25 Fun and Interesting Facts About Chile for 2023

25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Χιλή για το 2023

Περιεχόμενα

Πριν πάτε οπουδήποτε, είναι πάντα ωραίο να γνωρίζετε τι να περιμένετε από αυτόν τον προορισμό. Κάνει το ταξίδι εκεί πιο ενδιαφέρον.

Για να σας προετοιμάσουμε για την πιθανότητα να φτάσετε στο τσίλι, ετοιμάσαμε μια λίστα με 25 διασκεδαστικά γεγονότα για αυτήν τη χώρα της Νότιας Αμερικής. Για παράδειγμα, πόσο ζεστό ή κρύο κάνει, ή τι και πότε τρώνε συνήθως τα γεύματά τους;

25 διασκεδαστικά γεγονότα για τη Χιλή

Μέρος της λίστας μας με διασκεδαστικά γεγονότα για τη Χιλή περιλαμβάνει μια περίληψη συγκεκριμένων τοπικών εθίμων. Άλλα στοιχεία της λίστας απεικονίζουν τη στάση των ανθρώπων και συμβουλές κοινωνικής εθιμοτυπίας.

Ορισμένες πληροφορίες που σας αποκαλύπτουμε θα σας βοηθούσαν αν επισκεφτείτε τη Χιλή. Άλλα κομμάτια διασκεδαστικών γεγονότων, λοιπόν, μπορείτε να τα εκτιμήσετε ακόμα κι αν δεν έχετε ποτέ σχέδια να περάσετε χρόνο στη Χιλή αυτοπροσώπως.

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Χιλή το 2023

1. Στους Χιλιανούς αρέσει το ψωμί τους.

Ποιος ήξερε ότι η Χιλή θα κατανάλωνε τόσο πολύ ψωμί; Δεν είναι πάντα το πρώτο στοιχείο μενού που οι άνθρωποι που δεν κατάγονται από εδώ θα μάντευαν ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά εδώ.

Ωστόσο, η Χιλή είχε την υψηλότερη  κατά κεφαλήν κατανάλωση ψωμιού (ανά άτομο) στη Λατινική Αμερική το 2017. Έφαγαν περίπου 86,1 κιλά (189.818 λίβρες) από αυτό το κοινό βασικό προϊόν του νοικοκυριού και του εστιατορίου εκείνη τη χρονιά.

Δεν είναι τόσο υψηλή όσο ανέφερε η κατά κεφαλήν κατανάλωση ψωμιού στην ευρωπαϊκή χώρα της Τουρκίας την ίδια περίοδο.

Ωστόσο, το ποσοστό ανά άτομο της Χιλής είναι κοντά στα 104.326 κιλά της Τουρκίας (230 λίβρες). Πιθανώς πιο συγκλονιστικό είναι να γνωρίζουμε ότι οι Χιλιανοί τρώνε μερικές φορές περισσότερο από αυτό το φαγητό από τη Γαλλία ή τη Γερμανία.

2. Δεν κάνει πάντα πολύ ζέστη στη Χιλή.

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τη Νότια Αμερική, φαντάζονται τις περιοχές κοντά στον ισημερινό , όπως η Βραζιλία. Η Βολιβία και το Περού αντιμετωπίζουν επίσης ισχυρούς καύσωνες και η Αργεντινή έχει μια από τις υψηλότερες ιστορικές θερμοκρασίες στην ήπειρο.

Η Χιλή, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται πιο νότια πιο κοντά στην Ανταρκτική και μέρη όπως το Σαντιάγο μπορούν να φτάσουν σε χαμηλά επίπεδα περίπου 56 βαθμών F το καλοκαίρι. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Χιλή δεν αντιμετωπίζει ακραίες θερμοκρασίες.

Ωστόσο, ακόμη και τα υψηλά σε ορισμένες τοποθεσίες (π.χ.: 98 βαθμοί F ή 38,7 C στη Vicuna, Coquibo, Χιλή τον Αύγουστο του 2023) εξακολουθούν να μην ξεπερνούν τους 100 βαθμούς F. Με άλλα λόγια, μόνο και μόνο επειδή η Χιλή βρίσκεται στη Νότια Αμερική, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τις πιο καυτές θερμοκρασίες.

3. Η Χιλή έχει ένα από τα ψηλότερα ηφαιστειακά βουνά.

Τα βουνά των Άνδεων αποτελούν ένα τμήμα των συνόρων μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Εκεί βρίσκεται το ψηλότερο ηφαιστειακό βουνό στον κόσμο.

Ονομάζεται Ojos del Salado και βρίσκεται 22.615 πόδια (6.893 μέτρα) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Δεν έχει εκραγεί από το  750 μ.Χ.

4. Θα μπορούσατε να τρώτε έως και τέσσερις φορές την ημέρα εδώ.

Η Χιλή έχει παρόμοιο διατροφικό πρόγραμμα με τη Γαλλία, με το μεσημεριανό γεύμα να κυμαίνεται συνήθως από τις 12 έως τις 13:00 περίπου. Αυτό είναι συνήθως το μεγαλύτερο γεύμα.

Τα γεύματα του πρωινού και του βραδινού είναι συνήθως πιο ελαφριά από το μεσημεριανό, αλλά είναι λίγο πιο βαριά από το τέταρτο γεύμα. Το τέταρτο γεύμα στη Χιλή είναι ένα γεύμα για τσάι, το οποίο είναι περισσότερο από πιθανό ένα σνακ και ένα ποτό παρά ένα πλήρες μενού ειδών.

Το «μία φορά» γεύμα περιλαμβάνει συνήθως ένα κομμάτι ψωμί και γαρνιτούρες, όπως αβοκάντο, ντομάτα, μαρμελάδα ή τυρί, που καταναλώνετε μαζί με τουλάχιστον ένα φλιτζάνι τσάι.

Το όνομα αυτού του γεύματος προφέρεται στα ισπανικά σαν «ιδία λέω». Από το 2017 έως σήμερα (2023), αυτό το «μία φορά» γεύμα συμβαίνει περίπου μεταξύ 4-8 ή 5-9 το βράδυ. Ωστόσο, προφανώς δεν ήταν πάντα έτσι.

5. Το «μια φορά» γεύμα του τσαγιού έχει μια ήπια διασκεδαστική προέλευση.

Μια κούπα με αλκοολούχο ποτό τοποθετημένη σε ένα τραπέζι κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος.

12 Μαΐου 2012: Σαντιάγο, πρωτεύουσα της Χιλής. Τοστ με βαρελίσια μπύρα στην καρδιά του Σαντιάγο δίπλα σε ιστορικά κτίρια/BY BRAZIL/Shutterstock

Θέλαμε να μάθουμε γιατί αποκαλούν το τέταρτο γεύμα τσαγιού στη Χιλή «μία φορά» στα ισπανικά ή «11» στα αγγλικά. Είναι πιο λογικό όταν μαθαίνετε ότι το “once” αναφέρεται σε έναν μυστικό κωδικό 11 γραμμάτων για ένα είδος αλκοόλ που ονομάζεται aguardiente, το οποίο φυσικά έχει 11 γράμματα.

Υποτίθεται ότι ορισμένες περιοχές της Χιλής και της Νότιας Αμερικής το χρησιμοποιούσαν ως κωδικό για την κατανάλωση αλκοόλ στη δουλειά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Αυτός είναι ένας τρόπος για να πιείτε ένα απόσταγμα με το μεσημεριανό γεύμα χωρίς να το μάθει το αφεντικό, υποθέτουμε.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη εξήγηση της προέλευσης του ονόματος “κάποτε” για τα γεύματα. Μπορεί επίσης να έχει τις ρίζες του στην κουλτούρα της γεύσης του ποτού  γύρω στις 11 το πρωί

Για να τονίσουμε, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έπιναν τόσο νωρίς την ημέρα ήταν αλκοολικοί. Δεν ήταν ασυνήθιστο ιστορικά οι άνθρωποι να πίνουν ένα ή δύο σφηνάκια από ένα δυνατό ποτό στο μεσημεριανό γεύμα.

Τότε, οι Νοτιοαμερικανοί δεν θα είχαν άλλο ποτό για την υπόλοιπη μέρα. Είναι παρόμοιο με το πώς οι άνθρωποι ενσωματώνουν μπύρα ή κρασί στα γεύματά τους στη Γαλλία ή σε άλλα ευρωπαϊκά έθνη.

6. Να είστε προετοιμασμένοι για απροσδόκητους επισκέπτες.

Αυτό αναφέρεται σε άτομα που ζουν στη Χιλή , κυρίως. Οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα συχνά δεν σκέφτονται δύο φορές να επισκεφτούν φίλους και αγαπημένα πρόσωπα απροειδοποίητα.

Ελπίζουμε για χάρη σας, ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για άτομα που γνωρίζετε καλά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τουλάχιστον αυτή η τοποθεσία έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από ορισμένες άλλες περιοχές του κόσμου.

7. Οι ιθαγενείς Χιλιανοί συνοφρυώνονται επειδή δεν δέχονται επισκέπτες.

Οι άνθρωποι που ζουν στη Χιλή δεν παίρνουν ελαφρά το θέμα να μην δέχονται έναν επισκέπτη, ειδικά αν είναι μέλος της οικογένειας. Πρέπει να έχεις μια αποδεκτή δικαιολογία, διαφορετικά μπορεί να προσβάλεις κάποιον.

Τι θεωρείται «αποδεκτή δικαιολογία», γι’ αυτό, δεν είμαστε σίγουροι. Υποθέτουμε ότι πρέπει να είσαι σε κρίση ή ίσως πολύ φτωχός για να ταΐσεις τους ανθρώπους που έρχονται.

8. Εδώ σημειώθηκε ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Μέχρι το 2020, η Χιλή έχει κάνει βήματα για την προστασία των πολιτών της από τους συχνούς σεισμούς. Οι πρόσφατοι σεισμοί δεν προκάλεσαν πολλούς θανάτους, αλλά κάποιοι στο παρελθόν. Μία από τις πιο τραγικές αναταραχές της γης συνέβη στις 22 Μαΐου 1960, στη Valdivia, στην περιοχή Los Rios.

Αυτός ο σεισμός συμβαίνει να είναι ο μεγαλύτερος που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, και το 1665 πέθανε την ημέρα που έγινε. Εκατομμύρια έχασαν τα σπίτια τους και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

9. Το σχέδιο της σημαίας της Χιλής ήρθε πριν από το Τέξας.

Η σημαία της Χιλής που κυματίζει μαζί με τον άνεμο και στο παρασκήνιο είναι ένας μικρός συννεφιασμένος ουρανός.

Maxim Studio/Shutterstock

Η χώρα της Χιλής έχει σχέδιο σημαίας που μοιάζει ακριβώς με αυτό της πολιτείας του Τέξας των ΗΠΑ. Προφανώς δεν αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων η χρήση της ίδιας σημαίας ως άλλης γεωγραφικής τοποθεσίας. Ωστόσο, η Χιλή ισχυρίζεται ότι είχε πρώτα αυτό το σχέδιο σημαίας.

Εξάλλου, η πολιτεία του Τέξας προφανώς άλλαξε αρκετά pixel στη σημαία της για να είναι μοναδική. Δείτε τη σύγκριση και των δύο σημαιών εδώ . Η σημαία της Χιλής έχει ένα μπλε τετράγωνο στην επάνω αριστερή γωνία. Η σημαία του Τέξας έχει ένα πλήρες ορθογώνιο στα αριστερά της.

10. Θα μπορούσατε να ζήσετε με street food και παγωτό.

Εάν επισκεφτείτε τη Χιλή και δεν φέρετε αυτοκίνητο, πιθανότατα θα κάνετε το μερίδιο που σας αναλογεί στο περπάτημα. Ενώ περπατάτε, δεν θα χρειαστεί να πάτε μακριά για να βρείτε φαγητό που μπορείτε να κρατήσετε στο χέρι σας για να φάτε ή ένα παγωμένο επιδόρπιο.

Υπάρχει άφθονο street food και παγωτό για να διαλέξετε. Ακόμα καλύτερα, το φαγητό που βρίσκεται σε υπαίθρια περίπτερα κοστίζει συνήθως λιγότερο από ό,τι σε ορισμένα εστιατόρια.

11. Οι πιγκουίνοι τρέχουν ελεύθεροι σε ορισμένες περιοχές.

Μπορεί να μην επιτρέπεται να αγγίξετε τους πιγκουίνους στο τσίλι. Ωστόσο, μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσά τους στο νησί Magdalena και στο Parque Pingüino Rey. Η Magdalena είναι πιο κοντά στην Punta Arenas παρά στο Parque Pinguino. Ωστόσο, ίσως αξίζει τον κόπο τεσσάρων ωρών με το αυτοκίνητο για να δείτε τους King Penguins της Punta Arena.

12. Ο ουρανοξύστης της πρωτεύουσάς του είναι ο ψηλότερος στη Νότια Αμερική.

Το Gran Terre στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της Χιλής, φιλοξενεί τον ψηλότερο ουρανοξύστη στη Νότια Αμερική. Έχει ύψος τουλάχιστον 62 ορόφους (984 πόδια ή 300 μέτρα ύψος). Είναι επίσης το τέταρτο ψηλότερο κτίριο στη Λατινική Αμερική .

Παρεμπιπτόντως, η Λατινική Αμερική περιλαμβάνει όλες τις δομές στο Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική κοντά στην Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική.

13. Η Χιλή ήταν το σπίτι της μεγαλύτερης πισίνας.

Μια εξαιρετικά μεγάλη πισίνα δίπλα στην παραλία όπου φαίνονται άνθρωποι να περπατούν.

ΑΛΓΚΑΡΟΜΠΟ, ΧΙΛΗ – 15 ΙΑΝ: Σαν Αλφόνσο ντελ Μαρ, Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες της μεγαλύτερης πισίνας του κόσμου με 8 εκτάρια και μήκος 1 χλμ. Algarrobo, Χιλή, 15 Ιανουαρίου 2012./Pierre-Yves Babelon/Shutterstock

Από το 2006-2014, το San Alfonso del Mar κατείχε τον τίτλο  της μεγαλύτερης πισίνας στον κόσμο. Είναι συνολικά 860.000 τετραγωνικά πόδια (80.000 τετραγωνικά μέτρα). Από το 2015, ωστόσο, έπεσε στο δεύτερο μεγαλύτερο «χτυπημένο» από τους Citystars Sharm El Sheikh στην Αίγυπτο.

14. Η πισίνα San Alfonso del Mar δεν είναι για κολύμπι!

Μάλλον μόλις διαβάσατε την ανάρτησή μας σχετικά με την πρώην μεγαλύτερη πισίνα στη Χιλή. Προσοχή όμως δεν είναι δημόσια πισίνα. Θα πρέπει να γνωρίζεις κάποιον για να «μπεις εκεί». Διαφορετικά, μάλλον πρέπει να περιμένετε για πάντα μέχρι να ανοίξει ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση.

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι στην πραγματικότητα για κολύμπι — ειρωνικό, έτσι δεν είναι; Αυτή η πισίνα λειτουργεί ως χώρος για θαλάσσια σπορ, όπως κωπηλασία και καγιάκ.

Σκεφτείτε το σαν μια ανθρωπογενή λίμνη με απολυμαντικό στο νερό. Συγγνώμη, αλλά αν θέλετε να κολυμπήσετε, θα πρέπει να πάτε στον ωκεανό. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να κάνετε μια βουτιά σε μια από τις μικρότερες πισίνες της περιοχής.

15. Η Χιλή έχει ένα από τα καλύτερα σημεία παρατήρησης των άστρων στον κόσμο.

Οι άνθρωποι έχουν κοιτάξει τα αστέρια σε μέρη όπως η Χαβάη, το Τέξας, η Γιούτα, η Ιαπωνία ή η Νότια Αφρική. Ωστόσο, πόσοι από αυτούς έχουν σκεφτεί την έρημο Ατακάμα στη Χιλή; Είναι σε μια λίστα με τα 10 καλύτερα μέρη για να δείτε αστέρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

16. Η χώρα έχει μια εκπληκτική αναλογία ενδημικών ειδών.

Ένα ενδημικό είδος είναι ένα ζώο που συνήθως περιορίζεται σε περιορισμένο ενδιαίτημα. Είναι συνήθως εγγενείς σε ένα περιβάλλον, όπως μια λίμνη, ρέμα, τροπικό δάσος ή οροσειρά.

Μερικά από τα ενδημικά είδη που είναι εγγενή στη Χιλή περιλαμβάνουν το τρωκτικό degu, τα τσιντσιλά με κοντή και μακριά ουρά, το δελφίνι της Χιλής και τον βάτραχο calyptocephalella. Τα δεκάδες ενδημικά πλάσματα  σε αυτή τη χώρα συνολικά περίπου το 50% των ειδών που ζουν εδώ.

17. Όταν κοιτάτε τα αστέρια στη Χιλή, θα χρειαστείτε νερό.

Όμορφα αστέρια τη νύχτα, ο Γαλαξίας είναι ορατός σε μια φωτογραφία μεγάλης έκθεσης.

MT1/Shutterstock

Η έρημος Ατακάμα είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να επισκεφθείτε τη δύση του ηλίου ή τα ξημερώματα. Ωστόσο, είναι επίσης ένα από τα πιο ξηρά μέρη στον κόσμο, καθώς δέχεται μόνο περίπου 12 χιλιοστά (λιγότερο από μισή ίντσα) βροχής ετησίως.

Κάποια χρόνια, μπορεί να μην βρέχει καθόλου στην Ατακάμα. Παρόλο που είναι ένα δημοφιλές σημείο πεζοπορίας και παρατήρησης των αστεριών, πρέπει να φέρετε τα δικά σας μέσα ενυδάτωσης όταν έρχεστε εδώ.

18. Οι Χιλιανοί εξάγουν νερό από την ομίχλη.

Μιλώντας ξανά για την έρημο Ατακάμα στη Χιλή, οι ντόπιοι αντλούν νερό από την ομίχλη. Η επαρχία Chanaral, όπου παράγεται η αλόη βέρα, είναι μια περιοχή που χρησιμοποιεί εξαγόμενο νερό  για καλλιέργειες.

Είναι η πρώτη που κάποιοι από εμάς ξέραμε ότι μπορείτε να πάρετε νερό απευθείας από τον αέρα όταν δεν πέφτει από τον ουρανό. Ίσως είναι μια ιδέα που πρέπει να έχετε κατά νου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορείτε να επιστρέψετε στην αποθηκευμένη πηγή νερού σας.

19. Οι ντόπιοι συχνά δεν πίνουν νερό βρύσης.

Όπως το Μεξικό και άλλα μέρη στον κόσμο, οι ντόπιοι δεν πίνουν πάντα το δικό τους νερό. Καλύτερα να το αγοράσετε κάπου και να φέρετε το δικό σας αν δεν είστε σίγουροι για την τοπική ποιότητα του νερού. Ωστόσο, ορισμένες πηγές προτείνουν ότι το Σαντιάγο έχει ασφαλή παροχή βρύσης.

Αυτό εξαρτάται από το αν το σύστημά σας είναι συνηθισμένο στην περιεκτικότητά του σε ορυκτά. Συνήθως, είναι συνετό να βλέπετε τις περιφερειακές και δημοτικές αναφορές για την κατάσταση του νερού προτού προχωρήσετε στην κατανάλωση πόσιμου νερού σε περιοχές που δεν γνωρίζετε καλά.

20. Ένας εθνικός χορός της Χιλής περιλαμβάνει το κούνημα ενός μαντηλιού.

Οι Χιλιανοί συμμετέχουν σε έναν εθνικό χορό που ονομάζεται “Cueca”. Περιλαμβάνει τη χρήση μαντηλιών με τον τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούσαν σημαίες σε ένα ραβδί. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, θα θέλαμε να το δούμε σε μια τελετή φύλαξης χρωμάτων εδώ στη Βόρεια Αμερική.

Τέλος πάντων, έχει να κάνει με φλερτ κόκορα και κότα. Δεν είμαστε σίγουροι τι σημαίνει αυτό, αλλά γνωρίζουμε ότι ο χορός περιλαμβάνει έναν άνδρα και μια γυναίκα και μπορεί να είναι μια μάλλον οικεία καλλιτεχνική έκφραση.

21. Οι άνθρωποι ζουν στην κορυφή ενός νεκροταφείου στην Arica.

Ένα πάρκο με φοίνικες και έναν τεράστιο ογκόλιθο με μια σημαία στην κορυφή είναι ορατό σε απόσταση.

Inga Locmele/Shutterstock

Το BBC ανέφερε ότι το Τσίλι είναι ένα μέρος όπου είναι θαμμένες οι παλαιότερες μούμιες του κόσμου  . Μερικοί από τους κατοίκους εκεί ζουν πάνω από αυτούς τους μουμιοποιημένους ανθρώπους στην Arica, μια πόλη λιμάνι που συνορεύει με το Περού.

22. Η Χιλή βρίσκεται στο top 20 για τη μεγαλύτερη ακτογραμμή.

Άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Ινδονησία και η Νορβηγία, έχουν μεγαλύτερες ακτές από τη Χιλή. Ωστόσο, η χώρα της Νότιας Αμερικής εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη 20η μεγαλύτερη  λίστα. Η ακτογραμμή της Χιλής έχει μήκος 3.998 μίλια. Δηλαδή 6.435 χιλιόμετρα.

23. Το εθνικό άθλημα της Χιλής είναι το ροντέο.

Τι σκέφτεστε όταν αποφασίζετε να επισκεφτείτε τη Χιλή. Οι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε να καθόμαστε σε μια παραλία κάπου. Ωστόσο, για κάποιο λόγο – ακόμα και με όλες αυτές τις χιλιάδες μίλια ακτογραμμής εντός των συνόρων της, κάποιοι θα προτιμούσαν να παρακολουθήσουν ένα ροντέο.

Οι άνθρωποι φορούν ψάθινα καπέλα και πόντσο υπό το φως του εορτασμού της αγροτικής και κτηνοτροφικής υπερηφάνειας στη Χιλή. Α, και μην ξεχάσετε τις ακατέργαστες δερμάτινες μπότες σας, αν ακολουθήσετε το παράδειγμά σας ενώ επισκέπτεστε τη χώρα.

24. Η Χιλή είναι η πιο στενή χώρα στον κόσμο.

Η μακρά χώρα της Χιλής είναι η πιο στενή στον κόσμο . Έχει πλάτος μόλις 217 μίλια. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να ταξιδέψετε από την ακτή στα ανατολικά σύνορα σε περίπου μισή μέρα.

Φανταστείτε να οδηγείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες από ακτή σε ακτή. Αυτό συνήθως δεν πρόκειται να συμβεί σε λιγότερο από 24 ώρες, πόσο μάλλον τέσσερις έως πέντε ώρες σε αντίθεση με τη Χιλή.

25. Η Χιλή παράγει τον περισσότερο χαλκό.

Ένας βαθύς λάκκος εξόρυξης φωτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια ενός συννεφιασμένου απογεύματος.

Jose Luis Stephens/Shutterstock

Αν θέλετε χαλκό, έχετε εξαιρετικές πιθανότητες να το βρείτε στη Χιλή . Το 2022, η Χιλή παρήγαγε τον χαλκό που εξορύσσεται περισσότερο από όλες τις μεγάλες χώρες του κόσμου. Διαθέτει επίσης τρία από τα μεγαλύτερα ορυχεία χαλκού στον κόσμο.

Συχνές Ερωτήσεις

Για τι είναι περισσότερο γνωστή η Χιλή;

Εμείς προσωπικά θα λέγαμε παραλίες. Ήμασταν κοντά. Το νησί του Πάσχα είναι δημοφιλές, αλλά οι άνθρωποι έρχονται επίσης εδώ για κρασί, μπύρα, street art και φαγητό και πολλά άλλα.

Τι τρώνε οι άνθρωποι στη Χιλή;

Ένα από τα δημοφιλή φαγητά τους είναι το πουρέ καλαμποκιού με γέμιση κρέας, κρεμμύδια και μπαχαρικά. Μερικές φορές φτιάχνεται με κοτόπουλο, αλλά μπορείτε να το βρείτε με μοσχάρι. Η Merken, ένα ήπιο τσίλι με άρωμα καπνιστού, φαίνεται να είναι διάσημο και εδώ.

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές αλκοολούχο ποτό στη Χιλή;

Το ξινό κοκτέιλ Pisco είναι μια τεράστια επιτυχία. Φτιάχνεται με κονιάκ σταφυλιού και είναι το εθνικό ποτό της χώρας.

Πώς ζουν οι άνθρωποι στη Χιλή;

Η κουλτούρα της Χιλής φαίνεται να υποστηρίζει οικογένειες. Τα παιδιά εδώ ξέρουν να σέβονται τους γονείς τους και οι άντρες συνήθως ενθαρρύνουν τις γυναίκες τους να εργαστούν αν έχουν αυτή την επιθυμία.

Πώς λέτε «γεια» στη Χιλή;

Από όσο γνωρίζουμε, «Adios» σημαίνει «γεια» και «Por favor» σημαίνει «αντίο». Δείτε άλλες κοινές φράσεις που μπορεί να θέλετε να μάθετε πριν πάτε στη Χιλή.

Ποιο αεροδρόμιο εξυπηρετεί τη Χιλή;

Η Χιλή εξυπηρετείται από 30 αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 14 είναι διεθνή. Τα πιο σημαντικά διεθνή αεροδρόμια της Χιλής είναι τα εξής:

 • Διεθνές Αεροδρόμιο Comodoro Arturo Merino Benítez (SCL), το οποίο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά του Σαντιάγο. [Image of Διεθνές Αεροδρόμιο Comodoro Arturo Merino Benítez]
 • Διεθνές Αεροδρόμιο El Tepual (PUQ), το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Πουέρτο Μοντέρο. [Image of Διεθνές Αεροδρόμιο El Tepual]
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Chacalluta (IQQ), το οποίο βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα βόρεια του Ικίκ. [Image of Διεθνές Αεροδρόμιο Chacalluta]
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Diego Aracena (ANF), το οποίο βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του Αντοφαγάστα. [Image of Διεθνές Αεροδρόμιο Diego Aracena]

Μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για Χιλή μέσω της ιστοσελίδας ticketswe.com. Οι ενδεικτικές τιμές για ένα εισιτήριο από την Αθήνα για τη Χιλή κυμαίνονται από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και την περίοδο του χρόνου.

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές τιμές για αεροπορικά εισιτήρια από την Αθήνα για τη Χιλή για την περίοδο 20-27 Σεπτεμβρίου 2023:

 • Από αεροδρόμιο Comodoro Arturo Merino Benítez:
  • Latam Airlines: 550 ευρώ
  • Sky Airline: 500 ευρώ
  • JetSMART: 450 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο El Tepual:
  • Latam Airlines: 520 ευρώ
  • Sky Airline: 470 ευρώ
  • JetSMART: 420 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Chacalluta:
  • Latam Airlines: 570 ευρώ
  • Sky Airline: 520 ευρώ
  • JetSMART: 470 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Diego Aracena:
  • Latam Airlines: 600 ευρώ
  • Sky Airline: 550 ευρώ
  • JetSMART: 500 ευρώ

Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Κλείστε το ταξίδι σας στη Χιλή σήμερα!

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε – κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Chili. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Παταγονία το 2023

Οι πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια