What a Trip to Chile Costs in 2023

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Χιλή το 2023

Αν ψάχνετε για ένα ταξίδι που έχει γραμμένο «δράμα» παντού, η Χιλή είναι η απάντηση. Και εννοούμε ότι με την καλή έννοια… το τοπίο αυτής της χώρας της Νότιας Αμερικής είναι βασικά τόσο δραματικό όσο γίνεται.

Από ηφαίστεια μέχρι φιόρδ που έρχονται στην Ανταρκτική, μόλις 620 μίλια μακριά, είναι μια χώρα με εκπληκτικές παραλλαγές και βαθιά ομορφιά.

Η Χιλή είναι περίπου το ένα δέκατο τρίτο του μεγέθους των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και είναι αρκετά μικρότερο από την Αμερική, εξακολουθεί να είναι σχεδόν 300.000 τετραγωνικά μίλια – άφθονο χώρο για εξαιρετικά δραματικά τοπία και μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ περιοχών και κλίματος.

Με οικονομικές πτήσεις εσωτερικού, μπορείτε επίσης να δείτε πολλά από αυτά. Το να αποφασίσετε πού θα πάτε στη χώρα θα είναι δύσκολο, ειδικά αν έχετε μόνο μια εβδομάδα να περάσετε.

Εάν μπορείτε να παρατείνετε το ταξίδι σας σε 10 ημέρες, κάντε το οπωσδήποτε. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για να εξερευνήσετε τις πολλές πόλεις του – το Σαντιάγο, η Κονσεπσιόν και το Βαλπαραΐσο είναι οι τρεις μεγαλύτερες – καθώς και οι παραλίες με τη λευκή άμμο στο βορρά.

Και μην ξεχνάτε τις πολλές θαυμάσιες φυσικές περιοχές του. Σκεφτείτε τις γαλάζιες λίμνες της Παταγονίας και τα χιονισμένα βουνά ή την έρημο Ατακάμα, το πιο ξηρό μέρος στη Γη.

Είναι τόσο αποξηραμένο, στην πραγματικότητα, που χρησιμοποιείται ως ανάλογο για τον Άρη και πολλές έρευνες για τον Κόκκινο Πλανήτη γίνονται εκεί. Ξέρω, ξέρω, θέλεις να τα δεις όλα.

Αν και αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό, εσείς μπορώ δημιουργήστε ένα εξαιρετικό δρομολόγιο με τις πληροφορίες που θα παρέχουμε παρακάτω. Όχι μόνο θα μοιραστούμε μαζί σας τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, αλλά θα σας βοηθήσουμε να τα κάνετε όλα με έξυπνο προϋπολογισμό!

Μέσο κόστος ταξιδιού στη Χιλή το 2023

Ένα μέσο ταξίδι μιας εβδομάδας στη Χιλή για δύο άτομα θα κοστίσει περίπου 4.000 $:

 • Μέσο κόστος διαμονής: $125 ανά διανυκτέρευση
 • Μέσο κόστος πτήσης: 700 $ ανά άτομο
 • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 100 $ ανά άτομο, ανά ημέρα
 • Μεταφορικά: $300 συνολικά
 • Συνολικό κόστος: $4.000

Όπως μπορείτε να δείτε, το μέσο κόστος ενός ταξιδιού στη Χιλή είναι αρκετά λογικό.

Σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε όλα τα παρακάτω έξοδα και να κάνετε ερωτήσεις στον εαυτό σας όπως: Πού θέλω να πάω; Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να δείτε;

Ποιο κόστος μπορεί να αυξηθεί γρήγορα (π.χ. αν σας αρέσει πολύ να δειπνήσετε έξω ή να πάτε σε περιηγήσεις περιπέτειας) και πώς μπορώ να κάνω χώρο για αυτά στον προϋπολογισμό μειώνοντας άλλα έξοδα;

Αυτή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος προγραμματισμού για ταξίδια, επειδή σας βοηθά να δώσετε προτεραιότητα σε αυτά που σας ενδιαφέρουν και να απορρίψετε ό,τι δεν είναι τόσο σημαντικό για εσάς. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να κάνετε πολλές περιπέτειες σε εξωτερικούς χώρους – ιππασία, αλεξίπτωτο, πεζοπορία και παρόμοια.

Εάν κάνετε ένα από αυτά την ημέρα, θα αυξήσετε σημαντικά τον προϋπολογισμό για το φαγητό και τις δραστηριότητές σας, αλλά αν μείνετε σε ξενώνα ή κατασκήνωση, μπορείτε να αναπληρώσετε τα χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, ίσως θέλετε να περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας διαβάζοντας δίπλα σε μια πισίνα στον ήλιο της Χιλής, βγαίνοντας έξω για φαγητό και μια αστική «πεζοπορία» μία φορά την ημέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, το ξενοδοχείο σας θα γίνει πολύ σημαντικό για εσάς και θα πρέπει να διαθέσετε χρήματα για να αποκτήσετε ένα ωραίο.

Δεδομένου ότι δεν χρειάζεστε πολύ/κάποιο προϋπολογισμό για δραστηριότητες, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά το ποσό που ξοδεύετε σε αυτήν την κατηγορία.

Ο προϋπολογισμός έχει να κάνει με το να γίνετε δημιουργικοί και ευτυχώς, η Χιλή θα σας βοηθήσει εκεί! Είναι μια τόσο φιλόξενη και όμορφη χώρα, και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να κάνετε την επίσκεψή σας δική σας. Ας εμβαθύνουμε και ας σας δείξουμε τις δυνατότητες.

Κόστος ταξιδιού Χιλή: Μέσος όρος ανά είδος

Μια σειρά από καμπίνες χτισμένες στους πρόποδες ενός χιονισμένου βουνού.

Patagonian/Shutterstock

Τα παρακάτω κόστη είναι μέσοι όροι για να ξεκινήσετε. Μόλις μάθετε τον βασικό προϋπολογισμό με τον οποίο εργάζεστε, τότε μπορείτε να αρχίσετε να γίνετε δημιουργικοί!

Έξοδα διαμονής

Το κατάλυμα είναι αρκετά προσιτό στη Χιλή. Σχεδιάστε να πληρώσετε περίπου 100 $ ανά διανυκτέρευση, κατά μέσο όρο, όταν μένετε σε μια πόλη. Όπως και με κάθε άλλη πόλη στον κόσμο, θα βρείτε καλύτερες προσφορές όσο πιο μακριά βρίσκεστε από το κέντρο της πόλης ή τα κύρια αξιοθέατα και όσο πιο νωρίς κάνετε κράτηση.

Είναι μια καλή ιδέα να ρίξετε το κατάλυμά σας λίγο μετά την πτήση σας. Αν θέλετε να μείνετε κάπου περισσότερο, ας πούμε, αξιοσημείωτο, τότε σχεδιάστε να ξοδέψετε και λίγο περισσότερα.

Για να μείνετε κοντά στην έρημο Ατακάμα, για παράδειγμα, αναζητάτε περισσότερα από 150 $ τη νύχτα, υποθέτοντας ότι κάνετε την έρευνά σας νωρίτερα.

Για να νοικιάσετε ένα δωμάτιο κοντά σε οποιαδήποτε πύλη της Παταγονίας, πιθανότατα θα ξοδέψετε περίπου το ίδιο. Κατά μέσο όρο, εάν έχετε προϋπολογισμό περίπου 125 $ ανά διανυκτέρευση, θα έχετε αρκετά για μερικές αστρικές διαμονές.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Μια ομάδα ανθρώπων ιππασία σε ένα μικρό χωματόδρομο.

Guaxinim/Shutterstock

Οι δραστηριότητες δεν είναι ακριβές στη Χιλή, αλλά ούτε και ιδιαίτερα φθηνές. Για παράδειγμα, μια 2ωρη βόλτα με άλογο κοστίζει περίπου $40, ενώ μια ολοήμερη υπαίθρια περιπέτεια είναι περίπου $150. Μια περιπέτεια zipline θα κοστίσει περίπου

Μια άλλη δραστηριότητα που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε είναι το νησί του Πάσχα, το οποίο είναι μέρος της Χιλής. Αν και «δραστηριότητα» μπορεί να είναι η λάθος λέξη, αφού σίγουρα θα θέλετε να περάσετε περισσότερες από τρεις μέρες εδώ.

Το νησί είναι μικρό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να επισκεφθείτε τους κύριους αρχαιολογικούς χώρους σε περίπου μια μέρα και να έχετε ακόμα χρόνο για να κάνετε ένα ταξίδι για ψάρεμα ή κατάδυση.

Ωστόσο, χρειάζονται σχεδόν 5 ώρες για να φτάσετε εκεί με αεροπλάνο, επομένως θα πρέπει να αφιερώσετε περίπου το μισό ταξίδι σας για να το κάνετε. Αν πάντα λαχταρούσατε να δείτε αυτήν την περιοχή και απολαμβάνετε την ηρεμία μιας πτήσης, θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο – ειδικά με μόλις 400 $ περίπου ανά πτήση μετ’ επιστροφής.

Ωστόσο, αν έχετε μόνο μια εβδομάδα στη Χιλή και δεν θέλετε να την ξοδέψετε σε πτήσεις, θα πρέπει να την παραλείψετε. Σημειώστε ότι μπορείτε πάντα να κάνετε μια στάση στο Σαντιάγο στη συνέχεια και μετά να ταξιδέψετε στο Νησί του Πάσχα για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Δεδομένου ότι αυτή η «δραστηριότητα» θα αντικαταστήσει το φαγητό και τη διαμονή στην ηπειρωτική χώρα για το ίδιο στο νησί, το μόνο επιπλέον κόστος είναι η πτήση – καθώς και περιηγήσεις με περίπου 100 $ ανά άτομο, αν επιλέξετε να τις πάρετε.

Γενικά, το φαγητό είναι φθηνό. Σύμφωνα με πρόσφατες τιμές, ένα βασικό γεύμα θα σας κοστίσει περίπου 9 δολάρια, ενώ ένα ωραίο δείπνο για δύο είναι περίπου 45 δολάρια.

Αυτό είναι πολύ καλό, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το νόστιμο φαγητό της Χιλής. Τα ποτά είναι επίσης φθηνά και μπορείτε να πιείτε ελεύθερα νερό βρύσης σε όλη τη Χιλή, σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής.

Συνολικά, προϋπολογισμός περίπου 100 $ ανά άτομο, ανά ημέρα, για φαγητό και δραστηριότητες. Αυτό θα σας δώσει αρκετά για να δείτε τα αξιοθέατα, να φάτε ένα ωραίο γεύμα έξω μια φορά την ημέρα και να σας περισσέψει λίγα αναμνηστικά, αν θέλετε.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Η μετακίνηση στη Χιλή είναι αρκετά φθηνή. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι καλά σε πολλές πόλεις, ειδικά στο Σαντιάγο, όπου είναι καθαρά, φωτεινά και κοστίζουν μόνο περίπου 1 $ για να φτάσετε από το Α στο Β, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς.

Τα ταξί είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία, καθώς χρεώνουν μόνο περίπου 2 $ ανά μίλι.

Αλλά, λέει το US News & World Report, «ορισμένοι Χιλιανοί οδηγοί έχουν τη φήμη ότι κάνουν άσκοπα μεγάλες διαδρομές για να αυξήσουν τον ναύλο. χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή χάρτη στο τηλέφωνό σας για να βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός σας παραμένει σε καλό δρόμο.”

Οι πτήσεις μεταξύ μεγάλων πόλεων είναι σοκαριστικά φθηνές με μόνο περίπου 60 $ ανά ποπ, επομένως είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τους μεγάλους χρόνους ταξιδιού μεταξύ των προορισμών. Συνολικά, εάν έχετε προϋπολογισμό περίπου 300 $ για ταξί, πτήσεις και ναύλους μετρό, θα πρέπει να είστε καλοί.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ένας άντρας με κίτρινα και μπλε που ετοιμάζεται να κατέβει με σκι από την κορυφή ενός χιονισμένου βουνού και ένα άλλο ψηλό βουνό μπορεί να φανεί από μακριά με χιονοσκεπή.

Dariia_K/Shutterstock

Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στη Χιλή:

 • Ο Δεκέμβριος έως τον Φεβρουάριο προσφέρουν εκπληκτικές ευκαιρίες παρατήρησης των άστρων. Όχι μόνο οι ουρανοί είναι καθαροί και όμορφοι σε μεγάλο μέρος της Χιλής – γεια σου, Γαλαξίας – αλλά θα δεις εντελώς διαφορετικούς αστερισμούς από αυτούς που βλέπουμε στην Αμερική!
 • Η Χιλή είναι καταπληκτική για χειμερινά σπορ. Τα βουνά και οι γενναιόδωρες χιονοπτώσεις σημαίνουν ότι είναι ένα όνειρο για σκι, σνόουμπορντ, χιονοπέδιλα και άλλες χειμερινές περιπέτειες.
 • Η «έρημος» της Χιλής φιλοξενεί πολλές μορφές άγριας ζωής. Μια περιήγηση στην Atacama θα σας φέρει εκπληκτική θέα, φλαμίνγκο και πιγκουίνους Humboldt και τους πιο συναρπαστικούς νυχτερινούς ουρανούς που μπορείτε να φανταστείτε. Σωστά, τυχαίνει να είναι η Atacama ένα από τα πιο καθαρά μέρη στη Γη επισης.
 • Επισκεφτείτε τα φιόρδ της Χιλής αν μπορείτε. Είναι μια εκπληκτική εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, όπως και το άλμπουμ φωτογραφιών σας. Είναι εκτεταμένα, εκτείνονται σε περισσότερες από 13 μοίρες γεωγραφικού πλάτους μέχρι την άκρη της χώρας, μια νησιωτική ομάδα γνωστή ως Γη του Πυρός, ή χώρα της φωτιάς. Μια ολοήμερη περιήγηση στα φιόρδ θα σας κοστίσει περίπου 300 δολάρια, αλλά οι αναμνήσεις είναι ανεκτίμητες.

Συχνές Ερωτήσεις

Ένας άντρας που φοράει κόκκινο γλιστράει ομαλά στην άμμο της ερήμου ενώ επιβιβάζεται στην άμμο.

Philipp Edler/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας στη Χιλή:

Πόσο διαδεδομένα είναι τα αγγλικά στη Χιλή;

Τα αγγλικά δεν είναι μια κοινή γλώσσα στη Χιλή, η εθνική γλώσσα της οποίας είναι τα ισπανικά (ομιλείται από περισσότερο από το 99 τοις εκατό του πληθυσμού). Μόνο το 10% περίπου των Χιλιανών μιλούν αγγλικά και εκείνοι μόνο στις μεγάλες πόλεις. Είναι καλύτερο να φέρετε ένα βιβλίο φράσεων για να σας βοηθήσει να μετακινηθείτε, ειδικά αν σκοπεύετε να φύγετε από τις πόλεις.

Ποιες είναι οι καλύτερες δραστηριότητες;

Η πεζοπορία στην Παταγονία ή σε ένα από τα πολλά άλλα εθνικά πάρκα της Χιλής, η ποδηλασία στο Σαντιάγο και η επίσκεψη στα πολλά εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά παραδείγματα στις πόλεις και τις κωμοπόλεις της είναι όλα δημοφιλή χιλιανά χόμπι.

Το ίδιο είναι να απολαμβάνετε μια νόστιμη μπριζόλα, να κάνετε γευσιγνωσία κρασιού και να δείτε την εκπληκτική street art της πόλης.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν επίσης το νησί του Πάσχα μια αξιόλογη στάση. Θα σας κοστίσει περίπου 400 δολάρια ανά άτομο, ανά εισιτήριο μετ’ επιστροφής, καθώς και 100 δολάρια ανά άτομο για μια περιήγηση στους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους.

Θα σας κοστίσει επίσης περίπου 12-14 ώρες χρόνου διέλευσης, μισό στο δρόμο προς τα εκεί και μισό στο δρόμο της επιστροφής, κάτι που είναι μια «δαπάνη» που αξίζει να εξετάσετε πριν κάνετε το σχέδιό σας.

Είναι η Χιλή μια ακριβή χώρα για ταξίδια;

Η Χιλή είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της Νότιας Αμερικής, γεγονός που την καθιστά πιο δαπανηρό προορισμό από πολλές στην ήπειρο. Σκεφτείτε το σαν περίπου ισοδύναμο με το ταξίδι στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Αν και είναι φθηνότερο από τους κύριους προορισμούς διακοπών – Ιταλία, Γαλλία και Ελβετία, για παράδειγμα – δεν είναι αυτό που θα λέγαμε “φθηνή” επίσκεψη. Φροντίστε να κάνετε τον προϋπολογισμό ανάλογα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω δολάρια εκεί;

Σπάνια γίνονται δεκτά δολάρια στη Χιλή. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως ορισμένα ξενοδοχεία, αλλά αυτό δεν αποτελεί εγγύηση. Στα περισσότερα μέρη, δεν μπορείτε να πληρώσετε με τίποτα άλλο εκτός από το νόμισμα της χώρας, το πέσο.

Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα απόθεμα από αυτά στο πορτοφόλι σας σε περίπτωση που κολλήσετε κάπου χωρίς ATM και δεν χρειάζεται πλαστικό, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Χιλή;

Θυμηθείτε ότι η Χιλή βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο, επομένως οι εποχές της είναι αντίθετες από τις δικές μας. Αυτό σημαίνει ότι ο Νοέμβριος έως τον Φεβρουάριο είναι οι πιο ζεστοί μήνες, ιδανικοί για υπαίθριες περιπέτειες.

Μεγάλο μέρος του κλίματος της Χιλής είναι εύκρατο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γίνεται πολύ ζεστό, επομένως η άνοιξη και το φθινόπωρο μπορεί να είναι ακόμα ψυχρές (χωρίς λογοπαίγνιο) και βροχερές.

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε. Οι περιηγήσεις στην πόλη, οι γευσιγνωσίες κρασιών και οι βόλτες με βάρκα είναι όλες ωραίες δραστηριότητες για το φθινόπωρο και την άνοιξη. Αν θέλετε να βγείτε στην έρημο και να απολαύσετε περιπετειώδεις περιηγήσεις, ωστόσο, το καλοκαίρι είναι ιδανικό.

Το ίδιο χειμερινά και χειμερινά σπορ. Θα πληρώσετε περισσότερα για την περίοδο αιχμής, αλλά θα σας δώσει την εμπειρία που αναζητάτε.

Χρειάζομαι βίζα;

Όχι, δεν χρειάζεστε βίζα για να επισκεφθείτε τη Χιλή για λιγότερο από 90 ημέρες. Ωστόσο, το διαβατήριό σας πρέπει να έχει 6 μήνες για να μπείτε στη χώρα. Διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες για τα ταξίδια με παιδιά για να αποφύγετε έναν πιθανό εφιάλτη ενώ ταξιδεύετε.

Ποια αεροδρόμια εξυπηρετουν την Χιλή

Η Χιλή εξυπηρετείται από 30 αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 14 είναι διεθνή. Τα πιο σημαντικά διεθνή αεροδρόμια της Χιλής είναι τα εξής:

 • Διεθνές Αεροδρόμιο Comodoro Arturo Merino Benítez (SCL), το οποίο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά του Σαντιάγο. [Image of Διεθνές Αεροδρόμιο Comodoro Arturo Merino Benítez]
 • Διεθνές Αεροδρόμιο El Tepual (PUQ), το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του Πουέρτο Μοντέρο. [Image of Διεθνές Αεροδρόμιο El Tepual]
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Chacalluta (IQQ), το οποίο βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα βόρεια του Ικίκ. [Image of Διεθνές Αεροδρόμιο Chacalluta]
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Diego Aracena (ANF), το οποίο βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του Αντοφαγάστα. [Image of Διεθνές Αεροδρόμιο Diego Aracena]

Μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για τη Χιλή μέσω της ιστοσελίδας ticketswe.com. Οι ενδεικτικές τιμές για ένα εισιτήριο από την Αθήνα για τη Χιλή κυμαίνονται από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και την περίοδο του χρόνου.

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές τιμές για αεροπορικά εισιτήρια από την Αθήνα για τη Χιλή για την περίοδο 20-27 Σεπτεμβρίου 2023:

 • Από αεροδρόμιο Comodoro Arturo Merino Benítez:
  • Latam Airlines: 550 ευρώ
  • Sky Airline: 500 ευρώ
  • JetSMART: 450 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο El Tepual:
  • Latam Airlines: 520 ευρώ
  • Sky Airline: 470 ευρώ
  • JetSMART: 420 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Chacalluta:
  • Latam Airlines: 570 ευρώ
  • Sky Airline: 520 ευρώ
  • JetSMART: 470 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Diego Aracena:
  • Latam Airlines: 600 ευρώ
  • Sky Airline: 550 ευρώ
  • JetSMART: 500 ευρώ

Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας στη Χιλή είναι περίπου 4.000 $ για δύο άτομα, περισσότερα από 4.500 $ αν επιλέξετε να επισκεφτείτε και το νησί του Πάσχα. Για το ταξίδι μιας ζωής, αυτή είναι μια πολύ γλυκιά συμφωνία.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στις Μπαχάμες

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αγγλία

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Γροιλανδία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια