Τι νόμισμα χρησιμοποιούν στις Μπαχάμες; Οδηγός

Διεθνή ταξίδια σημαίνει πολλή προετοιμασία, αλλά υπάρχει ένα που μπορείτε να διαγράψετε από τη λίστα σας πριν πάτε στις Μπαχάμες: να ανταλλάξετε το νόμισμά σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι Μπαχάμες χρησιμοποιούν το δολάριο Μπαχάμες. Αυτό το νόμισμα είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ 1:1 από το 1966. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να ξοδέψετε είτε δολάρια Μπαχάμας είτε δολάρια ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Το νόμισμα που χρησιμοποιούν στις Μπαχάμες

Το δολάριο Μπαχάμας είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ από την πρώτη φορά που εκδόθηκε. Προσάρτηση σημαίνει ότι ένα νόμισμα έχει οριστεί να είναι πάντα ίσο με ένα άλλο.

Έτσι, ακόμη και όταν η αξία του δολαρίου ΗΠΑ ποικίλλει σε σχέση με άλλα νομίσματα, το δολάριο Μπαχάμας παραμένει σταθερά συνδεδεμένο με αυτό. Ο λόγος έγκειται στην εμπορική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και των Μπαχάμες. Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της χώρας.

Στις Μπαχάμες, η μεγαλύτερη βιομηχανία είναι ο τουρισμός, που αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της οικονομίας της χώρας. Το ογδόντα τοις εκατό αυτών των τουριστών είναι από τις ΗΠΑ.

Υπάρχει πολύ λίγη μεταποίηση και γεωργία στις Μπαχάμες. Αντίθετα, έχουν μια οικονομία εισαγωγών, με τα περισσότερα από τα προϊόντα τους να προέρχονται από τις ΗΠΑ.

Η σύνδεση των νομισμάτων μας μεταξύ τους είναι πολύ πιο βολική. Οι επισκέπτες μπορούν να μετρήσουν εύκολα την τιμή των ξενοδοχείων, των γευμάτων και άλλων πτυχών ενός ταξιδιού. Και, οι επιχειρήσεις στις Μπαχάμες είναι σε θέση να προβλέψουν το κόστος των ειδών που εισάγονται στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:Είναι οι Μπαχάμες ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;

Ιστορία του νομίσματος στις Μπαχάμες

Πίσω στην εποχή της ευρωπαϊκής εξερεύνησης, οι Μπαχάμες χρησιμοποιούσαν ισπανικά ρεάλ. Αυτά τα νομίσματα ήταν δημοφιλή σε όλο τον κόσμο λόγω των αλεσμένων άκρων τους και της εύκολης διαίρεσης.

Το φρεζάρισμα σήμαινε ότι οι ανέντιμοι έμποροι δεν μπορούσαν να ξύσουν κομμάτια ασημιού από τις άκρες για να ελαφρύνουν τα νομίσματα. Τα τμήματα σήμαιναν ότι μπορούσατε να χωρίσετε αυτά τα “κομμάτια των οκτώ” για να κάνετε μια αλλαγή.

Οι Μπαχάμες έγιναν βρετανική αποικία το 1718 όταν η Βρετανία καταπολεμούσε την πειρατεία στον Νέο Κόσμο. Το 1825, η Βρετανία ψήφισε νόμο που καθιστούσε τις λίρες στερλίνα επίσημο νόμισμα όλων των αποικιών τους και γεννήθηκε η λίρα Μπαχάμας.

Καθώς το ΗΒ άρχισε τη μετάβαση των αποικιών του σε κοινοπολιτείες στα μέσα του εικοστού αιώνα, εισήχθη το δολάριο Μπαχάμας.

Στην αρχή, η συναλλαγματική ισοτιμία ήταν ένα δολάριο Μπαχάμες προς επτά σελίνια (κάθε σελίνι είναι 1/20) της λίρας. Ο στόχος ήταν να αρχίσει η σύνδεση του δολαρίου Μπαχάμας με το δολάριο ΗΠΑ, και αυτή ήταν η συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ της βρετανικής λίρας στερλίνας και των δολαρίων ΗΠΑ εκείνη την εποχή.

Όταν οι Μπαχάμες έγιναν πολιτικά ανεξάρτητες το 1973, το νέο νόμισμα ήταν σταθερά εδραιωμένο.

Ονομασίες νομίσματος Μπαχάμες

Οι Μπαχάμες εκτυπώνουν δολάρια σε ονομαστικές αξίες που περιλαμβάνουν χαρτονομίσματα των 1, 3, 5, 10, 20, 50 και 100 δολαρίων. Έχουν νομίσματα που ποικίλλουν σε αξία από ένα σεντ έως ένα δολάριο.

Το χάρτινο νόμισμα απεικονίζει διάσημες σκηνές από την ιστορία των Μπαχάμεων και τις φιγούρες που τη διαμόρφωσαν. Θα βρείτε επίσης τραπεζογραμμάτια ειδικής έκδοσης που απεικονίζουν πράγματα όπως το βασιλικό λουλούδι poinciana, τη γέφυρα του Paradise Island και τα μπλε μάρλιν.

Το διεθνές νόμισμα είναι πλαστικό

Όλο και περισσότεροι προορισμοί σε όλο τον κόσμο γίνονται χωρίς μετρητά και οι Μπαχάμες δεν αποτελούν εξαίρεση. Φέρτε τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σας και προετοιμαστείτε να αποσύρετε τα περισσότερα μέρη.

Η MasterCard και η Visa πρέπει να είναι οι καλεσμένοι σας. Το American Express και το Discover δεν γίνονται δεκτά σε πολλά σημεία. Ορισμένες τράπεζες χρεώνουν τέλη συναλλαγών στο εξωτερικό. Συγκρίνετε τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες σας για να δείτε ποια προσφέρει την καλύτερη προσφορά.

Φροντίστε να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας πριν πάτε. Κάποιοι θέλουν να τους ειδοποιήσετε για διεθνή ταξίδια πριν φύγετε. Άλλοι λένε ότι αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει τη συγκεκριμένη πολιτική της τράπεζάς σας. Το να κάθεσαι στην παραλία και να μαθαίνεις ότι δεν έχεις τρόπο να πληρώσεις για το Sky Juice σου επειδή η κάρτα σου έχει παγώσει δεν είναι διασκεδαστικό.

Ανταλλαγή δολαρίων Μπαχάμας στο τέλος του ταξιδιού σας

Ενώ οι έμποροι στις Μπαχάμες δέχονται το αμερικανικό νόμισμα χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν λειτουργεί το αντίστροφο. Κρατήστε μερικά νομίσματα και χαρτονομίσματα ως αναμνηστικά, αλλά διαφορετικά, προσπαθήστε να απαλλαγείτε από τα δολάρια Μπαχάμας προτού επιστρέψετε στις ΗΠΑ.

Τα δολάρια Μπαχάμας δεν γίνονται επίσημα αποδεκτά ως νόμισμα σε κανένα άλλο έθνος. Ωστόσο, μερικοί ταξιδιώτες ανέφεραν ότι άλλες χώρες της Καραϊβικής, όπως το Τερκς και το Κάικο, θα δεχτούν δολάρια Μπαχάμας.

Το γεγονός ότι το νόμισμα είναι ίσο με δολάρια ΗΠΑ διευκολύνει την ανταλλαγή σε όλη την περιοχή.

Μια συμβουλή που έχουν μοιραστεί πολλοί ταξιδιώτες: ξοδέψτε τα δολάρια από τις Μπαχάμες στο αεροδρόμιο καθώς φεύγετε από τη χώρα. Τα αεροδρόμια έχουν συνήθως δολάρια ΗΠΑ που μπορούν να σας δώσουν ως ρέστα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ανταλλάξετε το νόμισμά σας χωρίς ταλαιπωρία ή χρεώσεις.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το νόμισμα των Μπαχάμες

Τζούλια Τσοκούρ/Shutterstock

Τα διεθνή ταξίδια περιλαμβάνουν πάντα μερικές ερωτήσεις. Αυτές είναι οι απαντήσεις σε κοινές:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω δολάρια ΗΠΑ στις Μπαχάμες;

Θα βρείτε πολλά μέρη που απαιτούν USD. Αυτό συμβαίνει επειδή το δολάριο Μπαχάμας είναι συνδεδεμένο με το USD.

Όλο και περισσότερα μέρη γίνονται χωρίς μετρητά, ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για χρήση. Πιθανότατα θα το βγάλετε πιο συχνά από ό,τι κάνετε μετρητά.

Πόσο είναι 100 $ ΗΠΑ στις Μπαχάμες;

Το δολάριο Μπαχάμας είναι συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ. Εξαιτίας αυτού, 100 $ στις ΗΠΑ είναι 100 $ στις Μπαχάμες.

Τούτου λεχθέντος, οι τιμές στις Μπαχάμες τείνουν να είναι λίγο υψηλότερες, επομένως ο λογαριασμός των 100 $ μπορεί να μην πάει τόσο μακριά.

Είναι το αμερικανικό νόμισμα το ίδιο στις Μπαχάμες;

Οι Μπαχάμες έχουν συνδέσει το νόμισμά τους με το δολάριο ΗΠΑ, επομένως η συναλλαγματική ισοτιμία παραμένει σταθερή.

Θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε συνήθως νόμισμα Μπαχάμας ως ρέστα όταν βρίσκεστε στη χώρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμερικανικό νόμισμα στο Νασάου Μπαχάμες;

Θα βρείτε ότι τα περισσότερα μέρη παίρνουν USD. Ωστόσο, η αλλαγή σας θα είναι συνήθως σε δολάρια Μπαχάμες.

Κάντε κράτηση για το ταξίδι σας στις Μπαχάμες σήμερα!

Το επίσημο νόμισμα των Μπαχάμες είναι το δολάριο Μπαχάμες. Αλλά, μην ανησυχείτε πολύ για την ανταλλαγή των μετρητών σας πριν πάτε. Το δολάριο τους είναι συνδεδεμένο με το δικό μας, επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε B$ είτε USD όσο βρίσκεστε εκεί.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Μπαχάμες – ταξιδιωτικές συμβουλές

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στις Μπαχάμες το 2023

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια