Ο Πλήρης Οδηγός για μεταφοράς υγρών

Η κατανόηση των κανόνων της TSA για τα υγρά – ποσότητες, τι μετράει ως υγρό και πόσα δοχεία μπορείτε να φέρετε – μπορεί να προκαλέσει σύγχυση καθώς ετοιμάζετε τα πράγματά σας για ένα ταξίδι. 

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό μεταφοράς υγρών για να μάθετε τις λεπτομέρειες της μεταφοράς υγρών σε ένα αεροπλάνο, πότε πρέπει να υπάρχουν υγρά σε παραδοτέες αποσκευές και πώς να συσκευάζετε υγρά για ταχύτερη εκκαθάριση TSA.

Η επόμενη εμπειρία σας στο αεροδρόμιο θα είναι πολύ πιο ομαλή και χωρίς ανησυχία, όταν έχετε έναν οδηγό μεταφοράς υγρού για αναφορά!

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τους κανόνες μεταφοράς υγρών της TSA

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) έχει θεσπίσει αυστηρούς κανόνες και όρια για τις ποσότητες και τους τύπους μεταφερόμενων υγρών που μπορείτε να φέρετε μαζί σας σε ένα αεροπλάνο. 

Με αυτούς τους περιορισμούς, οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών δεν μπορούν να φέρουν μεγάλες ποσότητες υγρών στις βαλίτσες. Και δεν είναι μόνο τα υγρά που μετράνε – οι κρέμες, τα τζελ και οι πάστες περιλαμβάνονται επίσης σε αυτούς τους κανόνες.

Τα όρια απαιτούν ότι όλα τα υγρά, οι κρέμες, τα τζελ και οι πάστες πρέπει να είναι 3,4 ουγγιές ή μικρότερα με πρόσθετα όρια στον αριθμό των δοχείων υγρών που μπορούν να μεταφερθούν στο πλοίο. Θα το καλύψουμε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες στην επόμενη ενότητα.

Οι ρευστοί κανόνες της TSA αποτελούν μέρος της επιβολής της ασφάλειας και της εθνικής ασφάλειας του προσωπικού των επιβατών και των αεροπορικών εταιρειών. Τα όρια μεταφοράς υγρών εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά μετά την απόπειρα Βρετανών τρομοκρατών να φέρουν υγρά εκρηκτικά σε αεροπλάνα τον Αύγουστο του 2006.

Με αυτά τα όρια υγρών για τις τσάντες μεταφοράς, οι κακοί ηθοποιοί δεν είναι σε θέση να κρυφτούν επικίνδυνα υγρά εκρηκτικά σε αεροσκάφη σε ποσότητες που θα οδηγούσαν σε μια καταστροφική έκρηξη. 

Έτσι, ενώ το να βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα μεταφοράς σας πληρούν τους κανόνες υγρών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το TSA μπορεί να είναι απογοητευτικό, υπάρχει ένας καλός λόγος για τα όρια! 

Ο πλήρης οδηγός μεταφοράς υγρών για επιβάτες αεροπλάνων

Καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης σε διαφανή τσάντα εγκεκριμένη από την TSA που κάθεται σε μαύρες αποσκευές δείχνει τις απαιτήσεις στον οδηγό μεταφοράς υγρών

Evan Lorne/Shutterstock

Εάν έχετε μια πτήση να προλάβετε σύντομα, θα θελήσετε να διαβάσετε αυτόν τον οδηγό μεταφοράς υγρών για να βεβαιωθείτε ότι πληροίτε όλες τις απαιτήσεις και τους κανονισμούς TSA για υγρά και παρόμοια αντικείμενα που μπορεί να θέλετε να φέρετε στην τσάντα μεταφοράς σας. 

Ο οδηγός μεταφοράς υγρών TSA δηλώνει ότι όλα τα υγρά, οι κρέμες, τα τζελ και οι πάστες πρέπει να ακολουθούν αυτό που αποκαλούν τον κανόνα 3-1-1. 

 • 3: Περιορίζεστε σε δοχεία 3,4 ουγκιών ή μικρότερα με υγρά και σχετικές ουσίες
 • 1: Όλα τα επιτρεπόμενα δοχεία των 3,4 ουγκιών πρέπει να χωρούν σε 1 διαφανή πλαστική σακούλα μεγέθους τετάρτου
 • 1: Περιορίζεστε σε 1 διαφανή πλαστική σακούλα μεγέθους τεταρτημορίου για να κρατάτε τα δοχεία υγρών σας

Τα μεγέθη δοχείων υγρών πρέπει να είναι 3,4 ουγγιές (100 χιλιοστόλιτρα) ή λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι τα μερικώς άδεια δοχεία μεγαλύτερα από 3,4 ουγγιές δεν επιτρέπονται και ενδέχεται να πεταχτούν έξω από έναν πράκτορα της TSA ή να πρέπει να τοποθετηθούν στις παραδοτέες αποσκευές σας. 

Επιτρέπεται να φέρετε όσα δοχεία των 3,4 ουγκιών (ή μικρότερα) μπορείτε εύλογα να χωρέσετε σε μια σφραγισμένη διαφανή πλαστική σακούλα μεγέθους quart.

Αυτό είναι συνήθως περίπου εννέα δοχεία των 3,4 ουγγιών για αναφορά. Ενδέχεται να μπορείτε να χωρέσετε περισσότερα από 9 δοχεία στη σακούλα μεγέθους τεταρτημορίου, εάν ορισμένα από τα δοχεία είναι μικρότερα από 3,4 ουγγιές. 

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει όλα τα απαραίτητα υγρά αντικείμενα που χρειάζεστε σε μια ενιαία σακούλα μεγέθους τεταρτημορίου – αυτό είναι το μόνο που σας επιτρέπεται σύμφωνα με τον οδηγό μεταφοράς TSA. 

Τι μετράει ως υγρό στην τσάντα μεταφοράς σας;

Εμφάνιση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ που δείχνει απαγορευμένα υγρά, τζελ και αερολύματα για οδηγό μεταφοράς υγρών

Υγρά, αερολύματα και τζελ που εμφανίζονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη/ShutterStockStudio/Shutterstock

Η TSA θεωρεί τα υγρά, τις κρέμες, τα τζελ και τις πάστες που υπόκεινται στους περιορισμούς υγρών για τις τσάντες μεταφοράς. Ακολουθεί μια μερική λίστα των αντικειμένων που υπολογίζονται ως “υγρό” στη συνέχισή σας.

 • Οδοντόκρεμα
 • Σαμπουάν/ conditioner
 • Αφρόλουτρο
 • Αποσμητικό
 • Λοσιόν
 • Αντηλιακό
 • Τζελ αλόης
 • Μάσκαρα
 • θεμέλιο
 • Ρυθμιστικό σπρέι
 • Προϊόντα μαλλιών
 • Αρωμα
 • Βερνίκι νυχιών
 • Διάλυμα φακών επαφής

Όπως μπορείτε να δείτε, πολλά από τα είδη που εμπίπτουν στους κανόνες υγρών TSA δεν είναι στην πραγματικότητα υγρά. Ο γενικός κανόνας είναι ότι εάν η ουσία ρέει ελεύθερα, μετράει ως υγρό και πρέπει να βρίσκεται σε δοχείο 3,4 ουγκιών ή μικρότερο. 

Πολλά προϊόντα υγιεινής και καλλυντικών εμπίπτουν στους κανόνες υγρών, αλλά όχι όλα. Τα στερεά και τα αποσμητικά σε σκόνη επιτρέπονται στην τσάντα μεταφοράς σας σε μεγέθη μεγαλύτερα από 3,4 ουγκιές, καθώς δεν ρέουν ελεύθερα. 

Το foundation σε σκόνη, η πούδρα μωρών και παρόμοια είδη δεν αποτελούν επίσης μέρος των κανόνων TSA για τα υγρά, αλλά θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ξεχωριστό κάδο για έλεγχο με ακτίνες Χ. 

Πώς να συσκευάσετε υγρά στην τσάντα μεταφοράς σας

Τσάντα μεγέθους τεταρτημορίου που περιέχει υγρά προϊόντα περιποίησης κατάλληλα συσκευασμένα σύμφωνα με τον οδηγό μεταφοράς υγρού και τους κανόνες TSA

Kris Black/Shutterstock

Μπορείτε να φέρετε όσα από τα αντικείμενα που αναφέρονται παραπάνω στη τσάντα μεταφοράς σας, αρκεί κάθε δοχείο να έχει μέγεθος 3,4 ουγγιές (100 χιλιοστόλιτρα) ή λιγότερο και να χωρούν όλα σε μια διαφανή τσάντα μεγέθους τεταρτημορίου.

Τα αντικείμενα μεγέθους ταξιδιού συνήθως ταιριάζουν σε αυτές τις οδηγίες. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε επαναγεμιζόμενα διαφανή δοχεία και να προσθέσετε τα υγρά σας αντικείμενα σε αυτά, διασφαλίζοντας ότι όλα χωρούν σε μια ενιαία σακούλα μεγέθους τετάρτου. 

Η τοποθέτηση των υγρών αντικειμένων σας σε μια διαφανή σακούλα μεγέθους τεταρτημορίου εξυπηρετεί έναν διπλό σκοπό:

 1. Επιτρέπει στους πράκτορες TSA να αξιολογούν γρήγορα και να ελέγχουν τα υγρά σας αντικείμενα
 2. Εμποδίζει τα υγρά σας αντικείμενα να χυθούν ή να διαρρεύσουν στην τσάντα σας

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πλαστικές τσάντες με φερμουάρ σε μέγεθος τεταρτημορίου μίας χρήσης, αλλά μπορείτε να βρείτε διαφανή καλλυντικά και επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες μεγέθους τεταρτημορίου εγκεκριμένα από την TSA εύκολα στο διαδίκτυο και στο αεροδρόμιο, εάν χρειαστεί.

Όρια υγρών για εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις

Εάν ταξιδεύετε στις Ηνωμένες Πολιτείες με πτήση ανταπόκρισης και αγοράζετε αφορολόγητα υγρά ή είδη που μοιάζουν με υγρά διεθνώς, ενδέχεται να μπορείτε να φέρετε αυτά τα αντικείμενα στην τσάντα σας.

Αυτά τα αφορολόγητα υγρά μπορεί να είναι μεγαλύτερα από 3,4 ουγγιές ή 100 χιλιοστόλιτρα, αλλά μόνο εάν πληρούν ορισμένα κριτήρια. Τα αφορολόγητα υγρά και τα είδη που μοιάζουν με υγρά πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια TSA για τις εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις:

 • Τα υγρά ασφαλίζονται σε διαφανείς σακούλες που δεν παραβιάζονται, συσκευασμένες από το κατάστημα λιανικής
 • Τα αγοράσατε διεθνώς και ταξιδέψατε στις ΗΠΑ με πτήση ανταπόκρισης
 • Έχετε την πρωτότυπη απόδειξη για τα υγρά που αγοράσατε
 • Αγοράσατε τα υγρά αντικείμενα εντός 48 ωρών από την πτήση ανταπόκρισης

Ακόμα κι αν ακολουθήσετε όλους αυτούς τους κανόνες, τα στοιχεία σας θα εξακολουθήσουν να ελέγχονται και να εκκαθαρίζονται από την TSA. Εάν κάποιο από τα στοιχεία πυροδοτήσει συναγερμό ή δεν μπορεί να ελεγχθεί σωστά, δεν θα σας επιτραπεί να τα κρατήσετε στη διάθεσή σας. 

Εάν μεταφέρετε υγρά σε δοχεία μεγαλύτερα από 3,4 ουγγιές και δεν τα έχετε σε μια διαφανή, ασφαλή, ασφαλή τσάντα, πρέπει να μπουν στις παραδοτέες αποσκευές σας αντί για την τσάντα μεταφοράς σας. 

Εξαιρέσεις από τους κανόνες TSA Liquid

Τα άτομα που υποβάλλονται σε σάρωση και έλεγχο από την ασφάλεια του αεροδρομίου εμφανίζονται θολωμένα για έναν οδηγό για τη μεταφορά υγρών

Thaspol Sangsee/Shutterstock

Ενώ οι κανόνες για τα υγρά TSA είναι αυστηροί, υπάρχουν ορισμένες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις που πρέπει να γνωρίζετε. Ορισμένα υγρά και υγρά αντικείμενα επιτρέπονται σε μεγαλύτερες ποσότητες από 3,4 ουγγιές και μπορεί να μην χρειάζεται να αποθηκευτούν σε διαφανή σακούλα μεγέθους τεταρτημορίου.

 • Υγρά φάρμακα
 • Θρέψη βρεφών και παιδιών
 • Συσκευασίες ψύξης για εξαιρούμενα είδη

Αυτές οι εξαιρέσεις υπόκεινται στην κρίση του αξιωματικού της TSA και θα λάβουν την τελική απόφαση για το εάν ένα είδος επιτρέπεται ή όχι. 

Υγρά Φάρμακα

Τα υγρά, ιατρικά απαραίτητα φάρμακα επιτρέπονται σε μεγέθη μεγαλύτερα από 3,4 ουγγιές και δεν χρειάζεται να αποθηκεύονται σε διαφανή σακούλα μεγέθους τεταρτημορίου. Ενημερώστε τον αξιωματικό της TSA ότι έχετε φάρμακα και παρουσιάστε τα για έλεγχο.

Βρεφική και Παιδική Θρέψη

Το μητρικό γάλα, το βρεφικό γάλα, οι βρεφικές τροφές σε βάζο/κονσέρβες και τα οδοντοφυΐα γεμάτα με υγρό ή τζελ επιτρέπονται σε ποσότητες μεγαλύτερες από 3,4 ουγγιές. Αφαιρέστε τα από τη συνέχισή σας και ενημερώστε τον πράκτορα TSA τι είναι για έλεγχο. 

Συσκευασίες ψύξης

Εάν τα υγρά φάρμακά σας ή τα είδη διατροφής για μωρά/παιδιά απαιτούν ψυκτικές συσκευασίες ή παγοκύστες για να παραμείνουν σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας, το TSA σας επιτρέπει να τα φέρετε. 

Όπως πάντα, φροντίστε απλώς να ενημερώσετε τον αξιωματικό της TSA για ποιο σκοπό και να τα παρουσιάσετε ξεχωριστά για έλεγχο. 

Τι γίνεται με το απολυμαντικό χεριών;

Η TSA έκανε μια προσωρινή εξαίρεση στον κανόνα 3-1-1 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, επιτρέποντας στους επιβάτες να μεταφέρουν έως και 12 ουγγιές (σε ένα μεγάλο δοχείο) απολυμαντικού χεριών σε μια τσάντα μεταφοράς.

Αυτός ο κανόνας έχει έκτοτε λήξει , αλλά είναι καλό να γνωρίζετε ότι γίνονται εξαιρέσεις έκτακτης ανάγκης από τους κανόνες υγρών TSA όταν απαιτείται. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Μίνι μπουκάλια μεγέθους ταξιδιού με χρωματιστά υγρά για το αεροδρόμιο που ταιριάζουν με τους κανόνες του οδηγού μεταφοράς υγρών

Ιούλιος Prokopiv/Shutterstock

Ο στόχος κάθε ταξιδιώτη είναι να περάσει γρήγορα και ομαλά την ασφάλεια του αεροδρομίου. Λάβετε υπόψη αυτά τα πράγματα για να κάνετε τη διαδικασία ελέγχου TSA όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη! 

 • Φέρτε μόνο τα απαραίτητα στη μεταφορά σας. Δεδομένου ότι τα υγρά μεταφοράς πρέπει να πληρούν αυτές τις αυστηρές απαιτήσεις, είναι καλή ιδέα να φέρετε μόνο τα αντικείμενα που είναι πραγματικά απαραίτητα για τη μεταφορά σας. Όλα τα άλλα μπορούν να συσκευαστούν στις παραδοτέες αποσκευές σας και δεν θα χρειαστεί να πληρούν αυτές τις απαιτήσεις υγρών.
 • Αγοράστε επαναγεμιζόμενα ταξιδιωτικά δοχεία. Εάν θέλετε να φέρετε ένα αγαπημένο άρωμα, διάλυμα φακών επαφής ή λοσιόν που έχετε ήδη σε μέγεθος μεγαλύτερο από 3,4 ουγκιές, τα μικρά επαναγεμιζόμενα δοχεία εγκεκριμένα από την TSA σώζουν ζωές. Απλώς γεμίστε τα με τα αντικείμενά σας, κλείστε τα καλά και τυλίξτε τα με ταινία γύρω από το καπάκι και τοποθετήστε τα στη διάφανη τσάντα σας σε μέγεθος τέταρτου. 
 • Σκεφτείτε να αγοράσετε αγαθά στο αεροδρόμιο. Μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα υγρά αντικείμενα μεταφοράς σας είναι εγκεκριμένα από την TSA και έχουν το κατάλληλο μέγεθος. Οδοντόκρεμα, σαμπουάν, αποσμητικό, πλύσιμο σώματος, λοσιόν και άλλα μπορούν να αγοραστούν στο αεροδρόμιο, να πεταχτούν σε μια διάφανη τσάντα μεγέθους τεταρτημορίου και να ελέγχονται εύκολα στο σημείο ελέγχου TSA.
 • Προγραμματίστε επιπλέον χρόνο για έλεγχο ασφαλείας TSA. Συνήθως, θα μπορείτε να περάσετε από το σημείο ελέγχου ασφαλείας TSA και τη διαδικασία ελέγχου αρκετά γρήγορα, αλλά εάν ένα αντικείμενο ενεργοποιήσει απροσδόκητα συναγερμό ή απαιτεί πρόσθετο έλεγχο, θα μπορούσατε να περάσετε περισσότερο από ό,τι σκοπεύατε να περάσετε από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Αφήστε επιπλέον χρόνο μόνο σε περίπτωση που η εξέταση TSA διαρκέσει περισσότερο από όσο νομίζετε.
 • Αίτηση για TSA PreCheck®. Το TSA PreCheck® (78$ για 5ετή συνδρομή) σάς δίνει τη δυνατότητα να περάσετε απρόσκοπτα την ασφάλεια σε περίπου 5 λεπτά χωρίς τον κανόνα 3-1-1 υγρών, να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας κ.λπ. Η ηλεκτρονική αίτηση χρειάζεται λίγα λεπτά για να συμπληρώσετε, στη συνέχεια θα κλείσετε ένα ραντεβού για δακτυλικά αποτυπώματα, έλεγχο ποινικού ιστορικού και παροχή εγγράφων ταυτότητας. 

Συχνές Ερωτήσεις

Γυναίκα που χρησιμοποιεί τις γραμμές μεταφοράς υγρών για να γεμίσει τα ταξιδιωτικά δοχεία με υγρά σύμφωνα με τους κανόνες TSA

Zigres/Shutterstock

Προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλους τους κανόνες σε αυτόν τον οδηγό συνεχούς ροής, αλλά αν έχετε επιπλέον ερωτήσεις, ελέγξτε τις Συχνές ερωτήσεις για να βρείτε την απάντησή σας! 

Πόσα μπουκάλια 3 oz μπορώ να πάρω σε ένα αεροπλάνο;

Μπορείτε να χωρέσετε περίπου 9 μπουκάλια (3,4 oz. ή μικρότερα) που περιέχουν υγρά, κρέμες, τζελ ή πάστες σε μια ενιαία διαφανή τσάντα μεγέθους τεταρτημορίου που τοποθετείται στην τσάντα μεταφοράς σας.

Εάν μεταφέρετε κάποια αντικείμενα μικρότερα από 3,4 oz., θα μπορείτε να χωρέσετε περισσότερα αντικείμενα στην τσάντα μεγέθους ενός τεταρτημορίου.

Μπορώ να φέρω 4 ουγκιές υγρό στη συνέχεια;

Αρ. A 4 oz. Το δοχείο υγρού πρέπει να συσκευάζεται στις παραδοτέες αποσκευές σας. Κάθε δοχείο υγρού, κρέμας, γέλης ή πάστας στη μεταφορά σας πρέπει να είναι 3,4 oz. (100 χιλιοστόλιτρα) ή μικρότερη που επιτρέπεται από την TSA.

Η TSA λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τους κανόνες για τα μεγέθη εμπορευματοκιβωτίων υγρών για να διατηρήσει τους επιβάτες, το προσωπικό και τη χώρα ασφαλή.

Μην προσπαθήσετε να φέρετε μεγαλύτερα δοχεία υγρών στην τσάντα σας, γιατί απλώς θα κατασχεθούν, θα τοποθετηθούν στις παραδοτέες αποσκευές σας και θα καθυστερήσει η διαδικασία ελέγχου.

Η οδοντόκρεμα μετράει ως υγρό;

Ναι, η οδοντόκρεμα μετράει ως υγρό αφού θεωρείται ότι ρέει ελεύθερα από την TSA. Τα υγρά, οι κρέμες, τα τζελ και οι πάστες θεωρούνται ως υγρά σύμφωνα με τους κανόνες TSA.

Εάν θέλετε να φέρετε οδοντόκρεμα στην τσάντα μεταφοράς σας, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια οδοντόκρεμα μεγέθους ταξιδιού με βάρος 3,4 oz. (100 mL) ή λιγότερο.

Πρέπει ακόμα να βάζετε υγρά σε πλαστικές σακούλες το 2023;

Ναι, πρέπει ακόμα να βάλετε τα υγρά μεταφοράς σε μια πλαστική σακούλα για να περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας TSA.

Τα υγρά πρέπει να βρίσκονται σε δοχεία 3,4 oz. ή μικρότερο και όλα τα δοχεία υγρών πρέπει να χωρούν σε μια ενιαία διαφανή σακούλα μεγέθους τεταρτημορίου που κλείνει με ασφάλεια.

Οι σακούλες με φερμουάρ και οι διαφανείς πλαστικές σακούλες εγκεκριμένες από την TSA (όπως οι σακούλες καλλυντικών) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συγκράτηση δοχείων υγρών στην τσάντα μεταφοράς σας.

Πρέπει να βάλω όλα τα προϊόντα περιποίησης μου σε μια πλαστική σακούλα;

Εξαρτάται. Τα προϊόντα περιποίησης που συσκευάζονται στις παραδοτέες αποσκευές σας δεν χρειάζεται να συσκευάζονται σε πλαστική σακούλα, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι τα δοχεία δεν θα διαρρεύσουν στις αποσκευές σας.

Τα προϊόντα περιποίησης πρέπει να είναι 3,4 oz. ή μικρότερο και χωράει σε μια ενιαία διαφανή τσάντα μεγέθους τετάρτου που κλείνει με ασφάλεια.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό μεταφοράς υγρών για να βελτιστοποιήσετε τη μελλοντική εκκαθάριση TSA

Μην ανησυχείτε πολύ για το να έχετε μαζί σας απαραίτητα προϊόντα περιποίησης και υγρά είδη στην τσάντα μεταφοράς σας – εφόσον ακολουθείτε τους κανόνες σε αυτόν τον οδηγό μεταφοράς υγρών, θα είστε έτοιμοι για γρήγορο και απλό έλεγχο ασφαλείας TSA. 

Θυμηθείτε τα βασικά: Όχι δοχεία μεγαλύτερα από 3,4 ουγγιές ή 100 mL, όλα τα δοχεία υγρών συσκευασμένα σε μια ενιαία, διαφανή σακούλα μεγέθους τεταρτημορίου που σφραγίζει με ασφάλεια και τυχόν εξαιρούμενα αντικείμενα παρουσιάζονται σε έναν αξιωματικό της TSA για ξεχωριστό έλεγχο. 

Αν και οι κανόνες είναι αυστηροί και μπορεί να προκαλούν σύγχυση, είναι αρκετά απλοί για να τους ακολουθήσετε αφού διαβάσετε τις οδηγίες.

Τώρα που μπορείτε να περιμένετε με ανυπομονησία τον βελτιωμένο έλεγχο ασφαλείας TSA, όλα είναι ομαλά – ή πετούν – από εδώ! 

Τι δεν πρέπει να έχετε μαζί σας σε ένα αεροπλάνο

Ο απόλυτος οδηγός συσκευασίας

Συμβουλές για οικογενειακά αεροπορικά ταξίδια

Τι να αγοράσετε στο Μαρόκο

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια