η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Γκάνα

📅 Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Γκάνα το 2024 (Η άποψή μας)

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Γκάνα;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Γκάνα είναι από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, η οποία προσφέρει καθαρό ουρανό και ελάχιστες βροχοπτώσεις, ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες και πολιτιστικά φεστιβάλ.

Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από σταθερές θερμές θερμοκρασίες, ιδανικές για επισκέψεις στην παραλία και σαφάρι άγριας ζωής σε εθνικά πάρκα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να προσέχουν τον άνεμο Harattan από τα τέλη Δεκεμβρίου, γνωστός για τις ξηρές και σκονισμένες συνθήκες του.

Η Γκάνα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ταξιδιώτες που επισκέπτονται την ήπειρο της Αφρικής χάρη στην πλούσια ιστορία της και τις ζωντανές σύγχρονες πόλεις της.

Η Γκάνα έχει μια μακρά, πλούσια ιστορία, με ορισμένες τραγικές εποχές, όπως το απαίσιο δουλεμπόριο που μνημονεύεται στο Κάστρο του Cape Coast, και μερικές πολυτελείς, όπως τις ημέρες των βασιλιάδων Ashanti. Η χώρα έχει επίσης όμορφη φύση, ειδικά την ακτογραμμή, η οποία έχει επίσης ένα hotspot για σέρφερ στο Cape Three Points.

Ο μακράν ο μεγαλύτερος λόγος που οι άνθρωποι θέλουν να έρθουν στην Γκάνα είναι η ζωντανή μοντέρνα κουλτούρα, από τις χειροτεχνίες στο χωριό μέχρι τη συναρπαστική συγχώνευση σύγχρονης και παραδοσιακής κουζίνας.

Οι πόλεις της, όπως η πρωτεύουσα Άκρα, φιλοξενούν συναρπαστικούς καλλιτέχνες, σχεδιαστές και νυχτερινή ζωή. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Γκάνα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:Γκάνα: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Γκάνα

Υπέροχη θέα στην παραλία Labadi στην Άκρα κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου της, η συνολική καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γκάνα

Eappiah/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Γκάνα είναι από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, όταν ο καιρός είναι καλύτερος και υπάρχουν πολλά πολιτιστικά φεστιβάλ.

Η Γκάνα έχει τροπικό κλίμα, πράγμα που σημαίνει ότι αντί να έχει τις τέσσερις ηπειρωτικές εποχές που μπορεί να έχετε συνηθίσει, έχει μια περίοδο βροχών και ξηρασίας. Η ξηρή περίοδος διαρκεί από τα τέλη Οκτωβρίου έως τον Μάρτιο, καθιστώντας την την καλύτερη εποχή για επίσκεψη.

Η θερμοκρασία δεν κυμαίνεται τόσο πολύ στην Γκάνα ανάλογα με την εποχή. Η ημερήσια υψηλή θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω 80 βαθμοί Φαρενάιτ ακόμη και τους πιο δροσερούς μήνες Ιουλίου και Αυγούστου.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των εποχών είναι στη συννεφιά και τη βροχή. Οι πιο καθαροί μήνες είναι ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος. Οι μήνες μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου έχουν επίσης τις χαμηλότερες πιθανότητες βροχόπτωσης (αν και ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως η Άκρα, έχουν επίσης μια δεύτερη ξηρή περίοδο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο).

Ο ξηρός καιρός σημαίνει ότι μπορείτε να περάσετε όλη την ώρα σε εξωτερικούς χώρους που θέλετε. Ακόμη πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας είναι πλωτές κατά την ξηρή περίοδο. Ο καιρός είναι ιδανικός για χαλάρωση στην παραλία σε ένα από τα πολλά παραθαλάσσια θέρετρα της Γκάνας.

Ο ξηρός καιρός είναι επίσης ένα πλεονέκτημα εάν θέλετε να πάτε σε μια από τις άλλες δημοφιλείς δραστηριότητες της Γκάνας – ένα σαφάρι άγριας ζωής. Επισκεφθείτε πάρκα όπως το παγκοσμίως γνωστό Εθνικό Πάρκο Mole και θα έχετε μεγάλες πιθανότητες να εντοπίσετε άγρια ​​ζώα όπως ελέφαντες και αντιλόπες.

Έχετε πολλές πιθανότητες να δείτε άγρια ​​ζωή κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, επειδή η ορατότητα είναι καλύτερη και τα μοτίβα μετανάστευσης συγκεντρώνονται γύρω από τρύπες ποτίσματος.

Πηγαίνοντας σε μια τρύπα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δείτε ζώα. Ο Νοέμβριος έως τον Μάρτιο είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε για πολιτιστική και νυχτερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Άκρα.

Πολλά μουσικά φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο, και τα νυχτερινά κέντρα της πόλης γεμίζουν με επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δεκεμβρίου κυριαρχείται από το Φεστιβάλ AfroFutureπου γιορτάζει την αφρικανική μουσική καθώς και την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Γκάνα είναι επίσης ένα διασκεδαστικό πάρτι, ιδανικό για όσους θέλουν να ζήσουν μια αξέχαστη βραδιά. Λάβετε υπόψη σας ωστόσο ότι η Άκρα τείνει να είναι πολύ απασχολημένη (και ακριβή) στα τέλη Δεκεμβρίου λόγω αυτών των φεστιβάλ.

Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε τοπικά πολιτιστικά φεστιβάλ όπως:

  • Edina Bronya, μια φυλετική προσαρμογή των Χριστουγέννων (Ιανουάριος)
  • Dzawuwuένα φυλετικό φεστιβάλ ευχαριστιών στην περιοχή Βόλτα (Φεβρουάριος)
  • Χογκμπεττσότσοένα πανηγύρι του χωριού (Νοέμβριος)

Ωστόσο, όταν επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, να είστε προετοιμασμένοι για το Harattanένας ξερός άνεμος που κατεβαίνει από τη Σαχάρα.

Αυτός ο άνεμος φυσά τη σκόνη της ερήμου σε όλη τη χώρα και μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας — σύντομα θα καταλάβετε γιατί οι ντόπιοι χρησιμοποιούν τόσο πολύ το βούτυρο καριτέ! Η ορατότητα μειώνεται επίσης κατά τη διάρκεια των ημερών Harattan, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τα σχέδια φωτογραφίας.

Έχετε λιγότερες πιθανότητες να επηρεαστείτε από το Harattan στην αρχή της ξηρής περιόδου, επομένως προσπαθήστε να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας κατά τον Νοέμβριο ή τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε την Γκάνα

Φωτογραφία από αυτοκίνητα που σταθμεύουν έξω από το Liberation Link στην Άκρα τον Απρίλιο, μια από τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφτείτε τη Γκάνα

ΑΚΡΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΚΑΝΑ – 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018: Προβολή South Liberation Link/Truba7113/Shutterstock

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Γκάνα είναι κατά την έναρξη ή το τέλος της περιόδου των βροχών, τον Απρίλιο-Μάιο ή τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Η περίοδος των βροχών σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη ζήτηση από τους επισκέπτες, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα κατά μήκος της ακτής μειώνουν τις τιμές τους, μερικές φορές έως και 20%, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε καλές εκπτώσεις ακόμη και σε πολυτελή δωμάτια. Κατά τα τέλη της άνοιξης και τις αρχές του φθινοπώρου είναι επίσης η λιγότερο δαπανηρή περίοδος για πτήσεις προς Γκάνα.

Υπάρχει λιγότερη ζήτηση, επομένως οι αεροπορικές εταιρείες προσαρμόζουν τις τιμές τους ανάλογα. Όσο αποφεύγετε το Πάσχα, τα μέσα της άνοιξης δεν έχουν μεγάλη ζήτηση για ταξίδια στην Αφρική, ώστε να μπορείτε να έχετε καλές προσφορές σε πτήσεις.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Γκάνα

Το Memorial Park Kwame Nkrumah απεικονίζεται τον Μάιο, μια από τις λιγότερο πολυσύχναστες περιόδους για να επισκεφτείτε τη Γκάνα

ΑΚΡΑ, ΓΚΑΝΑ/1 ΜΑΪΟΥ 2018: Το πάρκο και το μαυσωλείο Kwame Nkrumah Memorial Park/Truba7113/Shutterstock

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε την Γκάνα είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, ειδικά προς την αρχή ή το τέλος της σεζόν.

Ο πιο βροχερός καιρός διώχνει πολλούς ανθρώπους κατά τις βροχερές περιόδους Απριλίου-Μαΐου και Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Ωστόσο, εάν είστε πρόθυμοι να φέρετε ένα αδιάβροχο και να αντιμετωπίσετε τη βροχόπτωση, μπορείτε να έχετε πολλά από την Γκάνα για τον εαυτό σας.

Ένα πλεονέκτημα της επίσκεψης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ότι μπορείτε να γνωρίσετε τον τοπικό πολιτισμό καλύτερα από ό,τι κατά τη διάρκεια της ανεμοστρόβιλου της υψηλής τουριστικής περιόδου. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή φεστιβάλ, ιδιαίτερα το φθινόπωρο, όπως π.χ Fetu Afahye, ένα πολύχρωμο φεστιβάλ γιαμ. Πολλές φυλές πραγματοποιούν γιορτές συγκομιδής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι υπάρχει μια μίνι ξηρή περίοδος στη μέση της περιόδου των βροχών, μεταξύ των μέσων Ιουνίου και του Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Γκάνα τείνει να δέχεται πολλούς επισκέπτες, ειδικά από την Ευρώπη, επομένως περιμένετε περισσότερα πλήθη σε δημοφιλή θέρετρα.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Γκάνα

Άποψη σκαφών που επιπλέουν στο νερό έξω από το λιμάνι Elmina με σύννεφα από πάνω

Dave Primov/Shutterstock

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Γκάνα είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου, αλλά και αυτή η εποχή έχει τη γοητεία της. Όπως πολλοί τροπικοί προορισμοί, η Γκάνα δέχεται επίμονες έντονες βροχοπτώσεις κατά την περίοδο των βροχών.

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρέχει κάθε μέρα αυτή την εποχή. Ενώ οι καταστροφικές καταιγίδες είναι σπάνιες, οι τοπικές πλημμύρες και μερικές φορές ακόμη και οι κατολισθήσεις είναι συχνές.

Ωστόσο, η επίσκεψη κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών δεν είναι κακή. Η Γκάνα είναι στην πραγματικότητα μια από τις καλύτερες χώρες για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, επειδή έχει καλές υποδομές, οπότε μεγάλο μέρος της χώρας εξακολουθεί να είναι πλωτό. Ακόμη και τα εθνικά πάρκα είναι ανοιχτά, αν και με μειωμένη χωρητικότητα.

Το καλοκαίρι στην Γκάνα είναι επίσης η καλύτερη εποχή για σερφ ιστοσελίδες που παρακολουθούν τις συνθήκες σερφ με τον ζεστό καιρό να δίνει τη δυνατότητα να σερφάρεις με σορτς, όχι με βρεγμένα κοστούμια, και βροχές από την εποχή που παρέχουν τα απαραίτητα φουσκώματα.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Άνθρωποι που σπρώχνουν βάρκες στη θάλασσα το σούρουπο στην Γκάνα κατά τη συνολική καλύτερη στιγμή για επίσκεψη

Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες συμβουλές για να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Γκάνα:

  • Να προσέχετε το χαρατάταν. Ο άνεμος της ερήμου δεν είναι αστείο και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως οφθαλμικές παθήσεις λόγω των ιδιοτήτων ξήρανσής του. Κατά τη διάρκεια των ημερών Harattan, τα πρωινά και τα βράδια είναι επίσης αρκετά δροσερά.
  • Ο καιρός διαφέρει ανάλογα με την περιοχή. Ο βορράς τείνει να είναι πιο βροχερός και πιο δροσερός. Η χρονική στιγμή της περιόδου των βροχών διαφέρει επίσης στα βόρεια και τα νότια.
  • Προσπαθήστε να πιάσετε μια γιορτή Ashanti Akwasidae. Η ισχυρή ομάδα φιλοξενεί αυτή τη γιορτή κάθε έξι εβδομάδες, και μπορείτε ακόμη και να ρίξετε μια ματιά στον βασιλιά.

Συχνές Ερωτήσεις

Μοναδική θέα στο πάρκο Kwame Nkrumah στην Άκρα που απεικονίζεται κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, μια από τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Γκάνα

Gifty Amoatey/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στην Γκάνα:

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να πάτε στην Γκάνα;

Οι καλύτεροι μήνες για να πάτε στην Γκάνα είναι ο Νοέμβριος έως ο Μάρτιος, όταν η ξηρή περίοδος σημαίνει ότι θα έχετε καλό καιρό για όλες τις υπαίθριες περιπέτειές σας.

Πότε είναι η φθηνότερη εποχή του χρόνου για να πάτε στην Γκάνα;

Η φθηνότερη εποχή του χρόνου για να πάτε στην Γκάνα είναι την άνοιξη, τον Απρίλιο και τον Μάιο, όταν τελειώνει η υψηλή τουριστική περίοδος αλλά το καλοκαίρι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Πότε είναι η εποχή των βροχών στην Γκάνα;

Η περίοδος των βροχών στην Γκάνα διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο και στη συνέχεια από τον Σεπτέμβριο έως τις αρχές Νοεμβρίου, με ένα μικρό διάλειμμα για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πόσες μέρες στη Γκάνα είναι αρκετές;

Δύο εβδομάδες στην Γκάνα είναι αρκετές για να αποκτήσετε μια αίσθηση για τη χώρα και να δείτε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία, αν και πρέπει να παραιτηθείτε για να μην δείτε όλη τη χώρα. Είναι ένα μεγαλύτερο μέρος από ό, τι οι περισσότεροι επισκέπτες μπορούν να σκεφτούν πριν έρθουν, και για να δείτε όλες τις περιοχές θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα μήνα.

Είναι η Γκάνα ακριβή χώρα;

Για τους επισκέπτες που έρχονται από το εξωτερικό, η Γκάνα δεν είναι πολύ ακριβή χώρα, αν και είναι πιο ακριβή από γειτονικούς αφρικανικούς προορισμούς όπως η Λιβερία. Ωστόσο, οι ντόπιοι είναι συχνά αναστατωμένοι για το υψηλό κόστος ζωής, το οποίο είναι πιο δύσκολο να διαχειριστεί με τους τοπικούς μισθούς.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Γκάνα;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Γκάνα είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν ο καλύτερος καιρός σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τα πάντα, από σέρφινγκ μέχρι εντοπισμό ελεφάντων. Υπάρχουν ορισμένα οφέλη από την επίσκεψη κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, όπως χαμηλότερες τιμές, καλύτερο σέρφινγκ και απουσία ανέμων της ερήμου Harattan.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια