Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Saint Barts το 2023;

Το Saint Barts, όπως είναι γνωστό στην καθομιλουμένη ο Άγιος Βαρθολομαίος, είναι ένας δημοφιλής προορισμός στην Καραϊβική για ξεκούραση και χαλάρωση. Αυτή η γαλλική υπερπόντια συλλογικότητα δέχεται σχεδόν 300.000 επισκέπτες ετησίως , μεγάλος αριθμός για ένα τόσο μικρό μέρος.

Η πολυτελής διασκέδαση στον ήλιο είναι η κύρια κλήρωση του St. Barts. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εξερευνήσετε όμορφες παραλίες όπως η παραλία Shell ή το Anse de Colombier, όπου μπορείτε να μαυρίσετε, να κολυμπήσετε, να κάνετε αναπνευστήρα ή να δείτε πιο έντονα θαλάσσια σπορ, όπως το kite surfing.

Τρίψτε τους αγκώνες με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου στη σικ πόλη Gustavia ή απολαύστε τη χαλαρή ατμόσφαιρα στο παραθαλάσσιο χωριό St. Jean. Ό,τι κι αν κάνετε, μην το κάνετε βιαστικά — η χαλάρωση είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο Σεντ Μπαρτς.

Ας ελπίσουμε ότι οι διακοπές σας θα συνεχιστούν σε μια χαλαρωτική, ασφαλή ατμόσφαιρα. Εάν δεν θέλετε να αφήσετε τις χαλαρωτικές διακοπές σας στην τύχη, μάλλον θέλετε να ερευνήσετε την ασφάλεια του νησιού εκ των προτέρων.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έκαναν τη σκληρή δουλειά για εσάς. Ο λεπτομερής ταξιδιωτικός μας οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε εάν ένα ταξίδι στο St. Barts είναι η σωστή απόφαση για εσάς. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες παραλίες στη Γαλλία

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Saint Barts το 2023;

ST BARTS, ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΙΝΔΙΕΣ – 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021: Ιδιωτικές βίλες στην παραλία Flamans στο νησί Saint Barthelemy, νησί της Καραϊβικής κοινώς γνωστό ως St. Barts/Leonard Zhukovsky/Shutterstock

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα όταν επισκέπτεστε το St. Barts, γιατί το νησί είναι εξαιρετικά ασφαλές! Συγκεκριμένα, έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Το μόνο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε είναι ότι ίσως δεν θέλετε να φύγετε ποτέ. Πολλά νησιά της Καραϊβικής κρύβουν πιο σκοτεινές πραγματικότητες κάτω από τις παραδεισένιες εικόνες τους.

Χώρες στην περιοχή της Καραϊβικής, όπως η Τζαμάικα, έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, μια πραγματικότητα που μπορεί να χαλάσει το ταξίδι σας στο θέρετρο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα από αυτά στο Σεντ Μπαρτς.

Το μικρό, δεμένο νησί έχει ένα ποσοστό εγκληματικότητας που είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Μάλιστα, το Σεντ Μπαρτς ψηφίστηκε ως το πιο ασφαλές νησί της Καραϊβικής από τοπική ταξιδιωτική εταιρεία, τίτλος με τον οποίο πολλοί άνθρωποι θα συμφωνούσαν ανεπίσημα.

Εκτός από την εξέταση των ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων και των ποσοστών εγκληματικότητας, η εξέταση του αριθμού των επισκεπτών ενός μέρους και του πώς είναι αυτοί οι επισκέπτες μπορεί να σας πει πολλά για την κατάσταση ασφάλειας.

Για παράδειγμα, το St. Barts είναι διάσημο ως η παιδική χαρά για τους δισεκατομμυριούχους και τους εκατομμυριούχους του κόσμου, με διάσημους καλεσμένους όπως ο Jeff Bezos και η Dua Lipa .

Αυτοί είναι οι τύποι ανθρώπων που δεν είναι πιθανό να κάνουν διακοπές κάπου όπου είναι πιθανό να κλαπούν τα τιμαλφή τους! Φυσικά, τα προβλήματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, και ο Σεντ Μπαρτς δεν διαφέρει.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε μικρά εγκλήματα όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή από δωμάτια ξενοδοχείου
  • Ληστείες

Το βίαιο έγκλημα είναι πρακτικά ανήκουστο στο Σεντ Μπαρτς. Εφόσον λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις για την κοινή λογική, όπως θα κάνατε περπατώντας στην πόλη σας, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στο Σεντ Μπαρτς.

Το Σεντ Μπαρτς είναι τόσο ασφαλές που παρόλο που είναι προορισμός στην Καραϊβική, σπάνια χρειάζεται να ανησυχείτε για τυφώνες.

Καταστροφικοί τυφώνες, όπως ο τυφώνας Ίρμα το 2017, συμβαίνουν μόνο μία φορά κάθε 20 χρόνια. Το νησί έχει καλές υποδομές και ανακάμπτει γρήγορα  μετά την καταστροφή του τυφώνα.

Η εποχή των τυφώνων διαρκεί από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, αλλά τα περισσότερα χρόνια περνούν χωρίς τυφώνας να χτυπήσει απευθείας τον Άγιο Βαρθολομαίο, επειδή βρίσκεται μακριά από τη ζώνη των τυφώνων στην Καραϊβική. Απλά να είστε προετοιμασμένοι να ζήσετε περισσότερη βροχή από το συνηθισμένο.

Έγκλημα στο Saint Barts

26 Νοεμβρίου 2019, Γκουσταβία, Saint Barts, Καραϊβική Θάλασσα. Μια θέα στην εμπορική οδό της Rue Du Port προς τον φάρο με την κόκκινη κορυφή στη Gustavia, Saint Barts/Tom Wurl/Shutterstock

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Σεντ Μπαρτς είναι τόσο χαμηλό που είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Οι επισκέπτες σχεδόν ποτέ δεν αντιμετωπίζουν εγκληματικό περιστατικό ενώ βρίσκονται στην πόλη. Η τοπική γαλλική κυβέρνηση συνέταξε μια λεπτομερή ανάλυση της εγκληματικότητας στο νησί.

Αν και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο είναι από το 2014, που ήταν πριν από αρκετά χρόνια, τίποτα δεν έχει αλλάξει και το Σεντ Μπαρτς είναι το ίδιο παρθένο, ήρεμο μέρος που ήταν πάντα.

Σε όλο το 2014, υπήρξαν μόνο 223 συνολικά εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας. Το 92% αυτών των εγκλημάτων ιδιοκτησίας ήταν μη βίαιες κλοπές. Τα πιο συνηθισμένα περιστατικά ήταν απλές κλοπές σε ιδιωτικούς χώρους, όπως δωμάτια ξενοδοχείων, απλές κλοπές σε δημόσιους χώρους και κλοπές σκούτερ.

Όλο το χρόνο, υπήρξαν μόνο 2 ληστείες που χρησιμοποίησαν κάποια μορφή βίας. Οι αριθμοί των βίαιων εγκλημάτων στο Σεντ Μπαρτς είναι ακόμη χαμηλότεροι από τους αριθμούς εγκλημάτων ιδιοκτησίας.

Υπήρχαν μόνο 64 βίαια εγκλήματα σε ολόκληρο το έτος 2014. Το 66% αυτών ήταν απλές υποθέσεις επίθεσης. Σχεδόν κανένα περιστατικό βίαιου εγκλήματος δεν επηρέασε ξένους επισκέπτες και τα περισσότερα ήταν μεταξύ ντόπιων που γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το St. Barts έχει τόσο εκπληκτικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, ειδικά σε σύγκριση με τους γείτονές του.

Το ένα είναι το μικρό μέγεθος του νησιού. Το St. Barts έχει πληθυσμό μόνο περίπου 7.093 κατοίκων σύμφωνα με το βιβλίο πληροφοριών της CIA (αν και μπορεί να είναι ελαφρώς υψηλότερο). Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε μικρά χωριά όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, καθιστώντας δύσκολο να ξεφύγουν από ένα έγκλημα.

Ένας άλλος παράγοντας είναι το υψηλό βιοτικό επίπεδο. Οι άνθρωποι στο St. Barts είναι τεχνικά Γάλλοι πολίτες και λαμβάνουν γαλλικούς μισθούς και επιδόματα, πράγμα που σημαίνει ότι το βιοτικό τους επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο από ό,τι στα γειτονικά νησιά.

Το Σεντ Μπαρτς έχει λιγότερους κοινωνικούς παράγοντες που ωθούν τους ανθρώπους προς το έγκλημα, όπως η υψηλή ανεργία και τα υψηλά ποσοστά φτώχειας. Η πελατεία παίζει επίσης ρόλο.

Το St. Barts εξυπηρετεί αποκλειστικές μορφές ταξιδιωτών, άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθούν ή να πάρουν ιδιωτικό τζετ ή γιοτ στο νησί. Αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγάλη ασφάλεια, δημιουργώντας λιγότερες ευκαιρίες για κλοπή (και είναι λιγότερο πιθανό να είναι οι ίδιοι οι κλέφτες, που συναναστρέφονται με συνταξιδιώτες).

Επιπλέον, η αποκλειστική φήμη του νησιού σημαίνει ότι επενδύεται στη διατήρηση της φήμης του ως τόπος για πλούσιους και διάσημους.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους το St. Barts έχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, αλλά στο τέλος της ημέρας, κανένας από αυτούς δεν έχει τόση σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι σχεδόν σίγουρα θα έχετε ένα ασφαλές ταξίδι στο Σεντ Μπαρτς.

Κλοπή στο δρόμο

Αν καταλήξετε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε έγκλημα στο Σεντ Μπαρτς, κάτι που είναι πολύ απίθανο, το πιο πιθανό πρόβλημα είναι η μικροκλοπή. Οι άνθρωποι συχνά χαλαρώνουν πολύ ενώ βρίσκονται στο νησί λόγω του χαμηλού ποσοστού εγκληματικότητας και οι κλέφτες εκμεταλλεύονται την απροσεξία τους.

Στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την επικράτεια, η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι μικροκλοπές όπως πορτοφολάδες και αρπαγή τσάντας μπορεί να συμβούν στο Σεντ Μπαρτς παρά τη συνολική ασφαλή ατμόσφαιρα στο νησί.

Δεν χρειάζεται να λάβετε βαριές προφυλάξεις, αλλά κάποια βασική επίγνωση της κατάστασης μπορεί να σας βοηθήσει. Μια καλή προφύλαξη που πρέπει να λάβετε είναι να μην αφήνετε τα πράγματά σας χωρίς επίβλεψη.

Πολλοί άνθρωποι χαλαρώνουν υπερβολικά και αφήνουν το πορτοφόλι τους σε ένα τραπέζι εστιατορίου ενώ πληρώνουν ή αφήνουν την τσάντα τους χωρίς επίβλεψη στην παραλία. Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι τουλάχιστον ορατά ανά πάσα στιγμή.

Όταν πηγαίνετε για κολύμπι, αφήστε τα πράγματά σας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή στη βίλα σας. Είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε ιδιαίτερα προσεκτικά το διαβατήριό σας. Δεν είναι ότι τα διαβατήρια είναι δημοφιλής στόχος, αλλά είναι πόνος για αντικατάσταση στο Σεντ Μπαρτς.

Προσπαθήστε να το αφήσετε στο κατάλυμά σας κλειδωμένο στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας. Πρέπει να έχετε μαζί σας ταυτότητα (αν και οι έλεγχοι ταυτότητας είναι σπάνιοι) γι’ αυτό επιλέξτε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας.

Κλοπές από καταλύματα

Μπορεί να αρχίσετε να σκέφτεστε το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή τη βίλα σας στο St. Barts ως ένα καταφύγιο, αλλά μην αφήσετε τον εαυτό σας να εφησυχάσει πολύ. Η κλοπή από ένα κατάλυμα στο νησί είναι σπάνια, αλλά συμβαίνει.

Σύμφωνα με την τοπική αναφορά εγκληματικότητας, η κλοπή από ιδιωτική κατοικία  είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος εγκλήματος. Σε αυτούς τους ιδιωτικούς χώρους περιλαμβάνονται ξενοδοχεία και βίλες.

Θα εκπλαγείτε με το ποιες βασικές προφυλάξεις είναι αρκετές για να σας προστατεύσουν από την κλοπή. Για παράδειγμα, όταν φεύγετε από το κατάλυμά σας, μην ξεχάσετε να κλείσετε τις πόρτες και τα παράθυρά σας.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κλειδώσετε την μπροστινή πόρτα και οποιαδήποτε άλλα σημεία εισόδου. Μάλλον έχετε συνηθίσει να κλειδώνετε τις πόρτες σας, αλλά πολλοί άνθρωποι στο Σεντ Μπαρτς δεν το κάνουν αυτό. Το νησί είναι τόσο ασφαλές που οι άνθρωποι δεν συνηθίζουν να κλειδώνουν τις μπροστινές πόρτες, τις πόρτες των αυτοκινήτων ή τα σκούτερ τους.

Αν και αυτό είναι εύκολο τις περισσότερες φορές, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, οδηγεί σε κλοπή.

Μια απλή περιστροφή του κλειδιού είναι αρκετή για να αποτρέψει τους περισσότερους κλέφτες. Εάν ανησυχείτε πραγματικά για τα τιμαλφή σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για να ταξιδέψετε στο St. Barts και να βάλετε τα τιμαλφή σε ένα χρηματοκιβώτιο.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και θέρετρα προσφέρουν είτε θυρίδες ασφαλείας σε κάθε δωμάτιο είτε χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου. Το χρηματοκιβώτιο δωματίου είναι η πιο ασφαλής επιλογή, καθώς κανείς άλλος δεν μπορεί να εισέλθει σε αυτό εκτός από εσάς.

Όταν τοποθετείτε αντικείμενα σε χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου στο λόμπι, ζητήστε απόδειξη για να αποδείξετε ότι τα αντικείμενα είναι δικά σας αργότερα και να λάβετε ζημιές σε περίπτωση κλοπής. Αν και η πιθανότητα κλοπής είναι σχεδόν ανήκουστη, είναι πάντα καλό να προστατεύετε τον εαυτό σας για κάθε ενδεχόμενο.

Αποφυγή κακών περιοχών

ST. ΜΠΑΡΤΣ, ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΙΝΔΙΕΣ – 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021: Τουρίστες στην παραλία Saline, St. Barts, Γαλλικές Δυτικές Ινδίες. Το νησί είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός κατά την περίοδο των χειμερινών διακοπών/Leonard Zhukovsky/Shutterstock

Δεν υπάρχουν επικίνδυνες γειτονιές στο Σεντ Μπαρτς, επομένως δεν υπάρχουν μέρη που πρέπει να αποφύγετε! Όλες οι πόλεις και τα χωριά του νησιού είναι απόλυτα ασφαλείς. Όπου κι αν πάτε, το έγκλημα είναι πρακτικά ανύπαρκτο.

Μπορεί να θέλετε να αποφύγετε το περπάτημα στην παραλία τη νύχτα, καθώς όπου κι αν πάτε στον κόσμο αυτό μπορεί να είναι λίγο ανασφαλές, αλλά εκτός από αυτό, το ταξίδι σας στο St. Barts θα πρέπει να είναι πολύ ασφαλές!

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε το St. Barts:

  • Να είστε προσεκτικοί αν φοβάστε να πετάξετε. Το κύριο αεροδρόμιο στο Σεντ Μπαρτς έχει μια περιβόητη δύσκολη προσγείωση, τόσο πολύ που οι πιλότοι πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση για να πάρουν άδεια προσγείωσης εκεί. Εάν είστε νευρικοί για το πέταγμα, τότε να είστε προετοιμασμένοι καθώς η προσγείωση είναι λίγο απότομη! Μπορείτε επίσης να πάρετε το πλοίο από τα γειτονικά νησιά για να φτάσετε στο νησί.
  • Προετοιμαστείτε για τσιμπήματα ζωύφιου. Αν και τα τοπικά κουνούπια και τα κουνούπια δεν είναι επικίνδυνα και δεν μεταφέρουν ασθένειες, εξακολουθούν να είναι ενοχλητικά! Βεβαιωθείτε ότι το κατάλυμά σας έχει οθόνες ή κάποια μορφή απωθητικού για σφάλματα και μεταφέρετε σπρέι για σφάλματα καθώς περπατάτε στο νησί. Η τοπική ουσία ρούκου είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό και βρίσκεται σε πολλά τοπικά καλλυντικά.
  • Να είστε προσεκτικοί όταν ασχολείστε με θαλάσσια σπορ. Παρόλο που τα νερά έξω από το St. Barts είναι συνήθως ήρεμα και είναι εύκολο να κολυμπήσετε, μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν ρυάκια. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τυχόν δημοσιευμένες προειδοποιήσεις σχετικά με το πού να κολυμπήσετε και ότι δεν κολυμπάτε έξω πέρα ​​από τις δυνατότητές σας. Εάν κάνετε κράτηση για μια οργανωμένη περιήγηση, όπως μια περιήγηση κατάδυσης, ρωτήστε τους χειριστές για τις διαδικασίες ασφαλείας τους.
  • Μην νοικιάσετε αυτοκίνητο. Το νησί είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορείτε να μετακινηθείτε με σκούτερ ή ποδήλατο, ενώ υπάρχει και καλή υπηρεσία ταξί. Οι δρόμοι είναι στενοί και σε κακή κατάσταση, επομένως οι κάτοικοι εκτός πόλης δυσκολεύονται να οδηγήσουν.

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Skyscanner

Συχνές Ερωτήσεις

Gustavia, St. Barths / Γαλλικές Δυτικές Ινδίες – 5 Οκτωβρίου 2013: Το αεροδρόμιο Gustaf III, επίσης γνωστό ως αεροδρόμιο Saint Barthélemy, μερικές φορές ως αεροδρόμιο St. Jean, είναι αεροδρόμιο δημόσιας χρήσης/Sandra Foyt/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να συναντήσετε όταν ερευνάτε το St. Barts:

Είναι ασφαλές το αεροδρόμιο του Σεντ Μπαρτς;

Την πρώτη φορά που οι περισσότεροι προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Gustaf III, νιώθουν σαν να παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Αν και ο σύντομος, παραθαλάσσιος διάδρομος μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι κάτι κακό θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, το αεροδρόμιο είναι στην πραγματικότητα πολύ ασφαλές. Υπήρξαν πολύ λίγα ατυχήματα, καθώς οι πιλότοι εκπαιδεύονται μόνο για αυτόν τον διάδρομο.

Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από το Σεντ Μπαρτς;

Οι πόλεις και τα χωριά στο St. Barts είναι πολύ προσβάσιμα με τα πόδια. Το νησί είναι αρκετά μεγάλο που δεν μπορείτε να το περπατήσετε όλο, αλλά μπορείτε να μετακινηθείτε με ποδήλατο ή σκούτερ.

Έχει κουνούπια το Σεντ Μπαρτς;

Ναι, ο Σεντ Μπαρτς έχει κουνούπια. Αν και οι ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια είναι σπάνιες εδώ, τα τσιμπήματα μπορεί να είναι επώδυνα, οπότε φροντίστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στο Σεντ Μπαρτς;

Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στο St. Barts είναι με ταξί ή με σκούτερ. Μην νοικιάσετε το δικό σας αυτοκίνητο καθώς οι δρόμοι είναι πολύ απρόβλεπτοι.

Είναι το St. Barts οικονομικά προσιτό για επίσκεψη;

Το Σεντ Μπαρτς είναι ένα από τα πιο ακριβά νησιά της Καραϊβικής, αν όχι το πιο ακριβό. Αν θέλετε να μαυρίσετε στην ίδια παραλία με τον Τζεφ Μπέζος, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε πολύ περισσότερα χρήματα για τις διακοπές σας από ό,τι κάπου αλλού.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε το St. Barts;

Αν ψάχνετε για ασφαλείς διακοπές στην Καραϊβική, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά καλύτερα από το Saint Barts. Το νησί έχει πρακτικά ανύπαρκτο ποσοστό εγκληματικότητας και είναι η τέλεια ήρεμη απόδραση.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, και χωρίς πραγματικά κακές περιοχές, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός παράδεισος. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Πώς να ταξιδέψετε στην Ιορδανία με αυτοκίνητο, λεωφορείο και με τα πόδια

Ο απόλυτος οδηγός για να βρείτε φθηνά ξενοδοχεία για τις επόμενες διακοπές σας

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το St. John 

5 ταξιδιωτικές συμβουλές για ταξίδι στα Φίτζι

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια