eyropi

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στα Μπαρμπάντος το 2024;

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τα Μπαρμπάντος;

Τα Μπαρμπάντος ξεχωρίζουν ως ένας ασφαλής προορισμός στην Καραϊβική με χαμηλή εγκληματικότητα και μια θέση που αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό τους ισχυρούς τυφώνες. Παρά τα περιστασιακά μικροεγκλήματα και τα σπάνια βίαια περιστατικά, διατηρεί υψηλή βαθμολογία ασφάλειας, με ελάχιστες ταξιδιωτικές οδηγίες. Η ανατολική του θέση στις Μικρές Αντίλλες ελαχιστοποιεί την έκθεσή του στις χειρότερες επιπτώσεις των τυφώνων, καθιστώντας το μια ασφαλή επιλογή ακόμη και στην εποχή των τυφώνων.

Τα Μπαρμπάντος μπορεί να είναι πιο διάσημα ως η γενέτειρα της Rihanna, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε σε μια περιοδεία στην Καραϊβική. Τα Μπαρμπάντος έχουν όμορφες αμμώδεις παραλίες, όπως τα περισσότερα νησιά της Καραϊβικής.

Είτε αποφασίσετε να δουλέψετε για το μαύρισμά σας όλες τις διακοπές σας είτε επιλέξετε πιο δραστήριες ασχολίες όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα, κολύμπι με θαλάσσιες χελώνες ή σερφ, δεν θα απογοητευτείτε. Το νησί έχει επίσης πολλά άλλα αξιοθέατα, από τους καταπράσινους κήπους Hunte’s μέχρι τα αποστακτήρια ρούμι στο Αβαείο του Αγίου Νικολάου.

Η Καραϊβική είναι μια όμορφη περιοχή, αλλά ορισμένα νησιά της Καραϊβικής έχουν τη φήμη ότι δεν είναι ασφαλή και μπορεί να αναρωτιέστε αν τα Μπαρμπάντος είναι μεταξύ αυτών. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω.

Διαβάστε επίσης:

Είναι τα Μπαρμπάντος ασφαλή για επίσκεψη;

Ναί. Τα Μπαρμπάντος είναι ένα από τα ασφαλέστερα νησιά της Καραϊβικής. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό, σε αντίθεση με πολλούς από τους γείτονές του. Επιπλέον, το νησί είναι έξω από το μονοπάτι της χειρότερης ζώνης των τυφώνων και χάνει τις χειρότερες από τις τροπικές καταιγίδες.

Μια γρήγορη ματιά στις ταξιδιωτικές συμβουλές για τα Μπαρμπάντος θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι το νησί είναι αρκετά ασφαλές για επίσκεψη. Πολλές χώρες, όπως π.χ Νέα Ζηλανδίαμην μπείτε καν στον κόπο να εκδώσετε ταξιδιωτικές συμβουλές για τα Μπαρμπάντος!

Αυτό σημαίνει ότι η χώρα είναι αρκετά ασφαλής ώστε αυτές οι κυβερνήσεις να μην αισθάνονται την ανάγκη να εκδώσουν συγκεκριμένες ταξιδιωτικές συμβουλές στους πολίτες τους.

Οι χώρες που εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές για τα Μπαρμπάντος τείνουν να είναι αρκετά ενοποιημένες κατά τη γνώμη τους ότι είναι μια ασφαλής χώρα. ο Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών τοποθετεί τα Μπαρμπάντος κάτω από μια ταξιδιωτική προειδοποίηση επιπέδου 1, το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο προειδοποίησης.

Μικρά περιστατικά και ενοχλήσεις εξακολουθούν να συμβαίνουν στα Μπαρμπάντος, όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Απάτες
  • Απάτη
  • Διαρρήξεις
  • Έγκλημα με όπλα

Υπήρξαν ορισμένα βίαια περιστατικά στα Μπαρμπάντος τα τελευταία χρόνια, όπως επίθεση, με αποτέλεσμα ορισμένοι ντόπιοι να ανησυχούν ότι το όμορφο νησί τους είναι γεμάτο εγκλήματα (περισσότερα για αυτό αργότερα). Ωστόσο, τα επίπεδα εγκληματικότητας στα Μπαρμπάντος δεν είναι ακόμα αρκετά υψηλά ώστε να επηρεάσουν την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ένα άλλο περιφερειακό πρόβλημα που τείνει να επηρεάσει τα περισσότερα νησιά της Καραϊβικής είναι η εποχή των τυφώνων. Μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου, τα νησιά της Καραϊβικής πέφτουν από βροχή που περιστασιακά μετατρέπεται σε ισχυρές τροπικές καταιγίδες ή τυφώνες.

Τα Μπαρμπάντος πλήττονται από ισχυρούς τυφώνες κάθε λίγα χρόνια. Αν και τεχνικά βρίσκεται εντός της ζώνης των τυφώνων, μια περιοχή της Καραϊβικής όπου σχηματίζονται οι περισσότεροι τυφώνες, είναι προς την άκρη. Τα Μπαρμπάντος βρίσκονται στα ανατολικά της αλυσίδας των νησιών των Μικρών Αντιλλών, που σημαίνει ότι είναι μακριά από το κέντρο των περισσότερων καταιγίδων.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθείτε τις προειδοποιήσεις για καταιγίδες εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της περιόδου τυφώνων και να ακυρώνετε σχέδια εάν προβλέπεται καταιγίδα. Ωστόσο, τα Μπαρμπάντος είναι ένα από τα πιο ασφαλή νησιά για επίσκεψη κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων.

Έγκλημα στα Μπαρμπάντος

Τα Μπαρμπάντος έχουν ένα μέτρια υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας σε σύγκριση με τα παγκόσμια δεδομένα, αλλά σε σύγκριση με άλλες χώρες της Καραϊβικής, το ποσοστό εγκληματικότητας δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο κακό. Τα περισσότερα εγκλήματα επηρεάζουν τους ντόπιους, όχι τους τουρίστες, αλλά το αρκετά υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία.

ο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Ασφαλείας στο εξωτερικό, ή OSAC, δημοσίευσε μια έκθεση για τα Μπαρμπάντος με την αξιολόγηση της αμερικανικής κυβέρνησης για την ασφάλεια στη χώρα. Σύμφωνα με την έκθεση, τα περιστασιακά εγκλήματα περιλαμβάνουν εγκλήματα ευκαιρίας καθώς και βίαια εγκλήματα. Τα περισσότερα εγκλήματα συμβαίνουν στο Μπρίτζταουν, την πρωτεύουσα.

Τα εγκλήματα που στοχεύουν τουρίστες είναι πολύ σπάνια. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες ανησυχούν για την αύξηση του βίαιου εγκλήματος. Το 2021, το ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν 11.38 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, που είναι πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο αλλά κάτω από τον περιφερειακό μέσο όρο.

ο θεωρεί ο ΟΗΕ δολοφονία μια επιδημία στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική. Η κυβέρνηση λαμβάνει προφυλάξεις για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς και να μειώσει την εγκληματικότητα.

Ο μεγαλύτερος μοχλός βίαιου εγκλήματος είναι η πρόσβαση στα όπλα και η κυβέρνηση αυξάνει τα προγράμματα κατάσχεσης όπλων ως απάντηση στις ανησυχίες για την ασφάλεια. Επιπλέον, οι περιοχές θερέτρου έχουν συχνά επιπλέον ασφάλεια, επομένως οι τουρίστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν τόσο πολύ για την ασφάλειά τους.

Βία με όπλα

Η πιο ανησυχητική τάση που σχετίζεται με το έγκλημα στα Μπαρμπάντος είναι η αύξηση της βίας με όπλα. Το υψηλό ποσοστό χρήσης όπλων βρίσκεται πίσω από το υψηλό ποσοστό επιθέσεων, ένοπλων ληστειών και φυσικά ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με την Δείκτης Οργανωμένου Εγκλήματοςη χώρα γνώρισε μεγάλη άνοδο στη διακίνηση όπλων από το 2022. Το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησης όπλων συνδέεται με τις αντίπαλες συμμορίες που ελέγχουν το έδαφος και το εμπόριο ναρκωτικών στα Μπαρμπάντος.

Οι ανταγωνισμοί των συμμοριών και ο πόλεμος βρίσκονται επίσης πίσω από τα περισσότερα από τα βίαια εγκλήματα που συμβαίνουν στα Μπαρμπάντος. Τα καλά νέα σχετικά με αυτό το στατιστικό στοιχείο για τους τουρίστες είναι ότι επειδή το βίαιο έγκλημα συνδέεται συνήθως με τον πόλεμο συμμοριών, οι τουρίστες σπάνια επηρεάζονται.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε τίποτα που μπορεί να τραβήξει την προσοχή των οργανωμένων εγκληματιών, όπως η αγορά παράνομων ναρκωτικών ή η περιπλάνηση σε επικίνδυνες γειτονιές.

Μικροκλοπή

Αν και τα ποσοστά μικροκλοπών στα Μπαρμπάντος δεν είναι τόσο υψηλά όσο σε πολλούς άλλους προορισμούς διακοπών, θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις για να αποφύγετε να επιστρέψετε σπίτι χωρίς τα τιμαλφή σας.

ο καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί στην ταξιδιωτική της γνωμάτευση για τα Μπαρμπάντος ότι υπάρχει μικροέγκλημα στο νησί, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής υψηλής περιόδου που υπάρχει περισσότερος κόσμος. Αν και η εγκληματικότητα είναι λιγότερο συχνή στα θέρετρα, οι κλοπές εξακολουθούν να συμβαίνουν.

Βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε τα τιμαλφή σας στο δωμάτιό σας χρησιμοποιώντας το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας και κλειδώνοντας τις πόρτες και τα παράθυρά σας όταν δεν είστε μέσα. Ενώ βρίσκεστε έξω και τριγύρω, τοποθετήστε τα τιμαλφή σε ασφαλές μέρος.

Δεν χρειάζεστε ζώνη χρημάτων για να εξερευνήσετε τα Μπαρμπάντος, αλλά δεν είναι κακή ιδέα να επιλέξετε μια τσάντα με φερμουάρ αντί για μια ανοιχτή τσάντα ή να μην βάλετε το πορτοφόλι σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία της Αψίδας της Ανεξαρτησίας που απεικονίζεται πάνω από τη γέφυρα Chamberlain για έναν οδηγό με τίτλο Is Barbados Safe to Visit

Οι περισσότερες περιοχές που αξίζει να αποφύγετε στα Μπαρμπάντος βρίσκονται στην πρωτεύουσα Μπρίτζταουν, η οποία έχει υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας. Οι γειτονιές με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας περιλαμβάνουν:

  • Λόφος Καβούρι
  • Οδός Νέλσον
  • Οδός Γουέλινγκτον

Έξω από το Bridgetown, το St. Lawrence Gap έχει επίσης αρκετά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Αυτή η δημοφιλής παραλιακή πόλη έχει πολύ υψηλό ποσοστό βίας λόγω φύλου, όπως σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, οπότε αξίζει να αποφύγετε αν είστε γυναίκα ταξιδιώτης.

Συχνές Ερωτήσεις

Υπέροχη θέα του Bottom Bay στα Μπαρμπάντος που απεικονίζεται κάτω από το γαλάζιο του ουρανού για έναν οδηγό για το εάν είναι ασφαλές ή όχι

Θέλετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες πριν προγραμματίσετε ένα ταξίδι στα Μπαρμπάντος; Αυτές οι συνήθεις ερωτήσεις μπορούν να βοηθήσουν:

Πόσο ασφαλή είναι τα Μπαρμπάντος για τους τουρίστες;

Τα Μπαρμπάντος είναι αρκετά ασφαλή για τους τουρίστες. Αν και το νησί έχει ένα μέτρια υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας, τα περιστατικά δεν επηρεάζουν σχεδόν ποτέ τους επισκέπτες, ειδικά όχι τα βίαια περιστατικά. Η κυβέρνηση έχει λάβει προληπτικά μέτρα για την προστασία των τουριστών.

Είναι τα Μπαρμπάντος πιο ασφαλή από την Τζαμάικα;

Τα Μπαρμπάντος είναι πολύ πιο ασφαλή από την Τζαμάικα. Έχει χαμηλότερο ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας και τα εγκλήματα σπάνια επηρεάζουν τους τουρίστες. Τα Μπαρμπάντος διατρέχουν επίσης μικρότερο κίνδυνο ζημιάς από τυφώνα από ό,τι η Τζαμάικα, καθιστώντας τα πιο ασφαλή ακόμα και όταν πρόκειται για φυσικές καταστροφές.

Είναι τα Μπαρμπάντος ασφαλή για μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες;

Οι μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν τα Μπαρμπάντος με ασφάλεια, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουν περισσότερες προφυλάξεις από τους άνδρες ταξιδιώτες ή εκείνες που επισκέπτονται ομαδικά. Η σεξουαλική παρενόχληση και η επίθεση συμβαίνουν, ιδιαίτερα σε ορισμένα μέρη όπως το The Gap. Η νυχτερινή ζωή είναι επίσης ένα καυτό σημείο όπου οι μεμονωμένες γυναίκες ταξιδιώτες μπορεί να μην είναι ασφαλείς.

Είναι τα Μπαρμπάντος ένα καλό νησί για διακοπές;

Τα Μπαρμπάντος είναι το τέλειο νησί για διακοπές! Όχι μόνο είναι σχετικά ασφαλές, αλλά έχει όμορφες παραλίες, υπέροχο ρούμι και ευκαιρίες για κάθε είδους δραστηριότητες, από spelunking μέχρι σερφ.

Ποιο είναι το πιο ασφαλές νησί της Καραϊβικής;

Τα νησιά ABC (Αρούμπα, Μποναίρ και Κουρασάο) ονομάζονται συνήθως τα πιο ασφαλή νησιά της Καραϊβικής, μαζί με το Σεντ Μπαρθ και άλλους πολυτελείς προορισμούς. Τα Μπαρμπάντος είναι ένα από τα ασφαλέστερα καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό σύμφωνα με τα περιφερειακά πρότυπα.

Λοιπόν, είναι τα Μπαρμπάντος ασφαλή για επίσκεψη;

Τα Μπαρμπάντος είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Καραϊβική χάρη στο χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας σε σύγκριση με τους γείτονές του, καθώς και στον χαμηλότερο κίνδυνο ζημιών από τυφώνα. Φυσικά, το νησί εξακολουθεί να έχει προβλήματα, ιδίως μια πρόσφατη αύξηση της βίας των συμμοριών και της βίαιης εγκληματικότητας.

Αυτά τα προβλήματα είναι σχετικά εύκολο να αποφευχθούν για τους επισκέπτες αποφεύγοντας επικίνδυνες γειτονιές ή άγνωστες περιοχές μετά το σκοτάδι. Με ορισμένες προφυλάξεις, το ταξίδι σας στα Μπαρμπάντος πρέπει να είναι μια ασφαλής απόδραση!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια