Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αλάσκα

Με το παρατσούκλι «The Last Frontier»,  η όμορφη πολιτεία της Αλάσκας διαθέτει παράκτιες πόλεις, χωριά των ιθαγενών της Αλάσκας και αστικές πόλεις. Η Αλάσκα, η οποία σχηματίζεται από τη λέξη Αλεούτ “Alyeska” μεταφράζεται σε “Μεγάλη Γη.

Και εμπιστευτείτε μας – αυτή είναι σίγουρα μια ακριβής περιγραφή αυτού του τραχύ τοπίου που περιλαμβάνει υπαίθριες περιπέτειες, ποικιλόμορφη άγρια ​​ζωή καθώς και φιλοξενεί 34.000 μίλια ακτών (η μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες) και 100.000 παγετώνες.

Η Αλάσκα είναι επίσης η καλύτερη τοποθεσία για να δείτε το Βόρειο Σέλας, γεγονός που την καθιστά μια πολιτεία που πρέπει να επισκεφθείτε για έναν τυχοδιώκτη στην καρδιά.

Το μεγαλείο της Αλάσκας προσφέρει γεωγραφία που απλά δεν βρίσκεται σε καμία από τις άλλες 50 πολιτείες που αποτελούν την Αμερική. Είναι ενδιαφέρον ότι το ένα τρίτο της γραμμής της πολιτείας, στην πραγματικότητα, βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, γεγονός που προσθέτει στη μοναδικότητα και την ομορφιά αυτής της εκπληκτικής τοποθεσίας.

Δεν είναι περίεργο που ένα ταξίδι στην Αλάσκα είναι στις λίστες πολλών ανθρώπων! Εάν αυτή είναι μια τοποθεσία που θέλετε να επισκεφτείτε επίσης, διαβάστε για μερικές χρήσιμες πληροφορίες.

Το παρακάτω είναι ένα περίγραμμα κόστους του τι μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε για επταήμερες διακοπές στην Αλάσκα. Φυσικά, δεν υπολογίζονται φόροι και άλλα τέλη θερέτρου και ξενοδοχείου, γι’ αυτό να ξέρετε ότι θα πρέπει να στρογγυλοποιήσετε λίγο όλες τις εκτιμήσεις κόστους.

Επιπλέον, το κόστος των τροφίμων δεν περιλαμβάνει το κόστος του αλκοόλ ή των ειδικών ποτών. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το κόστος της επίσκεψης στην Αλάσκα.

Διαβάστε επίσης :Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο το 2023 | Μέσες Τιμές

Μέσο κόστος ταξιδιού στην Αλάσκα το 2023

Το μέσο κόστος ταξιδιού ανά άτομο στην Αλάσκα για διάρκεια επτά ημερών είναι ακριβώς 2.600 $ το άτομο.

  • Μέσο κόστος διαμονής: $930
  • Μέσο κόστος πτήσης: 560 $
  • Μέσος όρος φαγητού, ποτού και δραστηριοτήτων: 440 $
  • Μεταφορικά: 730$
  • Συνολικό κόστος: 2.600,00 $

Κόστος ταξιδιού: Μέσος όρος ανά είδος

Κόστος Διαμονής

Τα καταλύματα στην όμορφη πολιτεία της Αλάσκας ποικίλλουν από ξενοδοχεία και ξενώνες μέχρι ενοικιάσεις διακοπών και καμπινών. Υπάρχουν θέρετρα υψηλών προδιαγραφών, καθώς και Bed and Breakfasts, ακόμη και πάρκα RV και κάμπινγκ.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια επιλογή κρουαζιέρας, η οποία φροντίζει για τη διαμονή σας στο ίδιο το πλοίο. Προφανώς, οι τιμές για ξενοδοχεία και άλλες μορφές διαμονής θα διαφέρουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου που ταξιδεύετε.

Το κατάλυμα στην Αλάσκα είναι πιο προσιτό μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Μπορεί να σας εκπλήξει όμως ότι σύμφωνα με αριθμούς από το Alaska.gov , ένα ταξίδι εδώ, τουλάχιστον όσον αφορά το κόστος διαμονής, δεν είναι τόσο απότομο όσο φαντάζεστε.

Εάν επιλέξετε μια κρουαζιέρα για να γνωρίσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η  Χώρα του Ήλιου του Μεσονυχτίου , πραγματικά δεν θα χρειαστεί να κάνετε πολλή έρευνα. Απλώς κλείστε ένα ταξίδι και λάβετε το πλήρες κόστος, με ίσως μόνο να ανησυχείτε για την προσθήκη του κόστους πτήσης στο μείγμα.

Γενικά, η διαμονή με τη μορφή καταλυμάτων θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 40 έως 90 $ τη βραδιά για ένα οικονομικό δωμάτιο ή ένα τυπικό δωμάτιο ξενοδοχείου έως ένα πολυτελές θέρετρο υψηλής ποιότητας μεταξύ 90 και 145 $ τη βραδιά.

Τα καταλύματα Bed and Breakfast κοστίζουν κατά μέσο όρο μεταξύ $45 και $80 τη νύχτα με το Wilderness Lodge να κυμαίνεται από $150 έως $425 και τις ιδιωτικές καμπίνες που κοστίζουν μεταξύ $20 και $100 τη νύχτα.

Αυτή η σύνοψη σάς παρέχει ένα καλό εύρος των αναμενόμενων δαπανών με βάση τους τύπους καταλυμάτων που επιλέγετε. Οι περισσότερες διακοπές που προγραμματίζονται στην Αλάσκα είναι ελάχιστη διαμονή επτά ημερών.

Ως αποτέλεσμα, βασίζουμε τις πληροφορίες μας σε αυτό το χρονικό πλαίσιο διακοπών. Το χαμηλότερο μέσο κόστος θα ήταν τυπικές τιμές για διαμονή σε χαμηλές τιμές ή εκτός εποχής, με το υψηλότερο τέλος να είναι πιο δημοφιλείς ώρες για επίσκεψη.

Κόστος πτήσης

Ενώ το πραγματικό κόστος της πτήσης σας θα ποικίλλει ανάλογα με το εάν θέλετε να πετάξετε οικονομική ή πρώτης θέσης, από πού πετάτε και ποια πόλη επισκέπτεστε στην Αλάσκα, το μέσο κόστος για τις πτήσεις μπορεί να υπολογιστεί εξετάζοντας τις τρέχουσες τιμές.

Κατά τον υπολογισμό του κόστους πτήσης από το Σικάγο, IL προς το Άνκορατζ της Αλάσκας, υπάρχουν πτήσεις μετ’ επιστροφής από 520 έως 620 $. Φυσικά, εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πόντους αεροπορικής εταιρείας ή άλλα ταξιδιωτικά προνόμια ή είστε πρόθυμοι να περιμένετε τιμές εκτός αιχμής, πιθανότατα μπορείτε να βρείτε αυτές τις τιμές φθηνότερες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όλες οι πτήσεις έχουν ως προορισμό το Anchorage, επειδή βρίσκεται σε πιο κεντρική τοποθεσία σε όλες τις περιοχές της Αλάσκας και είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο αεροδρόμιο στην πολιτεία.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι τιμές είναι διαφορετικές αν στοχεύετε σε άλλους προορισμούς ή συνδυάσετε την πτήση σας με τη διαμονή σας με κάποιο τρόπο για έκπτωση. Ο Απρίλιος είναι ο πιο προσιτός μήνας για την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων προς την Αλάσκα, γι’ αυτό έχετε αυτό υπόψη όταν σχεδιάζετε την επίσκεψή σας σε αυτή τη μαγευτική χώρα.

Η υψηλή περίοδος ή οι πιο δαπανηρές πτήσεις πραγματοποιούνται συνήθως τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Επίσης, ως μια άλλη συμβουλή εξοικονόμησης χρημάτων, κάντε κράτηση τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από το ταξίδι σας για να λάβετε τιμές κάτω του μέσου όρου.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Η πολιτεία της Αλάσκας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές φαγητού, ποτών και δραστηριοτήτων. Η πολιτεία διαθέτει τρεις κύριες πόλεις προορισμού, τις οποίες επισκέπτονται οι περισσότεροι άνθρωποι, αυτές είναι το Fairbanks, το Juneau και το Anchorage.

Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν υπολογίζετε το κόστος των καθημερινών σας δραστηριοτήτων μαζί με το κόστος του φαγητού σας. Μπορείτε να επιλέξετε να φάτε στο ξενοδοχείο ή στο κατάλυμα σας, εάν υπάρχει, κάτι που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Επιπλέον, ένα Bed and Breakfast θα προσφέρει πιθανότατα πρωινό καθημερινά ως μέρος της διαμονής σας. Προφανώς, τα γεύματα θα κυμαίνονται σε τιμή ανάλογα με τον τύπο ναύλου και τις μεμονωμένες επιλογές σας στα εστιατόρια που επισκέπτεστε.

Γενικά, κατά την επίσκεψή σας στην Αλάσκα, το φαγητό θα σας κοστίσει μεταξύ 5 και 10 $ για ένα χάμπουργκερ και είναι μια καλή αντιπροσωπεία του κόστους μεσημεριανού γεύματος, ένα ελαφρώς ακριβότερο γεύμα με ίσως σολομό για δείπνο θα κοστίζει από 18 έως 25 $ ανά γεύμα, ανά άτομο.

Το κόστος του πρωινού είναι πιο προσιτό και κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ $3 και $11 το γεύμα. Αυτό καταλήγει να είναι περίπου 36 $ ανά άτομο καθημερινά για φαγητό. Με βάση την προηγούμενη εκτίμησή μας για μια επταήμερη διαμονή που θα έθετε τα γεύματά σας μόνο στα 250 $ την εβδομάδα ανά άτομο.

Όταν επισκέπτεστε την Αλάσκα, όμως, θα θελήσετε να κάνετε περισσότερα από το να φάτε μερικά υπέροχα γεύματα, θα θέλετε να εξερευνήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η γραφική πολιτεία που κόβει την ανάσα είτε ψαρεύοντας είτε επιλέγοντας περιηγήσεις στα αξιοθέατα ή ακόμα και ψάρεμα με ναυλωμένο σκάφος, που κατά μέσο όρο ξεκινά στα 120 $ ημερησίως.

Εάν σκοπεύετε να ψαρέψετε, θα πρέπει επίσης να λάβετε άδεια μη κατοίκου για να το κάνετε νόμιμα. Μπορείτε να επιλέξετε μια άδεια 3 ημερών για 20 $ ή μια 14 ημερών για 50 $. Οι περιηγήσεις στην Αλάσκα μπορούν να περιλαμβάνουν περιηγήσεις στην πόλη που βλέπουν τις τοποθεσίες στις πιο αστικές περιοχές.

Αυτό κυμαίνεται από 9 $ ανά άτομο ή περισσότερο. Το Flightseeing, όπως ακριβώς ακούγεται, το να βλέπεις την ομορφιά της ξηράς από τον αέρα είναι σημαντικά πιο ακριβό και κοστίζει περίπου 90 $ την ημέρα.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε κρουαζιέρες παρακολούθησης φαλαινών, που είναι μια αγαπημένη δραστηριότητα στην Αλάσκα, με 90 $ καθημερινά.

Εάν δεν κάνετε το ταξίδι ναύλωσης με βαρκάδα, αλλά τρώτε καθημερινά και λαμβάνετε άδεια ψαρέματος τριών ημερών μαζί με μια περιήγηση στην πόλη, την περιήγηση με φάλαινες και την επίσκεψη πτήσεων, κοιτάζετε κατά μέσο όρο περίπου 440,00 $ για ένα άτομο για επτά – ημερήσια διαμονή.

Προφανώς, εάν επιλέξετε πιο δαπανηρές εκδρομές, όπως περιηγήσεις παρατήρησης αρκούδων, περιηγήσεις πεζοπορίας ή μεγαλύτερες κρουαζιέρες, από τις οποίες υπάρχουν πολλές, αυτός ο μέσος όρος δεν θα ισχύει.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Το πιο πιθανό κόστος που θα έχετε στην κατηγορία μεταφοράς είναι το κόστος του φυσικού αερίου και το ημερήσιο κόστος μιας ενοικίασης για χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.

Πιθανότατα θα θέλετε να νοικιάσετε ένα όχημα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε πολλά ενδιαφέροντα μέρη και να μεταβείτε από και προς εκδρομές και άλλες εκδρομές. Υπάρχουν πολλοί αυτοκινητόδρομοι για να εξερευνήσετε, αν σας αρέσει απλώς η οδήγηση και η περιήγηση στα αξιοθέατα μόνοι σας.

Ταξιδέψτε στην Αλάσκα  (μια θυγατρική του Alaska.gov ) και το Τμήμα Μεταφορών της Αλάσκας έχει μια εύχρηστη λίστα. Όσον αφορά το κόστος για τα ενοίκια, ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να προγραμματίσετε περίπου 100 $ ημερησίως σε κόστος ενοικίασης καθώς και επιπλέον 30 $ σε φυσικό αέριο.

Λάβετε υπόψη ότι το φυσικό αέριο είναι υψηλό στην Αλάσκα, περίπου 33 σεντς έως 50 σεντς περισσότερο από τον εθνικό μέσο όρο, οπότε έχετε αυτό υπόψη όταν υπολογίζετε το κόστος μεταφοράς. Αν θέλετε να επιλέξετε αντ’ αυτού για μοτοσικλέτα ή τρένο, θα κοστίσει περίπου 475 $ το άτομο για επτά ημέρες.

Εάν επιλέξετε μια ενοικίαση, αναζητάτε περίπου 700 $ για μια επταήμερη διαμονή και αν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα ντεπόζιτο βενζίνης, τότε θα αναζητούσατε 730 $ για να μετακινηθείτε.

Λάβετε υπόψη ότι εάν σκοπεύετε να κάνετε κρουαζιέρες, εκδρομές και άλλα παρόμοια, δεν θα χρησιμοποιείτε καθόλου φυσικό αέριο ή μεταφορικά μέσα, επομένως εάν σκοπεύετε να προγραμματίσετε πολλές από αυτές τις δραστηριότητες, το κόστος σας πιθανότατα θα είναι μικρότερο για τη μεταφορά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.

Αρκεί να πούμε ότι εάν ταξιδεύετε μόνοι σας, το καλύτερο στοίχημά σας ως προς την τιμή θα είναι πιθανό να ταξιδέψετε με μηχανοκίνητο λεωφορείο ή τρένο.

Ωστόσο, εάν έχετε περισσότερα από τρία άτομα στο πάρτι σας, τότε η πιο προσιτή επιλογή σας θα είναι πιθανότατα να νοικιάσετε ένα όχημα και να πληρώσετε το δικό σας φυσικό αέριο ενώ μένετε στην Αλάσκα.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Τώρα που έχετε εξετάσει όλα τα τυπικά κόστη που σχετίζονται με το ταξίδι στην Αλάσκα, εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα που δεν σχετίζονται με το κόστος που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας:

  • Το Βόρειο Σέλας ή η Σέλας Βορέας δεν είναι ορατά όλο το χρόνο. Τρομερό, αλλά είναι αλήθεια. Είναι πιο πιθανό να εντοπιστούν μεταξύ των μηνών Αυγούστου και Απριλίου. Είναι επίσης ιδανικό να υπάρχουν ηλιακές εκλάμψεις και ηλιακός άνεμος για να γίνονται ορατές. Το Fairbanks είναι η καλύτερη τοποθεσία για να δείτε τα φώτα.
  • Η Αλάσκα δεν καλύπτεται πάντα από χιόνι και πάγο. Μάλιστα, τον Ιούλιο, η μέση θερμοκρασία στο Άνκορατζ είναι 65 βαθμοί. Το Fairbanks μπορεί να φτάσει και τα 80s. Ακόμα κι αν ειπωθεί αυτό, είναι καλό να πακετάρετε για το κρύο για παν ενδεχόμενο.
  • Υπάρχουν πολλά άγρια ​​ζώα όπως οι άλκες, οι άλκες, οι αρκούδες γκρίζλι και οι μαύρες αρκούδες που αποκαλούν την Αλάσκα πατρίδα. Ωστόσο, μπορεί να μην δείτε κανένα αν δεν κλείσετε μια περιήγηση για να δείτε το συγκεκριμένο ζώο.

Συχνές Ερωτήσεις

Izabela23/Shutterstock

Μπορείτε να πάρετε το τρένο για την Αλάσκα;

Σύντομη απάντηση, όχι, δεν μπορείτε καθώς δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ Αλάσκας και Καναδά. Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να φτάσετε στην Αλάσκα: το σύστημα κρατικών φέρι, οδήγηση μέσω του συστήματος αυτοκινητοδρόμων της Αλάσκας μέσω Καναδά, κρουαζιερόπλοιο ή πτήση.

Μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας από το Anchorage;

Ναι, μπορείτε αλλά μόνο το χειμώνα. Δεν μπορείτε να δείτε τα φώτα όταν ο ήλιος δεν δύει. Ο καλύτερος χρόνος προβολής είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο.

Πώς μπορείτε να βρείτε μια άλκη στο Anchorage σε λιγότερο από μία ώρα;

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 1.500 άλκες που ζουν γύρω από την πόλη του Anchorage. Είναι πολύ πιο πιθανό να εντοπίσετε κάποιον στην πίσω αυλή ή στο παρτέρι να τσιμπολογάει και να μασουλάει παρά σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος.

Προτιμούν επίσης ελώδη ξέφωτα, ρυάκια και ποτάμια μαζί με συστάδες από σημύδα, λεύκη και ιτιά. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα Wildlife Safari στο Anchorage για μια εγγυημένη θέαση άλκες!

Είναι πραγματικά μακριά η Αλάσκα;

Όχι, στην πραγματικότητα, δεν είναι. Εάν πετάξετε από το Σιάτλ, μπορείτε να είστε στο Άνκορατζ σε τρεις ώρες.

Ποια είναι η κύρια μεταφορά στην Αλάσκα;

Τα σκάφη καθώς τα οδικά συστήματα είναι κάπως περιορισμένα. Αντίθετα, υπάρχουν πάνω από 365.000 μίλια ποταμών που συνορεύουν με τους ωκεανούς, επομένως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τις πλωτές οδούς για να μετακινηθούν πιο συχνά.

Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο πράγμα που κάνετε στην Αλάσκα;

Η κρουαζιέρα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να δείτε όλη την ομορφιά της Αλάσκας.

Τι πρέπει να ετοιμάσετε για τις διακοπές σας στην Αλάσκα;

Γενικά ρούχα που μπορούν να φορεθούν σε στρώσεις. Η πρώτη στρώση πρέπει να είναι λεπτή και η δεύτερη στρώση ζεστή αλλά όχι πολύ ζεστή, όπως φλις. Στη συνέχεια, το τελευταίο στρώμα είναι για προστασία από τη βροχή και τον αέρα. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε μαζί σας πιστολάκι μαλλιών, καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν το περιλαμβάνουν στα δωμάτια.

Χρειάζεστε διαβατήριο για να επισκεφθείτε την Αλάσκα;

Όχι. Όχι αν πετάς. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να διασχίσετε τον Καναδά ή να πάρετε πλοίο, πρέπει να έχετε ένα.

Ποιο είναι το μέσο κόστος ταξιδιού για την Αλάσκα;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$930
✈️ Μέσο κόστος πτήσης$560
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$440
🚕 Μεταφορές$730
💲 Συνολικό κόστος$2,600

Η επίσκεψη στην αχανή γη της Αλάσκας είναι σίγουρα μια εμπειρία που πρέπει να κάνει για τον αληθινό τεχνίτη ή γυναίκα. Προσφέρει όμορφη άγρια ​​φύση, άγρια ​​ζωή, πολιτιστικές εμπειρίες και πολλά άλλα με ένα συναρπαστικό σκηνικό που αισθάνεται σαν να επισκέπτεστε έναν άλλο κόσμο εντελώς.

Το μέσο κόστος ανά άτομο για διαμονή, κόστος πτήσης, φαγητό, ποτό και δραστηριότητες καθώς και το κόστος μεταφοράς για να επισκεφθείτε την Αλάσκα κατά μέσο όρο είναι περίπου 2.600 $ ανά άτομο για ένα ταξίδι επτά ημερών.

Εάν προσθέσετε πρόσθετα, όπως εκδρομές με ATV, εκδρομές, περιηγήσεις για θέαση ζώων και μεγαλύτερες κρουαζιέρες, τότε η τιμή θα αυξηθεί. Ωστόσο, συνολικά, μια επίσκεψη στο Frozen North είναι πιο εφικτή από ό,τι υποθέτουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν εξετάζουν για πρώτη φορά τις τιμές.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Αλάσκα. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης :Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Μπαλί το 2023 | Μέσες Τιμές

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ευρώπη το 2023;

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στις Μαλδίβες το 2023

αεροπορικα εισητηρια για όλους –TicketsWe

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια