25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για το Περού για το 2023

Περιεχόμενα

Στη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής, θα βρείτε τη χώρα του Περού. Δεν είναι η πιο επισκέψιμη χώρα στη Γη. Όσοι το έχουν επισκεφτεί μπορεί να θεωρούν τη χώρα ως ένα καλά κρυμμένο μυστικό χάρη στο ποικίλο πολιτιστικό τοπίο και την πλούσια ποικιλία κλιμάτων και τοπίων προς εξερεύνηση.

Είτε ασχολείστε με την πεζοπορία, την ιστορία ή τις πολιτιστικές εξερευνήσεις, θα αναρωτιέστε γιατί αυτή η χώρα δεν συγκαταλέγεται καν στις 100 πιο επισκέψιμες στον κόσμο.

Το Περού περιέχει τροπικά δάση, τμήματα των βουνών των Άνδεων, ακόμη και ένα κλίμα ερήμου. Το κλίμα της ερήμου εκτείνεται κατά μήκος της κεντρικής ακτής και εδώ θα βρείτε την πρωτεύουσα Λίμα.

Το σχετικά μεγάλο υψόμετρο για μια παραθαλάσσια πόλη δίνει στους κατοίκους της Λίμα μια εκπληκτική θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η πόλη είχε αυτό το όνομα από τότε που οι ντόπιοι της περιοχής την ονόμασαν και περίπου το ένα τρίτο της χώρας ζει στη Λίμα ή στην περιοχή του μετρό.

Το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στο Περού είναι το Μάτσου Πίτσου και δεν είναι καν κοντά. Αυτή η ακρόπολη των Ίνκας χρονολογείται ότι ιδρύθηκε το 1400 και εγκαταλείφθηκε εντελώς το 1500.

Συχνά αναφέρεται ως «Η χαμένη πόλη των Ίνκας» επειδή η απομακρυσμένη τοποθεσία της σε μια οροσειρά εξαιρετικά μεγάλου υψομέτρου την οδήγησε στο να χαθεί τουλάχιστον τρεις φορές με την πάροδο των ετών.

Στην πραγματικότητα, οι δύο πρώτες επισκέψεις από Ευρωπαίους εξερευνητές έγιναν με διαφορά τριών αιώνων.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης: Πολυτελή ταξίδια στο Περού

Σήμερα, χιλιάδες υπαίθριοι, αρχαιολόγοι και πεζοπόροι από όλο τον κόσμο σκαρφαλώνουν στην κορυφή. Είναι κάτι που πρέπει να δείτε όταν επισκέπτεστε το Περού, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για να μάθετε για τη χώρα.

25 διασκεδαστικά γεγονότα για το Περού

Το Περού είναι το σπίτι ενός αρχαίου πολιτισμού, ποικίλης άγριας ζωής και μερικών από τις πιο ποικίλες ομορφιές που έχει να προσφέρει η φύση. Θα μπορούσατε να μείνετε εκεί για ένα μήνα και να μην σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε ή να βιώνετε νέα πράγματα.

Πριν πάτε, δείτε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας.

1. Υπάρχουν τρεις επίσημες γλώσσες στο Περού

Το Περού έχει τρεις επίσημες γλώσσες, τα Ισπανικά, την Κέτσουα και την Αϊμάρα. Τα ισπανικά μιλιούνται εκεί ως αποτέλεσμα των Ισπανών αποίκων που ήρθαν τον 17ο αιώνα. Το 84% των κατοίκων του Περού μιλάει ισπανικά, καθιστώντας την κυρίαρχη γλώσσα.

Περίπου το 15% του έθνους μιλάει Κέτσουα. Είναι μια γλώσσα των Ίνκας που ομιλείται ακόμα από κάποιους ντόπιους στα βουνά των Άνδεων. Υπάρχει επίσης ένας πολύ μικρός πληθυσμός γηγενών Περουβιανών που μιλούν Αϊμάρα.

2. Η Λίμα είναι πολύ ξηρή

Το άνυδρο κλίμα και το μεγάλο υψόμετρο της Λίμα κάνουν τον αέρα εκεί πολύ ξηρό. Στην πραγματικότητα, η Lime είναι η δεύτερη πιο ξηρή πρωτεύουσα στον πλανήτη.

Βασικά δεν βρέχει ποτέ στη Λίμα, ακόμα κι αν έχει συννεφιά περιοδικά. Για να προσθέσουμε το πλαίσιο, η μόνη πρωτεύουσα στη Γη που είναι πιο ξηρή από τη Λίμα είναι το Κάιρο της Αιγύπτου, που βρίσκεται στη μέση μιας ερήμου.

3. Το Machu Picchu είναι ένα θαύμα στην κατασκευή

Οι Ίνκας ήταν απίστευτοι όταν επρόκειτο να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το Μάτσου Πίτσου. Μηδενικό κονίαμα χρησιμοποιήθηκε για τη συγκράτηση των λίθων.

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη σε εξαιρετικά ακριβείς κοπές πέτρας που σχεδιάστηκαν για να ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους. Τόσο τέλεια που παραμένουν ως επί το πλείστον ανέπαφα σήμερα.

Το Μάτσου Πίτσου χτίστηκε επίσης εκεί όπου συναντώνται δύο ρήγματα. Οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι προτείνουν ότι αυτό έγινε επίτηδες λόγω της αυξημένης ποσότητας θραυσμάτων βράχου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή.

4. Το Περού είναι το σπίτι του Ceviche

Τα μπαχαρικά της Λατινικής Αμερικής σε συνδυασμό με την παράκτια περιοχή του Περού οδήγησαν στη δημιουργία του Ceviche. Το Ceviche αποτελείται γενικά από ωμά ψάρια, λαχανικά και χυμούς εσπεριδοειδών. Αυτό το πιάτο προϋπήρχε των Ίνκας. Αναπτύχθηκε πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια από έναν αρχαίο πολιτισμό που ονομάζεται Moche.

5. Υπάρχουν πολλές πατάτες στο Περού

Curioso.Photography/Shutterstock

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται το Αϊντάχο ή την Ιρλανδία όταν πρόκειται για πατάτες, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πάνω από 3.000 ποικιλίες λαχανικών στο Περού; Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι η καλλιέργεια της πατάτας λαμβάνει χώρα στη χώρα ήδη από το 8.000 π.Χ.

6. Υπάρχουν πολλά αλπακά

Αν σας αρέσουν τα αλπακά, το Περού είναι το ιδανικό μέρος για να επισκεφτείτε. Υπάρχουν περισσότερα αλπακά στη χώρα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Πάνω από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού του ζώου ζει στο Περού.

Χιλιάδες οικογένειες στη χώρα βγάζουν χρήματα από την καλλιέργεια αλπακά για το κρέας και το μαλλί τους. Το ζώο θα το βρείτε περισσότερο στα βουνά των Άνδεων που εκτείνονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της χώρας.

7. Από εκεί ξεκινά ο ποταμός Αμαζόνιος

Ο ποταμός Αμαζόνιος έχει μήκος πάνω από 4.000 μίλια και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός στον πλανήτη μετά τον Νείλο. Ξεκινά ψηλά στο βουνό των Άνδεων και διασχίζει την Κολομβία στη Βραζιλία όπου εκβάλλει στον Ατλαντικό.

8. Το Περού έχει πολύχρωμα βουνά

Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε ότι υπάρχουν βουνά στο Περού που βρίσκονται πάνω από 16.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχουν χρώμα ουράνιου τόξου. Μερικά από τα βουνά αυτής της περιοχής διαθέτουν έως και επτά διαφορετικά χρώματα.

Δεν ανακαλύφθηκαν παρά πολύ πρόσφατα, επειδή μέχρι να επιδράσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, ήταν καλυμμένα με χιόνι. Είναι πολύ επικίνδυνο να φτάσετε λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας και της ανύψωσης της τοποθεσίας τους, επομένως δεν είναι πολλοί οι τουρίστες που επισκέπτονται τα βουνά του ουράνιου τόξου.

9. Το Περού έχει μικροκλίμα

ecstk22/Shutterstock

Το τοπίο του Περού είναι πολύ διαφορετικό. Σχεδόν κάθε είδος κλίματος υπάρχει κάπου στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 30 παγκόσμιων κλιμάτων. Το κλίμα μπορεί επίσης να αλλάξει πολύ γρήγορα σε μικρή απόσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 90 μικροκλίματα που υπάρχουν στη χώρα.

10. Το Περού είναι το σπίτι του μακρύτερου αριστερού κύματος στον κόσμο

Το κύμα ονομάζεται κύμα Chicama και το κύμα έχει μήκος πάνω από 2 μίλια. Το έθνος έχει τόσο μεγάλη πρόθεση να προστατεύσει το κύμα που εμποδίζει οτιδήποτε να κατασκευαστεί σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από αυτό. Αυτό το καθιστά το μοναδικό κύμα που προστατεύεται νόμιμα στον πλανήτη.

11. Μερικοί Περουβιανοί ζουν σε μια λίμνη

Στη λίμνη Τιτικάκα, οι κάτοικοι του Ούρος δημιούργησαν ένα ανθρωπογενές νησί πλέκοντας τα καλάμια στη λίμνη. Υπολογίζεται ότι στο νησί ζουν 4.000 άνθρωποι. Η λίμνη Τιτικάκα είναι μοναδική στο ότι είναι μια από τις υψηλότερες πλωτές λίμνες στον κόσμο.

12. Το Περού έχει επίσης τεράστια φαράγγια

Τα βουνά είναι ψηλά και οι κοιλάδες χαμηλά στο Περού. Αυτό είναι εμφανές όταν επισκέπτεστε το φαράγγι Cotahuasi στο νότιο τμήμα του έθνους. Έχει βάθος πάνω από 11.000 πόδια. Αυτό το κάνει πάνω από δύο φορές πιο βαθιά από το Grand Canyon στις Ηνωμένες Πολιτείες.

13. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει σε μία περιοχή

Christian Vinces/Shutterstock

Πάνω από το 60% του Περού καλύπτεται από το πυκνό τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Επειδή το τροπικό δάσος είναι τόσο ύπουλο, μόνο το 5% του πληθυσμού ζει εκεί. Οι περισσότεροι Περουβιανοί ζουν κοντά στην ακτή.

14. Το Περού είναι το σπίτι του γιγαντιαίου κόνδορα των Άνδεων

Ο Gian Andean Condor, όπως μπορείτε να πείτε από το όνομά του, βρίσκεται κυρίως στις Άνδεις. Είναι εντυπωσιακά πουλιά που μπορούν να ζήσουν έως και 50 χρόνια. Έχουν επίσης άνοιγμα φτερών πάνω από 10 πόδια, καθιστώντας τα το μεγαλύτερο πουλί που πετά στον πλανήτη.

15. It’s a Birdwatchers Paradise

Το Περού είναι βασικά το κλουβί του κόσμου καθώς φιλοξενεί σχεδόν 2.000 είδη πουλιών. Αυτή είναι η δεύτερη περισσότερο μετά τη γειτονική χώρα, την Κολομβία. Το πιο εκπληκτικό σε αυτό είναι ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να ανακαλύπτουν νέα είδη πουλιών στο Περού όλη την ώρα.

16. Αυτά τα πουλιά περιλαμβάνουν πιγκουίνους

Ένας μικρός πληθυσμός πιγκουίνων μπορεί να βρεθεί στο παράκτιο Περού. Υπάρχει μια πιο κρύα περιοχή της ακτής όπου βρίσκονται. Υπάρχει μόνο μία ράτσα πιγκουίνου που βρίσκεται στο Περού, ο πιγκουίνος Humboldt.

17. Ρυθμίζουν βαριά τις εκλογές

FTiare/Shutterstock

Το Περού προσπαθεί να κάνει την ημέρα των εκλογών του όσο το δυνατόν πιο ασφαλή. Το αλκοόλ και η οπλοφορία απαγορεύονται. Είναι επίσης παράνομο να γίνονται μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις την ημέρα των εκλογών. Φτάνουν ακόμη και στο να απαγορεύουν στους θρησκευτικούς ηγέτες να φορούν θρησκευτικά ρούχα την ημέρα των εκλογών.

18. Αξίζει να επισκεφθείτε το Κυβερνητικό Παλάτι

Όσοι απολαμβάνουν τα ιστορικά κτίρια πρέπει να επισκεφθούν το Κυβερνητικό Παλάτι του Περού. Το κτίριο είναι άνω των 500 ετών. Ανεγέρθηκε από τον Ισπανό άποικο Φρανσίσκο Πιζάρο το 1535. Κάθε Περουβιανός ηγέτης έχει χρησιμοποιήσει το κτίριο ως έδρα του από τον θάνατό του, ακόμη και μετά την ανεξαρτησία της χώρας.

19. Το νόμισμα ονομάζεται Σολ

Το επίσημο νόμισμα στη χώρα του Περού είναι το Sol. Το έχουν χρησιμοποιήσει ως νόμισμα από το 1991 όταν αντικατέστησε το περουβιανό inti. Η χώρα άλλαξε το νόμισμα για να αντιμετωπίσει τον υπερπληθωρισμό της δεκαετίας του 1980 που προκλήθηκε από τη φτωχή οικονομία.

20. Οι οδηγοί είναι πολύ επιθετικοί

Μπορεί να είναι επικίνδυνο να είσαι αμυντικός οδηγός στο Περού επειδή οι άλλοι οδηγοί είναι τόσο επιθετικοί. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις τρία ή και τέσσερα αυτοκίνητα να οδηγούν δίπλα-δίπλα σε δρόμο με δύο λωρίδες. Μπορεί να είναι εγωιστές οδηγοί, επομένως πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά.

21. Η οικονομία αναπτύσσεται γρήγορα

FJZEA/Shutterstock

Ενώ το Περού είχε οικονομικά προβλήματα στο παρελθόν, η χώρα έχει τώρα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόσφατη οικονομική επέκταση και εκσυγχρονισμό σε ολόκληρη τη χώρα.

Η οικονομία ακμάζει επίσης λόγω της παρατεταμένης οικονομικής σταθερότητας του Περού, κάτι που δεν έχει βιώσει η χώρα στο παρελθόν.

22. Το Περού έχει μια γυναίκα Πρόεδρο

Το Περού είναι μια από τις σπάνιες χώρες που έχει πρόεδρο γυναίκα. Το όνομά της είναι Diana Boluarte και εξελέγη τον Δεκέμβριο του 2022. Είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που έγινε πρόεδρος του Περού. Ήταν επίσης αντιπρόεδρος του προκατόχου της, Pedro Castillo.

23. Πάνω από 34 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εκεί

Το Περού έχει πάνω από 34 εκατομμύρια ανθρώπους από μια ποικιλία διαφορετικών πολιτισμών και εθνοτήτων στη χώρα. Αυτό καθιστά το Περού την 34η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο. Αυξάνεται επίσης με ρυθμό περίπου 1% κάθε χρόνο.

24. Το Κούσκο ήταν κάποτε η πιο σημαντική πόλη

Το Κούσκο είναι μια πόλη κοντά στο Μάτσου Πίτσου που βρίσκεται ψηλά στα βουνά του Περού. Ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας και ιδρύθηκε το 1100 μ.Χ., καθιστώντας την μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αμερικής. Ο συνδυασμός της γηγενούς και της ισπανικής αρχιτεκτονικής την καθιστά μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις στη Γη.

25. Η κυρίαρχη θρησκεία είναι η καθολική

Stephanie van Deventer/Shutterstock

Οι επιρροές του ισπανικού αποικισμού επηρέασαν και τη θρησκεία του Περού. Η επίσημη θρησκεία στη χώρα είναι η Ρωμαιοκαθολική. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες θρησκείες στο Περού, αλλά πάνω από το 75% του πληθυσμού είναι εν ενεργεία καθολικός.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το Περού:

Σε τι είναι διάσημο το Περού;

Το πιο επισκέψιμο αξιοθέατο του Περού είναι μακράν το Μάτσου Πίτσου. Η αρχαία πόλη μετρά αιώνες. Είναι τόσο εντυπωσιακό που πρόσφατα ονομάστηκε ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου το 2007.

Είναι το Περού μια φτωχή ή πλούσια χώρα;

Στο παρελθόν, το Περού είχε αρκετά οικονομικά ζητήματα. Η πιο τραχιά περίοδος στην πρόσφατη ιστορία της ήταν η δεκαετία του 1980. Αυτή τη στιγμή, η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση και αναπτύσσεται.

Τι γλώσσα μιλούν στο Περού;

Η κυρίαρχη γλώσσα στο Περού είναι τα ισπανικά. Σχεδόν ολόκληρη η χώρα το μιλάει εκτός από κάποιους απομακρυσμένους ντόπιους που μιλούν γλώσσες όπως η Κέτσουα. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που μιλούν μια μητρική γλώσσα μιλούν επίσης ισπανικά.

Τι είναι το τυπικό φαγητό στο Περού;

Το Περού είναι μια παράκτια χώρα, επομένως τα θαλασσινά κυριαρχούν στη διατροφή μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Το κλίμα της χώρας σημαίνει ότι τα ποιοτικά προϊόντα αναπτύσσονται εύκολα. Αυτό σημαίνει ποιοτικά εσπεριδοειδή nada φρέσκο ​​λαχανικό.σ

Πόσο ασφαλές είναι το Περού για να ταξιδέψετε;

Τα βίαια εγκλήματα όπως η απαγωγή ή η δολοφονία είναι πολύ σπάνια στη χώρα, ειδικά για τους τουρίστες. Εάν ταξιδεύετε εκεί, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την τσέπη ή την κλοπή αντικειμένων. Το κύριο έγκλημα για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε είναι το έγκλημα ιδιοκτησίας.

Πάνω σε εσάς — Κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε – κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Περού. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Μάτσου Πίτσου

διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Χιλή

διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τον Ισημερινό

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια