Τι δεν πρέπει να έχετε μαζί σας σε ένα αεροπλάνο

Με αυξημένη ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, οι έλεγχοι ασφαλείας των αεροδρομίων ήταν πιο αυστηροί και αυστηροί.

Το να περάσετε από το τελωνείο στο αεροδρόμιο μπορεί να είναι μια δοκιμασία, όπου οι τελωνειακοί θα ελέγξουν τα πάντα για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα αντικείμενα στο αεροπλάνο.

Επομένως, για να κάνετε το ταξίδι σας στο τελωνείο όσο το δυνατόν πιο ομαλά, ακολουθούν μερικές σημαντικές συμβουλές αεροπορικών ταξιδιών για το τι ΔΕΝ πρέπει να έχετε μαζί σας σε ένα αεροπλάνο.

Διαβάστε επίσης: 10 μυστικά για να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

1.) Μην φέρετε αναπτήρες ή άλλα εύφλεκτα υγρά

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι φέρνουν κατά λάθος μαζί τους στις αποσκευές τους ή ακόμα και στις τσέπες τους εύφλεκτα αντικείμενα, όπως αναπτήρες.

Μπορεί να μην υπάρχουν πολύ σοβαρές συνέπειες όταν πιαστείτε με αναπτήρα (το περισσότερο που θα σας πουν να κάνετε είναι να τον πετάξετε), αλλά είναι απλώς ένα τελευταίο πράγμα που θέλετε για έναν τελωνείο να σπαταλήσει τον χρόνο σας και να σας ελέγξει από μέσα.

Κάνοντας τη δέουσα επιμέλεια για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αναπτήρες επάνω σας, θα σας βοηθήσει να κάνετε τον εκτελωνισμό σας πιο ομαλό.

2.) Μην φέρνετε αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα

Με την αυξημένη ασφάλεια σε όλα τα αεροδρόμια, οι τελωνειακοί δεν είναι πιο αυστηροί από ποτέ στον έλεγχο για αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα. Ακόμα και ένα νυχοκόπτη και μια μεταλλική λίμα μπορούν να θεωρηθούν απαγορευμένα αντικείμενα για να φέρετε!

Επομένως, προτού παραδώσετε τις αποσκευές σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε βγάλει τυχόν αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα από τις τσέπες και τις χειραποσκευές σας και αντ’ αυτού βάλτε τα στις αποσκευές σας.

3.) Μην φέρνετε μεγάλα μπουκάλια υγρών και τζελ

Αυτός είναι ένας νέος κανόνας που εισήχθη μετά από ένα περιστατικό όπου ένας τρομοκράτης βρέθηκε να προσπαθεί να ανάψει μια βόμβα κατασκευασμένη με υγρά ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο.

Επομένως, ο νέος κανόνας ορίζει ότι μπορείτε να συνεχίσετε μαζί σας στο αεροπλάνο με υγρά και τζελ, όπως προϊόντα περιποίησης, σε ένα δοχείο με μέγιστη χωρητικότητα 3 ουγγιές. Όλα τα δοχεία σας που περιέχουν αυτά τα υγρά ή τζελ πρέπει στη συνέχεια να μπορούν να χωρέσουν μόνο σε μια διαφανή σακούλα με φερμουάρ μεγέθους 1 λίτρου.

Εάν η τσάντα σας με φερμουάρ δεν μπορεί να κλείσει μετά, τότε δεν θα πληροί τις απαιτήσεις. Επιτρέπεται μόνο 1 αποσκευή ανά επιβάτη.

Ακολουθώντας αυτές τις τρεις εύκολες συμβουλές αεροπορικών ταξιδιών σχετικά με το τι δεν πρέπει να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο, θα μπορείτε να έχετε μια πιο ομαλή εμπειρία μέσω των ελέγχων ασφαλείας του αεροδρομίου.

Τι είναι το τελωνείο στο αεροδρόμιο;

 Οδηγός για μεταφοράς υγρών

Ο απόλυτος οδηγός συσκευασίας

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια