Ναμίμπια

Πότε να πάτε στη Ναμίμπια; Κλίμα και περίοδος

Γνωρίζοντας πότε πρέπει να πάμε στη Ναμίμπια και την καλύτερη περίοδο, με βάση το κλίμα , τον καιρό και τις θερμοκρασίες , μας επιτρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το ταξίδι σε αυτό το υπέροχο μέρος της Νοτιοδυτικής Αφρικής . Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθουμε για το κλίμα της Ναμίμπια κατά τις εποχές της, επιτρέποντάς μας να οργανώσουμε το ταξίδι σύμφωνα με τις ανάγκες μας και με βάση τις περιοχές που επιθυμούμε να επισκεφτούμε. Η πανέμορφη Ναμίμπια χαρακτηρίζεται από την έρημο Namib , την άγρια ​​ζωή και τα αλμυρά έλη και τον βορρά, καθώς και την αποικιακή αρχιτεκτονική. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη χώρα, κάνοντας έτσι τέλειο το ταξίδι σας στη Ναμίμπια!

Το κλίμα της Ναμίμπια

Για να οργανώσετε καλύτερα το ταξίδι σας στη Ναμίμπια, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις θερμοκρασίες και το κλίμα, με βάση κάθε εποχή και την περιοχή που θέλετε να επισκεφτείτε. Ας μάθουμε λοιπόν ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στη Ναμίμπια. Στην πραγματικότητα, το κλίμα μπορεί να επηρεάσει την ταξιδιωτική μας εμπειρία. Το κλίμα στη Ναμίμπια είναι υποτροπικό , έρημο στις παράκτιες περιοχές και στο νότο. Προχωρώντας προς το κέντρο και βορειοανατολικά γίνεται άνυδρο , ωστόσο ορίζεται από μια περίοδο βροχών από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο. Στην πραγματικότητα, οι εποχές εδώ είναι αντίστροφες σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές καθώς βρισκόμαστε στο νότιο ημισφαίριο. Η δροσερή περίοδος στη Ναμίμπια είναι από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης: Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ναμίμπια ;

Ναμίμπια: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Ναμίμπια

Επιπλέον, η Ναμίμπια διασχίζεται από τον Τροπικό του Αιγόκερω και, κατά μήκος των ακτών, βρίσκουμε το κρύο ρεύμα Benguela. Αντίθετα, το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από το οροπέδιο , με ψυχρότερο κλίμα από το αναμενόμενο. Απομακρυνόμενοι από τη θάλασσα, σε περιοχές όχι σε μεγάλο υψόμετρο, η ζέστη αυξάνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδιαίτερα από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο. Το χειμώνα, στο οροπέδιο, οι παγετοί είναι συχνοί τη νύχτα . Η ξηρή ζώνη είναι κατά μήκος των ακτών , όπου συναντάμε και την έρημο Namib . Η έρημος Καλαχάρι , στα νότια, είναι πιο βροχερή. Μάλιστα εδώ μπορούμε να βρούμε και ξερόφιλα φυτά. Η κορύφωση της περιόδου των βροχών στη Ναμίμπια, ωστόσο, είναι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πότε να πάμε με βάση τον καιρό, το κλίμα και τη θερμοκρασία στη Ναμίμπια, ανακαλύπτοντας την καλύτερη περίοδο.

Παράκτιο κλίμα

Ας μάθουμε λοιπόν τον καιρό και τις θερμοκρασίες στη Ναμίμπια στην περιοχή κατά μήκος της ακτής. Στην περιοχή αυτή, το κλίμα είναι ήπιο και ερημικό , με σπάνιες βροχές και υγρασία στον αέρα. Μάλιστα, χαμηλές νεφώσεις και ομίχλες τις πρωινές ώρες είναι συχνές. Το χειμώνα οι θερμοκρασίες μπορεί επίσης να πέσει. Στην κεντρική παράκτια περιοχή, στο Swakopmund , οι θερμοκρασίες στη Ναμίμπια είναι ιδανικές από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, δροσερές από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο με πολύ σπάνιες βροχές. Εδώ βρίσκουμε αρκετή ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, αλλά η θάλασσα είναι πάντα πολύ κρύα, φτάνοντας τους 17°C. Μόνο προς τα βόρεια, προς την ακτή του Σκελετού , θερμαίνεται περισσότερο, φτάνοντας τους 23°C τον Μάρτιο.

Ωστόσο, όταν ο καυτός άνεμος Oosweer φυσά από την ενδοχώρα, η θερμοκρασία ανεβαίνει και εδώ, φέρνοντας αμμοθύελλες. Οι ακτές στη Ναμίμπια, λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό και το κλίμα της, δεν είναι ιδανικές για παραλιακό τουρισμό , αλλά ιδανικές για παρατήρηση της άγριας ζωής , όπως στο Cape Cross, και των υπολειμμάτων ναυαγίων. Στην ακτή, στα δυτικά, υπάρχουν οι Sossusvlei , εκτάσεις από ξηρό πηλό και αλάτι, που περιβάλλονται από μερικούς από τους υψηλότερους αμμόλοφους στον κόσμο, όπως ο Big Daddy μήκους 390 μέτρων . Στο Sandwich Bay , ωστόσο, μπορούμε να παρατηρήσουμε τους αμμόλοφους που πέφτουν στη θάλασσα.

Ναμίμπια

Κλίμα οροπεδίου

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στις περιοχές του Οροπεδίου της Ναμίμπια με βάση τις θερμοκρασίες, το κλίμα και τον καιρό; Σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα συναντάμε το οροπέδιο, από 1.200 έως 1.700 m , με μέγιστες κορυφές να φτάνουν τα 2.000 m (ο ορεινός όγκος Brandberg ). Νότια του Καράς, από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο, βρίσκουμε τους πιο ζεστούς μήνες, με 35°C. Στα βόρεια, όπου η περίοδος των βροχών είναι πιο έντονη, φτάνει τους 30°C. Η θερμότερη περίοδος βόρεια του Τροπικού είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, αναμένοντας τις βροχές. Στο Tsumeb , στα 1.300 m, η κορυφή είναι 33°C τον Οκτώβριο. Στην περιοχή Zambezi , στα βορειοανατολικά, φτάνει τους 35°C.

Στα βόρεια, στο Tsumeb , η μέγιστη βροχόπτωση είναι μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, με την ξηρή περίοδο από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο: είναι η πιο βροχερή περιοχή. Εδώ βρίσκουμε το Εθνικό Πάρκο Etosha και την αλυκή Etosha Pan. Η περιοχή Kavango και το Caprivi Finger , στα βορειοανατολικά, στον υγρότοπο και τους μεγάλους ποταμούς, με τα δάση του. Στα 1.700 μ., στο κέντρο συναντάμε την πρωτεύουσα Windhoek . Οι θερμοκρασίες στη Ναμίμπια είναι μεταξύ 15 τον Ιούλιο και 25°C τον Δεκέμβριο. Στη νότια περιοχή του οροπεδίου, το κλίμα είναι ξηρό, με την έρημο Καλαχάρι και θερμοκρασίες πάνω από 40°C τον Φεβρουάριο. Μεταξύ Ναμίμπια και Νότιας Αφρικής, ωστόσο, βρίσκουμε το διασυνοριακό πάρκο . Κατεβαίνοντας σε υψόμετρο, συναντάμε παραμεθόρια χωριά, όπως το Noordoewer και το Fish River Canyon, με υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 45°C .

Ναμίμπια

Θερμοκρασίες Ναμίμπια, Πότε να πάτε;

Όπως είδαμε, με βάση τις περιοχές που θέλουμε να επισκεφτούμε, μπορούμε να βρούμε διαφορετικούς τύπους κλίματος , θερμοκρασίας και καιρού στη Ναμίμπια . Γενικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Ναμίμπια είναι ο χειμώνας και το φθινόπωρο, δηλαδή από Μάιο έως Αύγουστο. Μάλιστα αυτή τη στιγμή έχει ξηρασία και ηλιοφάνεια, αποφεύγοντας την καύσωνα, αλλά οι νύχτες στο οροπέδιο θα είναι δροσερές. Η ιδανική περίοδος για να επισκεφθείτε την παραλιακή περιοχή , ωστόσο, θα ήταν από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο , το καλοκαίρι και την άνοιξη της. Γενικά, αποφεύγοντας τη βροχερή περίοδο, δεν υπάρχουν άσχημες στιγμές για να επισκεφτείτε τη Ναμίμπια, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις της.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε κάθε σεζόν , παραθέτοντας επίσης τυχόν αργίες και εκδηλώσεις. Σας συμβουλεύουμε για ταξίδια και την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη χώρα με βάση το κλίμα και τον καιρό της Ναμίμπια.

Χειμώνας στη Ναμίμπια

Αν αναρωτιέστε πότε να πάτε στη Ναμίμπια την καλύτερη περίοδο, ο χειμώνας είναι μεταξύ αυτών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο χειμώνας στη Ναμίμπια διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, ενώ οι εποχές αντιστρέφονται σε σύγκριση με τη δική μας. Το βράδυ στα οροπέδια οι θερμοκρασίες θα είναι πιο χαμηλές, ενώ για την παραλιακή περιοχή θα είναι επαρκή τα ενδύματα μεσαίας περιόδου.

Το χειμώνα βρίσκουμε κλίμα της Ναμίμπια και παντού ξηρό καιρό. Στην πρωτεύουσα Windhoek , στο κέντρο της χώρας, οι θερμοκρασίες φτάνουν έως και 25°C τον Δεκέμβριο, στα 1.700 m. Ο χειμώνας είναι μια ηλιόλουστη και ουσιαστικά χωρίς βροχές εποχή , με λίγες μόνο βροχοπτώσεις από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Επιπλέον, τον Αύγουστο, η Ημέρα Μαχερέρο πραγματοποιείται κατά την οποία οι άνθρωποι φορούν παραδοσιακά ρούχα, μνημονεύοντας τους πεσόντες στον πόλεμο κατά των Γερμανών και των Khoi-Khoi . Από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου, ωστόσο, η πολύ σημαντική Ημέρα Herero πραγματοποιείται στην Okahandjia .

Ναμίμπια

Άνοιξη στη Ναμίμπια

Λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα, τον καιρό και τις θερμοκρασίες, η άνοιξη είναι μια από τις καλύτερες εποχές για να πάτε στη Ναμίμπια! Το φθινόπωρο στην Ιταλία, στη Ναμίμπια είναι άνοιξη. Στις εσωτερικές και ερημικές περιοχές ο αέρας είναι ξηρός, με μέσες θερμοκρασίες μεταξύ 25 και 35°C. Μόνο τη νύχτα στις περιοχές του οροπεδίου θεωρείται η πτώση της θερμοκρασίας που φτάνει ακόμη και τους 10°C. Το κλίμα στη Ναμίμπια γίνεται πιο ευχάριστο την άνοιξη της καθώς προχωράμε προς τις παράκτιες περιοχές , με θερμοκρασίες που μπορούν να φτάσουν έως και τους 28°C. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο , οι βροχοπτώσεις είναι πολύ σπάνιες. Επιπλέον, αυτή είναι επίσης η ιδανική περίοδος για το Grand Tour στη Ναμίμπια. Ένα ταξίδι σαφάρι στην Etosha και κατά μήκος του εντυπωσιακού σκηνικού της ερήμου Namib, της Καλαχάρι και κατά μήκος της ακτής του ωκεανού.

Κτήμα στη Ναμίμπια

Όπως είδαμε, το καλοκαίρι δεν είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στη Ναμίμπια, αλλά δεν είναι και άσχημη περίοδος. Επιπλέον, το καλοκαίρι στη Ναμίμπια διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, ο χειμώνας μας λαμβάνοντας υπόψη τις εποχές αντίστροφες. Αυτό δεν σημαίνει ότι το καλοκαίρι εξακολουθεί να είναι μια καυτή εποχή , ειδικά η απομάκρυνση από τη θάλασσα και η άνοδος σε υψόμετρο. Από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο, στα βόρεια, οι μέρες μπορεί επίσης να είναι καυτές , καθώς από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο κοντά στο Windhoek, στο κέντρο της χώρας και σε μια υπερυψωμένη περιοχή.

Επιπλέον, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος βροχών στα βόρεια και ανατολικά, σε μη ερημικές περιοχές, ιδιαίτερα από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο. Ο Ιανουάριος έως τον Μάρτιο είναι η κορύφωση της περιόδου των βροχών . Το κλίμα, ο καιρός και οι θερμοκρασίες στο καλοκαίρι της Ναμίμπια, επομένως, μπορεί να είναι ζεστό παρά το υψόμετρο, με υψηλότερες θερμοκρασίες κατά μήκος της ακτής. Μάλιστα, οι θερμοκρασίες από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο μπορεί να φτάσουν και πάνω από 40°C. Επιπλέον, στις 21 Μαρτίου , η Ημέρα της Ανεξαρτησίας γιορτάζεται στη Ναμίμπια

Ναμίμπια

Φθινόπωρο στη Ναμίμπια

Τέλος, το φθινόπωρο είναι επίσης από τις καλύτερες εποχές για να πάτε στη Ναμίμπια χάρη στο κλίμα, τον καιρό και τις θερμοκρασίες της, όπως η άνοιξη. Από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, όπως από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, το κλίμα της Ναμίμπια είναι ευχάριστο και ήπιο και το φθινόπωρο είναι μια από τις ιδανικές περιόδους για να παρατηρήσετε τις μεγάλες γάτες που επιστρέφουν μετά την ξηρασία. Το φθινόπωρο στη Ναμίμπια είναι από τον Απρίλιο έως τον Μάιο , οι μέρες είναι ηλιόλουστες και ζεστές, με υψηλές θερμοκρασίες 25°C. Το βράδυ όμως πέφτουν, φτάνοντας ακόμα και τους 10°C.

Επειδή δεν είναι υψηλή περίοδος , θα βρούμε λιγότερους ταξιδιώτες και είναι ιδανική εποχή για σαφάρι και επισκέψεις. Επιπλέον, είναι ακριβώς το φθινόπωρο που το τοπίο και η φύση ξυπνά. Το φθινόπωρο, ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να ελέγξετε το κλείσιμο ορισμένων επιχειρήσεων και δρόμων, καθώς ενδέχεται να είναι κλειστοί για συντήρηση.

Ναμίμπια Κλίμα, Πότε να πάτε;

Αφού σας δείξαμε ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε με βάση το κλίμα της Ναμίμπια, είδαμε ότι οι ιδανικές εποχές για να επισκεφθείτε τη χώρα είναι οι ενδιάμεσες.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Ναμίμπια ; Ας δούμε μαζί τον πίνακα με όλες τις λεπτομέρειες για να μάθουμε πότε θα πάμε στη Ναμίμπια με βάση τους μήνες του χρόνου.

ΜήναςΚλίμαΕποχικότηταΤιμή
Ιανουάριος**Χαμηλός**
Φεβρουάριος* *Χαμηλός**
Μάρτιος**Μεσο ***
Απρίλιος***Μεσο ***
Ενδέχεται***υψηλός****
Ιούνιος****υψηλός****
Ιούλιος****υψηλός****
Αύγουστος***υψηλός****
Σεπτέμβριος**υψηλός****
Οκτώβριος**υψηλός****
Νοέμβριος***Μεσο ***
Δεκέμβριος***Χαμηλός**
Μήνες ανά έτος*****=ήπια
*=κρύο/ζεστό
Υψηλό/Μεσαίο/Χαμηλό*=φθηνό
*****=ακριβότερο

Ναμίμπια

Συχνές ερωτήσεις, Ναμίμπια Πότε να πάτε

Παρακάτω θα βρείτε συχνές ερωτήσεις από τους ταξιδιώτες μας για να δείτε μαζί ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε με βάση τον καιρό, το κλίμα και τις θερμοκρασίες στη Ναμίμπια.

Πότε να πάτε στη Ναμίμπια για σαφάρι;

Η ιδανική εποχή για να πάτε στη Ναμίμπια για σαφάρι είναι από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο.

Πότε είναι καλύτερο να πάτε στη Ναμίμπια;

Η πιο βολική εποχή για να πάτε στη Ναμίμπια είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο.

Πώς να επισκεφτείτε τη Ναμίμπια και πότε να πάτε με βάση το κλίμα;

Τώρα που χάρη στο άρθρο μας Namibia When to Go έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε για τα έγγραφα που χρειάζονται για να εισέλθετε στη χώρα και να επισκεφτείτε την ενότητα Ασφαλή Ταξίδια για όλες τις πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση.

Αν και είναι δυνατό να οργανώσετε το ταξίδι σας στη Ναμίμπια εντελώς ανεξάρτητα, εμείς στο Arché Travel συνιστούμε πάντα να βασίζεστε σε έναν εξειδικευμένο τουριστικό πράκτορα για την οργάνωση του ομαδικού σας ταξιδιού. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε σίγουρα μια  ταξιδιωτική εμπειρία με απόλυτη  ασφάλεια και αξιοπιστία, γνωρίζοντας πότε να πάτε στη Ναμίμπια.

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια