Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κέιπ Τάουν το 2024;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κέιπ Τάουν;

Το Κέιπ Τάουν είναι μια εκπληκτική πόλη, αλλά συνοδεύεται από υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και ανησυχίες για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων κλοπών και βίαιων περιστατικών. Η πόλη υπόκειται σε ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου Δεύτερου, υποδεικνύοντας σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια. Οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να είναι επιφυλακτικοί για συχνές και μερικές φορές βίαιες διαμαρτυρίες, καθιστώντας απαραίτητη την επαγρύπνηση και την αποφυγή διαδηλώσεων.

Το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής είναι μια από τις πρωτεύουσες του έθνους και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. Κάθε ταξίδι στη Νότια Αφρική πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μια στάση στην πόλη.

Το Κέιπ Τάουν περιβάλλεται από φυσική ομορφιά, από τα κύματα του ωκεανού μέχρι το εντυπωσιακό Table Mountain που υψώνεται πάνω από το αστικό τοπίο. Είναι επίσης μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε την ήπια περιοχή του Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων των οινοποιείων.

Η ίδια η πόλη έχει μια συναρπαστική σκηνή για φαγητό και ένα διασκεδαστικό Victoria & Albert Waterfront, ιδανικό για μια βραδινή βόλτα. Πολλές πόλεις της Νότιας Αφρικής έχουν δυστυχώς τη φήμη ότι είναι επικίνδυνες, κάποιες από αυτές βασίζονται σε στερεότυπα και άλλες έχουν κερδίσει.

Αν αναρωτιέστε αν το Κέιπ Τάουν είναι ασφαλές για επίσκεψη παρά τα προβλήματα που μπορεί να έχετε ακούσει, συνεχίστε να διαβάζετε.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης : Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κέιπ Τάουν: Οδηγός μήνα προς μήνα

Είναι το Κέιπ Τάουν ασφαλές για επίσκεψη;

Ναι και ΟΧΙ. Το Κέιπ Τάουν είναι μια πόλη όπου θα χρειαστεί να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις για να παραμείνετε ασφαλείς, επειδή έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Τούτου λεχθέντος, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται την πόλη και παραμένουν ασφαλείς κάθε χρόνο, επομένως είναι δυνατό να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι.

Όλη η Νότια Αφρική έχει πρόβλημα με τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και τη δημόσια ασφάλεια, επομένως είναι λογικό μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της να αντιμετωπίσει επίσης αυτό το ζήτημα. Πολλές ταξιδιωτικές συμβουλές για τη Νότια Αφρική, όπως αυτή που εξέδωσε η Ηνωμένες Πολιτείεςτοποθετήστε το σε ταξιδιωτικό επίπεδο 2 λόγω των υψηλών ποσοστών εγκληματικότητας.

Τα εγκληματικά περιστατικά που μπορεί να συμβούν στο Κέιπ Τάουν περιλαμβάνουν:

 • Κλοπή
 • Αρπαγή τσάντας
 • Απάτες και απάτες
 • Ληστεία
 • Ενοπλη ληστεία
 • Ληστεία οχήματος
 • Προσβολή

Δυστυχώς, το βίαιο έγκλημα είναι επίσης κοινό. Αν και τα περισσότερα εγκληματικά περιστατικά τείνουν να επηρεάζουν περισσότερο τους ντόπιους παρά τους τουρίστες, υπήρξαν περιστατικά όπου στοχοποιήθηκαν τουρίστες.

Αν και το Κέιπ Τάουν είναι μια όμορφη πόλη για επίσκεψη, δεν είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να είστε απρόσεκτοι. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη είναι ένα αρκετά υψηλό επίπεδο πολιτικής αναταραχής. Οι διαδηλώσεις στη Νότια Αφρική είναι συχνές και είναι λογικό η πρωτεύουσα να είναι ένα από τα μέρη που θα στοχεύουν διαμαρτυρίες.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι οι διαδηλώσεις στο Κέιπ Τάουν τείνουν να μετατραπούν σε βίαιες. Σε Αύγουστος 2023μια διαμάχη μεταξύ οδηγών μίνι λεωφορείων και κυβέρνησης μετατράπηκε σε τουλάχιστον πέντε ημέρες βίαιων διαδηλώσεων με πολλούς νεκρούς.

Σε άνοιξη 2023, η πόλη συγκλονίστηκε επίσης από φοιτητικές διαμαρτυρίες. Οι διαδηλώσεις είναι σχετικά συχνές στο Κέιπ Τάουν και κλιμακώνονται εύκολα.

Ρυθμίστε ειδοποιήσεις ειδήσεων στο τηλέφωνό σας ενώ βρίσκεστε εκεί, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις εάν προγραμματίζονται διαδηλώσεις. Αποφύγετε τυχόν διαμαρτυρίες που συμβαίνουν ενώ βρίσκεστε εκεί, καθώς οι συγκρούσεις με την αστυνομία είναι συχνές, καθώς και οι τυχαίες πράξεις βίας.

Έγκλημα στο Κέιπ Τάουν

Το έγκλημα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στο Κέιπ Τάουν, του οποίου τα στατιστικά στοιχεία για την ασφάλεια είναι ανησυχητικά. Ορισμένες γειτονιές όπου οι τουρίστες τείνουν να μην τολμήσουν έχουν δυσανάλογα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, αλλά ακόμη και σε «ασφαλείς» γειτονιές μπορεί να συμβούν άσχημα πράγματα.

Η περιοχή του Δυτικού Κέιπ δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει το Κέιπ Τάουν. Το Κέιπ Τάουν έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στην επαρχία, λογιστικά για περίπου 78% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Δυτικό Ακρωτήριο.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές βίαιου εγκλήματος ήταν η διακεκριμένη ληστεία (με 18.644 περιστατικά) και η κοινή επίθεση (με 24.512 περιστατικά). Ανησυχητικά, το βίαιο έγκλημα ή το έγκλημα επαφής, όπως το αποκαλεί η αστυνομία της Νότιας Αφρικής, αποτελεί τα περισσότερα από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο Κέιπ Τάουν.

Τα εγκλήματα ιδιοκτησίας αποτελούν μόνο το 15,9% της συνολικής εγκληματικότητας στην περιοχή, πράγμα που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα είναι βίαια εγκλήματα ή πλημμελήματα. Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι η κλοπή από μηχανοκίνητα οχήματα και μοτοσικλέτες – η οδήγηση στο Κέιπ Τάουν δεν είναι τόσο ασφαλής.

Το Κέιπ Τάουν αναφέρει επίσης υψηλό σύνολο δολοφονιών, με 3.212 περιστατικά να αναφέρθηκαν το έτος 2022/2023. Αυτό οδηγεί σε σχεδόν 9 δολοφονίες την ημέρα για ολόκληρο το χρόνο.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται σε όλες τις κατηγορίες. Οι στατιστικές για την εγκληματικότητα δίνουν μια τρομερή εικόνα του Κέιπ Τάουν, αλλά η πόλη στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο επικίνδυνη για τους τουρίστες. Είναι διαστρωματοποιημένη βάσει εισοδήματος (και φυλής) και οι φτωχές γειτονιές τείνουν να έχουν περισσότερη εγκληματικότητα.

Αυτά τείνουν να είναι μέρη όπου οι τουρίστες δεν τολμούν. Το Κέιπ Τάουν έλαβε τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες μόλις τους πρώτους έξι μήνες του 2023, και δεν θα έρχονταν αν η πόλη ήταν τόσο ανασφαλής.

Ληστεία οχήματος

Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για να είσαι τουρίστας στο Κέιπ Τάουν είναι στην πραγματικότητα στο δρόμο. Οι ληστείες οχημάτων και οι ληστείες αυτοκινήτων είναι συχνές και συχνά στοχεύουν τουρίστες. Οι δρόμοι από και προς το αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν είναι εστίες εγκλήματος.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί για τους δρόμους γύρω Αεροδρόμιο Κέιπ Τάουν στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τη Νότια Αφρική. Εάν οδηγείτε μόνοι σας, παραμείνετε στους κύριους δρόμους, όπως ο αυτοκινητόδρομος N2 και η οδός προσέγγισης αεροδρομίου.

Μην παίρνετε παράπλευρους δρόμους, ακόμα κι αν το GPS σας λέει ότι είναι πιο γρήγορο. Όταν παίρνετε ταξί, χρησιμοποιήστε μόνο καθιερωμένες εταιρείες κοινής χρήσης ή ταξί που γνωρίζουν ποιους δρόμους να ακολουθήσουν.

Οι εταιρείες υπόγειων ταξί βρίσκονται μερικές φορές σε σύγκρουση με ληστές και μπορεί να σας φέρουν σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο, να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες σας και να τυλίγετε τα παράθυρα ενώ οδηγείτε. Μην έχετε τσάντες σε πλήρη θέα επειδή οι εγκληματίες μερικές φορές κάνουν σπασίματα και αρπαγές.

Ληστεία

Η ληστεία και η κλοπή είναι τα πιο κοινά εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες στο Κέιπ Τάουν. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αυτού του εγκλήματος γνωρίζοντας πού να περπατήσετε στην πόλη και πού να αποφύγετε (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Τη νύχτα, ακόμη και ορισμένα μέρη που είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως η επιχειρηματική περιοχή στο κέντρο της πόλης και η προκυμαία, γίνονται πιο επικίνδυνα. Αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σας μετά το σκοτάδι. Λάβετε προφυλάξεις για να διατηρήσετε τα τιμαλφή σας ασφαλή.

Χρησιμοποιήστε μια ζώνη χρημάτων ή μια ασφαλή τσάντα χιαστί. Μην αφήνετε ποτέ τις τσάντες σας χωρίς επίβλεψη ή κάπου όπου κάποιος μπορεί να τις αρπάξει πρόχειρα. Κοιτάξτε γύρω σας και δείτε τι κάνουν οι ντόπιοι—αν όλοι οι άνθρωποι σε ένα εστιατόριο έχουν τις τσάντες τους στην αγκαλιά τους, συνήθως υπάρχει λόγος.

Αποφυγή κακών περιοχών

Το Κέιπ Τάουν έχει πολλές γειτονιές που έχουν αρκετά υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, οι περισσότερες από αυτές κωμοπόλεις προς την άκρη της πόλης. Το East Metro έχει πιο επικίνδυνες περιοχές από το West Metro.

Ορισμένες κακές περιοχές περιλαμβάνουν:

 • Cape Flats
 • Λάνγκα
 • Nyanga
 • Kraaifontein

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Αυτές οι πρόσθετες συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στο Κέιπ Τάουν:

 • Προσοχή στα μπλακ άουτ. Η Νότια Αφρική έχει περιοδικές περιόδους «απόρριψης φορτίου», όταν το ηλεκτρικό σύστημα προγραμματίζει διακοπές ρεύματος για να αντιμετωπίσει ελλείψεις ρεύματος. Η εγκληματικότητα τείνει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων. Αναζητήστε όταν είναι, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για απώλειες ισχύος και να ξέρετε να μην περιπλανηθείτε στο σκοτάδι.
 • Αν θέλετε να επισκεφτείτε έναν δήμο, κάντε μια οργανωμένη περιήγηση. Πολλές εταιρείες προσφέρουν οργανωμένες επισκέψεις όπου μπορείτε επίσης να στηρίξετε την τοπική οικονομία. Απλώς ερευνήστε την εταιρεία για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής.
 • Ρωτήστε έναν ντόπιο για μια αξιόπιστη σύσταση ταξί. Με ταξί είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μετακινηθείτε στο Κέιπ Τάουν, αλλά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι συνεργάζεστε μόνο με μια αξιόπιστη εταιρεία.

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτές οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν όταν προετοιμάζεστε να επισκεφθείτε το Κέιπ Τάουν έχοντας κατά νου την ασφάλεια:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Κέιπ Τάουν;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ασφαλές να περπατάτε γύρω από το Κέιπ Τάουν, αρκεί να μένετε σε ασφαλείς γειτονιές. Το βράδυ, μάλλον θα πρέπει να πάρετε ταξί ή να κολλήσετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.

Είναι πιο ασφαλές το Κέιπ Τάουν ή το Γιοχάνεσμπουργκ;

Το Κέιπ Τάουν είναι πιο ασφαλές από το Γιοχάνεσμπουργκ. Αν και έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας σε σύγκριση με τις παγκόσμιες πόλεις, το Κέιπ Τάουν έχει στην πραγματικότητα ένα μέτριο ποσοστό εγκληματικότητας σύμφωνα με τα πρότυπα της Νότιας Αφρικής. Το Γιοχάνεσμπουργκ έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι πιο επικίνδυνο.

Είναι το Κέιπ Τάουν η πιο ασφαλής πόλη στη Νότια Αφρική;

Το Κέιπ Τάουν είναι η ασφαλέστερη μεγαλούπολη της Νότιας Αφρικής καθώς έχει το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας σε σύγκριση με τους συνομηλίκους της. Έχει επίσης περισσότερες γειτονιές που είναι ασφαλείς και όπου μπορείτε εύλογα να περιμένετε ότι δεν θα συναντήσετε έναν εγκληματία.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής;

Αν βρίσκεστε στη Νότια Αφρική, αξίζει να επισκεφθείτε το Κέιπ Τάουν. Η πόλη αξίζει κυρίως να επισκεφθείτε για τα τοπία της, όπως οι παλιρροϊκές πισίνες, το Table Mountain και η εκπληκτική ακτή κατά μήκος του ωκεανού. Η φυσική ομορφιά κάνει τον μέτριο κίνδυνο εγκληματικότητας να αξίζει τον κόπο.

Ποιες περιοχές πρέπει να αποφεύγουν οι τουρίστες στο Κέιπ Τάουν;

Ως τουρίστας, αποφύγετε τους δήμους και τις περιοχές κοντά στην άκρη της πόλης, καθώς τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Ένας ντόπιος μπορεί να σας πει ποια γειτονιά να αποφύγετε, αλλά μπορείτε επίσης να αισθανθείτε από ένστικτο όταν μια γειτονιά είναι λιγότερο ασφαλής ή φαίνεται πιο υποβαθμισμένη.

Λοιπόν, είναι το Κέιπ Τάουν ασφαλές για επίσκεψη;

Το Κέιπ Τάουν είναι δυνατό να επισκεφθείτε με ασφάλεια, αλλά δεν είναι μια ασφαλής πόλη από μόνη της. Είναι σημαντικό να είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τους κινδύνους—η πόλη έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας που μπορεί να επηρεάσει τους τουρίστες.

Οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο είναι ιδιαίτερα εστίες εγκληματικότητας. Εφόσον παραμένετε σε κεντρικούς δρόμους, ασφαλείς γειτονιές και δεν περιπλανηθείτε τη νύχτα, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Διαβάστε επίσης :

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια