Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali

Περιεχόμενα

Το Εθνικό Πάρκο Denali στην Αλάσκα έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του ψηλότερου βουνού της χώρας. Για τους λάτρεις της φύσης, είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε, με πάνω από 6 εκατομμύρια στρέμματα ανέγγιχτης φύσης.

Οι επισκέπτες του Denali μπορούν να σκαρφαλώσουν στο βουνό που δίνει το όνομά του στο εθνικό πάρκο, να κάνουν πεζοπορία στην τούνδρα και να γνωρίσουν τους εντυπωσιακούς παγετώνες.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες περιπέτειας στη διάθεση των επισκεπτών στο Ντενάλι, από πτητικές εκδρομές μέχρι ράφτινγκ σε άσπρο νερό και έλκηθρο με σκύλους. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο πάρκο είναι να περάσετε άφθονο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και προφανώς χρειάζεστε τον κατάλληλο καιρό για να το κάνετε.

Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Denali, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το υπέροχο τοπίο που έχει να προσφέρει το πάρκο. Ας βουτήξουμε!

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali

Η γενικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali είναι το καλοκαίρι, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός και ιδανικός για να εξερευνήσετε την όμορφη φύση μέσα στο πάρκο.

Τα καλοκαίρια της Αλάσκας δεν είναι ακριβώς γαλήνια, αλλά βελτιώνουν τον καιρό τον υπόλοιπο χρόνο. Ακόμη και το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες σπάνια ξεπερνούν τους 60 βαθμούς , αλλά τουλάχιστον ο καιρός είναι πάνω από το μηδέν.

Το Denali βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Αλάσκας, πολύ βόρεια του Anchorage, και οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τον Μάιο! Οι επισκέπτες στο Denali έχουν ένα αρκετά στενό παράθυρο για το πότε πρέπει να επισκεφτούν το πάρκο για να μπορέσουν να κάνουν πεζοπορία και να εξερευνήσουν την περιοχή.

Μόλις τα χιόνια αρχίζουν να φτάνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου, πολλοί δρόμοι και μονοπάτια γίνονται αδιάβατοι για όλους εκτός από έμπειρους πεζοπόρους και ταξιδιώτες με σακίδια. Γι’ αυτό η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε είναι το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι επίσης η μόνη περίοδος που παρέχονται υπηρεσίες πάρκου , όπως λεωφορεία .

Οι ιδιωτικές εταιρείες εντός του πάρκου προσφέρουν ξεναγήσεις με λεωφορείο, οι οποίες είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δείτε τα απέραντα τοπία του πάρκου. Ωστόσο, λειτουργούν μόνο από τις 20 Μαΐου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εάν επισκεφθείτε εκτός αυτής της σεζόν, θα πρέπει να οδηγήσετε μόνοι σας — εάν οι δρόμοι είναι βατοί. Υπάρχουν επίσης οι περισσότερες δραστηριότητες που προσφέρονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις στα πολλά κέντρα επισκεπτών και να μιλήσετε με φύλακες.

Ενώ μερικοί άνθρωποι ζουν και εργάζονται στο Denali όλο το χρόνο, πολλοί εγκαταλείπουν το πάρκο κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν αναζητώντας καλύτερη δουλειά (και καλύτερο καιρό), έτσι ώστε να έχετε λιγότερες επιλογές όσον αφορά το τι να κάνετε.

Δεδομένου ότι υπάρχει ένα τόσο στενό παράθυρο χρόνου όπου μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα του Denali, μπορείτε να περιμένετε πολλά πλήθη το καλοκαίρι. Κάντε κράτηση για χώρους διαμονής και μεταφοράς με λεωφορείο πολύ εκ των προτέρων. Το πάρκο έχει μόνο έναν δρόμο, ο οποίος μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε κυκλοφορία από προφυλακτήρα σε προφυλακτήρα.

Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε τα πλήθη μένοντας για λίγες μέρες, περνώντας από τον κεντρικό δρόμο και εξερευνώντας άλλα μέρη του πάρκου. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια στρέμματα πάρκου για εξερεύνηση, οπότε ακόμη και μερικές χιλιάδες άνθρωποι αισθάνονται ασήμαντοι!

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali είναι κατά το τέλος της περιόδου αιχμής, από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να λάβετε εκπτώσεις για διαμονή, αλλά εξακολουθείτε να έχετε περισσότερες επιλογές από ό,τι κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν, καθώς υπάρχουν περισσότερες υπηρεσίες.

Το φθινόπωρο στο Ντενάλι έρχεται νωρίς, γύρω στα μέσα Αυγούστου. Ο καιρός αρχίζει να γίνεται πιο ψυχρός και τα φύλλα έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν χρώμα. Σε αυτήν την περίοδο, οι επισκέπτες επιβραδύνουν επίσης. Οι τιμές των καταλυμάτων στο πάρκο συνήθως πέφτουν αφού υπάρχει λιγότερη ζήτηση.

Το καλοκαίρι τυπικά διαρκεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε αν καταφέρετε να πιάσετε αυτό το γλυκό παράθυρο προς το τέλος της σεζόν, μπορείτε να έχετε μερικές μεγάλες εκπτώσεις για να επισκεφθείτε το πάρκο.

Μπορεί να πιστεύετε ότι η επίσκεψη στο πάρκο κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής είναι η καλύτερη στιγμή για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, οι επιλογές διαμονής στο πάρκο έκλεισαν και η μόνη σας επιλογή είναι να μείνετε στο κοντινό Healy.

Είναι επίσης αδύνατο να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, επειδή τα λεωφορεία στο πάρκο σταματούν να λειτουργούν και τα δημόσια μέσα μεταφοράς από τις μεγάλες πόλεις του Anchorage και του Fairbanks λειτουργούν επίσης μόνο εποχιακά.

Όσα χρήματα μπορεί να εξοικονομήσετε από τη διαμονή, θα τα χάσετε λόγω του επιπλέον κόστους που χρειάζεται να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali είναι ο χειμώνας, που είναι εκτός εποχής του πάρκου. Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε και να έχετε καλό καιρό για πεζοπορία είναι είτε από τα τέλη του χειμώνα έως την άνοιξη (Απρίλιος-Μάιος) ή το φθινόπωρο στις αρχές του χειμώνα (τέλη Σεπτεμβρίου έως Οκτώβριος).

Ο χειμώνας είναι σίγουρα η λιγότερο πολυάσχολη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali καθώς το χιόνι καλύπτει το έδαφος από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τον Μάιο και οι θερμοκρασίες είναι δεκάδες βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ωστόσο, εκτός και αν είστε έμπειρος σκιέρ, ο χειμώνας μπορεί να μην είναι η πιο ελκυστική περίοδος για να επισκεφτείτε το πάρκο. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να δείτε την άγρια ​​ζωή και να κάνετε πεζοπορία, αλλά να μην ασχοληθείτε με τη διαβόητη καλοκαιρινή κίνηση του πάρκου, τότε οι εποχές του ώμου είναι οι καλύτερες για εσάς.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του πάρκου , η περιοχή αρχίζει να ζεσταίνεται τον Μάιο και μέχρι τα τέλη Μαΐου επιστρέφουν υπηρεσίες όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή ποδηλασία πριν μπει ο κόσμος.

Το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα (ο χειμώνας εδώ αρχίζει τον Οκτώβριο), μπορείτε ακόμα να κάνετε πεζοπορία, καθώς και να δείτε τα τελευταία της άγριας ζωής πριν αρχίσουν να μεταναστεύουν. Μπορεί ακόμη και να πιάσεις το βόρειο σέλας.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali

Η χειρότερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali είναι ο χειμώνας, όταν οι τυφλά χαμηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν την εξερεύνηση και μεγάλο μέρος του πάρκου είναι αδιάβατο λόγω του χιονιού.

Ο χειμώνας στο Ντενάλι είναι μακρύς και βαρύς, με το χιόνι να καλύπτει την περιοχή από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο. Το πάρκο δεν έχει τους πόρους για να οργώσει ολόκληρο τον κεντρικό δρόμο, επομένως συνήθως καθαρίζονται μόνο τα πρώτα τρία μίλια.

Η πιο διάσημη δραστηριότητα στο πάρκο, η οδήγηση στον κεντρικό δρόμο, είναι αδύνατη το χειμώνα. Πολλές άλλες υπηρεσίες, από οργανωμένες εκδρομές μέχρι διαμονή, έκλεισαν για την εποχή.

Ακόμα και τα ζώα δεν είναι τριγύρω, καθώς τα περισσότερα πέφτουν σε χειμερία νάρκη! Ωστόσο, για τους ατρόμητους ταξιδιώτες που συνηθίζουν να εξερευνούν την ύπαιθρο το χειμώνα, είναι δυνατό να επισκεφθούν το Ντενάλι το χειμώνα.

Το πάρκο έχει μια χρήσιμη λίστα με πιθανές δραστηριότητες στον ιστότοπό του , όπως χειμερινή ποδηλασία, πεζοπορία με χιονοπέδιλα και πεζοπορία, σκι στην ύπαιθρο, ακόμη και έλκηθρο με σκύλους.

Denali ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Ακόμα δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Denali; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Οι χειμερινές θερμοκρασίες στο Εθνικό Πάρκο Denali κυμαίνονται από -30 έως -10°C (-22 έως 14°F). Ο Ιανουάριος είναι μια ιδανική εποχή για χειμερινά σπορ, όπως έλκηθρο με σκύλους και χιονοπέδιλα, καθώς και για να ζήσετε τη γαλήνια ομορφιά των χιονισμένων τοπίων.

Φεβρουάριος

Όπως και τον Ιανουάριο, ο Φεβρουάριος διατηρεί χαμηλές θερμοκρασίες μεταξύ -30 και -8°C (-22 έως 18°F). Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σκι αντοχής, να λάβουν μέρος σε χειμερινές περιηγήσεις φωτογραφίας και να ζήσουν το βόρειο σέλας στον καθαρό νυχτερινό ουρανό.

Μάρτιος

Καθώς ξεκινά η άνοιξη, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -20 έως -4°C (-4 έως 25°F). Ο Μάρτιος είναι ιδανικός για να παρατηρήσετε το βόρειο σέλας, να συμμετάσχετε σε περιηγήσεις παρακολούθησης άγριας ζωής και να βιώσετε τη σταδιακή μετάβαση από το χειμώνα στην άνοιξη.

Απρίλιος

Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στο Εθνικό Πάρκο Ντενάλι κυμαίνονται από -10 έως 6°C (14 έως 43°F). Είναι η ιδανική στιγμή για τους λάτρεις της άγριας ζωής να εντοπίσουν μεταναστευτικά πουλιά, να παρακολουθήσουν την αφύπνιση της βλάστησης και να λάβουν μέρος σε ερμηνευτικά προγράμματα στο Κέντρο Επιστήμης και Μάθησης Murie.

Ενδέχεται

Ο Μάιος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 0 έως 12°C (32 έως 54°F). Είναι ένας υπέροχος μήνας για να εξερευνήσετε τα μονοπάτια του πάρκου, να παρακολουθήσετε προγράμματα υπό την ηγεσία των δασοφυλάκων και να παρακολουθήσετε το εντυπωσιακό θέαμα του Ντενάλι (πρώην Όρος ΜακΚίνλεϋ) καθώς το χιόνι αρχίζει να λιώνει.

Ιούνιος

Το καλοκαίρι φτάνει με θερμοκρασίες μεταξύ 6 και 18°C ​​(43 έως 64°F). Ο Ιούνιος προσφέρει ευκαιρίες για περιηγήσεις με λεωφορείο κατά μήκος της οδού Denali Park Road, πεζοπορία στην ύπαιθρο και εμπειρία των ζωντανών χρωμάτων των αλπικών λουλουδιών.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος διατηρεί ήπιες θερμοκρασίες από 9 έως 20°C (48 έως 68°F). Είναι ένας δημοφιλής μήνας για θέαση άγριας ζωής, πεζοπορία σε γραφικά σημεία θέασης και παρακολούθηση ομιλιών και προγραμμάτων υπό τη διεύθυνση των δασοφυλάκων στα διάφορα κέντρα επισκεπτών.

Αύγουστος

Οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο κυμαίνονται από 6 έως 17°C (43 έως 63°F). Είναι μια εξαιρετική στιγμή για κατασκήνωση στο πάρκο, εξερεύνηση του Eielson Visitor Center και για να απολαύσετε τις παρατεταμένες ώρες της ημέρας για υπαίθριες δραστηριότητες.

Σεπτέμβριος

Καθώς αρχίζει το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 0 έως 11°C (32 έως 52°F). Ο Σεπτέμβριος προσφέρει μια ευχάριστη μετάβαση, με ευκαιρίες για θέαση φυλλώματος του φθινοπώρου, παρακολούθηση του Μουσικού Φεστιβάλ Denali και εμπειρία της πιο ήσυχης ατμόσφαιρας του πάρκου.

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -10 έως 4°C (14 έως 39°F). Είναι ένας υπέροχος μήνας για την άγρια ​​ζωή παρακολουθώντας καθώς τα ζώα προετοιμάζονται για το χειμώνα, συμμετέχοντας σε εργαστήρια φωτογραφίας και βιώνοντας την πρώτη χιονόπτωση της σεζόν.

Νοέμβριος

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες κυμαίνονται από -20 έως -5°C (-4 έως 23°F). Ο Νοέμβριος είναι ιδανικός για όσους αναζητούν μια ειρηνική χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα, με ευκαιρίες για χιονοπέδιλα, σκι αντοχής και εμπειρία στο βόρειο σέλας.

Δεκέμβριος

Ο χειμώνας επιστρέφει με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -25 έως -10°C (-13 έως 14°F). Ο Δεκέμβριος φέρνει ευκαιρίες για χειμερινή φωτογραφία, έλκηθρο με σκύλους και απόλαυση της ήσυχης ομορφιάς του Εθνικού Πάρκου Denali καλυμμένο με χιόνι.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Denali:

Ποια είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Denali;

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε είναι το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος για εξερεύνηση και όλες οι υπηρεσίες του πάρκου είναι ανοιχτές.

Πόσες μέρες χρειάζεστε στο Εθνικό Πάρκο Denali;

Χρειάζεστε τουλάχιστον τρεις ημέρες για να δείτε αρκετά από αυτά που έχει να προσφέρει το Εθνικό Πάρκο Denali, εάν θέλετε να κάνετε το ταξίδι σας να αξίζει τον κόπο. Λάβετε υπόψη ότι θα χρειαστεί επίσης να ορίσετε προϋπολογισμό για μια ημέρα για ταξίδια κάθε κατεύθυνση από τις μεγάλες πόλεις της Αλάσκας.

Μπορείτε να δείτε το βόρειο σέλας από το Εθνικό Πάρκο Denali;

Ναι, μπορείτε να δείτε το βόρειο σέλας από το πάρκο, μερικές φορές ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Πόσο συχνά είναι ορατό το Ντενάλι;

Μπορείτε να δείτε μόνο το ίδιο το βουνό από την είσοδο του πάρκου περίπου το 20% του χρόνου. Είναι τόσο ψηλά που συνήθως καλύπτεται από σύννεφα.

Πόσο κοστίζει να πάτε στο Εθνικό Πάρκο Denali;

Η επταήμερη είσοδος στο Denali είναι 15 $. Ωστόσο, αυτό το κόστος δεν περιλαμβάνει τη διαμονή και τη μεταφορά, η οποία κυμαίνεται όλο το χρόνο.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Denali;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Ντενάλι είναι το καλοκαίρι, όταν υπάρχει ο μικρότερος κίνδυνος να χαλάσει το χιόνι τα σχέδιά σας και το πάρκο είναι πλήρως ανοιχτό.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου για να νικήσετε τα πλήθη του καλοκαιριού, αλλά έχετε κατά νου ότι ο καιρός είναι πιο ασταθής τότε και ότι τακτικά δρομολόγια, όπως λεωφορεία λεωφορείων συχνά δεν λειτουργούν.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Εθνικό Πάρκο Denali. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια