Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Kauai το 2023;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Kauai το 2023;

Το νησί Kauai είναι μια δημοφιλής απόδραση για όσους ταξιδεύουν στη Χαβάη. Δέχεται περίπου 100.000 επισκέπτες μηνιαίως. Τα καταπράσινα τροπικά τοπία είναι τα κύρια αξιοθέατα για τον τουρισμό στο νησί.

Οι λάτρεις της φύσης συρρέουν στα άγρια ​​τοπία του Waimea Canyon State Park και του Wailua Falls. Η ακτή είναι επίσης εντυπωσιακή, με απόκρημνους βράχους και εντυπωσιακές παραλίες.

Κάντε πεζοπορία στο κρατικό πάρκο Na Pali Coast για μερικές από τις καλύτερες απόψεις στον κόσμο. Εκτός από τα φυσικά θαύματα, ρίξτε μια ματιά στους παραγωγούς καφέ και ρουμιού όταν χρειάζεστε κάτι νόστιμο.

Ένα ταξίδι στο Kauai είναι απαραίτητο για κάθε λάτρη των καλών πεζοποριών, αλλά πριν πάτε οπουδήποτε καινούργιο, είναι πάντα καλή ιδέα να ερευνήσετε την ασφάλεια και άλλες πρακτικές ανησυχίες. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται κάτω από ένα τοπίο που μοιάζει με παράδεισο.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς. Αυτός ο λεπτομερής οδηγός ασφαλείας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν ένα ταξίδι στο Kauai είναι κατάλληλο για εσάς. Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού ποσοστού εγκληματικότητας.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Kauai το 2023;

Γυναίκα που περπατά κατά μήκος της ακτής Na Pali στο Kalalau Trail και νανίζεται από τους γιγάντιους βράχους από πάνω για να δείξει ότι το Kauai είναι πολύ ασφαλές

Colton Stiffler/Shutterstock

Το Kauai είναι ένα από τα ασφαλέστερα μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους επισκέπτες. Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, αν και συμβαίνει κάποιο έγκλημα ιδιοκτησίας κατά τουριστών.

Πρέπει επίσης να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις όταν βγαίνετε στη φύση, αλλά αυτές οι προφυλάξεις δεν είναι συγκεκριμένες για το Kauai. Το Kauai είναι ένα ήσυχο, χαλαρό νησί που δεν δέχεται πολλά εγκλήματα. Ωστόσο, βιώνει κάποιο έγκλημα , κυρίως κατά ιδιοκτησίας.

Οι συνήθεις τύποι εγκλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσετε ενώ βρίσκεστε στο Kauai περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή από δωμάτια ξενοδοχείου
  • Κλοπή από ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
  • Κλοπή μηχανοκίνητου οχήματος

Το βίαιο έγκλημα στο Kauai είναι εξαιρετικά σπάνιο και το βίαιο έγκλημα που απευθύνεται σε τουρίστες είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Είναι πιο πιθανό να πέσετε θύμα ενός εγκλήματος μικροπεριουσίας.

Το έγκλημα ιδιοκτησίας είναι ένα πρόβλημα σε ολόκληρη τη Χαβάη και ολόκληρη η πολιτεία έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας κατά της ιδιοκτησίας από τον εθνικό μέσο όρο. Το Καουάι δεν είναι τόσο πυκνοκατοικημένο, επομένως το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας είναι χαμηλότερο από ό,τι σε ορισμένα άλλα νησιά, αλλά η κλοπή εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο σπάνιο εδώ από ό, τι στο Oahu. Η φύση είναι μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για εσάς στο Kauai από άλλους ανθρώπους. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στο Kauai για να απολαύσουν την όμορφη φύση, πιθανότατα θα κάνετε το ίδιο.

Όταν κάνετε πεζοπορία, κολύμπι ή απλώς απολαμβάνετε το τοπίο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις. Οι συνθήκες κολύμβησης στο Kauai είναι συχνά επικίνδυνες.

Τα ρεύματα και οι ρήξεις μπορούν να σας κάνουν γρήγορα πιο πέρα ​​από ό,τι είχατε προγραμματίσει. Υπάρχουν επίσης επικίνδυνα θαλάσσια ζώα όπως οι μέδουσες. Αρκετοί επισκέπτες εκτός πολιτείας πνίγονται στο Καουάι  κάθε χρόνο.

Το νησί Kauai διαθέτει έναν επίσημο ιστότοπο που παραθέτει τις παραλίες σε όλο το νησί και τις ειδοποιήσεις ασφαλείας, που ενημερώνονται καθημερινά. Ελέγξτε αυτόν τον ιστότοπο πριν κάνετε σχέδια κολύμβησης.

Πηγαίνετε μόνο σε παραλίες που έχουν ναυαγοσώστες, όσο δυνατός κολυμβητής κι αν νομίζετε ότι είστε. Ακολουθήστε τις αναρτημένες προειδοποιήσεις και ρωτήστε τον ναυαγοσώστη σε υπηρεσία εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξετε όταν κολυμπάτε.

Άλλες σημαντικές προφυλάξεις κολύμβησης που πρέπει να λάβετε είναι να μην κολυμπήσετε ποτέ μόνοι. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και θέλεις κάποιον να καλέσει για βοήθεια. Παρατηρήστε τον ωκεανό για λίγα λεπτά πριν πηδήσετε μέσα, ώστε να γνωρίζετε ποιες προφυλάξεις μπορεί να χρειαστεί να λάβετε.

Ποτέ μα ποτέ μην γυρίσεις την πλάτη σου στον ωκεανό. Πρέπει επίσης να προσέχετε ορισμένες φυσικές καταστροφές ενώ βρίσκεστε στο Kauai. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι φυσικών καταστροφών είναι οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις.

Το Καουάι είναι ένα από τα σημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες που δέχεται τις περισσότερες βροχοπτώσεις ετησίως και οι έντονες τροπικές καταιγίδες μερικές φορές προκαλούν καταστροφές στο νησί. Για παράδειγμα, το 2018, κατολισθήσεις και πλημμύρες εκτόπισαν εκατοντάδες ανθρώπους  στο Καουάι.

Όταν κάνετε πεζοπορία, να έχετε πάντα το νου σας για δελτία καιρού που σας ενημερώνουν για επικίνδυνες συνθήκες όπως αυτές.

Εάν υπάρχουν ειδοποιήσεις για πλημμύρες, μην επιχειρήσετε καμία υπαίθρια δραστηριότητα και επικεντρωθείτε στην ασφάλεια. Πάντα να ερευνάτε τα μονοπάτια που θέλετε να δοκιμάσετε εκ των προτέρων σε περίπτωση που σημειώθηκε πρόσφατα κάποια ζημιά από πλημμύρες.

Έγκλημα στο Καουάι

Μοναδική αιωρούμενη κρεμαστή γέφυρα στο Hanapepe για ένα κομμάτι σχετικά με το αν είναι ασφαλές ή όχι να επισκεφθείτε το Kauai φέτος

Ventu Photo/Shutterstock

Το Kauai έχει αρκετά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το δεμένο, αραιοκατοικημένο νησί δεν παρέχει ακριβώς κάλυψη για σκληρούς εγκληματίες. Ωστόσο, το έγκλημα συμβαίνει εδώ, όπως συμβαίνει οπουδήποτε αλλού.

Το έγκλημα ιδιοκτησίας είναι το κύριο μέλημα των τουριστών. Οι επισκέπτες γίνονται συχνά στόχος περιστατικών μικροκλοπών. Η Πολιτεία της Χαβάης δημοσιεύει λεπτομερείς αναφορές για την εγκληματικότητα σε όλα τα νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Καουάι.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην πιο πρόσφατη αναφορά, από το 2020, εδώ . Η συντριπτική πλειονότητα των εγκληματικών περιστατικών στο Καουάι, το 84,8% εξ αυτών, είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας. Το πιο συνηθισμένο έγκλημα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή-κλοπή, ακολουθούμενη από τη διάρρηξη και την κλοπή μηχανοκίνητων οχημάτων.

Η κλοπή κλοπής είναι μια ευρεία κατηγορία που περιλαμβάνει τα πάντα, από πορτοφολάδες μέχρι κλοπές καταστημάτων. Η πιο δημοφιλής μορφή κλοπής ήταν η κλοπή σε καταστήματα, ακολουθούμενη από την κλοπή από μηχανοκίνητα οχήματα.

Τα περιστατικά πορτοφολάδων ήταν σχεδόν ανύπαρκτα, αν και να έχετε κατά νου ότι αυτές οι στατιστικές εγκληματικότητας προέρχονται από το 2020, όταν ο τουρισμός δεν υπήρχε στο νησί και οι στατιστικές για την εγκληματικότητα δεν είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές.

Τα βίαια εγκλήματα είναι αρκετά σπάνια στο νησί.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επίθεση, η οποία αποτελεί το 9,7% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Kauai. Το ποσοστό σεξουαλικής επίθεσης είναι μέτριο στο νησί, αν και τα περισσότερα θύματα είναι δυστυχώς ντόπιες γυναίκες.

Το ποσοστό βιασμών αυξήθηκε επίσης στο νησί τα τελευταία χρόνια, αν και αυτή η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι η τοπική κυβέρνηση ενημέρωσε τον ορισμό του βιασμού ώστε να είναι πιο επεκτατικός.

Ωστόσο, είναι μια καλή προειδοποίηση για τις γυναίκες ταξιδιώτες να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις όταν ταξιδεύουν στο Kauai. Τα καλά νέα είναι ότι η εγκληματικότητα στο Kauai έχει γενικά πτωτική τάση. Την τελευταία δεκαετία, η εγκληματικότητα μειώθηκε συνολικά κατά 55,4%.

Αυτή η μείωση επηρέασε τα βίαια εγκλήματα και τα εγκλήματα ιδιοκτησίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μείωση της εγκληματικότητας συνέβη την ίδια στιγμή που ο πληθυσμός του Kauai αυξήθηκε, αυτό δείχνει πόσο ασφαλές είναι το νησί.

Κλοπή από Οχήματα

Ένα από τα πιο κοινά εγκλήματα που επηρεάζουν τους επισκέπτες στο Kauai είναι η κλοπή από οχήματα. Τα αξιοθέατα του Kauai είναι μακρινά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι τα καλύτερα στο νησί, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί επισκέπτες πρέπει να νοικιάσουν οχήματα για να μετακινηθούν.

Ωστόσο, η κλοπή από οχήματα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα στο νησί. Οι εγκληματίες συχνά στοχεύουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, καθώς γνωρίζουν ότι οι τουρίστες είναι δυνητικά επικερδείς στόχοι.

Οι κλέφτες δραστηριοποιούνται σε τοποθεσίες που γνωρίζουν ότι είναι δημοφιλή σημεία στάθμευσης για τους τουρίστες, όπως χώροι στάθμευσης στην παραλία και κεφαλές μονοπατιών πεζοπορίας. Δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα που δεν καλύπτεται από ασφάλιση ενοικίασης, οπότε λάβετε τις σωστές προφυλάξεις για να αποτρέψετε την κλοπή.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την κλοπή από οχήματα είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας που θα μπορούσε να προσελκύσει έναν κλέφτη (τουλάχιστον, τίποτα στο μάτι).

Ποτέ μην αφήνετε τίποτα στο αυτοκίνητό σας που θα καταστραφείτε να χάσετε. Να παίρνετε πάντα τα τιμαλφή σας μαζί σας όταν αφήνετε το αυτοκίνητο. Προσπαθήστε να αποφύγετε να αφήσετε οποιαδήποτε υπάρχοντα στο αυτοκίνητό σας χωρίς επιτήρηση.

Εάν πρέπει να αφήσετε οτιδήποτε στο αυτοκίνητό σας, όπως τσάντες για ψώνια ή αποσκευές, φροντίστε να έχετε μαζί σας τα πιο ακριβά αντικείμενα. Τοποθετήστε τα αντικείμενα σε μέρη που δεν τα φαίνονται, όπως το πορτμπαγκάζ ή το ντουλαπάκι σας.

Μην ανοίγετε το πορτμπαγκάζ σας όταν υπάρχουν άλλα άτομα που μπορεί να δουν ότι το κουβαλάτε μαζί σας.

Το πώς και πού παρκάρετε είναι επίσης βασικό. Προσπαθήστε να παρκάρετε κάπου όπου υπάρχουν άλλα άτομα τριγύρω, παρέχοντας λιγότερη κάλυψη στους κλέφτες. Κλειδώστε τις πόρτες σας και τυλίξτε τα παράθυρά σας για να είναι δύσκολο για κάποιον να σας ληστέψει.

Διακοπές διαμονής

Οι διαρρήξεις είναι λιγότερο συχνές στο Kauai από τις διαρρήξεις οχημάτων, αλλά μπορούν ακόμα να συμβούν. Δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τον τρόμο κάποιου να εισβάλει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στο ενοικιαζόμενο σπίτι σας!

Οι βασικές προφυλάξεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των διαρρήξεων. Κάτι τόσο απλό όπως το κλείδωμα της πόρτας και το κλείσιμο των παραθύρων όταν φεύγετε από το ξενοδοχείο ή όταν κοιμάστε μπορεί να αποτρέψει πολλά εγκλήματα.

Πολλοί άνθρωποι απορροφώνται τόσο πολύ από την ατμόσφαιρα ασφάλειας στο Kauai που ξεχνούν ακόμη και τέτοιες βασικές προφυλάξεις, δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα για τους κλέφτες. Προσπαθήστε να μην μιλάτε για τη διαμονή σας όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο.

Ποτέ μην πείτε λεπτομερώς σε νέους γνωστούς πού μένετε, καθώς ποτέ δεν ξέρετε ποιοι μπορεί να έχουν κακές προθέσεις. Εάν μένετε σε ξενοδοχείο, να θυμάστε ότι τα λόμπι του ξενοδοχείου είναι τεχνικά ένας δημόσιος χώρος και θα μπορούσε να σας ληστέψει κάποιος που περιπλανιέται μέσα.

Η καλή πλευρά της διαμονής σε ένα ξενοδοχείο είναι ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν χρηματοκιβώτια δωματίων ή χρηματοκιβώτια στο λόμπι για να αποθηκεύσετε τα τιμαλφή σας. Αυτές οι επιλογές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε τα πράγματά σας.

Ακόμα κι αν δεν έχετε χρηματοκιβώτιο, φροντίστε να αποθηκεύετε τιμαλφή κάπου κρυμμένα αντί να τα αφήνετε στην ύπαιθρο, όπου είναι εύκολα ορατά σε οποιονδήποτε μπορεί να μπει ή να περιπλανηθεί από τα παράθυρά σας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Πολύχρωμη σκηνή με το λουτρό της Βασίλισσας σε πλήρη θέα, που ρέει στον ωκεανό.  Μία από τις περιοχές που πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί ενώ βρίσκεστε στο Kauai

Dave H. Fine/Shutterstock

Δεν υπάρχουν πολλές περιοχές υψηλής εγκληματικότητας στο Kauai. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να προσέχετε όσον αφορά τη σωματική σας ασφάλεια. Ποτέ μην κολυμπήσετε σε καμία παραλία χωρίς ναυαγοσώστες γιατί είναι πολύ επικίνδυνες.

Ορισμένες περιοχές κολύμβησης, όπως οι πισίνες γλυκού νερού με τις πινακίδες «απαγορεύεται η κολύμβηση» και το Queen’s Bath, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Οι καταρράκτες Kipu έχουν πλέον απαγορευτεί στους επισκέπτες μετά από πολλές θανατηφόρες συναντήσεις.

Ερευνήστε τη δυσκολία των μονοπατιών πεζοπορίας εκ των προτέρων. Ορισμένα μονοπάτια, όπως το Kalalau Trail, είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και πρέπει να τα επιχειρούν μόνο καλοί πεζοπόροι σε έμπειρες συνθήκες.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το Kauai:

  • Προσοχή στις τρύπες κολύμβησης γλυκού νερού λόγω λεπτοσπείρωσης. Η λεπτοσπείρωση είναι μια επικίνδυνη βακτηριακή λοίμωξη ιδιαίτερα συχνή σε τροπικές περιοχές. Μην πηγαίνετε για κολύμπι εάν έχετε κοψίματα ή γρατσουνιές. Να ακολουθείτε πάντα τις αναρτημένες πινακίδες που προειδοποιούν κατά της κολύμβησης.
  • Τηρείτε τους τοπικούς νόμους. Οι κανονισμοί για ορισμένα πράγματα είναι πολύ αυστηροί στο Kauai. Για παράδειγμα, τα πρόστιμα για τη μη χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι πολύ υψηλά. Ο Kauai έχει τη φήμη για χαλαρές οδηγίες σχετικά με την κολύμβηση, αλλά παρά τις φήμες, το γυμνό κολύμπι δεν επιτρέπεται.
  • Να είστε προσεκτικοί στην οδήγηση. Υπάρχει μόνο ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος δύο λωρίδων κυκλοφορίας που χρησιμεύει ως ο κύριος δρόμος για να μετακινηθείτε στο νησί. Προσέχετε πάντα το δρόμο καθώς οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Επιτρέπονται οι αριστερές στροφές από τον αυτοκινητόδρομο, αλλά όχι οι αναστροφές.
  • Να σέβεστε τα μονοπάτια. Ποτέ μην βγείτε από το μονοπάτι, καθώς θα μπορούσατε να καταστρέψετε τα ευαίσθητα τοπία. Μην ρίχνετε σκουπίδια ή μαζεύετε λουλούδια. Τρίψτε τις μπότες πεζοπορίας σας πριν έρθετε στο Kauai καθώς τυχόν αδέσποτοι σπόροι θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ευαίσθητο οικοσύστημα.

Συχνές Ερωτήσεις

Αεροφωτογραφία μιας απομονωμένης παραλίας που βρίσκεται μέσα στους βράχους της ακτής Na Pali στο Kauai

Pongsakorn Teeraparpwong/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να κάνετε πριν επισκεφτείτε το Kauai:

Είναι ασφαλές να πάτε στο Kauai;

Ναι, το Kauai είναι ασφαλές για επίσκεψη. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό. Ωστόσο, εάν ελέγχετε τις δημοφιλείς παραλίες και τα μονοπάτια πεζοπορίας, φροντίστε να προσέχετε τις προφυλάξεις που λαμβάνετε ενώ βρίσκεστε στη φύση.

Είναι το Kauai ασφαλές τη νύχτα;

Το Kauai δεν είναι ακριβώς επικίνδυνο τη νύχτα, καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλό. Ωστόσο, αποφύγετε ερημικές περιοχές τη νύχτα, όπως παραλίες και απομακρυσμένα μονοπάτια. Ποτέ δεν ξέρεις τι ή ποιον θα μπορούσες να συναντήσεις.

Είναι το Kauai ασφαλές για τις γυναίκες;

Ναι, το Kauai είναι αρκετά ασφαλές για τις γυναίκες! Αν και ο βιασμός είναι το δεύτερο πιο κοινό βίαιο έγκλημα στο νησί, η στατιστική είναι απατηλή. Οφείλεται σε έναν διευρυμένο ορισμό του βιασμού που είναι πιο ευγενικός με τους επιζώντες σε σύγκριση με τους εγκληματικούς ορισμούς σε άλλα μέρη.

Πώς είναι το έγκλημα στο Καουάι;

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Kauai είναι αρκετά χαμηλό. Η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που διαπράττονται στο νησί είναι μικροεγκλήματα ιδιοκτησίας.

Τι είναι καλύτερο: Maui ή Kauai;

Η απάντηση εξαρτάται από το τι ψάχνετε. Αν θέλετε μια τυπική εμπειρία στη Χαβάη με πολυτελή θέρετρα, πολλά ψώνια και διασκέδαση και τέλειο καιρό στην παραλία ανά πάσα στιγμή, τότε το Maui είναι η καλύτερη επιλογή.

Αν θέλετε λιγότερα πλήθη, μια πιο αυθεντική εμπειρία και τραχιά φύση και δεν σας πειράζει η άφθονη βροχή, τότε το Kauai είναι η καλύτερη επιλογή.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στο Kauai;

Το Kauai είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη. Εφόσον λαμβάνετε προφυλάξεις για την προστασία των τιμαλφών σας και ακολουθείτε τις τοπικές συμβουλές όταν πηγαίνετε στη φύση, θα πρέπει να έχετε ένα απόλυτα ασφαλές ταξίδι.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια ασφαλή ατμόσφαιρα συνολικά, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στο Kauai σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός παράδεισος. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης :Πού να μείνετε στο Kauai το 2023 | Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Ταξιδιωτικός οδηγός Χαβάης

Οι 15 καλύτεροι παραλιακοί προορισμοί στον κόσμο, κατάταξη

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Βοστώνη το 2023;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στην Ταϊτή το 2023;

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους – Airtickets

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια