Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο το 2023

Χιονισμένα βουνά, μεσογειακές παραλίες, μια ζεστή, ακμάζουσα κουλτούρα και εύφορες κοιλάδες με κυματιστούς λόφους και απέραντες παράκτιες πεδιάδες κάνουν τον Λίβανο πραγματικά εντυπωσιακό για επίσκεψη. 

Ποια είναι όμως η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τον Λίβανο; Η απάντηση εξαρτάται πραγματικά από τους στόχους σας για το ταξίδι και από το τι θέλετε να κάνετε όσο βρίσκεστε στη χώρα. 

Θα σας δείξουμε συνολικά την καλύτερη, τη φθηνότερη, τη λιγότερο πολυάσχολη και τη χειρότερη εποχή για να επισκεφτείτε τον Λίβανο, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε το ιδανικό ταξίδι σε αυτόν τον φιλόξενο προορισμό της Μέσης Ανατολής.

αεροπορικα εισητηρια

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τον Λίβανο

Ο Λίβανος, η Χώρα των Κέδρων, είναι ένα συναρπαστικό στολίδι μιας χώρας στη Μέση Ανατολή. Τα χιονισμένα βουνά, οι ανεμώδεις μεσογειακές παραλίες και οι εύφορες κοιλάδες με τα απέραντα δάση με κέδρους το κάνουν οπτικά εντυπωσιακό.

Συνορεύει με τη Μεσόγειο Θάλασσα στα δυτικά, το Ισραήλ στα νότια και τη Συρία στα βόρεια και ανατολικά, το κλίμα εδώ είναι μοναδικά ήπιο με δροσερές θαλάσσιες αύρες που κάνουν ακόμα πιο ζεστές μέρες ευχάριστες. 

Αυτή η χώρα της Μέσης Ανατολής είναι γεμάτη ιστορία και παράδοση, συνδυάζοντας κοινωνικά και πολιτιστικά έθιμα από χριστιανικές και ισλαμικές ρίζες που εκτείνονται σε χιλιάδες χρόνια. 

Κατευθυνθείτε στην παραλιακή πρωτεύουσα, τη Βηρυτό, για απίστευτα ψώνια, φαγητό και διασκέδαση.

Από διαχρονικά μουσεία μέχρι εκπληκτικά αρχιτεκτονικά θαύματα, σουκ (αγορές) και παραθαλάσσια εστιατόρια, η εξερεύνηση της Βηρυτού είναι πολύ διασκεδαστική. 

Η Βηρυτός είναι δημοφιλής, αλλά ολόκληρη η ακτή φιλοξενεί πανέμορφες παραλίες στο Λίβανο, από γαλαζοπράσινα νερά που περιβάλλουν την παρθένα λευκή ή χρυσή άμμο μέχρι τις γραφικές ακτές με βότσαλο.

[tp_widget][/tp_widget]

Αεροφωτογραφία μιας ιδιωτικής παραλίας μπροστά από ένα θέρετρο της Βηρυτού στο Raouche μια όμορφη μέρα με ομπρέλες στην ακτή την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τον Λίβανο

Hamdan Yoshida/Shutterstock

Τα βουνά Mount Lebanon και Anti-Lebanon είναι παράλληλα και εκτείνονται διαγώνια από τα ανατολικά προς τα δυτικά σε όλη τη χώρα, προσφέροντας γραφική θέα στις Άλπεις με χωριά, σαλέ και θέρετρα που είναι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών όλο το χρόνο.

Κάτω στην εύφορη κοιλάδα Beqaa, οι επιλογές αγροτουρισμού είναι ατελείωτες όταν θέλετε να ξεφύγετε από τη φασαρία.

Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στους κυλιόμενους λόφους, να μαζέψετε μήλα και μούρα και να δοκιμάσετε πιάτα από τη φάρμα μέχρι το τραπέζι. 

Ανεξάρτητα από το πότε θα πάτε στον Λίβανο, το πιθανότερο είναι ότι θα περάσετε υπέροχα με ευχάριστο καιρό. 

Οι θερμοκρασίες εδώ κυμαίνονται από περίπου 50F έως 86F, σπάνια γίνονται πολύ πιο ψυχρές ή θερμότερες. Τα βουνά του Λίβανου αποτελούν την εξαίρεση, όπου χιονίζει συχνά από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. 

Αυτό σημαίνει ότι τα σπορ στο χιόνι, όπως το σκι και το σνόουμπορντ, είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια επίσκεψη χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη στα βουνά εδώ! 

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου προσφέρει ήπιο, ευχάριστο καιρό με κάποιες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα που μειώνονται την άνοιξη. Τα καλοκαίρια είναι ξηρά και ιδανικά για υπαίθριες δραστηριότητες. 

Στη συνέχεια, θα ρίξουμε μια ματιά στην καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τον Λίβανο όσον αφορά τη συνολική εμπειρία, τον προϋπολογισμό, τα πλήθη και τη χειρότερη στιγμή για να πάτε. 

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο;

Άποψη του καθεδρικού ναού του Αγίου Γεωργίου και του Τζαμί Mohammad Al-Amin στη Βηρυτό σε μια καθαρή μέρα όπως βλέπουν οι ταξιδιώτες την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο

Ντιέγκο Φιόρε/Σάτερστοκ

 • Συνολικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε: Μάιος-Αύγουστος
 • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης: Ιανουάριος-Απρίλιος
 • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Νοέμβριος-Ιανουάριος
 • Χειρότερη εποχή για επίσκεψη: Νοέμβριος-Μάρτιος

Ως μία από τις λίγες χώρες της Μέσης Ανατολής που βιώνει 4 διαφορετικές εποχές, η εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε τον Λίβανο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον καιρό, τις δραστηριότητες και τις δυνατότητες για το ταξίδι σας. 

Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε συνολικά τον Λίβανο; Και τι γίνεται αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με βάση τον προϋπολογισμό σας, τα μικρότερα πλήθη ή τις εποχές που πρέπει να αποφύγετε εντελώς;

Ο Μάιος έως τον Αύγουστο είναι γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο. Θα βρείτε εξαιρετικό καιρό που είναι ζεστός και ξηρός με τις περισσότερες επιλογές για δραστηριότητες και διασκέδαση. 

Η φθηνότερη περίοδος για επίσκεψη είναι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, όταν οι τιμές των ξενοδοχείων και των αεροπορικών εισιτηρίων έφτασαν στα χαμηλότερα σημεία του έτους. Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα υπέροχο ταξίδι με σκι το χειμώνα ή αγροτουρισμό την άνοιξη! 

Από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, θα βρείτε τα λιγότερα πλήθη τουριστών στη χώρα. Αυτό κάνει ένα πιο γαλήνιο και ξεκούραστο ταξίδι που δεν είναι τόσο γεμάτο ή ταραχώδες. 

Αλλά από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, ο Λίβανος δέχεται περίπου το 70% των συνολικών βροχοπτώσεων – και μπορεί πραγματικά να βρέξει στην παρέλαση των διακοπών σας. Αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί η χειρότερη στιγμή για επίσκεψη. 

Θα εξετάσουμε πιο προσεκτικά κάθε τουριστική περίοδο παρακάτω, ώστε να προσδιορίσετε την απόλυτη καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τον Λίβανο σύμφωνα με τους στόχους του ταξιδιού σας! 

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο

Παλιά παζάρια και εστιατόρια σε ένα στενό πολύχρωμο δρόμο στο Byblos τον Μάιο, την καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τον Λίβανο, καθώς ανθίζουν τα λουλούδια

Εστιατόρια στο Old Souk, Byblos στο Λίβανο Μάιος 2017/OSTILL είναι ο Franck Camhi/Shutterstock

Ο Μάιος έως τον Αύγουστο είναι γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο, χάρη στον ζεστό, ξηρό καιρό που είναι απολύτως ιδανικός για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, περιηγήσεις σε πόλεις και αγροκτήματα και για επίσκεψη στην παραλία. 

Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, ο Λίβανος είναι πραγματικά στα καλύτερά του. Οι ουρανοί είναι εκπληκτικά καθαροί χωρίς βροχοπτώσεις, η ηλιοφάνεια είναι ζεστή και ευχάριστη και ο τουρισμός στον Λίβανο ζωντανεύει πραγματικά. 

Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι λιγότερο απασχολημένοι από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Έχουν επίσης ελαφρώς ψυχρότερες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 71F έως 77F. Είναι υπέροχος καιρός για να περπατήσετε στη Βηρυτό ή να επισκεφθείτε ένα αγρόκτημα στην κοιλάδα Beqaa. 

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι όταν ο Λίβανος ζεσταίνεται πραγματικά, καθιστώντας τους ιδανικούς μήνες για παραθαλάσσιες εκδρομές στην παραλία. Ο Αύγουστος είναι ο πιο ζεστός μήνας στον Λίβανο, με τις μέσες θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 82 F και τις υψηλές γύρω στους 86 F. 

Οι τιμές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αιχμής δεν είναι επίσης κακές. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε κάπου μεταξύ 44 και 132 $ ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία στον Λίβανο από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. 

Δείτε τις μέσες τιμές ξενοδοχείων από Μάιο έως Αύγουστο:

 • Μάιος: $44-$117/διανυκτέρευση
 • Ιούνιος: $46-$122/διανυκτέρευση
 • Ιούλιος: $50-$132/διανυκτέρευση
 • Αύγουστος: $48-$128/διανυκτέρευση

Μόνο τον Μάιο παρατηρούνται μετρήσιμες βροχοπτώσεις (περίπου 0,2″) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αιχμής. Ο Ιούνιος έως τον Αύγουστο είναι πολύ ξηρός, διασφαλίζοντας ότι τα σχέδια και η διασκέδασή σας δεν θα εκτροχιαστούν από τις καταιγίδες! 

Εάν η ζέστη είναι λίγο μεγάλη για εσάς, η βόλτα στα βουνά στα τέλη του καλοκαιριού είναι η τέλεια λύση. Οι θερμοκρασίες σε αυτά τα υψηλότερα υψόμετρα είναι πολύ πιο ψυχρές, με μέσο όρο περίπου 62F-72F από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. 

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο

Κέδροι που αναπτύσσονται ανάμεσα στους Κέδρους του Θεού στο Bsharri στην εύφορη κοιλάδα κατά τη φθηνότερη περίοδο για να επισκεφθείτε τον Λίβανο

Marco Ramerini/Shutterstock

Ο Ιανουάριος έως τον Απρίλιο είναι μια από τις φθηνότερες περιόδους για να επισκεφθείτε τον Λίβανο, με τις τιμές των ξενοδοχείων να πέφτουν σε μέσο όρο έως και 42 $/διανυκτέρευση και τα αεροπορικά εισιτήρια για τον Λίβανο να φτάνουν σε ετήσια χαμηλά επίπεδα. 

Αυτή η περίοδος του χειμώνα και της άνοιξης μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επίσκεψη, ειδικά εάν ακολουθείτε έναν αυστηρό προϋπολογισμό ή θέλετε να αποφύγετε τον ζεστό καιρό του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου. 

Τα ξενοδοχεία του Λιβάνου γνωρίζουν ότι λιγότεροι άνθρωποι έρχονται στη χώρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης, επομένως οι τιμές των ξενοδοχείων πέφτουν ευπρόσδεκτα αυτές τις εποχές για να δελεάσουν περισσότερους ταξιδιώτες να έρθουν. 

Ενώ οι μέσες τιμές ξενοδοχείων κυμαίνονται από $50 έως $132/διανυκτέρευση σε εποχές με μεγαλύτερη κίνηση, οι πιο προσιτές τιμές δωματίων από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός λόγος να έρθετε αυτή την περίοδο. 

Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε κάπου μεταξύ 42 και 112 $ ανά διανυκτέρευση από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, με τον Μάρτιο να είναι ο απολύτως φθηνότερος μήνας για να επισκεφτείτε τον Λίβανο. 

 • Ιανουάριος: $43-$112/διανυκτέρευση
 • Φεβρουάριος: $42-$110/διανυκτέρευση
 • Μάρτιος: $41-$109/διανυκτέρευση
 • Απρίλιος: $43-$112/διανυκτέρευση

Ο φθηνότερος μήνας για πτήση προς Λίβανο δεν έχει συμφωνηθεί πλήρως, αλλά οι εκτιμήσεις των Expedia, Kayak και Cheap Flights επισημαίνουν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο ως τους απόλυτα φθηνότερους μήνες για τα αεροπορικά εισιτήρια του Λιβάνου. 

Κατά τη διάρκεια της πιο δροσερής περιόδου του χειμώνα και της άνοιξης, μπορείτε να περιμένετε κάποια βροχή (περισσότερη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) που θα μειωθεί σε μια ίντσα περίπου μέχρι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. 

Οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο κρύες όσο νομίζετε για το χειμώνα – ο μέσος όρος Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου είναι περίπου 58 F, με τον Μάρτιο να φτάνει τους 61 F και τον Απρίλιο να φτάνει τους 66 F στη Βηρυτό.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τον Λίβανο

Αεροφωτογραφία των αγροκτημάτων και των χωραφιών με το όρος Λίβανος σε απόσταση κατά τη διάρκεια της λιγότερο πολυάσχολης περιόδου για να επισκεφθείτε τον Λίβανο το χειμώνα

Ola chahrour/Shutterstock

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφτείτε τον Λίβανο είναι από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, όταν φτάνουν λιγότεροι τουρίστες καθώς οι βροχοπτώσεις αυξάνονται και ο καιρός γίνεται δροσερός με χαμηλά στη δεκαετία του ’50. 

Αυτή η περίοδος αργά το φθινόπωρο/αρχές χειμώνα είναι η αργή περίοδος για τον Λίβανο. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο, εάν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη και να απολαύσετε μια πιο χαλαρή, χαλαρωτική επίσκεψη. 

Είναι όταν θα βρείτε τους λιγότερους τουρίστες που έρχονται στη χώρα, επειδή μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα – η παραλία, οι περιηγήσεις με τα πόδια και ο αγροτουρισμός – αναζητούνται όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός. 

Η θερμοκρασία και η βροχόπτωση είναι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη εδώ. Με ημερήσιους μέσους όρους που κυμαίνονται από 58 F έως 68 F, δεν είναι πολύ κρύο, αλλά έχει κρύο τις ημέρες με αέρα σε εξωτερικούς χώρους. 

Οι βροχοπτώσεις είναι σχετικά έντονες αυτό το διάστημα, κάτι που μπορεί να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για τα σχέδιά σας. Ο Νοέμβριος έχει περίπου 2″ βροχή, ο Δεκέμβριος έχει περίπου 2,8″ και ο Ιανουάριος είναι ο πιο υγρός με σχεδόν 3″ όλο τον μήνα. 

Οι τιμές των ξενοδοχείων μπορεί να είναι η εξοικονόμηση χάρη για μια επίσκεψη μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, όταν οι τιμές ανά διανυκτέρευση κυμαίνονται από $42 έως $112 ανά διανυκτέρευση. 

 • Νοέμβριος: $42-$112/διανυκτέρευση
 • Δεκέμβριος: $42-$111/διανυκτέρευση
 • Ιανουάριος: $43-$112/διανυκτέρευση

Είναι μια από τις φθηνότερες εποχές του χρόνου για να επισκεφτείτε τον Λίβανο (μαζί με τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο), αλλά θα θέλετε να προετοιμαστείτε για τη βροχή και να κάνετε κάποια σχέδια για εσωτερικούς χώρους.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο

Καταφύγιο Al Shouf στα βουνά που καλύπτονται με χιόνι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τη χειρότερη εποχή για να επισκεφτείτε τον Λίβανο, το ηλιοβασίλεμα

Ali Mahmoud Zaher/Shutterstock

Ο Νοέμβριος έως τον Μάρτιο είναι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τον Λίβανο ως η πιο βροχερή περίοδος του έτους με πολλές συννεφιασμένες μέρες και πιο ψυχρές θερμοκρασίες, ειδικά στα βουνά.

Περίπου το 70% της συνολικής βροχόπτωσης στον Λίβανο σημειώνεται από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, καθιστώντας τον μακράν την πιο υγρή και συννεφιασμένη εποχή του χρόνου για επίσκεψη. 

Ο Ιανουάριος, ο πιο υγρός μήνας στον Λίβανο, δέχεται περίπου 3″ βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Ο Δεκέμβριος είναι περίπου 2,8″. Η βροχή μειώνεται την άνοιξη και ο μέσος όρος του Νοεμβρίου είναι περίπου 2″ κατά τη διάρκεια του μήνα. 

Αν δεν σκοπεύετε να περάσετε πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, αυτό καθιστά μια λιγότερο ευχάριστη επίσκεψη που πρέπει να προγραμματιστεί γύρω από τακτικά ντους και καταιγίδες. 

Οι θερμοκρασίες από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο ξεκινούν περίπου από 68 F τον Νοέμβριο και πέφτουν στους 58 F τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Τα πράγματα σιγά-σιγά θερμαίνονται σε περίπου 61 F τον Μάρτιο. 

Ένα θετικό για την επίσκεψη μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου είναι το χαμηλότερο κόστος των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δεδομένου ότι λιγότερα άτομα έρχονται από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, οι τιμές διανυκτέρευσης πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους. 

Ακολουθεί μια ματιά στις μέσες τιμές για δωμάτια ξενοδοχείων στον Λίβανο από Νοέμβριο έως Μάρτιο:

 • Νοέμβριος: $42-$112/διανυκτέρευση
 • Δεκέμβριος: $42-$111/διανυκτέρευση
 • Ιανουάριος: $43-$112/διανυκτέρευση
 • Φεβρουάριος: $42-$110/διανυκτέρευση
 • Μάρτιος: $41-$109/διανυκτέρευση

[tp_widget][/tp_widget]

Αν και δεν είναι τρομερή ιδέα να επισκεφτείτε τον Λίβανο από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, πιθανότατα δεν θα είναι η καλύτερη στιγμή για ένα ταξίδι, καθώς θα έχετε να κάνετε με πολλή βροχή και πιο περιορισμένες επιλογές δραστηριότητας. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Λιμάνι ψαρέματος Jbeil στο Byblos με βάρκες ελλιμενισμένες σε μια καθαρή μέρα που λαμβάνονται κατά την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο

Vadim_N/Shutterstock

Πριν επισκεφτείτε τον Λίβανο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε για να σχεδιάσετε την τέλεια διαμονή. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου, εάν ελπίζετε να επισκεφθείτε σύντομα τον Λίβανο!

 • Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές να το επισκεφτείτε. Οι διεθνείς καταστάσεις αλλάζουν πάντα, αλλά αυτή τη στιγμή, ο Λίβανος δεν είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη. Το έγκλημα, οι απαγωγές, η τρομοκρατία, οι εμφύλιες αναταραχές και οι ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων και των προσφυγικών οικισμών δικαιολογούν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 3 από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, προειδοποιώντας τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τα ταξίδια αυτή τη στιγμή.  
 • Ελέγξτε εάν χρειάζεστε τουριστική βίζα. Θα χρειαστείτε μια προσωρινή τουριστική βίζα για να επισκεφθείτε τον Λίβανο εάν η διαμονή σας θα είναι μεγαλύτερη από ένα μήνα. Οι επισκέψεις μικρότερες των 30 ημερών δεν απαιτούν βίζα, εφόσον διαθέτετε διαβατήριο ΗΠΑ που ισχύει για τουλάχιστον 6 ακόμη μήνες. 
 • Επισκεφθείτε τις πιο καθαρές παραλίες. Ο Λίβανος έχει μερικές πραγματικά εκπληκτικές παραλίες, αλλά η ρύπανση και τα βακτήρια μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές κοντά στη Βηρυτό. Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι 24 από τις 36 παραλίες εδώ είναι ασφαλείς για κολύμπι, αλλά 8 παραλίες είχαν υψηλά επίπεδα βακτηρίων και ρύπανσης. Μερικές από τις πιο καθαρές παραλίες είναι η Byblos, η Tyre, η Naqoura και η Anfeh.
 • Ομιλούνται τρεις γλώσσες. Η επίσκεψη στον Λίβανο είναι μοναδική επειδή οι περισσότεροι από τους πολίτες εδώ μιλούν αραβικά, αγγλικά και γαλλικά . Αυτό σημαίνει ότι τα γλωσσικά εμπόδια δεν θα είναι πρόβλημα για πολλούς ταξιδιώτες και μπορεί να κάνει την επικοινωνία κατά τη διάρκεια της διαμονής σας πολύ πιο εύκολη! 
 • Φέρτε δολάρια ΗΠΑ. Τα δολάρια ΗΠΑ γίνονται δεκτά στα περισσότερα μέρη στον Λίβανο. Είναι επίσης ένα πιο σταθερό νόμισμα από τη λίρα Λιβάνου, η οποία έχει μια διαρκώς μεταβαλλόμενη συναλλαγματική ισοτιμία που σημαίνει ότι θα ξοδέψετε πολύ περισσότερα αν ανταλλάσσετε δολάρια για λίρες. 

Συχνές Ερωτήσεις

Αεροφωτογραφία της εκκλησίας Harissa με θέα στην ακτή στη Βηρυτό κατά τη συνολική καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο για ταξιδιώτες ζεστής εποχής

Gregory Zamell/Shutterstock

Ο κόσμος έχει πολλές ερωτήσεις σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτεί τον Λίβανο, από τον πιο ευχάριστο καιρό μέχρι πόσο καιρό θα πρέπει να είναι το ιδανικό ταξίδι εδώ. 

Δείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις παρακάτω για να μάθετε περισσότερα και να ξεκινήσετε να προγραμματίζετε τη διαμονή σας!

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Βηρυτό;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βηρυτό είναι από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, όταν οι θερμοκρασίες είναι ζεστές, οι συνθήκες είναι ξηρές και οι δραστηριότητες και τα αξιοθέατα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η Βηρυτός πραγματικά ζωντανεύει κατά τους τελευταίους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Η βροχή είναι πολύ λίγη, αν δεν υπάρχει καθόλου, και είναι η τέλεια στιγμή για να χαλαρώσετε στην παραλία, να επισκεφθείτε τα σουκ, να δοκιμάσετε νέα εστιατόρια ή να δείτε μουσεία και γκαλερί.

Είναι ο Λίβανος καλός για τους τουρίστες;

Ο Λίβανος είναι συνήθως ένα εξαιρετικό μέρος για τους τουρίστες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ ασφαλές να το επισκεφτείτε. Ο Λίβανος είναι γνωστός για τα όμορφα ορεινά τοπία και τις παραλίες, τους φιλόξενους και φιλικούς ντόπιους και τις ποικίλες επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.

Λόγω των τρεχουσών ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων που προειδοποιούν τους ανθρώπους να επανεξετάσουν την επίσκεψη στη χώρα αυτή τη στιγμή, είναι συνετό να περιμένουμε να επισκεφτούν τον Λίβανο.

Ποιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στο Λίβανο;

Ο Αύγουστος είναι γενικά ο πιο ζεστός μήνας στον Λίβανο και η κορύφωση της καλοκαιρινής ζέστης. Στη Βηρυτό, οι μέσες θερμοκρασίες είναι περίπου 82 F, αλλά φτάνουν τα ημερήσια υψηλά γύρω στους 86 F τον Αύγουστο.

Οι ορεινές περιοχές του Λιβάνου είναι πολύ πιο δροσερές, ακόμη και στη ζέστη του Αυγούστου. Οι μέσες θερμοκρασίες είναι περίπου 72 F και κορυφώνονται γύρω στους 81 F σε υψηλότερα υψόμετρα εδώ.

Πόσες μέρες χρειάζεστε για να δείτε τον Λίβανο;

Σχεδιάστε να περάσετε οπουδήποτε από 3-4 ημέρες έως μια εβδομάδα στον Λίβανο για να απολαύσετε πλήρως την εμπειρία. Εάν επισκέπτεστε μια μεμονωμένη πόλη ή περιοχή της χώρας (όπως η Βηρυτό), 3-4 ημέρες είναι αρκετός χρόνος για να επισκεφθείτε τον Λίβανο.

Για πιο καθηλωτικά ταξίδια σε όλη τη χώρα, στα βουνά ή πάνω και κάτω από την ακτή, θα θελήσετε να περάσετε 5-7 ημέρες στον Λίβανο.

Πόσο καιρό μπορούν να μείνουν οι Αμερικανοί στον Λίβανο;

Οι Αμερικανοί με έγκυρο αμερικανικό διαβατήριο (ισχύει για τουλάχιστον 6 ακόμη μήνες) μπορούν να περάσουν έως και 30 ημέρες στον Λίβανο χωρίς τουριστική βίζα. Με τουριστική βίζα, οι Αμερικανοί μπορούν να μείνουν στον Λίβανο έως και 90 ημέρες με παράταση.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Λίβανο;

Ας ανακεφαλαιώσουμε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τον Λίβανο, ώστε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε το τέλειο ταξίδι. Ιδανικά, θα πάτε μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου, όταν ο καιρός είναι καλός με ζεστές, ηλιόλουστες μέρες και σχεδόν καθόλου βροχή. 

Εάν ο προϋπολογισμός είναι η κύρια προτεραιότητά σας, ο πιο δροσερός Ιανουάριος έως Απρίλιος είναι όταν θα βρείτε τις χαμηλότερες τιμές σε ξενοδοχεία και φθηνότερες επιλογές αεροπορικών εισιτηρίων.

Δοκιμάστε να πάτε μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου (αν και είναι πιο δροσερό και υγρό αυτή την εποχή) για το λιγότερο πολυσύχναστο ταξίδι. 

Λάβετε υπόψη ότι η περίοδος Νοεμβρίου έως Μαρτίου είναι η χειρότερη περίοδος για επίσκεψη. Περίπου το 70% της συνολικής βροχόπτωσης στον Λίβανο σημειώνεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και θα πρέπει να προγραμματίσετε περισσότερες δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. 

Εφόσον λαμβάνετε υπόψη και σταθμίζετε τις τρέχουσες συστάσεις ασφαλείας και δίνετε προσοχή στις ταξιδιωτικές συμβουλές πριν πάτε, θα μπορείτε να απολαύσετε ένα όμορφο και αξέχαστο ταξίδι στη Χώρα των Κέδρων σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. 

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια