20 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Πόζναν της Πολωνίας

Περιεχόμενα

Το Πόζναν είναι μια όμορφη πόλη για να επισκεφθείτε σε ένα ταξίδι στην Πολωνία. Η πλατεία της Παλιάς Αγοράς φημίζεται για την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της και τα πολύχρωμα κτίρια, για να μην αναφέρουμε τα πολλά μουσεία της. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε στην πόλη και θέλουμε να φροντίσουμε να μην χάσετε καμία από αυτές. Γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Πόζναν. Από φανταστικά μουσεία μέχρι υδάτινα πάρκα και πού να φάτε τα καλύτερα πιερόγκι, θα τα βρείτε όλα εδώ. Λοιπόν, τι περιμένεις; Ξεκινήστε να κάνετε κύλιση και να σχεδιάζετε την επόμενη περιπέτειά σας! 

© RossHelen / shutterstock.com

Περιπλανηθείτε στην πλατεία της παλιάς αγοράς

Η επίσκεψη στην πλατεία της Παλιάς Αγοράς είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Πόζναν. Οι τουρίστες μπορούν να περιπλανηθούν στα σοκάκια και να θαυμάσουν τα υπέροχα αναγεννησιακά κτίρια και στη συνέχεια να σταματήσουν σε ένα από τα εστιατόρια και τα μπαρ για να πιουν ένα ποτό και κάτι να φάνε. 

Η πλατεία είναι γνωστή για την απίστευτη αρχιτεκτονική της, ειδικά το γοτθικό Δημαρχείο , το οποίο είναι τώρα το Ιστορικό Μουσείο του Πόζναν . Είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πλατείας, αν και υπάρχουν πολλά μουσεία και στη γύρω περιοχή. Κοντά στο Δημαρχείο υπάρχει μια σειρά από πολύχρωμα Εμπορικά Σπίτια που ζωντανεύουν τη γοτθική αρχιτεκτονική. Αυτά τα παλιά κτίρια στέκονται εκεί όπου οι έμποροι θα είχαν ξύλινους πάγκους που πουλούσαν ψάρια, κεριά και άλλα προϊόντα κατά τον Μεσαίωνα. Τον 16ο αιώνα, οι πάγκοι αντικαταστάθηκαν από αυτά τα όμορφα στενά κτίρια. Αν κοιτάξετε ψηλά στο σπίτι με αριθμό 17, θα παρατηρήσετε ένα οικόσημο που φέρει μια ρέγγα και τρεις φοίνικες. αυτό ήταν το εθνόσημο της συντεχνίας εμπόρων. 

Καθώς συνεχίζετε μέσα από την πλατεία, θα σκοντάψετε και σε ένα μεσαιωνικό στήθος. Εδώ θα είχε εκτελεστεί η σωματική τιμωρία παλιότερα. Άλλα αξιοσημείωτα μνημεία και αξιοθέατα στην πλατεία περιλαμβάνουν το Ζυγιστήριο , όπου γίνονται πολλοί τοπικοί γάμοι. Τα τέσσερα σιντριβάνια σε κάθε γωνία της πλατείας, που αντιπροσωπεύουν τον Άρη, τον Ποσειδώνα, την Προσερπίνα και τον Απόλλωνα. και το Φρουραρχείο .

Η Πλατεία της Παλιάς Αγοράς φιλοξενεί επίσης πολλούς καλλιτέχνες και εκδηλώσεις του δρόμου, όπως η εμπορική έκθεση του Ιουνίου Jarmark Świętojański και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Διαβάστε επίσης:καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Γκντανσκ της Πολωνίας

© Mazur Travel / shutterstock.com

Παρακολουθήστε το Goats Headbutt στο Δημαρχείο του Πόζναν

Αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε στο Πόζναν, είναι να παρακολουθείτε τις μηχανικές κατσίκες να χτυπούν το κεφάλι! 

Αυτό ακούγεται σαν περίεργο πράγμα για το οποίο είναι ενθουσιασμένο, αλλά για τους κατοίκους του Πόζναν, είναι παράδοση. Στην Αγορά της Παλιάς Πόλης στο κτήριο του Δημαρχείου, υπάρχει μια μικρή σειρά από πόρτες κάτω από το ρολόι. Κάθε μέρα το μεσημέρι, οι πόρτες ανοίγουν και δύο μπίλιες ξεπροβάλλουν για να το μονομαχήσουν! Οι κατσίκες κουμπώνουν κεφάλια 12 φορές πριν τραβηχτούν πίσω στο κτίριο και κλείσουν οι πόρτες. Αυτή η παράξενη παράδοση έχει αρκετά διασκεδαστική ιστορία. 

Η ιστορία λέει ότι τον 16ο αιώνα, το αρχικό Δημαρχείο κάηκε μετά από μια μεγάλη πυρκαγιά και το 1550, το κτίριο ξαναχτίστηκε. Ο δήμαρχος ήθελε το νέο κτίριο να έχει έναν μεγάλο πύργο με ρολόι και η πόλη αποφάσισε να οργανώσει ένα μεγάλο πάρτι για να γιορτάσει την επαναλειτουργία του Δημαρχείου. Το πάρτι επρόκειτο να περιλάμβανε ένα μεγαλειώδες γλέντι και ένας σεφ με το όνομα Pietrek τέθηκε επικεφαλής του γεύματος. Ο Pietrek είχε την τιμή να μαγειρέψει τη γιορτή και άρχισε να μαγειρεύει το κύριο πιάτο με μπούτι ελαφιού. Καθώς το μπούτι του ελαφιού ψήνεται πάνω από τη φωτιά, ο Pietrek έκανε ένα διάλειμμα από την κουζίνα και βγήκε έξω για να δει το νέο ρολόι στο χολ. Όταν επέστρεψε, διαπίστωσε ότι το μπούτι του ελαφιού είχε πέσει από το μπαστούνι του και κάηκε στη φωτιά. Απελπισμένος για να σώσει το γεύμα και τη φήμη του, βγήκε κρυφά σε ένα κοντινό χωράφι και έκλεψε δύο κατσίκες για να μαγειρέψει στη θέση του ελαφιού. Ωστόσο, μόλις έβαλε τις κατσίκες στην κουζίνα, δραπέτευσαν και ανέβηκαν τρέχοντας τις σκάλες του πύργου. Όλοι οι παρευρισκόμενοι που βρέθηκαν στην πλατεία της αγοράς έπαθαν σοκ όταν σήκωσαν το βλέμμα τους στο ρολόι και είδαν τις δύο κατσίκες να χτυπούν κεφάλια και να τσακώνονται! Το κόμμα και ο δήμαρχος ξέσπασαν στα γέλια στο παράλογο θέαμα. Ο Πίετρεκ συγχωρήθηκε καθώς η κατσικομαχία έγινε το αποκορύφωμα της βραδιάς και στη συνέχεια, ο δήμαρχος ζήτησε να μπει ένας μηχανισμός δύο κατσίκων κάτω από το ρολόι (σαν πουλί κούκου) για να θυμάται το γεγονός.  

Μάθετε για την ιστορία της Πολωνίας με τα LEGO 

Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε στο Πόζναν με παιδιά, τότε μην ψάχνετε άλλο. Το HistoryLand είναι ένα φιλικό προς την οικογένεια διαδραστικό μουσείο που διδάσκει στους επισκέπτες την ιστορία της Πολωνίας μέσω LEGO. Οι εγκαταστάσεις στο μουσείο είναι κατασκευασμένες τόσο από LEGO όσο και από διαδραστικά εφέ που απεικονίζουν βασικά γεγονότα στην ιστορία της Πολωνίας. Αφού περιπλανηθούν στο μουσείο, οι γονείς μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους στην αίθουσα παιχνιδιών για να φτιάξουν τα δικά τους αριστουργήματα LEGO ή να πάνε στο καφενείο για ένα φλιτζάνι joe και ένα σνακ. Το κατάστημα δώρων πουλάει επίσης μοναδικά σετ LEGO για να τα πάρετε στο σπίτι. 

© iweta0077 / shutterstock.com

Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στη Szreniawa

Η μικρή πόλη Szreniawa είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους επιθυμούν να κάνουν μερικά αξιοθέατα στο Πόζναν και την ύπαιθρο.

Το κύριο αξιοθέατο της Szreniawa είναι το Εθνικό Μουσείο Γεωργίας . Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία της παραγωγής τροφίμων και τις πολιτιστικές επιρροές που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο καλλιεργούμε σήμερα. Το μουσείο διαθέτει μόνιμες συλλογές για τον λαϊκό πολιτισμό, την αποκατάσταση γης, την επεξεργασία τροφίμων, τη λίπανση και πολλά άλλα. Υπάρχει επίσης μια υπαίθρια έκθεση μελισσοκομίας και ένα ζυθοποιείο που προσφέρει ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες. Οι πολλές άλλες συλλογές σε αυτό το μεγάλο μουσείο σημαίνουν ότι οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να περάσουν μια μέρα εδώ.

Ένα άλλο φανταστικό αξιοθέατο στην πόλη είναι το Εθνικό Πάρκο Wielkopolski , όπου οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος 53 μιλίων μονοπατιών που οδηγούν σε λίμνες, ένα φυσικό κέντρο και μια εκκλησία του 17ου αιώνα με πύργο επιφυλακής. Αν ψάχνετε για κάτι μοναδικό και διασκεδαστικό να κάνετε, τότε ρίξτε μια ματιά στο Mosińska Kolej Drezynowa στο Mosina στην άλλη πλευρά του εθνικού πάρκου. Εδώ, οι τουρίστες και οι λάτρεις των σιδηροδρομικών μεταφορών μπορούν να κάνουν πετάλι και να οδηγήσουν μια αποχέτευση στο πάρκο. Τα draisines είναι ελαφρά σιδηροδρομικά οχήματα που κινούνται από ένα πλήρωμα πεταλιστών (εσείς) και έναν οδηγό. Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δείτε την πανέμορφη φύση της περιοχής ενώ κάνετε γυμναστική με όλη την οικογένεια!

© Wirestock Creators / shutterstock.com

Βόλτα στον Βοτανικό Κήπο του Πανεπιστημίου

Ο Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Πόζναν.

Αυτός ο πανέμορφος κήπος προσφέρει στους τουρίστες πολλά μονοπάτια για να περπατήσουν ενώ παρακολουθούν την άψογη χλωρίδα και πανίδα. Οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να περάσουν μια ή δύο ώρες περιπλανώμενοι στα μονοπάτια, τραβώντας φωτογραφίες και βλέποντας γλυπτά, πουλιά και σιντριβάνια. Ο Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ

© Wirestock Creators / shutterstock.com

Ενοικίαση Standup Paddleboard στη λίμνη Rusałka

Αν ψάχνετε για κάτι διασκεδαστικό να κάνετε στο Πόζναν μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, τότε γιατί να μην πάτε για μπάνιο και κουπί στη λίμνη Rusałka;

Αυτή η τεχνητή λίμνη απέχει περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης και προσφέρει μια αμμώδη παραλία για πικνίκ και ενοικιάσεις θαλάσσιων σπορ. Οι επισκέπτες που επιθυμούν να βγουν στο νερό μπορούν να νοικιάσουν είτε ένα stand-up paddleboard είτε ένα waterbike για να εξερευνήσουν τη λίμνη. Το κατάστημα ενοικίασης βρίσκεται δίπλα στην Plaża Jezioro Rusałka και στο Piach Bar, οπότε στη συνέχεια, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό ή μεσημεριανό γεύμα στο μπαρ. 

© Wirestock Creators / shutterstock.com

Κάντε ένα πικνίκ στο πάρκο Sołacki

Το πάρκο Sołacki είναι ένα όμορφο μέρος για να απολαύσετε μια απογευματινή βόλτα ή ένα πικνίκ με την οικογένεια. Το πάρκο διαθέτει δύο υπέροχες λιμνούλες και ήσυχους χώρους πρασίνου με άγρια ​​μανιτάρια, αγάλματα, παγκάκια και παιδική χαρά. Αν δεν έχετε όρεξη να ετοιμάσετε ένα γεύμα, τότε μπορείτε να φτάσετε στο εστιατόριο ή στο καφέ στο πάρκο για να φάτε ή έναν καφέ. Τα τραμ 11 και 14 κάνουν στάση ακριβώς στο πάρκο, διευκολύνοντας την πρόσβαση από και προς το κέντρο της πόλης. 

© RossHelen / shutterstock.com

Επισκεφθείτε τη Βασιλική της Παναγίας της Διαρκούς Βοήθειας

Ένα άλλο που πρέπει να δείτε στο Πόζναν είναι η Βασιλική της Παναγίας της Διαρκούς Βοήθειας, της Μαρίας Μαγδαληνής και του Αγίου Στανισλάου (επίσης γνωστή ως Poznań Fara). Αυτή η εκκλησία των Ιησουιτών του 16ου αιώνα έχει μια υπέροχη ροζ πρόσοψη με ένα εξίσου εντυπωσιακό εσωτερικό με μεγάλους θόλους και όμορφη αρχιτεκτονική. Οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν την εκκλησία οποιαδήποτε μέρα μεταξύ 6:00 π.μ. και 7:30 μ.μ., αλλά καλούνται να μην εισέλθουν κατά τη διάρκεια των ιερών λειτουργιών. 

Οι τουρίστες έχουν δύο επιλογές όταν το επισκέπτονται: Μπορούν να περιπλανηθούν μόνοι τους στην εκκλησία ή μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση στην εκκλησία και τους χώρους. Εάν σκοπεύετε να το επισκεφτείτε μόνοι, προσπαθήστε να πάτε Σάββατο, καθώς υπάρχει μια συναυλία οργάνων κάθε Σάββατο στις 12:15 μ.μ. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές ξεναγήσεις για να διαλέξετε. Η πρώτη ξενάγηση είναι η περιήγηση των Αγίων διάρκειας 40 λεπτών. Η δεύτερη ξενάγηση ονομάζεται Άγνωστα Μέρη και μεταφέρει τους τουρίστες στις γωνιές και τις γωνιές της εκκλησίας, επιδεικνύοντας την μπαρόκ αρχιτεκτονική και λέγοντας λιγότερο γνωστές ιστορίες. Η τρίτη ξενάγηση είναι μια υπόγεια ξενάγηση στην εκκλησία, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο τα Σάββατα στις 12:45 μ.μ. 

© Cezary Wojtkowski / shutterstock.com

Κάντε μια βόλτα στο νησί του καθεδρικού ναού και επισκεφθείτε την Brama Poznania

Το νησί του καθεδρικού ναού , ή Ostrów Tumski , είναι ένα απίστευτα μοναδικό αξιοθέατο στο Πόζναν. Χωνισμένος στη διακλάδωση του ποταμού Warta, αυτός ο ήσυχος χώρος είναι ιδανικός για όσους αναζητούν ένα διάλειμμα από το πλήθος του κέντρου της πόλης και της πλατείας της αγοράς. 

Η ιστορία αυτού του καταπράσινου παραδείσου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι η διάταξη της περιοχής. Στο κέντρο του νησιού βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός του Πόζναν , μια μεγάλη βασιλική σε γοτθικό στιλ με ρωμανικά κειμήλια. Γύρω από τον καθεδρικό ναό υπάρχει ένα ημικύκλιο από μικρότερα παρεκκλήσια. Το τοπίο του νησιού διαθέτει καταπράσινα οπωροφόρα δέντρα, υπέροχους κήπους και μεσαιωνικά αναχώματα κατά μήκος της όχθης του ποταμού, προσφέροντας στους τουρίστες ένα ήρεμο μέρος για να ξεφύγουν από τη φασαρία της πόλης. Το νησί του Καθεδρικού ήταν το σπίτι του Mieszko I, του πρώτου βασιλιά της Πολωνίας και ιδρυτή του καθεδρικού ναού. 

© RossHelen / shutterstock.com

Συνδεδεμένο με το νησί μέσω μιας πεζογέφυρας είναι το Brama Poznania , ένα διαδραστικό μουσείο υψηλής τεχνολογίας που εστιάζει αποκλειστικά στο νησί του καθεδρικού ναού. Εδώ, οι τουρίστες μπορούν να μάθουν πώς το νησί έφερε τον καθολικισμό στην περιοχή και στην Πολωνία τον 10ο αιώνα, και τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο νησί και βοήθησαν στη διαμόρφωση της χώρας που γνωρίζουμε σήμερα. Αυτό δεν είναι το μέσο μουσείο σας, ωστόσο, καθώς δεν υπάρχουν αντικείμενα ή κειμήλια. Είναι αποκλειστικά μια εμπειρία ήχου, εικόνας και πολυμέσων που σας ταξιδεύει σε δύο ξεχωριστά ταξίδια. Το πρώτο μέρος καθοδηγεί τους τουρίστες μέσω μιας διαδραστικής έκθεσης στο μουσείο και το δεύτερο μέρος ξεναγεί τους τουρίστες στο νησί του Καθεδρικού Ναού μέσω ενός ηχητικού οδηγού. 

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μουσείο για όσους συνήθως δεν είναι οπαδοί των μουσείων και του υπερβολικού φόρτου πληροφοριών τους. Εδώ, η εμπειρία είναι μαγευτική και στοχεύει να είναι πιο ενημερωτική χρησιμοποιώντας άλλες αισθήσεις όπως ο ήχος και η αφή.

© VanderWolf Images / shutterstock.com

Μάθετε για τα στρατιωτικά όπλα 

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τα τεθωρακισμένα οχήματα και τα στρατιωτικά όπλα, τότε σκεφτείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Όπλων ή το Μουσείο Τεθωρακισμένων Όπλων.

Το Μουσείο Εξοπλισμών βρίσκεται στο πάρκο Citadel σε ένα φρούριο του 19ου αιώνα και εκθέτει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά εκθέματα. Στο εσωτερικό, οι τουρίστες μπορούν να εξερευνήσουν ένα παλιό καταφύγιο βομβών, να μάθουν για τις μάχες στο Πόζναν το 1945 και να δουν σοβιετικό και γερμανικό οπλισμό. Έξω, υπάρχει μια μεγάλη συλλογή στρατιωτικού εξοπλισμού όπως ελικόπτερα, τεθωρακισμένα οχήματα και αεροπλάνα. 

Το Μουσείο Τεθωρακισμένων Όπλων βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης, δίπλα στο αεροδρόμιο του Πόζναν, και διαθέτει εκθέσεις και εκθέματα σε τανκς, όπλα και άλλα μεγάλα όπλα πυροβολικού. 

Και τα δύο μουσεία είναι κάτι που πρέπει να δουν οι λάτρεις του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

© malgosia janicka / shutterstock.com

Πηγαίνετε για σκι στο σκι της Μάλτας

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε σκι στο Πόζναν; Ναι, μπορείς! Στο σκι της Μάλτας, τα παιδιά και οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν πολλές δραστηριότητες. 

Το Malta Ski είναι ένα πάρκο ψυχαγωγίας που λειτουργεί όλο το χρόνο και προσφέρει πολλές βόλτες και αξιοθέατα, όπως miniputt το καλοκαίρι και λόφο σκι το χειμώνα. Το πάρκο προσφέρει πολλά μαθήματα σκι και σνόουμπορντ σε λογική τιμή, μαζί με ενοικιάσεις εξοπλισμού και δύο λόφους σκι. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό είναι ένα μέρος για να εξασκηθείτε στο σκι και στο σνόουμπορντ και να κάνετε μαθήματα καθώς δεν είναι μεγάλος λόφος. 

© Janusz Starczewski / shutterstock.com

Εξερευνήστε εξωτικά φυτά στο Poznań Palm House

Το Poznań Palm House είναι ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά αξιοθέατα στο Πόζναν. 

Αυτός ο βοτανικός κήπος διαθέτει 10 διαφορετικά περίπτερα με οικοσυστήματα και φυτά από το τροπικό δάσος μέχρι την έρημο και τις τροπικές ζώνες. Υπάρχει επίσης ένα ενυδρείο με περισσότερα από 170 διαφορετικά είδη ψαριών. Έξω, το Poznań Palm House στεγάζει επίσης το Wilson Garden, ο οποίος είναι ένας εντυπωσιακός περιφραγμένος χώρος χωρισμένος σε δύο τμήματα. Στη βόρεια πλευρά, οι επισκέπτες θα βρουν μια διάταξη πιο αγγλικού τύπου με κυματιστούς λόφους, αλπικά δέντρα και λίμνες. Η νότια πλευρά του κήπου έχει μια πιο γαλλική επιρροή διάταξη, με γεωμετρικά μοτίβα και μονοπάτια. Μετά από μια περιήγηση στους κήπους και το σπίτι, οι επισκέπτες μπορούν να κατευθυνθούν στο καφέ του ξενοδοχείου για ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα απογευματινό σνακ. 

© gkordus / shutterstock.com

Περιήγηση στο Αυτοκρατορικό Κάστρο

Ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε μια μέρα στο Πόζναν είναι μια επίσκεψη στο Αυτοκρατορικό Κάστρο. Το κάστρο χτίστηκε στις αρχές του 1900 ως κατοικία του Γουλιέλμου Β’, του τελευταίου Γερμανού αυτοκράτορα. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το κάστρο άλλαξε τη λειτουργία του. Τα κάτω διαμερίσματα φιλοξενούνταν ως στέγαση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πολωνίας και το υπόλοιπο κάστρο χρησιμοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Πόζναν. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το κάστρο ξαναχτίστηκε πλήρως. Σήμερα, φιλοξενεί το Πολιτιστικό Κέντρο ΖΑΜΕΚ. 

Το κάστρο φιλοξενεί πολλές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και προσωρινά εκθέματα καλλιτεχνών. Οι τουρίστες μπορούν να περιπλανηθούν στους χώρους και τα δωμάτια του κάστρου με μια αυτο-οδηγούμενη ξενάγηση, μια ηχητική περιήγηση ή έναν ξεναγό. Φροντίστε να παρακολουθείτε και  την ιστοσελίδα του κέντρου για επερχόμενες εκδηλώσεις !

© Έλενα Ροστούνοβα / shutterstock.com

Επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο 

Καλούμε όλους τους λάτρεις της τέχνης! Αν αναρωτιέστε ποιο μουσείο να επισκεφτείτε στο Πόζναν για να δείτε απίστευτα ευρωπαϊκά έργα τέχνης, τότε δεν μπορείτε να χάσετε το Εθνικό Μουσείο

Το μουσείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα της χώρας και φιλοξενεί έργα πολλών εθνικών και διεθνών καλλιτεχνών. Όταν περιηγούνται στο μουσείο, οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα smartphone τους για να σαρώσουν κωδικούς QR σε όλες τις εκθέσεις και να μάθουν περισσότερα για το έργο τέχνης και την ιστορία του μουσείου. Αυτό μπορεί να γίνει ως ηχητικός οδηγός με ακουστικά ή διαβάζοντας στο τηλέφωνό σας. Υπάρχουν δύο ξεχωριστοί χώροι στο Εθνικό Μουσείο: το παλιό και το νέο κτίριο, που συνδέονται μεταξύ τους και είναι εύκολο να περιηγηθούν. Το μουσείο είναι αρκετά μεγάλο, οπότε σχεδιάστε να περάσετε τουλάχιστον δύο ώρες εδώ. 

© Magdanatka / shutterstock.com

Φάτε Pierogi

Αχ, pierogi, το χαρακτηριστικό πιάτο της πολωνικής κουζίνας! Αυτό το νόστιμο ζυμαρικό με βάση τις πατάτες είναι απαραίτητο για όποιον επισκέπτεται την Πολωνία για πρώτη φορά. 

Το Pierogi μπορεί να σερβιριστεί είτε γλυκό είτε αλμυρό. Τα αλμυρά pierogi τείνουν να είναι πιο δημοφιλή και συνήθως γεμίζονται με πατάτα και τυρί και ολοκληρώνονται με κρέμα γάλακτος. Τα γλυκά pierogi συνήθως γεμίζονται με γέμιση φρούτων από βατόμουρο, φράουλα ή κεράσι. Μερικά από τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσετε αυτό το παραδοσιακό πιάτο είναι το Pierożak Pierogarnia , το Pierogarnia Stary mlyn και το Na Winklu .

© Wirestock Creators / shutterstock.com

Περάστε μια μέρα στο New Zoo 

Ένα άλλο υπέροχο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο Πόζναν είναι να επισκεφθείτε τον Νέο Ζωολογικό Κήπο στην ανατολική πλευρά της πόλης! 

Αυτός ο φανταστικός ζωολογικός κήπος φιλοξενεί πολλά ζώα, όπως πιθήκους, ελέφαντες και ζέβρες. Ωστόσο, τα ζώα δεν είναι το μόνο αξιοθέατο στο New Zoo. Υπάρχει επίσης ένα δωρεάν τελεφερίκ που μεταφέρει τους τουρίστες σε όλο τον ζωολογικό κήπο και μια παιδική χαρά για παιδιά. Οι διαδρομές με τρένο δεν είναι διαθέσιμες κατά τις χειμερινές επισκέψεις. 

Πηγαίνετε Zip-Lining στο Linowy Cascader Park

Αν ψάχνετε για δραστηριότητες στο Πόζναν που πυροδοτούν την αδρεναλίνη και περιλαμβάνουν ύψη, τότε σκεφτείτε να κάνετε zip-lining στο Linowy Cascader Park.

Το Pyrland Linowy Park προσφέρει συναρπαστικά μαθήματα σχοινιού για επισκέπτες όλων των ηλικιών. Για εκείνους από 16 ετών και άνω που αναζητούν την απόλυτη συγκίνηση, τότε κατευθυνθείτε στην πίστα ψηλών σχοινιών. Άλλα διαθέσιμα μαθήματα είναι μια μεσαία διαδρομή με σχοινί, μια διαδρομή με χαμηλό σχοινί και μια διαδρομή με σχοινιά για παιδιά με δίχτυα ασφαλείας κατάλληλα για άτομα ηλικίας τριών ετών και άνω. Η απόλυτη συγκίνηση στο Pryland είναι το zip line, το οποίο είναι κατάλληλο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες! 

Το Pyrland Linowy Park βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης, περίπου 30 λεπτά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς από το κέντρο της πόλης. 

© mmishra / shutterstock.com

Δείτε τους κρατήρες μετεωριτών στο φυσικό καταφύγιο Morasko Meteorite

Αν θέλετε να δείτε κάποια από τη φύση της Πολωνίας, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κατευθυνθείτε προς το φυσικό καταφύγιο Μετεωρίτη Morasko.

Αυτό το πανέμορφο φυσικό πάρκο βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης και φιλοξενεί επτά κρατήρες μετεωριτών. Το πάρκο διαθέτει μερικούς από τους μεγαλύτερους και μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις κρατήρων στον κόσμο. Ο μεγαλύτερος κρατήρας στο πάρκο έχει περίπου 60 μέτρα πλάτος και 11,5 μέτρα βάθος.

Η πρόσβαση στο φυσικό καταφύγιο Morasko Meteorite Nature Reserve είναι αρκετά εύκολη, καθώς υπάρχει στάση λεωφορείου ακριβώς απέναντι από το μονοπάτι. Το μονοπάτι είναι κυκλικό και καλά σηματοδοτημένο, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να θυμούνται να φορούν καλά παπούτσια για περπάτημα. Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να περπατήσετε κατά μήκος του μονοπατιού και να δείτε μερικούς από τους μετεωρίτες, αλλά υπάρχουν και άλλα μονοπάτια κοντά στα οποία οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περπατήσουν.

© Tiwiplusk / shutterstock.com

Δοκιμάστε πολωνικά κρουασάν στο μουσείο κρουασάν του St. Martin

Όταν κάποιος σκέφτεται τα κρουασάν, σκέφτεται συχνά τους Γάλλους. Ωστόσο, οι Πολωνοί είναι εξίσου τρελοί με τα κρουασάν! 

Το μουσείο κρουασάν του St. Martin είναι ιδανικό για όποιον απολαμβάνει τη διαδραστική μάθηση και, επίσης, τη δειγματοληψία κρουασάν. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία της ζαχαροπλαστικής στην πόλη και να βοηθήσουν τον Δάσκαλο του κρουασάν να φτιάξει αυτές τις νόστιμες λιχουδιές. Αυτή η πρακτική εμπειρία φιλοξενείται σε ένα όμορφο κτήριο σε αναγεννησιακό στιλ που βρίσκεται στην πλατεία της Παλιάς Αγοράς. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για την παράσταση στα Αγγλικά, Πολωνικά, Γερμανικά ή Γαλλικά, αλλά τα εισιτήρια πρέπει να αγοραστούν εκ των προτέρων. 

Κολυμπήστε στο υδάτινο πάρκο Termy Maltańskie

Σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, γιατί να μην δροσιστείτε με μια επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα του Πόζναν; 

Το υδάτινο πάρκο Termy Maltańskie είναι ένα φανταστικό υδάτινο κέντρο με άφθονη διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Οι γονείς μπορούν να χαλαρώσουν στο lazy river ή να επιδοθούν σε μια περιποίηση στο Spa 1306. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί χώροι για το Termy Maltańskie: Spa 1306, το Aquapark, το World of Saunas και τις αθλητικές πισίνες. Συνολικά, το συγκρότημα στεγάζει πάνω από 15 εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, συμπεριλαμβανομένων νεροτσουλήθρες, παραλία, χαμάμ και πολλά άλλα. Το Aquapark διαθέτει ένα εστιατόριο όπου οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν ένα ωραίο μεσημεριανό γεύμα, ενώ υπάρχουν δύο μπαρ με θέμα τη Χαβάη που σερβίρουν σνακ και κοκτέιλ στην παραλία. 

Το Termy Maltańskie απέχει περίπου 10 λεπτά με το τραμ από το κέντρο της πόλης.

Εδώ τα έχετε, τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Πόζναν. Από νόστιμο φαγητό μέχρι υπέροχους κήπους και φανταστικά μουσεία, το Πόζναν τα έχει όλα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε πόσα από αυτά τα καταπληκτικά αξιοθέατα μπορείτε να χωρέσετε στις διακοπές σας. Καλή τύχη!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.