Τι είναι τα νησιά της Καραϊβικής

Τι είναι τα νησιά της Καραϊβικής; (Τα 10 μεγαλύτερα)

Καθώς το γράφω αυτό, οι θερμοκρασίες σε όλη την ανατολική ακτή έχουν πέσει κάτω από το μηδέν. Οι φίλοι μιλούν για πάγο στους δρόμους τους και για φυτά που έχουν υποκύψει σε ζημιές από παγετό.

Δεν θα ήθελα τίποτα περισσότερο από το να αποδράσω σε ένα νησί της Καραϊβικής. Αλλά ποιο νησί; Ποια μέρη, τεχνικά μιλώντας, θεωρούνται μέρος της Καραϊβικής;

Τι είναι τα νησιά της Καραϊβικής; Ας εξηγήσουμε

Ως περιοχή, η Καραϊβική περιλαμβάνει την Καραϊβική Θάλασσα και τα νησιά εντός αυτής. Μερικά από αυτά βρίσκονται εξ ολοκλήρου εντός της Καραϊβικής Θάλασσας, ενώ άλλα, όπως μερικά από αυτά στις Μπαχάμες, συνορεύουν τόσο με την Καραϊβική Θάλασσα όσο και από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η Καραϊβική είναι νοτιοανατολικά του Κόλπου του Μεξικού και η ηπειρωτική χώρα της Βόρειας Αμερικής, βόρεια της Νότιας Αμερικής και ανατολικά της Κεντρικής Αμερικής. Η Καραϊβική περιλαμβάνει επίσης κοντινές παράκτιες περιοχές στην ηπειρωτική χώρα όπως το παράκτιο Μεξικό.

Υπάρχουν πάνω από 7.000 νησιά διαφόρων μεγεθών στην Καραϊβική. Κάποια είναι τμήματα κυρίαρχων χωρών, άλλα είναι εδάφη ή πριγκιπάτα. Ολόκληρα βιβλία μπορούν (και έχουν γραφτεί) για την περιοχή, αλλά θα ξεκινήσουμε με μια τρακαρισμένη πορεία σήμερα.

Τα παρακάτω νησιά είναι τα 10 μεγαλύτερα νησιά της Καραϊβικής. Μερικά είναι έθνη από μόνα τους, άλλα εδάφη άλλων χωρών και μερικά είναι μεγάλα νησιά που συνθέτουν μια χώρα με μερικά άλλα μικρότερα νησιά ή κοιλάδες.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης : Τα καλύτερα νησιά της Καραϊβικής για επίσκεψη

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Καραϊβική

1. Κούβα

Άνθρωποι που συλλογίζονται στην Αβάνα με παλιά αυτοκίνητα που περνούν και ιστορικά κτίρια αποικιακού στιλ στο δρόμο

Αβάνα, Κούβα τον Δεκέμβριο του 2015: Μια κουβανική σημαία με τρύπες κυματίζει πάνω από έναν δρόμο στην κεντρική Αβάνα. Η La Habana, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι η πρωτεύουσα της Κούβας/Julian Peters Photography/Shutterstock

Ο όρος «Κούβα» αναφέρεται τόσο στη Δημοκρατία της Κούβας όσο και στο μεγαλύτερο νησί της χώρας. Είναι ένα μακρύ και στενό νησί που έχει πλάτος μόνο περίπου 60 μίλια σε ορισμένα μέρη. Τα ψηλά βουνά καλύπτουν περίπου το ένα τρίτο του νησιού.

Τα υπόλοιπα δύο τρίτα είναι πεδινές πεδιάδες όπου γίνεται μεγάλο μέρος της γεωργίας της χώρας. Πολλοί αγρότες παρατηρούν παραδοσιακές γεωργικές μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες.

Αυτός ο κοντινός γείτονας απέχει μόλις 90 ναυτικά μίλια από την ακτή της Φλόριντα και κάποτε ήταν μια κοινή απόδραση για τους Αμερικανούς τουρίστες. Από το εμπάργκο του 1960, λίγοι Αμερικανοί επισκέπτονται. Ωστόσο, πολλές άλλες χώρες δεν διέκοψαν ποτέ τους δεσμούς τους και οι πολίτες τους συνεχίζουν να επισκέπτονται αυτό το νησί της Καραϊβικής.

Οι Καναδοί τουρίστες αποτελούν την πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών της Κούβας. Οι πολίτες των ΗΠΑ επισκέπτονται την Κούβα, αν και με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από εμάς στις γειτονικές χώρες της Κούβας. Λιγότεροι από 100.000 από εμάς πηγαίνουμε εκεί κάθε χρόνο .

Όσοι το κάνουν έλκονται από την ιστορία και την αρχιτεκτονική της χώρας, καθώς και από την έντονη κουλτούρα της μουσικής και της τέχνης, και τη φυσική ομορφιά των δασών και των παραλιών της Κούβας. Το φυσικό περιβάλλον περιλαμβάνει μια σειρά από φυτά και ζώα που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.

Διαβάστε στη συνέχεια: Μέσο κόστος ταξιδιού στην Κούβα και πώς οι Αμερικανοί μπορούν να επισκεφθούν την Κούβα

2. Ισπανιόλα

Σκάφη αναψυχής στην Ισπανιόλα με μπλε φωτιστικούς στύλους στην προβλήτα στη Δομινικανή Δημοκρατία για οδηγό με τίτλο Τι είναι τα νησιά της Καραϊβικής;

Dennis MacDonald/Shutterstock

Η Hispaniola είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής και το πιο πυκνοκατοικημένο. Γεωγραφικά, είναι μέρος τόσο των Μεγάλων Αντιλλών όσο και των Αντιλλών. Υπάρχουν δύο χώρες σε αυτό το νησί: η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα στην Αμερική που εξάλειψε τη δουλεία και το μόνο καταγεγραμμένο έθνος που ιδρύθηκε μέσω μιας επιτυχημένης εξέγερσης των σκλάβων. Ωστόσο, παράγοντες που περιλαμβάνουν ξένες παρεμβάσεις και διεφθαρμένους ηγέτες οδήγησαν σε σοβαρή και επίμονη αστάθεια.

Τεράστιες φυσικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων των τυφώνων και των σεισμών, έχουν επηρεάσει περαιτέρω τη χώρα. Μέχρι σήμερα, η Αϊτή παραμένει φτωχή και ασταθής. Αυτό το τμήμα του νησιού υποφέρει επίσης από τεράστια επίπεδα αποψίλωσης των δασών.

Περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται την Αϊτή κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι είναι ημερήσιοι επισκέπτες από κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται το ιδιωτικό θέρετρο Labadee . Η Αϊτή διαθέτει επίσης μια μικρή χούφτα ξενοδοχεία, όπως το Marriot Port-au-Prince και το Royal Decameron Indigo Beach Resort & Spa.

Τα ανατολικά δύο τρίτα της Ισπανιόλα, ωστόσο, συγκρατούν τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Καραϊβικής, τη Δομινικανή Δημοκρατία. Αυτή η περιοχή ήταν μια ισπανική αποικία γνωστή ως Άγιος Δομίνικος. Η αμφισβητούμενη περιοχή υπέστη μια σειρά κυβερνητικών αλλαγών πριν από την καθιέρωση της ανεξαρτησίας το 1845.

Η πλευρά της Δομινικανής Δημοκρατίας του νησιού έχει εκτεταμένες παραλίες στις ακτές της και καταπράσινα δάση στα υψίπεδα. Στις ενδιάμεσες εύφορες κοιλάδες, θα βρείτε καταπράσινη ζούγκλα. Υπάρχουν ακόμη και μερικές ζώνες ερήμου.

3. Τζαμάικα

Για έναν οδηγό με τίτλο Τι είναι τα νησιά στην Καραϊβική, μια αεροφωτογραφία του Montego Bay απεικονίζεται κάτω από έναν γαλάζιο ουρανό με πολλά δέντρα να πλαισιώνουν το δρόμο

Τυχερός-φωτογράφος/Shutterstock

Θα βρείτε την Τζαμάικα περίπου 100 μίλια νότια της Κούβας κατά μήκος της Καραϊβικής Θάλασσας. Το ανάγλυφο της χώρας περιλαμβάνει μια σειρά από οροσειρές που εκτείνονται από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Μικρά ποτάμια και ρυάκια ρέουν από τους λόφους στην Καραϊβική Θάλασσα κατά μήκος των πεδιάδων και των παράκτιων πεδιάδων της Τζαμάικα.

Η ακτογραμμή της Τζαμάικα έχει μήκος 635 μίλια. Θα το βρείτε διάσπαρτο με απομονωμένους όρμους, μεγάλες παραλίες, προστατευμένα φυσικά λιμάνια και ψηλούς βράχους. Άλλα φυσικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν θερμές πηγές, ασβεστολιθικές σπηλιές και επιβλητικούς καταρράκτες.

Υπάρχει μόνο ένα εθνικό πάρκο στην Τζαμάικα, τα βουνά Blue και John Crow. Αυτό περιλαμβάνει το υψηλότερο σημείο της χώρας, την κορυφή του Blue Mountain. Συνολικά, τα πάρκα περιέχουν πάνω από 100.000 στρέμματα υπαίθρου της Τζαμάικας.

Διαβάστε στη συνέχεια: Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στην Τζαμάικα και είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Τζαμάικα;

4. Πουέρτο Ρίκο

Φρούριο στην άκρη του γκρεμού στο Σαν Χουάν που απεικονίζεται στο Πουέρτο Ρίκο, ένα από τα νησιά της Καραϊβικής

Sean Pavone/Shutterstock

Η περιοχή του Πουέρτο Ρίκο περιλαμβάνει στην πραγματικότητα πάνω από 140 νησιά, αλλά μόνο τρία κατοικούνται: Vieques, Culebra και Πουέρτο Ρίκο, το μεγαλύτερο νησί. Το νησί έχει σχεδόν ορθογώνιο σχήμα και έχει μήκος περίπου 100 μίλια αλλά πλάτος μόλις 35 μίλια.

Το Πουέρτο Ρίκο το νησί βρίσκεται στη βορειοανατολική Καραϊβική, περίπου 100 μίλια νοτιοανατολικά του Μαϊάμι. Βρίσκεται εκεί όπου συναντώνται οι τεκτονικές πλάκες της Καραϊβικής και της Βόρειας Αμερικής. Αυτό το νησί έχει πολλά δελεαστικά περιβάλλοντα.

Όχι μόνο θα βρείτε περισσότερες από 300 παραλίες μπροστά στα χλωμά και καθαρά νερά της Καραϊβικής, θα βρείτε επίσης πανύψηλα, καταπράσινα δασώδη βουνά. Υπάρχει επίσης η καρστική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει πολλά σπήλαια, καταβόθρες και υποθαλάσσιες κατασκευές.

Διαβάστε στη συνέχεια: Τα καλύτερα μέρη για να πάτε στο Πουέρτο Ρίκο & το μέσο κόστος ταξιδιού στο Πουέρτο Ρίκο

5. Τρινιδάδ

Για να σας βοηθήσει να απαντήσετε Τι είναι τα νησιά της Καραϊβικής, εμφανίζεται μια φωτογραφία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο με μια παραλία με λευκή άμμο και το πανέμορφο νερό της Καραϊβικής να περιτριγυρίζει την ακτή

Wirestock Creators/Shutterstock

Το Τρινιντάντ είναι το μεγαλύτερο νησί που αποτελεί μέρος της χώρας Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Το νησί θεωρείται το νοτιότερο νησί των Δυτικών Ινδιών και είναι το πέμπτο σε μέγεθος της περιοχής.

Το νησί ήταν αρχικά γνωστό ως Iëre στη γλώσσα Arawak, που σημαίνει “Γη του Κολιμπρί”. Ο Κολόμβος το μετονόμασε σε «Νησί της Τριάδας» ή «Νησί της Τριάδας». Αυτό το όνομα συντομεύτηκε με την πάροδο του χρόνου σε Τρινιντάντ.

Στο νησί, θα βρείτε φυσικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν ποτάμια, λόφους, καταρράκτες και πεδιάδες, μαζί με τις αναμενόμενες παραλίες. Στα δάση, υπάρχει ποικίλη άγρια ​​ζωή που περιλαμβάνει κηλιδωτούς οσελότους, κουκουβάγιες που τρυπώνουν και κολάροι, άγριο συγγενή του χοίρου.

Διαβάστε στη συνέχεια: Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Τρινιντάντ & Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Τρινιντάντ;

6. Βόρεια Άνδρος

Καταγάλανα νερά της Άνδρου, ένα από τα νησιά της Καραϊβικής, με πολύ λίγο κόσμο

Nicki Derrick/Shutterstock

Το νησί της Βόρειας Άνδρου είναι το μεγαλύτερο στις Μπαχάμες, με έκταση μεγαλύτερη από τα άλλα 700 νησιά μαζί. Είναι επίσης από τα λιγότερο πυκνοκατοικημένα. Λίγο λιγότεροι από 8.000 άνθρωποι ζουν σε αυτό το απομακρυσμένο νησί. Είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο ή αεροπλάνο, αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε.

Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού βρίσκεται μέσα σε ένα εθνικό δάσος. Αυτό το νησί είναι τόσο τεράστιο που οι ντόπιοι το αναφέρουν ως Μεγάλη Αυλή. Η Άνδρος χωρίζεται σε τρεις γενικές περιοχές: Βόρεια, Κεντρική, Νότια και Mangrove Cay.

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι παρθένα ζούγκλα, μπορείτε να ταξιδέψετε από τη μια περιοχή στην άλλη μόνο με αεροπλάνο ή βάρκα. Δεν υπάρχουν δρόμοι που να συνδέουν τη μια περιοχή με την άλλη. Η περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή για την εξαιρετική κολύμβηση με αναπνευστήρα και τις καταδύσεις.

Ο τρίτος μεγαλύτερος υφάλος φραγμού στον κόσμο βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του και είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να βρείτε παραδείγματα σχεδόν κάθε είδους τροπικών ειδών ψαριών. Στο εσωτερικό του νησιού, θα βρείτε σχηματισμούς γλυκού νερού που ονομάζονται μπλε τρύπες. Το νησί έχει πάνω από 150 από αυτούς τους ασυνήθιστους γεωγραφικούς σχηματισμούς.

7. Isle of Youth

Nueva Gerona στην Κούβα, ένα από τα νησιά της Καραϊβικής, που φαίνεται παρακάτω από το POV κάποιου σε ένα βουνό

Abraham Losa Luaces/Shutterstock

Αυτό το νησί είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Κούβα μετά την ηπειρωτική χώρα της Κούβας και είναι το έβδομο μεγαλύτερο στην Καραϊβική. Βρίσκεται περίπου 30 μίλια νότια του νησιού της Κούβας, στην άλλη πλευρά του κόλπου του Batabanó.

Μεγάλο μέρος του νησιού είναι καλυμμένο με πλούσια δάση με πεύκα, από τα οποία ενέπνευσε το προηγούμενο όνομά του, Isla de Pinos. Δεν ανήκει σε καμία επαρχία, αλλά θεωρείται Ειδικός Δήμος.

Περίπου 85.000 άνθρωποι ζουν στο Isla de la Juventud. Πολλοί από αυτούς ζουν στην πρωτεύουσα, Nueva Gerona, η οποία είναι και η μεγαλύτερη πόλη. Η δεύτερη σε πληθυσμό είναι η Σάντα Φε, η οποία είναι η παλαιότερη πόλη του νησιού. Ενώ λίγα είναι γνωστά για τους αρχικούς κατοίκους του νησιού, σημάδια της παρουσίας τους παραμένουν.

Πάνω από 235 αρχαία σχέδια μπορεί κανείς να δει στο συγκρότημα των σπηλαίων κοντά στην Πούντα ντελ Έστε. Χαρακτηρίστηκαν Εθνικό Μνημείο το 1979. Σήμερα, η βιομηχανία ξυλείας της Κούβας τροφοδοτείται από τα πολλά πεύκα της περιοχής.

Στις χαμηλές κορυφογραμμές του βόρειου τμήματος του νησιού εξορύσσεται μάρμαρο. Σε άλλες περιοχές καλλιεργούνται εσπεριδοειδή και λαχανικά. Το νησί έχει πολλά θέρετρα και είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Υπάρχουν πολλές παραλίες κατά μήκος της ακτής, συμπεριλαμβανομένης μιας ηφαιστειακής παραλίας με μαύρη άμμο. Μεταξύ των νησιών μοναδικοί κάτοικοι είναι τα καβούρια της γης, που κάνουν ένα δημοφιλές πιάτο. Πολλοί λένε ότι οι Ανδροσιανοί κάνουν τις καλύτερες εκδοχές αυτού του ασυνήθιστου γεύματος.

8. Μεγάλο νησί Inagua

Υπέροχο νησί Inagua, όπως φαίνεται από τον φάρο

Jess Morgan Photography/Shutterstock

Το Great Inagua είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στις Μπαχάμες. Ισπανοί εξερευνητές την αποβίβασαν επανειλημμένα επειδή βρέθηκε γλυκό νερό στα νησιά. Αρκετά τεκμηριωμένα πλοία θησαυρών κατέρρευσαν στους ύπουλους υφάλους Inaguan.

Η γεωγραφία του νησιού είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη με μερικούς μικρούς λόφους με άμμο. Υπάρχουν πολλές λίμνες στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της λίμνης Windsor μήκους δώδεκα μιλίων, η οποία είναι επίσης γνωστή ως λίμνη Rosa. Αυτό είναι ένα από τα πιο αραιοκατοικημένα νησιά των Μπαχαμών.

Λιγότεροι από 1.000 άνθρωποι ζουν εδώ, οι περισσότεροι από αυτούς στην πρωτεύουσα του νησιού, τον Μάθιου Τάουν. Ενδιαφέρεστε για τα οικονομικά, τη βιομηχανία ή τα τρόφιμα; Πραγματοποιήστε μια επίσκεψη στην εγκατάσταση ηλιακού ορού της Morton Salt Company , η οποία παράγει πάνω από ένα εκατομμύριο λίβρες αλάτι το χρόνο.

9. Νότια Άνδρος

Η Bahama Oriole κάθεται σε ένα δέντρο στο νησί της Νότιας Άνδρου

Wang LiQiang/Shutterstock

Λιγότεροι από 4.000 άνθρωποι ζουν στη Νότια Άνδρο. Οι περισσότεροι ζουν κατά μήκος της ακτής σε μέρη όπως το Kemp’s Bay ή το Little Creek Settlement. Ακριβώς έξω από τις ακτές της Νότιας Άνδρου, θα βρείτε το The Tongue of the Ocean, ένα θαλάσσιο τείχος που πέφτει πάνω από 6.000 πόδια.

Η περιοχή είναι μια χώρα των θαυμάτων για δύτες και snorkelers. Στη στεριά, θα βρείτε γεωγραφικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο από μπλε τρύπες, συστήματα υποβρύχιων σπηλαίων και πλούσια, εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα.

Αυτό περιλαμβάνει άπιαστα είδη πουλιών όπως το Bahama Oriole και ασυνήθιστη φυτική ζωή που περιλαμβάνει τα 60 είδη άγριας ορχιδέας του νησιού.

10. Νησί Γκραντ Μπαχάμα

Φωτογραφία της παραλίας Taino στο Freeport σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Καραϊβικής, το Grand Bahama

Ramunas Bruzas/Shutterstock

Εάν έρχεστε στις Μπαχάμες από τις ΗΠΑ, είναι πιθανό να εισέλθετε στη χώρα μέσω του Freeport, μιας πόλης στη Grand Bahama. Είναι το βορειότερο νησί των Μπαχάμες, και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα.

Η περιοχή είναι γνωστή για τα all-inclusive θέρετρα και τα παγκοσμίου φήμης γήπεδα γκολφ. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν σε δημοφιλείς παραλίες όπως το Xanadu ή να απολαύσουν τοπική μουσική και τέχνη με άχυρο στο Port Lucaya Marketplace.

Το Freeport είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει φυσική ομορφιά για να απολαύσετε. Αυτό περιλαμβάνει τους γαλήνους κολπίσκους με ύφαλο και τους βάλτους των μαγκρόβων. Αν έχετε χρόνο, αξίζει να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Lucayan.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν κολπίσκους με μαγγρόβια, πευκοδάση και να δουν διατηρημένα στοιχεία του αρχικού λαού των Lucayan. Το εθνικό πάρκο φιλοξενεί επίσης τη διάσημη παραλία Gold Rock.

Διαβάστε στη συνέχεια: Πόσα νησιά υπάρχουν στις Μπαχάμες; & Πού να μείνετε στις Μπαχάμες

Συχνές Ερωτήσεις

Αποβάθρα ψαρέματος και πεζόδρομος στο κέντρο της πόλης στο St. John, Αντίγκουα, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Καραϊβικής

Nancy Pawels/Shutterstock

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα κύρια νησιά της Καραϊβικής; Έχουμε απαντήσεις:

Ποιες είναι οι 13 χώρες της Καραϊβικής;

Υπάρχουν 13 κυρίαρχα νησιωτικά έθνη στην Καραϊβική. Είναι: Κούβα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Γρενάδα, Μπαχάμες, Μπαρμπάντος, Δομινίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Τζαμάικα, Αϊτή, Σεντ Κιτς και Νέβις, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες και Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Ποια είναι τα 4 κύρια νησιά της Καραϊβικής;

Κανένα συγκεκριμένο νησί δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τα «κύρια» νησιά μιας ολόκληρης περιοχής. Οι τέσσερις μεγαλύτερες είναι η Κούβα, η Ισπανιόλα, η Τζαμάικα και το Πουέρτο Ρίκο. Καθένα από αυτά είναι είτε μέρος ενός έθνους ή επικράτειας, είτε, στην περίπτωση της Ισπανιόλα, περιέχει πολλές χώρες εντός των γεωγραφικών της συνόρων.

Πόσα διαφορετικά νησιά της Καραϊβικής υπάρχουν;

Πάνω από 7.000. Μερικά είναι τόσο μικρά που δεν υποστηρίζουν ζωή και δεν εμφανίζονται σε χάρτες. Άλλοι έχουν ακμάζουσες πόλεις και μεγάλες, φυσικές περιοχές.

Τι ορίζει ένα νησί της Καραϊβικής;

Σχεδόν όλα τα νησιά που βρίσκονται στην περιοχή της Καραϊβικής ορίζονται ως νησιά της Καραϊβικής. Έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και πληθυσμούς και γεωγραφικά χαρακτηριστικά που μπορεί να περιλαμβάνουν ποτάμια, βουνά, καταρράκτες και παραλίες.

Συνοψίζοντας: Τι είναι τα νησιά της Καραϊβικής;

Υπάρχουν χιλιάδες νησιά που αποτελούν την Καραϊβική. Το καθένα έχει διαφορετική ατμόσφαιρα και διαφορετική γεωγραφία. Ορισμένα είναι προσβάσιμα με αεροπλάνο διάρκειας μίας ώρας από τις ΗΠΑ.

Σε άλλα, μπορείτε να φτάσετε μόνο με ένα μακρύ ταξίδι με βάρκα. Όλα έχουν διαφορετικά πράγματα να προσφέρουν στους περίεργους και τολμηρούς και αξίζουν μια επίσκεψη. Τι περιμένετε λοιπόν — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στην Καραϊβική σήμερα!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Τζαμάικα

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Κούβα

διασκεδαστικά γεγονότα για το Πουέρτο Ρίκο

Aκολουθήστε μας στο facebook

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια