Βραζιλία

Οι 8 πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική

Επισκεφτείτε σύντομα τη Νότια Αμερική; Ορισμένες χώρες θα πρέπει να είναι εκτός ορίων για το ταξίδι σας λόγω υψηλότερων ποσοστών εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και αυξημένου κινδύνου για τους ταξιδιώτες.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή επίσκεψη σε αυτήν την πανέμορφα ποικιλόμορφη ήπειρο; Η εκμάθηση των πιο επικίνδυνων χωρών στη Νότια Αμερική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. 

Διαβάστε επίσης:25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για την Κολομβία

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Ποιες είαι οι πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική;

Οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στη Νότια Αμερική μπορούν να προσβλέπουν σε εκπληκτικά αξιοθέατα και τοπία, διαφορετικούς και ακμάζοντες πολιτισμούς και – φυσικά – νόστιμο φαγητό.

Αλλά η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα όταν ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο και είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τις πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική για να κάνετε τα καλύτερα σχέδια για την επίσκεψή σας. 

Οι πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική έχουν κερδίσει τον τίτλο λόγω των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας, της πολιτικής αστάθειας και της πιθανότητας τρομοκρατίας ή βίας στα χέρια των ένοπλων εγκληματικών ομάδων. 

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική; Αυτές οι χώρες κατατάσσονται ως οι πιο επικίνδυνες αυτή τη στιγμή:

 1. Βενεζουέλα
 2. Κολομβία
 3. Γουιάνα
 4. Βραζιλία
 5. Περού
 6. Βολιβία
 7. Εκουαδόρ
 8. Παραγουάη

Πολλές από τις χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες στη Νότια Αμερική υπόκεινται επί του παρόντος στις ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2 ή 3 από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Μόνο μία – η Βενεζουέλα – έχει ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 4 που αναφέρει “Μην ταξιδεύετε”.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες χώρες στη λίστα είναι απόλυτα ασφαλείς για επίσκεψη.

Ακόμη και οι χώρες της Νότιας Αμερικής με ταξιδιωτικές συμβουλές χαμηλότερου επιπέδου 1 και 2 μπορεί να έχουν περιοχές που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο συμβουλών 3 ή 4 λόγω των αυξανόμενων ποσοστών εγκληματικότητας και του κινδύνου πρόκλησης βλάβης. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τις πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική για να δείτε ποιες περιοχές και χώρες πρέπει να αποφύγετε εντελώς. 

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Γουιάνα ;

Οι 8 πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική

Ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατών δρουν σε περιοχές της Νότιας Αμερικής, διακινώντας ναρκωτικά, στοχεύοντας ταξιδιώτες και αρχές επιβολής του νόμου, απαγωγές και εκβιάζοντας ταξιδιώτες και διαπράττοντας βίαια εγκλήματα. 

Το βίαιο έγκλημα στη Νότια Αμερική είναι ευρέως διαδεδομένο στις πιο επικίνδυνες χώρες, με αδικήματα όπως η ανθρωποκτονία, ο βιασμός, η επίθεση, η ένοπλη ληστεία και η ληστεία αυτοκινήτων να αποτελούν ανησυχία. 

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διαβάσετε εδώ για τους κινδύνους ασφαλείας των πιο επικίνδυνων χωρών προτού προγραμματίσετε οποιοδήποτε είδος επίσκεψης.

Παρακάτω, θα καλύψουμε τον γενικό κίνδυνο για κάθε χώρα και θα επισημάνουμε τις πιο επικίνδυνες περιοχές εντός της για να σας δώσουμε μια σαφή εικόνα για το πού πρέπει να αποφεύγετε όταν ταξιδεύετε στη Νότια Αμερική. 

1. Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα είναι αυτή τη στιγμή η πιο επικίνδυνη χώρα στη Νότια Αμερική λόγω των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας και των σημαντικών κινδύνων για την ασφάλεια για τους ταξιδιώτες και τους ντόπιους. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε την  ταξιδιωτική συμβουλή ανώτατου επιπέδου 4  για τη Βενεζουέλα, επικαλούμενη αυξημένη εγκληματικότητα, τρομοκρατία, απαγωγές, εμφύλιες αναταραχές και ζητήματα με την επιβολή του νόμου.

Στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, η Βενεζουέλα κατατάσσεται στην 148η θέση από 163 χώρες παγκοσμίως, κερδίζοντας σύνθετη βαθμολογία GPI 2,79. 

Οι κύριες ανησυχίες στη Βενεζουέλα σχετίζονται με τις καταχρήσεις από το καθεστώς Μαδούρο – δολοφονίες, απαγωγές και κρατήσεις πολιτών και ταξιδιωτών – καθώς και τρομοκρατικές ομάδες που δρουν κατά μήκος των συνόρων της χώρας.

Υπάρχουν επίσης εκτεταμένα προβλήματα υποδομών και ελλείψεις σε βασικά είδη όπως τρόφιμα, φάρμακα, ηλεκτρισμός και βενζίνη.

Το βίαιο έγκλημα είναι επίσης κοινό στη Βενεζουέλα, θέτοντας τους ταξιδιώτες σε αυξημένο κίνδυνο για εγκλήματα όπως η ληστεία αυτοκινήτου, η απαγωγή, η ένοπλη ληστεία και η ανθρωποκτονία. 

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στη Βενεζουέλα είναι:

 • Χερσαίες ζώνες διέλευσης συνόρων κατά μήκος των συνόρων με την Κολομβία
 • Χερσαία σύνορα μεταξύ Βραζιλίας και Γουιάνας
 • Υπεραστικά ταξίδια
 • Ταξιδέψτε μεταξύ του διεθνούς αεροδρομίου Simón Bolívar και του Καράκας

Αποφύγετε να παίρνετε ταξί που δεν υπόκεινται σε ρύθμιση, ειδικά από το αεροδρόμιο, και μην χρησιμοποιείτε ΑΤΜ στην περιοχή – συχνά παρακολουθούνται από ένοπλους ληστές. 

Βενεζουέλα

Διαβάστε επίσης:25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Βενεζουέλα

2. Κολομβία 

Η Κολομβία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική αυτή τη στιγμή, λόγω των υψηλών επιπέδων βίαιου εγκλήματος, τρομοκρατίας, απαγωγών και οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. 

Η χώρα υπόκειται σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 3 , με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να «Επανεξετάσουν το ταξίδι» στην Κολομβία λόγω αυξημένου εγκλήματος και κινδύνου τρομοκρατικής δραστηριότητας. 

Το βίαιο έγκλημα είναι κοινό στην Κολομβία, με την ένοπλη ληστεία, την επίθεση και την ανθρωποκτονία να αποτελούν τους κύριους κινδύνους για την ασφάλεια των ταξιδιωτών. Η οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε απαγωγή, ληστεία ή εκβιασμό.

Ενώ η χώρα στο σύνολό της υπόκειται σε συμβουλή επιπέδου 3, ορισμένες περιοχές υπόκεινται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 και συνιστάται στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν αυτές τις περιοχές εντελώς λόγω του αυξημένου κινδύνου και των αυξημένων επιπέδων εγκληματικής δραστηριότητας. 

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στην Κολομβία περιλαμβάνουν:

 • Arauca, Cauca και Norte de Santander
 • Η συνοριακή περιοχή Κολομβίας-Βενεζουέλας

Στην περιοχή της Καύκας, το Popayán είναι η μόνη περιοχή που δεν υπόκειται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4. Ωστόσο, μπορεί να είναι επικίνδυνο να ταξιδέψετε εδώ λόγω της πιθανότητας κράτησης, βίαιου εγκλήματος ή τρομοκρατικών ενεργειών από ένοπλες ομάδες. 

Η Κολομβία κατατάσσεται στην 144η θέση από 163 χώρες σε όλο τον κόσμο στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, κερδίζοντας μια σύνθετη βαθμολογία GPI 2,72. Αυτό σημαίνει ότι γενικά θεωρείται μη ασφαλές για επίσκεψη. 

Διαβάστε επίσης:25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για την Κολομβία για το 2023

3. Γουιάνα

Αυτήν τη στιγμή, η Γουιάνα βρίσκεται κάτω από ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 3  από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λόγω των τεράστιων αυξήσεων των βίαιων εγκλημάτων σε ολόκληρη τη χώρα και του υψηλού ποσοστού ανθρωποκτονιών. 

Μερικά από τα πιο κοινά βίαια εγκλήματα στη Γουιάνα περιλαμβάνουν ένοπλη ληστεία, φόνο, σεξουαλική επίθεση και επίθεση. Ορισμένες περιοχές είναι πιο επικίνδυνες από άλλες, με την Τζορτζτάουν (πρωτεύουσα) να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη μετά το σκοτάδι. 

Το πρόβλημα εγκληματικότητας της Γουιάνας έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ που ακόμη και η τοπική αστυνομία έχει γίνει στόχος . Η αστυνομία είναι συνεργάσιμη, αλλά απλώς δεν έχει τους πόρους ή το εύρος ζώνης για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο βίαιο έγκλημα. 

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στη Γουιάνα περιλαμβάνουν: 

 • Georgetown (ειδικά Tiger Bay, Albouystown, Buxton, Agricola και Sophia)
 • Περιοχή αγοράς Stabroek
 • Όλες οι περιοχές μετά το σκοτάδι

Ένα ζήτημα με το έγκλημα στη Γουιάνα είναι ότι τα δεδομένα δεν είναι σωστά τεκμηριωμένα. Αυτό σημαίνει ότι τα τρέχοντα επίπεδα εγκληματικότητας θα μπορούσαν να υποδηλωθούν, με τον γενικό κίνδυνο στη χώρα να είναι πολύ υψηλότερος. 

Η Γουιάνα κατατάσσεται επί του παρόντος στην 107η θέση από 163 χώρες παγκοσμίως στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης με σύνθετη βαθμολογία GPI 2,14.

Ωστόσο, οι πρόσφατες αυξήσεις της εγκληματικότητας και η αναποτελεσματική επιβολή του νόμου την καθιστούν #3 στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες της Νότιας Αμερικής. 

Βραζιλία

4. Βραζιλία

Η Βραζιλία κατατάσσεται ως μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική, αλλά δεν θεωρείται τόσο επικίνδυνη όσο η Βενεζουέλα, η Κολομβία ή η Γουιάνα – στις περισσότερες περιοχές. 

 Επί του παρόντος , το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. έχει εκδώσει  μια ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 2 που προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να «Να είναι πιο προσεκτικοί» όταν κατευθύνονται στη χώρα λόγω αυξημένων επιπέδων εγκληματικότητας σε ορισμένες περιοχές.

Η ληστεία αυτοκινήτων, η ένοπλη ληστεία, η επίθεση, η δραστηριότητα συμμοριών, το οργανωμένο έγκλημα και οι δολοφονίες είναι προβληματικά σε όλη τη Βραζιλία. Αυξημένος κίνδυνος εγκληματικότητας εμφανίζεται τη νύχτα. 

Ενώ ολόκληρη η χώρα υπόκειται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2, ορισμένες περιοχές υπόκεινται σε συμβουλευτικό επίπεδο 4 λόγω αυξημένου κινδύνου εγκληματικότητας, δραστηριότητας συμμοριών και οργανωμένου εγκλήματος.

Οι περιοχές εντός της Βραζιλίας που υπόκεινται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 (μην ταξιδεύετε) περιλαμβάνουν:

 • Συνορεύει με τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, το Περού, τη Βολιβία, τη Γουιάνα, την Παραγουάη, τη Γαλλική Γουιάνα και το Σουρινάμ
 • Βίλες, φαβέλες ή συγκρότημα (οικοδομικά έργα)
 • Δορυφορικές πόλεις Paranoa, Sao Sebastiao, Santa Maria και Islandia μετά το σκοτάδι

Το Εθνικό Πάρκο Foz do Iguaçu και το Εθνικό Πάρκο Pantanal δεν περιλαμβάνονται στην ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4, αν και είναι και τα δύο κοντά στα σύνορα. 

Η Βραζιλία είναι τεχνικά η 3η πιο επικίνδυνη χώρα στη Νότια Αμερική σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, καταλαμβάνοντας την 130η θέση από 163 χώρες με βαθμολογία GPI 2,46.

Ωστόσο, η ταξιδιωτική συμβουλή χαμηλότερου επιπέδου σε σύγκριση με τη Γουιάνα (επίπεδο 3) την προσγειώνει ως το #4 στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική. 

5. Περού

Βραζιλία

Το Περού θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Νότιας Αμερικής λόγω των διάχυτων εμφυλίων αναταραχών και των αυξανόμενων επιπέδων εγκληματικότητας. 

Αυτήν τη στιγμή, το Περού υπόκειται σε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 2 . Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνιστά αυξημένη προσοχή όταν ταξιδεύετε από και προς τη χώρα.

Ωστόσο, ορισμένες περιοχές στο Περού είναι πιο επικίνδυνες από άλλες με υψηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας, ενεργές ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, διακίνηση ναρκωτικών και βίαιη πολιτική αναταραχή.

Οι περιοχές που πρέπει να αποφύγετε υπόκεινται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 και περιλαμβάνουν:

 • Περιοχές λίγο έξω από τη Λίμα
 • Τα σύνορα Κολομβίας-Περού στην περιοχή Loreto
 • Η κοιλάδα των ποταμών Apurimac, One και Mantaro (VRAEM)
 • Τμήματα Ayacucho, Huancavelica, Junin και Cusco
 • Περιοχή Puno (συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Titicaca και της περιοχής Apurimac)

Οι εγκληματίες στο Περού μπορεί να είναι θρασύδειλοι, να ενεργούν στο φως της ημέρας και τη νύχτα. Αλλά υπάρχει ένας άλλος κίνδυνος για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Περού που πολύ συχνά αγνοείται: οι τελετές και τα καταφύγια της Ayahuasca. 

Οι παραδοσιακές τελετές Ayahuasca και Kambo περιλαμβάνουν την κατάποση φυτών με παραισθησιογόνα αποτελέσματα ενώ παρακολουθούνται ή «καθοδηγούνται» στη διαδικασία από έναν σαμάνο.

Οι ταξιδιώτες των ΗΠΑ έχουν αναφέρει ότι έχουν πέσει θύματα ή έχουν γίνει μάρτυρες εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων ενώ βρίσκονται υπό την επήρεια, όπως βιασμό, επίθεση, τραυματισμό και θάνατο.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποφεύγουν να συμμετέχουν σε αυτές τις τελετές και να αποχωρούν για να μειώσουν τον κίνδυνο να πέσουν θύμα εγκλήματος.

Αυτήν τη στιγμή, το Περού κατατάσσεται στην 101η θέση από 163 χώρες παγκοσμίως στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης με σύνθετη βαθμολογία GPI 2,09. 

6. Βολιβία

Η Βολιβία είναι μια άλλη από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Νότιας Αμερικής. Η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα με πολιτικές αναταραχές και αυξημένο κίνδυνο εγκληματικότητας σε ορισμένες περιοχές. 

Επί του παρόντος, η Βολιβία υπόκειται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2 , με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να συνιστά στους ταξιδιώτες να είναι πιο προσεκτικοί όσο βρίσκονται στη χώρα.

Υπάρχει ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 4 για μια περιοχή στη Βολιβία λόγω υψηλών επιπέδων βίαιης εγκληματικότητας: την περιοχή Chapare. Μια ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3 έχει εκδοθεί για την περιοχή Yungas, όπου τα επίπεδα εγκληματικότητας συνεχίζουν να αυξάνονται. 

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εγκληματικότητας και των αυξημένων ταξιδιωτικών συμβουλών, αποφύγετε αυτές τις περιοχές:

 • Η περιοχή Chapare
 • Η περιοχή Yungas

Οδόφραγμα, βίαιες διαμαρτυρίες, απεργίες και διαδηλώσεις ενδέχεται να συμβούν στη Βολιβία καθώς συνεχίζονται οι εμφύλιες αναταραχές. Σε αυτές τις εκδηλώσεις μπορεί να σημειωθεί βία, καθώς και εκτεταμένες ταξιδιωτικές καθυστερήσεις και αποκλεισμός της ροής αγαθών και τροφίμων λόγω απεργιών. 

Η Βολιβία κατατάσσεται στην 80η λίστα με τις 163 χώρες σε όλο τον κόσμο με βαθμολογία Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης 1,98.

Αυτή η κατάταξη σε συνδυασμό με τις αυξημένες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις την τοποθετούν στην #6 θέση στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες της Νότιας Αμερικής. 

7. Εκουαδόρ

Ο Ισημερινός κατατάσσεται ως μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Νότιας Αμερικής, αν και είναι μια γενικά ασφαλής χώρα σε πολλούς τομείς. Το έγκλημα και οι πολιτικές αναταραχές είναι οι κύριοι κίνδυνοι για την ασφάλεια στον Ισημερινό. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2 για τον Ισημερινό , αναφέροντας ζητήματα βίας και υποδομών λόγω της πολιτικής αναταραχής καθώς και των αυξημένων επιπέδων εγκληματικότητας. 

Ορισμένες περιοχές εντός του Ισημερινού είναι πιο επικίνδυνες από άλλες και ως αποτέλεσμα κερδίζουν πιο σοβαρές ταξιδιωτικές συμβουλές (επίπεδα 3 και 4). Αυτοί οι τομείς περιλαμβάνουν:

 • Γκουαγιακίλ, ειδικά βόρεια της λεωφόρου Portete de Tarqui (Επίπεδο 3)
 • Βόρειες επαρχίες Esmeraldas, Esmeraldas City, Sucumbios και Carchi (Επίπεδο 3)
 • Γκουαγιακίλ, νότια της λεωφόρου Portete de Tarqui (Επίπεδο 3)

Οι εγκληματικές ομάδες, οι συμμορίες, οι τρομοκρατικές ομάδες και οι τυχαίες πράξεις βίας μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα στον Ισημερινό. Εδώ συμβαίνουν βίαια εγκλήματα όπως ένοπλες ληστείες, απαγωγές, επίθεση και δολοφονίες.

Οι περιοχές με πιο σοβαρές ταξιδιωτικές συμβουλές (επίπεδο 3 και 4) είναι γενικά οι πιο επικίνδυνες στη χώρα. Αυτές οι περιοχές θα πρέπει να αποφεύγονται από τους ταξιδιώτες. 

Ο Ισημερινός είναι ο αριθμός 79 στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης από 163 χώρες, κερδίζοντας συνολική βαθμολογία GPI 1,98.

Αν και αυτές οι κατατάξεις δεν καθιστούν τον Ισημερινό μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο, εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στη Νότια Αμερική. 

8. Παραγουάη

Η Παραγουάη είναι τελευταία στη λίστα με τις 8 πιο επικίνδυνες χώρες της Νότιας Αμερικής. Ως επί το πλείστον, η Παραγουάη είναι μια ασφαλής χώρα για να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνιστά την άσκηση κανονικών προφυλάξεων .

Η εγκληματικότητα στην Παραγουάη αυξάνεται, αλλά το έγκλημα εδώ είναι συνήθως μη βίαιο με τους εγκληματίες να στοχεύουν συχνά άτομα που πιστεύουν ότι είναι πλούσια. Η αποφυγή επίδειξης πλούτου μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να μειώσουν τον κίνδυνο. 

Επί του παρόντος, η Παραγουάη υπόκειται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1 στο σύνολό της, αλλά ορισμένες περιοχές της χώρας είναι πιο επικίνδυνες από άλλες και επισημαίνονται με ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 2. 

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στην Παραγουάη αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν:

 • Βορειοανατολικά σύνορα με τη Βραζιλία
 • Υπάρχουν τμήματα στο Amambay, San Pedro, Upper Parana, Canindeyu και Concepcion

Αυτές οι περιοχές είναι γνωστές για τη διακίνηση παράνομων όπλων και ναρκωτικών. Η παρουσία των αρχών επιβολής του νόμου σε αυτήν την περιοχή είναι περιορισμένη, αυξάνοντας τον κίνδυνο ασφάλειας στην περιοχή.

Η Παραγουάη κατατάσσεται στην 77η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης από 163 χώρες, κερδίζοντας σύνθετη βαθμολογία GPI 1,97.

Αυτό δείχνει πολύ πιο ασφαλείς συνθήκες από τις άλλες χώρες της λίστας, αν και συνιστάται αυξημένη προσοχή κατά μήκος των βορειοανατολικών συνόρων με τη Βραζιλία. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Όταν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στη Νότια Αμερική, έχετε πολλά να περιμένετε – και πολλά ζητήματα ασφάλειας που πρέπει να έχετε υπόψη σας.

Ενώ πολλές από τις πιο επικίνδυνες χώρες εδώ είναι καλύτερο να αποφευχθούν εντελώς, ορισμένες είναι ασφαλές να ταξιδέψετε αρκεί να αποφεύγετε συγκεκριμένες περιοχές και να έχετε υπόψη αυτές τις συμβουλές. 

 • Δώστε προσοχή στις ταξιδιωτικές συμβουλές. Οι χώρες της Νότιας Αμερικής με ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1 θεωρούνται γενικά πιο ασφαλείς για επίσκεψη, αλλά μπορεί να υπάρχουν επικίνδυνες περιοχές ακόμη και εντός των χωρών όπου το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνιστά μόνο την άσκηση κανονικών προφυλάξεων. Διαβάστε προσεκτικά τις προειδοποιήσεις για να δείτε εάν ορισμένες περιοχές έχουν αυξημένο ταξιδιωτικό επίπεδο 2, 3 ή 4 και αποφύγετε αυτές τις περιοχές εάν είναι δυνατόν. 
 • Να είστε έξυπνοι με χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα. Όταν ταξιδεύετε στη Νότια Αμερική, μην φοράτε ακριβά κοσμήματα και ρούχα που προσελκύουν την προσοχή από κλέφτες ή εγκληματίες που στοχεύουν σε πλούσια άτομα. Ασφαλίστε το διαβατήριό σας και τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα σε ένα χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας. Μην κουβαλάτε πολλά μετρητά μαζί σας και αν βρεθείτε αντιμέτωποι με έναν ληστή, μην αντισταθείτε σωματικά. 
 • Να είστε προσεκτικοί και στις πιο ασφαλείς χώρες. Πολλές χώρες στη Νότια Αμερική θεωρούνται ασφαλείς για επίσκεψη, αλλά το να ταξιδέψετε οπουδήποτε απαιτεί να λαμβάνετε ορισμένες προφυλάξεις και να παραμένετε σε εγρήγορση και να γνωρίζετε το περιβάλλον σας. Μην παρασύρεστε σε μια αίσθηση ψευδούς ασφάλειας μόνο και μόνο επειδή η χώρα που επισκέπτεστε θεωρείται ασφαλής (όπως η Αργεντινή, το Σουρινάμ ή η Γαλλική Γουιάνα). 
 • Έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Αν και θα ήταν καλό να βασιστείτε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να σας βοηθήσει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνιστά να έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης εάν η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να σας βοηθήσει. Μπορεί να προσλάβετε μια εταιρεία ασφαλείας, να σχεδιάσετε έκτακτες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις ή να καθορίσετε την καλύτερη έξοδο από τη χώρα που δεν θα σας οδηγήσει στις πιο επικίνδυνες περιοχές κατά μήκος των συνόρων. 
 • Απομακρυνθείτε από διαδηλώσεις και διαδηλώσεις. Ακόμα κι αν συμφωνείτε με τους διαδηλωτές σε αυτές τις εκδηλώσεις, δεν είναι ασφαλές μέρος για τους ταξιδιώτες. Ακόμη και οι ειρηνικές διαδηλώσεις και διαδηλώσεις μπορούν να εξελιχθούν σε βία. Ως αποτέλεσμα, μπορεί επίσης να προκύψουν οδοφράγματα και ταξιδιωτικοί περιορισμοί, επομένως αποφύγετε αυτά τα γεγονότα στη Νότια Αμερική. 

Συχνές Ερωτήσεις

Οι ταξιδιώτες έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις πιο επικίνδυνες χώρες της Νότιας Αμερικής. Δείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις παρακάτω για να μάθετε περισσότερα! 

Πού να αποφύγετε στη Νότια Αμερική;

Η Βενεζουέλα, η Κολομβία, η Γουιάνα και η Βραζιλία είναι οι 4 πιο επικίνδυνες χώρες της Νότιας Αμερικής. Η Βενεζουέλα και η Κολομβία είναι προτιμότερο να αποφεύγονται εντελώς λόγω του αυξημένου κινδύνου εγκληματικότητας και τρομοκρατίας.

Η Βενεζουέλα υπόκειται σε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4. Η Κολομβία υπόκειται σε συμβουλευτικό επίπεδο 3 με ορισμένες περιοχές να έχουν αναβαθμιστεί σε επίπεδο 4.

Ποια χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας;

Η Βενεζουέλα έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στον κόσμο, σύμφωνα με την World Population Review. Η Παπούα Νέα Γουινέα, η Νότια Αφρική, το Αφγανιστάν και η Ονδούρα συμπληρώνουν τις 5 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας παγκοσμίως.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στη Βενεζουέλα για το 2023 ήταν 83,76 εγκλήματα ανά 100.000 άτομα. Τα εγκλήματα μπορεί να περιλαμβάνουν φόνο, βιασμό, ένοπλη ληστεία, επίθεση, απαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ποια χώρα είναι ισχυρή στη Νότια Αμερική;

Η Βραζιλία είναι η πιο ισχυρή χώρα στη Νότια Αμερική. Είναι η μεγαλύτερη χώρα της ηπείρου, έχει τη μεγαλύτερη οικονομία και τεράστιο μερίδιο της συνολικής παραγωγής της Νότιας Αμερικής.

Η Βραζιλία αποτελεί περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της Νότιας Αμερικής, του ΑΕΠ (ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) και της γης, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.

Ποια είναι η νούμερο 1 χώρα στη Νότια Αμερική;

Η Βραζιλία θεωρείται η νούμερο 1 χώρα στη Νότια Αμερική για μερικούς λόγους. Είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό και ξηρά και φιλοξενεί περίπου τους μισούς κατοίκους της Νότιας Αμερικής και τη συνολική έκταση γης.

Η Βραζιλία είναι επίσης ο ηγέτης μεταξύ των χωρών της Νότιας Αμερικής επειδή συνεισφέρει περίπου το ήμισυ του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της ηπείρου λόγω της οικονομίας της που κατατάσσεται ως μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Ποιες είναι οι 2 πιο πλούσιες χώρες της Νότιας Αμερικής;

Σύμφωνα με την World Population Review για το 2023, η Βραζιλία και η Αργεντινή είναι οι 2 πλουσιότερες χώρες στη Νότια Αμερική συνολικά.

Το ονομαστικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Βραζιλίας έφτασε τα 1,80 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2023, ενώ το ονομαστικό ΑΕΠ της Αργεντινής έφτασε τα 545,87 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Βενεζουέλα είναι η 3η πλουσιότερη χώρα, αλλά υστερεί πολύ στα 291,38 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρέπει να Αποφύγετε τις πιο Επικίνδυνες Χώρες στη Νότια Αμερική;

Με τόσα πολλά να προσφέρει στους ταξιδιώτες, η Νότια Αμερική είναι ένα απίστευτο μέρος για να δημιουργήσετε ισόβιες αναμνήσεις και να κερδίσετε μια νέα εκτίμηση για αυτήν την ήπειρο.

Αλλά όπως όλες οι άλλες ήπειροι στον κόσμο, υπάρχουν μερικές χώρες που είναι πιο επικίνδυνες από άλλες. 

Οι πιο επικίνδυνες χώρες εντός της Νότιας Αμερικής είναι η Βενεζουέλα, η Κολομβία, η Γουιάνα, η Βραζιλία, το Περού, η Βολιβία, ο Εκουαδόρ και η Παραγουάη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να επισκεφτείτε καμία από τις χώρες της λίστας; Οχι! Ορισμένες από τις χώρες που αναφέρονται εδώ εξακολουθούν να θεωρούνται ασφαλείς για επίσκεψη, τουλάχιστον σε ορισμένες περιοχές. 

Είναι απαραίτητο να κάνετε την έρευνά σας πριν κατευθυνθείτε σε οποιαδήποτε χώρα σε αυτήν τη λίστα. Αν δείτε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 – όπως η Βενεζουέλα ή περιοχές της Κολομβίας που βρίσκονται κάτω – θα πρέπει να αποφύγετε εντελώς την επίσκεψη.

Εφόσον δίνετε προτεραιότητα στην ασφάλειά σας και αποφεύγετε τις πιο επικίνδυνες περιοχές, μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ταξίδι στη Νότια Αμερική.

Έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε εφαρμογή και λάβετε κανονικές προφυλάξεις όπου κι αν επισκέπτεστε – θα νιώσετε πολύ πιο προετοιμασμένοι και θα μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια