Αγγλική κουζίνα :Τυπικά αγγλικά πιάτα και φαγητό – 2024

Η αγγλική κουζίνα , το φαγητό της και τα τυπικά πιάτα αντιπροσωπεύουν μια εμπειρία στη γεύση και τις παραδόσεις , γνωρίζοντας τι να φάτε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τυπικές συνταγές της αγγλικής κουλτούρας περιλαμβάνουν πιάτα από τη βρετανική παράδοση του Ηνωμένου Βασιλείου , βρετανική κουζίνα. Επηρεασμένοι από το παρελθόν, το κλίμα και την αποικιακή ιστορία της , τα παραδοσιακά αγγλικά φαγητά εξακολουθούν να επιβιώνουν σε αυτή τη σύγχρονη χώρα σήμερα, ειδικά σε παμπ και αγροτικές περιοχές. Ας ανακαλύψουμε τα καλύτερα τυπικά πιάτα και αγγλικά φαγητά, κάνοντας έτσι το ταξίδι σας στην Αγγλία ολοκληρωμένο και μοναδικό!

Αποσαφήνιση: Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι προσωπικές απόψεις και δεν φέρουμε ευθύνη για οποιεσδήποτε δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης: Ποιες χώρες της Ευρώπης μιλούν αγγλικά;

Αγγλική Κουζίνα

Αν αναρωτιέστε τι τρώνε οι Άγγλοι, είστε στο σωστό μέρος. Η ιστορία της Αγγλίας και οι πολιτιστικές επιρροές που έχουν φτάσει στη Μεγάλη Βρετανία έχουν δημιουργήσει μια κουζίνα με μια καλά καθορισμένη παράδοση. Το αγγλικό φαγητό, τα τυπικά του πιάτα και η κουζίνα αυτής της χώρας περιλαμβάνει απλές συνταγές και μερικές φορές με εξωτικά υλικά . Φρούτο του αποικιακού παρελθόντος της , χωρίς να ξεχνάμε το comfort food, να το απολαμβάνουμε στις παμπ . Επιπλέον, η κουζίνα αυτής της χώρας διακρίνεται από την ευρωπαϊκή από τις παρασκευές της και κάποιες συνήθειες που έχουν γίνει αληθινές τελετουργίες . Ανάμεσα σε απογευματινό τσάι και πλούσιο αγγλικό πρωινό . Αν μιλάμε για αγγλικά φαγητά, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι τραγανά ψάρια και πατατάκια .

Διαβάστε επίσης: Τι να αγοράσετε στο Λονδίνο; – Αναμνηστικά Αγγλία

ΑΓΓΛΙΑ Τι να δείτε και να κάνετε

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αγγλία

Επιπλέον, πολλές αγγλικές συνταγές είναι μοναδικά εποχιακές , με σεβασμό στον κύκλο των συστατικών, επηρεαζόμενες από το εύκρατο κλίμα και τη νησιωτική γεωγραφία της . Επιπλέον, χάρη στις αλληλεπιδράσεις με άλλους πολιτισμούς , όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βόρεια Αμερική , καθώς και η μεταπολεμική μετανάστευση , το αγγλικό φαγητό είναι ποικίλο. Τα τυπικά αγγλικά πιάτα περιλαμβάνουν τυριά, ψητά, μαγειρευτά, πιάτα με βάση τις πατάτες και μπαχαρικά, ειδικά κάρυ . Ο George Boole δημοσίευσε το The Art of Cookery made Plain and Easy το 1747 , το βιβλίο που έφερε επανάσταση στην κουζίνα της χώρας και των αποικιών εκείνη την εποχή. Η Βιομηχανική Επανάσταση είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο στα αγγλικά τρόφιμα, καθιστώντας πολλά πιάτα υποτυπώδη. Έρχεται στη μεταπολεμική ανάκαμψη .

Ας δούμε λοιπόν τι τρώτε στην Αγγλία σήμερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας!

Τι να φάτε στην Αγγλία και πού

1. Fish and Chips

Από τα τυπικά αγγλικά πρώτα πιάτα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα δημοφιλή fish and chips. Ένα υπέροχο κλασικό της βρετανικής κουζίνας. Αποτελείται από ένα φιλέτο μπακαλιάρου ή μπακαλιάρου χτυπημένο και τηγανισμένο . Συνοδεύεται από άφθονες πατάτες τηγανιτές και λεμόνι. Επιπλέον, η συνταγή για αυτό το τυπικό αγγλικό φαγητό περιλαμβάνει επίσης μερικές σταγόνες ξίδι βύνης , μερικές σάλτσες και βραστά μπιζέλια στο πλάι. Το Fish and chips είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της βρετανικής κουζίνας, που θα βρείτε σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στην Ιρλανδία. Επίσης ως street food ή φαγητό παμπ , συνοδευόμενο από μια καλή μπύρα .

Η ιστορία των ψαριών και πατατών στην Αγγλία ξεκινά το 1800 , όταν πιθανώς η συνταγή μεταφέρθηκε στη χώρα από Ισπανούς μετανάστες. Με καταγωγή από την Ανδαλουσία και την Καταλονία , αποκαλώντας το πιάτο τηγανητό πεσκάδο. Το 1860 άνοιξε το πρώτο εστιατόριο fish and chip στο Λονδίνο . Προσαρμογή της ισπανικής συνταγής με ντόπια ψάρια, όπως μπακαλιάρο, χρησιμοποιώντας πατάτες στο πλάι. Μια άλλη ιστορία, ωστόσο, λέει ότι το πιο χαρακτηριστικό αγγλικό πιάτο προέρχεται από τη Βενετία . Εκεί που καταναλώνονταν τηγανητά ψάρια ήδη από το 1700 , αποκαλώντας το φριτολίνο , τυλίγοντάς το σε χαρτί . Το 2012 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ένα ρεκόρ για φιλανθρωπικό σκοπό , μπαίνοντας στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με 50 κιλά Fish and Chips!

Fish and Chips
Fish and Chips

2. Bangers e Mash

Αν θέλετε να μάθετε τι τρώνε στην Αγγλία, δείτε μερικές απαντήσεις. Ονομάζεται επίσης λουκάνικο και πουρέ , αυτό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αγγλικά φαγητά στην Αγγλία . Η λέξη bangers για να δηλώσει τα λουκάνικα, αν και έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου , χρησιμοποιήθηκε ήδη το 1919 , προερχόμενος από τον Μεγάλο Πόλεμο . Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, η έλλειψη κρέατος οδήγησε τους παραγωγούς λουκάνικων να χρησιμοποιούν πολύ νερό στο εσωτερικό τους. Οδηγώντας τους να σκάσουν κατά το μαγείρεμα, εξ ου και ο όρος bang . Διάφορες έρευνες έχουν επίσης επισημάνει ότι το bangers and mash είναι το τυπικό αγγλικό πιάτο που θεωρείται το κατ ‘εξοχήν comfort food σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα must-eat φαγητό παμπ στην Αγγλία, παρασκευάζεται με αρνίσιο, βοδινό ή χοιρινό λουκάνικα , συνοδευόμενο από πουρέ πατάτας. Τα πιο διάσημα λουκάνικα για την παρασκευή αυτού του φαγητού στην Αγγλία σήμερα είναι αυτά του Κάμπερλαντ , τα οποία συνοδεύουν τα πάντα με τηγανητά κρεμμύδια, το ζωμό μαγειρέματος και τον βρασμένο αρακά. Σήμερα, τα λουκάνικα δεν εκρήγνυνται πια , αλλά το χαριτωμένο όνομα έχει παραμείνει, θεωρώντας τα την πεμπτουσία του αγγλικού πρωινού . Επιπλέον, κάθε οικογένεια ή παμπ έχει μια παραδοσιακή συνταγή και έναν μοναδικό τρόπο προετοιμασίας αυτού του απλού, αλλά πολύ αγαπημένου πιάτου.

3. Bacon Bap

Ανάμεσα στα φαγητά του δρόμου που πρέπει να φάτε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μην παραλείψετε το Bacon Bap. Ένα απλό και νόστιμο αειθαλές της αγγλικής κουζίνας, το σάντουιτς μπέικον είναι πολύ δημοφιλές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ψωμί, ζεστό μπέικον και λίγη σάλτσα, όπως καστανή σάλτσα ή ανάλατο βούτυρο, δημιουργούν ένα από τα πιο αγαπημένα αγγλικά φαγητά, που σερβίρεται σε όλα τα καφέ της Αγγλίας ή σε πάγκους street food στις αγορές. Επιπλέον, αυτό το τυπικό αγγλικό πιάτο θεωρείται επίσης μια εξαιρετική θεραπεία για τα επακόλουθα των βραδινών που κάποιος έχει παρακάνει, καθιστώντας το ένα από τα αγαπημένα των ανεπανάληπτων παμπ.

Γενικά σερβίρεται ζεστό και με ψωμί φρυγανισμένο μόνο από τη μία πλευρά, αλλά πολλοί το παρασκευάζουν χρησιμοποιώντας το ίδιο ψωμί με τα χάμπουργκερ και όχι το ψωμί σάντουιτς. Υπάρχουν επίσης πολλές παραλλαγές αυτού του αγγλικού φαγητού, με διαφορετικά στυλ μαγειρέματος, είδη ψωμιού, λάδι ή προσθήκες από ειδικές σάλτσες. Αυτό που προτιμούν οι Άγγλοι, ωστόσο, περιλαμβάνει τηγανητό μπέικον, τραγανό και με λίγα λιπαρά , ανάμεσα σε χοντρές φέτες λευκού ψωμιού. Η εκδοχή που περιλαμβάνει την προσθήκη τηγανητού αυγού όμως λέγεται breggy . Ένα τυπικό αγγλικό πιάτο που δεν είναι ακριβώς διαιτητικό, αλλά σας προτείνουμε να φάτε στην Αγγλία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. ειδικά μετά από μια νύχτα στην παμπ!

4. Μοσχαρίσια Bagels Salt

Τι τρώτε στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Αγγλία; Μπαίνοντας στα ιστορικά αρτοποιεία , όπου τα φρεσκοψημένα κουλούρια και σύμβολο της πόλης πωλούνται εδώ και δεκαετίες, μην χάσετε τα Salt Beef Bagels. Όπως και στο Beigel Shop , που άνοιξε το 1855 , αυτό το παραδοσιακό αγγλικό φαγητό είναι γεμάτο με λουκάνικο, μπέικον και ζαμπόν, και παραμένει ανοιχτό όλη τη νύχτα για να καλύψει τις ανάγκες των πεινασμένων θαμώνων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ζωής. Ο λόγος που κάνει τα νυχτερινά αρτοποιεία του Λονδίνου, ωστόσο, δημοφιλή είναι τα Salt Beef Beigels .

Σπεσιαλιτέ της εθνικής κουζίνας που βλέπει το κουλούρι κομμένο στη μέση, μετά γεμιστό με ζεστό, κομμένο σε χοντρές φέτες μοσχαρίσιο κορν, μαγειρεμένο αργά, προσθέτοντας πικάντικη αγγλική μουστάρδα και αγγουράκια κομμένα σε λεπτές φέτες. Ένα τυπικό αγγλικό πιάτο ως βραδινό σνακ στο Λονδίνο, όταν αυτά τα ψωμάκια είναι φρεσκοψημένα και τραγανά. Το κρέας είναι πολύ μαλακό , χάρη στο αργό ψήσιμο, ακριβώς τη σωστή ποσότητα λιπαρών και αλμυρό, σε αντίθεση με τη γεύση του τουρσί και της μουστάρδας. Το αλατισμένο κρέας σε κονσέρβα θυμίζει τη γεύση της άλμης και, κατά το μαγείρεμα, ξεχωρίζει η αλμυρή νότα των αλάτων καρυκευμάτων.

5. bubble and crunch

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή τυπικά πιάτα αγγλικής κουζίνας, αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε τι τρώνε οι ντόπιοι στην Αγγλία , μην χάσετε το bubble and crunch . Βρετανικό πιάτο φτιαγμένο με λάχανο και πατάτες μαγειρεμένα μαζί και ανακατεμένα μαζί και στη συνέχεια τηγανητά . Κυριολεκτικά bubble and crunch , ονομάζεται έτσι λόγω των ήχων που κάνει αυτό το τυπικό αγγλικό φαγητό κατά το μαγείρεμα και είναι ένα πολύ αρχαίο πιάτο της παραδοσιακής κουζίνας. Οι πρώτες μαρτυρίες για αυτό, μάλιστα, χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα , παρασκευασμένες με βοδινό κρέας.

Εμφανίζεται για πρώτη φορά στο βιβλίο The St James’s Chronicle , το 1762 , βλέποντάς το ως ένα τυπικό πιάτο που σερβίρεται σε ένα αγγλικό συμπόσιο, κατά τη διάρκεια ενός πολύ πλούσιου γεύματος. Η αρχαία φούσκα και το τρίξιμο, ωστόσο, ήταν διαφορετικό από αυτό που μπορούμε να απολαύσουμε σήμερα, αντικαθιστώντας το βόειο κρέας με πατάτες . Το συστατικό μάλιστα αντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το κρέας ήταν σπάνιο και πολύ ακριβό. Η συνταγή με πατάτες και λάχανο γεννήθηκε τη δεκαετία του 1900 και έγινε μια από τις κύριες συνταγές της αγγλικής αγροτικής κουλτούρας.

6. Χοιρινόπιτα

Οι νόστιμες κρεατόπιτες τυπικές της παραδοσιακής αγγλικής κουζίνας, μεταξύ των πραγμάτων που τρώγονται στην Αγγλία δεν μπορούν να λείπουν από έναν οδηγό τοπικής γαστρονομίας. Μικρή χοιρινή πίτα, σερβιρισμένη ζεστή, προέρχεται από το μεσαιωνικό αγγλικό φαγητό και την αρχαία αγροτική παράδοση, βελτιώνοντας στη συνέχεια τη συνταγή. Παλιότερα μάλιστα η ζύμη με κρούστα μαζί με ζεστό νερό ήταν πολύ χρήσιμη για τη διατήρηση της ποιότητας του κρέατος για περισσότερη ώρα, γλυκάνοντας τη γέμιση με φρούτα . Επιπλέον, κατά τη μεσαιωνική περίοδο, η ζαχαροπλαστική δεν καταναλώνονταν, καθώς ήταν μόνο ένα δοχείο .

Η πρώτη εμφάνιση αυτής της συνταγής ήταν το 1390 , στη δημοσίευση The Forme of Cury και πιθανότατα αυτό το τυπικό αγγλικό φαγητό είναι απόγονος της πίτας battallia . Από τον 19ο αιώνα , οι πίτες με κρέας και φρούτα έγιναν παρωχημένες, εξαφανίζοντας έτσι από τα τραπέζια και την αγγλική κουζίνα. Επιπλέον, σήμερα υπάρχουν πολλές παραλλαγές της χοιρινής πίτας, όπως η χοιρινή πίτα Melton Mowbray , που γεννήθηκε το 1831 στο Leicestershire και μεταξύ των ΠΟΠ αγγλικών φαγητών . Επιπλέον, βρίσκουμε επίσης τη χοιρινή πίτα του Γιορκσάιρ , που σερβίρεται ζεστή συνοδευόμενη από σάλτσα σάλτσας και θρυμματισμένο αρακά, ή την πίτα γκαλά, επίσης με βραστά αυγά . Επιπλέον, αυτές οι κρεατόπιτες είναι πολύ δημοφιλείς κατά τη διάρκεια των πικνίκ λόγω της πρακτικότητάς τους.

7. Κυριακάτικο ψητό

Το ψητό της Κυριακής είναι ένα από τα πράγματα που τρώγονται στην Αγγλία κατά τη διάρκεια των διακοπών, ειδικά για τις Κυριακές που περνούν με την οικογένεια. Ένα τυπικό πιάτο της αγγλικής κουζίνας με βάση το κρέας, συνοδευόμενο από λαχανικά, ψητές πατάτες και σάλτσες . Επιπλέον, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε και την περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτό το τυπικό αγγλικό πιάτο ονομάζεται διαφορετικά. Αρχικά, γεννήθηκε ως κυριακάτικο πιάτο που σερβίρεται από οικογενειακές συγκεντρώσεις μετά τη λειτουργία , τρώγοντας έτσι κρέας. Τα πιο χρησιμοποιούμενα είδη κρέατος είναι το χοιρινό, το πρόβειο, το κοτόπουλο και το βοδινό , αλλά και η χήνα και η γαλοπούλα σε ειδικές περιστάσεις. Με ψητό μοσχαρίσιο κρέας , για παράδειγμα, σερβίρεται μια σάλτσα από χρένο ή μια πουτίγκα Γιορκσάιρ μαζί με : κουρκούτι ψημένο στο φούρνο.

Το ψητό αρνί , ωστόσο, σερβίρεται με σάλτσα μέντας και το κοτόπουλο με σάλτσα φραγκοστάφυλου. Αυτά τα παραδοσιακά αγγλικά φαγητά σερβίρονται στο ίδιο πιάτο, γιορτάζοντας ένα γεύμα μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων . Επιπλέον, η προετοιμασία του κυριακάτικου ψητού είναι πολύ επίπονη , ξεκινούν με την προετοιμασία του κρέατος. Το κύριο συνοδευτικό είναι πάντα σάλτσα σάλτσας, πηχτή και παρασκευασμένη με τους χυμούς του κρέατος, με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα, προσθέτοντας αλεύρι ως πυκνωτικό ή χρένο : σάλτσα με βάση το χρένο με πικάντικη και έντονη γεύση.

8. Κοτόπουλο Tikka Masala

Ακόμα κι αν το όνομά του μπορεί να είναι παραπλανητικό, το κοτόπουλο tikka masala είναι ένα από τα πιο τυπικά πιάτα αν θέλετε να φάτε αγγλικά, που θεωρείται επίσης το πραγματικό εθνικό βρετανικό πιάτο . Προερχόμενο από τις επιρροές της ινδικής κουζίνας, είναι μια παραλλαγή κοτόπουλου κάρυ που γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας, σε ένα εστιατόριο Μπενγκάλι όπου ο σεφ αυτοσχεδίασε μια συνταγή συνδυάζοντας μπαχαρικά με γιαούρτι και κοτόπουλο. Σήμερα μπορούμε να βρούμε αυτό το τυπικό αγγλικό πιάτο παντού στον κόσμο, που λανθασμένα θεωρείται ότι προέρχεται από την ινδική κουζίνα.

Αυτό το τυπικό παραδοσιακό αγγλικό φαγητό αποτελείται από τρυφερά κομμάτια ψητού κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πικάντικη και κρεμώδη σάλτσα με τυπικό πορτοκαλί χρώμα από γιαούρτι και μπαχαρικά . Το κοτόπουλο ψήνεται στο φούρνο και στη συνέχεια προσθέτουμε κόλιανδρο και ντομάτα. Σήμερα δεν υπάρχει μόνο μία συνταγή για αυτό το τυπικό αγγλικό πιάτο, αλλά πολλές αναγνωρίζονται με την προσθήκη γάλακτος καρύδας, κρέμας και μασάλα. Ένα από τα πιο δημοφιλή τυπικά πιάτα της Αγγλίας, καθώς και το τέλειο παράδειγμα του πώς αυτή η χώρα έχει απορροφήσει και προσαρμόσει τις πολιτιστικές επιρροές που προέρχονται από τις αποικίες.

9. Shepherd’s Pie

Ανάμεσα στα τυπικά αγγλικά πιάτα που τρώγονται ειδικά σε παμπ σε όλη την Αγγλία, βρίσκουμε τη νόστιμη Cottage Pie. Ιστορικά γνωστό ως το γεύμα των εργατών , πιθανότατα πιο αγαπητό από το fish and chips, είναι ένα πιάτο της αγγλικής κουζίνας που προήλθε από τη ρουστίκ παράδοσή του . Επιπλέον, η εκδοχή του που παρασκευάζεται με αρνί ονομάζεται Shepherd’s Pie . Αυτή η κρεατόπιτα καλύπτεται με πουρέ και, παρόλο που η συνταγή έχει πολλές παραλλαγές, στη βάση βλέπουμε πάντα κιμά κόκκινο κρέας μαγειρεμένο σε σάλτσα με κρεμμύδια, καρότα και σέλινο.

Επιπλέον, πριν ψηθεί στο φούρνο , προσθέτουμε τυρί από πάνω , δημιουργώντας έτσι μια άλλη στρώση. Ο όρος τονίστηκε για πρώτη φορά το 1791 , στα ημερολόγια του Πάρσον Γούντφορντ, ενώ η πίτα του βοσκού το 1854, υποδεικνύοντας ωστόσο ένα πιάτο σκωτσέζικης κουζίνας με αρτοσκευάσματα γεμιστά με κρέας και πατάτες. Η παραλλαγή ψαριού αυτού του αγγλικού φαγητού όμως ονομάζεται ψαρόπιτα και περιλαμβάνει θαλασσινά, ψάρια και πάντα μια πάνω στρώση πουρέ πατάτας.

10. Κιμάς πίτα

Τέλος, τι επιδόρπιο τρώμε στην Αγγλία για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας στην παραδοσιακή αγγλική κουζίνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Από τα πιο αγαπημένα γλυκά, που καταναλώνονται ειδικά την Πρωτοχρονιά ή την περίοδο των Χριστουγέννων , μην παραλείψετε τον κιμαδόπιτα. Αυτή η γεμιστή πίτα , συνήθως περίπου 7 εκ. σε μέγεθος, έχει μια θήκη ζαχαροπλαστικής ή κρούστας , με γέμιση φρούτων που ονομάζεται κιμάς . Ανάμεσα στα συστατικά μπορούμε να βρούμε αποξηραμένα φρούτα, όπως ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού, μπαχαρικά, κυρίως κανέλα, αμύγδαλα και λικέρ, όπως το ρούμι.

Το κέικ ψήνεται στο φούρνο, προσθέτοντας ζάχαρη άχνη πριν το φέρετε στο τραπέζι. Σύμφωνα με δημοφιλή χριστουγεννιάτικα παραμύθια , οι κιμαδόπιτες είναι το αγαπημένο αγγλικό φαγητό του Άγιου Βασίλη και γι’ αυτό τα παιδιά τις λατρεύουν, αφήνοντάς τις στο τζάκι με ένα ποτήρι σέρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Επιπλέον, η παράδοση της αγγλικής κουζίνας υπαγορεύει επίσης ότι κατά την προετοιμασία της ζύμης για αυτές τις τάρτες πρέπει να ζυμώνετε μόνο δεξιόστροφα . Στην πραγματικότητα, ζυμώνοντας αριστερόστροφα προσελκύετε κακή τύχη για ολόκληρο το επόμενο έτος. Οι κιμαδόπιτες αναφέρονται επίσης από την Jane Austen στο Pride and Prejudice .

Επισκεφθείτε την Αγγλία κατά μήκος του Ways of Taste

Οι συμβουλές μας για την κουζίνα και το τι τρώτε στην Αγγλία έχουν τελειώσει, με τα τυπικά αγγλικά φαγητά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Όπως είδαμε, οι Άγγλοι λατρεύουν τις πίτες , κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας μπορούμε να βρούμε οποιαδήποτε γλυκιά και αλμυρή ποικιλία. Ένα άλλο πολύ αγαπημένο πιάτο σπιτικής μαγειρικής είναι το stir fry , που προέρχεται από την κινέζικη κουζίνα, είναι λαχανικά σοταρισμένα με κρέας και συχνά σάλτσα σόγιας, συνοδευόμενα από ρύζι. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας σίγουρα δεν θα λείπουν τα σάντουιτς για σνακ: ένας θεσμός ανάμεσα σε τυπικά αγγλικά φαγητά και ένα αληθινό πάθος στο Λιντς . Επίσης, μην ξεχάσετε να σεβαστείτε την παράδοση του τσαγιού στις 5 μ.μ. να έχουν ένα σνακ. Τέλος, ανάμεσα στα πιο δημοφιλή ποτά βρίσκουμε μπύρα, χειροποίητο τζιν και μηλίτη.

Εάν το άρθρο μας Τι να φάτε στην Αγγλία σας έχει ξυπνήσει την όρεξη, είναι η τέλεια στιγμή να σκεφτείτε ένα ταξίδι στην Αγγλία . Μια φανταστική εμπειρία ανάμεσα σε υπέροχα τοπία, πολιτισμό και κουζίνα σας περιμένει.

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια