Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική το 2023

Αναρωτιέστε πού είναι ασφαλές να επισκεφθείτε στην Αφρική; Ρίξτε μια ματιά στις 10 πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής για να μάθετε τους κινδύνους και να πάρετε ιδέες για ασφαλέστερες αφρικανικές χώρες για να επισκεφθείτε.

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική;

Το απέραντο, ποικιλόμορφο τοπίο της Αφρικής είναι γεμάτο με πολυσύχναστες πόλεις και αγροτικές πόλεις, ιστορικά ορόσημα και αρχιτεκτονικά θαύματα, συναρπαστικά πολιτιστικά έθιμα και νόστιμη τοπική κουζίνα.

Δεν είναι περίεργο που η Αφρική βρίσκεται στη λίστα με τους ταξιδιώτες του κόσμου παντού! Δεδομένου ότι η ασφάλεια είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε ανάλογα.

Ενώ πολλές χώρες και περιοχές της αφρικανικής ηπείρου είναι απόλυτα ασφαλείς και φιλόξενες για τους ταξιδιώτες, υπάρχουν μερικές που θεωρούνται ανασφαλείς ή πραγματικά επικίνδυνες για επίσκεψη. 

Αεροπορικά εισιτήρια με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία, προς οποιονδήποτε προορισμό TicketsWe 

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική αυτή τη στιγμή είναι:

 1. Νότιο Σουδάν
 2. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
 3. Σομαλία
 4. Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής
 5. Σουδάν
 6. Λιβύη
 7. Μάλι
 8. Αιθιοπία
 9. Μπουρκίνα Φάσο
 10. Νιγηρία

Τι κάνει λοιπόν αυτές τις πιο επικίνδυνες χώρες στην ήπειρο;

Τα δεδομένα από τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης του 2022 (GPI) μαζί με τις τρέχουσες κυβερνητικές ταξιδιωτικές συμβουλές και τις τρέχουσες εξελίξεις συγκρούσεων μας βοήθησαν να προσδιορίσουμε τις πιο επικίνδυνες αφρικανικές χώρες το 2023. 

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης κατατάσσει 163 χώρες παγκοσμίως ως προς τη συνολική ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα. Οι αφρικανικές χώρες που βρίσκονται πιο κοντά στον πάτο του δείκτη θεωρούνται οι πιο επικίνδυνες. 

Οι τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές που εκδίδονται από το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι ένας άλλος παράγοντας στον κατάλογο των πιο επικίνδυνων χωρών στην Αφρική.

Σχεδόν όλες οι αφρικανικές χώρες στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες έχουν επί του παρόντος μια ταξιδιωτική συμβουλευτική προειδοποίηση επιπέδου 4 «Μην ταξιδεύετε». Τρεις χώρες της λίστας βρίσκονται κάτω από μια ταξιδιωτική συμβουλευτική προειδοποίηση επιπέδου 3 «Επανεξετάστε το ταξίδι».

Με τις πρόσφατες συγκρούσεις να εντείνονται σε χώρες όπως το Σουδάν αυξάνοντας τον κίνδυνο ταξιδιών, αυτές οι εξελίξεις περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες αφρικανικές χώρες. 

Ρίξτε μια ματιά στις πιο επικίνδυνες χώρες της αφρικανικής ηπείρου παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους ασφαλείας από την επίσκεψη σε καθεμία. 

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική 

Το να γνωρίζουμε ποιες χώρες είναι επικίνδυνες για τους ταξιδιώτες και ποιοι κινδυνεύουν όταν το επισκέπτονται είναι ένα απαραίτητο κομμάτι έρευνας για κάθε επίδοξο επισκέπτη. 

Εδώ είναι οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική και οι παράγοντες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ταξιδιώτες και ντόπιους σε κάθε μία. 

1. Νότιο Σουδάν

Αεροφωτογραφία της Τζούμπα και του ποταμού Νείλου στο Νότιο Σουδάν, την πιο επικίνδυνη χώρα της Αφρικής αυτή τη στιγμή

Frontpage/Shutterstock

Το Νότιο Σουδάν κατατάσσεται επί του παρόντος ως η πιο επικίνδυνη χώρα στην Αφρική με συμβουλή επιπέδου 4 «Μην ταξιδεύετε» , το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στην ήπειρο και άλλους δείκτες που θέτουν σε κίνδυνο τους ντόπιους και τους ταξιδιώτες. 

Η πολιτική αστάθεια, η τρομοκρατία, οι εσωτερικές συγκρούσεις, το βίαιο έγκλημα και οι κακές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες κάνουν το Νότιο Σουδάν την πιο επικίνδυνη χώρα στην Αφρική και πολύ επικίνδυνη για επίσκεψη αυτή τη στιγμή. 

Το Νότιο Σουδάν ήταν μέρος του Σουδάν μέχρι το 2011, όταν ο εμφύλιος πόλεμος οδήγησε σε διάσπαση. Σήμερα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται εντός της αναπτυσσόμενης χώρας (μιας από τις φτωχότερες στον κόσμο) και εκατομμύρια πολίτες της εκτοπίζονται.

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στο Νότιο Σουδάν περιλαμβάνουν:

 • Ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Τζούμπα
 • Παραμεθόριες περιοχές
 • Δημόσιες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις

Από όλα τα έθνη του κόσμου, το Νότιο Σουδάν κατατάσσεται στην 159η από τις 163 στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης με σύνθετη βαθμολογία 3,18 (εξετάστε τη βαθμολογία της Ρωσίας 3,27 για σύγκριση). 

2. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Σκηνή δρόμου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στο Βόρειο Κίβου, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής

Σκηνή δρόμου στο Βόρειο Κίβου, ΛΔΚ με ταξί μοτοσυκλέτας τον Σεπτέμβριο του 2017/Ellie Matsanova/Shutterstock

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα στην Αφρική με πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και επίπεδα κινδύνου για ταξιδιώτες και πολίτες. 

Με έδρα την Κεντρική Αφρική, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) αντιμετωπίζει πολλά από τα ίδια ζητήματα που μαστίζουν το Νότιο Σουδάν και τις άλλες πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής. 

Η βία και οι ανθρωποκτονίες, η τρομοκρατία, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι απαγωγές και οι εσωτερικές ένοπλες συγκρούσεις καθιστούν τη ΛΔΚ μη ασφαλή για τους ταξιδιώτες. Αυτές οι συνθήκες οδήγησαν σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 3 από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία προειδοποιεί “Επανεξετάστε το ταξίδι”.

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στη ΛΔΚ θα πρέπει να αποφεύγονται και περιλαμβάνουν:

 • Ιτούρι
 • Βόρειο Κίβου
 • Ανατολική περιοχή και επαρχίες Kasai

Με κατάταξη στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 158 στα 163 και σύνθετη βαθμολογία 3,17, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κατατάσσεται ελαφρώς υψηλότερα από το Νότιο Σουδάν και εξακολουθεί να είναι πολύ επικίνδυνη για επίσκεψη. 

Σημαντικές ταξιδιωτικές συμβουλές για όποιον ταξιδεύει στην Αφρική(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Σομαλία

Αεροφωτογραφία του ορίζοντα του Μογκαντίσου το σούρουπο στη Σομαλία, μια από τις πιο επικίνδυνες αφρικανικές χώρες για επίσκεψη

Abdulhafid/Shutterstock

Βρίσκεται στο Κέρας της Αφρικής κατά μήκος της ακτής, η Σομαλία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική αυτή τη στιγμή με υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας και βίας που επηρεάζουν πολίτες και ταξιδιώτες. 

Επί του παρόντος, η Σομαλία υπόκειται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, επικαλούμενος το έγκλημα, την τρομοκρατία, την πειρατεία, τις πολιτικές αναταραχές και τους κινδύνους για την υγεία στη χώρα. 

Το βίαιο έγκλημα και οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Σομαλία αυτή τη στιγμή, οδηγώντας σε αύξηση των ανθρωποκτονιών και των βομβιστικών επιθέσεων, των απαγωγών, των επιθέσεων με όλμους και πολλά άλλα στη χώρα. 

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές περιλαμβάνουν:

 • Ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Puntland και Somaliland
 • Κτίρια όπως αεροδρόμια, θαλάσσια λιμάνια και κυβερνητικά γραφεία
 • Διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών λόγω πειρατείας

Η Σομαλία κατατάσσεται στην #156 από 163 χώρες στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης με σύνθετη βαθμολογία GPI 3,13.

Αυτή είναι μόνο μια μέτρια βελτίωση σε σχέση με το Νότιο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, καθιστώντας το ένα πολύ επικίνδυνο μέρος για επίσκεψη αυτή τη στιγμή. 

Κέιπ Τάουν – Αξιοθέατα και Δραστηριότητες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Άδειος δρόμος μετά από μια εθνοτική σύγκρουση στο Bangui, την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας που είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική

sandis switzer/Shutterstock

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR) είναι η 4η πιο επικίνδυνη χώρα στην Αφρική αυτή τη στιγμή λόγω των υψηλών ποσοστών βίαιης εγκληματικότητας και της περιορισμένης υποστήριξης της Πρεσβείας των ΗΠΑ στους Αμερικανούς πολίτες στη χώρα. 

Ενώ η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν ήταν ένα ιδιαίτερα επισφαλές μέρος για τους Αμερικανούς όσον αφορά τη στοχευμένη βία και την τρομοκρατία, οι πολιτικές αναταραχές, οι απαγωγές και το βίαιο έγκλημα είναι συνηθισμένες εδώ. 

Στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κατατάσσεται στην 155η θέση από 163 χώρες με σύνθετη βαθμολογία GPI 3,02. Αυτό δείχνει ότι η χώρα είναι επικίνδυνη και δεν είναι ασφαλής για επίσκεψη. 

Μερικές από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της χώρας περιλαμβάνουν:

 • Ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Bangui
 • Αεροδρόμια, χερσαία σύνορα και δρόμοι κατά τη διάρκεια εμφύλιων αναταραχών
 • Περιοχές που ελέγχονται από ένοπλες ομάδες 

Χωρίς περιορισμένη δυνατότητα παροχής υποστήριξης ή βοήθειας σε πολίτες των ΗΠΑ μέσω της πρεσβείας στην πρωτεύουσα Μπανγκούι, έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 για την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και οι Αμερικανοί προειδοποιούνται να μην ταξιδεύουν εδώ. 

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Σουδάν

Αεροφωτογραφία του ποταμού Νείλου στην πρωτεύουσα Χαρτούμ στο Σουδάν, μια από τις πιο επικίνδυνες αφρικανικές χώρες

Feroze Edassery/Shutterstock

Το Σουδάν κατατάσσεται επί του παρόντος ως μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική και οι συνθήκες εκεί επιδεινώνονται γρήγορα καθώς οι ένοπλες εσωτερικές συγκρούσεις αυξάνονται και η βία αυξάνεται. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 για το Σουδάν  καθώς οι εσωτερικές συγκρούσεις εντείνονται. Προσωπικό της Πρεσβείας των ΗΠΑ και μέλη της οικογένειας μεταφέρθηκαν πρόσφατα από το Χαρτούμ λόγω της ένοπλης σύγκρουσης και του αυξημένου κινδύνου.

Η τρέχουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση συμβουλεύει «Μην ταξιδεύετε» λόγω των επικίνδυνων συνθηκών εδώ, επομένως η επίσκεψη στο Σουδάν θα πρέπει να αποφεύγεται αυτή τη στιγμή.

Αυτήν τη στιγμή, αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες περιοχές της χώρας:

 • Ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Χαρτούμ
 • Παραμεθόριες περιοχές, ιδιαίτερα κοντά στο Τσαντ και το Νότιο Σουδάν
 • Κεντρικό Νταρφούρ
 • Περιοχή του Μπλε Νείλου
 • Περιφέρεια Νοτίου Κορδοφάν

Στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2022, το Σουδάν κατατάσσεται στην 154η θέση από 163 χώρες με σύνθετη βαθμολογία GPI 3,00. Αυτή η βαθμολογία προηγείται της τρέχουσας σύγκρουσης, επομένως η θέση της αναμένεται να πέσει στον δείκτη. 

6. Λιβύη

Αεροφωτογραφία της Τρίπολης, της πρωτεύουσας μιας από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής, της Λιβύης

TheRunoman/Shutterstock

Η Λιβύη είναι μια από τις λιγότερο ασφαλείς χώρες της Αφρικής και είναι επικίνδυνη για επίσκεψη αυτή τη στιγμή λόγω της αύξησης των ένοπλων συγκρούσεων, του βίαιου εγκλήματος, των τρομοκρατικών ενεργειών και της πολιτικής αναταραχής σε ολόκληρη τη χώρα. 

Μια ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 έχει εκδοθεί για τη Λιβύη («μην ταξιδεύετε») από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για αυτούς τους λόγους και τον αυξημένο κίνδυνο ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες όταν επισκέπτονται. 

Η απαγωγή για λύτρα είναι συνηθισμένη εδώ, με τους Δυτικούς να στοχοποιούνται συχνά για αυτά τα εγκλήματα. Οι εξτρεμιστικές ομάδες μπορεί να στοχεύουν συγκεκριμένα Αμερικανούς και μεγάλες ομάδες ανθρώπων. 

Πολιτοφυλακές και ένοπλες ομάδες ελέγχουν μεγάλο μέρος της χώρας και συχνά κρατούν ταξιδιώτες χωρίς λόγο. Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν επί του παρόντος εμπορικές πτήσεις εντός του εναέριου χώρου της Λιβύης. 

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στη Λιβύη περιλαμβάνουν:

 • Ολόκληρη η χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Τρίπολης
 • σκοτώνω
 • Αλ Τζούφρα
 • Αίγυπτος
 • Ajdabiya
 • Βεγγάζη
 • Sabha
 • Dernah
 • Ξενοδοχεία, αεροδρόμια στα οποία συχνάζουν Δυτικοί

Η Λιβύη κατατάσσεται στην 151η θέση από 163 χώρες στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης με σύνθετη βαθμολογία GPI 2,93, σύμφωνα με στοιχεία του 2022. 

7. Μάλι

Αεροφωτογραφία του Μπαμάκο, της πρωτεύουσας του Μάλι το απόγευμα για να δείξει ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για επίσκεψη στην Αφρική

Άποψη του Μπαμάκο, Μάλι από το LAICO l’Amitie Hotel/Thomas Dutour/Shutterstock

Το Μάλι κατατάσσεται ως η 7η πιο επικίνδυνη χώρα στην Αφρική αυτή τη στιγμή με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και με συμβουλευτικό επίπεδο 4 «Μην ταξιδεύετε» που εκδίδεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. 

Το βίαιο έγκλημα, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας, της τρομοκρατίας και της απαγωγής είναι οι κύριοι κίνδυνοι για την ασφάλεια στο Μάλι αυτήν τη στιγμή. Εποχικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και αργίες τείνουν να δουν μια αύξηση της βίας στην πρωτεύουσα, Μπαμάκο.

Οι απαγωγές, η παράνομη κράτηση, οι επιθέσεις και οι τρομοκρατικές επιθέσεις από ένοπλες ομάδες σε περιοχές που συχνάζουν οι Δυτικοί στη χώρα προκαλούν επίσης ανησυχίες. 

Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των ΗΠΑ απαγορεύεται να φύγουν από την πρωτεύουσα, επομένως η βοήθεια είναι περιορισμένη για τους Αμερικανούς στη χώρα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να αποφύγετε να ταξιδέψετε στο Μάλι αυτή τη στιγμή. 

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές του Μάλι περιλαμβάνουν:

 • Η πρωτεύουσα Μπαμάκο
 • Προάστια του Μπαμάκο
 • Νότια περιοχή
 • Παραμεθόριες περιοχές

Το Μάλι κατατάσσεται στην 150η θέση από 163 χώρες στον κόσμο με σύνθετη βαθμολογία GPI 2,91, καθιστώντας το μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο. 

8. Αιθιοπία 

Ορίζοντας της Αντίς Αμπέμπα που δείχνει την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας το σούρουπο, μια από τις πιο επικίνδυνες αφρικανικές χώρες αυτήν τη στιγμή

DawitTeum/Shutterstock

Η Αιθιοπία θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής, αλλά υπάρχουν ορισμένες περιοχές της χώρας που είναι πολύ πιο επικίνδυνες από άλλες. 

Οι συγκρούσεις, η τρομοκρατία και οι απαγωγές στα σύνορα, οι πολιτικές αναταραχές και τα αυξημένα επίπεδα βίαιου εγκλήματος αποτελούν πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές της χώρας και καθιστούν επισφαλή την επίσκεψη. 

Επί του παρόντος, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εκδοθεί ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 3 για την Αιθιοπία: «Επανεξετάστε το ταξίδι». Αυτή η συμβουλή σημαίνει ότι είναι καλύτερο να αποφύγετε την επίσκεψη στη χώρα ενώ οι συνθήκες δεν είναι ασφαλείς. 

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στην Αιθιοπία περιλαμβάνουν:

 • Συνορεύει με τη Σομαλία, το Σουδάν, την Κένυα και την Ερυθραία
 • Περιοχή Tigray
 • Σύνορα Amhara-Tigray και Afar-Tigray
 • Περιοχές Gambella και Benishangul Gumuz
 • Περιφέρεια Ορόμιας
 • Περιοχή Νοτίων Εθνών και Εθνικών Λαών (SNNP).

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης κατατάσσει την Αιθιοπία στην 149η θέση από 163 χώρες σε όλο τον κόσμο με σύνθετη βαθμολογία GPI 2,80. Συνολικά, η Αιθιοπία θα πρέπει να αποφεύγεται από τους ταξιδιώτες προς το παρόν. 

9. Μπουρκίνα Φάσο

Αεροφωτογραφία του χωριού το χειμώνα στη Μπουρκίνα Φάσο, μια από τις 10 κορυφαίες επικίνδυνες χώρες στην Αφρική

OUOBA/Shutterstock

Η Μπουρκίνα Φάσο είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής λόγω των αυξημένων επιπέδων εγκληματικότητας, απαγωγών και τρομοκρατίας που συμβαίνουν εντός των συνόρων της. 

Η Μπουρκίνα Φάσο μοιράζεται σύνορα με το Μάλι και τον Νίγηρα, που περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα με τις 10 πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 για τη χώρα, προειδοποιώντας «Μην ταξιδεύετε».

Η απαγωγή για λύτρα είναι συνηθισμένη εδώ, με τρομοκρατικές επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα σε φαινομενικά τυχαία μέρη και ώρες χωρίς προειδοποίηση. 

Μερικές από τις πιο επικίνδυνες περιοχές όπου σημειώνονται επιθέσεις και απαγωγές στη Μπουρκίνα Φάσο περιλαμβάνουν:

 • Ολόκληρες οι περιοχές του Σαχέλ και της Ανατολής
 • Επαρχίες Κόσι και Σουρού
 • επαρχία Κενεγκούγκου
 • επαρχία Λορούμ
 • Επαρχία Κουλπέλογου

Η Μπουρκίνα Φάσο κατατάσσεται στην 146η θέση από 163 χώρες στον κόσμο με σύνθετη βαθμολογία GPI 2,78, δείχνοντας ότι είναι ένα επικίνδυνο μέρος για επίσκεψη με υψηλό επίπεδο κινδύνου. 

10. Νιγηρία

Αεροφωτογραφία του νησιού Βικτώρια στο Λάγος της Νιγηρίας που αναφέρεται ως μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής

bolarzeal/Shutterstock

Το βίαιο και θαλάσσιο έγκλημα, η τρομοκρατία, οι απαγωγές και οι εμφύλιες αναταραχές καθιστούν τη Νιγηρία μία από τις 10 πιο επικίνδυνες αφρικανικές χώρες αυτή τη στιγμή. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3 για τη Νιγηρία λόγω του αυξημένου κινδύνου εγκληματικότητας και ασφάλειας εντός των συνόρων της.

Οι δυτικοί και οι πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα μετά από ταξίδι γίνονται συχνά στόχοι, όπως και άτομα με την εμφάνιση πλούτου (ειδικά σε απαγωγές για λύτρα). 

Ενώ μεγάλες περιοχές της Νιγηρίας θεωρούνται επικίνδυνες για επίσκεψη, υπάρχει ένας λόγος που αυτή η χώρα έχει ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 3 αντί για επίπεδο 4. Ορισμένες περιοχές είναι πιο ασφαλείς από άλλες.  

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές στη Νιγηρία περιλαμβάνουν:

 • Οι πολιτείες Bauchi, Gombe, Kano, Kaduna, Katsina και Zamfara
 • Borno, Kogi, Yobe και βόρεια πολιτείες Adamawa
 • Παράκτιες περιοχές όπως Akwa Ibom, Δέλτα, Cross River και Rivers

Συνολικά, η Νιγηρία κατατάσσεται στην 143η θέση από 163 χώρες παγκοσμίως στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης από το 2022 με σύνθετη βαθμολογία GPI 2,72. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Παλάτι, στρατιώτες του Νοτίου Σουδάν με εξοπλισμό με πυρομαχικά και όπλα δείχνει μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική το 2014

Ένας στρατιώτης από το Νότιο Σουδάν κουβαλά ένα πολυβόλο το 2014/punghi/Shutterstock

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής και τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει η επίσκεψη σε αυτές τις περιοχές; Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη. 

 • Να ελέγχετε πάντα πρώτα τις ταξιδιωτικές συμβουλές. Μην σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αφρική χωρίς να ελέγξετε για τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές που μπορεί να έχουν εκδοθεί για τη χώρα ή τις χώρες που σκοπεύετε να επισκεφτείτε. Οι εμφύλιες αναταραχές και οι καταστάσεις συγκρούσεων μπορούν να αλλάζουν καθημερινά, δικαιολογώντας νέες συμβουλές και αυξημένα επίπεδα κινδύνου που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. 
 • Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας. Εάν σκέφτεστε να ταξιδέψετε σε κάποια από τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής, αποφύγετε όλες τις χώρες με ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 και χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε οποιαδήποτε με ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3. Αυτό περιλαμβάνει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την Αιθιοπία και τη Νιγηρία. Όλες θεωρούνται επικίνδυνες για επίσκεψη αυτή τη στιγμή, αλλά ορισμένες περιοχές μπορεί να είναι λιγότερο επικίνδυνες από άλλες. 
 • Παρακολουθήστε ειδήσεις και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι ταξιδιωτικές συμβουλές συνήθως ενημερώνονται μόλις δημοσιοποιηθούν σχετικές έκτακτες ειδήσεις για μια περιοχή. Αλλά για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι συμβαίνει σε μια αφρικανική χώρα που σκοπεύετε να επισκεφτείτε, ελέγχετε πάντα τα τοπικά μέσα στο διαδίκτυο αν μπορείτε και παρακολουθείτε τις διεθνείς ειδήσεις. 
 • Εξετάστε τους κινδύνους της άγριας ζωής. Η λίστα μας με τις πιο επικίνδυνες αφρικανικές χώρες δεν λαμβάνει υπόψη κινδύνους που σχετίζονται με την ασφάλεια της άγριας ζωής. Η Αφρική φιλοξενεί πολλά επικίνδυνα άγρια ​​ζώα, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ή επιθετικών ζώων και δηλητηριωδών ερπετών και εντόμων. Ερευνήστε την περιοχή που σκοπεύετε να επισκεφτείτε και μάθετε για πιθανούς κινδύνους για την άγρια ​​ζωή πριν πάτε.
 • Να προσέχεις την υγεία σου. Οι κίνδυνοι ασφάλειας που σχετίζονται με την υγεία θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη πριν ταξιδέψετε στην Αφρική. Δείτε μια πλήρη λίστα με τα εμβόλια που χρειάζονται για να ταξιδέψετε στην Αφρική ενώ σχεδιάζετε το ταξίδι σας, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από ασθένειες και ασθένειες ενώ ταξιδεύετε. 

Συχνές Ερωτήσεις

Νιγηριανοί στρατιωτικοί που περιπολούν με όπλα πριν από τις εκλογές δείχνουν μια από τις πιο επικίνδυνες αφρικανικές χώρες

Νιγηριανοί πράκτορες ασφαλείας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης πριν από την εκλογή Κυβερνήτη στη Νιγηρία 2020/Oluwafemi Dawodu/Shutterstock

Διαβάστε τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις επικίνδυνες αφρικανικές χώρες για να μάθετε περισσότερα προτού ξεκινήσετε να κάνετε οποιαδήποτε ταξιδιωτικά σχέδια.

Τι πρέπει να αποφύγω στην Αφρική;

Θα πρέπει να αποφεύγετε να επισκέπτεστε τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής, να πλησιάζετε την άγρια ​​ζωή, να πίνετε νερό της βρύσης, να επιδεικνύετε πλούτο και να ταξιδεύετε μόνοι.

Χρησιμοποιήστε τη λίστα με τις πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική παραπάνω για να περιορίσετε τη λίστα με τους πιθανούς προορισμούς – υπάρχουν πολλές ασφαλείς χώρες εδώ που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Ποια είναι η νούμερο 1 πιο ασφαλής χώρα στην Αφρική;

Ο Μαυρίκιος είναι η #1 ασφαλέστερη χώρα στην Αφρική, με τη Γκάνα και την Γκάμπια στη δεύτερη και τρίτη θέση. Η Μποτσουάνα και η Σιέρα Λεόνε ολοκληρώνουν τη λίστα με τις κορυφαίες 5 πιο ασφαλείς χώρες στην Αφρική και όλα μπορούν να είναι υπέροχα μέρη για επίσκεψη.

Ποια χώρα της Αφρικής έχει τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα;

Το Νότιο Σουδάν κατατάσσεται ως η πιο επικίνδυνη χώρα στην Αφρική με το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης του 2022. Το βίαιο έγκλημα είναι κοινό εδώ, με ανθρωποκτονίες, επιθέσεις, απαγωγές, ληστείες αυτοκινήτων και ένοπλες ληστείες να συμβαίνουν σε υψηλό ποσοστό.

Ποιες χώρες είναι πιο επικίνδυνες στην Αφρική;

Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής θεωρούνται λιγότερο ασφαλείς από άλλες χώρες της ηπείρου. Περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Νότιο Σουδάν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Σομαλία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σουδάν, Λιβύη, Μάλι, Αιθιοπία, Μπουρκίνα Φάσο και Νιγηρία.

Ποιες είναι οι 3 πιο επικίνδυνες χώρες;

Οι 3 πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής είναι το Νότιο Σουδάν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και η Σομαλία.

Κάθε μία από αυτές τις χώρες βρίσκεται στην τελευταία 8άδα του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, συνεχιζόμενες συγκρούσεις και κίνδυνο τρομοκρατίας.

Λοιπόν, ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες στην Αφρική;

Οι πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής αξίζουν την προσοχή σας γιατί θα διατρέχατε σοβαρό κίνδυνο να επισκεφτείτε κάποια από αυτές. Αυτήν τη στιγμή, κάθε χώρα σε αυτήν τη λίστα είναι καλύτερο να αποφεύγεται. 

Το Νότιο Σουδάν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Σομαλία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Σουδάν, η Λιβύη, το Μάλι, η Αιθιοπία, η Μπουρκίνα Φάσο και η Νιγηρία μπορεί να έχουν πολλά να προσφέρουν, αλλά δεν είναι ασφαλή για τους ταξιδιώτες αυτήν τη στιγμή. 

Αντ ‘αυτού, κοιτάξτε τις ασφαλείς χώρες στην Αφρική για την επίσκεψή σας. Χώρες όπως ο Μαυρίκιος, η Γκάνα, η Γκάμπια, η Μποτσουάνα και η Σιέρα Λεόνε θεωρούνται οι πιο ασφαλείς στην ήπειρο και πολύ πιο κατάλληλες για επίσκεψη. 

Λίγος ενθουσιασμός είναι πάντα υπέροχος για τα ταξίδια σας, αλλά οι σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια δεν είναι. Λάβετε υπόψη τις πιο επικίνδυνες χώρες της Αφρικής, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ασφαλές, ασφαλές ταξίδι που μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια