όρος Rushmore

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore

Το όρος Rushmore είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λίγα άλλα μέρη είναι τόσο επιβλητικά όσο αυτή η άποψη των ογκωδών προέδρων, των ιδρυτών του έθνους μας, λαξευμένα στην πλαγιά ενός βουνού.

Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα να κάνετε στην περιοχή Mount Rushmore. Εξερευνήστε τα εντυπωσιακά τοπία της Νότιας Ντακότα στο Custer State Park ή στο Εθνικό Πάρκο Badlands.

Υπάρχουν πολλές πεζοπορίες στη γύρω περιοχή Black Hills. Τέλος, για μια διαφορετική οπτική της αμερικανικής ιστορίας, επισκεφθείτε το υπό εξέλιξη έργο που είναι το Crazy Horse Memorial, προς τιμήν του αρχηγού Lakota.

Όμως, ενώ υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε, η επιλογή της καλύτερης ώρας για να επισκεφτείτε το όρος Rushmore θα διασφαλίσει ότι θα μεγιστοποιήσετε τον χρόνο που αφιερώνετε στο ταξίδι σας. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

Διαβάστε επίσης :15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Westwood

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Easthampton

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο South Hadley

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore

 όρος Rushmore

Η γενικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore είναι το καλοκαίρι, όταν υπάρχουν οι περισσότερες δραστηριότητες στο πάρκο και η περιοχή έχει τον καλύτερο καιρό.

Όταν επισκέπτεστε το όρος Rushmore, μία από τις κύριες ανησυχίες σας είναι εάν το Εθνικό Μνημείο θα είναι ανοιχτό ή όχι. Το Memorial είναι ανοιχτό όλο το χρόνο (εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων), αλλά οι ώρες λειτουργίας του διαφέρουν ανάλογα με την εποχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Mount Rushmore National Memorial,  οι μεγαλύτερες ώρες λειτουργίας για το κέντρο επισκεπτών και το πάρκινγκ είναι μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν επίσης πολύ περισσότερες δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί γύρω από το μνημείο, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία.

Το γλυπτό φωτίζεται τη νύχτα όλο το χρόνο, αλλά υπάρχει μια ειδική βραδινή τελετή φωτισμού διάρκειας 45 λεπτών με επικεφαλής έναν δασοφύλακα για την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών το καλοκαίρι. Αυτή η τελετή φωτισμού γίνεται μόνο μεταξύ των τέλους Μαΐου και του τέλους Σεπτεμβρίου.

Το στούντιο γλύπτης είναι επίσης ανοιχτό μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής υψηλής περιόδου. Το στούντιο είναι όπου ο γλύπτης Gutzon Borglum και η ομάδα του εργάστηκαν πραγματικά στο μνημείο.

Εάν ενδιαφέρεστε για το πώς χτίστηκε το μνημείο, τότε θα πρέπει να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας για να μπορέσετε να έρθετε όταν το στούντιο είναι ανοιχτό. Το καλοκαίρι είναι επίσης όταν το πάρκο οργανώνει τις περισσότερες δραστηριότητες για τους επισκέπτες.

Τα εποχικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν:

  • Ranger Talks
  • Sculptor’s Studio Talk
  • Lakota, Nakota και Dakota Heritage Village
  • Hoop Dance Performance στο Grand View Terrace (μόνο τις Πέμπτες)

Το καλοκαίρι είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να έρθετε με τα παιδιά, και όχι μόνο επειδή είναι σε διακοπές. Τα παιδιά θα επωφεληθούν περισσότερο από το μνημείο εάν αποκτήσουν περισσότερο περιεχόμενο από ξεναγήσεις.

Επιπλέον, υπάρχουν ειδικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά που είναι διαθέσιμες μόνο το καλοκαίρι, όπως το Youth Exploration Area (ανοιχτό μόνο μέχρι τις αρχές Αυγούστου).

Εκτός από τις ώρες λειτουργίας και τις δραστηριότητες, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο όταν επισκέπτεστε το όρος Rushmore είναι ο καιρός. Το μνημείο βρίσκεται στη Νότια Ντακότα, η οποία μπορεί να έχει σκληρό κλίμα κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους.

Σύμφωνα με τα κλιματικά δεδομένα που συλλέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για το όρος Ράσμορ, το καλοκαίρι φέρνει θερμοκρασίες που είναι ζεστές αλλά όχι πολύ καυτές, με μέσες υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούλιο στη χαμηλή δεκαετία του ’70 έως τις υψηλές του ’80.

Υπάρχει επίσης μια αρκετά χαμηλή πιθανότητα βροχής το καλοκαίρι. Δεδομένου ότι θα περάσετε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, ο καιρός είναι πολύ σημαντικός.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore

Μοναδικό τετράγωνο τούνελ λαξευμένο από βράχο και προσφέρει ωραία θέα στο όρος Rushmore, που φαίνεται το φθινόπωρο, η φθηνότερη περίοδος για επίσκεψη

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο, πριν και μετά την έναρξη της καλοκαιρινής βιασύνης. Ορισμένα έξοδα επίσκεψης στο όρος Rushmore είναι τα ίδια όλο το χρόνο.

Το τέλος στάθμευσης είναι το ίδιο όλο το χρόνο, περίπου 10 $ για μεμονωμένα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει χρέωση εισόδου για ιδιώτες στο ίδιο το μνημείο, επομένως μπορείτε να παρακάμψετε το τέλος στάθμευσης συμμετέχοντας σε μια οργανωμένη περιήγηση, όπου θα συμπεριληφθεί στην τιμή του εισιτηρίου σας.

Υπάρχουν και άλλα έξοδα που σχετίζονται με την επίσκεψη στο όρος Rushmore, όπως το να φτάσετε εκεί και να βρείτε κατάλυμα. Οι πτήσεις και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων τείνουν να είναι πιο ακριβές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση.

Κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν, μπορείτε συνήθως να βρείτε καλές προσφορές σε πτήσεις προς Νότια Ντακότα. Οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων προσφέρουν επίσης εκπτώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δεν υπάρχουν μέρη για να μείνετε μέσα στο ίδιο το Εθνικό Μνημείο του Όρους Rushmore, επομένως θα πρέπει να μείνετε στην κοντινή πόλη Keystone, στο Hill City ή στο Custer State Park. Οι τιμές δωματίων για αυτά τα μέρη είναι συνήθως υψηλότερες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μπορείτε να βρείτε εκπτώσεις στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore

Μοναδική θέα στο όρος Rushmore που απεικονίζεται από τα ψηλά σκαλιά του αμφιθεάτρου, όπως φαίνεται μια μέρα με μπλε ουρανό με λίγα σύννεφα στον ουρανό

Οι λιγότερο πολυάσχολες στιγμές για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore και να επωφεληθείτε από τον καλό καιρό είναι τα τέλη της άνοιξης και οι αρχές του φθινοπώρου. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore, αλλά μην κάνετε λάθος, έχει κόσμο.

Πολλές οικογένειες επωφελούνται ιδιαίτερα από τα σχολικά διαλείμματα για να πάνε τα παιδιά τους σε ένα ταξίδι. Αν και το πάρκο είναι αρκετά μεγάλο ώστε τα πλήθη να μην αισθάνονται υπερβολικά, το παρκάρισμα ή η αναμονή στην ουρά για μεσημεριανό γεύμα μπορεί να είναι ταλαιπωρία.

Εάν επισκεφθείτε τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο, αποφεύγετε τα χειρότερα πλήθη επειδή το σχολείο είναι ξανά σε λειτουργία. Επιπλέον, ο καιρός είναι ακόμα ευχάριστος αυτή την εποχή του χρόνου.

Τα περισσότερα προγράμματα στο πάρκο διαρκούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε μπορείτε ακόμα να δείτε τη βραδινή τελετή φωταγώγησης ή να κάνετε μια οργανωμένη περιήγηση. Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης μια εξαιρετική εποχή για να εξερευνήσετε τις γύρω περιοχές και να κάνετε πεζοπορία.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, θα πρέπει επίσης να επισκεφτείτε το κοντινό Custer State Park για να δείτε την ετήσια Συνομιλία Buffalo . Οι περισσότερες οργανωμένες δραστηριότητες επισκεπτών εντός του πάρκου ανοίγουν μόνο στα τέλη Μαΐου, επομένως πιθανότατα δεν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ξενάγηση κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Ωστόσο, ο Μάιος έχει και άλλα οφέλη. Είναι επίσης ένας καλός μήνας για πεζοπορία, αν και υπάρχει κίνδυνος βροχής. Οι λόφοι γύρω από το όρος Rushmore είναι ανθισμένοι με εντυπωσιακά χωράφια αγριολούλουδων.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore

Στη φωτογραφία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τη χειρότερη εποχή για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore, απεικονίζεται ένας χιονισμένος δρόμος που τρέχει στη μέση μιας χιονισμένης κοιλάδας με πράσινα δέντρα που καλύπτουν κάθε πλευρά

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς δεν υπάρχουν πολλά αξιοθέατα εντός του πάρκου και ο καιρός δυσκολεύει τη βόλτα.

Το ίδιο το Mount Rushmore National Memorial είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, αλλά πολλές περιοχές εντός του πάρκου είναι ανοιχτές μόνο το καλοκαίρι. Επίσης, δεν υπάρχει πρόσθετος προγραμματισμός, όπως ξεναγήσεις ή παραστάσεις που προσφέρονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μπορείτε να έρθετε για να δείτε απλώς τα μνημεία αγάλματα, αλλά δεν είναι η πλήρης εμπειρία που θα είχατε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο καιρός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο χειμώνας δεν είναι καλή περίοδος για επίσκεψη. Οι χειμώνες στη Νότια Ντακότα είναι πολύ κρύοι και χιονισμένοι, με πολλά πόδια χιονιού στο έδαφος συχνά μέχρι τον Απρίλιο .

Mount Rushmore ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Εσωτερικό γύψινο μακέτα της μοναδικής προτομής των τεσσάρων προέδρων που απεικονίζεται κατά τη συνολική καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore, το καλοκαίρι

Mount Rushmore, Νότια Ντακότα, ΗΠΑ – 2016: Sculptor’s Studio, επιτόπιο στούντιο για τον γλύπτη Gutzon Borglum. Τα γύψινα μοντέλα των τεσσάρων προτομών χρησιμοποιήθηκαν από εργάτες ορεινής γλυπτικής δημιουργώντας το μνημείο/EWY Media/Shutterstock

Εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το όρος Rushmore; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος στο όρος Rushmore είναι κρύος, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 12 έως 37°F (-11 έως 3°C). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για να ζήσετε το μνημείο με λιγότερα πλήθη, να εξερευνήσετε τους χιονισμένους Black Hills και να απολαύσετε το Winter Adventure Weekend στο κοντινό Rapid City.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζεται με ψυχρό καιρό, ιδανικό για να δείτε τα πρόσωπα των Προέδρων με φόντο το χιόνι, να επισκεφθείτε το κοντινό Crazy Horse Memorial και να απολαύσετε χειμερινά σπορ στους Black Hills, όπως χιονοπέδιλα και σκι αντοχής.

Μάρτιος

Καθώς πλησιάζει η άνοιξη, οι θερμοκρασίες στο όρος Ράσμορ κυμαίνονται από 20 έως 44°F (-7 έως 7°C). Ο Μάρτιος είναι ιδανικός για γραφικές διαδρομές στους Black Hills, για επίσκεψη στο Μουσείο Ταξιδιού στο Rapid City για την τοπική ιστορία και για να πιάσετε τα πρώτα σημάδια της άνοιξης στην περιοχή.

Απρίλιος

Οι θερμοκρασίες της άνοιξης τον Απρίλιο κυμαίνονται από 28 έως 54°F (-2 έως 12°C). Είναι η ιδανική στιγμή για πεζοπορία στο Προεδρικό Μονοπάτι στο Mount Rushmore, για εξερεύνηση του κύκλου άγριας ζωής του Custer State Park και για να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Black Hills.

Ενδέχεται

Ο Μάιος έχει θερμότερες θερμοκρασίες από 38 έως 64°F (3 έως 18°C). Επισκεφτείτε το κοντινό Εθνικό Πάρκο Wind Cave, εξερευνήστε την ιστορική πόλη Deadwood και απολαύστε την βραδινή τελετή φωταγώγησης του Mount Rushmore που ξεκινά στα τέλη Μαΐου.

Ιούνιος

Το καλοκαίρι φτάνει με θερμοκρασίες μεταξύ 48 και 73°F (9 έως 23°C). Ο Ιούνιος προσφέρει ευκαιρίες για συμμετοχή στον εορτασμό της ανεξαρτησίας του Mount Rushmore, για εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου Badlands και για απόλαυση υπαίθριων δραστηριοτήτων όπως ψάρεμα και βαρκάδα στους Black Hills.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος διατηρεί θερμές θερμοκρασίες από 54 έως 79°F (12 έως 26°C). Είναι ένας δημοφιλής μήνας για να παρακολουθήσετε τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου, να κάνετε πεζοπορία στον Εθνικό Δρυμό Black Hills και να επισκεφθείτε το Ράλι Μοτοσυκλέτας Sturgis, που διεξάγεται κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου.

Αύγουστος

Οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο κυμαίνονται από 53 έως 78°F (12 έως 26°C). Εξερευνήστε το κοντινό φαράγγι Spearfish για τη φυσική ομορφιά του, επισκεφθείτε το Big Thunder Gold Mine στο Keystone και απολαύστε τις δροσερές βραδιές στο αμφιθέατρο Mount Rushmore για συνομιλίες με δασοφύλακες

Σεπτέμβριος

Καθώς αρχίζει το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 44 έως 70°F (7 έως 21°C). Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός για να παρακολουθήσετε το ετήσιο Buffalo Roundup στο Custer State Park, να ζήσετε τα χρώματα του φθινοπώρου στους Black Hills και να επισκεφθείτε τους εορτασμούς της Ημέρας των Ιθαγενών της Αμερικής στο Crazy Horse Memorial.

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος έχει χαμηλότερες θερμοκρασίες από 32 έως 59°F (0 έως 15°C). Απολαύστε το φθινοπωρινό φύλλωμα στην περιοχή, εξερευνήστε την τοποθεσία Mammoth στο Hot Springs και ζήστε την πιο ήσυχη πλευρά του Mount Rushmore χωρίς τα καλοκαιρινά πλήθη.

Νοέμβριος

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες τον Νοέμβριο κυμαίνονται από 23 έως 48°F (-5 έως 9°C). Αυτός ο μήνας είναι ιδανικός για να επισκεφθείτε το Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος της Νότιας Ντακότα, να εξερευνήσετε τις ιστορικές τοποθεσίες στο Rapid City και να απολαύσετε την έναρξη της περιόδου διακοπών στους Black Hills.

Δεκέμβριος

Ο χειμώνας φέρνει ψυχρότερες θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 16 έως 39°F (-9 έως 4°C). Ο Δεκέμβριος προσφέρει μια γαλήνια εμπειρία στο Mount Rushmore, ευκαιρίες για αγορές διακοπών στο Keystone και χειμερινές δραστηριότητες όπως ψάρεμα στον πάγο και snowmobiling στους Black Hills.

Συχνές Ερωτήσεις

 όρος Rushmore

Stefano73/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την εύρεση της κατάλληλης στιγμής για να επισκεφτούν το όρος Rushmore:

Πόσες μέρες χρειάζεστε στο Mount Rushmore;

Χρειάζεστε μόνο περίπου μισή μέρα για να εξερευνήσετε το ίδιο το όρος Rushmore. Ωστόσο, θα θελήσετε να περάσετε τρεις ημέρες εξερευνώντας τη γύρω περιοχή Black Hills, η οποία έχει πολλά εθνικά πάρκα και μονοπάτια πεζοπορίας.

Πότε είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα στο Mount Rushmore;

Η πιο πολυσύχναστη εποχή στο Mount Rushmore είναι το καλοκαίρι. Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, περιμένετε πολλούς επισκέπτες κάθε μέρα.

Είναι καλύτερο το Mount Rushmore τη νύχτα ή την ημέρα;

Το όρος Rushmore είναι καλύτερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, επειδή τότε μπορείτε να έχετε την πιο καθαρή θέα (και φωτογραφίες) του μνημείου και του γύρω βουνού. Οι νυχτερινοί φωτισμοί είναι πολύ ιδιαίτεροι, οπότε επισκεφθείτε αργά το απόγευμα για να πάρετε μια γεύση και από τα δύο.

Ποιους μήνες είναι ανοιχτό το Mount Rushmore;

Το όρος Rushmore είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Ωστόσο, ορισμένες δραστηριότητες και κτίρια είναι ανοιχτά μόνο από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να ταξιδέψετε στη Νότια Ντακότα;

Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να ταξιδέψετε στη Νότια Ντακότα επειδή ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, το φύλλωμα είναι υπέροχο και τα πλήθη έχουν πάει σπίτι τους.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το όρος Rushmore;

Για την πλήρη εμπειρία του Mount Rushmore, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε είναι το καλοκαίρι, όταν το Memorial είναι πλήρως ανοιχτό. Ο Σεπτέμβριος σάς επιτρέπει να απολαύσετε δραστηριότητες όπως το βραδινό σόου με τα φωτιστικά, ενώ κερδίζετε τα χειρότερα από τα πλήθη.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια