Πόσο κοστίζει μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική το 2023;

Οι κρουαζιέρες μπορεί να είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους για να εξερευνήσετε μια περιοχή ή ένας από τους πιο πολυτελείς και απολαυστικούς. Όλα εξαρτώνται από το ταξίδι που θα επιλέξετε. Υπάρχουν κρουαζιέρες σε όλα τα σημεία τιμών και υπάρχουν ακόμη και διαφορετικές τιμές στο ίδιο σκάφος ανάλογα με την επιλογή της καμπίνας σας.

Τι κοστίζουν οι κρουαζιέρες στην Καραϊβική;

Οι τιμές της κρουαζιέρας μπορεί επίσης να διαφέρουν κατά τη διάρκεια του έτους. Η «Shoulder season», η αργή σεζόν, φέρνει συχνά καλύτερα ποσοστά από την υψηλή περίοδο. Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν προσφορές της τελευταίας στιγμής εάν υπάρχουν πάρα πολλά άδεια δωμάτια πριν από την αναχώρηση ενός πλοίου.

Έχω κάνει την έρευνα σε μερικά παραδείγματα κρουαζιέρων στην Καραϊβική. Δείτε τι μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε για ταξίδια όπως αυτά.

Από την εμπειρία μου, είναι πιθανό να αποκτήσετε ένα καλά εξοπλισμένο σκάφος με εξυπηρετικό προσωπικό και καλό φαγητό στις περισσότερες τιμές. Οι διαφορές τείνουν να προκύπτουν στον αριθμό των επιβαινόντων και στο πόσο λεπτό προσωπικό πρέπει να απλωθεί για να τις χειριστεί.

Τα κρουαζιερόπλοια ανώτερης κατηγορίας έχουν χαμηλότερη αναλογία προσωπικού ανά επισκέπτη, ενώ οι ευνοϊκές γραμμές κρουαζιέρας αποκομίζουν τα κέρδη τους τοποθετώντας περισσότερους επισκέπτες στο πλοίο με λιγότερα μέλη πληρώματος.

Αποκριάτικες κρουαζιέρες

Ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο σε μια προβλήτα κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

WILLEMSTAD, CURACAO – 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018: Κρουαζιερόπλοιο Carnival Conquest ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Willemstad το ηλιοβασίλεμα./NAN728/Shutterstock

Το Carnival είναι γνωστό για την προσφορά προσφορών σε χαμηλότερες τιμές στις κρουαζιέρες του και οι προσφορές στην Καραϊβική δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι τετραήμερες κρουαζιέρες ξεκινούν από 249 $ ανά άτομο με κράτηση δύο ατόμων που αναχωρούν από το Μαϊάμι ή την Τάμπα.

Αυτό είναι για ένα γυμνό εσωτερικό δωμάτιο. Αν θέλετε θέα στον ωκεανό, περιμένετε να πληρώσετε περίπου 100 $ περισσότερα. Ένα δωμάτιο με μπαλκόνι θα κοστίζει από $600 έως $800, ανάλογα με την εποχή του χρόνου που κάνετε κρουαζιέρα.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, μια 14ήμερη κρουαζιέρα στη Νότια Καραϊβική που αναχωρεί από το Port Canaveral ξεκινά από 1.500 $ για ένα εσωτερικό δωμάτιο. Η τιμή ανεβαίνει περίπου 1.000 δολάρια για να έχετε μπαλκόνι. Αν θέλετε να ξεκουραστείτε σε μια σουίτα, περιμένετε να πληρώσετε περίπου 5.500 $ ανά άτομο.

 • Βασική τιμή: 249 $ για τέσσερις ημέρες
 • Αριθμός επιβατών: 3.000 έως 5.000
 • Αριθμός πληρώματος: 1.100 έως 1.800

Βασιλική Καραϊβική

Άντρας που κάνει σερφ σε ένα κρουαζιερόπλοιο Royal Caribbean για έναν οδηγό με τίτλο Πόσο κοστίζει μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική;Άντρας που κάνει σερφ σε ένα κρουαζιερόπλοιο Royal Caribbean για έναν οδηγό με τίτλο Πόσο κοστίζει μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική;

Ορλάντο, Φλόριντα ΗΠΑ – 6 Δεκεμβρίου 2021: Η περιοχή Flowrider στο κρουαζιερόπλοιο Royal Caribbean RCL Independence of the Seas/Joni Hanebutt/Shutterstock

Η Caribbean είναι ακριβώς στο όνομά τους, και έχουν μια σειρά από προσφορές στην περιοχή. Οι άνθρωποι γενικά θεωρούν το Royal Caribbean ένα βήμα πιο πάνω από τις Carnival Cruises. Όμως, πολλοί άνθρωποι θα εκπλαγούν όταν μάθουν ότι, σε μια πρόσφατη αναζήτηση, οι τιμές των γραμμών κρουαζιέρας ήταν αρκετά κοντά.

Τα πλοία της RC είναι τεράστιες πλωτές πόλεις, με τη μεγαλύτερη από αυτές να φιλοξενεί 7.000 επισκέπτες. Λόγω του μεγάλου μεγέθους τους, τείνουν να έχουν υψηλότερη αναλογία επισκεπτών προς πλήρωμα από άλλες γραμμές κρουαζιέρας.

Μια τετραήμερη κρουαζιέρα στην Καραϊβική ξεκινά περίπου 250 $ για μια εσωτερική καμπίνα. Η κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων με προορισμό την Ανατολική Καραϊβική ξεκινά από 2.400 $ ανά άτομο. Αυτή η κρουαζιέρα περιλαμβάνει στάσεις στο St. Kitts, στο St. Thomas και στο ιδιωτικό νησί του RC, Perfect Day.

 • Βασική τιμή: 250 $ για τέσσερις ημέρες
 • Αριθμός επιβατών: 6.500 έως 7.000
 • Αριθμός πληρώματος: περίπου 2.000

Διαβάστε στη συνέχεια: Πόσο αυστηρός είναι ο ενδυματολογικός κώδικας της Βασιλικής Καραϊβικής;

Ολλανδία Αμερική

Ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο με πολλαπλά στρώματα και μια σήμανση που λέειΈνα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο με πολλαπλά στρώματα και μια σήμανση που λέει

Velsen, Ολλανδία – 7 Ιουλίου 2019: MS Nieuw Statendam που λειτουργεί από την Holland America Line στο κανάλι της Βόρειας Θάλασσας, λεπτομέρεια πλώρης/StudioPortoSabbia/Shutterstock

Η Holland America θεωρείται μια πιο παραδοσιακή γραμμή κρουαζιέρας. Τείνουν να προσελκύουν μια μεγαλύτερη, πιο ήρεμη πελατεία. Έχοντας κάνει κρουαζιέρα τόσο στο Carnival όσο και στην Holland America, θα έλεγα ότι τα πλοία είναι παρόμοια σε ποιότητα.

Η διαφορά έγκειται στον αριθμό των επιβατών στο πλοίο και στον αριθμό του προσωπικού που είναι διαθέσιμο για να εξυπηρετήσει κάθε τμήμα του πλοίου. Τα πλοία είναι μικρά για τα σύγχρονα πρότυπα, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι μπορούν να εισέλθουν σε λιμάνια που δεν μπορούν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Η κρουαζιέρα για πέντε νύχτες στην Tropical Caribbean ξεκινά από 349 $ ανά άτομο για εσωτερικούς χώρους.

Η Holland America προσφέρει επίσης μία από τις μεγαλύτερες επιλογές κρουαζιέρας . Έχουν πολλές κρουαζιέρες 21 ημερών, με διαδρομές που περιλαμβάνουν την Ανατολική Καραϊβική, τη Δυτική Καραϊβική και μια διέλευση από τη Διώρυγα του Παναμά. Αυτά ξεκινούν από 2.500 $ ανά άτομο για ένα βασικό εσωτερικό δωμάτιο.

 • Βασική τιμή: 349 $ για πέντε ημέρες
 • Αριθμός επιβατών: 1.500 έως 2.500
 • Αριθμός πληρώματος: 1.000

Νορβηγικές γραμμές κρουαζιέρας

Μεσαίου μεγέθους σκάφος Norwegian Cruise Line που φαίνεται στην ΚαραϊβικήΜεσαίου μεγέθους σκάφος Norwegian Cruise Line που φαίνεται στην Καραϊβική

Phillipsburg, St. Maarten – 16 Νοεμβρίου 2018: Νορβηγικό (NCL) Star Cruise Ship ελλιμενίστηκε στον τερματικό σταθμό του λιμένα κρουαζιέρας Phillipsburg στο Sint Maarten. Φτάνοντες επιβάτες που περπατούν στην προβλήτα/Enrico Powell/Shutterstock

Το Norwegian είναι ένα άλλο μέσο της σειράς πακέτων που προσφέρει μια εμπειρία ένα βήμα παραπάνω από τη βασική χωρίς να στραφείτε σε περιοχές πολυτελείας με υψηλές τιμές . Οι προσφερόμενες κρουαζιέρες που κυμαίνονται σε διάρκεια από μία μόνο νύχτα έως μερικές εβδομάδες.

Η λιγότερο ακριβή κρουαζιέρα τους στην Καραϊβική είναι μια τριήμερη εκδρομή για περίπου 180 $ ανά άτομο για μια εσωτερική καμπίνα. Αυτή η κρουαζιέρα αναχωρεί από το Μαϊάμι και έχει δύο στάσεις σε προορισμούς στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Στο πιο ακριβό τέλος, η προσφορά ενός ταξιδιού 12 ημερών που φεύγει από τη Νέα Υόρκη και φτάνει σε οκτώ λιμάνια της Καραϊβικής. Το βασικό κόστος της καμπίνας τους σε αυτό το ταξίδι είναι 2.400 $.

 • Βασική τιμή: 180 $ για τρεις ημέρες
 • Αριθμός επιβατών: 2.000 έως 4.500
 • Αριθμός πληρώματος: 1.000 έως 2.000

Κρουαζιέρες διασημοτήτων

Ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο πλησιάζει ένα νησί.Ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο πλησιάζει ένα νησί.

GRAND CAYMAN, CAYMAN ISLANDS – 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008: Το κρουαζιερόπλοιο διασημοτήτων «Century» προσφέρθηκε δίπλα στην ακτή. Πάνω από 2.500 επισκέπτες πήγαν για να επισκεφθούν το όμορφο τροπικό νησί./Yevgen Belich/Shutterstock

Η Celebrity ειδικεύεται σε σύντομες κρουαζιέρες χαμηλού κόστους . Θα σας μεταφέρουν σε μερικά μόνο λιμάνια, αλλά θα μπορούσαν να είναι ακριβώς το πράγμα αν ψάχνετε για μια γρήγορη, φθηνή απόδραση.

Οι τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες στο Key West και στις Μπαχάμες ξεκινούν από περίπου 200 $ ανά άτομο για μια εσωτερική καμπίνα. Αυτή είναι μια από τις γραμμές κρουαζιέρας όπου η αναβάθμιση σε δωμάτιο με μπαλκόνι δεν συνοδεύεται από τεράστια χρέωση.

Σε μια τριήμερη κρουαζιέρα, ένα δωμάτιο με μπαλκόνι/βεράντα κοστίζει μόνο $300 ανά άτομο. Η πιο ακριβή επιλογή τους, το The Retreat, είναι μια σουίτα με αποκλειστική πρόσβαση στο χώρο και ανέσεις για κάτω από $2.000 ανά άτομο.

 • Βασική τιμή: 300 $ για τρεις ημέρες
 • Αριθμός επιβατών: 2.000 έως 3.000
 • Αριθμός πληρώματος: 1.250

Κρουαζιέρες Azamara

Φωτογραφία ενός κρουαζιερόπλοιου Azamara ελλιμενισμένο στον κόλπο της ΑβάναςΦωτογραφία ενός κρουαζιερόπλοιου Azamara ελλιμενισμένο στον κόλπο της Αβάνας

ΑΒΑΝΑ, ΚΟΥΒΑ- 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017: Κρουαζιέρα Azamara στον κόλπο της Αβάνας/Javier Gonzalez Leyva/Shutterstock

Αυτή η λιγότερο γνωστή γραμμή κρουαζιέρας ειδικεύεται σε μικρότερα, καλά εξοπλισμένα πλοία. Δεν θα βρείτε νεροτσουλήθρες στο σκάφος, αλλά θα βρείτε ένα περιβάλλον παρόμοιο με ένα boutique πολυτελές ξενοδοχείο. Αυτή η γραμμή κρουαζιέρας εστιάζει επίσης σε μεγαλύτερες, πιο χαλαρές διακοπές.

Οι προσφορές τους στην Καραϊβική κυμαίνονται από εννέα έως 16 διανυκτερεύσεις. Δεδομένης της διάρκειας των κρουαζιέρων, αυτή είναι μια εκπληκτικά προσιτή επιλογή. Η εννιαήμερη κρουαζιέρα τους ξεκινά από 1.500 $. Τα εισιτήρια για το 16ήμερο ταξίδι διακοπών τους στην Καραϊβική ξεκινούν από 4.500 $ ανά άτομο.

 • Βασική τιμή: 1.500 $ για εννέα ημέρες
 • Αριθμός επιβατών: 700
 • Αριθμός πληρώματος: 400

Πρόσθετα έξοδα κρουαζιέρας

Θέα από μια κρουαζιέρα όπου οι άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία και άλλοι βρίσκονται στην πισίνα.Θέα από μια κρουαζιέρα όπου οι άνθρωποι κάνουν ηλιοθεραπεία και άλλοι βρίσκονται στην πισίνα.

Guernsey, UK: 25 Αυγούστου 2018: Επιβάτες απολαμβάνουν αναψυκτικά δίπλα στην πισίνα δίπλα σε ένα μπαρ στο επάνω κατάστρωμα σε ένα υπερωκεάνιο κρουαζιερόπλοιο. Το MV Ventura είναι ένα κρουαζιερόπλοιο μεγάλης κατηγορίας του στόλου της P&O Cruises./jax10289/Shutterstock

Ο βασικός ναύλος μόλις αρχίζει όταν πρόκειται να καθοριστεί πόσο θα κοστίσει μια κρουαζιέρα. Και, η εμπειρία που έχετε στο πλοίο θα ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το τι προσφέρει το πλοίο.

Συνήθως, θα υπάρχουν χρεώσεις πάνω από το κόστος του ίδιου του δωματίου. Τα λιμενικά τέλη είναι ένα τυπικό πρόσθετο και διαφέρουν ανάλογα με το πλοίο. Τα λιμενικά τέλη αποτελούνται από μερικά διαφορετικά τέλη που μπορεί να περιλαμβάνουν ένα τέλος πιλότου, ένα τέλος ανά επιβάτη (επίσης γνωστό ως φόρος κεφαλής) και ένα τέλος ελλιμενισμού.

Τα περισσότερα τρόφιμα περιλαμβάνονται στη συνολική τιμή σας. Ωστόσο, ορισμένα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν επίσης εστιατόρια με χρέωση στα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε με επιπλέον χρέωση. Το τσάι, ο καφές και το νερό είναι γενικά διαθέσιμα χωρίς χρέωση.

Μπορείτε συνήθως να φέρετε μια μικρή ποσότητα κρασιού ή σαμπάνιας, συνήθως ένα μπουκάλι 750 ml ανά επισκέπτη. Ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας σάς επιτρέπουν να φέρετε σόδα ή εμφιαλωμένο νερό. Αν θέλετε να καταναλώσετε κοκτέιλ, θα πρέπει να τα αγοράσετε στο λιμάνι ή στο πλοίο.

Πολλές γραμμές κρουαζιέρας έχουν επίσης καθημερινές σπεσιαλιτέ ποτών ή απεριόριστες συσκευασίες ποτών. Συγκρίνετε τις τιμές για να διαπιστώσετε αν το πακέτο ποτών είναι καλύτερη από την αγορά ποτών ένα προς ένα. Τα φιλοδωρήματα συχνά προστίθενται αυτόματα στο συνολικό κόστος του ταξιδιού σας. Αυτά είναι συνήθως ένα σετ ανά ημέρα κόστος.

Πρέπει να πάτε με τις εκδρομές του πλοίου;

Ένα από τα καλύτερα μέρη της κρουαζιέρας είναι να κατεβείτε από το σκάφος για να απολαύσετε εμπειρίες στα λιμάνια στη διαδρομή. Οι εκδρομές μπορούν να αγοραστούν μέσω του πλοίου, αλλά συνήθως κοστίζουν πολύ περισσότερο από την κράτηση της ίδιας εμπειρίας ανεξάρτητα.

Υπάρχουν επιχειρήματα για να κάνετε κράτηση μόνοι σας αλλά και για να ακολουθήσετε αυτό που παρέχει το πλοίο. Η κράτηση μέσω του πλοίου σημαίνει ότι ο πάροχος σας έχει ελεγχθεί από τη γραμμή κρουαζιέρας. Επιπλέον, ξέρετε ότι, ακόμα κι αν σας κρατάει ο καιρός ή η κίνηση, το πλοίο δεν θα φύγει χωρίς εσάς εάν κάνετε κράτηση μέσω αυτών.

Ωστόσο, εάν αισθάνεστε άνετα να κάνετε τη δική σας έρευνα και να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να επιστρέψετε όταν τελειώσετε, μπορείτε να βρείτε μεγαλύτερη ευελιξία και χαμηλότερες τιμές επικοινωνώντας μόνοι σας με τους παρόχους δραστηριοτήτων σε κάθε λιμάνι.

Τρόποι για να μειώσετε το κόστος μιας κρουαζιέρας

Εάν κάνετε λίγη έρευνα και προγραμματισμό, μπορείτε πιθανώς να μειώσετε το κόστος μιας κρουαζιέρας. Πρώτα, δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για τυχόν εκπτώσεις. Πολλές γραμμές κρουαζιέρας έχουν μειωμένες τιμές για ηλικιωμένους. Οι συνδρομές AAA και ορισμένες πιστωτικές κάρτες ανταμοιβών μπορούν επίσης να σας προσφέρουν χαμηλότερη τιμή σε ορισμένες κρουαζιέρες.

Η στρατιωτική θητεία ή η διαμονή σε συγκεκριμένες πολιτείες μπορεί επίσης να αποφέρει εκπτώσεις. Αναζητάτε ομαδικές προσφορές ή προσφορές για χαμηλότερο κόστος. Ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας, για παράδειγμα, μπορούν να προσφέρουν έκπτωση στα αεροπορικά εισιτήρια στο λιμάνι σας, εάν κάνετε κράτηση μαζί τους.

Παρακολουθήστε τις τιμές μετά την κράτηση. Εάν η τιμή του δωματίου σας μειωθεί για μεταγενέστερους αγοραστές, ζητήστε πίστωση πτώσης τιμής.

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι με φίλους; Δείτε αν μπορείτε να βρείτε ομαδικές εκπτώσεις. Η Norwegian, για παράδειγμα, προσφέρει δωρεάν κράτηση για κάθε 10 επιβάτες στην ομάδα σας. Η πίστη πληρώνει επίσης όταν πρόκειται για γραμμές κρουαζιέρας.

Οι επιβάτες κερδίζουν προνόμια για κάθε μέρα που περνούν στη θάλασσα και δεν λήγουν ποτέ. Πήρα μια πρόσκληση για ένα ειδικό πρωινό στην τελευταία μου κρουαζιέρα στην Καραϊβική με βάση τα σημεία που είχα αποκτήσει ως έφηβος.

Διαβάστε στη συνέχεια: Τι να φέρετε σε μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική το 2023

Συχνές Ερωτήσεις

Μια γυναίκα που φορά σακίδιο και ένα καπέλο, κοιτάζοντας ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο.Μια γυναίκα που φορά σακίδιο και ένα καπέλο, κοιτάζοντας ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο.

Zigres/Shutterstock

Έχετε ακόμα ερωτήσεις; Αυτές είναι οι απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές:

Ποιο είναι το μέσο κόστος μιας 7ήμερης κρουαζιέρας στην Καραϊβική;

Μπορείτε να βρείτε κρουαζιέρες στην Καραϊβική από 400 $ έως 8.000 $ σε τιμή, όλα ανάλογα με την καμπίνα που θα επιλέξετε, τη γραμμή κρουαζιέρας σας και άλλους παράγοντες. Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, η Cruise Line Industry Association (CLIA) λέει ότι η μέση τιμή είναι 1.700 $.

Χρειάζεστε διαβατήριο για κρουαζιέρα;

Ορισμένες κρουαζιέρες “κλειστού βρόχου” δεν απαιτούν τεχνικά διαβατήριο. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας και το δικό σας σε κάθε περίπτωση. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να συμβεί μια έκτακτη ανάγκη, όπως το πλοίο που ελλιμενίζεται σε εναλλακτικό λιμάνι ή μια ιατρική εκκένωση. Το να έχετε μαζί σας αφαιρεί τις αβεβαιότητες.

Είναι χωρίς αλκοόλ στις κρουαζιέρες;

Σχεδόν πάντα θα πρέπει να πληρώνετε για αλκοολούχα ποτά στην κρουαζιέρα σας. Πολλά πλοία προσφέρουν συσκευασίες ποτών ή προσφορές σε μπουκάλια αλκοολούχων ποτών που αποστέλλονται στο δωμάτιό σας. Μπορείτε επίσης να φέρετε συνήθως μαζί σας ένα μπουκάλι κρασί και τη δική σας σόδα. Νερό, τσάι και καφές προσφέρονται συνήθως δωρεάν.

Πόσο κοστίζει μια κρουαζιέρα για 2;

Το κόστος σας θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της κρουαζιέρας σας, την καμπίνα που έχετε επιλέξει και τη γραμμή κρουαζιέρας που θα επιλέξετε.

Η κατώτατη γραμμή: Πόσο κοστίζει μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική;

Το ποσό που θα πληρώσετε εξαρτάται από τη γραμμή κρουαζιέρας που θα επιλέξετε, τη διάρκεια του ταξιδιού σας και την εποχή του χρόνου. Παίξε με μερικά δρομολόγια και γραμμές κρουαζιέρας για να βρεις ένα ταξίδι που φτάνει στα λιμάνια που θέλεις να δεις και προσφέρει τις ενσωματωμένες λειτουργίες που θα κάνουν το ταξίδι σου. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Τι να φέρετε σε μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα

Κρουαζιέρα στον Νείλο στην Αίγυπτο

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια