Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ το 2023

Ιδρύθηκε το 1909 ως ένα εβραϊκό προάστιο κήπου, το Τελ Αβίβ έχει εξελιχθεί σε μια πολιτιστικά εντυπωσιακή πόλη. Είναι μια από εκείνες τις πόλεις που αφήνουν μια διαρκή εντύπωση στους επισκέπτες και απλά δεν μπορείτε να ζήσετε ξανά αυτήν την εμπειρία περισσότερες από μία φορές.

Αλλά πότε ακριβώς είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Τελ Αβίβ, είτε πρόκειται για την πολυαναμενόμενη επιστροφή σας είτε για πρώτη φορά;

Το να το καταλάβουμε αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς συμβαίνουν τόσα πολλά σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Από πολιτιστικές εκδηλώσεις και διακοπές στο Ισραήλ έως τη ζωή στην παραλία, την τοπική γαστρονομία και τα εντυπωσιακά ορόσημα, η ατζέντα σας μπορεί να γεμίσει αρκετά γρήγορα.

Εδώ μπαίνουμε – με τον λεπτομερή οδηγό μας. Όχι μόνο θα σας βοηθήσουμε να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Τελ Αβίβ, αλλά θα σας παρέχουμε πρόσθετες συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες που θα κάνουν το ταξίδι σας τίποτα λιγότερο από εξαιρετικό.

Διαβάστε επίσης:Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιορδανία

Αεροπορικά εισιτήρια για Τελ Αβίβ

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Τελ Αβίβ το 2023

Κτίρια από τούβλα και πέτρα στο δρομάκι της Jaffa, της παλιάς πόλης, που απεικονίζονται κατά τη συνολική καλύτερη στιγμή για να πάτε στο Τελ Αβίβ

Aline Fortuna/Shutterstock

Το Τελ Αβίβ είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε — καμία λέξη ή εξήγηση δεν δικαιώνει την ομορφιά αυτής της πόλης, αλλά ταυτόχρονα, καταλαβαίνουμε γιατί κάποιος θα χρειαζόταν πειστικό για να επισκεφτεί έναν τόσο ακριβό προορισμό.

Εάν είστε εσείς, σκεφτείτε τους ακόλουθους λόγους για τους οποίους το Τελ Αβίβ πρέπει να μπει στη λίστα με τα ταξιδιωτικά σας:

 • Οι αγορές. Με μια πληθώρα καλών τοπικών αγορών τροφίμων, η μετάβαση από τη μία στην άλλη μπορεί να είναι μια μεγάλη περιπέτεια. Αν αναζητάτε μια ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή, επισκεφτείτε την αγορά Carmel. Για μια πιο αστική και προσγειωμένη εμπειρία, ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις πρόσφατες αγορές τροφίμων – Sarona Market και αυτή στο λιμάνι.
 • Οι παραλίες.  Για πολλούς ανθρώπους, η επίσκεψη στην παραλία και η λιακάδα είναι οι κύριοι λόγοι για να επισκεφτούν το Τελ Αβίβ. Ο καιρός είναι πάντα ευχάριστος, εκτός από τις περιστασιακές χειμωνιάτικες βροχές και τις σπάνιες ψυχρές θερμοκρασίες. Οι αγαπημένες μας παραλίες στο Τελ Αβίβ είναι η παραλία Gordon, η παραλία Jaffa, η παραλία του Aviv, η παραλία Hilton, η παραλία και το πάρκο Charles Clore, η παραλία της Ιερουσαλήμ και η παραλία Nordau.
 • Η αρχιτεκτονική . Ένας συνδυασμός παλιού και νέου, η αρχιτεκτονική του Τελ Αβίβ αφθονεί με κτίρια Bauhaus και σύγχρονους γυάλινους ουρανοξύστες – μια μαγευτική αντίθεση. Αν και μπορείτε να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική της πόλης μόνοι σας, θα σας προτείνουμε επίσης να συμμετάσχετε σε μερικές από τις τοπικές εκδρομές αρχιτεκτονικής, όπου όχι μόνο θα ρίξετε μια ματιά στα διαφορετικά στυλ της πόλης αλλά και θα λάβετε πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία του Τελ Αβίβ .
 • Η νυχτερινή ζωή. Με μια τόσο δυναμική νυχτερινή ζωή και πολλά μέρη για επίσκεψη, το Τελ Αβίβ έχει κάτι να συμβαίνει συνέχεια. Η βραδιά ξεκινά στις 7 μ.μ., όπου πολλοί επωφελούνται από προσφορές happy hour, αλλά υπάρχει ένας λόγος που το Τελ Αβίβ είναι η πρωτεύουσα του πάρτι του Ισραήλ — η διασκέδαση δεν σταματά ποτέ (δεν υπερβάλλουμε όταν λέμε ότι μπορείτε να κάνετε πάρτι όλο το 24ωρο).
 • Η τοποθεσία . Η πόλη είναι εξαιρετική ως βάση για να εξερευνήσετε περισσότερο το Ισραήλ. Κάντε μια ημερήσια εκδρομή σε άλλες συναρπαστικές τοποθεσίες — προτείνουμε τη Νεκρά Θάλασσα, τη Μασάντα, τη Χάιφα, την Ιερουσαλήμ, τη Βηθλεέμ, τη Ναζαρέτ ή την Καπερναούμ.

Τώρα που αναφέραμε στο τραπέζι τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε το Τελ Αβίβ, ας δούμε πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε. δειτε και αυτο tel aviv attractions

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ

Θέα στο σούρουπο του σύγχρονου τσιμεντένιου πεζόδρομου που απεικονίζεται την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ, με υπέροχο καιρό και γαλάζιο ουρανό

Rudy Balasko/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ είναι το καλοκαίρι (Ιούνιος-Αύγουστος). Η Μεσόγειος είναι ιδανική για κολύμπι, καθώς η θερμοκρασία του νερού είναι τέλεια και οι ουρανοί καθαροί.

Αυτή είναι η πιο ξηρή και πολυσύχναστη εποχή του Τελ Αβίβ — για τους πρώτους, φροντίστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι. για το τελευταίο, κλείστε τη διαμονή σας πολύ νωρίτερα για να εξασφαλίσετε κάπως λογικές τιμές.

Αυτούς τους μήνες παρατηρούνται μέσες θερμοκρασίες μεταξύ υψηλών 86,4°F και χαμηλών 69,1°F. Πιθανά κύματα καύσωνα, γι’ αυτό οι επισκέπτες καλούνται να είναι προσεκτικοί.

Εάν η επίσκεψη στην παραλία δεν είναι ο κύριος στόχος σας στο Τελ Αβίβ, μπορείτε πάντα να επιλέξετε κάποια από τα συναρπαστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εκείνη την περίοδο. Ο Ιούνιος φιλοξενεί το ετήσιο Tel Aviv Pride, τιμώντας την LGBT κοινότητα του Ισραήλ.

Στη συνέχεια, υπάρχει το TLVFest, το Διεθνές Φεστιβάλ LGBTQ Κινηματογράφου του Τελ Αβίβ, που συμπληρώνει τη γιορτή Pride.

Κρατώντας τους πάντες σε εγρήγορση, το White Night International Festival είναι μια άλλη ετήσια γιορτή κατά τη διάρκεια της οποίας όλα παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά (όχι ότι διαφορετικά θα ξεμείνετε από επιλογές) και πολλές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σε όλη την πόλη.

Ξεκινώντας τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Αύγουστο, το Διεθνές Φεστιβάλ Μαθητικών Κινηματογράφου του Τελ Αβίβ είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του παγκοσμίως.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ

Είναι περίεργο να μιλάμε για τη φθηνότερη στιγμή για να επισκεφτείς μια τόσο ακριβή πόλη, καθώς το Τελ Αβίβ δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί οικονομικός προορισμός.

Αλλά αν θέλετε να αποφύγετε τις τιμές περιόδου αιχμής, σκεφτείτε να επισκεφθείτε τον Νοέμβριο. Λέγεται ότι είναι ο φθηνότερος μήνας της πόλης.

Μπορεί να συναντήσετε πιο ελκυστικές τιμές ξενοδοχείων και ευέλικτες τιμές πτήσεων. Ως τον τελευταίο φθινοπωρινό μήνα, ο Νοέμβριος έχει θερμοκρασίες μεταξύ υψηλών 74,1°F και χαμηλών 58,3°F.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ

Άδειος δρόμος φαίνεται να περπατά στη λεωφόρο Rothschild στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της λιγότερο πολυάσχολης ώρας για επίσκεψη

Stanislav Samoylik/Shutterstock

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ είναι είτε την άνοιξη (Μάρτιος–Μάιος) είτε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Όσοι επιθυμούν να αποφύγουν την ταραχώδη πολυκοσμία ή τις μεγάλες ουρές θα βρουν ικανοποιητικούς αυτούς τους μήνες. Η άνοιξη είναι μια εξαιρετική εποχή για να βρεθείτε στο Τελ Αβίβ. Οι θερμοκρασίες αυξάνονται μετά από μια ψυχρή χειμερινή περίοδο και η πόλη απολαμβάνει μέτρια πλήθη.

Εάν επισκεφθείτε τον Μάρτιο, αφιερώστε χρόνο για το Purim (αν και οι ημερομηνίες ποικίλλουν κάθε μέρα). Ένα δημοφιλές εβραϊκό φεστιβάλ, το Purim έχει να κάνει με το να μασκαρευτείς, να περάσεις καλά, να γλεντήσεις, να πιεις ένα ποτό και να αφήσεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει.

Ο Απρίλιος φιλοξενεί το Fresh Paint, μια έκθεση τέχνης και σχεδίου για να προσθέσετε λίγη αισθητική ατμόσφαιρα στη διαδρομή σας στο Ισραήλ. Αυτός ο μήνας σηματοδοτεί επίσης την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ (Yom Ha’atzmaut) με επίσημους και ανεπίσημους εορτασμούς και εορτασμούς.

Ο Μάιος έχει μια άλλη σημαντική γιορτή – το Shavuot, μια εβραϊκή γιορτή. Παρατηρήστε την ημέρα είτε συμμετέχοντας σε ένα δυνατό βραδινό γλέντι είτε παρακολουθώντας μια παρέλαση κοστουμιών.

Αυτοί οι μήνες έχουν μέσες θερμοκρασίες μεταξύ υψηλών 76,8°F και χαμηλών 52,7°F. Η επίσκεψη το φθινόπωρο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να παλεύετε προς τα σημαντικά αξιοθέατα, να συμβαδίζετε με τους καλοκαιρινούς τουρίστες ή να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να έχετε καλές τιμές.

Σημειώστε τις εβραϊκές Υψηλές Ιερές Ημέρες του Ρος Χασάνα και του Γιομ Κιπούρ, που πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο (διαφέρει από έτος σε έτος), και το Ρος ΧαΣάνα, την εβραϊκή Πρωτοχρονιά.

Πιθανώς η πιο ιερή ημέρα ολόκληρου του έτους, το Γιομ Κιπούρ γιορτάζεται με πλήρη νηστεία, προσευχή, εξομολογήσεις αμαρτιών και ασκητική συμπεριφορά. Τον Οκτώβριο, υπάρχει το Tel Aviv Night Run — μπορείτε να λάβετε μέρος ή απλώς να επευφημήσετε τους συμμετέχοντες.

Σημειώστε τα ημερολόγιά σας για τον εορτασμό Sukkot του Οκτωβρίου, τιμώντας τα 40 χρόνια που πέρασαν οι Εβραίοι στην έρημο κατευθυνόμενοι προς τη Γη της Επαγγελίας. Οι μέσες θερμοκρασίες πτώσης κυμαίνονται μεταξύ των υψηλών 84,9°F και των χαμηλών 58,3°F.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ

Αν και είναι προορισμός όλο το χρόνο, η χειρότερη περίοδος για να πάτε στο Τελ Αβίβ είναι πιθανώς κατά τους χειμερινούς μήνες (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος).

Τούτου λεχθέντος, οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να είναι αρκετά απολαυστικές, με υψηλές 66°F και χαμηλές 49°F. Το κολύμπι, ωστόσο, δεν είναι καλή ιδέα.

Μπορεί να είναι δυνατό, αλλά καθώς η βροχή είναι αρκετά συχνή, τίποτα δεν ανταποκρίνεται στον ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό ήλιο και τον διάφανο ουρανό του Τελ Αβίβ. Εάν το να πάτε στην παραλία δεν είναι τόσο σημαντικό για εσάς, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αντιληφθείτε τον χειμώνα ως τη χειρότερη περίοδο για να επισκεφτείτε το Τελ Αβίβ.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το να φτάσεις στην παραλία είναι μια βασική εμπειρία στο Τελ Αβίβ, χωρίς την οποία δεν μπορείς να ζήσεις πλήρως την πόλη.

Σε μια άλλη σημείωση, χάρη στην ελαφρά άνοδο των τουριστών, οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν το χειμώνα, ειδικά κατά την περίοδο των διακοπών – ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφύγετε να πάτε στο Τελ Αβίβ το χειμώνα.

Τούτου λεχθέντος, τα Χριστούγεννα λέγεται ότι είναι μια μαγική περίοδος στο Τελ Αβίβ – ο καλύτερος τρόπος για να τα γιορτάσετε είναι να κατευθυνθείτε προς τη Βηθλεέμ, με το Χανουκά να επικαλύπτεται τις περισσότερες φορές ή να συμβαίνει λίγο πριν.

Είναι από αυτές τις γιορτές που θα σας εξοικειώσουν με τον εβραϊκό τρόπο να κάνετε γιορτές και θα σας κάνουν να κατανοήσετε τον πολιτισμό τους. Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνουν μυριάδες διασκεδαστικά πάρτι (σημειώστε ότι η 1η Ιανουαρίου δεν είναι εθνική εορτή, ωστόσο).

Το Φεστιβάλ Τζαζ του Τελ Αβίβ πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο, ένα από τα καλύτερα γεγονότα τζαζ στη χώρα. Αν σας αρέσει το τρέξιμο, εγγραφείτε στον ετήσιο μαραθώνιο Samsung Tel Aviv τον Φεβρουάριο και διαγωνιστείτε με άλλους δρομείς.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Δροσερή θέα των πολύχρωμων λουλουδιών στην πλατεία Habima στο κέντρο της πόλης κατά την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ

Trabantos/Shutterstock

Θέλετε να έχετε την καλύτερη δυνατή επίσκεψη στο Τελ Αβίβ; Ακολουθήστε τις ταξιδιωτικές συμβουλές μας για να βεβαιωθείτε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας στο Ισραήλ:

 • Το Τελ Αβίβ είναι μια ασφαλής πόλη συνολικά. Τούτου λεχθέντος, κρατήστε τα τιμαλφή σας σε ασφαλή τοποθεσία και μην περιπλανηθείτε μόνοι σας στους δρόμους, ειδικά σε απομονωμένες ή άγνωστες περιοχές.
 • Αποφύγετε να συζητάτε για πολιτική. Το Τελ Αβίβ μπορεί να είναι μια ασφαλής τοποθεσία, αλλά η συνεχιζόμενη ισραηλινο-παλαιστινιακή ένταση και ο καθένας που έχει γνώμη για αυτό δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια συζήτηση με έναν ντόπιο – απλώς κρατήστε τις σκέψεις σας για τον εαυτό σας.
 • Οι ντόπιοι είναι διαβόητοι κόφτες γραμμών, οπότε μιλήστε αν καταλήξετε να σας κόψουν.
 • Φορέστε μέτρια ρούχα και φροντίστε να τα φοράτε, ειδικά όταν επισκέπτεστε κάποιους θρησκευτικούς χώρους.
 • Εάν πάτε στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων και επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κάποιες τοπικές γιορτές σε άλλες πόλεις που έπαιξαν ρόλο στη ζωή του Ιησού, όπως η Ιερουσαλήμ, η Ναζαρέτ ή η Βηθλεέμ, κλείστε τη διαμονή σας πολύ νωρίτερα, καθώς η διαμονή μπορεί να είναι σπάνια ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ.
 • Η πρόσληψη τοπικού ξεναγού δεν είναι απαραίτητη — εξετάστε το ενδεχόμενο να συμμετάσχετε σε μερικές από τις δωρεάν περιηγήσεις που παρέχονται από το Tel Aviv Global & Tourism  .
 • Να έχετε πάντα μαζί σας ταυτότητα.
 • Η πρόσβαση σε μια πληθώρα από μέρη για φαγητό (συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς κουζίνας) μπορεί να είναι δελεαστική, αλλά μείνετε σε τοπικές λιχουδιές — όχι μόνο για να ζήσετε το Τελ Αβίβ με τον πιο αυθεντικό δυνατό τρόπο, αλλά και για να εξοικονομήσετε χρήματα. Η οδός Etzel είναι η προτεινόμενη περιοχή μας για το τελευταίο.
 • Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν απαιτεί από τους επισκέπτες να έχουν διαβατήρια έγκυρα για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την άφιξή τους στη χώρα, αλλά πολλές αεροπορικές εταιρείες πιθανότατα θα το κάνουν. Τούτου λεχθέντος, η επίδειξη εισιτηρίου επιστροφής και απόδειξης οικονομικών πόρων για την είσοδο στο Ισραήλ είναι απαραίτητη.
 • Ετοιμαστείτε για αυξημένη ασφάλεια στα αεροδρόμια — η χώρα είναι γνωστό ότι αρνείται την είσοδο βάσει των αποτελεσμάτων ελέγχου ιστορικού των επισκεπτών. Εναπόκειται στις ισραηλινές αρχές να αποφασίσουν ποιος θα εισέλθει στη χώρα τους. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για τέτοιους ενδελεχείς ελέγχους ασφαλείας, ειδικά κατά την περίοδο αιχμής ή πιο σημαντικές επίσημες αργίες.
 • Extra tip : πολλοί άνθρωποι νιώθουν νευρικότητα όταν τους δίνουν συνέντευξη, κάτι που μπορεί να αφήσει κακή εντύπωση και να μην τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα. Μείνετε ήρεμοι, έχετε έτοιμες τις απαντήσεις σας και απλώς καταλάβετε ότι αυτό είναι μέρος μιας ρουτίνας που πρέπει να ακολουθήσει κάθε ταξιδιώτης για να επισκεφθεί το Ισραήλ.
 • Τα νοσοκομεία του Ισραήλ είναι ακριβά, οπότε φροντίστε να φτάσετε με έγκυρη ταξιδιωτική ασφάλιση.

Συχνές Ερωτήσεις

Πολλοί άνθρωποι στην παραλία του Τελ Αβίβ απεικονίζονται κατά τη συνολική καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την πόλη

ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ – 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020: Παραλία του Τελ Αβίβ στην περιοχή Marina Tel Aviv. Ισραήλ/Boris-B/Shutterstock

Ποια είναι μερικά στοιχεία για το Τελ Αβίβ;

Μερικά στοιχεία για το Τελ Αβίβ περιλαμβάνουν:

1. Το Τελ Αβίβ είναι μια από τις πιο φιλικές προς τα LGBT πόλεις στον κόσμο.
2. Το Τελ Αβίβ αναφέρεται και ως «Λευκή Πόλη».
3. Λέγεται ότι η πόλη έχει υψηλή αναλογία σκύλου προς άνθρωπο — υπάρχει ένας σκύλος για κάθε δεκαεπτά άτομα στην πόλη. Μπορείς να το πιστέψεις?
4. Το Τελ Αβίβ φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό κτιρίων Bauhaus στον κόσμο.
5. Η πόλη απολαμβάνει 300 ημέρες ηλιοφάνειας.
6. Μπορείτε να βρείτε κερκίδες χυμών σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης.

Είναι το Τελ Αβίβ φθηνό ή ακριβό;

Το Τελ Αβίβ είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο. Οι εμπειρίες των προηγούμενων ταξιδιωτών έχουν δείξει ότι χρειάζεστε περίπου 1170 $ για ένα τριήμερο ταξίδι αν πάτε μόνοι σας, 1985 $ εάν επισκέπτεστε ως ζευγάρι και 2570 $ εάν πρόκειται να πάτε ως τετραμελής οικογένεια.

Οι τιμές των ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης κυμαίνονται μεταξύ 590 και 1480 δολαρίων. Χρειάζεστε περίπου 90 $ ανά ημέρα ανά άτομο για δημόσια μέσα μεταφοράς και τοπικά εστιατόρια. Τούτου λεχθέντος, σημειώστε ότι αυτά τα στοιχεία είναι κατά προσέγγιση.

Με άλλα λόγια, αν και μπορεί να ισχύουν σε αυτό το σημείο, είναι πολύ πιθανό να υποστούν κάποιες αλλαγές στο μέλλον, επομένως η συμβουλή μας είναι πάντα να ελέγχετε ξανά τις πιο πρόσφατες πληροφορίες πριν φύγετε για το Τελ Αβίβ.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στο Τελ Αβίβ;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ο καλύτερος τρόπος για να πλοηγηθείτε στο Τελ Αβίβ είναι με το ποδήλατο. Η πόλη είναι σχετικά επίπεδη, τα αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και οι σταθμοί ενοικίασης είναι διάσπαρτοι σε όλη την πόλη.

Εάν η ποδηλασία δεν είναι το πράγμα σας, μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε λεωφορεία, ταξί ή τα δύο πόδια σας. Η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν συνιστάται, καθώς η οδήγηση στο Τελ Αβίβ μπορεί να σας φανεί δύσκολη, τουλάχιστον — οι περισσότεροι Ισραηλινοί δεν ακολουθούν όλους τους νόμους οδικής κυκλοφορίας και τους κανόνες οδήγησης.

Για ποιο φαγητό είναι γνωστό το Τελ Αβίβ;

Από πλευράς φαγητού, το Τελ Αβίβ είναι γνωστό για το φαλάφελ, το shakshouka, το μείγμα Ιερουσαλήμ (me’orav Yerushalmi), το σνίτσελ, το houmous, το pitzukhim, το sabikh, το knafeh, το shawarma, την Druze pita, τον χαλβά και άλλα.

Αρκεί μια μέρα για το Τελ Αβίβ;

Αν και είναι απολύτως δυνατό να δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τα σημαντικότερα σημεία της πόλης σε μια μέρα, θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσετε να μείνετε για τουλάχιστον αρκετές ημέρες για να ζήσετε πλήρως το Τελ Αβίβ.

Επίσης, αν και η εξερεύνηση της πόλης μόνος σας μπορεί να είναι δελεαστική, αν έχετε περιορισμένο χρόνο, προτείνουμε να επιλέξετε μια ξενάγηση, ώστε να καταφέρετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ είναι  το καλοκαίρι (Ιούνιος-Αύγουστος). Με τον ευχάριστο καιρό, τις ηλιόλουστες μέρες, τις πολυσύχναστες παραλίες και τις μυριάδες δροσερές εκδηλώσεις, σίγουρα θα έχετε μια αξέχαστη διαμονή. Ετοιμαστείτε όμως για τις τιμές της σεζόν αιχμής.

Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε το Τελ Αβίβ ενώ τηρείτε έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, επιλέξτε τον Νοέμβριο . Αυτός ο μήνας είναι όταν οι ταξιδιώτες μπορούν να πετύχουν ελκυστικές προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια και να συναντήσουν φτηνές τιμές διαμονής. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη πόσο ακριβό είναι το Τελ Αβίβ, να έχετε κατά νου ότι η μετάβαση προς εκεί δεν μπορεί ποτέ να είναι μια οικονομική απόδραση.

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να κατευθυνθείτε προς το Τελ Αβίβ είναι κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων της πόλης – την άνοιξη (Απρίλιος και Μάιος) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος). Αυτές οι περίοδοι αδράνειας επιτρέπουν στους επισκέπτες να αποφεύγουν τα μεγάλα πλήθη ή τις ουρές ενώ απολαμβάνουν ωραίες καιρικές συνθήκες.

Η χειρότερη περίοδος για να βρεθείτε στο Τελ Αβίβ είναι ο χειμώνας (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος) . Οι επισκέπτες της παραλίας δεν θα απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, οι νύχτες είναι ψυχρές και οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη στις μεγάλες διακοπές.

Τούτου λεχθέντος, είναι επίσης μια ιδιαίτερη στιγμή για να βρεθείτε στη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη την πληθώρα εορτασμών και τοπικών εορτασμών, που προσελκύουν τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες.

Συνολικά, το Τελ Αβίβ είναι μια από αυτές τις μαγευτικές πόλεις στις οποίες μπορείτε να πάτε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και να έχετε μια υπέροχη διαμονή. Επιπλέον, ακολουθώντας τις ταξιδιωτικές συμβουλές και τις προτάσεις μας θα διασφαλίσετε ότι η περιπέτειά σας στο Τελ Αβίβ θα είναι κάτι που θα θυμάστε!

Διαβάστε επίσης:Είναι η Παλαιστίνη ασφαλής για επίσκεψη το 2023

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το εθνικό πάρκο Cuyahoga Valley

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τους καταρράκτες Shoshone

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια