Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπουτάν;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπουτάν το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια

Το Μπουτάν, φωλιασμένο στα βουνά των Ιμαλαΐων, είναι μια συναρπαστική αλλά απομακρυσμένη χώρα. Τα ταξίδια σε αυτή τη χώρα υπόκεινται σε αυστηρές ρυθμίσεις, αλλά οι λίγοι άνθρωποι που μπορούν να πάνε εκεί μένουν έκπληκτοι από τα όμορφα τοπία και τη συναρπαστική κουλτούρα.

Η φύση είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα στο Μπουτάν χάρη στην τοποθεσία της στα εντυπωσιακά βουνά των Ιμαλαΐων.

Πηγαίνετε σε ένα οδοιπορικό με οδηγό σε πολλές όμορφες τοποθεσίες, όπως η κοιλάδα Bumthang και το Trashiyangtse. Μην παραλείψετε να δείτε μερικά από τα διάσημα ορεινά μοναστήρια του Μπουτάν, όπως η Φωλιά της Τίγρης ή το Punakha Dzong.

Κανένα ταξίδι στο Μπουτάν δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς να γνωρίσετε τη συναρπαστική τοπική κουλτούρα μέσω της κουζίνας, των αγορών χειροτεχνίας και των παραδοσιακών αθλημάτων όπως η τοξοβολία.

Οι περισσότεροι επισκέπτες στο Μπουτάν δεν γνωρίζουν πολλά για τη χώρα, καθώς είναι τόσο απομακρυσμένη, επομένως μπορεί να ανησυχούν για πιθανά ζητήματα ασφάλειας. Το να αναρωτιέστε για την ασφάλεια είναι φυσιολογικό, ειδικά όταν ταξιδεύετε σε άγνωστο προορισμό.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έκαναν τη σκληρή δουλειά για εσάς και δημιούργησαν αυτήν τη λεπτομερή ανάλυση ασφάλειας όταν ταξιδεύετε στο Μπουτάν, η οποία θα πρέπει να σας προσφέρει ήσυχη κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μπουτάν το 2023;

Ναί. Το Μπουτάν είναι μια πολύ ασφαλής χώρα για επίσκεψη και, μάλιστα, είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο! Υπήρξαν ορισμένα περιστατικά μικροκλοπών σε βάρος ταξιδιωτών, αλλά τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους ταξιδιώτες προέρχεται από την ασθένεια του υψομέτρου, καθώς η τοποθεσία στα βουνά μπορεί να επηρεάσει ταξιδιώτες που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοια υψόμετρα. Οι διεθνείς ταξιδιωτικές συμβουλές ως επί το πλείστον συμφωνούν ότι το Μπουτάν είναι ένας ασφαλής προορισμός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου Ένα μόνο για το Μπουτάν, οπότε εφόσον λαμβάνετε τις ίδιες βασικές προφυλάξεις κοινής λογικής ασφάλειας που θα λαμβάνατε στο σπίτι, τότε ο χρόνος σας στο Μπουτάν θα πρέπει να είναι ασφαλής.

Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει καν συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία για το Μπουτάν. Το Μπουτάν συχνά κατατάσσεται ως μια από τις πιο ασφαλείς, πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, είναι η πιο ειρηνική χώρα στη Νότια Ασία και η 19η πιο  ειρηνική χώρα στον κόσμο. Η κυβέρνηση του Μπουτάν λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια, την ασφάλεια και τη γενική ευημερία.

Είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που μετρά την Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία αντί για το ΑΕΠ. Όπως κάθε άλλη χώρα, το Μπουτάν έχει τα προβλήματά του.

Οι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσετε περιλαμβάνουν:

  • Αρπαγή τσάντας
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Σεξουαλική παρενόχληση

Ακόμη και αυτά τα περιστατικά μικροεγκληματικότητας είναι ελάχιστα. Το ποσοστό της βίαιης εγκληματικότητας είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξουν όλοι οι ταξιδιώτες στο Μπουτάν είναι να μην προσκρούουν στις τοπικές αρχές.

Οι κανονισμοί για τον τουρισμό είναι αυστηροί για να αποτρέψουν τον υπερτουρισμό και τη μη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι ταξιδιώτες πρέπει να πληρώσουν 40 $ για βίζα και 200 ​​$ ημερήσιο τέλος βιωσιμότητας, ενώ τα τέλη για περιηγήσεις και είσοδο σε αξιοθέατα αυξήθηκαν πρόσφατα.

Μέχρι το 2022 , οι ταξιδιώτες στο Μπουτάν έπρεπε να κάνουν κράτηση για επίσημη ξενάγηση, αλλά τώρα μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση απευθείας με ξενοδοχεία (αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεστε οδηγούς).

Ένας άλλος κίνδυνος που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι η ασθένεια του υψομέτρου. Οι περισσότερες πόλεις και κοιλάδες στο Μπουτάν βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 5.000-7.000 ποδιών , το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό.

Ορισμένες διαδρομές σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές φτάνουν μέχρι και τα 12.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας! Η ασθένεια του υψομέτρου είναι κοινή μεταξύ των τουριστών, οπότε φροντίστε να λάβετε προφυλάξεις για να την αποφύγετε.

Αφήστε το σώμα σας να προσαρμοστεί στο νέο υψόμετρο, γι’ αυτό αφιερώστε λίγες μέρες χαλαρώνοντας εξερευνώντας τις πόλεις και τις κοιλάδες πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εκτεταμένη πεζοπορία.

Πίνετε αρκετό νερό, αποφύγετε το αλκοόλ και τρώτε ελαφριά αλλά χορταστικά γεύματα. Το NHS  έχει επίσης μια λίστα με φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν με τις επιπτώσεις της ασθένειας του υψομέτρου, όπως η ιβουπροφαίνη, η ακεταζολαμίδη και το φάρμακο κατά της ναυτίας.

Εκτός από την παρακολούθηση των απαιτήσεων εισόδου, το άλλο κύριο μέλημα για τους ταξιδιώτες στο Μπουτάν είναι η πιθανότητα φυσικών καταστροφών.

Οι πιο συχνές καταστροφές είναι οι κατολισθήσεις. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών των μουσώνων, το απότομο έδαφος του Μπουτάν είναι ευάλωτο σε κατολισθήσεις. Ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στα δυτικά της χώρας , συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Thimphu.

Αποφύγετε να ταξιδεύετε στο Μπουτάν κατά την περίοδο των μουσώνων, που είναι συνήθως από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς τότε ο κίνδυνος κατολισθήσεων είναι μεγαλύτερος.

[tp_widget][/tp_widget]

Έγκλημα στο Μπουτάν

Χώρος ανάπαυσης Thimphu δίπλα σε μια πισίνα σε έναν ναό στο Μπουτάν που έχει θέα σε μια οροσειρά

tonyzhao120/Shutterstock

Το κύριο μέλημα ασφάλειας για τους περισσότερους επισκέπτες όταν πηγαίνουν σε ένα νέο μέρος είναι το έγκλημα. Η αντίληψη του ταξιδιού είναι ότι τη στιγμή που φεύγετε από το σπίτι σας, είστε ευάλωτοι σε κάθε είδους εγκληματίες που τους αρέσει να στοχοποιούν άτυχους τουρίστες.

Ενώ ορισμένα μέρη ανταποκρίνονται σε αυτό το στερεότυπο για τους κινδύνους του ταξιδιού, άλλα δείχνουν ότι αυτή η αντίληψη είναι ως επί το πλείστον στερεοτυπική.

Το Μπουτάν είναι ένας από εκείνους τους προορισμούς που δείχνουν ότι τα ταξίδια δεν είναι καθόλου επικίνδυνα. Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Μπουτάν είναι πολύ χαμηλό και το βίαιο έγκλημα είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Το έγκλημα που συμβαίνει σπάνια επηρεάζει τους τουρίστες.

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο Μπουτάν είναι πολύ χαμηλό. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στο Μπουτάν είναι μόλις 2 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων είναι συγκριτικά χαμηλά.

Το ποσοστό του εγκλήματος κατά της ιδιοκτησίας είναι ελαφρώς υψηλότερο από το ποσοστό του βίαιου εγκλήματος, αλλά εξακολουθεί να είναι χαμηλό σε σύγκριση με πολλούς άλλους προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Numbeo ,

Το Μπουτάν βαθμολογείται με 35,94 στα 100 στον συνολικό δείκτη εγκληματικότητας, που είναι χαμηλή τιμή. Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα είναι μορφές μικροκλοπών, όπως διαρρήξεις οχημάτων και εγκλήματα στο δρόμο.

Αν και το Μπουτάν έχει τη φήμη μιας πολύ ασφαλούς, χαρούμενης χώρας, δεν είναι όλα τέλεια. Το ποσοστό εγκληματικότητας αυξάνεται, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Thimphu, όπου η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά 161% το 2017 , για να χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα.

Τα αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας ήταν τα πιο συνηθισμένα και ακολουθούν τα εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Η αύξηση της εγκληματικότητας οφείλεται σε κοινωνικούς παράγοντες όπως η μεγαλύτερη μετανάστευση από τις αγροτικές περιοχές στην πόλη και η υψηλή ανεργία.

Αν και αυτή η αύξηση της εγκληματικότητας είναι σίγουρα ανησυχητική, ακόμη και με μια «αιχμή εγκληματικότητας», το ποσοστό εγκληματικότητας στο Μπουτάν είναι χαμηλότερο από ό,τι σε μεγάλο μέρος του κόσμου.

Επιπλέον, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ταξιδιώτες μετακινούνται στη χώρα σε μια ξενάγηση, θα έχετε πάντα έναν ντόπιο στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε σε πρόχειρες καταστάσεις και γενικά να σας απομονώσει από ενδεχόμενο έγκλημα.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κόσοβο το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πορτοφολάδες

Από τα λίγα εγκλήματα που συμβαίνουν στο Μπουτάν, το πιο συνηθισμένο είναι ο πορτοφολάδες και άλλες μορφές μικροκλοπής. Ενώ το έγκλημα στο δρόμο είναι γενικά σπάνιο στο Μπουτάν, μπορεί να συμβεί σε πόλεις όπως το Thimphu και το Paro.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους επισκέπτες σχετικά με το ποσοστό εγκληματικότητας στο δρόμο στην πρωτεύουσα του Μπουτάν. Ενώ το ποσοστό πορτοφολάδων είναι αρκετά χαμηλό ώστε είναι εξαιρετικά απίθανο να πέσετε θύμα, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να λαμβάνετε μερικές προφυλάξεις, ώστε να μην επηρεάσει κανένα έγκλημα το ταξίδι σας.

Κάποια βασική επίγνωση καθώς κινείστε σε πολυσύχναστους δρόμους και αγορές είναι συνήθως αρκετή. Η ιρλανδική κυβέρνηση παρέχει ορισμένες γενικές οδηγίες για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβετε.

Βεβαιωθείτε ότι τα τιμαλφή σας δεν βρίσκονται όλα σε ένα μέρος και αποθηκεύστε μερικά μετρητά και μια κάρτα έκτακτης ανάγκης μακριά από το κύριο πορτοφόλι σας σε περίπτωση που σας κλέψουν.

Είναι επίσης καλή ιδέα να κάνετε φωτοτυπίες του διαβατηρίου και της βίζας σας για να τις φυλάξετε σε ασφαλές μέρος και να τις αποθηκεύσετε στο διαδίκτυο σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Παρόλο που το Μπουτάν είναι μια πολύ ασφαλής χώρα, δεν είναι καλή ιδέα να αφήσετε κανένα από τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη. Δεδομένου ότι οι περισσότερες κλοπές είναι εγκλήματα ευκαιριών, η καλύτερη πρόληψη είναι να μην δώσετε σε πιθανούς εγκληματίες την ευκαιρία να σας κλέψουν.

Δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ζώνη χρημάτων ή άλλη ασφαλή τσάντα, αλλά μόνο το να κρατάτε τιμαλφή στις τσάντες και τις τσέπες σας θα είναι αρκετό για να αποτρέψετε τις περισσότερες κλοπές.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Διαρρήξεις

Αν και οι διαρρήξεις είναι σπάνιες, συμβαίνουν αρκετά συχνά ώστε η αυστραλιανή κυβέρνηση να προειδοποιεί εναντίον τους στην επίσημη ταξιδιωτική οδηγία για το Μπουτάν.

Όπως και με τις μικροκλοπές, το ποσοστό των διαρρήξεων είναι χαμηλό και μπορείτε εύκολα να αμυνθείτε εναντίον τους με ορισμένες προφυλάξεις. Οι διαρρήξεις μπορεί να επηρεάσουν τα καταλύματα και τα οχήματα.

Όταν κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας με μια επίσημη ξενάγηση, γνωρίζετε ότι τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες που θα επιλέξουν θα έχουν καλή φήμη. Εάν κάνετε κράτηση μόνοι σας, κάτι που έχουν τώρα τη δυνατότητα να κάνουν οι ταξιδιώτες στο Μπουτάν, ερευνήστε προσεκτικά τα ξενοδοχεία που επιλέγετε.

Κάντε το ίδιο για τους τουριστικούς πράκτορες, εάν επιλέξετε επίσης μια ξενάγηση, επιλέξτε έναν χειριστή που είναι εγγεγραμμένος μέσω του Συμβουλίου Τουρισμού του Μπουτάν. Οι διαρρήξεις οχημάτων γίνονται επίσης πιο συχνές στο Μπουτάν.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό, καθώς οι τουρίστες που νοικιάζουν τα δικά τους οχήματα υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς κανονισμούς στο Μπουτάν.

Ωστόσο, εάν ταξιδεύετε στη χώρα με οδηγό, βεβαιωθείτε ότι όλοι θυμάστε να κλειδώνετε τις πόρτες σας και να τυλίγετε τα παράθυρα και να μην αφήνετε ορατά αντικείμενα αξίας στο αυτοκίνητο.

Είναι η Νορβηγία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

Η κυκλοφορία στο Thimphu απεικονίζεται για οδηγό για το εάν το Μπουτάν είναι ασφαλές για επίσκεψη

Thimphu, Μπουτάν – 28 Οκτωβρίου 2021: Street View Thimphu. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική στην πόλη του Μπουτάν. Αυτοκίνητα που κινούνται στο δρόμο και άνθρωποι που διασχίζουν το δρόμο. Λιγότερη κίνηση στην πρωτεύουσα του Μπουτάν/Holger Kleine/Shutterstock

Δεν υπάρχουν περιοχές του Μπουτάν που να είναι κακές, ειδικά σε σύγκριση με άλλες χώρες. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι υψηλότερο στο Thimphu, κάτι που είναι λογικό αφού είναι η μεγαλύτερη πόλη.

Μερικοί ντόπιοι συμβουλεύουν τους ανθρώπους να είναι προσεκτικοί γύρω από την πόλη Phuentsholing, η οποία είναι μια συνοριακή πόλη μεταξύ Μπουτάν και Ινδίας.

Λόγω της θέσης του στα σύνορα, είναι μια προνομιακή τοποθεσία για λαθρεμπόριο και κάποια παράνομη δραστηριότητα, όπως το εμπόριο ναρκωτικών. Το ποσοστό εγκληματικότητας εξακολουθεί να μην ανησυχεί, αλλά απλά προσέχετε όταν βρίσκεστε εκεί.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφαλείας που πρέπει να έχετε κατά νου όταν πηγαίνετε στο Μπουτάν:

  • Οι οδικές συνθήκες, ειδικά εκτός των μεγάλων πόλεων, είναι κακές. Η οδήγηση τη νύχτα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός σας δεν προσπαθεί να φτάσει κάπου πιο γρήγορα οδηγώντας όταν το σκοτάδι. Οι δρόμοι χειροτερεύουν την περίοδο των βροχών και ο κίνδυνος κατολισθήσεων είναι μεγάλος.
  • Ορισμένες γυναίκες ταξιδιώτες έχουν αναφέρει ανεπιθύμητη προσοχή από τους άντρες ξεναγούς τους, αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες και η σεξουαλική παρενόχληση είναι σπάνια. Το Μπουτάν είναι μια μητριαρχική κοινωνία από πολλές απόψεις, επομένως η ευγενική παρακμή είναι συνήθως αρκετή για να αποκρούσει την ανεπιθύμητη σεξουαλική προσοχή.
  • Το κάπνισμα καπνού απαγορεύεται στο Μπουτάν, αν και οι αλλοδαποί επιτρέπεται να εισάγουν έως και 200 ​​τσιγάρα εάν πληρώνουν φόρο 200% και καπνίζουν μόνο ιδιωτικά. Άλλα ναρκωτικά είναι επίσης παράνομα και οι κυρώσεις είναι αυστηρές.
  •  Οι ενδυματολογικοί κώδικες για επίσκεψη σε dzong ή μοναστήρια είναι πολύ αυστηροί. Όχι μόνο πρέπει να καλύπτονται τα χέρια και τα πόδια, αλλά δεν μπορείτε επίσης να φοράτε τζιν, σακάκια χωρίς φερμουάρ ή ρούχα δεμένα γύρω από τη μέση σας. Να σέβεστε τα τοπικά έθιμα καθώς ο Βουδισμός είναι πολύ σημαντικός για τους ανθρώπους του Μπουτάν.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Αρούμπα το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Μοναστήρι στο Cliffside που απεικονίζεται με πράσινο και βρύα στους βράχους για ένα κομμάτι με τίτλο είναι το Μπουτάν ασφαλές να ταξιδέψετε

MC_Noppadol/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που είχαν άλλοι ταξιδιώτες σχετικά με το Μπουτάν:

Τι δεν επιτρέπεται στο Μπουτάν;

Τα ναρκωτικά δεν επιτρέπονται καθόλου στο Μπουτάν, και το κάπνισμα καπνού είναι περιορισμένο και επιτρέπεται μόνο σε αλλοδαπούς. Μην ρίχνετε σκουπίδια καθώς οι νόμοι κατά της ρύπανσης είναι πολύ αυστηροί και οι πλαστικές σακούλες μιας χρήσης σπάνια επιτρέπονται. Επίσης δεν επιτρέπεται η κατανάλωση ή η πώληση αλκοόλ την Τρίτη.

Είναι το Μπουτάν φιλικό προς τους τουρίστες;

Το Μπουτάν είναι φιλικό προς τους τουρίστες με την έννοια ότι οι περισσότεροι ντόπιοι είναι φιλικοί και φιλόξενοι στους τουρίστες. Ωστόσο, οι κανονισμοί της κυβέρνησης δεν είναι φιλικοί προς τους τουρίστες καθώς είναι πολύ αυστηροί. Προτεραιότητα είναι η βιωσιμότητα και όχι η προσέλκυση τουρισμού.

Είναι ακριβό το ταξίδι στο Μπουτάν;

Το ταξίδι στο Μπουτάν είναι ακριβό — μπορεί να είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες στον κόσμο. Εάν δεν είστε επισκέπτης από τη γειτονική Ινδία, θα πρέπει να πληρώσετε ένα ημερήσιο τέλος βιωσιμότητας 200 $.

Επιπλέον, οι πρόσφατες αλλαγές στη δομή πληρωμών σημαίνουν ότι όλες οι τιμές περιηγήσεων και τα τέλη εισόδου δεν περιλαμβάνονται πλέον ούτε ρυθμίζονται.

Γιατί το Μπουτάν είναι αυστηρό στον τουρισμό;

Το Μπουτάν δεν είναι αυστηρό στον τουρισμό επειδή η κυβέρνηση θέλει να δυσκολέψει τους τουρίστες, αλλά επειδή η χώρα θέλει να αποφύγει πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με τον υπερτουρισμό. Η αυστηρή ρύθμιση των τουριστικών εισόδων αποτρέπει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και προστατεύει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής.

Μπορείτε να φορέσετε σορτς στο Μπουτάν;

Ενώ νομικά μπορείτε να φορέσετε σορτς στο Μπουτάν, δεν είναι η πιο πρακτική επιλογή. Δεν μπορείτε να εισέλθετε σε θρησκευτικούς χώρους με τα πόδια σας ακάλυπτα, επομένως θα χρειαστεί να καλύψετε μια κάλυψη και θα ξεφύγετε από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς οι άνθρωποι ντύνονται κυρίως σεμνά.

Λοιπόν, είναι το Μπουτάν ασφαλές για επίσκεψη;

Το Μπουτάν είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στον κόσμο για επίσκεψη καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό. Μόλις ξεπεράσετε τις διάφορες απαιτήσεις εισόδου, θα περάσετε υπέροχα με την επίσκεψη. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας στο Μπουτάν για να δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει η χώρα σήμερα!

[tp_widget][/tp_widget]

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια