Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Άμστερνταμ το 2024;

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ;

Ναί. Το Άμστερνταμ κατατάσσεται ως η 6η ασφαλέστερη πόλη παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Δείκτη Ασφαλών Πόλεων 2021. Βρίσκεται σε μια από τις πιο ασφαλείς χώρες, την Ολλανδία, με ελάχιστες ταξιδιωτικές συμβουλές. Ενώ υπάρχουν τυπικά εγκλήματα της πόλης, όπως πορτοφολάδες, τα βίαια εγκλήματα και η τρομοκρατία είναι σπάνια. Οι διαδηλώσεις είναι συνήθως ειρηνικές, καθιστώντας το Άμστερνταμ πολύ ασφαλές για τους τουρίστες.

Το Άμστερνταμ, η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης, τόσο για εύπορους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό όσο και για μπάτσελορ πάρτι που αναζητούν καλές στιγμές.

Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά όμορφα κτίρια από την Ολλανδική Χρυσή Εποχή του 17ου αιώνα, καθώς και αριστουργήματα τέχνης στο Rijksmuseum και άλλες συλλογές τέχνης. Είναι επίσης μια πρωτεύουσα του σύγχρονου πολιτισμού, από το design μέχρι τα ψώνια.

Μερικά από τα αξιοθέατα του Άμστερνταμ είναι λίγο πιο σκληρά, όπως η περιοχή Red Light District, όπου νομιμοποιείται η πορνεία, ή τα καφέ όπου μπορεί κανείς να καπνίσει μαριχουάνα.

Ειδικά δεδομένου ότι ορισμένα από τα αξιοθέατα του φαίνονται λίγο θορυβώδη, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν το Άμστερνταμ είναι πραγματικά ασφαλές για να το επισκεφτείτε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για το πώς να επισκεφτείτε αυτήν την πόλη με ασφάλεια.

Άμστερνταμ

Είναι το Άμστερνταμ ασφαλές για επίσκεψη;

Ναί. Το Άμστερνταμ είναι πραγματικά πολύ ασφαλές για επίσκεψη, παρά τις αντιλήψεις που έχουν ορισμένοι πιθανοί επισκέπτες για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην πόλη.

Σύμφωνα με την Δείκτης ασφαλών πόλεων Το 2021, μια παγκόσμια μελέτη για την ασφάλεια που διεξήχθη από το The Economist, το Άμστερνταμ είναι η 6η ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια της μελέτης, το Άμστερνταμ κατατάσσεται συνήθως σε υψηλή θέση όσον αφορά την ασφάλεια, καταλαμβάνοντας την 4η θέση το 2019 και την 6η το 2017.

Το Άμστερνταμ βρίσκεται σε μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, την Ολλανδία, κάτι που σίγουρα βοηθάει στην ασφάλεια της πόλης.

ο Ιρλανδική κυβέρνηση λέει ότι η Ολλανδία είναι πολύ ασφαλής, απλώς συμβουλεύει τους πολίτες της να λαμβάνουν κανονικά μέτρα ασφαλείας στην Ολλανδία, συμπεριλαμβανομένου του Άμστερνταμ. Αυτό είναι το χαμηλότερο δυνατό ταξιδιωτικό συμβουλευτικό επίπεδο.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες συμβουλεύουν να είστε λίγο πιο προσεκτικοί. Σύμφωνα με την καναδική κυβέρνησηη Ολλανδία είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για επίσκεψη, αν και η πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων είναι ένας λόγος για τους τουρίστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το Άμστερνταμ μπορεί να είναι μια πολύ ασφαλής μεγαλούπολη, αλλά εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πόλη με σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Οποιαδήποτε μεγάλη πόλη έχει κακές γειτονιές όπου οι άνθρωποι μπορεί να νιώθουν άγχος να περπατήσουν τη νύχτα ή να έχουν εγκλήματα.

Τα εγκλήματα για τα οποία ανησυχούν οι ντόπιοι στο Άμστερνταμ περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Απάτες
 • Ληστεία
 • Διάρρηξη
 • Τρομοκρατία

Περισσότερα βίαια εγκλήματα στο Άμστερνταμ, συμπεριλαμβανομένων πολύ βίαιων περιστατικών όπως η τρομοκρατία, είναι σπάνια, αλλά είναι ακόμα καλή ιδέα να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για άλλους κινδύνους.

Μερικές φορές υπάρχουν διαμαρτυρίες, καθώς αυτή είναι η πρωτεύουσα και το κέντρο της πολιτικής ζωής στην Ολλανδία, αλλά είναι σχεδόν πάντα ειρηνικές. Ακόμη και οι φυσικές καταστροφές είναι σπάνιες, εκτός από την επίμονη βροχή.

Έγκλημα στο Άμστερνταμ

Ποδήλατα πάνω από ένα κανάλι στο Άμστερνταμ που απεικονίζεται για έναν οδηγό για το εάν η πόλη είναι ασφαλής για επίσκεψη

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Άμστερνταμ είναι αρκετά χαμηλό για μια πόλη του μεγέθους της και κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ασφαλείς στην πόλη. Ενώ πολλές πόλεις βίωσαν ένα κύμα εγκληματικότητας μετά το τέλος του lockdown για τον COVID-19, το Άμστερνταμ κατάφερε να ανατρέψει την τάση.

Το 2022 είχε α Αύξηση 17% στην εγκληματικότητα σε σύγκριση με το 2021, αλλά εξακολουθούσε να έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας από τα χρόνια πριν από την πανδημία. Η εγκληματικότητα στο Άμστερνταμ μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Τα περισσότερα εγκλήματα που διαπράττονται στο Άμστερνταμ είναι μη βίαιες μορφές μικροκλοπής. Το 2022, το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας ήταν 76,34 περιστατικά ανά 10.000 κατοίκους.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό κλοπών ήταν 44,57 περιστατικά ανά 10.000 κατοίκους, δείχνοντας ότι η κλοπή αποτελεί πάνω από το 50% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Άμστερνταμ. Άλλα κοινά μη βίαια εγκλήματα περιλαμβάνουν απάτες και τροχαίες παραβάσεις.

Βίαια περιστατικά στο Άμστερνταμ συμβαίνουν, αλλά είναι αρκετά σπάνια. Για παράδειγμα, το 2022 υπήρχαν μόνο 355 παραδείγματα της δημόσιας βίας, που αποτελεί μόνο περίπου το 1% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στην πόλη.

Αυτό υποστηρίζεται από την αντίληψη των ανθρώπων που ζουν στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με το Numbeo, το οποίο συγκεντρώνει πληροφορίες για το έγκλημα με βάση τις απαντήσεις της έρευνας, το Άμστερνταμ βαθμολογείται με 29,45 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι χαμηλή τιμή. Οι άνθρωποι ανησυχούν μόνο για μια ελαφρά αύξηση της εγκληματικότητας τα τελευταία 3 χρόνια και για τη χρήση ναρκωτικών.

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που επηρεάζει τους επισκέπτες του Άμστερνταμ είναι η μικροκλοπή. Οι πορτοφολάδες και το άρπαγμα τσάντας είναι τόσο συνηθισμένα στο Άμστερνταμ που αποτελούν σχεδόν κάθε ταξιδιωτική οδηγία για την Ολλανδία.

ο αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί ότι οι πολίτες της πρέπει να κρατούν τα υπάρχοντά τους όταν επισκέπτονται το Άμστερνταμ. Οι πορτοφολάδες τείνουν να λειτουργούν γύρω από περιοχές υψηλής κυκλοφορίας όπως:

 • Αεροδρόμιο Schiphol
 • Κεντρικός Σταθμός του Άμστερνταμ
 • Σε τραμ και λεωφορεία
 • Γύρω από το Red Light District
 • ΑΤΜ κοντά σε νυχτερινά κέντρα
 • Σε εστιατόρια, καφετέριες και καφετέριες που σερβίρουν νόμιμη μαριχουάνα

Οι περισσότερες κλοπές βασίζονται στην απόσπαση της προσοχής και όχι στη βία, επομένως, εφόσον είστε σε εύλογη εγρήγορση, δεν θα πρέπει να σας πορτοφολούν στο Άμστερνταμ. Μην τοποθετείτε αναντικατάστατα αντικείμενα κάπου όπου κάποιος μπορεί να τα πάει χωρίς να το προσέξετε, όπως μια ανοιχτή τσάντα ή την πίσω τσέπη σας.

Μην είστε απρόσεκτοι με την τσάντα σας, για παράδειγμα τοποθετώντας την στο πάτωμα στο τραμ ή κρεμώντας την στην πλάτη της καρέκλας σας σε ένα καφέ.

Πολλοί κλέφτες χρησιμοποιούν τη φήμη του Άμστερνταμ ως ηδονιστικής πόλης προς όφελός τους. Γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι έρχονται στην πόλη για να χαλαρώσουν, επομένως στοχεύουν σε μέρη όπου οι τουρίστες τείνουν να είναι μεθυσμένοι ή να είναι ψηλά. Αποφύγετε να γίνετε πολύ ανίκανοι γιατί αυτό σας κάνει στόχο.

Τρομοκρατία

Πολλές ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ολλανδία προειδοποιούν για τον κίνδυνο τρομοκρατίας στις μεγάλες πόλεις της, συμπεριλαμβανομένου του Άμστερνταμ. Πρόσφατα σημειώθηκαν σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Άμστερνταμ.

Στην ταξιδιωτική του συμβουλή, η κυβέρνηση του ΗΒ αναφέρει την επίθεση με μαχαίρι το 2018 στον κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ, η οποία δεν σκότωσε κανέναν αλλά τραυμάτισε 4 άτομα. Από τον Δεκέμβριο του 2023, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής Ολλανδία είναι «ουσιαστικό», το οποίο είναι Επίπεδο 4 στα 5, σύμφωνα με την ολλανδική κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει απλώς ότι υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατίας στο Άμστερνταμ, όχι ότι είναι εγγυημένο ότι θα συμβεί όσο βρίσκεστε εκεί.

Δεν μπορείτε πραγματικά να λάβετε προφυλάξεις για να αποτρέψετε την τρομοκρατία, καθώς είναι απρόβλεπτη, αλλά φροντίστε να ακολουθείτε τις οδηγίες των αστυνομικών και να παρακολουθείτε τις ειδήσεις όσο βρίσκεστε εκεί για να αποφύγετε πρόσφατες απειλές.

Αποφυγή κακών περιοχών

Το Άμστερνταμ έχει κάποιες επικίνδυνες γειτονιές, όπως κάθε μεγάλη πόλη, αλλά οι περισσότερες από αυτές είναι πολύ μακριά από το κέντρο όπου συγκεντρώνονται τα τουριστικά αξιοθέατα.

Οι γειτονιές στις οποίες πρέπει να αποφύγετε τη διαμονή περιλαμβάνουν:

 • Zuidoost
 • Zuidwest
 • Osdop-Midden
 • Geuzenveld

Το Wallen/The Red Light District είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, αλλά μπορεί να γίνει λίγο άσχημο – είναι τελικά η νομιμοποιημένη περιοχή πορνείας. Το χειρότερο που τείνει να συμβεί είναι η μικροκλοπή που στοχεύει σε πάρτι εργένης σε κατάσταση μέθης, αλλά κρατήστε προσεκτικά τα τιμαλφή σας όταν περπατάτε τη νύχτα.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στο Άμστερνταμ:

 • Να είστε προσεκτικοί με τις απάτες. Οι απάτες που στοχεύουν τουρίστες είναι συχνές, συμπεριλαμβανομένης της απάτης όπου οι απατεώνες ντύνονται αστυνομικοί και ζητούν να δουν το πορτοφόλι σας ως μέρος μιας έρευνας για πλαστά χρήματα. Μην παραδίδετε ποτέ τιμαλφή σε κανέναν, ζητήστε να πάτε σε σταθμό και ζητήστε ταυτότητα—Η ολλανδική αστυνομία δεν φορά διακριτικά.
 • Το Άμστερνταμ έχει πρόβλημα με το οργανωμένο έγκλημα ναρκωτικών, παρά τη νομιμότητα των ναρκωτικών στην πόλη. Αποφύγετε τις προσφορές στα σοκάκια και αν θέλετε να καταναλώσετε, επιμείνετε σε νόμιμους τομείς όπως τα καφενεία.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν βγαίνετε το βράδυ. Οι εγκληματίες τείνουν να στοχοποιούν την περίφημη ηδονική νυχτερινή ζωή του Άμστερνταμ. Πάντα να παρακολουθείτε στενά το ποτό σας, καθώς το ποτό είναι συνηθισμένο. Μην αφήνετε τα πορτοφόλια, τα πορτοφόλια ή τα τηλέφωνα χωρίς επίβλεψη, καθώς τα κλαμπ τείνουν να έχουν πορτοφολάδες.

Άμστερνταμ

Συχνές Ερωτήσεις

Αυτές οι συνήθεις ερωτήσεις μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας στο Άμστερνταμ:

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Άμστερνταμ τη νύχτα;

Το κεντρικό τμήμα του Άμστερνταμ είναι αρκετά ασφαλές, ακόμη και τη νύχτα, και μπορείτε να περιμένετε να βρείτε πολλούς τουρίστες ακόμα γύρω στο Jordaan και στην περιοχή των μουσείων. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί γύρω από την περιοχή Red Light District, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό και σε μερικές από τις λιγότερο φιλικές κατοικημένες γειτονιές μετά το σκοτάδι.

Υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αποφύγετε στο Άμστερνταμ;

Το Άμστερνταμ έχει μερικές επικίνδυνες περιοχές όπως το Zuidoost και άλλες γειτονιές στα ανατολικά της πόλης, όπου τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι υψηλότερα. Είναι συνήθως ασφαλή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι τόσο πολύ τη νύχτα.

Ποια είναι η πιο ασφαλής πόλη στην Ολλανδία;

Παρά το μέγεθός του, το Άμστερνταμ είναι μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις στην Ολλανδία, αν και οι μικρές πόλεις όπου όλοι γνωρίζουν ότι όλοι είναι πιθανώς πιο ασφαλείς.

Μιλάνε αγγλικά στο Άμστερνταμ;

Η επίσημη γλώσσα του Άμστερνταμ είναι τα ολλανδικά, αλλά σχεδόν το 100% των Ολλανδών πολιτών μιλούν άπταιστα αγγλικά και μπορείτε να μετακινηθείτε γνωρίζοντας απλώς αγγλικά.

Πού πρέπει να αποφύγω να πάω στο Άμστερνταμ τη νύχτα;

Το βράδυ στο Άμστερνταμ, αποφύγετε μερικές από τις πιο οικιστικές συνοικίες πιο μακριά από το κέντρο. Το Red Light District γίνεται επίσης θορυβώδες όσο αργά το βράδυ βρίσκεστε εκεί, οπότε προσπαθήστε να το αποφύγετε.

Λοιπόν, είναι το Άμστερνταμ ασφαλές για επίσκεψη;

Το Άμστερνταμ μπορεί να είναι μια μεγάλη πόλη και να έχει τη φήμη του ελεύθερου τροχού, αλλά στην πραγματικότητα, η πόλη είναι πολύ ασφαλής. Παρά ορισμένα προβλήματα με μικροκλοπές που μπορούν εύκολα να αποφευχθούν με την κοινή λογική, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό και οι περισσότεροι τουρίστες φεύγουν με μόνο θετικές εμπειρίες.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια