25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τον Ισημερινό για το 2023

Περιεχόμενα

Ο Ισημερινός είναι μια μικρή και ωστόσο απίστευτα οικολογικά ποικιλόμορφη χώρα στη Νότια Αμερική. Εδώ, θα βρείτε εκπληκτικά παράκτια τοπία, πανύψηλα βουνά και ηφαίστεια, εύφορες κοιλάδες και τα πλούσια τροπικά δάση του Αμαζονίου.

Αλλά δεν είναι μόνο η φυσική ομορφιά εδώ. Ο Ισημερινός είναι αγαπητός για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας και του συναρπαστικού πολιτισμού του.

Αυτό ήταν, τελικά, ένα σημαντικό σπίτι για την Αυτοκρατορία των Ίνκας και πολλά από τα έθιμα του μεγάλου πολιτισμού τους συνεχίζονται και σήμερα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για την πολύπλευρη χώρα του Ισημερινού.

Διαβάστε επίσης: Τι κοστίζει ένα ταξίδι στον Εκουαδόρ

25 διασκεδαστικά γεγονότα για τον Ισημερινό

Ο Ισημερινός είναι μια χώρα με πολλές εκπλήξεις και μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τα πανύψηλα ηφαίστεια των Άνδεων και τα διαφορετικά νησιά Γκαλαπάγκος, που το ξεχωρίζουν πολύ από άλλα.

Μέσα σε αυτή τη μικρή παράκτια χώρα, θα βρείτε αρχαία ερείπια καθώς και προοδευτικές κατασκευές όπως το πρώτο καταπράσινο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε εδώ, και ελπίζουμε η παρακάτω λίστα με 25 διασκεδαστικά γεγονότα να λειτουργεί για να αναδείξει την ουσία του Ισημερινού και ότι η μοναδικότητά του σας εμπνέει να δείτε μόνοι σας τα πολλά φανταστικά θαύματα της χώρας!

1. Πήρε το όνομά του από ένα γεωγραφικό χαρακτηριστικό

Ο Ισημερινός είναι μια από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που πήρε το όνομά του από ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Στα ισπανικά, το επίσημο όνομα του Ισημερινού είναι Republica del Ecuador  που μεταφράζεται σε «Δημοκρατία του Ισημερινού».

Πράγμα που ναι, Εκουαδόρ σημαίνει ισημερινός και αυτή η χώρα ονομάστηκε έτσι επειδή αυτή η φανταστική γραμμή διασχίζει τη χώρα.

2. Πολύγλωσσος Πληθυσμός & Πολιτισμός

Τα ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα του Ισημερινού, αλλά αυτή η χώρα υποστηρίζει επίσης τους γηγενείς πολιτισμούς και τους λαούς της με τις 13 αναγνωρισμένες αυτόχθονες γλώσσες της. Στην πραγματικότητα, η δεύτερη πιο δημοφιλής γλώσσα που ομιλείται εδώ είναι η Kichwa, η άλλοτε εξέχουσα γλώσσα της Αυτοκρατορίας των Ίνκας.

3. Σπίτι στο ηφαίστειο Cotopaxi

Ένα από τα ψηλότερα ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, το Cotopaxi, βρίσκεται στα βουνά των Άνδεων, όπου η οροσειρά διασχίζει βορρά-νότο μέσω του Ισημερινού. Το Cotopaxi έχει εκραγεί τουλάχιστον 87 φορές, η τελευταία από τις οποίες έλαβε χώρα από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2016.

4. Υιοθέτησε το δολάριο ΗΠΑ

Ο Ισημερινός υιοθέτησε το δολάριο ΗΠΑ ως επίσημο νόμισμά του το 2000 ως τρόπο καταπολέμησης των επαναλαμβανόμενων κύκλων πληθωρισμού. Αυτό τις καθιστά μία από τις μόλις 11 χώρες που το κάνουν (συμπεριλαμβανομένου του κοντινού Παναμά) και μπορούν να διευκολύνουν τα ταξίδια μεταξύ αυτών των χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών.

5. Ενέπνευσε τη Θεωρία της Εξέλιξης του Δαρβίνου

Στα δυτικά του Ισημερινού, τα νησιά Γκαλαπάγκος και η μοναδική άγρια ​​ζωή τους είναι αυτό που ο διάσημος επιστήμονας Κάρολος Δαρβίνος πιστώνει για την έμπνευση της Θεωρίας της Εξέλιξής του.

Πέρασε μόνο πέντε εβδομάδες εδώ και όμως εντυπωσιακά ζωικά είδη όπως οι σπίνοι των Γκαλαπάγκος πρόσφεραν μοναδικές γνώσεις για την προσαρμοστική ακτινοβολία και έκαναν τους τροχούς του να στραφούν πραγματικά στο πώς έγιναν όλα.

6. Θεωρείται από ορισμένους ως η χώρα με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα

Τα τοπία του Ισημερινού είναι πραγματικά μοναδικά καθώς ενώ η χώρα υπάρχει μόνο ως το 0,2% της γης του πλανήτη, περιέχει τα περισσότερα φυτικά και ζωικά είδη ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι έχει τρεις ξεχωριστές και μοναδικές ηπειρωτικές βιοπεριοχές καθώς και τα πολύ ιδιαίτερα νησιά Γκαλαπάγκος.

7. Πρωτεύουσα που βρίσκεται ψηλότερα από κάθε άλλη

Η πρωτεύουσα του Ισημερινού, το Κίτο, βρίσκεται μέσα σε μια ηφαιστειακή κοιλάδα και ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη πρωτεύουσα στον πλανήτη. Το Quito, του οποίου το πλήρες επίσημο όνομα είναι San Francisco de Quito, βρίσκεται σε απίστευτο ύψος 2.850 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πιστεύεται ότι εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά ήδη από το 4.400 π.Χ., καθιστώντας την πόλη επίσης μια απίστευτη ιστορική τοποθεσία.

8. True Origin of Panama Hats

Παρά το όνομα, τα ψάθινα καπέλα με λεπτή ύφανση, γνωστά ως Καπέλα Παναμά, στην πραγματικότητα προέρχονται από τον Εκουαδόρ. Οι κοινότητες κατά μήκος των παράκτιων περιοχών του Ισημερινού χρησιμοποίησαν αρχικά τις ίνες από τοπικούς φοίνικες για να δημιουργήσουν αυτά τα καπέλα, τα οποία γρήγορα έγιναν πολύ δημοφιλή μεταξύ των Ισπανών κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας.

Τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα, τα καπέλα αποστέλλονταν στον Παναμά προτού πουληθούν σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, γεγονός που οδήγησε στο να ονομαστούν ακατάλληλα Καπέλα Παναμά και όχι Καπέλα Εκουαδόρ.

9. Ηγέτης στις εξαγωγές μπανάνας

Σωρός από μπανάνες τοποθετημένος πάνω από ξύλινα τελάρα μπερδεμένα με χαρτόκουτα.

SL-Photography/Shutterstock

Ο Ισημερινός έχει ένα κλίμα και γεωγραφία που είναι πολύ ευνοϊκά για την καλλιέργεια μπανάνας και αυτή η μικρή χώρα έχει γίνει ο κορυφαίος εξαγωγέας μπανάνας στον κόσμο εξαιτίας του.

Μερικές φορές, οι Φιλιππίνες και η Κόστα Ρίκα θα παλέψουν αυτόν τον τίτλο από αυτούς, αλλά τις περισσότερες φορές είναι ο Ισημερινός που στέλνει τις περισσότερες από τις υψηλά επευφημημένες μπανάνες Cavendish σε πεινασμένους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

10. Μοναδική συναρπαστική διαδρομή τρένου

Υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη, συναρπαστική γραμμή διαδρομής μεταξύ των πόλεων Κίτο του Ισημερινού και Γκουαγιακίλ.

Αυτή η διαδρομή, που ονομάζεται The Devil’s Nose Train Route, μεταφέρει τους επιβάτες τρένου σε βραχώδεις χαράδρες, πυκνά δάση σύννεφων, πάνω και δίπλα σε τμήματα ποταμών με λευκά νερά και, κυρίως, ζιγκ και ζιγκ γύρω από μερικές απότομες ράγες των Άνδεων.

Οι μεταγωγές είναι αρκετά ανατριχιαστικές και σίγουρα κερδίζουν το όνομά της στη διαδρομή, καθώς δεν πρόκειται για μια βόλτα με τρένο για άτομα με λιποθυμία.

11. Ιδιαίτερη Πρωτοχρονιάτικη Παράδοση

Στον Εκουαδόρ, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι ένα μεγάλο γεγονός. Μπορεί να το σκεφτείτε ως ένα συνδυασμό αποκριών, Χριστουγέννων και εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, όλα σε ένα.

Όλη η χώρα γιορτάζει με χορό, γλέντι και μια παράδοση που ονομάζεται Los Años Viejos , που μεταφράζεται σε «τα παλιά χρόνια».

Αυτή η παράδοση περιλαμβάνει το κάψιμο χάρτινων κούκλων ή ομοιωμάτων σε μια μεγάλη συμβολική χειρονομία απαλλαγής από τα προβλήματα του προηγούμενου έτους και προετοιμασίας για μια νέα χρονιά.

12. Διασχίζει το βόρειο και το νότιο ημισφαίριο

Θυμάστε αυτό το κομμάτι για το ότι ο Ισημερινός πήρε το όνομά του από τον Ισημερινό; Λοιπόν, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι επισκέπτες και οι κάτοικοι μπορούν να σταθούν σε διάφορα μέρη της χώρας με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και ένα πόδι στο νότιο ημισφαίριο.

Το μνημείο Mitad del Munda προσφέρει ένα πολύ γραφικό μέρος για να το κάνετε.

13. Πρώτα να αναγνωρίσουμε τα δικαιώματα της φύσης

Ένας βαθύς καταρράκτης με πολύ ταραγμένη ροή, όπου στον αντίποδα διακρίνεται μια τσιμεντένια σκάλα ενσωματωμένη στα βράχια για θέαμα.

Fabricio Burbano/Shutterstock

Το 2008, ο Ισημερινός έγινε το πρώτο έθνος στον κόσμο που κωδικοποίησε τα Δικαιώματα της Φύσης στο σύνταγμά του. Γραμμένο ως Άρθρα 10 και 71-74, αυτά τα Δικαιώματα της Φύσης αναγνωρίζουν επίσημα τα αναφαίρετα δικαιώματα των οικοσυστημάτων να υπάρχουν και να ακμάζουν.

Αυτά τα άρθρα περιλαμβάνουν διατάξεις που δίνουν στους πολίτες το δικαίωμα να κάνουν αναφορές στο όνομα της φύσης και των οικοσυστημάτων και απαιτούν από την εθνική κυβέρνηση να αντιδρά σε όλες τις κρινόμενες παραβιάσεις αυτών των δικαιωμάτων.

Από τότε που θεσπίστηκαν, αυτά τα άρθρα έχουν μπλοκάρει ορισμένες συμβάσεις εξόρυξης και ανάπτυξη πετρελαίου στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

14. Ετήσιες γιορτές που συνδέονται με μια ιστορική τελετή των Ίνκας

Οι κάτοικοι του Ισημερινού λατρεύουν τα φεστιβάλ τους και ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα από αυτά τα φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο στις 24 Ιουνίου. Το Inti Raymi ή “Sun Festival” είναι μια παράδοση των Ίνκας που γιορτάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο, που είναι η ημέρα κατά την οποία ο Ήλιος είναι πιο μακριά από η γη.

Σήμερα, αυτή είναι μια εθνική εορτή με φεστιβάλ και παρελάσεις σχεδόν σε κάθε κοινότητα. Η μεγαλύτερη, ωστόσο, λαμβάνει χώρα στο ιστορικό Κέντρο Κούσκο, όπου πάνω από 800 διασκεδαστές πρωταγωνιστούν σε μια ιδιαίτερη αναψυχή της παραδοσιακής γιορτής των Ίνκας του Θεού Ήλιου.

15. Τα καλύτερα σημεία στα υδάτινα αξιοθέατα στο High Mountain

Τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας, το Banos de Agua Santa, που συχνά αποκαλείται απλά Banos, είναι μια πανέμορφη πόλη στο κέντρο του Ισημερινού που προσφέρει μερικά από τα καλύτερα θαλάσσια αξιοθέατα.

Όπως υποδηλώνει το όνομά της, αυτή η πόλη έχει ιαματικές πηγές στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε στην καρδιά της. Θα βρείτε επίσης πάνω από 60 καταρράκτες μέσα και γύρω από τον Μπάνος, καθιστώντας τον ένα εξαιρετικό μέρος για όσους αγαπούν το νερό.

16. Σπίτι της Αγαπημένης Arroba Nacional

Το Arriba Nacional είναι το πιο προτιμώμενο είδος κακάο από τους σοκολατοποιούς και τους λάτρεις της μεγάλης εποχής χάρη στο πλούσιο λουλουδένιο άρωμα και τη σύνθετη γεύση του. Αυτό το φασόλι είναι ενδημικό του Ισημερινού και παρέμεινε σημαντικό γεωργικό προϊόν και εξαγωγή για τη χώρα.

17. Παγκόσμιας κλάσης Σέρφινγκ στη Μοντανίτα

Ένας άντρας που καβαλάει επιδέξια μεγάλα κύματα ενώ κάνει σερφ στον ωκεανό.

Σέρφερ. Ειρηνικός ωκεανός. Εκπαίδευση σέρφερ. Εκουαδόρ. Το χωριό Μοντανίτα. 03,05,2006έτος/FOTOGRIN/Shutterstock

Η Μοντανίτα είναι σίγουρα η πρωτεύουσα του σέρφινγκ του Ισημερινού, αλλά πολλοί τη βλέπουν επίσης ως τον καλύτερο προορισμό για σέρφινγκ σε όλη τη Νότια Αμερική χάρη στα σταθερά κύματα και τη φιλόξενη σκηνή του σερφ.

Αυτή η σκηνή έχει μεγαλώσει πραγματικά τα τελευταία χρόνια και οι επισκέπτες εδώ μπορούν να απολαύσουν κύματα παγκόσμιας κλάσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και μια σκηνή ισχίων με το ηλιοβασίλεμα.

18. Ο ποταμός Napo προσφέρει περιπέτειες στον ποταμό του Αμαζονίου

Ενδιαφέρεστε να ζήσετε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου; Η πόλη του τροπικού δάσους της Κόκα που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Νάπο και Κόκα φιλοξενεί μια μυριάδα ποταμών περιπέτειας που προσφέρουν στους επισκέπτες μια μοναδική ματιά στον Αμαζόνιο με βάρκα.

19. Πιο προσιτές γλείψεις αργίλου

Το Εθνικό Πάρκο Yasuni στον Ισημερινό προσφέρει μερικές από τις πιο προσιτές και πιο δημοφιλείς γλείψεις αργίλου σε όλο το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Αυτά τα γλείφματα από πηλό είναι ένα δημοφιλές σημείο για παπαγάλους και παπαγάλους που θα έρθουν κατά εκατοντάδες για να απολαύσουν τους πλούσιους σε μεταλλικά στοιχεία άργιλους. Αυτό καθιστά το πάρκο απαραίτητο για κάθε λάτρη των πουλιών.

20. Σπίτι στο πρώτο «πράσινο» αεροδρόμιο στον κόσμο

Χτισμένο το 2012, το Οικολογικό Αεροδρόμιο Γκαλαπάγκος στον Εκουαδόρ ήταν το πρώτο αεροδρόμιο (και παραμένει ένα από τα μοναδικά αεροδρόμια) που λειτουργούσε πλήρως με ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Επιπλέον, αυτός ο προνοητικός κόμβος μεταφορών κατασκευάστηκε κυρίως από ανακυκλωμένα υλικά και διαθέτει τη δική του μονάδα αφαλάτωσης.

21. Κάμπινγκ στην άκρη Μία από τις υψηλότερες λίμνες

Μια πολύ μεγάλη λίμνη που περιβάλλεται από βουνά.

Jose Road/Shutterstock

Η λίμνη Quilotoa στην επαρχία Cotopaxi του Ισημερινού βρίσκεται σχεδόν 4.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτή η απίστευτα μεγάλου υψομέτρου λίμνη σχηματίστηκε από ένα ηφαίστειο που κατέρρευσε και κοσκινίζει μοναδικά το χρώμα από σκούρο πράσινο σε κρυστάλλινο μπλε ανάλογα με τις καιρικές επιρροές.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι υπάρχουν κάμπινγκ εδώ που προσφέρουν απίστευτη θέα στη λίμνη Quilotoa τη μέρα και στα αστέρια τη νύχτα.

22. Ο πιο διάσημος εξοπλισμός παιδικής χαράς

Λοιπόν, τεχνικά, είναι μόνο ένας τύπος εξοπλισμού που είναι πραγματικά διάσημος και αυτός είναι μια μεγάλη κούνια που ονομάζεται στοργικά Swing  at the End of the World.

Αυτή η κούνια βρίσκεται στην Casa del Arbol, κρέμεται από ένα μεγάλο δέντρο και προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία αιώρησης πάνω από την άκρη ενός λόφου που ανοίγει σε ένα δραματικό σκηνικό από κοιλάδες και αρχαία ηφαίστεια.

23. Κορυφαίος προορισμός για παρατήρηση ορχιδέας

Η μοναδική τοποθεσία, το κλίμα και οι γεωγραφικοί παράγοντες του Ισημερινού παρέχουν τις τέλειες συνθήκες για όμορφη ανάπτυξη λουλουδιών. Εδώ, θα βρείτε φυτείες που εκτρέφουν πάνω από 4.000 είδη ορχιδέας και σχεδόν 400 ποικιλίες τριαντάφυλλων.

Αυτή η πλούσια αφθονία καθιστά τον Ισημερινό κορυφαίο εξαγωγέα τριαντάφυλλων και ορχιδέων, καθώς και κορυφαίο προορισμό για όσους θέλουν να δουν τα ζωντανά λουλούδια.

24. Σπίτι στα περισσότερα είδη κολιμπρί

Με τέτοιες συνθήκες που είναι ιδανικές για λουλούδια, αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα πιο αγαπημένα είδη ζώων ευδοκιμεί επίσης σε μεγάλους αριθμούς εδώ;

Ο Ισημερινός φιλοξενεί ένα ρεκόρ 132 ειδών κολιμπρί, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% του συνολικού πληθυσμού των κολιμπρί στον κόσμο. Θα βρείτε αυτά τα υπέροχα πουλιά να πετούν στις δέκα ξεχωριστές κλιματικές περιοχές της χώρας.

25. Πιθανή γενέτειρα του Ceviche

Ένα τοπικό πιάτο ανακατεμένο με θαλασσινά, λαχανικά, μπαχαρικά και λεμόνι που παρασκευάζεται σε ένα πιάτο.

Larisa Blinova/Shutterstock

Το Ceviche, ένα νόστιμο πιάτο που αποτελείται από θαλασσινά μαριναρισμένα σε εσπεριδοειδή και άλλα καρυκεύματα, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έθνικ γεύματα του Ισημερινού. Εδώ, παραδοσιακά σερβίρεται με φρυγανισμένους κόκκους καλαμποκιού, τσιπς από πλατάνια και μια πικάντικη σάλτσα πιπεριάς γνωστή ως aji.

Συχνές Ερωτήσεις

Πού είναι ο Ισημερινός;

Ο Ισημερινός βρίσκεται στη βορειοδυτική Νότια Αμερική με σύνορα κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού. Διασχίζει μοναδικά τον ισημερινό.

Ποιο είναι το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στον Εκουαδόρ;

Ο Εκουαδόρ είναι γνωστός για τον οικοτουρισμό του που προσφέρει κορυφαία περιβαλλοντικά και οικολογικά αξιοθέατα, όπως τα νησιά Γκαλαπάγκος και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

Ποια είναι τα πολιτιστικά έθιμα ή τις εθιμοτυπίες που πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες στο Εκουαδόρ;

Οι κάτοικοι του Ισημερινού είναι γενικά ευγενικοί και φιλόξενοι. Οι χαιρετισμοί περιλαμβάνουν γενικά χειραψίες ή ένα ευγενικό φιλί στο μάγουλο, αν και γενικά το έθιμο είναι πιο συγκρατημένο με ελάχιστη σωματική επαφή μεταξύ γνωστών.

Κάθε φορά που κάποιος μπαίνει στο σπίτι του, συνηθίζεται να φέρει είτε ένα μικρό δώρο, γλυκό ή λουλούδια (εκτός από κρίνα και κατιφέδες που προορίζονται για κηδείες).

Είναι ασφαλής ο Ισημερινός;

Ο Ισημερινός έχει το μερίδιό του στην εγκληματικότητα, αλλά γενικά θεωρείται ως ένα ασφαλές μέρος για να ζήσετε και να επισκεφθείτε. Όπως συμβαίνει με κάθε ξένη τοποθεσία, οι επισκέπτες θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις κοινής λογικής όταν ταξιδεύουν και να αποφεύγουν γνωστές προβληματικές περιοχές.

Στον Ισημερινό, οι μη συνιστώμενες περιοχές βρίσκονται κυρίως κοντά στα βόρεια σύνορα και σε βορειοδυτικές πόλεις-λιμένες όπως η Esmeraldas.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στον Εκουαδόρ;

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Ισημερινού μετακινούνται με λεωφορείο και αυτό μπορεί να είναι μια φθηνή, αξιόπιστη μέθοδος μεταφοράς για τους επισκέπτες — ειδικά μεταξύ πόλεων. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε στον Ισημερινό είναι να νοικιάσετε ταξί και οδηγό την ημέρα.

Αυτό είναι συχνά προσιτό και επιτρέπει ευελιξία και εξατομικευμένα ταξίδια.

Πάνω σε εσάς — Κλείστε το ταξίδι σας στον Ισημερινό σήμερα!

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει ο Ισημερινός. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:

Μπορείτε να φέρετε σνακ στο αεροπλάνο; Ναι, αλλά ισχύουν οι κανόνες TSA

καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Μπρούστερ

Μπορείτε να φέρετε σνακ στο αεροπλάνο; 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια