μεταξύ της VOA και της ηλεκτρονικής βίζας:

Βίζα κατά την άφιξηΗλεκτρονική θεώρηση
Ισχύοντες ταξιδιώτεςΤαξιδιώτες που φτάνουν στο Βιετνάμ μέσω ενός από τα 8 διεθνή αεροδρόμιαΠολίτες 80 χωρών που ταξιδεύουν στο Βιετνάμ μέσω ενός από τα 33 λιμάνια εισόδου
Τύπος βίζας1 μήνας μονής ή πολλαπλής εισόδου
3 μηνών μονής ή πολλαπλής εισόδου
1 έτους πολλαπλών εισόδων (για πολίτες των ΗΠΑ)
1 μήνας μονής καταχώρησης
Τέλος βίζαςΕξαρτάται από τον τύπο της βίζας σας. επιστρέφεται εάν η αίτησή σας απορριφθεί$25; καμία επιστροφή χρημάτων εάν η αίτησή σας απορριφθεί ή η βίζα σας περιέχει εσφαλμένες πληροφορίες
Χρόνος επεξεργασίαςΚανονικά 2 εργάσιμες ημέρες. 2-4 ώρες εργασίας σε έκτακτη ανάγκηΚανονικά 3 εργάσιμες
Λιμάνια εισόδουΟποιοδήποτε από τα διεθνή αεροδρόμια, ανεξάρτητα από το εγγεγραμμένο αεροδρόμιοΜόνο καταχωρημένο λιμάνι εισόδου

Πώς να Περιηγηθείτε στο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ είναι μια αρκετά μεγάλη χώρα. Το ταξίδι από βορρά προς νότο απαιτεί αρκετό χρόνο, επομένως πρέπει να σκεφτείτε πώς θα μετακινηθείτε.

Με μοτοσικλέτα

Στο Βιετνάμ, όπως και σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, είναι σπάνιο για αλλοδαπούς να οδηγούν αυτοκίνητα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι ότι τα περισσότερα γραφεία ενοικίασης απλά δεν νοικιάζουν ένα σε αλλοδαπούς χωρίς ντόπιο οδηγό. 

Αντίθετα, πολλοί ανεξάρτητοι ταξιδιώτες περνούν μεγάλο μέρος των δύο εβδομάδων τους στο Βιετνάμ με μια μοτοσικλέτα. Καθώς αυτός είναι ο πιο κοινός τρόπος μεταφοράς, οι εταιρείες ενοικίασης μοτοσικλετών βρίσκονται παντού στο Βιετνάμ. Αλλά προτού υπογράψετε στη διακεκομμένη γραμμή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε για μερικά πράγματα.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες για τα προσόντα για νόμιμα οδήγηση μοτοσικλέτας στο Βιετνάμ, συμπεριλαμβανομένης της εθνικότητάς σας, του τύπου άδειας που έχετε και της ισχύος του οχήματος. Ελέγξτε επίσης εάν η ταξιδιωτική σας ασφάλεια καλύπτει ατυχήματα μοτοσυκλέτας.

Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μπορείτε επίσης να μετακινηθείτε με τρένο ή λεωφορείο ενώ επισκέπτεστε το Βιετνάμ. Αν και μπορεί να μην αγγίζει κάθε στάση στο δρομολόγιό σας, το τρένο Reunification Express εκτελεί δρομολόγια από το Ανόι προς την πόλη Χο Τσι Μινχ. Για ολονύχτια ταξίδια, όπως το Ανόι προς το Χουέ, μπορείτε να επιλέξετε ένα κανονικό κάθισμα, μια καμπίνα με σκληρό κρεβάτι (που έχει κρεβάτια  ή μια καμπίνα ύπνου. Απαιτείται κράτηση για να εξασφαλίσετε θέση ή κρεβάτι. Μπορείτε να βρείτε μερικές καλές συμβουλές από το seat61 εδώ σχετικά με τις επιλογές κράτησης.

Ένα δίκτυο πούλμαν συνδέει επίσης τη χώρα. Ανάλογα με την απόσταση του ταξιδιού, τα πολυτελή λεωφορεία διαθέτουν είτε ανακλινόμενες καρέκλες είτε κρεβάτια ύπνου και συνήθως κοστίζουν λίγο λιγότερο από τα τρένα. Σε αντίθεση με τα τρένα, ωστόσο, μπορείτε συχνά να αγοράσετε εισιτήρια λεωφορείου την ημέρα του ταξιδιού σας ή μια μέρα πριν. Δύο αξιόπιστες εταιρείες λεωφορείων είναι η Sinh Tourist και η Mai Linh Express .

Σύσταση: Χρησιμοποιήστε το Bookaway για να συγκρίνετε εύκολα και να κάνετε κράτηση εισιτηρίων τρένου, λεωφορείου ή πλοίου στο Βιετνάμ.

Με αεροπλάνο

Μια τελευταία επιλογή για να μετακινηθείτε στο Βιετνάμ είναι να πετάξετε. Η Νοτιοανατολική Ασία έχει μια σειρά από αεροπορικές εταιρείες, των οποίων οι τιμές είναι συχνά ανταγωνιστικές με τους ναύλους λεωφορείων και τρένων. Θα χάσετε την εμπειρία να δείτε την ύπαιθρο όπως θα κάνατε από το τρένο ή το λεωφορείο, αλλά σίγουρα θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού σας. Χρησιμοποιούμε προσωπικά και προτείνουμε το TicketsWe η την Skyscanner για αναζήτηση φθηνών πτήσεων στο Βιετνάμ.

Vietnam

Διαμονή στο Βιετνάμ

Το άλλο σημαντικό μέρος του προγραμματισμού του ταξιδιού σας είναι να αποφασίσετε πού θα μείνετε στο Βιετνάμ. Η παραμονή στο σωστό μέρος μπορεί να κάνει το ταξίδι σας αν σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε καλά και σας τοποθετεί ανάμεσα στα αξιοθέατα του προορισμού σας. Αν και το σωστό μέρος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στυλ του ταξιδιού σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Βιετνάμ.

Πρώτα απ ‘όλα, εάν σκοπεύετε να το επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, θα πρέπει να κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας πολύ εκ των προτέρων. Όσο πιο γρήγορα κάνετε κράτηση, τόσο καλύτερη θα είναι η επιλογή σας (και πιθανώς οι τιμές).

Το Βιετνάμ εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες με σακίδιο, τους ταξιδιώτες πολυτελείας και όλους τους ενδιάμεσους, οπότε σίγουρα έχει διάφορα καταλύματα που θα σας ταιριάζουν. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε συγκεκριμένους ιστότοπους για να βρείτε το κατάλληλο μέρος για εσάς. Η Booking.com είναι ο καλύτερος ιστότοπος για να βρείτε καταλύματα γενικά, είτε ψάχνετε για ξενοδοχείο, ξενώνα ή διαμέρισμα.

Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στο Βιετνάμ

Οι ταξιδιώτες με backpack και οι οικονομικοί ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να ελέγξουν το Hostelworld – θα εκπλαγείτε από το πόσο φθηνοί είναι οι κοιτώνες και τα δωμάτια στους ξενώνες. Μπορείτε επίσης να βρείτε συστάσεις στους οδηγούς μας για τους καλύτερους ξενώνες στην πόλη Χο Τσι Μινχ, το Ανόι και το Χόι Αν.

Φυσικά, η Airbnb είναι το μέρος που πρέπει να αναζητήσετε αν εκτιμάτε τις τοπικές ή μοναδικές εμπειρίες. Είτε θέλετε να έχετε ένα μέρος αποκλειστικά για τον εαυτό σας είτε να μείνετε στο ελεύθερο δωμάτιο ενός οικοδεσπότη, η Airbnb μπορεί να προσφέρει υπέροχες στιγμές.

Το τέλειο δρομολόγιο 2 εβδομάδων στο Βιετνάμ

Το ταξιδιωτικό μας δρομολόγιο στο Βιετνάμ θα σας δείξει πώς να αντιμετωπίσετε αυτήν την καταπληκτική χώρα, διασφαλίζοντας ότι θα δείτε τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Βιετνάμ. Το δρομολόγιο ξεκινά από τα βόρεια της χώρας με το Ανόι και πηγαίνει νότια προς την πόλη Χο Τσι Μινχ, αλλά το αντίστροφο λειτουργεί εξίσου καλά. Θα δείτε όχι μόνο μεγάλες πόλεις, αλλά και τοπία, παραλίες, καταρράκτες και ναούς που προκαλούν δέος. Μέχρι το τέλος, θα είστε έτοιμοι να προγραμματίσετε το δεύτερο ταξίδι σας!

Ωστόσο, προτού φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στο Βιετνάμ και στα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Βιετνάμ, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την αδιανόητη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Εντάξει, ας επιστρέψουμε στον οδηγό σας για διασκεδαστικές δύο εβδομάδες στο Βιετνάμ. Θα σας δείξουμε όλα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Βιετνάμ, έναν προορισμό τη φορά.

1η μέρα: Ανόι

Η επίσκεψή σας ξεκινά στα βόρεια με το Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Αυτή η υπέροχη πόλη είναι γεμάτη ιστορία, χαρακτήρα και απομεινάρια του γαλλικού αποικιακού παρελθόντος της.

Ξεκινήστε με την Παλιά Συνοικία του Ανόι , απλά περιπλανηθείτε στους δρόμους και πάρτε τα όλα μέσα. Με όλη την κίνηση, τις πινακίδες και τα κτίρια, αυτό το μέρος της πόλης μπορεί να είναι συντριπτικό στην αρχή, αλλά γρήγορα θα μάθετε να αγαπάτε το χάος. Το ίδιο ισχύει και για τη γαλλική συνοικία στα νοτιοανατολικά, αν και οι δύο γειτονιές δεν θα μπορούσαν να φαίνονται πιο διαφορετικές.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο συνοικίες βρίσκεται η λίμνη Hoàn Kiếm , η οποία μοιάζει με το κέντρο του Ανόι τόσο γεωγραφικά όσο και κοινωνικά. Οι ντόπιοι συναντιούνται, ασκούνται και κάνουν τάι τσι εδώ, ενώ υπάρχουν επίσης μερικά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Διασχίζοντας τη φωτεινή κόκκινη γέφυρα Húc (ένα δημοφιλές σημείο για φωτογραφίσεις), θα φτάσετε στο Temple of the Jade Mountain , όπου μπορείτε να δείτε μια διατηρημένη γιγάντια χελώνα ανάμεσα στα αρχαία αντικείμενα μέσα.

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια βρίσκεται το μνημείο της φυλακής Hỏa Lò , που κάποτε ονομαζόταν ειρωνικά «το Χίλτον του Ανόι». Πρώτα μια αποικιακή φυλακή για πολιτικούς κρατούμενους, αυτό το κτίριο έγινε διάσημο για τη στέγαση αιχμαλώτων πολέμου των ΗΠΑ και τώρα έχει εκθέσεις με λεπτομέρειες της ιστορίας του. Στη μακρινή πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών από εδώ βρίσκεται ο Ναός της Λογοτεχνίας , ένας ιστορικός κομφουκιανός ναός αφιερωμένος σε φοιτητές και μελετητές.

Το βράδυ, κάντε μια ξενάγηση με φαγητό στο δρόμο ή σηκώστε μια καρέκλα σε ένα εστιατόριο στην παλιά συνοικία. Με λίγα μόνο δολάρια, μπορείτε να απολαύσετε τοπικά πιάτα όπως bun cha ή pho και να τα ξεπλύνετε με bia hoi, μια τοπική βαρελίσια μπύρα.

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία στο Ανόι, Βιετνάμ

Vietnam

2η μέρα: Ανόι

Τη δεύτερη μέρα σας στο Ανόι, έχετε ακόμα πολλά σημαντικά αξιοθέατα να βρείτε. Ξεκινήστε πρώτα για το Μαυσωλείο του Προέδρου Χο Τσι Μινχ . Μέσα βρίσκεται το γυάλινο σώμα του σεβαστού κομμουνιστή επαναστάτη ηγέτη της χώρας, που περιβάλλεται από μια τιμητική φρουρά. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στη γωνία προς το Μουσείο Χο Τσι Μινχ , το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τη ζωή και το έργο του Χο Τσι Μινχ και την ιστορία της επανάστασης του Βιετνάμ.

Βγαίνοντας στους πίσω δρόμους, βρείτε τη λίμνη Huu Tiep , όπου εξακολουθούν να βρίσκονται τα λείψανα ενός βομβαρδιστικού των ΗΠΑ. Επιστρέφοντας προς το μαυσωλείο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να θαυμάσετε την Παγόδα One Pillar – έναν γαλήνιο βουδιστικό ναό – πριν συνεχίσετε να στέκεστε έξω από το τεράστιο Προεδρικό Μέγαρο του Βιετνάμ . Συνεχίζοντας βόρεια θα σας μεταφέρει στην παγόδα Trấn Quốc , έναν αρχαίο βουδιστικό ναό που περιλαμβάνει πολλά νησιά.

Πίσω στο κέντρο της πόλης, θα δείτε μια γιγάντια βιετναμέζικη σημαία που σηματοδοτεί το συναρπαστικό Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας του Βιετνάμ . Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η Αυτοκρατορική Ακρόπολη Thăng Long , ένα μεγάλο συγκρότημα παλατιών που φτάνει κανείς μέσα από επιβλητικές πύλες. Επιστρέψτε προς το κέντρο της πόλης για να δείτε τη διάσημη οδό του τρένου Ανόι , όπου τα τρένα περνούν μέσα από ένα στενό κανάλι ανάμεσα στα σπίτια.

Ολοκληρώστε τη μέρα σας βρίσκοντας ένα καλό πλεονέκτημα πάνω από την πλατεία Dong Kinh Nghia Thuc για να παρακολουθήσετε τη θολούρα της κυκλοφορίας που περιβάλλει αυτόν τον εμβληματικό κυκλικό κόμβο και την περιοχή με νυχτερινή ζωή.

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία στο Ανόι, Βιετνάμ

Ημέρα 3: Ninh Binh

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσετε την τελευταία σας μέρα στο Ανόι από ένα ταξίδι νότια στην επαρχία Ninh Binh, μια από τις πιο δημοφιλείς ημερήσιες εκδρομές από το Ανόι. Αυτή η αγροτική περιοχή είναι γεμάτη φυσική ομορφιά, χάρη στα ποτάμια και τα καρστικά βουνά που ξεπηδούν από τις ορυζώνες της.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Ninh Binh είναι η ευκαιρία να παρασυρθείτε νωχελικά στο γραφικό τοπίο με ένα μικρό σκάφος. Είτε είναι στο Tràng An είτε στο Tam Cốc , θα περάσετε ανάμεσα σε ψηλά βουνά, δίπλα σε βεράντες με ρύζι, ακόμη και μέσα από μερικές σπηλιές. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτιμήσετε αυτό το απίστευτο τοπίο ανεβαίνοντας την κορυφή Hang Mua για να απολαύσετε την πανοραμική θέα από το ναό και τη σπηλιά του.

Πέρα από τη φύση, μπορείτε να δείτε πολλά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία να διασκορπίζονται στο τοπίο του Ninh Binh. Όχι πολύ μακριά από την τοποθεσία κρουαζιέρας στον ποταμό Tam Coc βρίσκεται η αρχαία παγόδα Bich Dong , ενώ το συγκρότημα ναών γύρω από την παγόδα Bai Dinh βρίσκεται από μόνο του προς τα βόρεια.

Μια σημαντική ιστορική τοποθεσία που αξίζει τον χρόνο σας είναι η αρχαία πόλη Hoa Lu ανάμεσα στα απότομα καρστικά βουνά. Αυτή ήταν η πρωτεύουσα του Βιετνάμ κατά τον 10ο και 11ο αιώνα. Η πόλη είναι πλέον ερειπωμένη, αλλά μπορείτε να επισκεφθείτε μερικές οχυρώσεις και ναούς.

Σύσταση: Εάν δεν θέλετε να βγείτε έξω μόνοι σας, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Ninh Binh. Για παράδειγμα, αυτή η μικρή ομαδική περιήγηση σάς μεταφέρει σε όλα τα καλύτερα σημεία, όπως το Tam Cốc, το Hoa Lu και το Mua Cave.

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία σε Νιν Μπιν, Βιετνάμ

Ημέρα 4 – 5: Κόλπος Χα Λονγκ

Ο κόλπος Ha Long είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία ενός ταξιδιού στο Βιετνάμ για πολλούς επισκέπτες. Αυτός ο τεράστιος κόλπος στη βόρεια ακτή φιλοξενεί χιλιάδες ασβεστολιθικά νησιά που προεξέχουν στον ουρανό, λίγα από τα οποία είναι κατοικημένα ή κατοικημένα. Χάρη σε αυτό το συναρπαστικό και όμορφο φυσικό φαινόμενο, ο κόλπος Ha Long είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η επίσκεψη στον κόλπο του Χα Λονγκ θα περιλαμβάνει μια περιήγηση κάποιου είδους, τις περισσότερες φορές μια νυχτερινή κρουαζιέρα – μια από τις καλύτερες περιηγήσεις στο Βιετνάμ. Ξεκινώντας από την πόλη Ha Long, θα περάσετε δύο ημέρες κρουαζιέρας στον κόλπο και θα απολαύσετε την απέραντη ομορφιά του. Υπάρχουν σκάφη διαφόρων μεγεθών και στυλ που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς.

Αυτές οι κρουαζιέρες συνήθως περιλαμβάνουν πολλές δραστηριότητες εκτός από τον απλό θαυμασμό του μαγευτικού τοπίου, όπως καγιάκ, εξερεύνηση πλωτών χωριών και αγορών, μαθήματα μαγειρικής και ψάρεμα καλαμαριών. Κάνουν επίσης διάφορες στάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάβασης στο σπήλαιο Sung Sot και μια πεζοπορία στο ηλιοβασίλεμα σε ένα σημείο επιφυλακής στο νησί των μαϊμούδων .

Τη δεύτερη μέρα, θα κάνετε μια χαλαρή κρουαζιέρα πίσω στο λιμάνι. Μπορείτε να χαλαρώσετε στο κατάστρωμα και απλά να απολαύσετε να πλέετε δίπλα στα νησιά του κόλπου Ha Long. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να χαλαρώσετε πριν επιστρέψετε στο δρόμο.

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία σε Ha Long

Vietnam

Ημέρα 6: Hue

Στη συνέχεια στο δρομολόγιό μας είναι μια σύντομη στάση στην ιστορική πόλη Hue. Μια μέρα εδώ θα σας επιτρέψει να δείτε τα βασικά αξιοθέατα, αλλά θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε αρκετές ημέρες στα αξιοθέατα.

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας από την Αυτοκρατορική Πόλη . Αυτή η τεράστια ακρόπολη ήταν η έδρα της εξουσίας όταν η Χουέ ήταν η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας του Βιετνάμ. Μόλις περάσετε μέσα από τα στρώματα των τεράστιων πυλών και των τάφρων της πόλης, θα αντιμετωπίσετε πολλά παλάτια και ναούς, συμπεριλαμβανομένου του Thế Miếu . Αξίζει να περιπλανηθείτε στους εξωτερικούς δρόμους για να βρείτε όμορφες πύλες, ήσυχες αυλές και ανοιχτά τμήματα των τειχών της πόλης. Μην χάσετε το δωρεάν Μουσείο Βασιλικών Αρχαιοτήτων Hue , το οποίο καλύπτει την αυτοκρατορική κληρονομιά της πόλης.

Μια βόλτα κατά μήκος της βόρειας όχθης του ποταμού Perfume θα σας οδηγήσει στον ναό Thiên Mụ . Αυτός ο ήσυχος βουδιστικός ναός είναι περισσότερο γνωστός για την επταώροφη παγόδα του, με τις σκάλες που οδηγούν σε αυτόν ακριβώς από τον ποταμό. Άλλοι ναοί λίγο έξω από το Hue περιλαμβάνουν την παγόδα Từ Hiếu και τον ναό Huyen Tran Princess Temple .

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε αρκετούς αυτοκρατορικούς τάφους στον ποταμό από το Hue. Σε κοντινή απόσταση από την πόλη, τα μαυσωλεία των αυτοκρατόρων Khải Định , Minh Mạng και Tự Đức έχουν όλα το δικό τους σχέδιο και συναρπαστικά στοιχεία για εξερεύνηση.

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία σε Hue

7η μέρα: Χόι Αν

Κατευθυνόμενοι νοτιότερα κατά μήκος της ακτής του Βιετνάμ, θα φτάσετε στην εξαιρετικά δημοφιλή πόλη Χόι Αν. Μικρότερο από τις άλλες στάσεις σε αυτό το δρομολόγιο, το Χόι Αν αναπληρώνει τα αξιοθέατα και την ατμόσφαιρα για αυτό που του λείπει σε μέγεθος.

Πολλά από αυτά που θα δείτε την πρώτη σας μέρα εδώ βρίσκονται στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Hoi An Ancient Town . Ένα εμπορικό λιμάνι που χρονολογείται από αιώνες, η Αρχαία Πόλη είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένη και αναγνωρίζεται καλύτερα για τα ξεθωριασμένα κίτρινα εμπορικά σπίτια της. Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε το χρόνο σας εδώ απλώς περιπλανώμενοι από τον ένα γραφικό δρόμο στον άλλο και να μην βαρεθείτε ποτέ.

Το κύριο ορόσημο της Αρχαίας Πόλης είναι η φωτογενής Ιαπωνική Καλυμμένη Γέφυρα . Χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, η γέφυρα χτίστηκε από την άφαντη ιαπωνική κοινότητα και αποτελεί εικόνα του Χόι Αν. Η Αρχαία Πόλη διαθέτει επίσης το Παλιό Σπίτι του Phung Hung , την Αίθουσα Συνελεύσεων Phuc Kien και άλλα κτίρια που σας δείχνουν περισσότερα από την απίστευτη κληρονομιά της πόλης. Κατευθυνθείτε δίπλα στο Μουσείο Ιστορίας και Πολιτισμού Χόι Αν για να δείτε πόσο λίγο έχει αλλάξει με τα χρόνια.

Μόλις δύσει ο ήλιος, κατευθυνθείτε προς τη νυχτερινή αγορά Hoi An . Είτε θέλετε να αγοράσετε αναμνηστικά είτε λαχταράτε κάποιο street food, αυτό είναι το μέρος που πρέπει να πάτε. Η περιοχή του ποταμού είναι ιδιαίτερα όμορφη τη νύχτα, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για ένα ποτό σε έναν από τους παραθαλάσσιους χώρους.

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία στο Χόι Αν

Ημέρα 8: Χόι Αν

Έχοντας δει τα κύρια αξιοθέατα στο κέντρο της πόλης, μπορείτε τώρα να ζήσετε όλα τα άλλα υπέροχα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Χόι Αν. Αφήνοντας την Αρχαία Πόλη για ένα πιο ήρεμο περιβάλλον, περνάμε στο νησιωτικό χωριό Cẩm Nam . Θα βρεθείτε περιτριγυρισμένοι από οπωροφόρα δέντρα και θα απολαύσετε ωραία θέα στην Αρχαία Πόλη.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα για κάποιες δραστηριότητες που αξιοποιούν στο έπακρο τις δεξιότητες των ντόπιων. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα επισκεφτείτε έναν ράφτη για μερικά προσιτά προσαρμοσμένα ρούχα ή θα παρακολουθήσετε ένα μάθημα μαγειρικής και θα δοκιμάσετε μερικά νέα πιάτα. Αν θέλετε να δείτε τη μικρή αγροτική κοινότητα από την οποία προέρχεται το φαγητό σας, κάντε ένα ταξίδι μέχρι το χωριό λαχανικών Tra Que .

Για το υπόλοιπο της ημέρας σας, χαλαρώστε σε μια από τις δημόσιες παραλίες του Ανόι. Υπάρχουν πολλές όμορφες επιλογές κατά μήκος της ακτής, αλλά το An Bang Beach και το Hidden Beach θεωρούνται τα καλύτερα της πόλης.

Vietnam

Ημέρα 9: Χόι Αν

Σε βολική τοποθεσία στην κεντρική ακτή του Βιετνάμ, το Hoi An είναι ένα ιδανικό μέρος για να εξερευνήσετε μερικές από τις γύρω περιοχές. Έχετε πολλές επιλογές για ημερήσιες εκδρομές από το Χόι Αν, αλλά παραθέτουμε μερικές προτάσεις παρακάτω.

 • Da Nang: Αν και είναι ακριβώς βόρεια του Hoi An, το Da Nang δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό. Η πόλη είναι πιο μοντέρνα, τείνει να προσελκύει επισκέπτες που αναζητούν ευκαιρίες για ψώνια και χρόνο στην παραλία. Από τις πολλές παραλίες του Da Nang, η παραλία My Khe και η παραλία Non Nuoc είναι οι πιο δημοφιλείς. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα μερικά κλασικά ορόσημα εδώ, όπως η γέφυρα του Δράκου που πυροβολεί , η αιωρούμενη γέφυρα του ποταμού Χαν και ο ροζ Καθεδρικός Ναός Ντα Νανγκ . Το νεότερο τουριστικό σημείο κοντά στο Da Nang είναι η Χρυσή Γέφυρα στους λόφους Ba Na, η οποία στηρίζεται σε ένα ζευγάρι γιγάντια πέτρινα χέρια και είναι ένα από τα αγαπημένα του Instagram.
 • Μαρμάρινα Όρη: Στα μισά της διαδρομής μεταξύ Χόι Αν και Ντα Νανγκ, πέντε ασβεστολιθικοί και μαρμάρινοι λόφοι ξεπηδούν από το επίπεδο τοπίο δίπλα στην ακτή. Είναι όλα ένα εντυπωσιακό θέαμα, αλλά το όρος Thuy είναι αυτό που μπορείτε να ανεβείτε. Καθώς ανεβαίνετε τις σκάλες, μπορείτε να επισκεφθείτε ιερά, παγόδες και πολλές σπηλιές. Μόλις φτάσετε στην πανοραμική θέα, θα μπορείτε να δείτε τα άλλα Μαρμάρινα Όρη και πάνω στην ακτή.
 • Mỹ Sơn: Υπάρχουν πολλά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO σε αυτό το τμήμα του Βιετνάμ, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων ερειπίων του Mỹ Sơn σε μια κατάφυτη κοιλάδα. Ένα λείψανο του βασιλείου Champa, η τοποθεσία περιλαμβάνει πάνω από 70 ινδουιστικούς ναούς και τάφους των βασιλικών Cham, που χρονολογούνται από τον τέταρτο έως τον 14ο αιώνα μ.Χ. Ενώ ορισμένες από τις κατασκευές είναι σε τραχιά κατάσταση με τη φύση να τις ξεπερνά αργά, άλλες έχουν ακόμη καθαρά σκαλίσματα και εικονογραφία. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Mỹ Sơn εδώ .

Ημέρα 10: Da Lat

Πολύ πιο νότια, στα Central Highlands, βρίσκεται η επόμενη στάση σας, το Da Lat. Όχι τόσο δημοφιλής όσο οι άλλοι προορισμοί αυτής της λίστας, το Da Lat αποκαλύπτει μια άλλη πλευρά του Βιετνάμ με τις πλαγιές του να καλύπτονται από δάση και καταρράκτες.

Ξεκινήστε την επίσκεψή σας με το μοναδικό θέαμα του Crazy House . Σαν κάτι έξω από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων , αυτό το σπίτι έχει εκκεντρικό ντιζάιν με μονοπάτια πεζών στην ταράτσα και παραμορφωμένους κορμούς δέντρων. Λίγο πιο πάνω στο λόφο βρίσκεται το πιο συμβατικό θερινό παλάτι Bao Dai (επίσημα γνωστό ως το Τρίτο Μέγαρο του Bao Dai), το οποίο ήταν θερινή κατοικία του τελευταίου αυτοκράτορα του Βιετνάμ τον 20ο αιώνα.

Κάτω στο κέντρο της πόλης, κάντε μια βόλτα στη γραφική λίμνη Xuan Huong . Καθώς περπατάτε, μπορεί να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο Βιετνάμ και όχι σε μια περιοχή των Άλπεων της Γαλλίας. Σταματήστε στην πλατεία Lam Vien για να δείτε όλες τις σύγχρονες κατασκευές σε αυτόν τον χώρο με θέμα τα λουλούδια.

Κάντε ένα γρήγορο ταξίδι στο βόρειο άκρο της πόλης για να επισκεφθείτε τον γιγάντιο χρυσό Βούδα στο Thiền Viện Vạn Hạnh , ένα συγκρότημα ναών ορατό από όλη την πόλη. Επιστρέφοντας στο κέντρο της πόλης, επισκεφθείτε την αγορά Da Lat για ψώνια και περιμένετε να ανοίξει η νυχτερινή αγορά.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για μια κουραστική μέρα στα αξιοθέατα με μια επίσκεψη στο 100 Roofs Cafe , κρυμμένο στα πίσω σοκάκια όχι μακριά από την αγορά. Στην πραγματικότητα ένα μπαρ, αυτός ο χώρος έχει παρόμοιο δαιδαλώδες χαρακτήρα με το Crazy House, με τυχαίες σκάλες, αδιέξοδα και περίεργη συνολική διακόσμηση. Μόλις βρείτε το δρόμο προς την ταράτσα, μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό καθώς κοιτάζετε το Da Lat.

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία σε Da Lat

Vietnam

Ημέρα 11: Da Lat

Ενώ έχουμε δει πολλά από τα αξιοθέατα στο κέντρο του Ντα Λατ, έχουμε πολλά να δούμε στα περίχωρα της πόλης και της εξοχής. Πρώτα βρίσκεται η Κοιλάδα της Αγάπης , ένα πάρκο που βαδίζει τη γραμμή μεταξύ κιτς και ρομαντικού. Ωστόσο, η θέα στους κήπους με ταράτσα πάνω από τη λίμνη αξίζει τη στάση.

Στη συνέχεια, ανταλλάσσουμε μια λίμνη με μια άλλη με μια επίσκεψη στον ναό Trúc Lâm στην απέναντι πλευρά της πόλης. Προσβάσιμο με τελεφερίκ πάνω από λόφους και δάσος, αυτό το δραστήριο βουδιστικό μοναστήρι είναι κατάλληλα Ζεν. Από τους ναούς, περιπλανηθείτε στη λίμνη Tuyền Lâm για μια ευχάριστη βόλτα στη φύση.

Τώρα, ήρθε επιτέλους η ώρα για τους καταπληκτικούς καταρράκτες που περιβάλλουν το Da Lat. Θα βρείτε τόσο τον καταρράκτη Datanla όσο και τον καταρράκτη Prenn κοντά στο μοναστήρι. Ένα μικρό τρενάκι τρέχει από την κορυφή προς το κάτω μέρος του Datanla και πίσω, καθιστώντας εύκολη την ανάβαση από τους χαμηλότερους καταρράκτες. Λίγο πιο μακριά από το Da Lat, θα βρείτε τον μεγαλύτερο από τους τρεις καταρράκτες, Elephant Falls . Όπως και με το Prenn, μπορείτε πραγματικά να περπατήσετε πίσω από το Elephant Falls, αλλά χωρίς τρενάκι σε αυτόν τον καταρράκτη, θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε ένα ολισθηρό μονοπάτι προς τα κάτω.

Ημέρα 12: Πόλη Χο Τσι Μινχ

Η τελευταία σας στάση σε αυτό το επικό ταξίδι στο Βιετνάμ είναι η πόλη Χο Τσι Μινχ. Αναφέρεται συχνά με το παλιό της όνομα, Σαϊγκόν, αυτή η τεράστια πόλη είναι γνωστή για τα διάφορα αποικιακά ορόσημα που είναι πασπαλισμένα σε όλη τη σύγχρονη μητρόπολη.

Ξεκινήστε την περιήγησή σας στα αξιοθέατα με το Δημαρχείο του Χο Τσι Μινχ , ένα μεγαλοπρεπές κτίριο με γαλλικό αποικιακό ντιζάιν. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια, θα βρείτε δύο άλλα σημαντικά ορόσημα που έχουν απομείνει από τα γαλλικά, την κομψή Βασιλική του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας των Παρισίων της Σαϊγκόν και το όμορφο κεντρικό ταχυδρομείο της Σαϊγκόν . Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτό είναι ένα ταχυδρομείο στο οποίο θα θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο.

Στη συνέχεια, επισκεφθείτε το Μουσείο Υπολειμμάτων Πολέμου για να μάθετε περισσότερα για τον Πόλεμο κατά της Γαλλικής Αντίστασης και τον Πόλεμο του Βιετνάμ. Ενώ πολλά εκθέματα κινούνται απίστευτα με τον τρόπο που δείχνουν τις πραγματικότητες του πολέμου, η έκθεση για το Agent Orange μπορεί να είναι μια δύσκολη πραγματικότητα.

Για να δείτε την πόλη Χο Τσι Μιν από μια διαφορετική οπτική γωνία, ανεβείτε στον οικονομικό πύργο Bitexco . Από το Saigon Skydeck στον 49ο όροφο, μπορείτε να δείτε πόσο μεγάλη είναι η πόλη. Στη συνέχεια, πριν κλείσουν οι πόρτες του στις 6 μ.μ., περιπλανηθείτε στην αγορά Bến Thành για να βρείτε κάθε λογής προϊόντα και αναμνηστικά. Περιμένετε μετά το κλείσιμο για να πάρετε το δείπνο στη νυχτερινή αγορά.

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία στην Πόλη Χο Τσι Μινχ

Ημέρα 13: Πόλη Χο Τσι Μινχ

Έχετε ακόμα πολλά πράγματα να κάνετε στην πόλη τη δεύτερη μέρα σας, ξεκινώντας από το Παλάτι της Ανεξαρτησίας . Χτισμένο τη δεκαετία του ’60 κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αυτό ήταν το σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας του Βιετνάμ. Είναι επίσης το σημείο όπου τελείωσε επίσημα ο πόλεμος του Βιετνάμ όταν ένα τανκ πέρασε τις πύλες του το 1975. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο κτίριο για να δείτε τα γραφεία, τα προεδρικά δωμάτια και τις αίθουσες πολέμου, που όλα μοιάζουν παγιδευμένα στον χρόνο.

Σε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, μπορείτε να δείτε περισσότερες από τις διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες της Σαϊγκόν. Πηγαίνετε στην εκπληκτικά ροζ Εκκλησία Tân Định και στη συνέχεια στην παγόδα του αυτοκράτορα Jade . Αυτός ο ταοϊστικός ναός είναι μόλις 100 ετών, αλλά τα υποβλητικά αγάλματα και οι φιγούρες τον κάνουν αρκετά αξιοθέατο. Πολύ πιο μακριά από το κέντρο της πόλης, θα βρείτε τον ναό Giác Lâm , τον παλαιότερο ναό της πόλης.

Έχετε πολλές επιλογές για τον υπόλοιπο χρόνο σας εδώ. Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, μπορείτε να επισκεφτείτε είτε το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης Χο Τσι Μινχ είτε το Μουσείο Ιστορίας του Βιετνάμ για να μάθετε για την ιστορία της περιοχής πέρα ​​από τα τελευταία 60 χρόνια. Για να δοκιμάσετε περισσότερα από τη σκηνή του φαγητού της Σαϊγκόν, σκεφτείτε μια περιήγηση με τα πόδια στο street food, όπως αυτή την ιδιωτική περιήγηση με μοτοσικλέτα , ή ένα μάθημα μαγειρικής για να μάθετε πώς να φτιάξετε μόνοι σας.

Vietnam

Ημέρα 14: Πόλη Χο Τσι Μινχ

Η πόλη Χο Τσι Μινχ είναι η πύλη προς τους νότιους προορισμούς του Βιετνάμ, επομένως θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την τελευταία σας μέρα εδώ για να εξερευνήσετε περισσότερα από όσα έχει να προσφέρει η χώρα. Πολλές ημερήσιες εκδρομές είναι δυνατές από την πόλη, παρουσιάζοντας τη φύση, την ιστορία και τους πολιτιστικούς θησαυρούς της χώρας. Παραθέτουμε μερικές ημερήσιες εκδρομές από την πόλη Χο Τσι Μινχ που θα θελήσετε να εξετάσετε παρακάτω.

 • Σήραγγες του Củ Chi: Δεν λείπουν μέρη για επίσκεψη που σχετίζονται με τον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά ένα από τα πιο δημοφιλή είναι τα Tunnels of Củ Chi. Χτισμένες από τους Βιετκόνγκ στον αγώνα κατά των αμερικανικών δυνάμεων, αυτές οι στενές σήραγγες επέτρεπαν στους στρατιώτες να στήσουν ενέδρα στα στρατεύματα, αλλά χρησίμευαν επίσης ως χώροι διαβίωσης και οδοί ανεφοδιασμού. Εξερευνώντας την τοποθεσία των τούνελ, θα δείτε πόσο καλά κρυμμένες ήταν οι είσοδοι τους και μερικές από τις παγίδες για ξένες δυνάμεις. Μπορείτε ακόμη και να σκαρφαλώσετε σε ένα τμήμα των στενών τούνελ και να περπατήσετε μέσα από αυτό. Μπορείτε να κλείσετε την περιήγησή σας στις σήραγγες του Củ Chi εδώ .
 • Black Virgin Mountain: Για ποιοτικό χρόνο στη φύση, κατευθυνθείτε προς το Black Virgin Mountain. Αυτό το σβησμένο ηφαίστειο που αναδύεται από καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι ιδανικό για πεζοπορία και έχει επίσης κάποια ιστορία του Πολέμου του Βιετνάμ, αφού υπήρξε ο τόπος πολλών μαχών. Μπορείτε είτε να κάνετε πεζοπορία ακριβώς από την είσοδο του πάρκου είτε να πάρετε ένα τελεφερίκ για ένα μέρος της διαδρομής προς τα πάνω. Εκτός από την απόλαυση του φυσικού τοπίου και της θέας από την κορυφή, μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ πολλές παγόδες.
 • Ναός Cao Dai: Αν και έχετε συναντήσει πολλούς θρησκευτικούς χώρους στο Βιετνάμ μέχρι στιγμής, είναι απίθανο να έχετε ακούσει καν για τη θρησκεία του Καοδαϊσμού, η οποία ξεκίνησε στο νότιο Βιετνάμ τον 20ο αιώνα. Μπορείτε να μάθετε για αυτή τη σχετικά νέα πίστη στο ναό Cao Dai έξω από την πόλη Tây Ninh. Μπορείτε να εξερευνήσετε το συγκρότημα του ναού (επίσημα γνωστό ως Ιερά Έδρα Tây Ninh) και να καθίσετε σε μια λειτουργία, παρακολουθώντας τους πιστούς να προσεύχονται μέσα στον πολύχρωμο κεντρικό ναό. Με τα ενσωματωμένα στοιχεία διαφόρων άλλων θρησκειών, η εμπειρία μπορεί να είναι τόσο οικεία όσο και εντελώς νέα.

Ημέρα 15 και μετά

Το 14ήμερο δρομολόγιό μας σάς δίνει γερές βάσεις για την πρώτη σας επίσκεψη στο Βιετνάμ. Έχουμε καλύψει πολλούς από τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για να δείτε αν έχετε χρόνο. Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι άλλο μπορείτε να προσθέσετε στο δρομολόγιό σας ή στους προορισμούς που μπορείτε να ανυπομονείτε για την επόμενη φορά, έχουμε παραθέσει μερικά άλλα υπέροχα μέρη για επίσκεψη στο Βιετνάμ παρακάτω.

 • Δέλτα του Μεκόνγκ: Ο ποταμός Μεκόνγκ είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό πολλών τοπίων της νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά το Βιετνάμ είναι το σημείο όπου τελικά ρέει στη θάλασσα. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται συνηθισμένο, το Δέλτα του Μεκόνγκ δεν είναι παρά απίστευτο, που αποτελείται από ένα εκτεταμένο δίκτυο ποταμών μέσα από παράκτιους βάλτους. Οι κάτοικοι της περιοχής περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους περιτριγυρισμένοι από νερό. Κάντε μια κρουαζιέρα στο ποτάμι μέσα από τον βαλτώδη λαβύρινθο, επισκεφτείτε πλωτές αγορές και περάστε τη νύχτα ανάμεσα σε αγροτικούς ορυζώνες. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Δέλτα του Μεκόνγκ από την πόλη Χο Τσι Μινχ εδώ .
 • Sa Pa: Στα βόρεια βόρεια του βουνού, δίπλα στα κινεζικά σύνορα, βρίσκεται η απομακρυσμένη πόλη Sa Pa. Οι επισκέπτες έρχονται στο Εθνικό Πάρκο Hoàng Liên της περιοχής για να κάνουν πεζοπορία κατά μήκος των κοιλάδων και στις αναβαθμίδες του ρυζιού, σταματώντας να αλληλεπιδράσουν με τις τοπικές εθνοτικές μειονότητες της περιοχής. Ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε μερικά χωριά και καταρράκτες απευθείας από το Sa Pa, οι τουρίστες συνήθως περνούν αρκετές ημέρες πεζοπορώντας στην περιοχή και ίσως ακόμη και αναρριχώνοντας το Fansipan , το ψηλότερο βουνό του Βιετνάμ. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση πεζοπορίας στο Sa Pa από το Ανόι εδώ .
 • Mũi Né: Η πόλη Mũi Né είναι άλλη μια από τις παραλιακές αποδράσεις του Βιετνάμ, με πολλές αμμώδεις παραλίες εκατέρωθεν της πόλης και θέρετρα σε όλη τους την έκταση. Το kiteboarding και το windsurfing είναι επίσης δημοφιλή εδώ, χάρη στους ανέμους της ξηράς. Υπάρχουν επίσης μερικά άλλα φυσικά αξιοθέατα, όπως οι όμορφοι Κόκκινοι Αμμόλοφοι , οι Λευκοί Αμμόλοφοι πιο μακριά και το γραφικό Fairy Stream που στάζει μέσα από ένα διαβρωμένο φαράγγι.

Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να ζήσετε τόσα πολλά υπέροχα μέρη ταξιδεύοντας μέσω του Βιετνάμ σε 14 ημέρες. Μπορεί ακόμη και να έχετε μια νέα αγαπημένη χώρα καθώς αναπολείτε όλη τη διασκέδαση που περάσατε!

 

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.