Είναι η Παλαιστίνη ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Η Παλαιστίνη είναι μια μικρή αλλά όμορφη περιοχή στη Μέση Ανατολή. Έχει σημαντική θρησκευτική σημασία και για τις τρεις μεγάλες Αβρααμικές θρησκείες, αλλά ιδιαίτερα τον Χριστιανισμό, καθώς ήταν ο τόπος της ζωής του Ιησού.

Χιλιάδες θρησκευτικοί προσκυνητές επισκέπτονται κάθε χρόνο για να δουν αξιοθέατα όπως η Βηθλεέμ και η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου. Η Παλαιστίνη έχει επίσης πολλά αξιοθέατα για να διασκεδάσει τον κοσμικό επισκέπτη, από τα φυσικά θαύματα της Νεκράς Θάλασσας μέχρι τους πολυσύχναστους δρόμους της Ραμάλα.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να γνωρίσουν το νόστιμο φαγητό και την υπέροχη φιλοξενία των ντόπιων Παλαιστινίων. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι διστάζουν να το επισκεφτούν γιατί ανησυχούν για την ασφάλειά τους.

Πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν τα τρέχοντα γεγονότα και γνωρίζουν για τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης ανησυχούν ιδιαίτερα. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί δημιούργησαν αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε με ασφάλεια σε οποιοδήποτε επερχόμενο ταξίδι στην Παλαιστίνη.

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο Ισραήλ το 2023

Είναι η Παλαιστίνη ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Η απάντηση εξαρτάται από το ποιο τμήμα των Κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών (όπως είναι γνωστά διεθνώς) επισκέπτεστε.

Θα πρέπει να αποφύγετε τα ταξίδια στη Λωρίδα της Γάζας λόγω του αυξημένου κινδύνου αναταραχών, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, αλλά η Δυτική Όχθη είναι ως επί το πλείστον ασφαλής για επίσκεψη. Όπου κι αν πάτε στην Παλαιστίνη, θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί λόγω του κινδύνου εγκληματικότητας και εμφύλιων αναταραχών.

Η κύρια πηγή προσοχής όταν επισκέπτεστε την Παλαιστίνη είναι η νομική και πολιτική κατάσταση και όχι οι ανησυχίες για το έγκλημα. Πριν επισκεφτείτε την Παλαιστίνη, θα πρέπει να γνωρίζετε λίγα πράγματα για το πολιτικό πλαίσιο .

Μετά από έναν πόλεμο το 1948 που ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, πολλοί Παλαιστίνιοι Άραβες περιορίστηκαν σε δύο μέρη της Παλαιστίνης. Το Ισραήλ κέρδισε επίσης τον πόλεμο του 1967, ο οποίος έδωσε στην κυβέρνησή του περισσότερο έλεγχο στα δύο μέρη της Παλαιστίνης, τη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

Σήμερα, η σύγκρουση είναι ακόμη σε εξέλιξη για το ποια κυβέρνηση ελέγχει ποια περιοχή και αν η Παλαιστίνη θεωρείται ανεξάρτητη χώρα.

Αναγνωρίζεται από περισσότερα από 135 κράτη μέλη του ΟΗΕ , αν και όχι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Τα σύνορα αυτού που θα ήταν η Παλαιστίνη είναι ασαφή και συνεχώς μεταβαλλόμενα.

Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν έχει τον πλήρη έλεγχο της επικράτειάς της — για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη που βρίσκονται υπό την ισραηλινή κυβέρνηση, παρόλο που αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Αυτή η νομική σύγχυση μεταφράζεται σε μια περίπλοκη πραγματικότητα επί τόπου. Υπάρχουν συχνές αναταραχές στην Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένων διαδηλώσεων, ρίψεων πετρών και πιο βίαιες ενέργειες τόσο από Παλαιστίνιους όσο και από Ισραηλινούς εποίκους.

Οι ταξιδιώτες στην Παλαιστίνη και οι ντόπιοι αντιμετωπίζουν συχνά στρατιωτικά σημεία ελέγχου, γεγονός που εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Παλαιστίνη. Η ισραηλινή κυβέρνηση εξέδωσε επίσης περιορισμούς στα ξένα ταξίδια στη Δυτική Όχθη το 2022  που ήταν περιοριστικοί και μη δημοφιλείς.

Αυτή η περίπλοκη κατάσταση ασφαλείας είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε την Παλαιστίνη και γιατί οι ξένες κυβερνήσεις εκδίδουν ταξιδιωτικές συμβουλές για αυτήν την περιοχή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών συμβουλεύει τους πολίτες να μην ταξιδεύουν καθόλου στη Γάζα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη Δυτική Όχθη.

Η Νέα Ζηλανδία  λέει επίσης στους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Γάζα και να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Παλαιστίνης, εκτός από τις πόλεις της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Βηθλεέμ, της Ιεριχώ και της Ραμάλας.

Ο κύριος λόγος που αναφέρουν οι περισσότερες κυβερνήσεις στις συμβουλές τους για την Παλαιστίνη είναι η πιθανότητα εμφύλιων αναταραχών. Οι διαμαρτυρίες αυξάνονται κατά τις αργίες όπως το Ραμαζάνι, αλλά μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή ως απάντηση σε ένα περιστατικό ασφαλείας.

Πριν ταξιδέψετε, μείνετε σε εγρήγορση και διαβάστε τις τοπικές ειδήσεις (Η Haaretz, το Al Jazeera και το BBC είναι καλές πηγές για την κατάσταση επί τόπου).

Εκτός από την πολιτική αναταραχή, ορισμένες άλλες ανησυχίες όταν ταξιδεύετε στην Παλαιστίνη περιλαμβάνουν:

  • Τρομοκρατία
  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή διαβατηρίου
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Απάτες

Εφόσον γνωρίζετε την πολιτική κατάσταση, πιθανότατα θα μπορείτε να πλοηγηθείτε με ασφάλεια στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Έγκλημα στην Παλαιστίνη

Αεροφωτογραφία του τζαμιού Al Khalady στη Λωρίδα της Γάζας για ένα κομμάτι με τίτλο Is Palestine Safe to Visit

Abdulrahman Saymah/Shutterstock

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι στην Παλαιστίνη έχουν πιο σοβαρά προβλήματα από το έγκλημα και δεν είναι μια από τις κύριες ανησυχίες σας. Ωστόσο, κάθε φορά που πηγαίνετε κάπου νέο, είναι έξυπνο να γνωρίζετε λίγα πράγματα για την κατάσταση του εγκλήματος.

Το Παλαιστινιακό Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής έχει μια λεπτομερή ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εγκλήματος τόσο για τη Δυτική Όχθη όσο και για τη Γάζα.

Στις στατιστικές, βλέπουμε ότι το ποσοστό του βίαιου εγκλήματος είναι αρκετά χαμηλό στην Παλαιστίνη. Το συνδυασμένο ποσοστό δολοφονίας και απόπειρας δολοφονίας είναι 6,4 περιστατικά ανά 100.000 άτομα και το ποσοστό απαγωγών και βιασμών είναι ακόμη χαμηλότερο.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επίθεση, η οποία έχει ποσοστό επίπτωσης 393,9 περιστατικών ανά 100.000 άτομα. Η επίθεση είναι επίσης το πιο κοινό έγκλημα συνολικά, αποτελώντας το 24% των συνολικών εγκλημάτων που αναφέρθηκαν στη χώρα.

Τα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι πιο συνηθισμένα στην Παλαιστίνη. Το ποσοστό κλοπής είναι 301,1 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Οι κλοπές αποτελούν το 18,4% των συνολικών εγκλημάτων που αναφέρονται στην Παλαιστίνη.

Άλλοι συνήθεις τύποι εγκλημάτων ιδιοκτησίας περιλαμβάνουν την απάτη και τα εγκλήματα κατά της δημόσιας τάξης. Η δημόσια αντίληψη για το έγκλημα στην Παλαιστίνη είναι επίσης χαμηλή. Σύμφωνα με το Numbeo , το οποίο συλλέγει απαντήσεις από ανθρώπους που ζουν στην Παλαιστίνη, βαθμολογείται με 38 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι χαμηλή τιμή.

Τα μόνα εγκλήματα για τα οποία η Παλαιστίνη έχει μέτρια αξία είναι οι διαρρήξεις οχημάτων, οι επιθέσεις και η κλοπή. Το πιο κοινό έγκλημα για το οποίο ανησυχούν οι Παλαιστίνιοι και άλλοι κάτοικοι είναι η διαφθορά και η δωροδοκία.

Ωστόσο, τα στατιστικά της εγκληματικότητας δεν είναι όλα θετικά. Το 2021 , το ποσοστό εγκληματικότητας, ιδιαίτερα το ποσοστό της βίαιης εγκληματικότητας, αυξήθηκε. Ενώ το ποσοστό αυξήθηκε σε σύγκριση με το ιστορικό χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας της εποχής της πανδημίας, ήταν ακόμα ανησυχητικό.

Άλλα άρθρα εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα και τις προοπτικές για το μέλλον. Πολλοί Παλαιστίνιοι δεν εμπιστεύονται τις αρχές για να ανταποκριθούν στα εγκλήματα, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν όταν συμβαίνουν περιστατικά.

Ορισμένες παλαιστινιακές πόλεις και γειτονιές παλεύουν με την επικράτηση των οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών που λεηλατούν δυσαρεστημένους Παλαιστίνιους νέους.

Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα εγκλήματα που συμβαίνουν είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν Παλαιστίνιους και όχι ξένους επισκέπτες. Εφόσον χρησιμοποιείτε κάποια κοινή λογική, πιθανότατα δεν θα επηρεαστείτε από κανένα έγκλημα.

Μικροκλοπή

Το πιο πιθανό έγκλημα που θα συναντήσετε ως τουρίστας όταν επισκεφτείτε την Παλαιστίνη είναι η μικροκλοπή. Σε καμία περίπτωση αυτό το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά για την Παλαιστίνη, και είναι πιθανό να συναντήσετε πορτοφολάδες και άρπαγες τσαντών όπου κι αν πάτε στον κόσμο.

Σύμφωνα με την καναδική κυβέρνηση , το ποσοστό εγκληματικότητας είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερο στην Παλαιστίνη από ό,τι στο Ισραήλ. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξηγεί ότι «το έγκλημα γενικά δεν αποτελεί πρόβλημα στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη».

Ωστόσο, μπορεί να συμβεί και θα πρέπει να λάβετε βασικές προφυλάξεις για να προστατευτείτε από πορτοφολάδες.

Η κλοπή ταυτότητας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη καθώς ένα δυτικό διαβατήριο είναι ένα πολύτιμο αγαθό στη μαύρη αγορά της Παλαιστίνης. Οι πολυσύχναστοι δρόμοι σε πολυσύχναστες παλαιστινιακές πόλεις είναι μέρη όπου μπορείτε να περιμένετε να συναντήσετε πορτοφολάδες.

Δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως περιοχές της Ιερουσαλήμ που ελέγχονται από τους Παλαιστίνιους, παρατηρούν υψηλή επικράτηση πορτοφολάδων, αρπαγών τσαντών και απατεώνων που θέλουν να στοχοποιήσουν τουρίστες.

Θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε προφυλάξεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία ή «σερβίς» που είναι κοινόχρηστα ταξί, καθώς οι πορτοφολάδες μερικές φορές εκμεταλλεύονται τα πλήθη. Δεν χρειάζεται να είστε εντελώς επιφυλακτικοί στην Παλαιστίνη, αλλά μερικές βασικές προφυλάξεις είναι αρκετές.

Ποτέ μην αφήνετε τα τιμαλφή σας αφύλακτα, ακόμη και κάπου όπου αισθάνεστε ασφαλείς, όπως στο λεωφορείο ή στο λόμπι ενός ξενοδοχείου. Δεν χρειάζεστε ζώνη με χρήματα, αλλά επιλέξτε μια ασφαλέστερη τοποθεσία για τα τιμαλφή σας, όπως μια τσάντα με φερμουάρ πάνω από μια τσάντα.

Η Παλαιστίνη δεν είναι ένας από εκείνους τους προορισμούς όπου πρέπει να κρατάτε μακριά όλα τα τιμαλφή σας, γι’ αυτό μη διστάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες, αλλά μην είστε επιδεικτικοί με ακριβά κοσμήματα ή ρολόγια.

Διαρρήξεις οχημάτων

Ένα από τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα στην Παλαιστίνη είναι η διάρρηξη οχήματος. Αυτό το έγκλημα αυξάνεται σε επικράτηση σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστίνης.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για την επικράτηση της κλοπής από οχήματα στην ταξιδιωτική της συμβουλή. Υπογραμμίζει ορισμένες περιοχές που αποτελούν εστίες κλοπής, ιδιαίτερα τις παραλίες.

Οι κλέφτες θα στοχοποιήσουν αυτοκίνητα που σταθμεύουν στις παραλίες, που στη Δυτική Όχθη σημαίνει τις παραλίες κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας. Εκμεταλλεύονται τους ανέμελους τουρίστες που αναζητούν να απολαύσουν μια μέρα με ήλιο και διασκέδαση.

Ευτυχώς, οι πιο βασικές προφυλάξεις είναι συνήθως αρκετές για να αποτρέψουν τους επίδοξους κλέφτες οχημάτων.

Κλειδώστε τις πόρτες σας και τυλίξτε όλα τα παράθυρά σας όταν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Μην αφήνετε ποτέ τιμαλφή στο αυτοκίνητό σας και σίγουρα μην τα αφήνετε κάπου ορατά. Μην αφήνετε τίποτα ορατό στο αυτοκίνητό σας, συμπεριλαμβανομένων των χαλαρών αλλαγών.

Αξίζει επίσης να εξετάσετε αν αξίζει τον κόπο να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Παλαιστίνη. Η κλοπή οχήματος είναι ένα θέμα, αλλά και η ευκολία μετακίνησης.

Τα αυτοκίνητα με παλαιστινιακές πινακίδες έχουν προβλήματα σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισραήλ, με ορισμένα σημεία ελέγχου να μην τους επιτρέπουν καν να περάσουν, και αντίστροφα για αυτοκίνητα με ισραηλινές πινακίδες. Ένα λεωφορείο ή ένα κοινόχρηστο ταξί μπορεί να είναι μια ασφαλέστερη επιλογή.

Αποφυγή κακών περιοχών

Σφαγή που απεικονίζεται μετά από ισραηλινό πύραυλο που έπληξε τη Λωρίδα της Γάζας για να δείξει ότι η Παλαιστίνη δεν είναι ασφαλής για επίσκεψη

Γάζα – 2014: Μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, οι συνοριακές περιοχές υπέφεραν πολύ/Mehmet Ali Poyraz/Shutterstock

Ορισμένα μέρη της Παλαιστίνης είναι πιο ασφαλή από άλλα. Οι περισσότερες κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν καθόλου στη Λωρίδα της Γάζας. Ο κίνδυνος τρομοκρατίας και εμφύλιων αναταραχών είναι μεγαλύτερος εδώ.

Επιπλέον, υπάρχουν συχνές ανταλλαγές πυραύλων μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ, και η Γάζα έχει ελάχιστη υποδομή για την προστασία των αμάχων από επιθέσεις με ρουκέτες. Στη Δυτική Όχθη, η άσκηση αύξησε την προσοχή στις πόλεις Χεβρώνα, Ναμπλούς και Τζενίν.

Αυτές οι πόλεις έχουν υψηλότερα επίπεδα εμφύλιων αναταραχών και διαδηλώσεις μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή.

Αποφύγετε να πηγαίνετε σε οποιονδήποτε από τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Παλαιστίνης. Αυτοί οι καταυλισμοί υπάρχουν εδώ και δεκαετίες για τους εκτοπισμένους από το Ισραήλ, αλλά οι συνθήκες διαβίωσης δεν έχουν βελτιωθεί.

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου (και τι τις κάνει έτσι)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Μικρό διαχωριστικό συνόρων και πύργος με θέα στα σύνορα Παλαιστίνης και Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Rostislav Glinsky/Shutterstock

Εδώ είναι μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ταξιδεύετε στην Παλαιστίνη:

  • Ο μόνος νόμιμος τρόπος για να περάσει κανείς στην Παλαιστίνη είναι μέσω των ισραηλινών συνόρων. Αναμείνετε επιπλέον έλεγχο και ερωτήσεις εάν έχετε σφραγίδες από πολλές αραβικές χώρες στο διαβατήριό σας ή έχετε καταγωγή από τη Μέση Ανατολή.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ βρίσκεστε στη χώρα και αποφύγετε να σχολιάζετε τοπικά γεγονότα, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις ταξιδιωτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
  • Ο καιρός μπορεί να γίνει πολύ ζεστός το καλοκαίρι, επομένως η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε είναι κατά την περίοδο των ώμων.
  • Η Παλαιστίνη είναι μια συντηρητική κοινωνία, επομένως ακολουθήστε τους κοινωνικούς κανόνες σε τομείς όπως το ντύσιμο και τα ανύπαντρα ζευγάρια που συμβιώνουν. Ωστόσο, μην υποθέσετε ότι η παλαιστινιακή κοινωνία είναι ισλαμική – είναι στην πραγματικότητα πολυομολογιακή και η Παλαιστίνη έχει έναν ακμάζοντα χριστιανικό πληθυσμό.

[tp_widget][/tp_widget]

Συχνές Ερωτήσεις

Εικόνα ανθρώπων που περπατούν στη Βηθλεέμ, ένα από τα ασφαλή μέρη της Παλαιστίνης

Goku_PL/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις στις οποίες ίσως θέλετε να μάθετε τις απαντήσεις πριν πάτε στην Παλαιστίνη:

Μπορούν οι τουρίστες να επισκεφθούν την Παλαιστίνη;

Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν τη Δυτική Όχθη, που είναι μια περιοχή της Παλαιστίνης, αλλά όχι τη Λωρίδα της Γάζας. Όχι μόνο δεν είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Γάζα, αλλά δεν θα σας αφήσουν να μπείτε μέσα από τα σημεία ελέγχου. Οι τουρίστες δεν μπορούν να επισκεφθούν την Παλαιστίνη χωρίς να περάσουν πρώτα από το Ισραήλ.

Είναι ασφαλές η επίσκεψη στη Μάλτα το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ποιο είναι το πιο ασφαλές μέρος της Παλαιστίνης;

Τα ασφαλέστερα μέρη της Παλαιστίνης είναι οι πόλεις Βηθλεέμ, Ραμάλα και Ιεριχώ. Αυτές οι πόλεις αποτελούν συχνά μέρος περιηγήσεων για θρησκευτικούς προσκυνητές και δέχονται πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Το τμήμα της Ιερουσαλήμ που ελέγχεται από τους Παλαιστίνιους είναι επίσης ασφαλές, αν και έχει υψηλά ποσοστά μικροκλοπών.

Μπορεί κανείς να μπει στην Παλαιστίνη;

Για να μπείτε στην Παλαιστίνη, πρέπει να περάσετε από ισραηλινά στρατιωτικά σημεία ελέγχου. Ενώ οι τουρίστες μπορούν να εισέλθουν ελεύθερα, η ισραηλινή κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς σε άτομα που επιθυμούν να μείνουν περισσότερο στην Παλαιστίνη, μεταξύ άλλων για λόγους εργασίας, εθελοντισμού και οικογενειακής επανένωσης.

Είναι η Γάζα ασφαλής για τους τουρίστες;

Όχι, η Γάζα δυστυχώς δεν είναι καθόλου ασφαλής για τους τουρίστες. Λόγω των συχνών ρουκετών, των εμφύλιων ταραχών και άλλων βίαιων περιστατικών, οι περισσότερες κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πολίτες τους να μείνουν μακριά.

Είναι εύκολο να επισκεφτείς την Παλαιστίνη;

Η επίσκεψη στην Παλαιστίνη είναι ασφαλής, αλλά δεν είναι πάντα εύκολη. Θα πρέπει να διαπραγματευτείτε να φτάσετε εκεί από το Ισραήλ, καθώς η Παλαιστίνη δεν έχει αεροδρόμια, μεγάλες αναμονές στα συνοριακά περάσματα και συχνά σημεία ελέγχου.

Λοιπόν, είναι η Παλαιστίνη ασφαλής για επίσκεψη;

Η Παλαιστίνη είναι ένας όμορφος προορισμός, αλλά ένα μέρος με μια περίπλοκη πραγματικότητα λόγω των εντάσεων με το Ισραήλ. Η κατάσταση της ασφάλειας μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις τοπικές ειδήσεις, αλλά ένα ταξίδι θα πρέπει να είναι ανταποδοτικό. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

[tp_widget][/tp_widget]

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Κρουαζιέρα στον Νείλο στην Αίγυπτο

Ισραήλ: Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ιερουσαλήμ το 2023

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Airtickets

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια