Aξιοθέατα στην Ιταλία με κορυφαία βαθμολογία

Ως γενέτειρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της Αναγέννησης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ιταλία πρέπει να είναι τόσο πλούσια σε αριστουργήματα τέχνης και αρχιτεκτονικής ή ότι πρέπει να έχει περισσότερα πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Αλλά τα κορυφαία αξιοθέατα της Ιταλίας για τους τουρίστες δεν είναι όλα η τέχνη και η αρχιτεκτονική. η χώρα είναι ευλογημένη με λίμνες, βουνά και μια δραματική ακτογραμμή που της δίνουν επίσης εξαιρετικά φυσικά αξιοθέατα. Θα μπορούσατε να σχεδιάσετε μια ολόκληρη διαδρομή εμπνευσμένη από ένα και μόνο ενδιαφέρον, από την αναγεννησιακή τέχνη μέχρι την πεζοπορία, αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες που για πρώτη φορά θέλουν να πάρουν ένα δείγμα από τις καλύτερες προσφορές της Ιταλίας σε πολλά διαφορετικά είδη εμπειριών.

Τα αξιοθέατα που ακολουθούν αναδεικνύουν την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τα εκπληκτικά τοπία και την ιστορία της Ιταλίας και παρέχουν επίσης ευκαιρίες για ενεργές αναζητήσεις. Για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη και πράγματα που μπορείτε να κάνετε, σχεδιάστε το δρομολόγιό σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη λίστα με τα κορυφαία αξιοθέατα της Ιταλίας.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

1. Κολοσσαίο

Aξιοθέατα στην Ιταλία

Αυτό το τεράστιο αμφιθέατρο, το μεγαλύτερο στο είδος του που κατασκευάστηκε ποτέ από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και η μεγαλύτερη από τις κατασκευές τους που σώθηκαν, παρέμεινε πρότυπο για αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Χτίστηκε από τον Βεσπασιανό το 72 μ.Χ. και διευρύνθηκε με την προσθήκη μιας τέταρτης ιστορίας από τον γιο του, τον Τίτο, ήταν ένας χώρος για δημόσια θεάματα και παραστάσεις – ακόμη και πλαστές θαλάσσιες μάχες.

Ένα ξύλινο πάτωμα που ήταν 83 επί 48 μέτρα κάλυπτε δύο επιπλέον υπόγειους ορόφους με σήραγγες, δωμάτια, κελιά και περάσματα που παρείχαν χώρο για μονομάχους, εργάτες, άγρια ​​ζώα και αποθήκευση.

Σήμερα, η κατασκευή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σύγχρονη ανάπτυξη που την περιβάλλει και είναι μια εξέχουσα υπενθύμιση των αρχαίων χρόνων και της εκτεταμένης ιστορίας της Ρώμης.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ :Απολαύστε αποκλειστική πρόσβαση κατά προτεραιότητα στο Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τον Παλατίνο λόφο με ξενάγηση

2. Florence Duomo Santa Maria del Fiore

Aξιοθέατα στην Ιταλία

Θεωρούμενος ως ένας από τους καλύτερους καθεδρικούς ναούς στον κόσμο, ο Duomo Santa Maria del Fiore, ή ο καθεδρικός ναός της Santa Maria del Fiore, δεσπόζει στον ορίζοντα της Φλωρεντίας. Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα, με το πιο διάσημο κομμάτι να είναι ο εξαιρετικός τρούλος, που ολοκληρώθηκε από τον Filippo Brunelleschi το 1434.

Το καμπαναριό του καθεδρικού ναού βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό στην Piazza del Duomo, καλυμμένο με το ίδιο μαρμάρινο μοτίβο τυπικό της Τοσκανικής ρωμανικής αρχιτεκτονικής.

Σχεδιασμένο από τον Giotto, το καμπαναριό έχει ύψος 82 μέτρα και μπορείτε να ανεβείτε τα 414 σκαλοπάτια σε μια πλατφόρμα θέασης με φανταστική θέα στην πόλη και στον τρούλο.

Απέναντι από το Duomo βρίσκεται ένα υπέροχο βαπτιστήριο , φημισμένο για τις χάλκινες πόρτες του από τον Lorenzo Ghiberti. Για να δείτε τα αυθεντικά, εξαιρετικά κατασκευασμένα πάνελ, τα οποία έχουν αντικατασταθεί από ακριβή αντίγραφα για να προστατεύουν τα πρωτότυπα από τις καιρικές συνθήκες, επισκεφθείτε το Museo dell’Opera del Duomo , το μουσείο του καθεδρικού ναού.

3. Το Μεγάλο Κανάλι στη Βενετία

Μια βόλτα με γόνδολα στα κανάλια της Βενετίας είναι μια παράδοση που απολαμβάνουν οι ταξιδιώτες εδώ και αιώνες. Η Βενετία είναι μια πόλη με νησιά και τα κανάλια ήταν από καιρό οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, που συνδέονται με έναν λαβύρινθο στενών διαδρόμων.

Το Μεγάλο Κανάλι είναι η μεγαλύτερη και πιο διάσημη από αυτές τις πλωτές οδούς, που κόβει μια ευρεία διαδρομή σε σχήμα S μέσα από την πόλη. Κατά μήκος των πλευρών του βρίσκονται τα μεγαλύτερα από τα ανάκτορα που κάποτε ανήκαν στις πιο πλούσιες και ισχυρότερες οικογένειες της Ενετικής Δημοκρατίας. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε πολλά από τα μεγάλα παλάτια, των οποίων τα μέτωπα βλέπουν στο νερό, είναι από μια βόλτα με βαπορέτο κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού.

Βεβαιωθείτε ότι η βόλτα σας με γόνδολα – και οι εξερευνήσεις σας στα αξιοθέατα με τα πόδια – περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο ατμοσφαιρικά μικρότερα κανάλια, τα οποία περιστοιχίζονται από παλιά κτίρια που έχουν παραμείνει σχετικά αμετάβλητα για εκατοντάδες χρόνια.

4. Πομπηία και Βεζούβιος

Aξιοθέατα στην Ιταλία

Το ηφαίστειο του Βεζούβιου που εξακολουθεί να καπνίζει κοιτάζει τα ερείπια της πόλης που κατέστρεψε το 79 μ.Χ. Αλλά η ίδια έκρηξη διατήρησε επίσης πολλούς από τους θησαυρούς τέχνης της πόλης: νωπογραφίες, μωσαϊκά και γλυπτά που ήταν εγκλωβισμένα στη λάβα καθώς ψύχθηκε .

Αρκετοί αιώνες ανασκαφών έχουν αποκαλύψει ερείπια σπιτιών, αγορών, λουτρών, ναών, θεάτρων, δρόμων και ανθρώπινων υπολειμμάτων. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην τοποθεσία , να περπατήσουν στους παλιούς δρόμους που σημαδεύονται από τα ίχνη των αρμάτων και να δουν τη μηχανική που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια.

Κοντά στην Πομπηία βρίσκεται η ανασκαμμένη πόλη Herculaneum , που καταστράφηκε από την ίδια έκρηξη το 79 μ.Χ., αλλά θαμμένη σε λάβα και στάχτη που στερεοποιήθηκε και πάγωσε την πόλη όπως ακριβώς ήταν. Μπορείτε να συνδυάσετε επισκέψεις στις δύο τοποθεσίες σε μια μέρα, αλλά μια μεγαλύτερη παραμονή επιτρέπει στον χρόνο να ανέβει στο ίδιο το χείλος του ακόμα ενεργού Βεζούβιου.

Επίσημος ιστότοπος: www.pompeiisites.org

Πομπηία: Εισιτήριο εισόδου και ξενάγηση με αρχαιολόγο

5. Πύργος της Πίζας

Ο Πύργος της Πίζας (La Torre Pendente) είναι μόνο ένα από τα πολλά αξιοθέατα της πόλης της Πίζας , του οποίου η παγκόσμια φήμη δεν προέρχεται από τη σημαντική κομψότητα του σχεδιασμού του, αλλά από ένα ελάττωμα. Οι εργασίες για τον πύργο ξεκίνησαν το 1100 και η βύθιση, η οποία οδήγησε στην κλίση, άρχισε όταν ο πύργος έφτασε στον τρίτο όροφο.

Γέρνοντας όλο και περισσότερο με το πέρασμα των αιώνων, πριν από τις εργασίες αποκατάστασης στη δεκαετία του 1990, είχε προβλεφθεί να ανατραπεί μέχρι το έτος 2000. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν τις σκάλες του πύργου για μια υπέροχη θέα στην πόλη.

Ο Κεκλιμένος Πύργος βρίσκεται στην Piazza dei Miracoli, ένα σκηνικό που μοιράζεται με τον όμορφο ρωμανικό καθεδρικό ναό της Santa Maria Assunta και ένα στρογγυλό ανεξάρτητο βαπτιστήριο. Καθένα από αυτά διαθέτει εξαιρετικά έργα μεσαιωνικής λιθοτεχνίας.

Επίσημος ιστότοπος: www.opapisa.it/en/

Εξερευνήστε την εμβληματική πόλη της Πίζας με ένα ολοκληρωμένο εισιτήριο εισόδου για 5 από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης.

6. Λίμνη Κόμο

Η λίμνη Κόμο είναι μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ιταλίας, που περιβάλλεται από βουνά και περιστοιχίζεται από μικρές γραφικές πόλεις. Στέκι πλουσίων από τη ρωμαϊκή εποχή, η λίμνη έχει πολλές πολυτελείς βίλες και παλάτια κατά μήκος των δασωμένων ακτών της. Η Villa Balbianello και η Villa Carlotta είναι οι πιο γνωστές, και οι δύο περιβάλλονται από κήπους που είναι ανοιχτοί στο κοινό.

Το ήπιο κλίμα που κάνει την όχθη της λίμνης ιδανική για κήπους είναι επίσης πόλο έλξης για τους τουρίστες, με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της Μεσογείου. Μαζί με τις πόλεις-θέρετρα γύρω από τη λίμνη, υπάρχει ένα αβαείο του 11ου αιώνα.

Στους πρόποδες της λίμνης, η μικρή πόλη Κόμο, σημαντική από τα ρωμαϊκά χρόνια, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το τρένο από το Μιλάνο . Από την προκυμαία της, μπορείτε να ξεκινήσετε εκδρομές γύρω από τη λίμνη με τακτικά προγραμματισμένα ατμόπλοια που κάνουν εύκολη την επίσκεψη στα αξιοθέατα δίπλα στη λίμνη .

7. Ακτή Αμάλφι

Η ακτή του Αμάλφι, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι μια εκπληκτική ακτογραμμή κατά μήκος της χερσονήσου Σορεντίν, νότια της Νάπολης και του Σορέντο. Οι πόλεις στην πλαγιά των λόφων είναι χτισμένες επισφαλώς κατά μήκος των απότομων βουνοπλαγιών που πέφτουν ως τη θάλασσα.

Οι κύριες πόλεις κατά μήκος εδώ είναι το Ποζιτάνο και το Αμάλφι, με τον πολύχρωμο καθεδρικό ναό του. Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ακτή οδικώς ή να πηδήξετε ανάμεσα σε πόλεις με βάρκα για διαφορετικές προοπτικές της δραματικής και σχεδόν κάθετης ακτής.

Ενώ τα μονοπάτια πεζοπορίας εκτείνονται σε όλη την ακτή, το πιο συναρπαστικό τοπίο για τους περιπατητές είναι το Sentiero degli Dei, το μονοπάτι των θεών, στο δυτικό άκρο του Ποζιτάνο.

8. Cinque Terre

Aξιοθέατα στην Ιταλία

Το Cinque Terre είναι μια υπέροχη παραθαλάσσια περιοχή με απότομους λόφους και απόκρημνους βράχους με θέα στη Μεσόγειο. Τα πέντε γραφικά χωριά Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola και Riomaggiore είναι προσβάσιμα με πολλά μέσα, ενωμένα μεταξύ τους με μονοπάτια, έναν σιδηρόδρομο που διασχίζει τα ακρωτήρια για να βγει σε κάθε πόλη ή έναν γραφικό στενό δρόμο ψηλά στην πλαγιά του λόφου πάνω.

Η πεζοπορία ανάμεσα στα χωριά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που πρέπει να κάνετε καθώς δίνει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν το τοπίο. Οι μικρές πόλεις έχουν διατηρήσει την αίσθηση των ψαροχώριων του παλιού κόσμου και προσφέρουν μια αίσθηση απομακρυσμένης απόστασης ακόμη και μπροστά στον σύγχρονο τουρισμό.

Εάν έρχεστε από τη Φλωρεντία ή το Μιλάνο , υπάρχουν πολλές επιλογές μεταφοράς.

9. Πόλη του Βατικανού: Βασιλική του Αγίου Πέτρου, Καπέλα Σιξτίνα & Μουσεία Βατικανού

Aξιοθέατα στην Ιταλία

Το Βατικανό φιλοξενεί μερικές από τις πιο ανεκτίμητες συλλογές τέχνης και τέχνης στον κόσμο. Το επίκεντρο είναι η μεγάλη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, με τον τάφο του Αγίου Πέτρου και ένα από τα πιο συγκινητικά έργα του Μιχαήλ Αγγέλου, την Pieta .

Έξω είναι η πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου ο Πάπας απευθύνεται στους οπαδούς. Οι τοίχοι και οι οροφές της Καπέλα Σιξτίνα καλύπτονται με τοιχογραφίες του Μιχαήλ Άγγελου και στο Παλάτι του Βατικανού υπάρχουν έργα του Ραφαήλ και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών.

Περισσότερη τέχνη γεμίζει τα Μουσεία του Βατικανού, μια ομάδα μεμονωμένων συλλογών, όπως ιερή τέχνη, ετρουσκικές αρχαιότητες, γλυπτά, χάρτες, παπικές άμαξες, ακόμη και vintage αυτοκίνητα.

10. Η γκαλερί Ουφίτσι στη Φλωρεντία

Aξιοθέατα στην Ιταλία

Εκτός από το ότι είναι ένα από τα κορυφαία μουσεία τέχνης στον κόσμο, το Uffizi είναι μια μοναδική ιστορία της ιταλικής τέχνης της Αναγέννησης. Αν και περιέχει έργα μερικών από τους μεγάλους δασκάλους της δυτικής τέχνης, ο μεγαλύτερος θησαυρός του είναι η συλλογή από πίνακες που δείχνουν βήμα-βήμα την εξέλιξη στη ζωγραφική που συνέβη εδώ από τον 14ο έως τον 16ο αιώνα.

Εδώ, θα δείτε τα πρώτα πειράματα με την προοπτική, καθώς και μερικά από τα πρώιμα πορτρέτα καθώς οι ζωγράφοι προχώρησαν πέρα ​​από τη θρησκευτική τέχνη και μερικές από τις πρώτες χρησιμοποίηση νατουραλιστικού και σκηνικού υπόβαθρου στη θρησκευτική τέχνη.

Φροντίστε να δείτε το πιο διάσημο έργο των Ουφίτσι: Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι .

Απολαύστε κατά προτεραιότητα την είσοδο στους μεγαλύτερους θησαυρούς τέχνης της Ιταλίας με ένα εισιτήριο αποκλειστικής εισόδου στην Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία. 

11. Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα στη Βενετία είναι η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, της οποίας η περίτεχνη πρόσοψη και οι θόλοι της βυζαντινής έμπνευσης βλέπουν στην Piazza San Marco, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου . Το ίδιο το κτίριο είναι ένα έργο τέχνης, με ένα μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ επηρεασμένων σε μεγάλο βαθμό από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, που δείχνει τις μακροχρόνιες εμπορικές συνδέσεις της Βενετίας με την Ανατολή.

Τα κυριότερα σημεία του τεράστιου εσωτερικού είναι τα λαμπρά ψηφιδωτά που καλύπτουν τους θόλους και τους θόλους του, και ο ψηλός βωμός καλυμμένος με χρυσό και κοσμήματα. Το Υπουργείο Οικονομικών περιέχει περισσότερο λαμπερό χρυσό και κοσμήματα.

Για μια αξέχαστη θέα στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ψηλό καμπαναριό και τον πύργο του ρολογιού, ανεβείτε στη βεράντα για να σταθείτε ανάμεσα στα εμβληματικά άλογα.

Δίπλα στη βασιλική βρίσκεται το Παλάτι των Δόγηδων, επίσης γεμάτο με ανεκτίμητα αριστουργήματα της ιταλικής τέχνης.

12. Πάνθεον

Aξιοθέατα στην Ιταλία

Το Πάνθεον, ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο κατάλοιπο των ρωμαϊκών χρόνων, αποκαλύπτει τα απίστευτα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Οι ακριβείς αναλογίες του κτιρίου, αφιερωμένου στους πλανητικούς θεούς, με ύψος ίσο με τη διάμετρο, και μια ενιαία δέσμη φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο από την κορυφή του θόλου, προορίζονταν να αναπαριστούν το στερέωμα και τον ήλιο.

Καταργήθηκε όταν οι πρώτοι χριστιανοί βασιλιάδες απαγόρευσαν τη χρήση ενός παγανιστικού ναού ως εκκλησία, αργότερα καθαγιάστηκε από τον Πάπα το 609 μ.Χ.

13. Ρωμαϊκή Αγορά

Το Ρωμαϊκό Φόρουμ μπορεί να απαιτεί λίγη φαντασία – ή έναν καλό ξεναγό – για να καταλάβει ακριβώς πώς έμοιαζε κάποτε αυτή η περιοχή και πώς χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο, η ιστορική του σημασία ως η καρδιά της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

Αρχικά χτίστηκαν ναοί, μετά δημόσια κτίρια και σύντομα η περιοχή έγινε το κυβερνητικό κέντρο της Ρώμης. Ακολούθησε το εμπόριο με την οικοδόμηση αιθουσών αγοράς που έκαναν το Φόρουμ τον κόμβο της δημόσιας ζωής για την πόλη, και τελικά τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Σήμερα, μόνο πυλώνες, μερικές κατασκευές και θεμέλια πρώην ναών, αίθουσες αγοράς, δικαστηρίων και δημόσιων κτιρίων αποτίουν φόρο τιμής στην Αρχαία Ρώμη, η οποία επέζησε εδώ για χίλια χρόνια.

14. Milan Duomo

Aξιοθέατα στην Ιταλία

Ο υπέροχος καθεδρικός ναός της Santa Maria Nascente του Μιλάνου, το “Il Duomo” για τους ντόπιους, είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στον κόσμο και ίσως το καλύτερο παράδειγμα παντού του επιβλητικού γοτθικού ρυθμού. Η γεμάτη με αγάλματα πρόσοψή του (το εξωτερικό του καθεδρικού ναού έχει συνολικά 2.245 μαρμάρινα αγάλματα) και οι 135 λαξευμένες πέτρινες κορυφές που στεφανώνουν την οροφή του κάνουν την πρώτη εντύπωση, η οποία ενισχύεται καθώς μπαίνεις μέσα.

Πενήντα δύο απέραντες πυλώνες στηρίζουν την ψηλή οροφή του ναού και οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι από τα μεγαλύτερα βιτρό στον κόσμο. Τα κυριότερα σημεία του σηκού είναι ο τάφος του Gian Giacomo Medici και ένα χάλκινο κηροπήγιο του 12ου αιώνα.

Κάτω από τον ψηλό βωμό βρίσκεται η κρύπτη και το οκταγωνικό παρεκκλήσι με τη χρυσή λειψανοθήκη του San Carlo Borromeo. Κάτω από την Piazza del Duomo, και προσβάσιμη με σκάλες κοντά στην είσοδο, βρίσκονται τα θεμέλια ενός βαπτιστηρίου και βασιλικής του τέταρτου αιώνα.

Ένα ασανσέρ θα σας μεταφέρει εν μέρει στην ταράτσα, όπου μπορείτε να περπατήσετε σε ένα ιλιγγιώδες ύψος ανάμεσα στις λαξευμένες πέτρινες κορυφές.

Διεύθυνση: Piazza del Duomo, Μιλάνο

Επίσημος ιστότοπος: http://www.duomomilano.it/en

15. Κάπρι

Aξιοθέατα στην Ιταλία

Το Blue Grotto είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία σε όλη την Ιταλία, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να κάνετε μια σύντομη βόλτα με βάρκα από τη Νάπολη, το Σορέντο ή την ακτή του Αμάλφι στο θρυλικό νησί του Κάπρι . Το απότομο βραχονησάκι ξεπροβάλλει από μια έντονα γαλάζια θάλασσα, με τους απόκρημνους βράχους του να μαλακώνουν από πράσινα πεύκα και τροπικά φυτά.

Το Blue Grotto είναι μόνο ένα από τα θαλάσσια σπήλαια που κόβουν τους βράχους του και ο καλύτερος τρόπος για να τα δείτε, μαζί με τους τρεις χαρακτηριστικούς βράχους στη νότια ακτή, γνωστά ως Faraglioni, είναι σε μια περιήγηση με σκάφος γύρω από το νησί. Πολλές βίλες και κήποι είναι ανοιχτοί για τους τουρίστες και τα μονοπάτια πεζοπορίας προσκαλούν την εξερεύνηση.

Από σχεδόν οπουδήποτε στο νησί, μπορείτε να είστε σίγουροι για μια καλή θέα. Η όμορφη Villa San Michele έχει ίσως την καλύτερη θέα στο νησί από τους κήπους της, οι οποίοι έχουν θέα στη Marina Grande από το χωριό Anacapri, ψηλά. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με λεωφορείο ή, για τους ενεργητικούς, ανεβαίνοντας τις αρχαίες φοινικικές σκάλες που είναι σκαλισμένες στην απότομη πλαγιά του λόφου.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια