Φιλοδωρήματα στις διακοπές, συμπεριλαμβανομένου του ξεναγού

Δεν το αμφισβήτησα ποτέ μέχρι που ο φίλος μου και εγώ το συζητήσαμε χθες το βράδυ. Επισημάνθηκε ότι το φιλοδώρημα είναι «προαιρετικό» αλλά είναι υποχρεωτικό όταν ταξιδεύετε. Αν και το φιλοδώρημα συνδέεται παραδοσιακά με την υπηρεσία, είναι πλέον αναμενόμενο με την πραγματική απόδοση, επομένως φροντίζω πάντα με όποιον ταξιδεύω να γνωρίζει ότι υπάρχει γενικά ένας οδηγός φιλοδωρήματος που πρέπει να ακολουθήσει.

Δεν μπορείς να περπατήσεις σε έναν δρόμο στη Νέα Ορλεάνη χωρίς κάποιος να χτυπήσει ντραμς, να γράψει ποίηση από μια γραφομηχανή, να κάνει ταχυδακτυλουργικές πράξεις ή να βαφτεί σε χρυσό, να περιμένει φιλοδώρημα αν ασχοληθείς μαζί του. Δεν είναι μόνο εδώ, αλλά οπουδήποτε υπάρχει μια πυκνή συγκέντρωση τουριστών σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Αλλά, πάλι, έτσι βγάζουν το ψωμί τους.

 

Είστε έτοιμοι για αναβάθμιση στη βαλίτσα σας; Το Coolife είναι αξιόπιστο, ανθεκτικό και προμηθευτός. Ελέγξτε το νέα συλλογή στο Amazon.

Γιατί πρέπει να συμβουλεύσετε

Συμβουλή στο προσωπικό ενός ξενοδοχείου. Οι ταξιδιώτες συχνά αισθάνονται πίεση να δώσουν φιλοδωρήματα χωρίς καμία αλληλεπίδραση, αλλά, ανεξάρτητα από το ποια είναι η υπηρεσία ή η απόδοση, συνδέεται με τα ταξίδια και τον τουρισμό. Κανείς δεν πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε πιεσμένοι για ανατροπή και σίγουρα δεν είστε ένοχοι αν δεν το κάνετε, αλλά το να βάλετε φιλοδώρημα είναι μέρος του DNA του ταξιδιού. Ενώ είναι «προαιρετικό», είναι είναι μια προσδοκία και υποτίθεται. Έτσι είναι εδώ και δεκαετίες.

Αν και δεν μπορώ να σας πω να δώσετε φιλοδώρημα στον ντελικατέσεν επειδή σας τηλεφώνησε, μπορώ να σας πω ότι το να δώσουν φιλοδώρημα έναν παρκαδόρο ή έναν οικονόμο είναι μέρος του μισθού τους. Είναι εύκολο να αναγνωρίσετε τα άτομα που δίνετε φιλοδώρημα στα ταξίδια, επειδή περιλαμβάνει σχεδόν όλους όσους προσφέρουν μια υπηρεσία ή μια παράσταση, ειδικά τους ξεναγούς. Δέχομαι αυτή την ερώτηση πολύ γιατί δεν είναι τόσο ξεκάθαρο: Πόσο πρέπει να δώσω φιλοδώρημα στον ξεναγό μου; Καλά διαβάστε παρακάτω.

Τραπεζαρία στο δωμάτιο Rosewood DC
Τηγανίτες και αυγά. Συμβουλή για την υπηρεσία δωματίου!

Προϋπολογισμός σε συμβουλές όταν σχεδιάζετε διακοπές. Αυτό όχι μόνο σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα (και όχι ένοχοι όταν αντιμετωπίζετε την κατάσταση), αλλά βοηθά μόνο την ταξιδιωτική βιομηχανία να συνεχίσει να ευδοκιμεί.

Ταξιδιωτικός οδηγός Χαβάης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Γενικά, ορίστε πόσα φιλοδωρήματα δίνω στις διακοπές

Παραλία St Regis Bahia

Θυρωρός: $10

Σε βοήθησε κάποιος θυρωρός με τις τσάντες σου; Μη διστάσετε να δώσετε γενναιόδωρα φιλοδωρήματα. Θυμηθείτε, στέκονται έξω με κακοκαιρία συχνά… και όρθιοι όλη μέρα!

θα ταξιδέψετε στη Σουηδία; εδώ ειναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Νοικοκυριό: 2-5 $ την ημέρα (ανάλογα με τον τόπο διαμονής)

Εάν μένετε σε ένα κορυφαίο πολυτελές ξενοδοχείο και λαμβάνετε υπηρεσία καθαρισμού δύο φορές την ημέρα, συμπληρώστε το υψηλότερο σημείο.

Μπάτλερ/αποσκευές: $5 – 10 ανάλογα με το πόσο κάνουν.

Εάν έχετε έναν παρκαδόρο που παίρνει τις τσάντες σας στο δωμάτιό σας και σας κάνει μια ξενάγηση στο δωμάτιο (συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων πληροφοριών που πρέπει να γνωρίζετε), τότε θα πρέπει να τον/την φιλοδωρήσει για να ξεφύγει από το δρόμο του και να περάσει χρόνο μαζί σας. Πιστεύω ότι αυτού του είδους οι υπηρεσίες έχουν μειωθεί μετά την Covid-19, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Ενοικίαση αυτοκινήτου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Θυρωρός: $10- $20 εάν βοηθήσουν με ένα συγκεκριμένο αίτημα

Εάν ρωτήσετε τον θυρωρό για ένα ειδικό αίτημα ή ερωτήσεις σχετικά με ένα εστιατόριο, πού να κάνετε κράτηση, πού να πάτε κ.λπ., θα πρέπει οπωσδήποτε να του δώσετε φιλοδώρημα. Θα νιώσουν ότι τους εκτιμούν.

θυρωρείο τεσσάρων εποχών του Βέγκας

Ξεναγός: $20 – $50 στην περιήγηση, ανάλογα με την εξυπηρέτηση. Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα νιώσετε πολύ καλά. “Πόσο θα πρέπει να δώσω φιλοδώρημα στον ξεναγό μου;” είναι μια ερώτηση που έχω πολύ. Δεν έχω κάνει μόνο εκατοντάδες περιοδείες στη 15χρονη καριέρα μου ως ταξιδιωτικός συγγραφέας, αλλά έχω πολλούς φίλους που είναι ξεναγοί. Το φιλοδώρημα όχι μόνο τους φτιάχνει τη μέρα, αλλά είναι κάτι που τους βοηθάει. Ο όγκος της δουλειάς που κάνουν είναι απίστευτος. Σκεφτείτε το. Η σωματική δραστηριότητα, η πνευματική δραστηριότητα, η απάντηση σε πολλαπλές ερωτήσεις, η έρευνα που εμπλέκεται στο backend, ο προγραμματισμός ταξιδιών και οι διατροφικοί/σωματικοί περιορισμοί για πολλούς επισκέπτες. Θα πρέπει να συμπληρώσετε τον ξεναγό σας. Το περιμένουν.

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για υπέροχες διακοπές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Υπηρεσία δωματίου: Συνήθως ενσωματώνεται στο λογαριασμό στο 18 τοις εκατό. Αν όχι, φιλοδώρημα 20 τοις εκατό.

Οδηγός: $10 έως $20 ανάλογα με τη διάρκεια της διαδρομής και το ποσό που κάνουν για εσάς (αποσκευές, συμβουλές για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, κ.λπ.)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια