30 διασκεδαστικά γεγονότα της Ιρλανδίας που πρέπει να γνωρίζετε

Περιεχόμενα

Αναζητάτε μερικά διασκεδαστικά στοιχεία για την Ιρλανδία; Αν αναζητάτε πληροφορίες για μια από τις πιο φιλικές χώρες στον κόσμο, τότε μην κοιτάξετε πέρα ​​από αυτήν τη λίστα με γεγονότα για την Ιρλανδία.

Καταπράσινοι λόφοι, κάστρα, ουίσκι, βροχή, μπύρα Guinness και απόκρημνες ακτές προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το μικρό μέγεθος και η προσβασιμότητα της χώρας την καθιστούν έναν καταπληκτικό προορισμό. Πριν ξεκινήσετε για την Ιρλανδία, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να μάθετε μερικά διασκεδαστικά γεγονότα για την Ιρλανδία!


Διασκεδαστικά γεγονότα της Ιρλανδίας που ίσως δεν γνωρίζετε!


1. Το μεγαλύτερο τοπωνύμιο στην Ιρλανδία είναι Muckanaghederdauhaulia

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα ιρλανδικά διασκεδαστικά γεγονότα που θα λατρέψουν τα παιδιά. Στα ιρλανδικά γαελικά, αυτό μεταφράζεται χονδρικά ως «χοιροστάσιο ανάμεσα σε δύο εκτάσεις με αλμυρό νερό».

Αν και δεν πλησιάζει το μεγαλύτερο τοπωνύμιο της Ουαλίας (google it), εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι μια αρκετά μεγάλη – και αρκετά μπερδεμένη – λέξη. Για την ακρίβεια, αυτό το μονολεκτικό τοπωνύμιο είναι 22 γράμματα καλοσύνης που περιγράφουν μια βαλτώδη χερσόνησο όπου δεν ζει κανείς.

Διαβάστε επίσης:25 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ιρλανδία

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Guinness Storehouse

2 εβδομάδες στην Ιρλανδία


2. Το Halloween είναι ιρλανδικό

(Ένα από τα γεγονότα της Ιρλανδίας που μάλλον δεν γνωρίζατε)

Τι? Όχι, αυτό είναι ένα από εκείνα τα καταπληκτικά γεγονότα για την Ιρλανδία που είναι αλήθεια! Το Halloween μπορεί να έχει χριστιανικούς δεσμούς, με το Allhallowtide να ξεκινά μια τριήμερη λατρεία των εκλιπόντων, αλλά οι παραδόσεις του Halloween όπως τις ξέρουμε ξεκινούν με το Κέλτικο φεστιβάλ Samhain.

Στα παλιά ιρλανδικά, αυτό σημαίνει «τέλος του καλοκαιριού». Διαθέτει φωτιές, τρομακτικές μάσκες, ακόμα πιο τρομακτικά φανάρια από γογγύλια και ερασιτεχνικά φορέματα. Δείτε περισσότερα φεστιβάλ στην Ιρλανδία εδώ.


3. Ο Άγιος Πάτρικ δεν ήταν Ιρλανδός

Καθόλου. Ήταν ένας κανονικός Ρωμανο-Βρετανός που απήχθη και πουλήθηκε ως σκλάβος από Ιρλανδούς επιδρομείς σε ηλικία 16 ετών. Κάποια στιγμή, δραπέτευσε και επέστρεψε ως ιεραπόστολος για να προσηλυτίσει τους Κέλτες πολυθεϊστές της Ιρλανδίας. Μπορεί. Η ιστορία της ζωής του καλύπτεται από μυστήριο, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο – δεν ήταν Ιρλανδός.


4. Περισσότεροι Ιρλανδοί ζουν εκτός Ιρλανδίας παρά στην Ιρλανδία

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου τρελά διασκεδαστικά γεγονότα για την Ιρλανδία που είναι δύσκολο να το πιστέψω! Από το 1700 περίπου, από εννέα έως δέκα εκατομμύρια Ιρλανδικής καταγωγής μετανάστευσαν. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από τον υψηλότερο πληθυσμό της Ιρλανδίας των 8,4 εκατομμυρίων κατά τη δεκαετία του 1840.

Σήμερα, περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ισχυρίζονται ότι έχουν ιρλανδική καταγωγή (συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 36 εκατομμυρίων Αμερικανών). Υπάρχει ακόμη και μια κυβερνητική θέση αφιερωμένη σε αυτό – Υπουργός Επικρατείας για τη Διασπορά και τη Διεθνή Ανάπτυξη.


5. Γνωρίστε την εθιμοτυπία στην ιρλανδική παμπ

Εντάξει, αυτό δεν είναι ένα από αυτά τα σκληρά γεγονότα για την Ιρλανδία, αλλά περισσότερο ένα διασκεδαστικό μπαρ! Αν κάποιος σου αγοράσει ένα ποτό, του αγοράζεις ένα ποτό πίσω. Εάν είστε σε ομάδα, τα ποτά πιθανότατα θα αγοραστούν σε “γύρο”.

Ένα άτομο αγοράζει τα ποτά όλων. Όταν έρθει λοιπόν η σειρά σου, κάνε το καθήκον σου. Ο γύρος είναι ιερός, μερικές φορές θεωρείται παμπ του Δουβλίνου και εθιμοτυπία παμπ Galway.


6. Οι μαθητές δεν πρέπει να στέκονται κάτω από το κουδούνι στο Trinity College

Ονομάζεται Campanile, αυτό το μικρό αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό στους χώρους του Trinity College είναι ένα υπέροχο θέαμα. Αλλά αν είστε φοιτητής του Trinity College, θα μείνετε μακριά. Η δεισιδαιμονία λέει ότι αν περάσετε κάτω από το κουδούνι πριν αποφοιτήσετε, θα αποτύχετε .

Δεν πρέπει καν να στέκεσαι κοντά του. Ένας άλλος μύθος λέει ότι το κουδούνι χτυπά αυτόματα αν μια παρθένα σταθεί κάτω από αυτό.


7. Το τριφύλλι δεν είναι σύμβολο της Ιρλανδίας

Αυτό είναι πιθανώς ένα από εκείνα τα γεγονότα για την Ιρλανδία που δεν γνωρίζατε. Η αγγλική μορφή του seamróg – που σημαίνει απλά «νεαρό τριφύλλι» – το τριφύλλι δεν είναι πλέον εθνικό σύμβολο της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας από το Guinness.

Συνδέεται με τον Άγιο Πάτρικ, ο οποίος συχνά απεικονίζεται να κηρύττει κρατώντας ένα τριφύλλι. Το πραγματικό σύμβολο; Μια άρπα – μια γαελική άρπα, για την ακρίβεια.


8. Η Ιρλανδία πήρε το όνομά της από μια θεά

Στα παλιά ιρλανδικά, ήταν γνωστή ως Έριου. Στη σύγχρονη γαελική, είναι Eire. Είναι ακριβώς το ίδιο όνομα που είναι γνωστή η Ιρλανδία στη μητρική γλώσσα. Η Έριου, με τις αδερφές της Μπάνμπα και Φόντλα, ήταν μέρος μιας τριάδας θεών που φρόντιζαν για τη γενική ευημερία του αρχαίου νησιωτικού έθνους. Ακόμη και το Banba και το Fódla χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως ποιητικά ονόματα για την Ιρλανδία.


9. Η Ιρλανδία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα

Λάτρεις της Eurovision – είναι αυτό ένα από εκείνα τα γεγονότα της Ιρλανδίας που γνωρίζατε; Αν δεν ξέρετε τι είναι αυτό, η Eurovision είναι ένα τραγούδι και χορευτικό υπερβολή όπου όλα τα έθνη της Ευρώπης προσπαθούν να ξεπεράσουν το ένα το άλλο με ποπ τραγούδια.

Η Ιρλανδία έχει κερδίσει ένα ρεκόρ επτά φορές. Επτά. Είναι επίσης η μόνη χώρα που το κέρδισε τρεις συνεχόμενες φορές. Φαίνεται ότι η Ιρλανδία ξέρει δύο πράγματα για τις ποπ μπαλάντες.


10. Μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας στην Ιρλανδία

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε την κληρονομιά σας σε ένα ταξίδι στη μακρινή Φινλανδία ή στην ακριβή Ισλανδία ή τη Νορβηγία, λοιπόν… ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός για την Ιρλανδία είναι ότι μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας από αυτό το νησί του Ατλαντικού. 


11. Η Ιρλανδία ήταν ουδέτερη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

«Επίσημα» πάντως. Παρείχαν κάποια μυστική βοήθεια. ένα λεπτομερές δελτίο καιρού από την κομητεία Mayo, για παράδειγμα, έδωσε το πράσινο φως για τις προσγειώσεις D-Day. Παρά το γεγονός ότι ήταν ουδέτερη, η Ιρλανδία έπεσε επίσης θύμα μερικών βομβαρδισμών επειδή τα βομβαρδιστικά των Συμμάχων και του Άξονα έχασαν τους στόχους τους. Παραμένει ουδέτερο και δεν είναι καν μέρος του ΝΑΤΟ.


12. Η Γκίνες δεν είναι το μόνο διαθέσιμο ποτό

Το Guinness είναι διάσημο – αυτό είναι προφανές. Αλλά σε ένα ταξίδι στην Ιρλανδία, μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερα ποτά από αυτό. Υπάρχει το Murphy’s, ένα άλλο στιβαρό (όπως το Guinness) που ιδρύθηκε το 1856. Υπάρχει ουίσκι με τη μορφή Jameson (1780) και Bushmills, το παλαιότερο ιρλανδικό ουίσκι – σε παραγωγή από το 1608. Υπάρχει ο ιρλανδικός μηλίτης Bulmer, που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1935. Η λίστα μπορεί να πάει επί.


13. Αλλά η γη που κατέχει η εταιρεία είναι με μίσθωση 9.000 ετών

Τρελό, το ξέρουμε, αλλά είναι αλήθεια. Το 1759, ο ιδρυτής, Άρθουρ Γκίνες, υπέγραψε συμβόλαιο για τη γη στην οποία βρίσκεται η ζυθοποιία Guinness – St James’ Gate Brewery. Εγκρίθηκε για 9.000 χρόνια. Αυτό είναι αρκετά σίγουρο. Φαίνεται ότι μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Ας δούμε πώς θα περάσουν τα επόμενα 8.740 χρόνια.


14. Η Ιρλανδία έχει τους δικούς της Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένα από τα καλύτερα αθλητικά γεγονότα για την Ιρλανδία τώρα. Ναι, έχει τους δικούς της Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι προηγούνται των πραγματικών Ολυμπιακών Αγώνων. Ονομάζονται Αγώνες Tailteann και χρονολογούνται τουλάχιστον από το 1600 π.Χ. και είναι μια διάσημη έκδοση των «κηδειών αγώνων» – αθλητικών αγώνων που γίνονται προς τιμήν ενός πρόσφατα αποθανόντος ατόμου.


15. Ναι, το Guinness World Records σχετίζεται με το Guinness

Αυτό είναι άλλο ένα από αυτά τα διασκεδαστικά γεγονότα για την Ιρλανδία! Αυτό ξεκίνησε χάρη στον εκπληκτικά ονομαζόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της Guinness εκείνη την εποχή, Sir Hugh Beaver. Βγήκε για να σουτάρει με κάποιους φίλους, έχασε ένα σουτ και τσακώθηκε για το ποιο ήταν το πιο γρήγορο θηραματό πουλί στην Ευρώπη. Κλασσικός.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν την απάντηση σε βιβλία αναφοράς, αλλά κατάλαβαν ότι ήταν αδύνατο. Συνειδητοποιώντας ότι οι άνθρωποι είχαν τέτοιου είδους συζητήσεις σε παμπ κάθε βράδυ σε όλη την Ιρλανδία, αποφάσισε ότι η ιδέα ενός Βιβλίου Δισκογραφικών θα διευθετούσε αυτές τις συζητήσεις. Έτσι η αρχική Google γεννήθηκε το 1955.


16. Η Ιρλανδία έχει αυτή τη στιγμή έναν πρωθυπουργό που σπάει ρεκόρ

Ο Λέο Βαράντκαρ, γεννημένος το 1979, έγινε πρωθυπουργός της Ιρλανδίας το 2017. Όχι μόνο είναι ο νεότερος πρωθυπουργός που ανέλαβε ποτέ η χώρα στην εξουσία, αλλά είναι και ο πρώτος της ινδικής κληρονομιάς. Τι ωραίο ιρλανδικό γεγονός!

Για να προσθέσουμε περισσότερα στη λίστα των πρώτων, ο Leo Varadkar είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι αρχηγός και πρωθυπουργός της Ιρλανδίας. Πώς είναι αυτό για διασκεδαστικά γεγονότα για την Ιρλανδία;


17. Υπάρχουν περίπου 3.000 κάστρα στην Ιρλανδία

Τα κάστρα και τα ερείπιά τους βρίσκονται σε όλη την Ιρλανδία. Αιώνων οχυρώσεις, αναπαλαιωμένα κάστρα, μισογκρεμισμένοι πύργοι. Πες το, η Ιρλανδία το έχει. Το να υπάρχουν τόσοι πολλοί σε μια τόσο μικρή περιοχή είναι πολύ τρελοί, ωστόσο.


18. Το O’ στα ιρλανδικά ονόματα σημαίνει «απόγονος…»

Ένα χρήσιμο, με βάση το όνομα γεγονός για την Ιρλανδία τώρα. Πιθανότατα έχετε δει πολλά επώνυμα που ξεκινούν με O.’ Ο’ Μπράιεν. O’Malley. Ο’Μέρφι. Η λίστα συνεχίζει και συνεχίζει. Το O – ή πιο σωστά  Ó – σημαίνει απόγονος του. Αν αναρωτιέστε, Mac, σημαίνει «γιος του». Ο Fitz είναι νορμανδικής καταγωγής και προέρχεται από το λατινικό filius – son.


19. Δεν υπάρχουν φίδια στην Ιρλανδία

Όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ιρλανδία, μπορεί να είναι φοβερό να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν φίδια! Ο θρύλος και το γνωστό «γεγονός» για την Ιρλανδία και είναι ότι ο Άγιος Πάτρικ έδιωξε όλα τα φίδια μακριά. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν υπήρχαν ποτέ φίδια, για αρχή. Έχει να κάνει περισσότερο με την Εποχή των Παγετώνων παρά με οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, μπορεί να βρείτε ένα φίδι σε έναν ζωολογικό κήπο.


20. Το Newgrange είναι παλαιότερο από το Stonehenge και τις Μεγάλες Πυραμίδες στη Γκίζα

Το Newgrange , ένα προϊστορικό μνημείο στην κομητεία Meath, είναι ένας εκπληκτικός τάφος που χρονολογείται από τη νεολιθική περίοδο. Μιλάμε 3.200 π.Χ. Αυτό είναι παλαιότερο από το Stonehenge, το οποίο χρονολογείται γύρω στο 3.000 π.Χ. Οι πυραμίδες της Γκίζας χτίστηκαν το 2.600 π.Χ.

Δεν είναι απλώς παλιό αλλά εντυπωσιακό – ένας μεγάλος κυκλικός θόλος διαμέτρου 76 μέτρων με έναν ταφικό θάλαμο με πέτρινους τοίχους. Αν και σφραγισμένο για πραγματικές χιλιετίες, έχει εμφανιστεί σε διάφορες ιρλανδικές λαογραφίες και μυθολογία από την κατασκευή του. Πολύ ωραίο ιρλανδικό γεγονός, ε;


21. Δεν έχουν όλοι στην Ιρλανδία κόκκινα μαλλιά

Θα εκπλαγείτε, αλλά σοβαρά – αυτό το γεγονός που αλλάζει τον κόσμο για την Ιρλανδία είναι ότι, ναι, δεν έχουν όλοι κόκκινα ή τζίντζερ μαλλιά. Μόνο το 9% περίπου του πληθυσμού είναι κοκκινομάλλες. Είναι απλώς ένα κολοσσιαίο στερεότυπο ότι όλοι είναι τζίντζερ στην Ιρλανδία.


22. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου στον κόσμο

Ναι, ολόκληρη η χώρα είναι αυτό που αναφέρομαι σε αυτό το διασκεδαστικό γεγονός για την Ιρλανδία. Οι Cliffs of Moher έχουν εμφανιστεί στον Χάρι Πότερ . Η παραλία Curracloe Strand ήταν η σκηνή προσγείωσης της ημέρας D στο Saving Private Ryan .

Σκηνές από το Italian Job το 1969 γυρίστηκαν στο Kilmainham Gaol του Δουβλίνου. Το νησί Skellig Michael και ο αρχαίος μοναστικός οικισμός του ήταν περίφημα στο Star Wars: The Force Awakens. Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε πεζοπορία στην Ιρλανδία, μπορείτε να δείτε πολλά περισσότερα.


23. Το μέρος με τις περισσότερες παμπ ανά άτομο είναι το County Mayo

Αν και μπορεί αμέσως να σκεφτείτε το Δουβλίνο ως το μέρος με την υψηλότερη αναλογία παμπ προς άτομο, είναι η County Mayo. Ναι, οι 722 παμπ του Δουβλίνου σημαίνουν μία παμπ για κάθε 1.649 άτομα στην πρωτεύουσα, αλλά με 373 παμπ συνολικά, η Mayo έχει μία παμπ για κάθε 323 άτομα. Το Δουβλίνο δεν έχει καν τις περισσότερες παμπ. Η κομητεία Κορκ έχει σχεδόν χίλια (955).


24. Μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ιρλανδίας εγκαταλείπεται

Η παγετώδης κοιλάδα του Glendalough είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ιρλανδία. Υπάρχουν δύο λίμνες που μοιάζουν με καθρέφτες και η φύση σε αφθονία. Εδώ κρύβεται ένας παλιός μοναστηριακός οικισμός – και κανείς δεν μένει εκεί.

Δεν είναι πραγματικά πόλη, για να είμαστε δίκαιοι, αλλά ο Άγιος Κέβιν ίδρυσε αυτή τη συλλογή κτιρίων όπου ζούσαν μοναχοί τον 6ο αιώνα. Δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς αυτό το σημείο έγινε τόπος θρησκευτικού στοχασμού. Για να φτάσετε εκεί, είναι καλύτερο να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στην Ιρλανδία και να εξερευνήσετε αυτούς τους κρυμμένους πολύτιμους λίθους.


25. Η ιρλανδική γαελική είναι η πρώτη επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας

Το γαελικό είναι υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία. Οι πινακίδες του δρόμου είναι στα αγγλικά και στα γαελικά. Υπάρχουν ολόκληρες περιοχές (που ονομάζονται Gaeltacht) της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας όπου η πραγματική μητρική γλώσσα των ανθρώπων είναι η Γαελική, ιδίως στις παράκτιες περιοχές της κομητείας Μάγιο και της κομητείας Κορκ. Ωστόσο, μόνο περίπου το 1,7% του πληθυσμού το μιλά καθημερινά.


26. Και οι ιρλανδικές λέξεις είναι καταπληκτικές

Όχι απαραίτητα ένα από τα καλύτερα «στοιχεία για την Ιρλανδία», αλλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας. Όχι απαραιτήτως «Γαελικά», αλλά οι λέξεις που χρησιμοποιούνται από πολλούς Ιρλανδούς καθημερινά είναι καταπληκτικές, οπότε σκεφτήκαμε ότι πρέπει να γνωρίσετε μερικές. Υπάρχει “craic” (προφέρεται “κρακ) όπως στο “what’s the craic?” (τι συμβαίνει;) και “good craic” (καλή διασκέδαση).

“Grand” είναι αυτό που λένε αντί για καλό και εντάξει. π.χ. “Είμαι μεγάλος”. Υπάρχει “fair play”, που είναι σαν να λέμε “μπράβο”. Το “Eejit” είναι καλό (δηλαδή, ηλίθιος). Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη.


27. Αλλά περισσότεροι άνθρωποι μιλούν πολωνικά παρά γαελικά στην Ιρλανδία 

Αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα για την Ιρλανδία!

Ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ιρλανδία επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων και πολλοί άνθρωποι από άλλα μέρη της ΕΕ ζουν στην Ιρλανδία. Ενώ λίγο περισσότερα από 82.600 άτομα μιλούν γαελικά εκτός σχολείου, 119.526 μιλούν Πολωνικά στο σπίτι, καθιστώντας τα γαελικά την 3η πιο ομιλούμενη γλώσσα. 56.430 μιλούν γαλλικά στο σπίτι.


28. Η κωμωδία είναι μεγάλη υπόθεση

Η σκοτεινή, στεγνή κωμωδία είναι το πράγμα στην Ιρλανδία. Τηλεοπτικές εκπομπές – από τον αγαπημένο Father Ted της δεκαετίας του ’90 έως το Derry Girls του 2016 – βάζουν τους χαρακτήρες σε συμβιβασμούς όπου κανείς δεν καταλήγει ποτέ σε καλύτερη κατάσταση από πριν. Είναι ιδιοφυΐα και πρέπει να το ζήσεις.


29. Υπάρχει ένας τόνος θαλάσσιας ζωής ακριβώς έξω από τις ακτές της Ιρλανδίας

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε φάλαινες από την Κομητεία Κορκ; Ότι θα μπορούσατε να εντοπίσετε καρχαρίες; Σφραγίδες; Puffins; Θαλάσσιες χελώνες? Δεν είναι μόνο οι κυλιόμενες κοιλάδες και τα κάστρα Emerald Isle. Είναι επίσης εκείνα τα τραχιά παράκτια νησιά και ο πλήθος της θαλάσσιας ζωής που ζει γύρω τους!


30. Δεν είναι «Νότια Ιρλανδία»

Είναι η Ιρλανδία. Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Μετά από μια μακρά ιστορία συνυφασμένη με (αλλά πιθανώς πιο σωστά, υπό) βρετανική κυριαρχία, η Ιρλανδία πολέμησε έναν ανταρτοπόλεμο εναντίον των αρχόντων της και κέρδισε την ανεξαρτησία το 1922.

Το βορειοανατολικό τμήμα, ιστορικά κατοικημένο με «Ulster Planters» (αποίκους αγγλικής και σκωτσέζικης καταγωγής), αποφάσισε να εξαιρεθεί, υποστηρίζοντας την Ένωση και παραμένοντας μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μπερδεμένη, ακατάστατη ιστορία.

ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ;


Ελπίζω να το διασκέδασες! Κάποια άλλα διασκεδαστικά στοιχεία για την Ιρλανδία που ξέχασα;


Γρήγορες ταξιδιωτικές συμβουλές στην Ιρλανδία

 • “Hello” και “Thank You” στα γαελικά : “Dia dhuit” και “Go raibh thait agat”
 • Νόμισμα : Ευρώ – ( EUR ) – €
 • Visa: Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας και η Βόρεια Ιρλανδία είναι χωριστές χώρες στο νησί της Ιρλανδίας. Η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, γνωστή ως «Ιρλανδία», χορηγεί βίζα 90 ημερών. Η Βόρεια Ιρλανδία, μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου, χορηγεί επίσης 90 ημέρες.
 • Καιρός : Αναμένετε πολύ καιρό! Η Ιρλανδία είναι γνωστή για τις γρήγορες αλλαγές και τις πολλές βροχοπτώσεις – ο μόνος λόγος που μια χώρα όπως η Ιρλανδία παραμένει τόσο πράσινη και εύφορη. Δείτε την πλήρη λίστα συσκευασίας μας εδώ.
 • Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιρλανδία; Η Ιρλανδία είναι μια φανταστική χώρα για επίσκεψη όλο το χρόνο. Ωστόσο, θα βρείτε πλήθη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η αγαπημένη μου περίοδος για να επισκεφτώ την Ιρλανδία είναι τον Σεπτέμβριο, όταν ο καιρός είναι δροσερός και τα χαμηλά πλήθη. Επιπλέον, είναι όταν συμβαίνει το περίφημο Galway Oyster Festival!
 • Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

  Αεροπορικά εισιτηρια

  Και κατάλυμα μέσο booking.com

  Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

  Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.