Είναι η Αυστραλία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Η Αυστραλία, η ήπειρος στο κάτω μέρος του κόσμου, δέχεται πάνω από 8 εκατομμύρια τουρίστες  κατά τη διάρκεια των κανονικών ετών ταξιδιού. Η χώρα έχει τόσα πολλά πράγματα να δει που πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν το ταξίδι με πολύωρες πτήσεις για να την εξερευνήσουν.

Οι λάτρεις της φύσης έρχονται στην Αυστραλία για το τοπίο, όπως το Uluru και την εκπληκτική ακτογραμμή, συμπεριλαμβανομένων των βράχων όπως οι Δώδεκα Απόστολοι (μία από τις καλύτερες πεζοπορίες στον κόσμο).

Η απομόνωση της Αυστραλίας σημαίνει ότι το οικοσύστημα που αναπτύχθηκε εδώ είναι μοναδικό και φιλοξενεί ζωικά είδη που δεν υπάρχουν αλλού, όπως τα καγκουρό και τα κοάλα.

Η Αυστραλία έχει επίσης εκπληκτικές πόλεις, όπως το γεμάτο ορόσημα Σίδνεϊ και τη δροσερή Μελβούρνη, όπου φιλοξενείται μια ακμάζουσα σκηνή ζωντανής μουσικής, η κουλτούρα του καφέ και η σκηνή των τεχνών των χίπστερ. Ωστόσο, πριν επισκεφτείτε οποιοδήποτε νέο μέρος, είναι σημαντικό να ελέγξετε τις πληροφορίες ασφαλείας, όχι μόνο τις όμορφες φωτογραφίες.

Ειδικά επειδή η Αυστραλία είναι τόσο μακριά από τα περισσότερα άλλα μέρη, αξίζει να μάθετε αν θα είστε ασφαλείς πριν κάνετε το μακρύ ταξίδι μακριά από το σπίτι!

Συγκεντρώσαμε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν η Αυστραλία είναι το μέρος για τις επόμενες διακοπές σας ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομερείς πληροφορίες ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Αεροπορικά εισιτήρια για Σίδνεϊ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Αυστραλία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Ναί. Θα χαρείτε να μάθετε ότι η Αυστραλία είναι μια πολύ ασφαλής χώρα για επίσκεψη! Η χώρα είναι μια σταθερή, ευημερούσα δημοκρατία με λίγες απειλές, είτε εξωτερικές είτε εσωτερικές.

Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι επίσης πολύ χαμηλό. Παρά τα αστεία για την αυστραλιανή φύση που προσπαθεί να σας σκοτώσει, μερικές προφυλάξεις μπορούν ακόμη και να σας προστατεύσουν από αυτούς τους κινδύνους. Όσον αφορά τον ανθρώπινο κίνδυνο, δεν έχετε πολλά να ανησυχείτε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στην Αυστραλία.

Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό, υπάρχει μικρή απειλή εμφυλίων αναταραχών και ο κίνδυνος τρομοκρατίας δεν είναι μεγαλύτερος από ό,τι αλλού στον κόσμο. Για περισσότερη σιγουριά σχετικά με την ασφάλεια της Αυστραλίας, μπορείτε να δείτε ταξιδιωτικές συμβουλές από διάφορες χώρες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έχει την Αυστραλία σύμφωνα με ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1 , το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, και απλώς λέει στους πολίτες να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις.

Οι περισσότερες άλλες χώρες δίνουν επίσης στους πολίτες τους το πράσινο φως για να ταξιδέψουν στην Αυστραλία. Η Αυστραλία έχει κάποια προβλήματα, όπως και κάθε άλλο μέρος στον κόσμο.

Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Διαδικτυακές απάτες
  • κλοπή ταυτότητας
  • Διαρρήξεις οχημάτων

Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά είναι μικρού χαρακτήρα. Τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλά και σχεδόν ποτέ δεν επηρεάζουν τους τουρίστες. Η φύση της Αυστραλίας είναι μια διαφορετική ιστορία.

Ο ίδιος συνδυασμός ακραίων καιρικών συνθηκών, κακοτράχαλων τοπίων και μοναδικών ειδών ζώων που κάνουν την Αυστραλία ένα ενδιαφέρον μέρος για επίσκεψη την καθιστούν επίσης επικίνδυνη μερικές φορές τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.

Ένας πρωταρχικός κίνδυνος που πρέπει να γνωρίζετε είναι ο ήλιος. Ο ήλιος στην Αυστραλία είναι ισχυρότερος από ό,τι στις περισσότερες άλλες τοποθεσίες λόγω του καιρού και της κοντινότερης εγγύτητας του Νοτίου Ημισφαιρίου από τον ήλιο.

Το επίσημο τουριστικό συμβούλιο της Μελβούρνης προειδοποιεί τους επισκέπτες ότι ακόμη και 15 λεπτά χωρίς αντηλιακή προστασία μπορεί να προκαλέσουν ζημιές όπως θερμοπληξία και σοβαρά ηλιακά εγκαύματα.

Λάβετε προφυλάξεις όπως να φοράτε ρούχα που προστατεύουν την υπεριώδη ακτινοβολία, να εφαρμόζετε τακτικά αντηλιακά και να φοράτε γυαλιά ηλίου για να προστατεύσετε τα μάτια σας.

Οι παραλίες της Αυστραλίας είναι παγκοσμίως γνωστές, αλλά κάτω από τα όμορφα κύματα, συχνά υπάρχουν κίνδυνοι. Οι παραλίες της Αυστραλίας είναι συχνά στον ανοιχτό ωκεανό, πράγμα που σημαίνει ότι τα ρεύματα και τα ρεύματα είναι συχνά ισχυρά.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση συμβουλεύει τους επισκέπτες να κολυμπούν μόνο σε παραλίες με περιπολίες ανάμεσα σε σημαίες που σηματοδοτούν ασφαλείς περιοχές και να διαβάζουν τις συνθήκες της παραλίας πριν πάνε.

Να είστε προσεκτικοί πριν πηδήξετε σε μια παραλία ή μια υδάτινη τρύπα που μπορεί να φιλοξενεί επικίνδυνα ζώα όπως καρχαρίες και κροκόδειλους. Η Αυστραλία φιλοξενεί επίσης πολλά επικίνδυνα ζώα και τα αστεία για τη φύση στην Αυστραλία είναι συχνά αληθινά.

Ωστόσο, λίγη προετοιμασία μπορεί να σας προστατεύσει από το δάγκωμα ζώου. Η αυστραλιανή κυβέρνηση προσφέρει επίσης μια λίστα με συμβουλές για την αντιμετώπιση των άγριων ζώων. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αυστραλιανές αράχνες, αλλά τα περισσότερα είδη είναι αβλαβή.

Μην αγγίζετε καμία αράχνη και πάντα τινάζετε τα παπούτσια σας πριν τα φορέσετε για να προστατευτείτε από τυχαία δαγκώματα. Για τα περισσότερα άγρια ​​ζώα, εφόσον δεν αγγίζετε το ζώο, θα πρέπει να είστε ασφαλείς.

Εάν όντως σας δαγκώσει ζώο, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια – τα νοσοκομεία της Αυστραλίας διαθέτουν αντιδηλητήριο για όλα τα τοπικά είδη.

Τέλος, η Αυστραλία βιώνει φυσικές καταστροφές που αυξάνονται σε ένταση με την κλιματική αλλαγή. Οι πυρκαγιές είναι συχνές κατά τους θερμότερους μήνες και μπορεί να είναι καταστροφικές.

Στις συμβουλές της για διεθνείς φοιτητές, η αυστραλιανή κυβέρνηση  προσφέρει συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής της μετάβασης στο Outback κατά τη διάρκεια εξαιρετικά ζεστών ημερών και της κλήσης στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 000 με το πρώτο σημάδι προβλήματος.

Έγκλημα στην Αυστραλία

Ορίζοντας στο κέντρο του Περθ με τα σύγχρονα κτίρια και τον φωτισμένο τσιμεντένιο διάδρομο δίπλα στον ωκεανό

f11photo/Shutterstock

Το έγκλημα είναι παρόν σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, αν και τα ποσοστά εγκληματικότητας μπορεί να διαφέρουν. Ωστόσο, στην Αυστραλία, το έγκλημα δεν αποτελεί σημαντική αιτία ανησυχίας.

Τα ποσοστά εγκληματικότητας σε αυτή τη χώρα είναι πολύ χαμηλά, ιδιαίτερα τα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας. Εάν οι τουρίστες βιώσουν εγκλήματα ενώ επισκέπτονται την Αυστραλία, είναι συχνά μορφές μικροκλοπής.

Μια ματιά στα επίσημα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε τυχόν αμφιβολίες που είχατε σχετικά με το ταξίδι στην Αυστραλία, καθώς η χώρα είναι προφανώς τόσο ασφαλής όταν κοιτάξετε τη λίστα. Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής, μόνο το 4,2% των Αυστραλών βιώνουν βίαια εγκλήματα κάθε χρόνο.

Από αυτούς, το 1,9% των Αυστραλών υπέστη σωματική επίθεση, το 2,2% βίωσε επίθεση πρόσωπο με πρόσωπο και το 0,3% βίωσε ληστεία. Τα ποσοστά όλων των προσωπικών εγκλημάτων μειώθηκαν.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Αυστραλία είναι πολύ χαμηλό, με 0,82 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Οι περισσότερες ανθρωποκτονίες προέρχονται από περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Οι ανθρωποκτονίες στην Αυστραλία έχουν μειωθεί κατά πάνω από 50% τα τελευταία 30 χρόνια, δείχνοντας ότι η ασφάλεια έχει θετική τάση στην Αυστραλία. Τα ποσοστά εγκληματικότητας κατά της ιδιοκτησίας είναι ελαφρώς υψηλότερα, με το 9,1% των αυστραλιανών νοικοκυριών να βιώνουν κάποια μορφή εγκλήματος ιδιοκτησίας.

Οι πιο συνηθισμένες ήταν οι διαρρήξεις, ακολουθούμενες από απόπειρες διάρρηξης και κλοπές μηχανοκίνητων οχημάτων. Μειώνονται επίσης τα ποσοστά των εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας. Η ασφάλεια της Αυστραλίας υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης.

Σε αυτήν την κατάταξη των πιο ασφαλών χωρών στον κόσμο, η Αυστραλία βρίσκεται στο #27 . Αν και ο δείκτης δεν είναι πάντα καλός δείκτης μέτρησης της επιτόπιας κατάστασης, εδώ μας δίνει μια εικόνα για την κατάσταση στην Αυστραλία και πόσο ασφαλής είναι η χώρα.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που θα βιώσετε ενώ βρίσκεστε στην Αυστραλία είναι η μικροκλοπή. Αν και η Αυστραλία είναι ως επί το πλείστον ασφαλής, οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τους απρόσεκτους τουρίστες όπως κάνουν οπουδήποτε αλλού.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας  προειδοποιεί τους πολίτες της για διάφορες μορφές μικροκλοπών που έχουν συμβεί στην Αυστραλία, όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσάντας, κλοπές διαβατηρίων, διαρρήξεις οχημάτων και κλοπές από χρηματοκιβώτια ξενοδοχείων.

Οι κλοπές είναι συχνές σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές, ειδικά στο Σίδνεϊ. Οι περιοχές που πρέπει να προσέχετε περιλαμβάνουν το Kings Cross, την George Street και το Hyde Park.

Αν και οι περισσότερες κλοπές γίνονται τη νύχτα, να είστε προσεκτικοί και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά σε περιοχές με πολύ κόσμο. Η καναδική κυβέρνηση προσφέρει πιο εμπεριστατωμένες συμβουλές προσωπικής ασφάλειας για την πρόληψη κλοπών.

Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα, ακόμη και σε ένα μέρος που αισθάνεστε ασφαλές, όπως ένα εστιατόριο ή ένα λόμπι ξενοδοχείου. Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε μια ζώνη χρημάτων ή σε άλλο gadget που πολλά υποσχόμενο την ασφάλεια, αλλά βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας είναι αρκετά ασφαλή σε μια μπροστινή τσέπη ή τσάντα με φερμουάρ.

Δεδομένου ότι οι κλοπές διαβατηρίων είναι συχνές, προσπαθήστε να μην έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας και χρησιμοποιήστε άλλο έντυπο ταυτότητας ως απόδειξη ηλικίας όταν βγαίνετε έξω. Μερικές φορές διαρρήξεις συμβαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείου, ενοικιαζόμενα καταλύματα και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Οι βασικές προφυλάξεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτών των εγκλημάτων. Κλειδώστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα τόσο για καταλύματα όσο και για ενοικιαζόμενα οχήματα. Μην αφήνετε τα τιμαλφή σας σε κοινή θέα.

Τέλος, ερευνήστε τα καταλύματά σας εκ των προτέρων, καθώς ορισμένα φθηνότερα καταλύματα εξοικονομούν ασφάλεια και αντιμετωπίζουν κοινές διαρρήξεις. Μερικά εγκλήματα συμβαίνουν πριν καν οι επισκέπτες αγγίξουν το αυστραλιανό έδαφος.

Οι διαδικτυακές απάτες για ενοικιαζόμενα καταλύματα είναι συχνές, όπου ένας δυνητικός οικοδεσπότης ζητά από τους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν πληρωμή μέσω μιας ηλεκτρονικής μεταφοράς σε έναν υπεράκτιο λογαριασμό—ερευνήστε καταλύματα εκ των προτέρων πριν κάνετε κράτηση.

Βία που σχετίζεται με το αλκοόλ

Αν και το βίαιο έγκλημα είναι σπάνιο στην Αυστραλία, ορισμένοι τουρίστες είχαν άσχημες εμπειρίες όταν έπιναν έξω. Η αυστραλιανή κουλτούρα του ποτού κλίνει προς την υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος και ενώ οι περισσότερες εμπειρίες δοκιμών τοπικών ποτών είναι χαλαρές, άλλες είναι δυσάρεστες.

Η Εθνική Γνωσιακή Βάση Αλκοόλ και Ναρκωτικών της Αυστραλίας προειδοποιεί για τη βία που σχετίζεται με το αλκοόλ—21% των Αυστραλών σε ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ έχουν βιώσει ένα περιστατικό τον περασμένο χρόνο.

Τα πιο συνηθισμένα περιστατικά περιλαμβάνουν σωματική κακοποίηση, όπως επίθεση, λεκτική κακοποίηση ή απειλές. Περίπου το 50% των βίαιων εγκλημάτων  που αναφέρονται στην Αυστραλία συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ζανζιβάρη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Με κάθε τρόπο, εξερευνήστε τη διάσημη νυχτερινή ζωή της Αυστραλίας, αλλά αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όταν το κάνετε, ακόμα κι αν οι ντόπιοι το παρακάνουν. Πηγαίνετε με μια ομάδα έμπιστων ατόμων και υποσχεθείτε ότι θα προσέχετε ο ένας τον άλλον.

Αν παρατηρήσετε ότι μια κατάσταση είναι τεταμένη, ξεφύγετε από τη μέση και εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Να είστε βέβαιος να προσέχετε τα ποτά σας ανά πάσα στιγμή, καθώς δυστυχώς παρατηρείται αύξηση του ποτού στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα της Αυστραλίας.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου  προειδοποιεί επίσης για την πιθανότητα σοβαρής σεξουαλικής επίθεσης, η οποία έχει συμβεί κατά Βρετανών πολιτών στο παρελθόν. Πολλά από αυτά τα περιστατικά συνδέονται με τη νυχτερινή ζωή, καθώς τα αρπακτικά χρησιμοποιούν μπαρ και κλαμπ για να βρουν τα θύματά τους.

Αποφυγή κακών περιοχών

Νυχτερινή άποψη στην κορυφή λόφου του Άλις Σπρινγκς, μια από τις περιοχές στην Αυστραλία που πρέπει να αποφύγετε, με φώτα από κάτω μια καθαρή μέρα

Coloursinmylife/Shutterstock

Όπως κάθε χώρα, η Αυστραλία έχει μερικές κακές περιοχές. Η απομακρυσμένη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη της χώρας, τόσο λόγω των συχνά θανατηφόρων δυνάμεων στη φύση όσο και επειδή πολλές από τις μεγάλες πόλεις της, όπως το Άλις Σπρινγκς, έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στη χώρα.

Όπως κάθε μεγάλη πόλη, η Μελβούρνη έχει μερικές επικίνδυνες περιοχές. Ορισμένες περιοχές με πιο σκιαγραφικά περιλαμβάνουν το St. Kilda, το Caroline Springs και το Melton, αλλά στις περισσότερες γειτονιές οπουδήποτε στον κόσμο, υπάρχουν καλές και κακές περιοχές.

Τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν ορισμένες άλλες συμβουλές ασφαλείας για να επισκεφθείτε την Αυστραλία:

  • Μην μεταφέρετε όλα τα τιμαλφή σας μαζί σας, καθώς αυτό κάνει μια πιθανή κλοπή πιο καταστροφική. Επίσης, προσπαθήστε να απλώσετε τα τιμαλφή σας—για παράδειγμα, κρύψτε κάποια μετρητά έκτακτης ανάγκης σε διαφορετική τσέπη από το πορτοφόλι σας, ώστε να έχετε πάντα έναν τρόπο να επιστρέψετε στο σπίτι.
  • Οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης στην Αυστραλία είναι 000 ή 112. Απομνημονεύστε αυτούς τους αριθμούς και καλέστε τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Αν και υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατίας, είναι γενικά χαμηλός. Για επιπλέον σιγουριά, μπορείτε να ελέγξετε τα επίσημα επίπεδα συμβουλών της αυστραλιανής κυβέρνησης πριν ταξιδέψετε.

Συχνές Ερωτήσεις

Περιοχή πεζοπορίας London Court στο Περθ με γαλάζιους ουρανούς στο σούρουπο και κτίρια να υψώνονται ψηλά

Περθ, Αυστραλία – 14 Ιουλίου 2017: London Court, εμπορική στοά που βρίσκεται στο Perth CBD, Δυτική Αυστραλία, χτίστηκε το 1937 για οικιστικούς και εμπορικούς σκοπούς/f11photo/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να έχετε απαντήσει πριν επισκεφτείτε την Αυστραλία:

Είναι πιο ασφαλής ο Καναδάς ή η Αυστραλία;

Αυτή η ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί επειδή ο Καναδάς και η Αυστραλία έχουν παρόμοια επίπεδα ασφάλειας. Και οι δύο έχουν χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, χαμηλά επίπεδα πολιτικής αναταραχής και καλή ασφάλεια. Ο Καναδάς είχε πιο πρόσφατα τρομοκρατικά γεγονότα, αλλά ο κίνδυνος φυσικών καταστροφών στην Αυστραλία είναι υψηλότερος.

Σίδνεϊ : Αποκαλύπτοντας την Ιστορία του : Συναρπαστικά ορόσημα και μουσεία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Αυστραλία πιο ασφαλής από τις ΗΠΑ;

Οι άνθρωποι μπορεί να εκπλαγούν όταν ανακαλύψουν ότι η Αυστραλία είναι πιο ασφαλής από τις ΗΠΑ. Το ποσοστό εγκληματικότητας στην Αυστραλία είναι πολύ χαμηλότερο, όπως και η απειλή άλλων μορφών βίας, όπως η τρομοκρατία. Η φύση της Αυστραλίας είναι περίφημα επικίνδυνη, αλλά το ίδιο και η άγρια ​​ζωή σε μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι η Αυστραλία ασφαλής για περπάτημα τη νύχτα;

Ως επί το πλείστον, η Αυστραλία είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα. Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να λαμβάνετε προφυλάξεις όπως να κολλάτε σε περιοχές που γνωρίζετε, να περπατάτε μόνο σε καλά φωτισμένους δρόμους και να είστε προσεκτικοί γύρω από άτομα που έχουν πιει πάρα πολύ.

Ποια είναι η πιο ασφαλής πόλη στην Αυστραλία;

Η Καμπέρα είναι η ασφαλέστερη πόλη της Αυστραλίας, με το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας είναι ασφαλείς, με χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρώμη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι ασφαλές να κοιμηθείς στην παραλία στην Αυστραλία;

Ναι, είναι ασφαλές να κοιμηθείς στην παραλία και το κάμπινγκ στην παραλία είναι ένα δημοφιλές χόμπι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Ωστόσο, μπορείτε να κοιμηθείτε μόνο σε καθορισμένους χώρους κατασκήνωσης στην παραλία και ενδέχεται να σας επιβληθεί πρόστιμο εάν στήσετε τη σκηνή σας αλλού.

Λοιπόν, είναι η Αυστραλία ασφαλής για επίσκεψη;

Η Αυστραλία είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη και αξίζει το μακρύ ταξίδι Down Under! Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό και οι περισσότεροι επισκέπτες περνούν καλά αρκεί να λαμβάνουν κάποιες προφυλάξεις.

Ακόμη και η περίφημη επικίνδυνη φύση δεν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο αν ακολουθήσετε τις συμβουλές κοινής λογικής. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας στην Αυστραλία σήμερα!