Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο της Χιλής το 2024

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Σαντιάγο της Χιλής;

Οι καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο της Χιλής είναι η άνοιξη (Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος) και το φθινόπωρο (Μάρτιος έως Μάιος). Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, ο καιρός είναι ήπιος με μέσες υψηλές στα μέσα της δεκαετίας του ’70 έως τις χαμηλές του ’80, ιδανικό για εξερεύνηση της πόλης, ημερήσιες εκδρομές στη φύση και για να απολαύσετε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως φεστιβάλ κρασιού και Fiestas Patrias, την εθνική εορτή της Χιλής.

Το Σαντιάγο, η πρωτεύουσα της Χιλής, είναι μια από τις πιο ζωντανές πόλεις της Νότιας Αμερικής και πρέπει να επισκεφθείτε αν επισκέπτεστε τη χώρα.

Το Σαντιάγο είναι γεμάτο ιστορία, την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε στα πολλά μουσεία της πόλης, όπως το Museo Chileno de Arte Precolombino (αφιερωμένο στην ιθαγενή τέχνη και τεχνουργήματα), ή απλώς περπατώντας στους δρόμους.

Η πόλη είναι γεμάτη πολιτισμό επίσης, που ζει στους δρόμους των γειτονιών της Βοημίας όπως η Bellavista καθώς και στις γκαλερί. Ποια είναι όμως η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Σαντιάγο; Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Χιλή

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο της Χιλής

Vintage Cerro Santa Lucia στην περιοχή του κέντρου της πόλης που απεικονίζεται κατά τη συνολική καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο της Χιλής, την άνοιξη

Shutterstock

Η γενικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο της Χιλής είναι την άνοιξη (Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος) και το φθινόπωρο (Μάρτιος έως Μάιος) για τον καλύτερο καιρό στην πόλη και τις γύρω περιοχές.

Το Σαντιάγο βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο, πράγμα που σημαίνει ότι οι εποχές του είναι αντίθετες από αυτές που μπορεί να έχουν συνηθίσει οι επισκέπτες από το βόρειο ημισφαίριο. Το καλοκαίρι είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου, ενώ ο χειμώνας είναι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το Σαντιάγο έχει μεσογειακό κλίμα με κυρίως ήπιες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το τουριστικό συμβούλιο της πόλης. Τα καλοκαίρια τείνουν να είναι ζεστά και ξηρά, ενώ οι χειμώνες είναι δροσεροί, με ψυχρούς ανέμους που πνέουν περιστασιακά από τα κοντινά βουνά.

Η άνοιξη και το φθινόπωρο έχουν τον πιο ήπιο καιρό, γεγονός που το καθιστά το καλύτερο για εξερεύνηση. Μέσες υψηλές θερμοκρασίες σε αυτές τις εποχές αιωρούνται από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 έως τη χαμηλή δεκαετία του ’80, καθιστώντας το ζεστό αλλά όχι πολύ ζεστό.

Αυτές οι εποχές έχουν επίσης ως επί το πλείστον καθαρό καιρό, με μόνο 11% πιθανότητα ημερήσιας βροχόπτωσης τους μήνες της περιόδου ώμου, όπως ο Απρίλιος και ο Σεπτέμβριος. Ο καιρός της άνοιξης και του φθινοπώρου είναι ιδανικός όχι μόνο για περπάτημα στους δρόμους του Σαντιάγο αλλά και για ημερήσιες εκδρομές στη γύρω φύση.

Το φθινόπωρο, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στα κοντινά Κοιλάδα Maipo, μια σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα. Η περιοχή του κρασιού είναι όμορφη όλο το χρόνο, αλλά το φθινόπωρο, μπορείτε να πιάσετε τη συγκομιδή.

Την άνοιξη, τα κοντινά βουνά των Άνδεων είναι εντυπωσιακά. Το χιόνι αρχίζει να λιώνει και η χειμερινή βροχόπτωση σημαίνει ότι τα βουνά είναι καταπράσινα και καταπράσινα. Αυτή η εποχή είναι ιδανική για ημερήσιες εκδρομές στα βουνά.

Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι επίσης μερικές από τις πιο ζωντανές εποχές για πολιτισμό στο Σαντιάγο. Υπάρχουν τακτικές συναυλίες, εκθέσεις γκαλερί και πολλά άλλα. Αυτές οι εποχές φιλοξενούν επίσης μερικά από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ στην περιοχή του Σαντιάγο, όπως:

Το φθινόπωρο είναι επίσης η εποχή της εθνικής εορτής της Χιλής, η Φιέστα Πατριάς. Αναμένετε περισσότερα πλήθη στο Σαντιάγο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά και πολλές εκδηλώσεις, από παραδοσιακούς χορούς μέχρι παρελάσεις.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο

Προσεγμένη θέα της γειτονιάς Paris-Londres στο Σαντιάγο που απεικονίζεται τη φθηνότερη περίοδο για να επισκεφθείτε την πόλη, με διάφορα οχήματα σταθμευμένα κάτω από πράσινα δέντρα μια ήσυχη μέρα στο πλακόστρωτο δρομάκι

Gubin Yury/Shutterstock

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο, με την άνοιξη να παρέχει μερικές από τις καλύτερες οικονομίες. Τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των ώμων είναι ένα εξαιρετικό κόλπο για να εξοικονομήσετε χρήματα, καθώς αποφεύγετε την αιχμή του πλήθους και τις κορυφαίες τιμές.

Οι φθινοπωρινοί μήνες Μάρτιος, Απρίλιος και Μάιος είναι οι καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε για να εξοικονομήσετε χρήματα. Η καλοκαιρινή περίοδος αιχμής των ταξιδιών έχει τελειώσει, έτσι πολλά ξενοδοχεία προσπαθούν να συνεχίσουν τη σεζόν τους και να προσελκύσουν επισκέπτες.

Αυτό σημαίνει ότι μειώνουν τις τιμές για να προσπαθήσουν να κάνουν τα ξενοδοχεία τους πιο ελκυστικά. Το φθινόπωρο είναι επίσης συνήθως η φθηνότερη περίοδος για να πετάξετε στο Σαντιάγο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο Τουριστικό συμβούλιο της Χιλής ιστοσελίδα, η φθηνότερη περίοδος για αεροπορικά εισιτήρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη είναι τον Απρίλιο και τον Μάιο. Υπάρχουν λίγες μεγάλες διακοπές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (εκτός από το Πάσχα) που ανεβάζουν τα αεροπορικά εισιτήρια.

Η άνοιξη (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος) προσφέρει επίσης προσφορές, αλλά είναι ελαφρώς πιο ακριβή από το φθινόπωρο. Η άνοιξη έχει περισσότερα φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης εθνικής εορτής του Fiestas Patrias, που ανεβάζουν τις τιμές των καταλυμάτων.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο

Στη φωτογραφία κατά τη λιγότερο πολυάσχολη στιγμή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο της Χιλής, η πανέμορφη πλατεία Plaza de Armas φαίνεται κάτω από ένα πορτοκαλί ηλιοβασίλεμα

Ντιέγκο Γκράντι/Σάτερστοκ

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο είναι η άνοιξη ή το φθινόπωρο, αν και το καλοκαίρι στο Σαντιάγο είναι επίσης εκπληκτικά απαλλαγμένο από πλήθη

Το καλοκαίρι και ο χειμώνας είναι οι δύο κύριες ταξιδιωτικές εποχές στη Χιλή, επομένως το να ταξιδεύετε εκτός αυτών των δημοφιλών εποχών σημαίνει ότι θα έχετε πολλά από τη χώρα για τον εαυτό σας. Άνοιξη και φθινόπωρο σημαίνει λιγότερα πλήθη όχι μόνο στο Σαντιάγο αλλά και στις γύρω περιοχές.

Το καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής ταξιδιωτική σεζόν στη Χιλή, αλλά το ίδιο το Σαντιάγο είναι αρκετά άδειο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πολλοί από τους κατοίκους της πόλης νίκησαν τη ζέστη βγαίνοντας από την πόλη. Εάν επισκέπτεστε μόνο την πόλη και όχι την υπόλοιπη Χιλή, θα αποφύγετε πολλά πλήθη τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η κυβέρνηση της πόλης και οι τοπικές πολιτιστικές αρχές χρησιμοποιούν την πιο ήσυχη ατμόσφαιρα ενός καλοκαιριού στο Σαντιάγο για να διοργανώσουν πολλά φεστιβάλ δρόμου και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκδηλώσεις όπως η Santiago a Mil φεστιβάλ θεάτρου προσελκύει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο

Οδός ταχείας κυκλοφορίας με χιονισμένα βουνά στο φόντο που απεικονίζεται κατά τη διάρκεια της χειρότερης περιόδου για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο της Χιλής, με έναν αυτοκινητόδρομο να τρέχει στη μέση της σκηνής

Jose Luis Stephens/Shutterstock

Ενώ το Σαντιάγο είναι όμορφο όλο το χρόνο, οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε είναι το καλοκαίρι και το χειμώνα, όταν οι ακραίες καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολη την κίνηση στην πόλη.

Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να επισκεφθείτε την πόλη εάν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, καθώς πολλοί Χιλιανοί αποφεύγουν να επισκεφθούν το Σαντιάγο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι ντόπιοι κάνουν επίσης τις διακοπές τους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, κυρίως κατευθυνόμενοι προς την παραλία ή τα βουνά.

Ωστόσο, υπάρχει ένας λόγος που ακόμη και οι ντόπιοι αποφεύγουν τη δική τους πόλη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – μπορεί να κάνει πολύ ζέστη. Με θερμοκρασίες ρουτίνας στη δεκαετία του ’80 στην κλίμακα Φαρενάιτ, χωρίς πολλή βροχή για να δροσιστούν, η πόλη γίνεται πολύ ζεστή και ξηρή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να περιπλανηθείτε στους δρόμους. Το καλοκαίρι δεν είναι επίσης καλή στιγμή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο, αν σκοπεύετε να δείτε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Χιλής.

Ενώ η πρωτεύουσα μπορεί να είναι άδεια, η υπόλοιπη χώρα έχει πολύ κόσμο. Τα ποσοστά πληρότητας—και τα ποσοστά τιμολόγησης—είναι στα υψηλότερα επίπεδα σε πολλές δημοφιλείς πόλεις-θέρετρα ή αποδράσεις.

Αν και ένα καλοκαιρινό διάλειμμα στην πόλη στο Σαντιάγο είναι μια καλή ιδέα, δεν είναι καθόλου ο πιο οικονομικός τρόπος για να δείτε τη χώρα. Ο χειμώνας στο Σαντιάγο δεν είναι τόσο τσουχτερός όσο στα βουνά, αλλά δεν είναι η καλύτερη εποχή για να τον επισκεφτείτε για έναν σημαντικό λόγο – την αιθαλομίχλη.

Η πρωτεύουσα παλεύει πολύ με την ατμοσφαιρική ρύπανσηκαι η κατάσταση είναι στο χειρότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των αναποτελεσματικών συστημάτων θέρμανσης που χρησιμοποιούν πολλοί πολίτες και των γύρω βουνών που παγιδεύουν τη ρύπανση πάνω από την πόλη.

Ωστόσο, ο χειμώνας στη Χιλή είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε αν σκοπεύετε να κάνετε σκι. Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα χιονοδρομικά θέρετρα κοντά στο Σαντιάγο είναι γεμάτα επισκέπτες και υπάρχουν εξαιρετικές συνθήκες χιονιού στις Άνδεις.

Συχνές Ερωτήσεις

Κόκκινο τελεφερίκ που διασχίζει την κοιλάδα ψηλά πάνω από το Σαντιάγο της Χιλής κατά την καλύτερη στιγμή της πόλης για επίσκεψη

Aleksandar Todorovic/Shutterstock

Έχετε ακόμα ερωτήσεις σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Σαντιάγο; Έχουμε τις απαντήσεις:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τη Χιλή;

Σε γενικές γραμμές, ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τη Χιλή είναι ο Νοέμβριος, επειδή έχετε τον καλύτερο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά ξεπερνάτε τα πλήθη του καλοκαιριού.

Ποια είναι η φθηνότερη περίοδος για να πετάξετε στη Χιλή;

Το φθινόπωρο της Χιλής (Απρίλιος–Μάιος) είναι η φθηνότερη περίοδος για να πετάξετε στο Σαντιάγο, ειδικά αν προέρχεστε από το βόρειο ημισφαίριο.

Είναι ο Σεπτέμβριος μια καλή περίοδος για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο;

Ο Σεπτέμβριος είναι μια καλή εποχή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο, χάρη στον ήπιο καιρό. Το Fiesta Patrias ζωντανεύει την πόλη, αλλά φέρνει επίσης πολύ κόσμο και υψηλότερες τιμές.

Είναι η Χιλή φθηνή ή ακριβή;

Η Χιλή, συμπεριλαμβανομένου του Σαντιάγο, είναι ένα από τα πιο ακριβά μέρη για επίσκεψη στη Νότια Αμερική, αλλά είναι δυνατό να επισκεφθείτε με οικονομικό προϋπολογισμό.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο της Χιλής;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Σαντιάγο της Χιλής, είναι την άνοιξη (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος) ή το φθινόπωρο (Μάρτιος-Μάιος). Ο καιρός είναι ο πιο ήπιος, και τα πλήθη και οι τιμές είναι στα πιο διαχειρίσιμα.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Χιλή

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια