Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μιλάνο το 2023;

Η βόρεια ιταλική πόλη του Μιλάνου είναι ένας από τους πιο κομψούς προορισμούς για ένα διάλειμμα στην πόλη. Κάθε χρόνο, σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι  επισκέπτονται την πόλη.

Το Μιλάνο είναι πιο διάσημο για τον ρόλο του ως μια από τις πρωτεύουσες της μόδας στον κόσμο — φιλοξενεί μια ετήσια εβδομάδα μόδας στην οποία συμμετέχουν μοντέλα και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο.

Το πολυσύχναστο, μοντέρνο Μιλάνο είναι σίγουρα μια από τις πιο κομψές πόλεις στον κόσμο, με κορυφαίες μπουτίκ, vintage καταστήματα και μια εντυπωσιακή μοντέρνα κουλτούρα και επιχειρηματική σκηνή.

Η πόλη έχει επίσης αρκετά ιστορικά ορόσημα, ειδικά το εμβληματικό Duomo που μοιάζει με γαμήλια τούρτα, και πολιτιστικά ορόσημα, όπως η παγκοσμίου φήμης όπερα La Scala. Το Μιλάνο είναι μια πόλη που πρέπει να επισκεφτείτε, ειδικά αν είστε της μόδας και του πολιτισμού.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πόλη και μπορεί να αντιμετωπίσετε τα ίδια προβλήματα που θα συναντούσατε σε οποιαδήποτε πόλη σε όλο τον κόσμο. Θυμηθείτε ότι το Μιλάνο δεν είναι απλώς ένας τουριστικός προορισμός, αλλά μια πραγματική πόλη όπου ζουν Ιταλοί.

Λοιπόν, είναι η πόλη ασφαλής για επίσκεψη ή θα πρέπει να αναβάλετε το ταξίδι σας; Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να απαντήσετε στην ερώτηση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις συνήθεις ανησυχίες για την ασφάλεια, πώς να παραμείνετε ασφαλείς και περισσότερα στον πλήρη οδηγό μας. Ας βουτήξουμε!

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μιλάνο

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μιλάνο το 2023;

Άνθρωποι που περπατούν μέσα σε ένα πολύ μεγάλο εμπορικό κέντρο, όπου φαίνεται ακριβό κατάστημα σε κάθε πλευρά.

ΜΙΛΑΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ – 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: Galleria Vittorio Emanuele II στο Μιλάνο της Ιταλίας. Διάσημη εμπορική στοά στο Μιλάνο. Ένα από τα παλαιότερα εμπορικά κέντρα του κόσμου./Resul Muslu/Shutterstock

Ναί. Το Μιλάνο είναι σίγουρα ασφαλές για επίσκεψη, διαφορετικά, εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα το επισκέπτονταν κάθε χρόνο! Ωστόσο, έχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα, όπως πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Το αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας επηρεάζει κυρίως τους ντόπιους, όχι τους επισκέπτες, αλλά είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε προφυλάξεις όσο βρίσκεστε στην πόλη.

Δεδομένου ότι το Μιλάνο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας με περίπου 1,4 εκατομμύρια κατοίκους , πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η χώρα είναι παρόντα και στο Μιλάνο. Γι’ αυτό, ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα για την ασφάλεια της επίσκεψης στο Μιλάνο είναι οι ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ιταλία.

Οι περισσότερες χώρες συμβουλεύουν να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε την Ιταλία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν την Ιταλία σε ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου 2, συμβουλεύοντας τους πολίτες τους να είναι πιο προσεκτικοί  όταν βρίσκονται στην Ιταλία.

Οι περισσότερες άλλες χώρες, όπως η  καναδική κυβέρνηση  , τοποθετούν την Ιταλία σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1, αλλά εξακολουθούν να αναφέρουν πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στις μεγαλύτερες πόλεις και τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Τα προβλήματα που επηρεάζουν το Μιλάνο και την Ιταλία συνολικά περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Μικροκλοπή
 • Ληστεία
 • Εμφύλια αναταραχή
 • Τρομοκρατία

Διαδηλώσεις και απεργίες γίνονται συχνά στην Ιταλία. Δεδομένου ότι το Μιλάνο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι λογικό να γίνονται συχνά διαδηλώσεις στους δρόμους του.

Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2023 , διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους ενάντια στην καταστολή των δικαιωμάτων των LGBT από την εθνική κυβέρνηση, ανατρέποντας προοδευτικά μέτρα από την τοπική κυβέρνηση στο Μιλάνο.

Οι περισσότερες διαδηλώσεις στο Μιλάνο τείνουν να είναι ειρηνικές, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να αποφεύγετε τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις, ειδικά αν δεν γνωρίζετε αρκετά το τοπικό πλαίσιο για να μάθετε τι μπορεί κατά λάθος να υποστηρίξετε.

Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες μπορεί να προκαλέσουν αναστάτωση, να μπλοκάρουν κεντρικούς δρόμους και να κλείσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εάν ανακοινωθεί μια επίδειξη, βεβαιωθείτε ότι δεν επηρεάζει τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Ένας άλλος κίνδυνος που αναφέρουν οι ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ιταλία είναι η τρομοκρατία. Η τρομοκρατία είναι στην πραγματικότητα ο κύριος λόγος που οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν στην ταξιδιωτική τους συμβουλή ως δικαιολογία για την υπαγωγή της χώρας σε συμβουλευτικό επίπεδο 2.

Καθώς το Μιλάνο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και το κέντρο του τραπεζικού κλάδου της χώρας, οι αρχές το θεωρούν πιθανό στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ιταλία.

Το 2017, ένας τρομοκράτης μαχαίρωσε στρατιώτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Centrale του Μιλάνου , αλλά συνελήφθη γρήγορα.

Πιο πρόσφατα υπήρξαν πράξεις μαζικής βίας στο Μιλάνο, όπως το θανατηφόρο μαχαίρι σε σούπερ μάρκετ τον Οκτώβριο του 2022 , αν και οι αρχές δεν μπόρεσαν να αποδείξουν τους δεσμούς με την τρομοκρατία.

Αν και ο κίνδυνος τρομοκρατίας είναι υπαρκτός και παρών, δεν είναι πολύ υψηλός στο Μιλάνο, καθώς δεν υπήρξαν πολλές πρόσφατες επιθέσεις. Μπορείτε να λάβετε κάποιες προφυλάξεις, όπως να παραμένετε σε εγρήγορση σε μέρη με πολύ κόσμο, αλλά δεν πρέπει να αφήσετε τον φόβο να σας καταστρέψει το ταξίδι ή ακόμα χειρότερα να σας αποτρέψει από το να επισκεφτείτε το Μιλάνο.

Έγκλημα στο Μιλάνο

Μια γυναίκα μπορεί να δει να κάνει ποδήλατο στη μέση των ράγες του τρόλεϊ, όπου φαίνεται το τρόλεϊ να πλησιάζει από πίσω, και στο πλάι του τρόλεϊ διακρίνονται άνθρωποι που περπατούν.

ΜΙΛΑΝΟ, ΙΤΑΛΙΑ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022: Τουρίστες και ντόπιοι περπατούν σε πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο του Μιλάνου, μια μητρόπολη στη βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας της Ιταλίας. Μιλάνο, Λομβαρδία, Ιταλία./MNStudio/Shutterstock

Όταν ταξιδεύετε στο Μιλάνο, η εγκληματικότητα είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ανησυχία που μπορεί να επηρεάσει την ασφάλειά σας. Η πόλη έχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας. Παρόλο που η εγκληματικότητα επηρεάζει κυρίως τους ντόπιους και όχι τους επισκέπτες, εξακολουθεί να αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Μάλιστα, έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας σε όλη την Ιταλία. Σύμφωνα με τις περιφερειακές αναλύσεις του ποσοστού εγκληματικότητας στην Ιταλία, το Μιλάνο βρίσκεται στο #1. Η πόλη έχει ποσοστό εγκληματικότητας 4.866,3 περιστατικών  ανά 100.000 άτομα.

Ωστόσο, οι τοπικές αρχές προειδοποιούν ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Μιλάνο είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στην Ιταλία, απλώς ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αναφέρουν εγκλήματα εδώ παρά αλλού.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται. Το 2022, οι αναφορές κλοπής αυξήθηκαν κατά 18%  και οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 24% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Είναι αλήθεια ότι το 2022 σημειώθηκε παγκόσμια αύξηση της εγκληματικότητας λόγω του τέλους των περιορισμών για τον COVID-19, και αυτό το γεγονός πιθανότατα έχει πολύ να κάνει και με την αύξηση των εγκλημάτων στο Μιλάνο.

Είναι επίσης καλό να θυμόμαστε ότι αν και η εγκληματικότητα αυξήθηκε το 2022 σε σύγκριση με το 2021, η συνολική εγκληματικότητα έχει μειωθεί τα τελευταία αρκετά χρόνια. Τα περισσότερα από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν είναι μη βίαιης φύσης.

Το 2021, αναφέρθηκαν 95.300 κλοπές στην πόλη. Οι ταξιδιώτες πολυτελείας που έρχονται για να ψωνίσουν καθώς και οι ντόπιοι ντόγιεν μόδας που φορούν ρολόγια και τσάντες υψηλής ποιότητας είναι αγαπημένος στόχος.

Τα άλλα καλά νέα είναι ότι το Μιλάνο έχει στην πραγματικότητα ένα αρκετά χαμηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας. Όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, κατατάσσεται #37η στην  Ιταλία και #39η για απόπειρες ανθρωποκτονιών. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι μόλις 0,6 περιστατικά ανά 100.000 άτομα.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η ληστεία, με ποσοστό 103,4 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Για ορισμένα εγκλήματα, το Μιλάνο βρίσκεται στην πραγματικότητα κάτω από τον εθνικό μέσο όρο της Ιταλίας.

Αυτό περιλαμβάνει τις πιο επικίνδυνες μορφές εγκλήματος, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διάρρηξη κατοικιών και εγκλήματα που σχετίζονται με τη μαφία. Το Μιλάνο έχει σίγουρα τα προβλήματά του με την εγκληματικότητα, όπως μπορείτε να καταλάβετε από το αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Ωστόσο, το ποσοστό του βίαιου εγκλήματος είναι στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλό και τα περισσότερα από τα εγκλήματα που διαπράττονται στην πόλη είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας (έχει πολύ χαμηλότερο ποσοστό βίαιου εγκλήματος από πολλές πόλεις των ΗΠΑ, για σύγκριση).

Μικροκλοπή

Η πιο κοινή μορφή εγκλήματος στο Μιλάνο είναι η κλοπή, με σχεδόν 100.000 περιστατικά να αναφέρονται ετησίως. Η κλοπή είναι μια ευρεία κατηγορία που περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά εγκλήματα, από κλοπές καταστημάτων έως κλοπές αντικειμένων που δεν επιτηρούνται.

Η κλοπή στο δρόμο είναι αυτή που είναι πιο πιθανό να επηρεάσει εσάς ως επισκέπτη του Μιλάνου. Εμφανίζεται με πολλές διαφορετικές μορφές, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής αντικειμένων χωρίς επίβλεψη, του πορτοφολισμού, της αρπαγής τσάντας και της κλοπής μέσω εξαπάτησης (απάτες).

Μάλιστα, η καναδική κυβέρνηση  προειδοποιεί τους πολίτες της για τον κίνδυνο κλοπής σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τη χώρα.

Στο Μιλάνο, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα υπάρχοντά σας σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα όπως ο καθεδρικός ναός Duomo ή η Galleria Vittorio Emanuele II. Υπάρχουν πολλοί πορτοφολάδες γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Milano Centrale και στις δημόσιες συγκοινωνίες, ειδικά στις γραμμές του μετρό όταν έχουν πολύ κόσμο.

Οι πορτοφολάδες στοχεύουν επίσης στη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, επειδή γνωρίζουν ότι οι τουρίστες θα παρεμποδιστούν από τις αποσκευές τους και θα αγχωθούν.

Ένα άλλο μέρος όπου πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι όταν τρώτε έξω. Το φαγητό στο ύπαιθρο είναι αυτό που πρέπει να κάνετε στην Ιταλία, αλλά οι κλέφτες συχνά στοχοποιούν άτομα που κάθονται σε υπαίθριες βεράντες σε εστιατόρια και καφέ, επειδή τείνουν να αποθαρρύνουν την επιφυλακή τους.

Μην αφήνετε ποτέ την τσάντα σας να κρέμεται από την πλάτη της καρέκλας σας και μην βάζετε αντικείμενα αξίας όπως το τηλέφωνό σας στο τραπέζι. Βάλτε όλα τα αντικείμενα στην τσάντα ή την τσέπη σας και κρατήστε την τσάντα σας στην αγκαλιά σας.

Προσοχή στις κοινές τακτικές απόσπασης της προσοχής γιατί οι κλέφτες τείνουν να εργάζονται σε ομάδες. Ένα άτομο θα προκαλέσει απόσπαση της προσοχής στις πόρτες του τρένου ή σε μια κυλιόμενη σκάλα, εμποδίζοντας το πλήθος, ενώ άλλοι θα απαλλάξουν τους τουρίστες από τα τιμαλφή τους.

Επίσης, να είστε προσεκτικοί με τους ξένους που σας πλησιάζουν, είτε για να σας ζητήσουν χρήματα είτε για να σας προσφέρουν βοήθεια. Να είστε ευγενικοί αλλά συνειδητοποιημένοι.

Οι βασικές προφυλάξεις μπορούν συνήθως να αποτρέψουν τους κλέφτες της Μίλαν. Μην βάζετε τιμαλφή εκεί που μπορεί εύκολα να τα πάρει ένας κλέφτης, όπως μια πίσω τσέπη. Φροντίστε πάντα να κρατάτε σφιχτά τις τσάντες σας και ότι η τσάντα σας έχει κλείσει πλήρως το φερμουάρ.

Ληστεία

Αν και το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο Μιλάνο είναι κυρίως κάτω από τον εθνικό μέσο όρο της Ιταλίας, η εξαίρεση είναι η ληστεία. Τα ποσοστά ληστειών στην πόλη είναι αρκετά υψηλά και είναι καλό να λαμβάνετε προφυλάξεις για να προστατευτείτε.

Οι ληστείες μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Αν και αυξάνονται τη νύχτα, συμβαίνουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Υπήρξε μια σειρά από ληστές που στόχευαν άτομα που φορούσαν Rolex και άλλα πολυτελή ρολόγια, κοσμήματα υψηλής ποιότητας και τσάντες επώνυμων σχεδιαστών. Η θέση του Μιλάνου ως πρωτεύουσας της πολυτελούς μόδας είναι γνωστή όχι μόνο στους fashionistas, αλλά και στους εγκληματίες.

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ή να φορέσετε πολυτελή είδη ενώ βρίσκεστε στην πόλη, βεβαιωθείτε ότι παραμένετε σε καλά φωτισμένους χώρους με πολλούς άλλους ανθρώπους τριγύρω τη νύχτα και αποφεύγετε τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Εάν σας ληστέψουν, παραδώστε τα τιμαλφή σας και επικεντρωθείτε στη φυγή. Οι ληστές και οι ληστές είναι συχνά οπλισμένοι και έχουν επιτεθεί στα θύματα για αντίσταση στο παρελθόν.

Αποφυγή κακών περιοχών

Ένα στενό δρομάκι με τούβλο δρόμο που περιβάλλεται από μεγάλες κολώνες κτιρίων.

Catarina Belova/Shutterstock

Το Μιλάνο έχει περιοχές στην πόλη που έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας και οι τουρίστες πρέπει να αποφεύγουν, ειδικά τη νύχτα. Μερικές επικίνδυνες γειτονιές περιλαμβάνουν:

 • Quarto Oggiaro
 • Μέσω Πάντοβας
 • Corvetto-Corso Lodi
 • Τζιαμπελίνο-Λορεντέζιο

Οι περισσότερες από αυτές τις γειτονιές είναι έξω από το κέντρο, αλλά υπάρχουν και επικίνδυνα σημεία του κέντρου. Σημειώθηκε αύξηση των ληστειών στην κεντρική συνοικία Navigli, μια δημοφιλή κομψή περιοχή νυχτερινής διασκέδασης.

Να είστε προσεκτικοί γύρω από το Stazione Centrale, ειδικά τη νύχτα. Η περιοχή γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό είναι πρόχειρη και οι ληστές συχνά παραμονεύουν επειδή γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί τουρίστες στην περιοχή.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Άνθρωποι που φορούν χειμωνιάτικα μπουφάν στέκονται μπροστά από ένα τρένο που τρέχει περιμένοντας να επιβιβαστούν.

23 Δεκεμβρίου 2020. Μιλάνο, Ιταλία – Άνθρωποι που στέκονται στην πλατφόρμα του υπόγειου σταθμού. Train in motion blur στο παρασκήνιο/Ταξιδεύοντας Jack/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν το ταξίδι σας στο Μιλάνο να πάει ομαλά:

 • Προετοιμάστε την αλλαγή εκ των προτέρων όταν αγοράζετε εισιτήρια μετρό. Οι πορτοφολάδες συχνά στοχεύουν ανθρώπους στα μηχανήματα εισιτηρίων στο μετρό του Μιλάνου. Δεν θέλετε να έχετε ολόκληρο το πορτοφόλι σας έξω και να προσπαθείτε να το βάλετε ξανά στην τσάντα σας, γι’ αυτό ετοιμάστε μερικά ρέστα σε άλλη τσέπη.
 • Επιλέξτε προσεκτικά τη διαμονή σας. Βεβαιωθείτε ότι το ξενοδοχείο σας έχει καλή ασφάλεια, καθώς ορισμένοι ταξιδιώτες έχουν κλέψει τις αποσκευές τους στο παρελθόν στα ξενοδοχεία τους. Ακόμη και ένα υπέροχο ξενοδοχείο δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως τι συμβαίνει σε δημόσια μέρη του ξενοδοχείου, όπως το λόμπι, επομένως μην αφήνετε τα τιμαλφή σας αφύλακτα.
 • Αφήστε τα τιμαλφή σας στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου σας. Πάρτε μαζί σας μόνο ό,τι χρειάζεστε για την ημέρα όταν βγαίνετε έξω. Εάν δεν το έχετε μαζί σας, τότε δεν μπορεί να κλαπεί.
 • Μην αφήνετε τιμαλφή στο αυτοκίνητό σας. Η κλοπή από οχήματα είναι ένα αρκετά κοινό έγκλημα. Το Μιλάνο έχει εξαιρετική δημόσια συγκοινωνία, οπότε δεν χρειάζεται να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην πόλη ούτως ή άλλως.

Συχνές Ερωτήσεις

Μια νύχτα που φαίνεται από έναν δρόμο δίπλα σε ένα κανάλι, όπου τα καταστήματα είναι διακοσμημένα με φώτα και ένα σκάφος μπορεί να δει αγκυροβολημένο στην προβλήτα του καναλιού.

Boris Stroujko/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι για το Μιλάνο:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Μιλάνο τη νύχτα;

Όπως σε κάθε άλλη πόλη, το Μιλάνο είναι πιο επικίνδυνο τη νύχτα παρά τη μέρα. Ωστόσο, εφόσον μένετε σε ασφαλέστερες περιοχές, όπως η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό Duomo, μπορείτε να περπατήσετε με ασφάλεια όταν το σκοτάδι.

Είναι το Μιλάνο ασφαλές για τις γυναίκες ταξιδιώτες;

Το Μιλάνο είναι γενικά ασφαλές για τις γυναίκες ταξιδιώτες, αλλά όπως οπουδήποτε, οι γυναίκες εκτίθενται σε πρόσθετους κινδύνους για τους οποίους οι άνδρες ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Βεβαιωθείτε ότι δεν περπατάτε μόνοι σας σε ερημικές περιοχές τη νύχτα και ότι δεν θα πείτε ποτέ σε κανέναν πού μένετε.

Είναι πιο ασφαλές το Μιλάνο ή η Ρώμη;

Το Μιλάνο έχει υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τη Ρώμη, παρόλο που τα περισσότερα από τα εγκλήματα είναι περιστατικά μικροκλοπών. Η Ρώμη είναι λίγο πιο ασφαλής από το Μιλάνο.

Είναι το Μιλάνο ακριβή πόλη;

Ναι, το Μιλάνο είναι μια ακριβή πόλη για επίσκεψη. Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι μια πρωτεύουσα της παγκόσμιας μόδας και των επιχειρήσεων και ότι η φήμη έχει ένα τίμημα.

Τι πρέπει να προσέχω στο Μιλάνο;

Στο Μιλάνο, προσοχή στους πορτοφολάδες καθώς είναι συχνοί. Να είστε προσεκτικοί σε περιοχές που είναι λίγο πιο σκιαγραφικές, όπως η περιοχή γύρω από το Milano Centrale.

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Μιλάνο;

Το Μιλάνο έχει λίγο αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα άσχημα περιστατικά με βασικές προφυλάξεις. Απλώς παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας και θα πρέπει να είστε ασφαλείς στην πόλη.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, και ένα συνολικά ασφαλές περιβάλλον στην πόλη, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στο Μιλάνο σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η θρυλική πόλη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση

Διαβάστε επίσης: ταξιδι στη Φλωρεντία

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρώμη ;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια