Είναι η Ζάμπια ασφαλής για επίσκεψη το 2023?

Η Ζάμπια είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για όσους αναζητούν τη γοητεία της αφρικανικής ηπείρου. Αν και ο COVID-19 επηρέασε τον τουριστικό κλάδο της, η χώρα δέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες  στην κορύφωση του τουρισμού το 2019.

Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στη Ζάμπια για να δουν την όμορφη φύση. Στη Ζάμπια βρίσκονται οι καταρράκτες Victoria, ένας από τους μεγαλύτερους καταρράκτες στον κόσμο, και η λίμνη Tanganyika.

Η χώρα έχει πάνω από 20 εθνικά πάρκα που έχουν πολύ λιγότερο κόσμο από τα αντίστοιχα της Νότιας Αφρικής και είναι υπέροχα μέρη για να κάνετε σαφάρι.

Επιπλέον, συναναστραφείτε με τους ντόπιους και μάθετε για τις πολλές εθνοτικές ομάδες που αποκαλούν τη Ζάμπια πατρίδα σε αγροτικά φεστιβάλ όπως το Kuomboka ή επισκεπτόμενοι τον εκπληκτικό αριθμό γκαλερί της Λουσάκα.

Πριν ταξιδέψετε σε οποιοδήποτε άγνωστο μέρος, είναι καλό να ερευνήσετε την ασφάλεια και η Ζάμπια δεν διαφέρει. Δεν θέλετε να εμφανιστείτε σε μια νέα χώρα χωρίς να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις και να καταστρέψετε τις διακοπές σας από έναν ληστή ή άλλο εγκληματία.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν συγκεντρώσει όλες τις λεπτομερείς πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν ένα ταξίδι εκεί είναι η σωστή επιλογή για εσάς ή όχι. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Είναι η Ζάμπια ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Η Ζάμπια είναι ως επί το πλείστον μια ασφαλής χώρα για επίσκεψη και μια από τις ασφαλέστερες στην Αφρική! Οι περισσότεροι επισκέπτες εδώ περνούν υπέροχα χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, θα πρέπει να λαμβάνετε προφυλάξεις σε μεγάλες πόλεις και άλλες πολυσύχναστες περιοχές, ειδικά μετά το σκοτάδι. Οι ξένες ταξιδιωτικές συμβουλές αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι η Ζάμπια είναι μια αρκετά ασφαλής χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία συμβουλή για τους ταξιδιώτες στη Ζάμπια, απλώς λένε στους πολίτες τους να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις. Βάζει τη χώρα σε ταξιδιωτική συμβουλή « Επίπεδο Ένα », τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Άλλες χώρες συμβουλεύουν τους πολίτες τους να είναι λίγο πιο προσεκτικοί στη Ζάμπια.

Για παράδειγμα, η Νέα Ζηλανδία λέει στους πολίτες της να είναι πιο προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στη Ζάμπια. Άλλες ταξιδιωτικές συμβουλές απλώς λένε στους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί σε ορισμένες περιοχές της Ζάμπια που είναι λιγότερο ασφαλείς.

Στις ταξιδιωτικές συμβουλές, οι συχνές ανησυχίες που αναφέρουν οι κυβερνήσεις περιλαμβάνουν:

  • Μικροκλοπή
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Ενοπλη ληστεία
  • Εισβολή στο σπίτι
  • Κλοπή αυτοκινήτων
  • Εμφύλια αναταραχή

Ωστόσο, όλα αυτά τα εγκλήματα αποφεύγονται εύκολα με μερικές προφυλάξεις. Εμφανίζονται κυρίως σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως η Λουσάκα και το Copperbelt.

Οι περισσότεροι επισκέπτες στη Ζάμπια κάνουν ένα beeline για τα εθνικά πάρκα ούτως ή άλλως, ξεφεύγοντας από τις αστικές περιοχές, και υπάρχει μικρή εγκληματικότητα σε αγροτικές περιοχές όπως τα εθνικά πάρκα. Οι εμφύλιες αναταραχές είναι αρκετά συνηθισμένες στη Ζάμπια.

Η κυβέρνηση της Ζάμπια έχει δεχθεί πυρά για περιοριστικούς νόμους, όπως αυτός που περιορίζει άδικα τις δραστηριότητες ανεξάρτητων ΜΚΟ .

Οι διαμαρτυρίες αντιμετωπίζονται συχνά με βία από τις κρατικές αρχές, όπως η βία πριν από τις εκλογές του 2021 . Διαδηλώσεις είναι πιθανότατα στην πρωτεύουσα Λουσάκα.

Αν δείτε να μαζεύεται πλήθος, είναι καλύτερο να ξεφύγετε, καθώς η κατάσταση μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές, οι πιο συνηθισμένες που επηρεάζουν τη Ζάμπια είναι οι ξηρασίες και οι πλημμύρες .

Η κλιματική αλλαγή έχει επιδεινώσει τη συχνότητα αυτών των γεγονότων. Η Ζάμπια εφαρμόζει περιστασιακά μέτρα με δελτίο νερού λόγω ξηρασίας, επομένως διαβάστε αυτά τα μέτρα πριν πάτε και υπακούστε τα από σεβασμό προς τους οικοδεσπότες σας.

Έγκλημα στη Ζάμπια

Πωλητές που πωλούν τα αγαθά τους σε μια αγορά στην άκρη του δρόμου κάτω από ομπρέλες στο Livingstone για να βοηθήσουν να καταδειχθεί ότι η Ζάμπια είναι αρκετά ασφαλής για επίσκεψη

LIVINGSTONE, ΖΑΜΠΙΑ-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: πάγκοι αγοράς και πωλητές στο Livingstone, Ζάμπια/Rainer Lesniewski/Shutterstock

Το έγκλημα είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι επισκέπτες ανησυχούν για την επίσκεψη στη Ζάμπια — και με βάσιμους λόγους. Η χώρα έχει όντως αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας, αν και δεν είναι τόσο κακό όσο κάποιες άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η Νότια Αφρική.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στη Ζάμπια είναι αρκετά υψηλό. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 2015, το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι πέντε περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις ανθρωποκτονίες οφείλονται σε βία συμμοριών και σπάνια επηρεάζουν τους τουρίστες. Το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας στη Ζάμπια είναι επίσης πολύ ανησυχητικό. Σύμφωνα με το Numbeo , η Ζάμπια βαθμολογείται με 45,05 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι ένα μέτριο ποσοστό εγκληματικότητας.

Οι κάτοικοι και οι παλιοί αναφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα διαρρήξεων οχημάτων, μικροεγκλημάτων όπως κλοπές, διαρρήξεις σε κατοικίες και κλοπές. Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας της Ζάμπιας, υπάρχουν κάποια καλά νέα.

Η εγκληματικότητα γενικά παρουσιάζει πτωτική τάση τις τελευταίες δεκαετίες. Τα περισσότερα περιστατικά εγκληματικότητας στη Ζάμπια συμβαίνουν στη Λουσάκα, την πρωτεύουσα, και τις επαρχίες Copperbelt, οι οποίες είναι μια περιοχή πλούσια σε πόρους κοντά στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ωστόσο, η Ζάμπια έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να είναι πλήρως ασφαλής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας στη Ζάμπια είναι τόσο υψηλό.

Ένα πιθανό πρόβλημα είναι το σχετικά υψηλό ποσοστό οργανωμένου εγκλήματος. Η Ζάμπια βαθμολογείται με 4,93 στον Παγκόσμιο Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος . Ομάδες οργανωμένου εγκλήματος βρίσκονται πίσω από προβλήματα όπως η σύγχρονη δουλεία, η παράνομη υλοτομία, η παράνομη εξόρυξη και η διακίνηση ηρωίνης.

Η επικράτηση του οργανωμένου εγκλήματος δείχνει ένα άλλο πρόβλημα στην κοινωνία της Ζάμπιας που επηρεάζει τη συνολική εγκληματικότητα, που είναι η διαφθορά. Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια , μια παγκόσμια ΜΚΟ που μετρά τη διαφθορά, η Ζάμπια κατατάσσεται στην 116η θέση από 180 χώρες στον δείκτη.

Η Ζάμπια έχει επίσης υψηλά επίπεδα φτώχειας και εισοδηματικής ανισότητας, τα οποία συμβάλλουν στο υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας κατά της ιδιοκτησίας.

Τα περισσότερα εγκλήματα σε αστικές περιοχές όπως η Λουσάκα είναι εγκλήματα ευκαιρίας που στοχεύουν σύμβολα πλούτου, όπως εύπορες κατοικίες και πολυτελή οχήματα, γεγονός που δείχνει ότι τροφοδοτούνται από τη δυσαρέσκεια και την επιβίωση.

Τέλος, η Ζάμπια έχει την ατυχία να συνορεύει με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ένα κράτος που καταρρέει από αναταραχές εδώ και δεκαετίες. Τα προβλήματα συχνά ξεπερνούν τα πορώδη σύνορα και οι συμμορίες του Κονγκό βρίσκονται πίσω από πολλές εγκληματικές δραστηριότητες στο βόρειο τμήμα της Ζάμπια.

 

Μικροκλοπή

Παρά τα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με το ποσοστό εγκληματικότητας στη Ζάμπια, το πιο συνηθισμένο έγκλημα που είναι πιθανό να συναντήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας εκεί εξακολουθεί να είναι η μικροκλοπή.

Η καναδική κυβέρνηση περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με μικροέγκλημα στην επίσημη ταξιδιωτική της ειδοποίηση για τη Ζάμπια.

Σημειώνει την επικράτηση κλοπών, όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσαντών, σε ορισμένα μέρη γύρω από τη Ζάμπια, όπως η πρωτεύουσα Λουσάκα, η επαρχία Copperbelt και άλλα μεγάλα τουριστικά κέντρα.

Στη Λουσάκα, πορτοφολάδες συχνά λειτουργούν σε εμπορικά κέντρα, γύρω από σταθμούς δημόσιων λεωφορείων και κοντά σε νυχτερινά κέντρα, επειδή γνωρίζουν ότι αυτές είναι περιοχές όπου επισκέπτονται ξένοι. Μερικές βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να σας προστατεύσουν από πορτοφολάδες στη Ζάμπια.

Βεβαιωθείτε ότι δεν επιδεικνύετε τα τιμαλφή σας, όπως ακριβά κοσμήματα ή ένα πορτοφόλι γεμάτο μετρητά. Η Ζάμπια εξακολουθεί να υποφέρει από υψηλά ποσοστά φτώχειας και το τηλέφωνό σας μπορεί να κοστίζει όσο ο μισθός κάποιου για αρκετούς μήνες.

Μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές. Μπορεί να μην χρειάζεστε ζώνη με χρήματα, αλλά θα πρέπει να τοποθετήσετε τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος, όπως μια τσέπη της ημερήσιας τσάντας σας με φερμουάρ.

Να είστε προσεκτικοί με κοινές τουριστικές απάτες, όπως ψεύτικους ανταλλακτήρες. Αλλάζετε χρήματα μόνο σε επίσημα ανταλλακτήρια ή τράπεζες ή αποσύρετε το τοπικό νόμισμα από αξιόπιστο ATM.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μερικές φορές εξαπατούν τους ταξιδιώτες προσθέτοντας «υποχρεωτικές» χρεώσεις, επομένως πάντα να ζητάτε απόδειξη όταν σας ζητείται να πληρώσετε κάτι.

Οι διαρρήξεις οχημάτων είναι μια άλλη κοινή μορφή μικροκλοπής. Οι κλέφτες στοχεύουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ακριβότερα οχήματα όπως 4×4 και πολυτελή οχήματα. Μην αφήνετε ποτέ τα υπάρχοντά σας αφύλακτα στο αυτοκίνητό σας.

Ενοπλη ληστεία

Οι πιο βίαιες μορφές εγκλήματος αποτελούν επίσης κίνδυνο στη Ζάμπια. Η ένοπλη ληστεία μπορεί επίσης να επηρεάσει τους τουρίστες, ιδιαίτερα στη Λουσάκα και στην Copperbelt.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση της ένοπλης ληστείας, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές της Ζάμπια. Σχεδόν όλες αυτές οι ληστείες συμβαίνουν τη νύχτα, επομένως μια καλή προφύλαξη που πρέπει να λάβετε είναι να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας στη μέρα.

Εάν είστε έξω και μετά το σκοτάδι, βεβαιωθείτε ότι είστε σε εγρήγορση στο περιβάλλον σας. Μην κάνετε τίποτα μετά το σκοτάδι που μπορεί να προσελκύσει ανεπιθύμητη προσοχή, όπως αλλαγή χρημάτων τη νύχτα, ανάληψη από ένα ΑΤΜ ή αναβοσβήνει πολλά μετρητά.

Πολλοί ληστές στοχεύουν άτομα που μόλις έκαναν ανάληψη χρημάτων από ένα ΑΤΜ, επομένως χρησιμοποιήστε ΑΤΜ μόνο μέσα σε ασφαλή κτίρια, όπως τράπεζες. Ένας τύπος ένοπλης ληστείας που επικρατεί στη Ζάμπια είναι η ληστεία αυτοκινήτων.

Οι δρόμοι κοντά στα σύνορα του Κονγκό αποτελούν συχνά έδαφος για συμμορίες του Κονγκό που επιτίθενται σε ταξιδιώτες. Και πάλι, οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις συμβαίνουν μετά το σκοτάδι, επομένως μια καλή προφύλαξη που πρέπει να λάβετε είναι να ταξιδεύετε μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προσφέρει επίσης άλλες συμβουλές για την αποφυγή της κλοπής αυτοκινήτων, όπως να βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρά σας είναι πάντα κλειδωμένα.

Εάν παρατηρήσετε κάποιον σταματημένο στην άκρη του δρόμου ή σε κάποιο οδόφραγμα, αποφύγετε το όσο καλύτερα μπορείτε, καθώς αυτές είναι τακτικές που χρησιμοποιούν συχνά οι συμμορίες για να αναγκάσουν τα θύματά τους να σταματήσουν.

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

Φωτογραφία της βόρειας επαρχίας στη Ζάμπια που απεικονίζεται ως ένα από τα επικίνδυνα μέρη για επίσκεψη

MPULUNGU, Βόρεια Επαρχία, ΖΑΜΠΙΑ – 2018. Πολύχρωμα ντυμένοι έμποροι που εμπορεύονται φρέσκα και αποξηραμένα ψάρια μεταξύ άλλων προϊόντων στο παλιό λιμάνι και την αγορά στο Mpulungu/Robin Nieuwenkamp/Shutterstock

Το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικότητας στη Ζάμπια συγκεντρώνεται σε ορισμένες περιοχές, επομένως η αποφυγή αυτών των περιοχών μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα περάσετε καλά.

Η πρωτεύουσα Λουσάκα φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος της Ζάμπιας, κάτι που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι περισσότεροι τουρίστες βγαίνουν από την πόλη το συντομότερο δυνατό και κατευθύνονται στα φυσικά θαύματα της Ζάμπια.

Ορισμένες γειτονιές είναι πιο επικίνδυνα μέρη της πόλης, όπως οι παραγκούλες Chibolya και Kanyama ή κατά μήκος του σιδηροδρόμου. Αποφύγετε την επαρχία Copperbelt, καθώς έχει επίσης αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας.

Αποφύγετε την περιοχή κοντά στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, καθώς η συνοριακή περιοχή έχει ακόμα νάρκες ξηράς. Επιπλέον, ο κίνδυνος εγκληματικότητας είναι υψηλότερος εδώ λόγω της επικράτησης των συμμοριών του Κονγκό.

Για παράδειγμα, ο δρόμος Mufulira προς Ndola είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία κλοπής αυτοκινήτων για τη Ζάμπια. Άλλες περιοχές με νάρκες ξηράς περιλαμβάνουν τα σύνορα της Αγκόλας και της Μοζαμβίκης.

Συμβουλές για γυναίκες ταξιδιώτες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για τη Ζάμπια:

  • Τα θανατηφόρα τροχαία είναι η κύρια αιτία θανάτου στη Ζάμπια λόγω κακών οδικών συνθηκών και κακών οδηγικών συνηθειών. Τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία συμβαίνουν μετά το σκοτάδι, επομένως ταξιδεύετε στη χώρα μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Δυστυχώς, το έντονο ποτό είναι συχνό φαινόμενο στα μπαρ, στα νυχτερινά κέντρα, ακόμη και στα εστιατόρια της Λουσάκα, όπου το γεύμα σας μπορεί να είναι ναρκωτικό. Παρακολουθήστε προσεκτικά όλα τα φαγητά και τα ποτά σας.
  • Όταν εξερευνάτε τη φύση της Ζάμπια, ακολουθήστε προφυλάξεις. Μην πλησιάζετε πολύ άγρια ​​ζώα ενώ κάνετε σαφάρι, καθώς θα μπορούσαν να σας βλάψουν.
  • Οι ασθένειες που μεταδίδονται από έντομα, όπως η ελονοσία, είναι συχνές, γι’ αυτό λάβετε προφυλάξεις, όπως ο συχνός ψεκασμός με σπρέι για σφάλματα. Οι ασθένειες που μεταδίδονται με το νερό όπως η χολέρα είναι επίσης συχνές, επομένως πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Συχνές Ερωτήσεις

Για ένα κομμάτι με τίτλο Is Zambia Safe to Visit, στη φωτογραφία απεικονίζονται φιλικοί ντόπιοι που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και επισκέπτες στα γραφικά μαγαζιά τους ενώ όλοι χαμογελούν

Milosk50/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν κάνει στο παρελθόν οι ταξιδιώτες στη Ζάμπια:

Είναι η Νορβηγία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Ζάμπια φιλική χώρα;

Ναι, η Ζάμπια είναι μια φιλική χώρα και η κουλτούρα της Ζάμπια δίνει προτεραιότητα στη φιλοξενία προς τους επισκέπτες. Αν και το ποσοστό εγκληματικότητας είναι υψηλό, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Ζάμπια είναι εγκληματίες και η συντριπτική πλειοψηφία είναι απλώς άνθρωποι που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην.

Είναι η Ζάμπια ασφαλής για τις γυναίκες ταξιδιώτες;

Η Ζάμπια είναι ασφαλής για γυναίκες ταξιδιώτες. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες της Αφρικής. Η τοπική κουλτούρα είναι συντηρητική, επομένως οι γυναίκες ταξιδιώτες αναμένεται συχνά να τηρούν έναν κώδικα ενδυμασίας ή κώδικα συμπεριφοράς. Ο μόνος κίνδυνος που μπορεί να διατρέχουν οι γυναίκες ταξιδιώτες είναι το πρόβλημα της απόρριψης ποτών.

Είναι η Ζάμπια φθηνή ή ακριβή;

Το κόστος ζωής στη Ζάμπια είναι χαμηλότερο από ό,τι στις δυτικές χώρες, αλλά τα ταξίδια σε όλη τη χώρα δεν είναι για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό. Τα καταλύματα σε εθνικά πάρκα μπορεί να είναι ακριβά, όπως και οι περιηγήσεις σαφάρι και το κόστος της περιήγησης στη χώρα.

Τι επίπεδο απειλής είναι η Ζάμπια;

Οι περισσότερες χώρες εκτιμούν ότι η Ζάμπια βρίσκεται σε ελάχιστο επίπεδο απειλής. Ορισμένες χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία, την τοποθετούν κάτω από το επίπεδο απειλής Β’ Επιπέδου λόγω του υψηλού ποσοστού εγκληματικότητας.

Είναι η Ζάμπια πιο ασφαλής από τη Νότια Αφρική;

Ως επί το πλείστον, η Ζάμπια είναι πιο ασφαλής από τη Νότια Αφρική, με εξαίρεση μερικές περιοχές, όπως τα σύνορα με το Κονγκό. Αν και η εγκληματικότητα είναι παρούσα, δεν είναι παντού όπως συμβαίνει στη Νότια Αφρική.

Λοιπόν, είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ζάμπια;

Η Ζάμπια είναι ασφαλής για επίσκεψη, αρκεί να ακολουθείτε τις οδηγίες όταν κάνετε σαφάρι. Μέρη όπως η Λουσάκα και η επαρχία Copperbelt έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Ωστόσο, συνήθως δεν είναι εκεί όπου οι τουρίστες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους ούτως ή άλλως, και το έγκλημα σπάνια συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πάρτε μερικές βασικές προφυλάξεις και θα πρέπει να περάσετε καλά.

Λοιπόν, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, φιλικούς ντόπιους, καταπληκτικό φαγητό και πλούσια ιστορία, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας στην υπέροχη Ζάμπια σήμερα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια